Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Vladislav
üzenetére
A hegesztés akkor jó, ha más felnijén van.
De ha mégis a sajátod, nem mindegy ki javította és milyen minőségű az a hegesztés.
Sok éve dolgozom felnijavitókkal, tudtommal bp-en 2-3 olyan szakember van, akinek engedélye van erre. Megfelelő tudása sok javitónak van ehhez, de én szeretek biztosra menni.😉
Amúgy általában nem a hegesztés törik újra, hanem mellette.
Ajánlom őket, ha ilyen probléma adódik.😉
http://www.felnijavitas.eu/index.php?modul_id=rolunk -
GumisPeter
senior tag
Jó estét!

Mennek még a gumik?
-
GumisPeter
senior tag
Jó reggelt gumisok!

-
GumisPeter
senior tag
" Autónavigátor 2014-es nyárigumi tesztjében odaraktak egy "prémium" télit is, és szárazon 120 km/h-ról fékezésnél 62,7 méter alatt állt meg, ezzel szemben mondjuk egy használt "prémium" nyári gumi 63,6 méter alatt, egy vadi új Barum nyári 58,8 méter alatt.... "
És igen, nagy valószinüség szerint sokan járnak nyáron vadiúj télivel ....
Ezt a tesztet talán úgy lenne érdemes indoklásként felhozni, hogy egy azonos márka téli és nyárija, ugyanabban a használtsági állapotában...kizárt hogy a télivel kisebb a fékút....
Akinek van 420 ft/L benzinre pénze, az autó biztositásainak és fenntartásának költségeire, annak legyen szezononként is megfelelő abroncsra.
Ez a véleményem....remélem egyszer a döntéshozóink is rájönnek erre egyszer, bár lehet meg kell várni, amig valamelyiknek a családtagját elcsapja egy nem az aktuális szezonnak megfelelő abronccsal szerelt autós...
Nem vitázom, pláne olyan témakörben, melyben többet tudok......

-
GumisPeter
senior tag
A téligumi használható nyáron, DE!
Ha egy 130as tempóról a pályán meg kell állni, mert más balfasz, vagy csak elbambult vagy az bambul el, akinek a téligumi van a kocsiján, 2x akkora távon se biztos hogy meg fog tudni állni....
Addig okés, amig normál kontrolálható használat alatt van a kocsi, de a vészhelyzetet nem feltétlen fogják bejelenteni, hogy vigyázz, most kell majd fékezned....és ott is van a baj....
És igen, persze hogy jártam már nyáron téligumival, és persze hogy volt kellemetlen helyzetem emiatt és nem csak rajtam mult, hogy nem lett azokból az esetekből bajom...kellett egy kis szerencse is....
Télen sem járunk szandálban, pedig lehet.....

-
GumisPeter
senior tag
szia.
használtban sajnos ez igencsak ritka madár....nincs évek óta szép ebben a méretben.
Új van,
Barum Polaris3 13,500-
Debica frigo2 12,600-
Firestone Winterhawk2 14,800-
Falken HS 449 13,800-
Kormoran Snowpro 12,100-
Hankook W442 13,800-Premium szinte minden van, de azok közelebb a 20k/db árhoz...
Üdv
-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Használható abroncs, ha jó az ára és friss gumi, vállalható.
Átvételnél fizess, és akkor meg tudod nézni mikori a gumi.
3 évesnél nemigen hiszem h öregebb lenne, azt még nyugodtan megveheted.... -
GumisPeter
senior tag
google-vredestein problem....
Az enyém ennél sokkal durvább, 2010es szett, 1 szezont futott csak, 255/35r20 méretben, felfujt állapotában szinte nem is venni észre a hibát , S500-on, nyugodt használat mellett, ősszel letéve, téli fel, most tenném vissza, a jobb1 tök lapos, belül körbe ugy szétrepedezve, amilyet még más gyártónál sosem láttam...szerencsére nem 200-nál szállt el, hanem a téli pihenésben engedett le.....
..és az elmult 25 évben amennyi idő elött megdöglött vredivel találkoztam, most annyi 1000 ft lenne a zsebemben, tuti nem férne el mind....
-
GumisPeter
senior tag

-
GumisPeter
senior tag
Hétfőn csinálok képet, miért is nem ajánlom a vredesteint....régen is szar volt, most sem lett jobb....
Bár igaz, sokaknak elég, ha azt olvassák egy gumi oldalán, designed by giugiaro...
szerintem az nem jó gumi, ami hamarabb döglik meg a gyenge szerkezete miatt, mint sem elkopna...
a teszteket meg hagyjuk...évek óta mondom, vigyázva a tesztekkel.... -
GumisPeter
senior tag
Üdv
A vírus rendesen elkapott, de probálok figyelni...ha már lassan itt a tavasz...

-
GumisPeter
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A nagykerek általában azt dobják ki, ami van raktáron.Ha ott áll 100 db, nem rendel a gyártól addig, mig az a készlet ki nem fogyott.
Ez igy normális.
A gyár is ezt csinálja, ritka méretekből van hogy 2 éves gumit küldenek ki a nagykereknek....
Egy gumi használható 4-5 évig.Mérlegelni kell, ha egy évben mész 40ezret, akkor a 2-3 éves gumi is jó, mivel ugyis elkopik, mielött elöregedne....ha nagypapás templombajárós, akkor célszerübb minél frissebbet keresni. -
GumisPeter
senior tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
a durva 3-5% helyett ha most veszed meg, tavalyit kapsz és még 4 hónapig áll a gumi...
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Dalban a válasz...

-
GumisPeter
senior tag
válasz
pecsivsk
üzenetére
Az hogy egy gumi mit tud adott pillanatban, még semmit sem jelent.
A nokian téliben okés, nyáriban nem sok kopik el belőle...ugyanis olyan gyenge szerkezetileg - tapasztalataim szerint- hogy hamarabb döglik meg, mintsem elkopna...Csak hogy saját véleményem igazoljam:
Ez egy 205/55r16 nokian NRi vagy mifene, ami egy Seat Toledon teljesitett szolgálatot.
Kb 2 hónapja tettem fel rá a télieket és szétszerelés után ezt láttam:az az acélszál a gumiban volt kibújva, a sodrony gyakorlatilag körbe forgott a gumiban, mivel egy helyen kibukkant és szépen ki kígyózott 20-30cm....
Ennek nem szabadna megtörténnie, sose találkoztam még ilyennel, de még csak nem is hallottam ilyen jellegű hibáról....
A gumit egyébként én szereltem fel májusban, akkor még nem volt semmi hibára utaló jel.... harmadik nyara volt a guminak, de semmi érezhető hibát nem produkált.
Az első képen látható, elég rendesen kidörzsölte a gumi belső légzáró rétegét. -
GumisPeter
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Továbbra sincs semmi baj _Falkenéknél!
De ha valaki premium autóra premium gumit keres, miért ajánlanék Falkent??A Falken egy ár/érték arányban kifejezetten jó gumi.
Középkategoria felső, premium alsóra pozicionáltam a Falkent és emellett továbbra is kitartok.
Kicsit olvass utána, japánban és az usaban is előszeretettel használják a márkát. -
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
2 féle csavar/anya létezik.
Lencsefejű és 60' kúpos.
Más nincs.
Illetve a japán alátétes, de az itt nem jöhet szóba....Tehát ha az acélfelni is volvo, akkor jónak kell lennie!
Ami probléma szokott lenni, hogy az acélt elözöleg valaki nem megfelelő kupozással szerelte és ettől kinyűlt a felni kúpja....erre tudok gondolni...
-
GumisPeter
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
így van.
aki ismer, tudja sose favorizáltam a Conti termékeit.
De 3 hete a ts850-et nyúzom és ennyira halk, ugyanakkor még a plusszokban is félelmetesen jól tapadó gumival még nemigen volt dolgom, pedig kb 200 féle gumi lehetett már alattam....
Nem tudom mit találtak el a contisok, de valamit nagyon!!! -
GumisPeter
senior tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Szia
Ha ezt 160-ból ki lehetne hozni, sokan örülnének!

Jelen állás szerint 56,200-/db...ha tudsz céget esetleg aki az áfát visszaadja neked, akkor lehet kevesebb, bár erre elég kicsi az esély...De ez sincs azonnalra, és ha külföld, akkor az ára is több lesz....ha érdsekes szólj, rákérdezek...

-
GumisPeter
senior tag
válasz
old_artist
üzenetére
MO = Mercedes mérnökeivel kifejlesztett abroncs alapvetően Mercedesre, de másra is szerelhető.
DE!
Nem keverhető jelzés nélkülivel, mivel ezek a jelzett abroncsok szélességben és magasságban is eltérhetnek az alap mérettől. -
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
válasz
old_artist
üzenetére
Üdv
A Good Year kivételével bármelyik jó választás
Sajnos nem igazán jók a tapasztalataim a márka termékeivel, pláne ha éppen kinai gyártás...Ami a dB értékeket illeti, ez csak egy tájékoztató, minden autón mást mérhetünk, ugyanakkor azt az 1-6dB difit nem is igazán vesszük észre...ezt egy kissé megvezetésnek tartom...ezt az egész matricaügyet...EU-s találmány ez is...
. -
GumisPeter
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Semperit sport grip gyártása megszünt, nem rendelhető.
M+S , ez téligumi.
Nem mai mintázat.
Ha eladnád, egy 5k/db reális lehet, persze kérdéses a gumi állapota, kora...
A DOT szám nem ez, hanem ami a másik oldalán található a guminak a DOT felirat mellett.
4jegyű szám ovális karikában...
A Boxerre csak "C"-s gumit vehetsz, ez nagyobb teherbírású gumi.Falken HS437 34,200-
Bridgestone W800 41,100-
Firestone Vanhawk 38,100-
Michelin Agilis alpin 46,800-Ezek raktáron...
Üdv -
GumisPeter
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hogy hol a legolcsóbb ez örök kérdés.

Ahol van és jó áron van, az a fontos!
Reggel írok pár árat....

-
GumisPeter
senior tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
...hát kb.....pontosan annyi....
-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Én a Würth habját használom,ha kell, szerintem az egyik legjobb.
De csak az oldalát kell leápolni, a futófelületet nem szoktuk,nem kell.Ezt a nem jut be mindenhovát nem igazán értem, lefújom, egy teljes fehér habréteg van a gumin.Hagyni kell, ameddig a hab állaga eltünik és át kell törölni egy ronggyal.Tökéletes bevonat, nem olyan fényes undormány, mint a szilikon. -
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
A Hankook az adac tesztjén is jó értékelést kapott, bár köztudottan nem nagyon szeretem az ilyen teszteket, de ha már ők is ezt írják, nagy baj nem lehet.Nedves úton megfelelő, azaz átlagos vezetés mellett nem okoz meglepetést.
Azok a gumik, amik nedves úton megkapták a jó besorolást, árban már ezresekkel kerülnek többe, amit egyébként nem is feltétlen észlel az átlag autós, viszont műszerekkel mérhető a különbség...és itt nem kell óriási különbségekre gondolni, néhány % csupán a jó és a megfelelő között az eltérés...
Az ügyfeleim szeretik, egyetlen panasz sem volt nálam erre a gumira.
Az a gumis, aki szerint ez a gumi nem jó, nyilván arra utal, hogy van olyan márka, amiben jobb kondiciót tudott kicsikarni a forgalmazótól és azt szeretné inkább eladni.175/65R14 Hankook 12,200- jelenleg raktárról.
Üdv
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
A méretbeli eltérés miatti fogyasztás igazán nem mérhető...tovább állsz a dugóban 5 perccel és már nem annyi az annyi...
Nekem is 165/70r14 a gyárim, de 205/50r16-al jártam sokáig...nemigen vettem észre nagy eltérést, pár deci talán...450es benzinnél ez már nem oszt/szoroz...
Az 5-6 éves gumit megveszed, a tapadása nem olyan, mint az új guminak, és ha esetleg olyan defekted lesz, amit nem lehet javítani, nem tudod pótólni...vehetsz rögtön 2db újat...
Barum is jó, ha eddig a Matador megfelelt, de a Falken-Kleber-Hankook jó választás.Használt akkor, ha 1-2 éven belül eladod, ha marad, nem érdemes....
-
GumisPeter
senior tag
Swiftre maradnék a gyári méretnél...abban van Falken Ze 912...26900-
Amúgy a Yokohama Parada Spec2 az egyik legjobb utcai sportgumi...
A Bridgestone Re002 pedig annyira új, hogy sok hiteles teszt nem is igen lehet róla...de minap adtunk 300PS+ Rs-re ilyet 18" és eddig jókat mondtak róla.... -
GumisPeter
senior tag
válasz
JHONNY 79
üzenetére
Amennyire listában látom, nem minden méretben van...de az Eco gumik ugye a fogyasztásra vannak optimalizálva, ami ugye valaminek a rovására kell menjen...szal én inkább a hagyományos gumikat preferálom...
Kiegészítés, azért nem jelzik az újabbaknál, mert már mindegyik Eco....most hívott Pirellis összekötőm...

-
GumisPeter
senior tag
Április 02-től 4-7% gyártói áremelés lesz, az €-Ft kellemes viszonya miatt....

Emellett további 1-2 % kondició csökkentés is lesz néhány gyártó esetében, így 5-10% áremelkedés várható a nyárigumiknál ...Szép húsvéti ajándék...

-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
válasz
JHONNY 79
üzenetére
Szia
Persze, bocs átugrottam kérdésed..

205/55r16
Barum Bravuris2 V 18700-
Matador MP44 V 19500-
Pirelli P7 Cint V 21600-
Hankook K425 V 18300-
Bridgestone T001 V 22900-
GT Radial Champiro BAX2 V 17350-
Falken Ze912 H 20800-
Firestone SZ90 V 20900-
Bridgestone Ecopia EP150 V 21900-ezek raktáron..
-
GumisPeter
senior tag
Jó helyen vagy, bár a használtakat nem fogja webshop se beszámolni...
Ebben a méretben a következőket tudom adni:
Falken SN 831 VW (vw gyári szerelés/ajánlás) 16100-
Firestone Multihawk 13050-
Kleber Dynaxer HP3 12900-
Bridgestone B250 15200-
Pirelli P4 15280-
Falken SN828 13850-
Kumho KH17 Solus 12920-
Hankook K425 12850-
Pirelli P1 CinturatoVerde 15300-Ezek raktáron vannak.
Üdv
-
GumisPeter
senior tag
Szia
185/60r14
Firestone Multihawk 13400-
Kleber Dynaxer HP3 13500-
Falken Ze912 13900-
Falken ZE912 14800-
Toyo Proxes CF1 14800-
Bridgestone ER300 15600-
Pirelli P1 CinturatoVerde 15800-175/65r14
Firestone Multihawk 12370-
Kleber Dynaxer HP3 12150-
Falken SN828 13350-
Kumho KH17 Solus 12900-
Hankook K425 12200-
Pirelli P1 CinturatoVerde 14800-Ezek raktáron.
BP.II.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest