Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satan_Claus
őstag
Falken vagy inkább Kumho a jobb 22-24e körül? F914-gyel van már valakinek tapasztalata? KU31 vagy KH31 a jobb?
-
FerNandor
őstag
hali,
hankook k425-röl van valami vélemény? (normál használatra, nyugodt vezetés, megane II kombi dCi 205/55R16, most találtam 17450Ft-ért ingyenes szállítással, de egyelöre még nem veszek) A Falken ZE914-gyel szemeztem még, de azt mondják, hogy esöben nem annyira jó és gyorsan kopik.. de szerintem, akik ezeket mondják, nem erröl a gumiról beszélnek, hanem vagy a régebbi falkenokról általában vagy nem tudom. -
bobsys
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Koszi akkor Bridgestone lesz.
Futomu alliatas 12 000 - 15 000 Ft atszamolva.
a /60 gumi elfer rajta, a rendor nem szol es muszaki vizsga nincs
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Kellemes árak.

Bridgestone...a többi felejtős...
A Sumitomo néha csinál jót, ugyebár övéké a Falken is, ami régebben még Ohtsu néven futott.
De mivel nem ismerem az amerikai tipusokat, nem merek nyilatkozni.
A Bridgestone biztosan jó.A gyári méret az igazi, ha most veszel 2 db-ot olcsóbb, csak sosem érsz az ördögi kör végére....
De ha elfér rajta és a helyi yard sem teszi szóvá, akkor maradhat...
Futóműállitás itt is 5-6000ft....lehet hozzátok kéne járni futóműveshez??
-
zolynet
veterán
Szia!
205/45R16-ra az alábbi gumifajták érdekelnének:
toyo t1r, yoko parada spec2, federal rs-r, vredestein 5, uniroyal rainsport 2, (goodyear eagle f1 )
195/45R16-ba is érdekelne az ár
és ha van használtba is 4-5éves szett gumi még arra is kíváncsi lennék ... ez a kb minden megoldás érdekel kategória.
Üdv:
Zoli -
bobsys
veterán
Nos korbejartam a 4 gumist itt a kornyeken.
225/60 R16 gumik kellenek 2 darab. Itt vannak az arak es szeretnem a velemnyeteket kerni, hogy melyik erne meg.2 x sumitomo $280
2x Bridgestone Potenza $237
2x Firestone Champion HR BL $265
2x Kumo/Kendall $190 (ugyamitt Firestone nemtudom melyik $200)Egyebkent a gyari meret a Mustangon 225/55 R16 lenne, de mind a negy kerek 225/60. Le kellene cserelni /55-re mind a negyet vagy maradhatnak es akkor csak ketto /60 kell vennem?
Az egyik helyen ki volt rakva az oradij, $100/ora. Sehol nem szamoljak ha ott veszem a gumit.
Futomo beallitas $60-$70.
Full szintetikus olaj meg $45-$60
-
Balupapa
senior tag
Miért van az hogy ugyan az a gumi 2 oldalon kulonbozo értékekkel szerepel?
1
2melyik a valós?

-
Balupapa
senior tag
175 55 r15 be melyik ami jó? használtba van ?
-
Outlander
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Igen.

Az a bajom, h amiket hirdetnek most, 5-6mm-esnek vagy 70-80%-osnak na, olyat akarok ledobni, mert az már slick
.És akkor még rak is képet, ahol már a kopásjelzőt koptatja, de kiirja h 70-80% / 5-6mm-es, 10-15k/db...

Szaal, 60k-t nem adnék egy olyan garnitúráért, amit másjuban felrakok, de 3 hét múlva már cserélni kellene, viszont újat sem akarok 150k-ért...
A kettő között kellene találni valamit...
-
Outlander
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Az a baj, h nagyon beteg méret, és nagyok az igények is...

4 egyforma kellene, így ki is esett kb az aktuális felhozatal, 80%-a.

205/45 r17-es kellene... nagyon húsosat, nagyon olcsón...

-
GumisPeter
senior tag
-
Outlander
addikt
Üdv.
Mikor lesz szezonja a használt nyári gumiknak? Elkezdték már behordani őket, tudja valaki?
-
-
AMD Power
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szia!
Egy Swiftre való nyárigumi (155/70 R13) használtan jó állapotban milyen árban vannak kb?
-
bobsys
veterán
Ok, majd megirom mennyi a szereles, itt meg nincs ilyen tapasztalatom.
-
bobsys
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Ha belefer a boritekba semmi akadalya

$130 korul BFGoodrich van. Michelin, Goodyear meg $200 felett kezdodik -
bobsys
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
A Fuzion evileg Bridgestone, de jo nekem a Hankook

Mar nem vagyok tisztaba magyar arakkal, de itt a Hankook darabja $80 szereles nelkul. -
bobsys
veterán
Hankook vagy Fuzion gumi?
Csak nyari (Florida
) hasznalat
Maximalis sebesseg pedig sohasem lepi tul a 130-at (110 a megengedett autopalyan)
Amit eddig talaltam ertelmes aronFuzion Zri
Hankook Ventus HRII H405
Hankook: Ventus V2 Concept H437a meret 225/55R16
-
ESP
őstag
3autót gumiztunk fel Barum Polaris 3-al. Eddig csak pozitív tapasztalatok vannak

Golf2, Fabia, Passat

-
JHONNY 79
aktív tag
Csatlakozom én is a Goodyear UG8 dicséretéhez. Itt kértem én is tanácsot és végül is ennél a típusnál maradtam, mivel elméletileg vízen is nagyon jól tapad. Én sokat járok autópályán ahol azért jobban takarítják az utat, ezért fontosabb volt számomra a vizes útburkolaton produkált teljesítmény. Nos, tegnap mentem havas főutakon és a 60-70-el menőket simán előztem meg 90-100-as tempóval csúszás nélkül.Emelkedő és a hirtelen fékezés sem csúsztatta meg a kerekeket. Hazafelé szakadó esőben, latyakban jöttem, itt sem csúszott meg, illetve nem úszott fel a kocsi. Tegnap még kipróbáltam jégen is, az ónos eső miatt egy rövid szakaszon tükör jégen jöttem. A jégen igaz minden gumi csúszik,de a kipörgésgátló és az ABS segítségével megcsúszás nélkül hazaértem. Én elégedett vagyok a teljesítményével, nem bántam meg hogy ezt vettem. Szeretek lendületesen haladni, de ésszel vezetek mindig. Az én vezetési stílusomhoz teljesen jó ez a gumi, illetve ár-érték arányban is szerintem elég jó áron van, az időtállósága pedig majd kiderül.
-
wutuka
aktív tag
válasz
GumisPeter
üzenetére

-
wutuka
aktív tag
probizz kolléga megosztotta tapasztalatait. én is megteszem egy emberi áron kapható gumival,nevezetesen a BARUM POLARIS 3-mal. Volt lehetősége bizonyítani! Friss hóban,letaposott havon is nagyon jól muzsikál! Egy Ignisen 165/75 R14 méretben.csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok érdekelne Skoda Feliciára 13-mas téli szett 4 felni+gumi. Használt érdekelne elsősorban.
Akinek van ilyen vagy tud az írjom PM-et pls köszi !! -
probizz
tag
Gondoltam már, hogy megosztom a tapasztalatomat. A Goodyear Ultragrip 8-ast (UG8) csak ajánlani tudom. Kipróbáltam a friss havon is és nagyon jól lehet vele autózni.
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Manitou
üzenetére
Hát ez az, a Kumho ECSTA SPT /45-ben 22k /50ben, meg 15k így első ránézésre is. Ami azért nem mindegy. Hát, ha az adatok helyesek, és remélem erre azért odafigyelnek, akkor van 6" felni is, az csak elég
Mondjuk én spec suzuki lemezt kerestem, de igazából mindegy, csak 4x100as legyen, 54es középfurattal. Meg nem árt ha ET45, de igazából ez izgat a legkevésbé
Ja és természetesen csak körlyukas, a többi borzalmas csúnya 
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Szplöttyy
üzenetére
+ ahogy nézem, jó lenne rá a 195/50 R15 is, ez gyakoribb méret, ennek jobban örülnék. A váltó szerint még jó rá. Szerintetek?
Ja és találtam olyat is, elvileg a 2012es swfité, hogy "6x15 4x100 ET45 KF 54,1 Új Swift (2005-től) és Ignis (2001-től) (1.5-höz és Sporthoz nem jó) 14 701.-" Ez is jó lenne nekem, ugye? Meg ez már 6", erre talán jobb lenne a 195.
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Nekem mindig vannak hülye ötleteim, itt egy:
Amiket írok, azokat tényként írom, és szeretném, ha megerősítenétek, avagy cáfolnátok bennük. Szóval:
Az autómon ami egy suzuki wagonR3/ignis, gyárilag 14x4,5" felni van, 4x100x54 ET45. 165/60 R14. Remélem jól tudom. Helyette, azon gondolkoztam, hogy nem alufelni lenne, hanem lemez, (uv zölden, de az most mindegy). Néztem, létezik a splash-ez, 15" lemez, ami 15x5.5" 4x100x54 ET45. Tehát elvileg jónak kéne lennie a kocsimra. Viszont a 165/60-nak a 195/45 lenne a jó váltó méret, viszont egy 5.5" felnire felmenne a 195ös gumi? Vagy mi lenne a legszélesebb ami felmenne rá? Tudom hogy hülyeség, de én így szeretném
Előre is köszi
-
Balupapa
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
gyárilag 215 van rajta

na mindegy, megproszalom a 195t
-
Balupapa
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
7.5J -re nagyon necces a 195?
átlagos városi használatban lesz.
(lattam már 9J-n is pld....) -
GumisPeter
senior tag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Mindkettő jó lehet, Bár a 7esen kissé széthúzza a gumit.A gumikat ugy tervezik, hogy az oldalfalnak lehetőleg függölegesen kell állnia a felnin, mivel így a legnagyobb a teherbírása.Ha már valamely irányban szöget zár be, ugye romlik a merevsége, tehát mind a kanyartartási, mind a külső behatások elleni védelem romlik.
Egy 195ös gumi legjobban a 6,5es felnin áll, de sok gyár teszi fel 6"ra is.7-re viszont nem szokták.Arra a 205 való....
Fizika, egy kihegyezett ceruzát függőlegesen nyomj x erővel a papirra, majd döntsd meg a ceruzát és 0,5x-nél már törik a hegye...kb ez lehet a guminál is......Üdv
Őveges professzor
-
Balupapa
senior tag
Vredestein SPORTRAC 3 milyen?

illetve a hankook s1 ventus? kell felni a hankooktol? -
Satan_Claus
őstag
válasz
mert_csokis
üzenetére
Attol fugg, milyen ET. lasd #4545. Amugy szerintem gond nelkul, nekem 6 helyett van 7.5-os (mondjuk jo nagy hely van a Carina alatt).
-
mert_csokis
senior tag
Üdv!
190/50 R15-ös gumim van. Az alufelni hozzá 6.5Jx15H R15 ET38 4x100-as lyukosztás, agyfurat 57mm. Érdeklődnék hogy a leírt felni helyett vehetek-e olyat ami 6.5 helyett 6 vagy 7-es számot visel.
Köszönöm előre is! -
jpm
senior tag
A jövő!

[hankook] -
skeli
tag
Kérdés Corsa C 2003-on 175/65 r14 5,5Jx14", 4x100x56,5 ET49. helyett 195/50r15 6,5Jx15", 4x100x60 (??) ET35 elfér-e vagy akad okoz e valami gondot....gyorsan okosba hozzá tudnék jutni egy ilyen szetthez, csak gondoltam megkérdezem mielőtt kirepítem a pénzt az ablakon...
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
165/70R13-as méretben keresnék téli gumit!
Barum Polaris3-ról mi a vélemény? Másik két gumi Nokian Winter(ez még jó állapotban van) és amit szeretnék lecserélni az 2 tök kemény Kormoran Snowpro.
Esetleg más ötlet 10k körül? Olcsóbb webáruház? -
Brae
őstag
Sziasztok!
Mondjatok egy korrekt gumist a XVIII. kerületben vagy a közelében, aki olcsón dolgozik és nem karcolja össze a felnit. Előre is köszönöm!
-
Laybee
őstag
Sziasztok! 195/45r15 méretnél melyik tesztet kellene megnézni? Illetve melyik az a bolt ahol friss gyártású gumit árulnak? Tudom, hogy a Mobilio ilyen volt, de sajnos megszűnt Debrecenben. És sajnos egyszer már belefutottam egy másik cégnél, hogy túltárolt sz***t küldtek. Köszi előre is.
-
Bozso68
őstag
válasz
Bozso68
üzenetére
Meg is van!
Egy másik.
A második video utolsó fél percében beszél a témáról. -
Bozso68
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Azért vízen egy forgásirányos téli vízelvezetése egy asszimetrikus nyárihoz képest óriási előny, talán még +9 fokban is.
Ezt tegnap eléggé megtapasztaltam.Láttam egy magyar videotesztet, a kocsit kikötötték valami betonhoz, és erőmérővel mérték a tapadást télivel, nyárival szárazon, hóban, és a nyári 0 fok körül jobban tapadt szárazon. A pasi mintha azt mondta volna, a nyári csak szárazon jobb fagypont körül, vízen már jócskán romlik a tapadása, és akkor már a téli az előnyösebb.
Majd belinkelem. -
neduddki
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
HI!
hat komojj sellemi munka gumiajanlasnal megfejtei, hogy a hankook 310 mit jeltn igazad van:- )))
udv
neduddki
-
SLYM
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
én ezt a tesztet olvastam, ebben a hankook eléggé hátul végez [link]. bár találtam még vagy 2 másik tesztet is, azokban azért vannak más gumik is, meg a helyezések sem pont így vannak. persze egyiket sem a 225 50 r17-es kategóriába, de nem is tudom, hogy ez számít-e valamit
-
SLYM
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
köszi, de sajnos nekik sincs. felhívtam még rajtuk kívól 2 normálisnak kinéző boltot, de időközben letettem a barum polaris 3-ról, gondoltam hasonló kategóriában nézek még kumho kw 27-est, de sehol semmi. beszarás komolyan mondom. 1000 darab ilyen kis lófasz cég hirdet 30 különféle márkát mindenféle méretben, de raktárkészletük semmi. még a végén tényleg michelin-t kell vegyek

-
Üdv.
Érdeklődnék, hogy van-e valami bestbuy téligumi, amire érdemes most beruházni.
205/55/R16 RFT (defekttűrő) kellene...
Előre is köszi.
-
Bozso68
őstag
Leesett a hó, lecseréltettem a Michelin Primacy Hp 16"-osokat Dunlop WinterSport 4D 15"-osokra.
Direkt figyeltem a komfortérzetre, az 1" különbség jótékony hatása miatt hasonlóan veszi az utcánkban a hepehupákat a téli, mint a nyári. (A közművek bekötése miatt házanként két keresztben toldás az aszfalton, persze az utca végén lakunk, naponta oda-vissza kétszer, úgyhogy van tapasztalat a rázkódás intenzitásában)
.
Hazafelé a hangot is figyeltem, 130-nál kiraktam üresbe, és a menetszél mellett nagyon oda kell figyelni, hogy esetleg(!!!) halljon valamit az ember a kerekek felől. -
neduddki
nagyúr
HI!
ha mar jonnek a AA-s abroncs emlekzuunk meg roluk:
Pirelli P7 Blue:
Brigestone Ecopia EP001S:

Goodyear EfficientGrip AA/Dunlop Sport BluResponse:

Kumho Ecowing ES01:

udv
neduddki
p.s.: Bozso68: mir gyusz Te fakrikrul???:- ))) /hidko er300 defekuroban nem si csodalom/
-
Bozso68
őstag
1 éve figyelem csak a teszteket, régebbiekben nem vagyok annyira otthon.
Abban viszont szent igazad van, hogy ebben a négy típusban nincs nagy különbség, csak a tudat, hogy jó gumikon megy az ember, meghát a rutin.JHONNY 79:
Az UG8-ról sajna nincs tapasztalatom. A DUNLOP 4D jóval újabb fejlesztés, mint a 3D, teljesen más mintázat, de ugyanazt a vevőréteget célozza meg. Nekem nem tűnik annyira sportosnak, vagy komfortos/nem komfortosnak, mivel a 16"-os defekttűrő, kemény Bridgestone nyári után rakattam fel ezeket 15"-ban, és kifejezetten kellemesebb komfortérzetem volt velük ahhoz képest. -
rhonin
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Ha visszanézed a régebbi teszteket nem mindegyik tesztet nyeri a conti. Messze nem. Az idei tesztekben nyerte meg a nagy többségét.
Amúgy meg nehezen akarom azt elhinni, hogy mondjuk egy adac-nál korrupció lenne. Bár a mai világban...
Persze olyan gumi nincs ami mindenben a legjobb.
De szerintem én se tudnék nagyon különbséget találni a 4 gumi között. Sokkal inkább számít a vezetői képesség mint a gumi. -
-
Bozso68
őstag
válasz
JHONNY 79
üzenetére
A Dunlop 4D nekem nem tűnik hangosnak. A havat, esőt, latyakot nagyon jól bírja. Már írtam párszor, sajnos az Astrámban a kipörgésgátlót nem tudom kikapcsolni, nincs túlpörgés, ami kapaszkodást jelentene a trutyiban, csak a jó tapadású gumi a megoldás. Nálunk elég kaptató van, amit nem tisztítanak, tehát télen olyan a burkolat, amilyen, de tavaly mindenhol el tudtam menni.
Ne felejtsd el, olyan gumi nincs, ami egyik oldalon halk, nem kopik, zöld meg mittudomén, másrészről jól tapad.
Én a biztonságot tartom szem előtt.
A Contiról meg nekem szubjektív a véleményem. Gyanús, hogy minden tesztet megnyer, mégis évente új tesztgyőztessel jönnek elő. Pláne, ha a teszben legjobb tapadású gumi kopik legkevésbé.
Egyébként egy éve voltam vezetéstechnikai tréningen a Ringen, és az oktató sztorizott, többek között arról, hogy a gumiteszteken néha azért van némi csúsztatás, slendriánság, már ha érted, mire akarok kilyukadni (ö azért párnak volt tanúja karrierje során).
Ja, és a gumis haverom kocsiján a Michelin Alpin van, szerinte csúszik.
A GoodYear jó választás, a hó miatt lett Dunlop-om, mert azon jobbnak tűnik.
Na, mindegyikről beszéltem... -
JHONNY 79
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Ha esetleg valakinek van még tapasztalata szívesen meghallgatom.
Bozso68 : Nézegettem már a Dunlop SP Winter Sport 3D gumit,a 4D az utóda lenne? Nálad mennyire hangos a gumi?
-
rhonin
senior tag
válasz
JHONNY 79
üzenetére
Nekem TS850es van. Kb. 1000km lett bele téve és eddig meg vagyok vele elégedve. Igaz csak vízen és szárazon volt még használva, de holnapra mondják a havat úgyhogy...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vízen eléggé nagy hangja van vagy csak számomra tűnik hangosnak. Olyan kis sivítós hangja van nagy sebességnél. Nem tudom ez mennyire van jelen a többi márkánál.
A tesztekben nagyrészt 1. helyen végzett, főleg havon és jégen kiemelkedő.
195/65 15ös méretben használom.
Én is ez a 4 közül válogattam és e mellett döntöttem mivel friss fejlesztés és eléggé dicsérik.üdv.
Bozso68: Ezen én is meglepődtem mivel épp autópályán kapott el egy elég nagy eső és 100-120 között sem volt gondom ahol a nyári már felúszott volna.
-
JHONNY 79
aktív tag
Én is szeretnék egy kis segítséget kérni. Az Octavia-mra kellene 195/65 R15 téli gumit néznem. Néztem a favorizált Goodyear UG 8-at, de szemezek a Conti TS850-nel és a Michlen Alpin A4-el.Javarészt M 0-on és lakott területen kívül megyek naponta 80 km-t, tehát nem lenne utolsó szempont a halkság sem a jó tapadáson kívül. Valamelyikőtöknek személyes tapasztalata esetleg? A teszteknek annyira nem tudok hinni.
-
SLYM
veterán
sziasztok. 225 50 r17 téliből mi a legjobb most ár/teljesítményben? legfőbb szempont jó ár és a biztonság (tudom, hogy a kettő kiüti egymást, de hátha van most valami best-buy a piacon)

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ha van raktáron akár most is lehet valakinél, de tavasszal jobb a felhozatal, mert a pincék mélyéről akkor hozzák elő a jó munkásemberek az eladott,banki elvitt,ellopott kocsikról megmaradt gumikat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)