Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vH
csendes tag
válasz
neduddki
üzenetére
Udv.
Koszonom a valaszt, sajnos egy idore abba maradt a nezelodes mert szervizben volt az auto. Megneztem es jo a meret, mi az ami fura a merettel kapcs? Nem igazan szeretnek sportost, inkabb egy kenyelmes erdekelne. A primacy 3 milyen, mennyire valt be? Olyan 32 e/drb korul lenne 94w valtozat, ez turheto ar?
Elore is koszi.
Udv, Barni -
troooper
tag
Szevasztok!
Mekkora probléma, ha a központosító gyűrű mind a 4 füle letörött? A képen látható kialakításúról lenne szó. Elegendő a megmaradt hengeres és kúpos rész, h a gyűrű a funkcióját ellássa?
[link] -
Uniroyal rain expert már hátul és keddig már fent lesz a elől az új P4 is
Nyárral így már elleszek -
neduddki
nagyúr
HI!
otobild test otozajtung kontosben:
conti sc5
dunlop maxx
toyo t1
p7cint
primacy3
falken azenisudv
neduddki
p.s. laccik hogy mennyire mashova tettek a sujjozast
-
Fboy
aktív tag
Műszakin mennyire szólnak azért, ha 205/60 helyett 205/55 van a kocsin?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
adidas4death
üzenetére
Alessio nem erős, de leginkább harmatfing gyenge felni. A magyar utakra nem való.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Szerintem nagyon nem, 50k-ért frissen szinterezett felniket lehet kapni patika állapotban.
-
adidas4death
aktív tag
válasz
adidas4death
üzenetére
Bakker...
kicsúsztam az időből mire rájöttem hogy rossz a 2. link. ez a jó link. -
-v-
addikt
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Vegyél 40e ft-ért használt prémiumot, az miért nem jó? Vagyis nem prémiumot, hanem valami tisztességes középkategóriát, ennyiért találsz fiatalabbat is, sérülésmentesen jó profilmélységgel az rendben van.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Az én autóm most lesz 18 éves, ami mindig jó rajta, az a gumi. (Idén futóműfelújítás lesz, minden évben más.
) Egyszer én is keresztbeálltam egy vízátfolyáson, hátul kopott szar Matadorok voltak (így került hozzánk az autó). Na azóta csak Pirelli meg Dunlop volt/van az autón. -
Kornel
veterán
válasz
Zozzant
üzenetére
szerintem egyetértünk, a nagy törvényalkotó OV-nek erre is figyelnie kellene, le kell írni, hogy 8 év felett / 3 mm alatt műszaki repül, punkt. igen, 3 mm, és nem 1,6... mert az nulla. télen meg kötelező téli gumi, 4 mm feletti profilmélységgel.
akinek nem tetszik, az meg leteszi a kocsit. -
Zozzant
addikt
Ellenőrzi valaki az utakon a gumikat is? Az is az autó műszaki paramétere nem? Alkalmatlan! Ja nincs rá kapacitás, ja ez van... majd ha műszakira küldik addig felteszi a szomszéd kerekét... ja műszakin még nem láttam gumi életkort nézni, max. mintamélységet, erről ennyit.
-
neduddki
nagyúr
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
HI!
en tisztessegesen szotam hozzad, akinek pedig a pojen szolt /tudod kettospont kotojej zarojel/ az ertett is belole egybol
amikro en kezdo sofor voltam meghallgattam mit mondanak az "oregek" es nem volt konnyu beismerni igazuk volt, az oto legfontosabb resze a gummedli, ezzellehet vitakozni, csak nem bisztos hogy erdems, es igen en alabol megnezem mijjen gummeldi vaz egy oton nem csak balesetnel /volt ojjan belemjovos baleset ahol beleirattam amjegyszokonyvebe/
jo gumme;dit nem azert vesz az ember mert tellik ra, hanem mert felloseggel vslettik onmaga csaladja irant elginkabb es a kozlkedesben restvevok fel is, tehat egy kivalo gumi nem a vllogast es a pizrol szol /leglabbns nekm/ haenm a felleosegrol.udv
neduddki
-
Kornel
veterán
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
csak hogy javaslatom is legyen:
185/60 r15 tökéletes lenne az alufelnidre, 15k-ért van elég jó gumi, pl. ez a kumho.
egy szett 60k, és azért ezzel ellennél évekig, eco gumik nem kopnak annyira.
ha még jó a télid, menj vele még 1-2 hónapot, és akkor talán meglesz arra, amit linkeltem, mivel csak +20k a leggagyibb kínaihoz képest, igaz az már +50%, de a gumi nagyon fontos.
egy saját példa: vaci új swift2, de téli gumira már nem tellett, azaz másra költöttem, csak előre vettem, mert jó az úgy, azt is valami tesco-s sportiva-t, szerintem volt vagy F-es nedvestapadási indexe, bár 2008-ban még nem volt ilyen jelölés ugye
nagy hó (30-40 cm), munkába sietve reggel országúton úgy keresztbe ment az autó, hogy alig bírtam megfogni, pedig a másik sávba is jártam már, fogalmam sincs, hogy hogy nem kerültem az árokba.
na azóta gumin nem spórolok. igaz utána is volt egy szitu, a következő autómon egy 5,5 éves gumival, abból is tanultam, öreg gumi nem jó gumi, hiába nem futott semmit se.
tényleg csak jó tanács, szerencsére nekem(és másnak se) nem lett bajom a meggondolatlanságból/tapasztalatlanságból, de lehetett volna.(#5576) bambano: +1

-
-
Kornel
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
nem kéne célozgatni.

amúgy meg kurva jó ez a mazda2 felni, egy kupakot meg vagy veszek, vagy szerzek rá
egy baja van, elég nehéz, de ezt már mondtam.
vagy eladom, vagy megoldom a gondot, ha sikerült, akkor majd szólok
(#5573) PRDZsolesz: ezt tőlem tanulta, én szoktam ezt emlegetni

szerintem is fontos a jó gumi, ha nincs keret a 15-ös gumikra, akkor lehet jobb lenne maradni a 14-esnél, 175/65 r14-ben már vannak jók olcsón. -
-
-
PRDZsolesz
aktív tag
A felni már megvan régóta, nem most nyárra vettem "villantani". Eddig is kibírtam acélfelnivel, ezután is ki fogom...pusztán érdeklődtem két lehetőség közül. Ezek között pedig nem szerepelt az, hogy tegyem le a kocsit, ha nem tudok venni 185/60R15-ös méretben új gumit 14k/db áron. Ami mondjuk taurus vagy roadstone, vagy hasonló, "minőségi" gumi.
-
AndrewTdi
addikt
Írjatok típust meg méretet, próbálok rá árat nézni. (van amit jó árban tudok. az egyetlen hátrány, hogy Bp- Gödöllő környéke jöhet szóba, messzebbre szállításban nem tudok segíteni).
De ha arról vans zó, be tudok tolni pár lehetőséget is méretekből amiket leírtok)
-
Debilon
addikt
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
hát, ha létszükséglet, akkor én pl. a normális gumival kezdtem volna, és nem felnivel
(ahogy tettem az ezelőtti autómmal, és teszem a mostani Mazda6-al is, először normális gumi, és ha idén nem lesz rá "villantós felni", akkor majd jövőre, vagy akkor sem ha nem lesz rá keret)ha tényleg létszükséglet, akkor fontosabb a biztonság mint a kinézet szerintem
-
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
te azt mondtad, hogy 40k-d van gumira. neduddki meg azt, hogy 10-11-12k körül már van a méretedben normális gumi.
tehát a zsetonod meg a neduddki ára közötti 8k-ról beszél. és egyetértek DeFrancoval, 8k miatt ne kerülj mögém, mert abból baj lesz."Az autó pedig létszükséglet a családban sajnos.": csak téged nem fognak kacifántos törvényfélreértelmezéssel megmenteni, mint az ír biztosítós gyereket. (mondjuk most már őt se...)
-
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
ez nem gazdagság, hanem felelősségtudat kérdése.
ajánlom figyelmedbe a szívek szállodája c. sorozatot, abból is Rori barátnőjének az esetét. Ő mexikói gumit vett... -
DeFranco
nagyúr
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
magamba vagyok szállva, 14-es acélfelnire vettem új gumit. mégsem viszket sehol.
8000 forinton rágod a gittet egyébként. egyszer nem állsz meg időben, csak a lökösfényezés többe lesz.
vegyél akkor kínait, de mögém ne kerülj, mert ha belémjössz, nem egy szett michelin árát szedem le az autódról
-
PRDZsolesz
aktív tag
Úgy látom itt mindenki kib@szott gazdag, és megteheti, hogy azt a gumit vegye amelyiket csak akarja. Sajnálom, én nem. Feltettem egy elég egyszerű kérdést, erre átmegy személyeskedésbe a dolog, hogy a hülye suzukisnak felnire van pénze, de gumira nincs...Kinek gondoljátok Ti magatokat? Előbb mindenki nézzen körül a saját portáján kicsit, és szálljon magába. Részemről a téma lezárva.
-
neduddki
nagyúr
-
m3tr0
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
megvagyok lőve rendesen én is...
mivel nem a sajátomra lesz és megvan kötve a kezem árban...lehet tényleg használtat kell vennem
akárhol nézem, a négy méretet ami jó lenne, 50 alatt nem állna meg sehol semelyik méretmod: vagy baszok az egészre és veszek 4 új 185/60 R14-es Kormoran Impulser B3-at...

-
DeFranco
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
az a kérdés, hogy rámegy-e a swift II gyári alura
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tudod, az alufelni nagyon fontos, mert az látszi, gumiból jó lesz valami kínai, azon úgy sem látszik a márka, vagy egy 6 éves prémium, és akkor csak a DOT számot kell egy kicsit megdörzsölni...
-
neduddki
nagyúr
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
HI!
ignis gyari meret 175/65r14 12-13k-tol mar elfogadhato aabroncsiok vannakm azokkal mi a abaj?
udv
neduddki
-
DeFranco
nagyúr
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
egyik sem jó megoldás, mindkettővel feleslegesen nagyot kockáztatsz
mekkora a gumiméreted? milyen autóra kell?
-
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
hat éves gumit ki kell dobni. tehát a hat éves prémium gumi megvásárlásával pontosan egyenlő hasznosságú, ha kihajítod az ablakon a pénzt.
a helyes megoldás, hogyha nincs pénz autózni, letesszük az autót.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok! A véleményetek érdekelne, hogy pénzszűkében inkább 40eFt-ért vennétek egy új, ámde kína gumi garnitúrát, vagy 20-25eFT-ért használt prémiumot, ami mondjuk 5-6 éves?
-
m3tr0
őstag
Srácok,
Fiat Punto mk II -re(2001.évj., 1.2 benzin 60 ló) kéne nyári gumi.
Ha jól láttam a gyári méret 155/80 R13.
Váltói: 165/65 R14, 165/70 R14, 175/65 R14 és 185/60 R14 jól néztem a méreteket?Fontos lenne az ár, nyilván minél olcsóbb kéne, nem az én autómra lenne csak segítek keresni.
Majdnem mindegyik méretből a Debica Passio 2 árban a legjobb...meg ezt már halottam is mint gumi márkát.
Egyéb ötlet,vélemény?Használtat is néztem, de 4 évesek mennek 7 ezer ft / darabtól...5 mm felett...akkor már inkább egy új Debica nem?
Ha nem nyomjátok az ellen véleményt is.

Köszönöm!
-
hossszú
őstag
Tegnap megvettem a Sportrac 5-öt
ma mentem vele egy nagyobb távot, az első benyomásaim kedvezőek főleg a zajszint igen fülbeötlő az előző szetthez képest ami egy Michelin Pilot HX MXV3A volt. -
Kornel
veterán
-
trassher
addikt
Sziasztok!
1996-os ferdehátú swift-re keresek nyári gumit. Méretben 155/70 R13 vagy 165/65 R13 méretben. Ki mit ajánlana?
-
Találtam magamnak 2 db Rain expert gumit ami 2001-es és 6mm.Úgy érzem meg kell vennem,mert ha már a használtgumi mellett is érveltem itt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új gumik 52k+szerelés lenne.Kocsi értéke 110k
Szerintem egy 3 éves gumi,ami esőben jó nem hinném,hogy nagyon rossz lenne.
Viszont a jobb gumit ha jól tudom hátra kell rakni.De ha esőben egyenesen haladva hirtelen fékezek,akkor is jobb ha a hátsón van a jobb gumi?Fékez annyit a hátsó rész,hogy megállítsa a kocsit?
Téli Debica-val most sikerült direkt megpördülni a kanyarban
már nem tapad eléggé.Muszáj cserélni és itt a nyár is. -
-
hossszú
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Olvasgattam
, most is azt mondom, hogy nem lehet olyan rossz az a gumi . -
-
hossszú
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
A 2013-as ADAC teszten 185/60 R15-ös méretben elég jól teljesített.
-
neduddki
nagyúr
válasz
hossszú
üzenetére
HI!
ezek latod max 2 eves eredmenyek az ismreresegikorim legkitartobb tagjai is feladtakleglabb 5 eve /tejjesnoda volt Guigiaro munkaiert, gyonyoruek voltak de mitn gumik.../ ettol meg lehet hogy osszekaptak erre a szeiara magukat, en vegig ragnam az osszes tesztet es ha vallahanak talalod akkor mit lehte tenni...
udv
neduddki
-
tomcsi23
veterán
Ezt mindenki maga, ill. a kocsija fényében tapasztalja meg. Nyilván erősen függ, ki-hogy használja, ill. mekkora terhelésen van a hátsó szegmenst.
Itt pl. 2,3-2,3 van megadva általános használatra, de eléggé mászott ki a segge, mivel még a normálnál is kevesebb hátul a plusz súly (többnyire én, + max a zasszony, meg némi csomag hátul). Aztán kitapasztaltam, hogy az a legjobb, ha az első 2,4 a hátsó meg 2,2-t kap, így nem dobja ki a seggit forszírozott kanyarban sem, inkább tolja az orrát, vagy sodródik 4kerékkel, de a hátsót már szinte lehetetlen megindítani. A gumik is normálisan kopnak, fékezés is rendben, sikerült megtalálni az optimális(hoz közeli) beállítást. Egyszer a gumis megszokásból felnyomta 2,3-ra mindkettőt, én meg nem figyeltem rá, aztán az egyik nullás felhajtónál váratlanul megindult a segge, ESP fogta meg. Na azóta jobban figyelek rá, ha téli-nyári csere van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
neduddki
nagyúr
válasz
hossszú
üzenetére
HI!
ar miatt otbb esmerosm is fojjamtoasn elcsabult de egyikse vett soha tobbe ujra
amugy itt as alsita:
2nd: 2012 Auto Express Summer Tyre Test (205/55 R16)
2nd: 2013 ACE Summer Touring Tyre Test (195/65 R15)
4th: 2013 Auto Zeitung Summer Tyre Test (215/55 R16)
5th: 2013 European Summer Touring Tyre Test (185/60 R15)
6th: 2013 Test World Summer Tyre Test (205/55 R16)
9th: 2013 54 Tyre Braking Test (195/65 R15)udv
neduddki
-
hossszú
őstag
Vredestein Sportrac 5-ről mi a vélemény, szerintem elég jó árban van a helyi gumisnál. 205/65 R15 22eFt.
-
Kornel
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
az lesz, de ennél tovább nem fújom szerintem egyenlőre

első tapasztalatok is megvannak már![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kornel
veterán
2,4-re fújták, annyival használtam a gyári méretet is, viszont nyomtam még bele kicsit, így 2.5 baron van most, nekem jónak tűnik.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- World of Warships
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nyárral így már elleszek
kicsúsztam az időből mire rájöttem hogy rossz a 2. link.
) Egyszer én is keresztbeálltam egy vízátfolyáson, hátul kopott szar Matadorok voltak (így került hozzánk az autó). Na azóta csak Pirelli meg Dunlop volt/van az autón.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)