- Durrogtass
- Hogyan férhettek el az őseink a Földön?
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
válasz AMD Power #34827 üzenetére
Szia. Bár nem akartam beleszólni, mert nincs túl nagy tapasztalatom, de nekem is van egy F Astrám, igaz dízel kombi. Úgy láttam, a Nexen-en gondolkozol, nekem is az van, leírom a véleményem.
Apollo alnac winter 175/70 13 téligumit használtam télen-nyáron. Tavaly vettem rá 185/65 14- es Nexen négyévszakost. (Más méret!)
Elsőre az tűnt fel, hogy sokkal halkabb. Menettulajdonságukat hasonlónak találtam, Télen sem volt vele problémám, bár általában tartok követési távolságot, így vészfékezésre nem kényszerültem.
(Azt mondjuk tudom, hogy mindegy milyen gumi, ha satuzok, megfogja az első kereket, így ezt is.) Forszírozott kanyarban (körforgalom) ez is elkezd sodródni, mint az apolló, de gázelvétellel azonnal visszaáll, és ekkor a sebességem már rég túl van a "normális " sebességen.Télies 4 évszakosból szerintem esetleg még a GoodYear jöhetne szóba. Szerintem kicsit jobb, de sokkal drágább.
tboldi:
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz AMD Power #34827 üzenetére
Jó kérdés, egyáltalán bármelyik tesztnek lehet-e hinni. Főleg egy azonos kategórián belüli sorrendnek. Szerintem a középkategóriától felfelé nagyon nem lehet melléfogni, kivéve ha tényleg egy rosszul sikerült típusról van szó. Pl. a Barumnak általánosan elég jók a most kapható gumijai, Semperitből is télit-nyárit használtam/használok, szerintem azok is jók, új Kléberek is jónak tűnnek. Hankook-ot most már valamennyire prémium gyártónak mondják, abból annyi tapasztalatom van, hogy a W452-vel nem volt probléma semmilyen felületen.
Teszteknél érdemes a pontozás mögé nézni, sokszor a sorrendet féktesztnél pár centi határozza meg (persze van amikor egy autóhossz vagy több), kezelhetőségnél 0-1 Km/h közötti eltérés. Ilyen különbségek simán adódhatnak abból is, hogy milyen autón tesztelik és melyik gumi illik az adott autóhoz jobban.
Mindenesetre a ADAC pontrendszere a tizedesértékkel szerintem átláthatóbb, beszédesebb, mint ez a +/- pontozás.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Durrogtass
- Yettel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest