- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deathunter79
tag
Boldog Karácsonyt minden topichuszárnak!
-
válasz
MPowerPH #10518 üzenetére
Most szólok, hogy a glicerint nem issza be gyorsan.
Kb. féléves gumit kentem le glicerin-víz keverékkel szeptemberben és elraktam télire, mikor elővettem november 20-án a nylon zsákból, még volt rajta nedvesség.
Szerk : öregebb gumi könnyebben beszívja, 1-2 napot hagyom a garázsban és utána zacskózom csak be.
-
MPowerPH
félisten
Ugye ablakokhoz olyan kell, amit besziv, mert akkor pluszban az uveg elet is osszekeni. Ellenben lehet megprobalom a 3M gumiapoloval. Azt tulajdonkeppen a gumi beszivja szepen, nem lesz tole sem ragados, sem tocsakos.
Mindjart dobok fel kepet, hogy fest a gumi apolas utan a 3M-el. -
MPowerPH
félisten
válasz
molnarpeter #10513 üzenetére
Korbe az ajtokra nagyon jo. Ellenben nekem keretnelkuliek az ablakok, es oda mar nem jo. A szelzajt csokkenti, ellenben rossz uton nyoszorog, amig frissen van rajta. Jo lenne kiprobalni a glicerint, de nem tudom beszerezni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
molnarpeter #10511 üzenetére
Nem, azokra van itthon Wurth rubber care.
-
MPowerPH
félisten
válasz
stickermajom #10504 üzenetére
En a 3M fele gumiapolot hasznalok. Nem fenyesit, nem szilikonos, szep mely fekete tonusa lesz a guminak tole. Elrakas elott mindig kap belole kivul-belul is, ev kozben meg csak a kulso oldalfalat apolom.
Nekem sem akartak glicerint adni se otthon, se itt.
-
TaaT
nagyúr
stickermajom: Mi nálunk simán adnak, megkérdezik mire kell, mondom gumit ápolni, és kész.
-
válasz
stickermajom #10507 üzenetére
Vizpipához használják, ezért nem minden gyógyszertár adja ki. Orvossal váltattam ki én is, vidéken kiadják.
Nagyon ajánlják a BMW "gyári" gumiápoló stiftet a kéderekhez. Nem vészes az ára. -
stickermajom
addikt
válasz
focvis #10506 üzenetére
(#10505) tboy93 Nekem '14-es a nyári, majd jövőre foglalkozom ilyenekkel szerintem akkor.
focvis, nekem nem sikerült gyógyszertárban glicerint venni, gondolom azt hitték valami bombagyáram van itthon..
Pedig kéne az ablakok gumi kédereihez is, mert így hidegben nyöszörögnek menet közben. Típusbetegség, azt mondják..
-
válasz
Most lusta voltam, ezért Sonax gumiápolóval kentem le, de azt beszélik, hogy a gyógyszertári glicerin a legjobb, párszáz Ft.
összekevered langyos vízzel (1:3-1:2 glicerin - víz) és szivaccsal lekened a gumit. Tiszta retek lesz tőle a körmöm, ezért volt most a Sonax.
Szerk: egyik kollégám tömény glicerint használ, szerintem érdemes higítani, úgy könnyebb dolgozni vele.
-
válasz
En nem hasznaltam, uj gumik, most nyaron lettek veve. Aztat hallottam, hogy uj gumira nem kell ilyesmi, inkabb a par evesre erdemes glicerint rakni, nem tudom tenyleg igy van-e.
-
Deathunter79
tag
válasz
h1ght3chzor #10495 üzenetére
A Potenza RE050 nagyon jó gumi, nekem az volt az előző szett, de ezek kép alapján eléggé kopottak, meg mintha repedezne is az 1-es képen. Szerintem felejtős. Ha lenne DOT szám akkor okosabbak lennénk.
-
!Overdose!
őstag
válasz
h1ght3chzor #10498 üzenetére
A másik oldalon lesz.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #10494 üzenetére
Akkor még sem bennem volt a hiba, hogy 2 év alatt elgyalultam a két elsőt a Continental PC5-ből.
Nekem is olyan 56k km-t futott kb. A harmadik szezonra már nem engedte a gumis felrakni.mod:
h1ght3chzor: Kéne még ott lennie 4 számjegynek pl 0810 vagy ilyesminek. Nézze meg mégegyszer. Ha nincs dot szám és nem a szomszédban van akkor nem érdemes meg se nézni kb.
Am a kód alapján ez Potenza RE050 lesz ahogy nézem.
-
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #10497 üzenetére
Ennyit írt: 7GH8 L3V
És azt írta nincs más szám rajta, lehetséges? Ebből mit lehet megállapítani? -
h1ght3chzor
őstag
válasz
!Overdose! #10496 üzenetére
Sajnos nem tudom, ennyi infot kaptam róla, ha személyesen megnézem, hogy tudom megállapítani, hogy milyen állapotú? DOT számot merre tudom leellenőrizni?
-
!Overdose!
őstag
válasz
h1ght3chzor #10495 üzenetére
Nehéz megmondani, sőt talán nem is lehet. A profilmélység csak egy dolog, de lehet, hogy már elöregedett. DOT szám? Potenza ok, de azon belül?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #10492 üzenetére
Hát igen, ez már eléggé csere érett. Mennyit mentél vele kb?
-
Motion_Blur
félisten
Köszönöm a válaszokat, valszeg 195/55 R15 Conti PremiumContact5 lesz.
A mostani gumik így néznek ki:
Első:
Hátsó:
Hátsók még valamennyire rendben vannak, de az elsők eléggé slick-esedtek
új korában: [link]
-
kaszaking
tag
Új nyárigumiknak mekkora szokott lenni a profil mélysége?
-
válasz
TheProb #10482 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy a "20 ezres felni" szar-e. Fogj valakit aki ért hozzá és nézésd meg vele élőben vagy linkeld be.
Magamból indulok ki: kiperkálsz 80-at 4 db noname 14-es felniért, arra ráteszed a meglevő gumikat, és ugyanott tartasz, mintha hagytad volna a gyári lemezfelniket. Erősen szvsz: inkább 4 gyári 14" dísztárcsa, mint 4 gagyi 14" felni. Jövőre ütném a fejem a falba, hogy kiparkáltam 80-at, miközben ha jó állapotú használtat vettem volna, akkor 15" vagy 16" lenne a gépen, ami ki is néz valahogy. SZVSZ!!!
Nézz körül a témában a Fiat topikban (ha létezik).
-
-
válasz
TheProb #10479 üzenetére
Hogy jön ki a 250? (minőségi új felni 40 + minőségi új gumi 20)x4+10 szerelés= 250. Ha bemész egy Fiat szalonba, akkor ennél kisebb számot nem fogsz hallani.
A Golfomra a hozzá ajánlott téli kerékszett - a VW katalógus szerint - 502 ezer Ft.
Van aki meg is veszi!
Nézegesd a korábban javasolt oldalakat, ne kapkodd el. Én pl. ilyenekben gondolkodnék: [link] , de ez csak egy példa, ennél biztosan van jobb ajánlat is (jobb gumival).
-
DZs
senior tag
válasz
Motion_Blur #10473 üzenetére
A kemény gumi vizes tapadása erősebben romlik, mint a száraz. Figyeld esőben, hogy viselkedik és ha bizonytalan, cserélj.
Jó, de a Continál olcsóbb a Hankook és ahogy előttem mondják a Dunlop.
-
válasz
TheProb #10475 üzenetére
Keresni kell, pl. "Fiat alufelni" vagy "4x98 alufelni", aztán utána nézegetni, hogy melyik passzol rá, ezt követően, melyik tetszik.
1. Igen, megéri
2. Igen
3. használd ezt: [link]
4. A saját csavart használd, ha gyári felnit veszel, ha nem, akkor kérdezd meg a gumist.
5. Jellemzően van különbség, de lehet szart is árulni milliókért...
6. Nem bántásként: 400-ért vettél autót, van kedved / van értelme 250-et kifizetni egy szett új ÉS jó minőségű kerékért? Szvsz használtakat keress. -
Deathunter79
tag
válasz
Profilmélységet nem írtál. Ha még nem repedezik és a profilmélység jó, én még nem cserélném, bár te érzed mennyire csúszik mondjuk vizes úton kanyarban. Ezt nem ártana letesztelni.
A 195/55R15 és 185/60R15 között nem láttam árban hatalmas különbséget, viszont a 195 peresebb, sportosabb kinézetű és gondolom ha már ilyen szép felnit raktál a kocsira, ez neked fontos. Ebben a méretben Kumho HS51 vagy Barum Bravuris 3 ajánlott kategória és megkapod 18 körül/db.
Ha mégis váltanál 185/60-ra akkor a legolcsóbban az Infinity Ecosis-el jössz ki 11500Ft/db és sokan dicsérik, prémium kategóriában pedig a 21-ért kapsz Dunlop Sport Blueresponse-t vagy 22-ért Conti Premium Contact 5-öt. -
!Overdose!
őstag
válasz
Azt neked kell érezni, hogy mennyire tapad még. Évjárat alapján már jó eséllyel cserés. A Dunlop Sport Bluresponse sokunknak bevált és egy kicsit olcsóbb, mint a prémium gyártók gumijai.
Apropó nem felejtettem el a profilmérést, de csak karácsonykor jutok a gumik közelébe.
-
TheProb
veterán
válasz
focvis #10472 üzenetére
Ahogy látom nem túl gyakori ez a méret, legalábbis használt felni alig van.
-Megéri egyáltalán használt felnit venni?
-Osztókörnek gondolom fixen egyeznie kell, különben nem lehet felrakni az agyra, ugye?
-ET szám ahogy nézem kb mindegy, legalábbis ezen kalkulátor szerint 0-78 közötti érték is még megfelelő vagy nem?
-Csavarok méretei nem lényegesek, nem? Úgyis van a felnihez saját.
-Van bármi különbség a design-on kívül a 18k-s és a 40k-s felnik között? Minőségileg, élettartalmilag, stb.
-Van ajánlott webshop ahonnan javallott rendelni? -
t1
veterán
válasz
185/60R15 nem játszik helyette? Abban olcsóbb
Amúgy én is pont így vagyok egy szett Nokian I3-al, cserélni fogom -
Motion_Blur
félisten
üdv!
2008 év végi ContiPremiumContact2 gummák vannak az autón 2010 tavasza óta, a kérdésem az lenne hogy merjek-e még vele lehúzni egy nyarat vagy vegyek egy új szettet?
Rakok majd fel normális képet is, a lényeg hogy minta van még bőven [link], de el van keményedve a futófelület. Nincs kirepedezve de kemény, hiába prémium gumi.
Ebben a méretben 100K+ lenne a szett (195/55R15), hasonló minőségben, így ha nem muszáj még nem erőltetném.
Tudtok a Conti helyett olcsóbb de minőségi gumit? Nekem nagyon bevált ez a típus, simán venném ugyanezt
-
válasz
TheProb #10470 üzenetére
Felejtős.
Mindent meg lehet oldani (pl. osztókörmódosítóval) szinte, de semmi értelme jelen esetben. Ráköltenél minimum 10-15 ezret a felnire, ugyanennyit a módosítóra, annyiért meg kapsz 4 használt Punto felnit, rávalót.Most már tudod, hogy milyen méreteket kell figyelni, keress még egy ET kalkulátort a neten - kb. 1 centit mehet kijjebb a kerék.
Jófogás, vetera, autóalkatrész.hu, racing-bazár...
A 4 db Berlingo felnit is el lehet adni, abroncs nélkül mondjuk 15-ért a 4-et egyben.
-
-
TheProb
veterán
válasz
tboy93 #10466 üzenetére
Helyzet az, hogy az alufelniken van jelenleg is gumi, még anno fater belingo-ján voltak, nekem meg a puntora kéne. Bár lehet akkor már jobban járok ha nem cserélgetem a gumikat hanem egyből a felnistől-gumistól rakom rá őket a kocsira.
Asszemazok is téli gumik.Egyébként így néznek ki, elég rendesen le vannak padkázva, gondolom ezeket megvenni úgy se venné meg senki, nem? Lehet amúgy ezekkel valamit kezdeni?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ha jelenleg 185/60 14"-os gumijaim vannak lemezfelnin, akkor ha egy alufelnin 160/70-es gumik vannak akkor rá lehet rakni a 185/60-as gumikat ezekre az alufelnikre? Átváltó szerint igen, de ugye az csak a gumi méretet nézi. Kell még vmit figyelni? A topic leírásában lévő táblázat szerint előbbi mérethez 5.5-6os, utóbbihoz 4.5-5.5ös felniméret passzol, ezeket hogy lehet kideríteni vagy csak akkor derül ki konkrétan ha már gumisnál vagyok?
-
Morris
veterán
válasz
stickermajom #10463 üzenetére
Lehet, hogy görgőztetni kell a felniket.
-
stickermajom
addikt
válasz
Deathunter79 #10461 üzenetére
Az a baj, hogy a kormányon érzek valamekkora remegést, és jobb hátul van a tojásos kerék. Az elsőkben nincs semmi különös, szépen rárakta a súlyokat ahova kell amíg ki nem zöldült a gép.
Tesztelgetem majd, aztán max a két ünnep között elviszem újra, hogy szedjük le a gumikat és az alapoktól kezdjük el az egészet. -
!Overdose!
őstag
válasz
Deathunter79 #10461 üzenetére
Nem rólam van szó.
-
Deathunter79
tag
válasz
!Overdose! #10459 üzenetére
Nem feltétlenül. Nekem is volt már olyan, hogy gumisnál pörgetéskor látszott valami kis "hullámzás" és mondta, hogy az még bőven jó, a gép meg centírozás után zöldet mutatott. Viszont én nem éreztem semmi rendellenességet vezetéskor. Sem fékezéskor, sem autópályán nem volt semmilyen rezonancia, szóval lehet a gumisod vette túl lazára a dolgot és a hiba már tűréshatáron túl van.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Deathunter79 #10458 üzenetére
De az látszana a gépen is, nem?
-
Deathunter79
tag
válasz
stickermajom #10457 üzenetére
Nem a gumikkal lesz a baj, hanem a felniddel. Ha alu akkor vidd el görgőztetni, ha acél azt is meg tudják javítani párezerért.
-
stickermajom
addikt
Sokat nem tudtam tesztelgetni, de centrírozás után is ráznak a kerekeim olyan 90 km/h környékén
Ha szálszakadásos a vadi új gumim, akkor falnak megyek
-
Deathunter79
tag
válasz
Tollas7 #10451 üzenetére
Akkor nagyon profi bolt lehet, ott van a honlapjukon, hogy raktáron 4db+ a Nokian WR D3. Szóval tévesen szállítják a gumit és még a honlapon is téves infók vannak. Én az ilyen helyekről menekülni szoktam. Van egy csomó általunk ajánlott, már bevált cég. Miért nem onnan rendelsz? pl. BHP gumi vagy automax... ha másképp nem megy cseréltesd le Winterhawk 3-ra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Remekelek28 #10448 üzenetére
Igen erős középmezőnyös. Semmi gond nincs vele.
TayRol: Az a Pirelli jó gumma. Havernak az van a Civic Sport-ján és tapad rendesen.
-
Tollas7
csendes tag
válasz
Tollas7 #10392 üzenetére
Az a helyzet hogy nem tudják kicserélni, mert nem tudnak Nokian WR D3-as gumit beszerezni. Azt mondták 1-2 nap múlva hívnak ha kitalálták hogy szállítsák el a gumikat és visszautalják a pénzt. Van vkinek tapasztalata a Nokian W+-al jó-e ez a gumi, tesztet sem találtam róla....
vagy cseréltessem ki egy másikra, amit néztem pl.: Firestone - WinterHawk 3
vagy egyébb alternatíva (155/70 r13)? (www.gumilog.hu)
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest