- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus #63497 üzenetére
Ez sem ok nélküli, ezek a multik nem arra vannak kitalálva, hogy te otthon a saját szobahangodat szimuláld vele, hanem arra, hogy a PA-ra mikrofonnal kiküldött kevert hangot szimulálják, minél kevesebb dolga legyen vele a hangmérnöknek. Keverésnél meg az első, hogy lecsapják a magasakat (meg a mélyeket) mert így lesz a gitár a helyén a mixben. Minden IR loader vst alaptartozéka a HP LP filter, hogy a random letöltött IR-eken el lehessen ezt a kezelést végezni még a mixelés előtt
-
Ba cy lus
addikt
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus #63495 üzenetére
A gyári IR-ek szerintem mindenben direkt rosszak.
free IR hegyek: tone3000.com
-
Ba cy lus
addikt
Valódi (hagyományos) gitárládával jelentősen jobban szól a Valeton GP200. Cabsimmel közelíteni sem tudom azt a definiáltságot, tisztaságot.
-
Tibizzz
junior tag
Úgyis üres a topik. Ragyog a gyémánt.
[link]
-
-
arnyekxxx
veterán
Maiden Somewhere in time sound NAM
https://www.tone3000.com/tones/gallien-krueger-250ml-death-to-maiden-27127 -
gaborbol
őstag
Haveromnak van egy apro YT csatornaja, nem egy trendi YT-alkat, se kinezetre se zenei izlesre. Nagyon normalis csavo a valo eletbe. Legnagyobb megdobbenesere Fender kuldott neki egy Squier Offset Telecastert, ha egy like-kal vagy egy commentel ki tudnatok segiteni, nagyon megkoszonnem.
YT link:
[link] -
Goose-T
veterán
Ma kiderült, hogy a gitáros-youtuber Kóródi Tomi nem csak a földim, hanem a másodunokatestvérem. Az ő nagyapja apai ágon és az én nagyapám anyai ágon testvérek voltak. Nagy család volt a Kóródi annak idején Törökszentmiklóson. Van egy rakás másodunokatestvérem, akit nem is ismerek. A szűk családi kör is olyan nagy volt, hogy a másodunokatestvérekkel egyszerűen nem is találkoztam.
A zenei affinitás is biztos erről a Kóródi ágról jött nekem, már a nagyapám is citerákat készített és citerázott, a két fia közül az egyik harmonikázott, a másik pedig szaxofonozott Budapesten egy Alvarez Jazz Band nevű zenekarban.
-
arnyekxxx
veterán
egy gitár, egy erősítő, egy téma, egy mikrofon, tucatnyi láda egymás után
https://www.youtube.com/watch?v=dGfQECs7mJI -
Korábban említettem, hogy kíváncsi vagyok, hogy bizonyos effektek milyen képet adnak vissza szinuszról.
Már nem emlékszem melyik volt, de ilyen lett.
Én szeretem az ilyesmiket megnézni.Oké, a be- és kimeneti jel amplitúdója nem azonos (meg van rajta még egy kis alacsonfrq mod - valszeg valami brumm), de nem is ez a fontos. Hanem a jelkép egy perióduson belül.
Szerintem tökállat'.Azért jó (már akinek..) ezzel találkozni (b'szakodni), mert ha eltalál az ember egy neki tetsző hangzást, akkor azt vizuálisan is meg tudja jeleníteni.
Vagy épp fordítva: ha az ember kitalál egy bizonyos jelet, akkor az hogyan megvalósítható, és majd milyen hanggal jelenik meg.
Nekem ez is egy becsípődés, és nyugger éveimre elővezetendő érdeklődés.
(Lesz még multieffektes kérdésem is, türelmeteket kérem hozzá már előre is)
-
Goose-T
veterán
válasz
Tibizzz #63464 üzenetére
Akkor le vagy maradva. Valódi kép alapján készült.
-
Goose-T
veterán
Bandám Kecskeméten a Buszos Korcsmában
-
válasz
Zoli133 #63460 üzenetére
És ez jól is van így...
A szív és az agy elég sokszor kerül konfliktusba. ❤ vs. 🧠Teljesen racionális lenne eladnia régi Kramer-t, és valami másik olcsó gitárt beszerezni (most volt egy HB E-84 65k-ért a géesfanatikon). De nincs szívem eladni...
Ellenpélda meg a Warlock - állítólag nem egy nagy szám, én meg csakazértis' olyat vettem; mert tetszik, és évtizedek óta akartam egyet. -
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #63448 üzenetére
Hát ez van
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus #63449 üzenetére
Az meg ebben az árkategóriában a tonex. A NAMplayer drágább, ami olcsóbban tudja a NAM-ot az meg nem nativan hanem konvertálva tudja, az meg kisebb-nagyobb minőségromlás.
Illetve ott a valeton gp200, pont a határon van, alapból tele van jósággal és mostantól még a NAMot is tudja, igaz ez is konvertálva.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono #63451 üzenetére
Az utóbbi időben nálam is régi Fender kombók voltak használatban a Tonexszel.
De nem biztos, hogy mindig csak ezt akarnám. És abban sem vagyok biztos, hogy ez hangzáshűbb lenne az eredetihez, hiszen előerősítőben akarja elérni a végerősítő torzításra épülő hangzást. Ezért nem az igazi a Marshall új plexi pedálja sem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #63448 üzenetére
Nagyon el vagy tévedve: többszázezres fejhallgatóknál is mindig előfordul negatív kritika, ha kellő számban értékelték. Pedig az nem a szarrágás kategória. Szóval az, hogy van negatív kritika, még semmit nem jelent. Eleve bárki - akár egy termék sikerében ellenérdekelt is - értékelhet.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #63444 üzenetére
Sok másiké meg más, azok is ott vannak alatta. Meg az enyém is miután kipróbáltam rendes PA cuccon zenekari környezetben párhuzamosan egy shure beta 58A-val.
Viszont tény, hogy 7éves kislányok gyártják 3 műszakban, és a kinai kommunizmus világhódításását támogattam ezekkel is amik miatt rettentő szégyenérzet gyötör.
-
Ba cy lus
addikt
Tök jó, hogy fél év után is tudok újat felfedezni a Studio Vintage-en: önmagában is használható a Normal csatorna.
A high bemenet talán kevésbé, de a Normal low iszonyú jó blues soundra. Önmagában is, SD-1-gyel is. Sőt, a high treble csatorna low bemenete is elég jó, bár a normal low még jobb. Nem kell tehát okvetlen jumperelni.
A Tonexem meg szervizbe került, mert csak pirosan villog, és nem használt a recovery. Pedig épp mostanában gondoltam rá, hogy megvenném a nagyobbikat, mert hangban is van különbség, ott nem egy olcsó AKM chip tartalmazza az ADC-t, DAC-ot is: [link].
Csakhát most elbizonytalanodtam. Eredetileg is a nagyobbikat akartam, de kiderült róla még vásárlás előtt, hogy hibás. Most a kisebbikkel jártam pórul. Na persze az sem biztos, hogy más cucc megbízhatóbb. 150 a max, és a lehető legjobb erősítő hangokat akarom ennyiért. A chatgpt ragaszkodik hozzá, hogy a Tonex Pedal a megfelelő jelölt. Drágábbak között persze már szóba jöhet más is, csak én nem akarok annyit kiadni rá. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Moleman #63442 üzenetére
én mostanában sok szirszart rendelek aliról és 7-10nap alatt ideérnek, vámügyintézési fizetéssel meg évek óta nem találkoztam
féloff tegnapi próbán a 4ezres beta58A-t használta az énekesünk és hibátlan volt, a hangja mint a Shure-nak, gerjedés semmi. Egy álom ma zenésznek lenni.
-
Moleman
addikt
válasz
BluEyes #63440 üzenetére
Én pont most panaszkodtam náluk, akksikat rendeltem xbox kontrollerhez, de nem adtak hozzá a dobozt, ami a képen volt, nagyon rosszul csomagolták, megkarcolódtak, nem is illeszkednek jól a kontrollerbe. És baromi lassan jött meg, Szibérián keresztül, mintha gyalog hoznák, aztán még a vámon is megfogták, mert nem volt rendben a dokumentáció, hiába fizettem ki előre a 27% áfát.
Az eladó nem reagált, úgyhogy az Ali 3 nap múlva visszatérítette a teljes vételárat. Így csak a vámügyintézéses 1270 forintot buktam (mikor lett ez ilyen drága?).
-
BluEyes
őstag
Hali!
Aliexpress mostanában hogy áll a visszaküldéshez, pénz visszautaláshoz? Vettem valamit, de nem erre gondoltam, visszaküldeném. Mit tegyek? -
arnyekxxx
veterán
válasz
cappa72 #63436 üzenetére
Neurális hálóval betanitott hangmodell, nekünk mint erősítő vagy torzítóklónozó eszközként a jellemző, de gyakorlatilag bármit amin átmegy a hang és azon színezést végez lehet vele másolni gyakorlaltilag tökéletes minőségben (híres keverőpultok, előfokok, szalagosmagnók stb hangzását is másolják vele) amit nem tud az az időalapú effektek (reverb/delay/chorus stb ) másolása.
Hátránya, hogy egy modell egy beállítást tud lemásolni ha a NAM pluginban tekergeted az EQ-t/ gaint az nem ugy változtatja a hangot ahogy az originál erősítőn tekergetve változna, viszont amit lemásolt az közel tökéletes (is tud lenni ha magas pontossággal tanították be, cserébe eszi a processzort). Ha van egy 200kilós kurvajó cuccod akkor le tudod másolni a saját beállításodat vele és azt használni tovább felvételre vagy elég vinni a koncertre a laptopot vagy NAMplayer pedált, ha meg nincs saját jó cuccod, vagy csak a marshall mellett nem akarsz tudsz egy mesa-t meg egy 5150-et megvenni akkor le tudsz sokezer, mások által elkészített modellt tölteni és azt használni ugyanerre.
És openszórsz és ingyenes (persze van rengeteg fizetős modell is, meg be van fizetős szoftverekbe is építve)
free modellek, modellkészítést, tesztelés:
https://www.tone3000.com
ez meg maga a NAM alapok
https://www.neuralampmodeler.com -
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #63435 üzenetére
Valamit virítani kellett, hogy továbbra is többet adjanak az M-Vave-nél. Alaposan felkavarta az állóvizet. Na meg ez a 70 dolláros Sonicake biszbasz, erre is lehet NAM-okat feltölteni.
-
válasz
arnyekxxx #63435 üzenetére
Kerestem, hogy mi is az a NAM, de nem találtam. Mármint a topikban, illetve Eastman blogjában sem.
(az IR-re is azt hittem elsőre, hogy valami infrared összeköttetés...)
Felhasználói szemmel ez mit jelent?(A GP-100 firssítése /v1.9/ után érdekes dolog van, ha túl gyorsan tekerem a patch váltót, akkor simán nem ad hangot. Aztán egyet oda, egyet vissza, és megérkezik a hang. Emlékeim szerint a v1.8-nál nem volt ilyen. /Nem, még nem jeleztem - már ha van hova/)
-
arnyekxxx
veterán
valeton GP200 is megkapta a NAM-ot
-
Tibizzz
junior tag
A GP 100-on így megy az IR betöltés. [link]
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #63425 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy bármit letölthetsz innen, menni fog az Ampero II-n. Nem vagy már többé hozzákötve a gyári erősítőmodellekhez.
-
Goose-T
veterán
Ez bizony nem április elsejei tréfa! A Hotone Ampero II család legújabb firmware-e már támogatja a NAM modellek feltöltését! Így most már szinte ultimate multieffekt lett a 2048 pontos IR-ekkel és a NAM erősítőmodellekkel.
-
Tibizzz
junior tag
Ha elfárad, akkor sem esik kétségbe.
[link] -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63396 üzenetére
The main guitar on this tour is his Jackson USA Signature MF-1 (in a custom finish),” said Sosa. “Friedman is a big fan of KISS, so the guitar is a tribute to Paul Stanley with the purple cracked mirrored finish.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63396 üzenetére
Ő dóga, nekem nemteccik.. a transred Kellyje viszont bejön.
-
válasz
consono #63419 üzenetére
már itt vannak a fiókban, csak időm nem volt még...
Valami hasonlót érzek... Warlock-on potik recsegnek, már vettem újat (kb. egy éve...) A kapcsolós potiból is rendeltem, pickup kapcsolóból is...
Ahogy említetted: idő...@#63417m3tr0
Dehát pont ezért van ennyiféle, hogy mindenki megtalálja ami neki tetszik.
-
consono
nagyúr
válasz
cappa72 #63416 üzenetére
Én nagyon szeretem a Fenderem
A hangját is, meg a nyakát is, pedig az elején a nyak elég fura volt... Most tervezek egy kis design váltást vele, lecserélem feketére a műanyagokat (koptatót, poti sapkákat, pickup házat), már itt vannak a fiókban, csak időm nem volt még...
-
m3tr0
őstag
válasz
cappa72 #63416 üzenetére
Amikor a tanárom kipróbálta az én Fenderemet ami singlecoilos (igaz noisless), akkor azt mondta az enyémnek jobban tetszik a hangja - "koszosabb"- mint az ő japán HSS Fender Stratjáé.
Dehát pont ezért van ennyiféle, hogy mindenki megtalálja ami neki tetszik.
A nyak hát meg igen...én sem véletlenül adtam el a Les Pault. -
Ma kipróbáltam egy single-coil Fender Stratocaster-t (eredetit).
Azért ez a sinlge coil nekem nem annyira dögös. Viszont nagyon tisztán szó, azt meg kell hagyni.
Nem volt rossz élmény.
Jobb volt rajta játszani, mint a Gibson LesPaul-on.
Persze mint minden ilyen, ez is szubjektív. Na meg akinek kicsik a kezei, ujjai, azok általában jobban járnak egy sportos nyakkal. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63412 üzenetére
*d
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63391 üzenetére
Megint ott tartunk hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter?
Amennyi ostobaságot ömlesztesz a topikba és leugatsz mindent és mindenkit ami nem a te szád íze szerint van kicsit visszavehetnél már ilyen vén marhaként az arcodból.U.i.: ateista vagyok én is, de megkérdezték hol zenél, elmondta, nem tetszik görgess tovább.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #63406 üzenetére
Gitárshop.hu már nincs, abból nőtt ki a gsfanatic (GitárShop Fanatic). Itt írják le a sztoriját pontosabban.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #63393 üzenetére
Ma is lehet egy intelligens ember hívő, sőt akár még vallásos is, de az nem az ilyen részleteken fog fennakadni, ezeket helyén kezeli. Egyébként meg szimulált valóságban élünk.
-
nap
addikt
Másnak is halott a gitárshop.hu?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD