Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
Teljesen mas a ketto...
Nekem Zombie II van, brutal cucc, nagyon szeretem. Annyi hogy a tone-t maxra feltolva is hianyzik kicsit a magas nekem, de van FX loopja, bele kell rakni egy egyszeru EQ-t es kesz
illetve NAGYON hangos, en raktam moge egy attenuatort, mert egyebkent tenyleg csak 'eppen hajszalra' megnyitva a volume potit valamennyire csaladbarat. Mondjuk ha egyedul vagy otthon akkor baromi jo
mivel ez egy onallo erosito, ezert olyan cabet veszel hozza amilyet akarsz (nekem egy Harley Benton van Celestion V30-cal hozza). JA, nincs benne gyarilag Reverb, ez nekem nagyon hianyzott, szoval tenyleg erdemes egy-ket pedalt bekotni (reverb, noise gate es EQ, aztan kesz vagy
)A Nux ahogy nezem egy klasszik kombo, tehat van benne mindenfele effekt meg egyebek, cserebe igy elsore nem latom hogy lenne rajta FX loop (nalam ez dealbreaker, FX loop nelkul csak annyit tud ami bele van epitve aztan annyi, meg egy loopert sem tudsz rakotni).
Szoval: ha nem kellenek beepitett effektek csak a jo hangzas (egy tiszta es egy nagyon zuzos csatorna), es nem baj ha hangos akkor Zombie.
Ha kellenek az effektek, nem akarsz pedalozni, akkor jo lehet a Nux, de en FX loop nelkul nem vennek erositot... MOD: most nezem, van mar multieffekt, igy plane nem latom ertelmet a Nuxnak. -
X2N
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Jó ha be van állítva a munkapont is ennyi idő után. Ha 2 csővel használnátok akkor sem mindegy hova dugjátok a 2 végfokcsövet, illetve 2 végfokcsővel a 8ohm-os kimenetre 16ohm-os hangfalat, a 4ohm-os kimenetre 8ohm-os hangfalat szabad csak csatlakoztatni(hangfal nélkül meg nem szabad bekapcsolni sem értelemszerűen), így van kompenzálva hogy csak fele áram jut a kimenőtrafóra a 2 végfokcsővel.
-
-
cucka
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Én igyekszem kerülni, de nem a hallás károsítása miatt. Közel a fülhöz a hangszóró, nem zavarsz vele senkit, észre sem veszed, és túl nagy hangerőn hallgatod, ez tényleg halláskárosító.
Ami miatt nem annyira szeretem, hogy az agybadugós füles irritálja a fülemet (viszket-begyullad a hallójárat), a zárt fejhallagtó alatt meg beizzad bepállik a fülem.
-
cucka
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Igen, az az Ibanez jó vétel volt, és az egy szép, különleges gitár.
Ez a spira meg olyan, mint egy olcsó másolata egy híres ember híres gitárjának. Kb ilyen kínai piacos hamis adidas, amin 3 helyett 4 csík van, hogy ne pereljék be őket.
Ha nincs meg, erről van szó [link]
-
cucka
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
pl. Spira V-420 145k-ért.
Az a fasza Ibanez amit vettél, ritka toppal, emg szettel.
Vagy ugyanennyi pénzért egy kínai piacos Alexi másolat, egy 2 éve létező budget márkától, csingcsung tremolóval, préselt papír fautánzat fogólappal, meg aliexpresszes kerámia hangszedőkkel.Hát én tényleg nem értem, mi az, amitől ennyire rákívántál arra a Spira gitárra.
-
lacibattya
csendes tag
válasz
cappa72
üzenetére
Azt a kényelmes,hülyebiztos használatot amit Spark ad a szoftverével,vezeték nélkül,rengeteg amatőr és profi zenész által készített gyakorlatilag egyérintéses patch-al szerintem más nem cucc nem adja.Hang minőségben és hangerőben simán lehet verni,de egy tanulónak vagy kocagitárosnak(mint én)nincs jobb.Ha kell van láda vagy ott a live de szobában a kettes bőven elég.
-
lacibattya
csendes tag
válasz
cappa72
üzenetére
Ja 50MKii volt sajnáltam eladni de a Spark2 egyszerűbb.Nem kell csak a teló,rábökök és úgy szól.A Katanához kellett a gép találtam tapaszt de nem volt IR,nem úgy szólt.Backing trackhoz béna volt a hangszóró miatt,stb.Ülve,állva,fekve mindenhogy ott a gitár a GO mindig útban volt a vezetéken rángattam a fejest,utáltam érte.
-
válasz
cappa72
üzenetére
éreztem, hogy a
barátok közt folytatódni fogsaga folytatódik ilyen vagy olyan módon
...Szerintem ez csak megszokás kérdése. Sokáig használtad azt a hangszert, igy jó, hogy azt szoktad meg. Adj időt annak az EMG párosnak. Miért érzed hogy a warlock cserélt pickupja jobb lenne amúgy?
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Van letörés. Csak eljátszottam a gondolattal, hogy ha lenne egy Solar S1.6 FR BLB-m, és beletenném a polcon pihenő Seymour Duncan TB6/SH6n szettemet a gagyera gyárik helyett, akkor hogy nézne ki. Aztán még az is lehet, hogy megvalósul.
Azt a szettet a Jackson SL2M MAH-omból szedtem ki, helyette ment bele SD Blackouts, azzal jobban néz ki, a fehér pickupok nem álltak jól annak a Jackónak. A hangjával persze nincs baj, nagy kedvencem a Duncan Distortion. Ebben viszont szerintem jól is mutatnak. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Nekem ugyan csak rövid ideig volt, de az enyém nem jól sikerült darab volt. Rövidebb volt a menzúrája, mint a weboldali specifikáció, ami ugye nem szerencsés. Emiatt olyan fura is volt kézben, mint egy gyereknek készült gitár, kisebbnek éreztem. Amúgy anyagminőséggel nem volt bajom, kivéve az a műanyag vagy milyen fogólap.
nak van/volt Solarja, a rendes, neki nem volt baja vele, ha jól emlékszem.Nekem lekerült a radarról, korábban szimpatizáltam vele, valamiért átfordult bennem. Hamarabb vennék már egy Legatort, mint Solart.
-
dl650
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Nagyon nem vagyunk egyformák.
Én meg a superstratról váltottam LP alakra és teljesen jól érzem magam vele. Számomra nagyon kényelmes a nyaka (pedig az előd Ibanez Wizzard 3 nyakról mindenki áradozik) számomra a híd is jobb helyen van a pengetés miatt, így kényelmesebb a tompításnál, a testet pedig hipp hopp megszoktam. Kicsit nehezebb és először nyomta a testemet az éle de simán szokható. Most már fel sem tűnik.
Hát ezért kell többféle gitárt kipróbálni. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy simán találnék ennél is kényelmesebb és jobb gitárt is, de ez most egyelőre nagyon bejött. -
-
Moleman
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
A nyakprofil nem jött be sajnos (vastagabb C profil
Én is ezt éreztem az AZ2204-nél, néha jól esik egy vaskosabb nyak, érződik is, hogy jót akartak vele, nem kifejezetten rossz, mint a FGN Boundary nyaka, de valahogy nem esett jól. A Fender modern C profilnál nagyobb nyak nekem nem illik egy superstrathoz. -
nap
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Éppen ajánlani akartam a [link] gitárokat, de hirtelen ránéztem az árakra és dobtam egy hátast. Ezek nem olyan rég még 500 dodóért voltak, ha nem lett volna még ennyi a szállítás meg a sarc, már lenne ilyenem. Szóval, testen végigfutó letörés (avagy kontúrozás), egyedi hangszedők, egyedi nyak, ez lehet nagyon jó is és nagyon rossz is.
A Kelly nagyon jó tud lenni. A régi Kellymen volt egy finom kis letörés, éppen csak, de pont ettől volt jó, nem törte a karom.
A mostanin nincs ilyen letörés, de még így is élvezetes rajta játszani. -
Bobrooney
senior tag
-
dl650
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Szerintem a nyakat meg lehet szokni. Biztos van kényelmes nyak és kényelmetlen nyak mert mindenkinek más méretű a keze , de úgy gondolom , hogy bizonyos kereteken belül hozzá lehet szokni a nyakhoz csak időt kell adni neki. Ctrl +alt kollégának van többféle gitárja de nem igazán hallom panaszkodik, hogy az egyiknek másiknak szar lenne a nyaka. De erről ő biztos többet tud mesélni. Úgy gondolom neked elsősorban a test lehet a probléma. Én simán átalakítanam vagy alakíttatnám a leendő gitárom testét a helyedben, főleg úgy, hogy azt mondtad valószínűleg ez lesz az utolsó gitárod. Ha ennyire nem találsz számodra megfelelő hangszert, akkor szerintem ez a járható út. Ha pedig a Thomanntól rendelsz gitárt és visszaküldöd akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod: Mindig lesz egy valaki aki örül majd a B Stock-os gitárnak amit visszaküldtél!
-
-
válasz
cappa72
üzenetére
Értelek és habár néha találok némi ellentmondást az információ cunamiban, szivből remélem, hogy sikerül egy olyan hangszert találnod ami örömet fog okozni ha kézbe veszed.
Megnézted azt a youtube videót amit linkeltem a Barettáról? Van ám másik szinben is nem csak abban a rikitó pinkben
. Ha esetleg Győr szóba jöhet szerintem nagyon szivesen segitenek ott neked.Sok gitárnak van valamilyen arm rest-je, de látszólag (videón is) a baretta majdnem 1:1 ugyanaz mint a Te XL VI-d csak egyel kevesebb pickuppal de ugyanazzal a letöréssel mint a Tiéd. Ez persze nem azt jelenti, hogy arra kell lecsapni, de realisztikusan az egy jó kiindulási alap lehet. Alternativaként pedig ha tetszik az alap verzió (de jobbra vágysz) akkor ott van aThomannos felturbózott változat.
Szerintem senki nem fog megorrolni, ha megrendelsz egy hangszert, kipróbálod és vagy megtartod vagy visszaküldöd. Pontosan erre találták ki az online vásárlást, hisz nem feltétlenül van lehetőséged személyesen kipróbálni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy máról holnapra átváltasz "B-stock" készitővé
..Alternativ megoldás ha elviszed magaddal a Kramer-t és ott 1:1-ben próbálgatod. Viszont egy valamit tarts fejben, erre rá kell szánnod legalább pár órát. Legyen egy dedikált nap amit nem sajnálsz arra, hogy gitárokat próbálsz. Biztos, hogy van ezer más (jobb) dolgod Neked is, viszont úgy, hogy bemész 15-20 percre megtapogatni az nem fog működni szvsz.
Blindmouse-nak (és ha jól emlékszem Goose-nak is) is van Dinky-je, szóval a DK3XR az majdnem 1:1-ben ugyanolyan. Alternativaként tudok küldeni Soloist letörésről ami ha nem tévedek ugyanolyan mint a Dinky-é
. -
FockeWulf
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Amúgy ezzel, a majd kiválasztott gitárral kezdenél el gitározni tanulni, vagy jelenleg/régebben gitároztál már? Arra vagyok kíváncsi h kb milyen szinten tartasz? Mert ha gitároztál, avagy jelenleg is gitározol akkor a mostani vagy a régebben használt gitárforma/kivágás stb jó lehet kiindulási alapnak, amit úgy éreztél hogy viszonylag kényelmes.
-
válasz
cappa72
üzenetére
De hát azon a Krameren kicsi az "arm rest", akárhány reverbes képet nézek mindegyik ténylegesen csak a csücskénél van levágás. Az eddig fórumban linkelt modellek szinte mindegyikének nagyobb a levágása
.Ezen a képen jól látszik miről is van szó.
Az amit Goose linkelt - megnéztem egy rakás videót - mindegyiknél sima a felülete. Ha ugyanaz a bevágás kell mint az XL VI-n, akkor nézd meg a Kramer Baretta szériát - akár a hangszerdiszkontnál.
Itt látszik jó szögből.Mondjuk nem tudom, hogy ez a belépős Baretta mennyire lenne előrelépés a meglévő gitárjaidhoz képest. Alternativa, hogy a drágább, jóval jobban szerelt verzióját veszed.
De tekintve, hogy egyik nagyobb arms rest-tel rendelkező gitár sem felel meg igy a műtéten kivül kettő (plusz egy) lehetőséged van
1. találsz egy gitárt ami tetszik és valakivel megcsináltatod olyanra ami Neked kell (tudván, hogy azon nem fogsz túladni, mivel nagy valszeg vizuálisan nem fogja senki olyanra ccsinálni mint a gitár többi része)
2. a mostanihoz hasonló (szinte 1:1) modellt választod viszont ebben az esetben nem feltétlenül ugorsz szintet gitár minőségben
2+1: a drágább Vintage modellt választod, viszont ez jóval többe kerül. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Nem tudom milyen kézsérülésed volt sok évtizeddel ezelőtt, de amúgy biztos, hogy ez a gond nálad? Már annyi gitárt néztél meg, olyan nehéz elképzelni, hogy ekkora problémát okoz szinte mindegyik. Szinte már nyílt sebnek kéne ott lenni valakinek a karján, hogy ennyire zavarja a levágás vagy annak a hiánya.
Egy biztos, látatlanban semmilyen gitárt ne vegyél, ha ez ekkora gond. Csak ha kipróbáltad.
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Ha annyira jó a Kramer, akkor miért nem veszel azt? Mondjuk a Thomann nem fogad el SZÉP kártyát, de itt van ez jó áron. A maradékból felturbózod a floydot aliexpresses alkatrészekkel, és kész is vagy. Ha nem tetszik, akkor visszaküldheted ingyen.
Szerk.: vagy van floyd nélküli HSS, annak még a feje is jól néz ki legalább.
-
FockeWulf
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Nem okoskodás, de ha nincs valami testi hibád (pl baleset vagy veleszületett test/kéz deformáció, hiányosság stb) akkor kb minden szériában gyártott gitár minden embernek játszható és előbb utóbb teljesen kényelmes lesz mert hozzászoksz. A "szerintem nekem túl rövidek az ujjaim", stb nem ér, 12-13 éves gyerekek játszanak simán a 4/4es klasszikus gitáron pl. Ez a "nyomja az oldalam, töri az alkarom" stb dolgokon túl kell lépni, fogni a gitárt és gyakorolni. Felnőtt emberek vagyunk, ne nyafogjunk már ilyen izéken
. A húrok is eleinte vágják az ujjhegyeket, aztán megszokod. -
arnyekxxx
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
csak egy ötlet, mi lenne ha fognál egy gitárt amin egyébként jó játszani aztán egy flexbe rakott csiszolóval ott kerekítenéd le magadnak és pont olyanra ahol és amilyenre szükséged van.
A gitár szerencsére egy olyan eszköz amit az ember hozzáigazithat magához. Nyilván nem lesz utána eladható ezért nem javaslom, hogy egy lespaul standardot vegyél alapnak, de mivel ez az egyedi hangszered lesz ugysem akarod majd eladni.
-
válasz
cappa72
üzenetére
Nem teljesen értelek (legyen ez az én gondom). Próbálom összetenni, hogy hol találsz a warlockon olyan pontot ami kényelmes, de akármelyik olyan gitáron amin szándékosan van letörés és lekerekités nem? 2+3 = 9.
Van olyan forma ami egyáltalán kényelmes? (biztosan) Sem a Kramer sem a Warlock nem olyan formák amiket keresel de azoknál nincs gond?
Na jó, mára elásom magam az internet elől
. -
FockeWulf
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Nem tudom
én mindig olyan jókat derülök magamba itt ezeken az angolos kifejezéseken
eleinte furcsának tartottam hogy valaki nem tudja kifejezni magát magyar nyelven egy magyar fórumon...mondom tényleg ennyire szegényes egyesek szókincse..? palm múte, neck drive, neck joint, meg lefelé pikwingelés, akció (asszem' az meg a húrmagasság)..stb...stb...gyöngyszemek
aztán elengedtem a dolgot, azóta mindig jókat derülök az ilyesmiken...sőt élőbe is használom...de azt már hanyagolom egy ideje,élőbe valahogy nem akkora poén, leírva viccesebb
-
dl650
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Furcsa árak! Másfél évvel ezelőtt is drágábbak voltak ezek a gitárok. Szerintem nem frissítették az oldalt. Már jártam így egy talán fehérvári bolttal. Amikor felhivtam akkor jött a "jaaaa, az már nincs meg...". De ha tényleg ilyen árak vannak akkor le kell csapni rá.
-
Moleman
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Nem teljes, van egy kis szegélye, de tök jó helyre esik az archtop lekerekítése, legalábbis nekem jó helyre esik, így nem hiányzik a teljes letörés.
Bolti újnak szerintem is gyanúsan olcsó a 105k, de ha arra jársz, egy megnézést megér. Nemrég FB Marketplace-en láttam egy szép használtat 95k-ért.Ugyanitt: új gitár napot tartottam.
Guild OM-240CE + Ibanez FS40DA csodálatos félkemény tok. -
Moleman
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Én teljesen átérzem, 4 hónapon át konkrétan nem tettem ki a lábam a megyéből, volt elég dolog itthon is.
Viszont most pont utazós hétvégém volt, megszoktam, hogy fél napokat kocsiban ülök, ilyenkor könnyebben elindulok 2-3 órányira gitárokat venni is.
(Próbáltam GLS-sel megvenni őket, de az eladók most nem hajlottak rá.) -
Bobrooney
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
Sokszor maga az eladó is tud meglepően rugalmas lenni. Én anno egy 30 ezres szintit vettem, de a csávó konkrétan házhoz hozta nekem Budapestről. A korábbi kocsim alufelnijeit Egerből hozta házhoz a csávó csak üzemanyagdíjat kért azt is elég jó áron számolta.
Amikor eladtam az SX-emet a vevő srác haverja jött házhoz érte (mondjuk bomba áron adtam, el is kelt 2 óra alatt
).Amit ebből ki akartam hozni beszélgess az eladókkal, hátha tudják úgy intézni hogy neked is jó legyen.
-
válasz
cappa72
üzenetére
Nézd.. én értelek, nincs "pénz fa" a kertben és szeretnél "megfontolt" döntést hozni, de hát azért van különbség a megfontoltság és töketlenkedés között is. Addig fogod húzni amig a rosszabb gitárok is "jónak" fognak tűnni. Anno ismerősöm csinálta ezt. Kinézett egy kocsit, első tulajtól, jó áron, vigyázva volt rá, autós reportokon is tényleges adatok voltak és meg is volt hozzá a budget. Aztán elvitték "nem baj, majd lesz másik". Aztán 2 évnyi töketlenkedés után vett egyet mert "elege lett" és igazából egy leharcolt xxxrt vett aminek ráadául korrodálódik az alja is. Értelemszerűen Te dolgod, csak nem tudom, hogy összességében mire vársz. Az a subzero annyiért benne vol a budget-ben és jó állapotú is volt. A pickup meg olyan dolog, hogy ha nem tetszik max cseréled. De maga a gitár fontos, hogy jó legyen és hogy tetszen Neked. Bizom benne, hogy tényleg fogsz találni olyant ami tetszik neked és nem fogsz róla lecsúzni.
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Zsákbamacska, mondjuk mintha AliExpressről rendelnél gitárt. Menj el, próbáld ki, aztán ha bejön, akkor vedd meg. Ennyi pénzért átmenő nyakas gitárt máshol nem kapsz. Arra azért számíts, hogy nehéz lesz eladni, ha nem tetszik. Mondjuk most mindent nehéz eladni, már majdnem 1200 gitárhirdetés van a gs-en, pár éve az is nagy szám volt, ha 1000 felé ment
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Társasjáték topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- LEGO klub
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Elgato Stream Deck 10GBD9901 (Bontatlan)
- új aktiválatlan Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple 1 év garancia
- szinte új Apple Watch Ultra 3 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 1 év garancia
- szinte új iPhone 17 Pro Max 256GB deep blue mélykék független Apple 1 év garancia
- új iPhone 17 Pro 256GB cosmic orange kozmosznarancs független Apple 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 650 G3 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Omen gamer szék Citadel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G5 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
illetve NAGYON hangos, en raktam moge egy attenuatort, mert egyebkent tenyleg csak 'eppen hajszalra' megnyitva a volume potit valamennyire csaladbarat. Mondjuk ha egyedul vagy otthon akkor baromi jo
mivel ez egy onallo erosito, ezert olyan cabet veszel hozza amilyet akarsz (nekem egy Harley Benton van Celestion V30-cal hozza). JA, nincs benne gyarilag Reverb, ez nekem nagyon hianyzott, szoval tenyleg erdemes egy-ket pedalt bekotni (reverb, noise gate es EQ, aztan kesz vagy
)

A mostanin nincs ilyen letörés, de még így is élvezetes rajta játszani.

.
Bolti újnak szerintem is gyanúsan olcsó a 105k, de ha arra jársz, egy megnézést megér. Nemrég FB Marketplace-en láttam egy szép használtat 95k-ért.