Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A klasszikus gitárok között valószínűleg nincs nagy eltérés test- és nyakméretben, legalábbis amiken én játszottam, mind egyforma volt.
A Yamahát én is jó szívvel merem ajánlani, nekem egy komolyabb CG-131S van, kopottan-karcosan vettem kb negyed áron, nagyon jó gitár.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Itt ahol lakunk, a XVI. kerben egy közeli zeneiskolába.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a S.I.N című dalához nem találok backing tracket, pedig most azt tanultam meg a No More Tears után.

-
FockeWulf
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Ez így van. Tökkezdőként nem fogod tudni hogy melyik gitár kényelmes és melyik "nem". Anno én is egy román szászrégeni nylonoson kezdtem, évekig elvoltam vele. Most lehet azt mondaná rá valaki ha kézbevenné, hogy ez nem egy kényelmes gitár, de én akkor ezt nem tudtam, hogy nekem ez most kényelmetlen kéne hogy legyen. Szóval hajrá, vágj bele, a Valencia kezdőként megfog felelni.
-
arnyekxxx
veterán
a kényelemérzet vicces dolog, a fenti valenciát a
1011 (fasom, hogy vénülök évről évre) éves lányom kényelmesnek találja, a villanygitárjaimat meg nem, mert olyan vékonykák, nem lehet rendesen megfogni, tartani
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
egy dolgot ki tudsz próbálni, mennyire kényelmes kézbe venni. Nem túl böhöm-e a teste, a nyaka kényelmes-e átfogni. Nem kell játszanod rajta, elég, ha egy kicsit kézbeveszed, mennyire rezegsz össze vele.
Megkéred az eladót, játsszon rajta valamit, és hangzás alapján is tudsz dönteni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Gabesz87
üzenetére
lányom egy valencia va434-el kezdte idén a tanulást, amikor bevitte a tanár rácsodálkozott, hogy milyen jó gitár. A suliban yamahát használ a gyerek (A c30/40-nél komolyabbat,a pontos tipust nem tudom) annyi különbséget mondott, hogy egy picit szebben szól, de egyébként semmi lényeges különbséget nem érez.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy kis resztinpíszozzi tőlem is.
-
X2N
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Stageshopban vagy Gitárcentrum/Hangszerplaza-ban elég nagy választék van akusztikus gitárokból, próbáld ki őket. Meg is lehet kérni az eladót hogy játsszon neked rajta, ha még nem tudsz gitározni.
Van egy új gitárbolt a Borárosnál, vagy eddig nem vettem észre. Jumbo Music
-
Gabesz87
veterán
Igen, mondjuk a fekete és a fényes felület nekem sem annyira vonzó, csak a más színű már jóval drágább. Rámegyek szerintem akkor kezdésnek a Valenciara.
X2N: teljesen kezdő vagyok, kb. sosem volt gitár a kezemben. Akkor mit/hogyan próbáljak ki? Bízom a felhasználói véleményekben, kezdőknek szóló írásokban.
-
cucka
addikt
-
Gabesz87
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kifejezetten ezt írták/kérték a tanfolyam leírásában illetve a visszaigazoló levélben.
Köszi, remélem menni fog. Még általános iskolás koromban 6 évig zongoraztam, jól ment, remélem ez is hasonlóképp menni fog
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Egy ideje már nagyon foglalkoztat a gitározás, szeretnék tanulni, úgyhogy szeptembertől jelentkeztem is kezdő gitártanfolyamra. Kellene egy kezdőknek való klasszikus gitár, ebben kérném a segítségeteket. ChatGPT-t, és kezdőknek szóló hasznos tudnivalókat felsorakoztató honlapokat böngészgettem, és ezek alapján keresgéltem típusokat. Kezdésnek egy olcsóbb, de azért ajánlott gitár is megfelelne (gondolom). Ezek alapján a következőket találtam:
Valencia VC204: 28.500Ft, szettben 40.700 Ft
Valencia VC404: 33.200 Ft, ehhez még pluszban vennék tokot, hangolót, így lenne olyan 43.000 Ft
Yamaha C40II: 53.900 Ft, szettben: 65.400 Ft
Yamaha C30M: 55.300 Ft
Yamaha C40III: 60.600 Ft
Nem tudom, mennyivel jobb a Yamaha, de az ára miatt, és hogy abszolút kezdő vagyok, én az ár miatt a Valencia VC404 felé hajlok. Mit gondoltok? -
dl650
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Engem azért biztos izgalomba hozott volna. Aztán jött volna a kopp: na ezen sem tudok játszani.
Bár biztos inspiráló lett volna, már csak a tudat is, hogy mi van a kezemben. -
dl650
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Így van! Nekem, kezdőnek minden gitár izgalmas!
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ebben lineáris az is hogy kezdőként minél több gitárt akarsz kipróbálni, mindegy milyenek..

Öreg rókaként már csak azokat akarod amik izgalmasnak tűnnek, a többi mellett simán elmész.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Aztan minel tobb van, annal kevesebb marad a meg megszerezheto.
De ettől még nem okoz nagyobb gondot egy 30 éve gitározónak egy másféle gitárhoz szokni. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Vélhetően azt, aki már tud gitározni.
Szerintem pont nem. A legtobb tapasztalatszerzesi potencial 0 km-nel van, amikor egyaltalan nincs tapasztalat. Aztan minel tobb van, annal kevesebb marad a meg megszerezheto. Velhetoen Slash sokkal-sokkal kevesebb uj tapasztalatot tud szerezni gitarozasban, mint te vagy en.
Tehat az, ha valaki keves tapasztalat mellett minel tobb gitart probal ki, jatszik rajtuk, az csak a javara valik.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Gretch-t ne sajnáld!
Nem, én biztosan nem sajnálom. Nem én akarok most gitárt venni.
Amúgy sógi' végül azt írta, hogy 3. gitárnak jó lenne, de először a régi Neville helyett kellene egy normális.
Szerintem ez csak tapasztaltabbá tesz bárkit is.
Vélhetően azt, aki már tud gitározni.
Szerintem túlzottan új, nagyon eltérő nem feltétlen jó mindenkinek.
Ez is egyedi preferencia. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja, akinek nem elég kihívás egyetlen gitáron megtanulni magas szinten játszani.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
A Gretch-t ne sajnáld! :-D
Egy gitárosnak nem hátrány amúgy, hogy megszokjon különböző menzúrájú gitárokat szerintem. Én kifejezetten bírom, hogy minden gitárom más stílusú, ahogy mondom, máshol kell tompítani, máshova esnek az egyes regiszterek. Szerintem ez csak tapasztaltabbá tesz bárkit is.
-
Szubjektív hsz következik.
Hát nem lesz ez a fajta Gretsch gitárom, az biztos. Annyira rossz az egyensúlya, hogy borzalom.
Folyamatosan bukik a feje felé, teljesen máshol van a húrláb, mint amit megszoktam, így először nem értettem, hogy miért nem tudok rendesen tompítani.Viszont a hangja az jó, tiszta.
Azt hittem, hogy kényelmetlen lesz a nyaka, de végülis nem vészes. De ez már nagyon egyedi mindenkinek. Mert utána a BC Rich-re visszatérve ismét megállapítottam, hogy nekem csak a sport-nyak jó.A Katana erősítőt nem igazán tudtuk kihajtani, kihasználni. Elvileg (tesztek, vélemények alapján) kategóriájának meghatározó darabja. De hát állítgatni kellene, kicsit hosszabb idő megismerni, mint egy 2 órás etap... így maradt az, hogy a Valeton GP-100-at használtuk effektként. És hát ezt bekötve kisebb lett a zaj is.
Amúgy csak 2 sört ittunk meg fejenként a 2 óra alatt. Kellemes kispénteki esti elfoglaltság volt.Szerintünk lesz folytatás.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A ghostwriter azt jelenti, hogy más nevében írnak. Az, hogy az ő neve van a könyvön, még nem jelenti azt, hogy ő is írta az egészet. Lehet, hogy ő is leírt pár sztorit, de a ghostwriterek szokták ráncba szedni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezeket ghostwriterek írják. Leülnek párszor az alannyal, meséltetnek vele sztorikat, felkutatják a korabeli híreket, ismerőseit kikérdezik, aztán kanyarintanak az így összeszedett alapanyagból egy olvasható, szórakoztató könyvet.
-
Blindmouse_
senior tag
Srácok tapolca körzetében nincs innen senki?
SOS.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazából a dalai jók, legalábbis sok jó van, és amikor egy S.I.N.-t hallgatok, nem azon fog járni az agyam hogy vajon mennyit írt belőle az öreg, hanem hogy leszakítja a fejem a dal ahogy van és baromijó.
nosztalgikus érzés: ezért mennek el emberek a gyenyarózsira is, pedig mint produkció, és mint élmény borzalmas ahogy hallom. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ez így igaz, egyetértek vele. Egyértelműen vannak érdemei, maradandót alkotott, elismerem. De ugyanúgy a fenntartásaimat.
Talán népszerűségét annak is köszönheti, hogy rengetegen a rég elmúlt gyerekkorukat, fiatal éveiket kötik össze Ozzyval, így óhatatlanul nagyon erős, nosztalgikus érzéseket táplálnak iránta. Ezért is alakult ki talán az a kisebb fajta hisztéria most a halála után.
Sajnálom, hogy meghalt, ugyan mindannyian meg fogunk mi is. 76 éves volt, azt se lehet mondani, hogy kevés idő jutott neki.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Így már értem.. és igen van ebben valami. az úttörősége, meg hogy ő volt ebben az "első" volt ami ezen indította el.
Hozzáteszem én a Sabbathot sose bírtam, anno a No More Tears lemez idejében mutogatták ismerősök, és az a lemez beütött.. jó indításból jó érzékkel válogatta maga köré a zenészeket, és abban az érában amikor még kevesen voltak meg lehetett csinálni, ma már ugyanezt lehetetlen lenne így véghezvinni. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy ő felemás volt, hanem azt, hogy az én érzéseim vele kapcsolatban azok.
Egyrészt ott van a jelenség, a karakter, akit oly sokan szerettek, hogy mennyien, azt láthattuk tegnap a temetésén is. Egy jelenség volt, ezt nem lehet elvitatni tőle, leginkább a 70-es 80-as évek zenei szcénájának része. Ott vannak a sikerei a Sabbath-szal, amivel óhatatlanul is zenetörténelmet írt.
Én nem ismerem részleteiben a teljes pályáját, amit én láttam, ismerek belőle, az alapján egy olyan benyomás alakult ki bennem róla, hogy énekesnek meglehetősen középszerű volt. A Sabbath-ban egy dekát nem tett hozzá a kreatív munkához, egy számot se írt, próbálni se akart sokszor, részben ez vezetett oda, hogy kirúgták. Ronnie-t sokkal-sokkal jobb énekesnek tartom, sokkal jobban passzolt szerintem a Sabbath-hoz, nem véletlen imádta Iommi is, azt írta a könyvében, egészen más volt vele a munka, mint Ozzyval, sokkal magasabb színvonalon lehetett dolgozni vele.
A szólókarrierjének sikerét leginkább a gitárosainak köszönhette, Randy, Zakk, Jake E. Lee, ahhoz megint nem igen tett hozzá a kreatív oldalon, mindent megírtak helyette, neki. Még Lemmy is. Amúgy velük elég cigányul bánt, Jake Lee pl. egy fillért nem látott azokból a számokból, amiket írt, pl. Bark at the Moon, mert Sharon szerződésben lemondatta az összes szerzői jogról, cserébe, hogy Ozzy-val dolgozik/hat.
A családi valóságshowja teljes vicc, ott igazán adta a valódi, suttyó énjét, amilyen ő igazából volt. Saját bevállása szerint is végig be volt állva közben, nem sok mindenre emlékszik belőle.
Jó időben, jó helyen volt, az tény, a Sabbath megadta neki a kezdeti löketet.Családi agressziói miatt sem gondolom, hogy egy jó ember volt, a feleségét rendszeresen verte, abuzálta verbálisan is, meg fizikailag is, ezeket mind szépen eltussolták neki, mert ő volt Ozzy. A galamb és denevér produkciója is kérdőjeles, ma már bevágnák emiatt állatkínzásért.
Szóval egyáltalán nem gondolom róla, hogy ő példát mutatott volna, sőt, az állandó bebaszásával, drogozásával szerintem pont rosszat. Ma már ugyanazzal a performance-szal, amit ő nyújtott akkor, sehol nem lenne.
Ugyanakkor az eredetiségét, a "jelenségét" nem lehet elvitatni tőle, így valahogy egy nagyon felemás érzés kavarog bennem róla.
Ezért írtam, hogy a könyve után kíváncsi leszek, merre billen a mérleg.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Korral jár. Fel tudom idézni meiyik csibét hányszor varrtam le 20 éve, és hogy mi volt-a neve már ha tudtam a nevét, vagy hogy a nem túl sok, csúnya bekarmolásom az mely helyszíneken történt és milyen folyadéktól, de nem tudom megmondani mit reggeliztem most Hétfőn.

-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Magyarul sajnos nem tudok egyet sem, de angolul Rick Beato és David Bennett szerintem elég jól érthető.
A feleségemmel is ezeket a videókat nézettem meg, mikor zenélni tanítgattam, utána fel tudta rajzolni magától a teljes kvintkört. -
X2N
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
Nem kellett 20-30 évre visszamenőleg visszaemlékezni, voltak már könyvek régebben is. Mások fényképeztek, dokumentáltak mindent.
Dangerous Band in the World Mick Wall könyv '91-ben íródott
2004 The Band That Time Forgot: The Complete Unauthorised Biography of Guns N' Roses
2007 "Slash" by Slash with Anthony Bozza
2008 Watch You Bleed: The Saga of Guns N’ Roses
2010 Steven Adler My Appetite for Destruction: Sex & Drugs & Guns N’ Roses
2011 Duff McKagan It’s So Easy (and other lies)
Magyar könyv is több van, nekem is van 3db.
1993 Mark Putterford Guns n Roses Ahogy Ők látják
2008 Reckless Road Így született az Appetite For Desctruction,
és a 2007-es Slash könyv -
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
+1.
Csak az ingyenes verziókat próbáltam, de egyik sem tudott épkézláb választ adni semmire, arra sem, ami 2 kattintásos google keresés lenne. (Összeszedtem pár gitáros/autós kérdést nekik, amikre emlékszem, hogy rákerestem az elmúlt években.)Viszont PL/SQL eljárásokat csodálatosan tud írni a ChatGPT, megvolt a kidolgozott ötletem, de nem ismerem elég jól a szintaxot. 20 perc alatt megoldottam vele a feladatot, amit több mint 1 éve halogattam.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mi benne a felemás?
-
FockeWulf
tag
válasz
GalaHU
üzenetére
A Slash könyvet én is olvastam, többször beleolvasgatok azóta is. Név szerint alig említ pár nőt, akiket említ, azok is hosszabb-rövidebb ideig a barátnői voltak (pl Traci Lords), de vannak konkrét esetek is, mikor említi, hogy nem emlékszik az adott csaj nevére, vagy adott eseménye pontosan. Jó példa erre egy reptéri eset, Japánból tartott haza a zenekar, akkor még az eredeti felállás, a japán koncertszervezőjüktől kaptak egy-egy márkás fényképező gépet a zenekar tagjai. Mivel nem jelentették be előre a vámon, és vámköteles volt, a reptéren elkezdtek szívózni velük. Slash úgy írja az esetet a könyvébe hogy Izzy földhöz vágta a vámosok előtt a gépet, Duff a saját könyvébe úgy írja le hogy ő volt aki földhöz vágta a saját gépét és hogy az esetet mái napig nem sikerült töröltetnie az aktáiból. Szóval nem mondanám hogy tűpontos emlékezések, de persze vannak benne "megszépített" dolgok is, hiszen az egész könyv tollba mondott.
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Slash könyvben van egy gyenge utalás arra, hogy egy ideig naplót vezetett (de ezeket ellopták?
), de valahogy nem tudom elképzelni a csávót, hogy este/reggel a buli leül körmölni...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
Olvastam én is.
Ezen már sokat gondolkodtam, hogy hogy a viharba tud valaki 20-30 évre visszamenőleg ilyen részletekre emlékezni, mint ahogy ezek a sztorik szerepelnek ebben a könyvben. Ki volt ott, ki mit ivott, hánykor indultunk tovább, mit mondott pontosan, melyik koncerten történt, stb.
Ha nekem kéne visszaemlékeznem és írni tíz oldalt az utolsó általános iskolai évemről, gyakorlatilag egy konkrétumot se tudnék írni.
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az önéletrajzi könyvek szépirodalmi termékek, a valósághoz való hasonlatosságuk csak a véletlen műve lehet...

Most nyáron olvasgatom a Slash-könyvet, érdekes sztorik vannak benne, 20-30 év távlatából a legapróbb részetekre visszaemlékezve (pontosan, név szerint kit húzott meg egy-egy bulin meg ilyenek) miközben a saját bevallása szerint abban az időszakban a fű-tű-pia bermudaháromszög mámorában élt.

Vagy az egyik hamis, vagy a másik...
Ezzel együtt szépen passzol a kialakított image-hez, én jól szórakozom rajta, de biztos hogy nem ilyen személyiség Slash, mint amilyennek ezeken a papírokon lefestik.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nektek mi a véleményetek amúgy Ozzyról? Nekem nagyon felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban.
Még tavaly nyáron megvettem az önéletrajzi könyvét, azóta a polcon volt, beelőzték mások, de most levettem, és elolvasom. Kíváncsi vagyok, fog-e változni róla a véleményem, így vagy úgy.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Mi számít csatornának?
Ha van 2 külön bemenet különböző (HI-LOW) érzékenységgel?
Ha van 2 külön csatorna összesen 1db alkatrész (Bright/Normal) eltéréssel az áramkörben?
Vagy ha van külön 2 csatornád ami teljesen más áramkör szinten is(Clean/OD)?
Szerintem az utolsó.
Mert ha így nézzük a Plexi nehezen nevezhető 2 csatornás erősítőnek, lehet rajta akár mennyi csatlakozó.Közben tegnap elkészült az áramkörileg updatelt SLO, amiben a Clean/Crunch csati váltható 12-féle módon+3féle bright switch állása is van, a hi-hain csatornán meg 9-féle hangzást lehet kapcsolni, az eredeti SLO-hoz képest lehet vintage-esebb hangzást beállítani az OD csatornán, meg el lehet vinni a hangzást egészen 5150 karakterig.
Kapott egy teljesen transzparens soros FX loopot ECC81-el, amihez van send level állítást(hogy pedált, meg vonalszintű jelet is tudjon) és nem a tonestack előtt van mint az eredetiben így lehet időalapú effektet használni, normálisan bufferelt a kimenet iszonyú alacsony impedanciával hogy könnyen meghajtson bármit, amit ECC83-al nem igen lehet megvalósítani mert gyenge hozzá, plusz ki lehet iktatni teljesen az egész loopot az áramkörből, így úgy szól ahogy Mike Soldano mindig is szerette, eredetileg is így volt megtervezte, effekt loop nélkül(csak később került bele, mert sírtak a session zenészek hogy kell, egyébként jobban szólt az erősítő nélküle.
Csatornaváltás is át lett alakítva, így most már nem 24 óra alatt merít le egy 18650-es aksit ami működteti az LDR-eket hanem minimum 100-150óra alatt, és minden LDR ledjének van külön-külön áramkorlátozó ellenállása, így ki van zárva hogy elromlik bármelyik, manapság nem olcsó alkatrész mert non-ROHS

Persze az OD/Crunch/Clean csatorna már eredetileg is kicsit módosítva került bele, kicsit Soldano Avenger-re hajazó hangzású az OD, a Crunch meg sokkal zsírosabban szól mert meg lett növelve egy kondenzátor érték. Még a kicsatoló kondit lehetne növelni értékbe a loopban, de több mint 6eFt lenne az ára csak annak az 1db kondenzátornak így most 1uF polypropylene film kondi került bele 22uF helyett.
pF-os kondikat is variáltam, kikerültek a silver mica kondik és helyette ezek a kék nagyfeszültségű kerámiák kerültek be, hangra ezek állítólag jobban szólnak mint a mica-k, kevésbe steril hangzás. -
Ba cy lus
addikt
A Studio Vintage nem valami ezeréves, homályba vesző cucc a 70-es évekből, hanem egy most gyártott és forgalmazott erősítő, szóval nem érzem úgy, hogy valami irtó nehéz kérdéssel próbáltam kibuktatni szerencsétlen AI-t. Nem, egyszerűen hülye, és ez nap mint nap kiderül teljesen más témákban is.
Attól hogy alacsony meg magas érzékenységű bemenet is van, 2 bemenetnek számít.
Szerintem te a csatornák számára gondolhattál, mert azt lehet így nézni, de a bemenetek száma az annyi, ahány bemeneti likat megszámol az ember. Mondjuk lényegtelen, mert az AI a két csatornából csinált egyet.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Két bemenet van rajta nem? Attól hogy alacsony meg magas érzékenységű bemenet is van, 2 bemenetnek számít. Csak nézőpont kérdése
A 800-ból is van jó pár fajta, talán még 4 bemenetes is. Ne ilyen dolgokat kérjünk számon rajta, ezen el fog hasalni. A gyártók se tudják már ennyi év után mit is gyártottak a 70-es években. Elég ha megnézed a kézzel rajzolt kapcsolási rajzokat, meg akkor még a különböző revíziókról nem is volt szó.Laney PA60-as rajzot kerestem a napokban a neten és nem létezik
, Klipp/Supergroup 60 van, hoztak most egyet hozzám, és meg kellene csinálni, sajnos a kimenőtrafó szakadt így elég költséges lesz a javítás, azt már kitaláltam hogy KT-77 menne bele a 600V-miatt. Fura hogy ebből is van fojtó trafós/fojtó trafó nélküli változat.
A Klipp rajzát néztem és ez is megépíthető könnyen, instant Black Sabbath hangzás, beletették a Dallas Range Treble boostert, csak csővel. -
consono
nagyúr
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Másra használjuk
Én obskurus vizualizációs nyelvű kódolásban kérem a segítségét, meg R programozásban, ezekben sokkal jobb és gyorsabb, mint mondjuk a stackoverflow. És még egó problémai sincsenek
Nekem általában van egy csomó ötletem a melómhoz kapcsolódóan, de nem vagyok developer. AI segítséggel meg legalább a prototípusig, vagy az MVP-ig el tudok jutni, hogy lássuk egyáltalán érdemes e több energiát ölni a dolgokba... -
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Rengeteget téved, hogy témába vágó legyen, pl. a Marshall Studio Vintage (SV20h) bemeneteivel sincs mindig tisztában, egyszer például azt állította, hogy ez egy kétbemenetes (hasonlóan mint pl. a JCM800 a high-sensitivity, low-sensitivity bemeneteivel) erősítő, aminek egyetlen csatornája van (nincs külön high treble és normal), sőt egyszer olyat is mondott, hogy ez egy modern, nem karakteres hangzású erősítő. Persze lehet mondani, hogy csak azt írja, amit a neten "lát", de nem nagyon hiszem, hogy ilyen ökörségeket látott bárhol a neten. Ha pedig mégis van, és ő megtalálja, akkor ez a specialitása.

Múltkor egy lakóteleppel kapcsolatban kérdeztem a Geminit: "átcímezte" egy teljesen más helyre, ahol kertvárosi rész van jó 100 éve, és az Istenért sem tudtam rávezetni, hogy ott nincs lakótelep. A többi tárgyi tévedéséről nem is beszélve, kb. egy igaz mondata nem volt.
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Állítólag csak a fizetős nem b@sz át, mindegyik iára vonatkozó, ám nem saját tapasztalaton nyugvó hsz.
Többen említették kollégáim közül.Csak pár tapasztalatom van, de az elég lesújtó.
Pl. a zafír nem olyan kemény, mint a zafír... És ez elég egyszerű dolog... (Van róla screenshot.) -
consono
nagyúr
Új Katana killer a Blackstartól? [link]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Magyarul se nagyon értem meg.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy kis zeneelméletet, hármas hangzatokról, skálákról, hangközökről szeretnék magamra szedni.
Próbáltam a yojtube videókat, sokan próbálkoznak vele, de 10 perc után el szoktam veszni.
Visszakeresve látom, hogy a Banális zeneelmélet könyvről se volt valami rózsás véleményetek.Tudtok nem túl bonyolult, érthető anyagot a témában ajánlani? (Ma még belenézek az Andrásik Remo könyvbe.)
-
Blindmouse_
senior tag
Amúgy események nálam:
Lőttem ebayről egy Wah pedált, olyat mint amilyen a régim volt. 65eur-ért..
klájnéáncígén volt 80-ért egy de elvitték egyből, aztán felkerült egy 90-ért, azt is.. utána találtam ezt. de működik teszi a dolgát.
Ma koradélután fellőttem egy ilyet:
Nyilván tele van hibával bakival mindkét gitársáv... meg szarul is szól.. -
válasz
consono
üzenetére
Köszi!

Mondtam is neki, hogy nehogy úgy vegyen gitárt, mint ahogy én, és menjen el, próbálja ki. Spec nekem az LP típus nem jön be. A Gretsch meg elvleg ott van nála, azt szeretném mindenképp kipróbálni.
Aztán sógi még azt is elkotyogta, hogy eddig a legkényelmesebb nyak amivel találkozott, az a Warlock-é, ami nekem van.

@#65626X2N
Az autókarbantartások és árak sajnos nem teszik lehetővé... Pedig hát... na...
De új projekten gondolkodom - olyan torzítót fogok tervezni, amire Ola is azt mondja majd, hogy "it does chug".
-
X2N
őstag
Senki nem vett új gitárt? Hát mi történt itt?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A legutóbbi próbán elkezdtük rendesen takra felvenni a dalainkat. Nem lesz nagyon kimunkálva, egyszerre feljátsszuk a próbateremben úgy, ahogy próbálni is szoktunk, aztán megkeverem, kicsit letisztázom, és kész. Azt fogjuk kiadni aféle demóként, meg talán majd CD-n is osztogatjuk a koncerteken. Nyolc-kilenc szám lesz rajta attól függően, hogy sikerül-e összerakni a legújabb, még félkész számunkat.
Stúdiózni nem fogunk, az túl sok idő, annyira nem vesszük komolyan magunkat. -
Na.... sógot vett egy Katana50-et.
Csk úgy.
Aztán este küldött képet, hogy hopp, megjött.Ma meg bekönyörgöm magam hozzájuk, hogy hátha kipróbálhatom.
Nezelődik gitár ügyben is, épp egy Gretsch doublecut van nála kipróbáláson.
De lehet, hogy egy LTD singlecut típust is néz.Alakul, alakul...
-
Ba cy lus
addikt
Én meg közben rájöttem, hogy a 20W-os fej low bemenetébe sokkal jobb torzító/fuzz/OD pedált dugni, mert nagyobb a headroom.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Amúgy amikor már a szállásom le volt foglalva a koncertre, arra gondoltam, hogy remélem nem hal meg a koncertig szegény. Aztán végül nem kaptam jegyet, de utána is sok kommentet olvastam, amiben aggódtak, hogy vajon megéri-e a július elejét. Volt, aki konkrétan azt írta, hogy ez neki túl nagy risk, mert elég sok költséggel jár, és nem vállalja inkább emiatt. Akkor se, ha lemarad róla.
Jó lett volna azért ott lenni basszus, pláne utólag, így.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát kb. amiatt tartott ki eddig, aztán lepihent. Igazán rock'n'roll befejezés volt.
-
RIP Ozzy

Vitte magával a szervert is az öreg
-
X2N
őstag
válasz
marcusa
üzenetére
Így volt értelme kiadni rá ennyi pénzt, hogy ki se próbálta az ember aztán később eladja bagóért
A Strymon-pedálok jók?
Én annyira nem vagyok pedálos, legyen vonalszintű effekt loop az erősítőn send->effekt proci->return. Ha valami boost pedál kellene azt úgyis összedobom vero boardon. -
marcusa
addikt
Aha, persze:
Strymon Big Sky ~ 200e Ft
Strymon Volante ~ 170e Ft
Strymon Lex ~ 135e Ft
JHS AT+ ~ 100e Ft
JHS Morning Glory V4 ~ 95e Ft
Keeley Oxblood ~ 100e Ft
Caroline Kilobyte ~ 120e Ft
MXR M76 Studio comp ~ 85e Ft
EHX Triangle Muff Pi ~ 40e Ft
TC Sub'n'up ~ 40e Ft
Boss SD1 ~ 29e Ft
Boss OD3 ~ 45e Ft
Boss AW3 ~ 57e Ft
Boss CH1 ~ 48e Ft
Boss BF3 ~ 60e FtEzek a jelenlegi új áraik a pedáloknak, összesen ~ 1 324e Ft
Ja és azt még nem írtam, hogy én 300e Ft-ért vettem a csomagot.
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Jézusom!
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Marty McFly gitár?
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nem tűnik valami kényelmesnek.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nagyon rocker életmódot élhetsz még mindig, ha neked 11:16 az közvetlenül reggeli után van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ember nincs, aki ilyen részletességgel emlékszik 30-40 évre visszamenőleg. Pláne olyan, akinek olyan eseménydús élete volt, mint neki.

, Klipp/Supergroup 60 van, hoztak most egyet hozzám, és meg kellene csinálni, sajnos a kimenőtrafó szakadt így elég költséges lesz a javítás, azt már kitaláltam hogy KT-77 menne bele a 600V-miatt. Fura hogy ebből is van fojtó trafós/fojtó trafó nélküli változat.