- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Hangszerdiszkonton kívül ismertek olyan hangszerboltot, ahol szépkártyát elfogadnak?
-
X2N
őstag
Steve Stevens Rig Rundown
Meg is szólaltatják, nagyon komoly -
Ba cy lus
addikt
Elment az Origin 20. Pedig az utolsó hirdetés megújításnál (is) már azon gondolkodtam, hogy megtartom, majd csináltatok belőle 20W-os JCM800-ast.
-
X2N
őstag
Én ezt egy szóval se mondtam hogy 30kilós rackes csöves marshall végfokot vigyen bárki koncertre. Hol írtam ilyet?
Írtam hogy mennyi a súlya, meg hogy miért(volt benne anyag rendesen), csak érdekesség, nekem otthonra ez bőven elég, nem azért vettem hogy hurcoljam bárhova, van ennél könnyebb fullcsöves fejem is, azt viszem. A WET-DRY-WET rendszer csak itthonra lesz.
Ilyen lehetőség is van, a rengeteg basic NAM konvertáló pedál helyett, lehet még jobban is fog szólni a végére(mert az origi NAM plugint tudja futtatni), és egy komplett zenekart ki tud szolgálni.
Ahány féle multieffekt, profilozó, annyi hiba lehetőség is lesz, zenekarban nem biztos hogy előny.Én biztos nem fogok most ilyeneket vásárolgatni itthonra, nekem már itt vannak a vasak, csak az effektek miatt vennék majd egy audio interace-t, vagy effekt procit, azt már írtam a múltkor. De eddig még nem vettem semmit.
-
cucka
addikt
Várjál már, eddig az volt, hogy csöves erősítőt kell cipelni a koncertre. Meg rackes csöves marshall végfokot, az a tuti, abban még volt anyag.
Most meg az van, hogy a gitártokba beférő 70 dekás multieffekt helyett vigyenek egy digitális mobil stúdiót.
Én nem igazán értem, milyen kitalált problémát akarsz megoldani, de valahogy mindig arra lyukadsz ki, hogy a kompakt kényelmes megoldás helyett inkább cipeljenek minél több, minél drágább, minél nehezebb cuccot a koncertre
.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64786 üzenetére
Akkor nagyon egyszerű a dolog, fellépésre visztek egy Behringer UMC1820-t, van rajta 18 bemenet és 20 kimenet, az egy 5 tagú zenekarnak is untig elég, még midi-t is tud fogadni/küldeni, a dobot is be lehet rajta mikrofonozni, kimenetekre rákötitek az IEM rendszert, PA-felé is adott a megkevert jel, bemenetre bedugjátok Wireless rendszert, egy laptoppal meg DAW-al mindent megcsináltok. Innentől kezdve felesleges szemét az összes multieffekt, nincs rá szükség, felesleges ilyeneket gyártani, már elavult.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64783 üzenetére
Azt mond már meg egy X+1 bemenetes hangkártyával+laptoppal+meg 1-2 wireless midi kontrollerrel a gitárosoknak(de még ez se kell, mert a click track-re lehet időzíteni a midi program change-eket, erre is láttam példát full amatőr zenekaroknál) mért nem lehet fellépni zenekarral manapság, amikor ezt a NAM plugint is tudod futtatni ingyen bármelyik DAW-ból(még jobb minőségű is mint ez a pedál). Az összes gitárt, de még az ének sávot is realtime pluginezheted kedved szerint, nem beszélve arról hogy mindenki saját mixet is keverhet az IEM-be. Ez nem lehetséges? Feldobtam a magas labdát?
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64780 üzenetére
Ha meg zenekar-al vagytok, sokkal jobb/praktikusabb egy all in one solution nem? Quad Cortex, Helix-berackezve, a hozzá tartozó IEM rendszerrel, szintén beépíteve egy rackbe, bőven van annyi be/ki-menet amire egy zenekarnak kell, hordozható.
15ezerből veszel hozzá 4es lábkapcsolót? Az horror összeg a 79usd árhoz képest...
Inkább hozzáteszed azt a 15 ezret, meg még annyit hogy olyat veszel amin rajta van az a plusz kapcsoló ami kell...
-
arnyekxxx
veterán
Persze, megteszik, viszik a laptopot, főleg amig nincs emberi áron jól működö dedikált megoldás.
A TankG NAM-konverziója gyengébb minőségű, és azért a multieffekt része a valetonhoz képest gagyi.
Cserébe aksis, van XLR, van külön IR, van 4 lábkapcsolója szóval színpadra praktikusabb.A pocket meg csak minimálisan olcsóbb és kb mindenben gyengébb a gp-5nél.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64778 üzenetére
Azt is vedd figyelembe hogy milyen kompromisszummal jár az hogy csak 1db gombot kapsz 80 USD-ért.
Nem nagyon látom hogy koncertező zenészek ezzekkel az olcsóbb dolgokka járnának turnézni, épp az ellenkezőjét látom, Helix, Quad Cortex, Fractal az is duplázva. Drága IEM rendszerekkel. Backupnak viszont jó lehetne ha lenne több kimenet rajta, unbalanced/balanced, de nincs. Meg kevés az olyan produkció ahol ennyi elég szokott lenni.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64774 üzenetére
Mégis megteszik. Vagy már az is baj hogy egy Macbook Air(gép 1.2kg+ interace 1kg)-t kell cipelni a koncira? Már az is túl nehéz? Valamiről kell hogy menjen a click track, meg az IEM-et is meg kell oldani valahogy az is plusz súly nem beszélve a hangszerekről, nem lenne jobb megoldás ha előre felvennék a zenészek a koncert anyagát és csak levetítenék? Akkor a szobát se kellene elhagyni.
#64773 - De már van ennél olcsóbb megoldás is NAM lejátszónak nem? M Wave Tank-G, Pocket Master, azoknál érdemben nem jobb ez se.
consono-Lennék is,. Van amúgy magyar vonatkozásuk is. Az a baj hogy mi(család is)már nagyon el vagyunk kényelmesedve meg megszoktuk már a modern civilizáció vívmányait.
-
arnyekxxx
veterán
-
consono
nagyúr
Amish-nak kellene lenned
Igazán nem az elmúlt 30 év a baj, hanem az elmúlt 300 a te logikáddal
Amúgy meg a a GP-5 igen is megold olyan problémát, amit előtte semmi: kompakt kispedal formában ad NAM "kompatibilis" multieffektet (mert ugye az is, meg láda szimulátor is) kijelzővel, audio interface-el (jó, olyan, amilyen), 80 dodóért ...
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus #64770 üzenetére
Már az is baj hogy van, amikor nincs rá semmi szükség, mert van már X+1 ugyanilyen eszköz, ingyenes is, nem old meg semmilyen olyan problémát amit az előzőek ne tudtak volna megoldani, minek még X+1? Azért mert olcsóbb? Ha veszel bármilyen normálisabb multieffektet tudod audio interface-ként használni, NAM pluginnal is. A ToneX-is ugyanez, csak drágábban. Teljesen mindegy hogy mennyibe kerül. Így is úgy is szemét lesz belőle idővel mert nem lehet javítani se ha egyszer elromlik, ez mindenre igaz amit az utóbbi 30 évben kitermeltek a gyártók ami modern gyártástechnológiával készült. Ha nem a hardver avul el akkor majd a szoftver.
-
Ba cy lus
addikt
Ez a Valeton GP5 kemény: feleannyi, mint egy Tonex One, ennyiért kapott kis kijelzőt, telefonról kontrollálható bluetooth-on keresztül (a Tonexnél erre magasról tesznek), és ugyanúgy támogatja a (konvertált) NAM profilokat is, mint a jóval drágább GP200 és Hotone modellek. Hogy rosszabbul szól-e a Tonexnél? Hát ha valóban úgy szólaltatja meg a NAM profilokat, mint ahogy a GP200 (a null teszt szerint nincs nagy különbség), már nem lehet rosszabb.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #64763 üzenetére
Inkább az ára miatt. Szerintem ilyen áron teljesen piacképtelen. Bár szerintem ha olcsóbb lenne, akkor is hamar kimúlna.
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #64751 üzenetére
Pedig régóta nyomja Ladoval.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Megérkezett az első szösszenet a Maiden-koncert után. A lead és a ritmus is saját.
Hallatszik is.
-
higher33
csendes tag
Barátkoztam a MOOER GE1000 "intelligens" multi-effect pedáljával. Ha úgy is együtt töltöttük a napjainkat, akkor már készítettem is 3 custom presetet clean, rhythm és lead hangzásokhoz. Nem feltétlenül izgulok az ilyen motyókra, de azt kell, hogy mondjam roppant kellemes csalódást okozott a kategóriáján belül. Ha valaki rendkívül olcsón keres kínai-svájci bicskát, akkor érdemes lehet rárakni a radarra.
A korábbi kérdésre reflektálva, ezt a cuccot például kimondottan ajánlom kezdők számára, hiszen jó pár évig kielégítheti a felmerülő igényeket úgy, hogy közben meg is tudja tanulni, hogy a valóságban, hogyan épül fel egy gitárhangzás lánc. Ti próbáltatok már MOOER termékeket?
-
X2N
őstag
Igen, csak így nincs "3D" hatása a topnak, könnyű kiszúrni, az LTD MH1000 Deluxe gitárom is ilyen. Ami meg nem átlátszó hanem színre fújt, ott 5 darabból van a test.
Ott spórolnak a gyártók ahol tudnak. Kieselnél se véletlenül feláras a lángolt, habos juhar top. +200,+500usd csak a top, persze az rendes, nem veneer.
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T #64755 üzenetére
Olcsó gitároknál azt csinálják, hogy ráraknak egy basic kinézetű juhar topot a gitárra, és arra egy 0.1 mm vastag csíkos-habos-díszes furnért. Így szép is meg olcsó is tud lenni.
Már ha furnér, #64749-ben az szerintem úgy néz ki, mint ha nyomtatták volna.Szóval az hogy juhar top van rajta, az nem nagy truváj, a faanyag olcsó mint a szar, +1 munkafázis, hogy rá kell ragasztani a testre mielőtt berakják az egészet a cnc-be.
Láttam erről a Bognár pickupról egy videót, nekem az az érzésem volt, hogy több évnyi mérnöki munkával sikerült kifejlesszenek egy megoldást egy olyan problémára, ami nem létezik.
Az, hogy drága, az nem probléma szerintem. A gitárosoknak alapvetően bármilyen túlárazott szart el lehet adni, ha jó a sztori mellé. -
Goose-T
veterán
Na ezért van halálra ítélve a Bognar Pickup System vagy mi.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #64753 üzenetére
Igen, Azért AAA fedlap, pontosan úgy kellene kinézni mint amit mutatsz a képen. Ez még nem is a csicsa, az ennél 1 szinttel feljebb van. Ennek teljesen 3D hatása van ha belenézel, nem úgy mint a HB féle veneer-nek.
"Sokkal jobban tetszik az a burst, amin a fa mintája, erezete látszik, de nincsenek rajta ilyen zebracsíkok."
De hát az a fa erezete könyörgöm. A burst meg festés, nem erezet. Flamed maple a neve a fa mintájának, nem zebra csík. A probléma akkor vna amikor nincs erezet de ráírják hogy van.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #64752 üzenetére
nemzebrásnak ott van a sok egyéb modell amin azért látszik a fa erezete de nem flamed mapple, ez a fedlap a csicsáról szólna elvileg
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Még mindig Maiden.
Adrian nagyrészt egy Lado-val nyomta a koncertet, ami, ha nem arany szerelékes lett volna, állat jól néz ki. Én sose hallottam erről a gitárról.
-
X2N
őstag
-
Egy gyárban jártam, és belebotlottam egy ilyenbe:
Hö... há emmi'?
Rögtön valami gitáreffekt jutott eszembe.Aztán a valóság ennél realistább volt.
Lábbal vezérelhető vízautomata.Bocs...
-
dl650
tag
Nekem nagyon tetszett tegnap a Maiden! Soha rosszabbat. Élőben most láttam őket először, de tényleg jó volt. Kor ide vagy oda, még mindig jók. Talán jobb lett volna a hagyományos díszlet, de haladnak a korral és jó ez a kivetítős színpad is. Még a feleségemnek is tetszett pedig ő nem olyan nagy rocker.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #64738 üzenetére
az Epitaph turné 2012-es, szóval ez azért 15 éves felvétel, mára erősen nagypapásodott.
-
arnyekxxx
veterán
Tegyük hozzá, hogy Halford 7 évvel idősebb mint Bruce és ez 70 környékén legalább olyan jelentős különbség mint tizenévesen.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64738 üzenetére
Ez mennyivel jobban szól mint a lemezfelvétel, nagyon komoly, pedig csak most hallottam először.
Én most ezt hallgatom Symphony X - Paradise Lost -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #64735 üzenetére
Azért még mindig jobb mint a Genyarózsi.
Ez nem tudom mikori, 4 éve tették fel, azért ezen még eltolja ahogy kell.. nem tudom azóta mennyit romlott...
-
X2N
őstag
AAA lángolt juhar fedlap 1 milláért lehetne látványosabb is.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64734 üzenetére
Addig nem is kell, Priest-nél is D-Standard-ban van a számok nagy része újabban. Korn is, de ők már 7 húrosokat használnak így B-standardnak számít már a +1 húr miatt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #64734 üzenetére
Na, Halford tenyleg mehetne mar. Szerintem bohóc, amit csinal. Menni alig tud, szarul nez ki, igy csinal mintha 40 eves lenne. O mar tenyleg csak arnyeka onmaganak.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64732 üzenetére
Mickey Mouse a South Parkból
ACDC koncerteken még egész jól énekelt, utólag már biztos bánja ő is h szétrombolta a Guns-t. Lehet mondani bármit rá, de a Guns n Roses már 1 lemezzel elérte azt amihez más zenekaroknak 3 kellett. Mondjuk azt nem értem ha nem megy már neki ennyire magas hangon énekelni akkor minek erőlteti.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64725 üzenetére
Nem tudtam hogy azóta már Mickey Mouse hangja lett
-
fattyu
veterán
válasz
Blindmouse_ #64721 üzenetére
nem mondtam kínos.
azt mondtam az előtt kéne abbahagyni. azt mondtam leszállóág. és már nem az a kiemelkedően zseniális hang ami volt.
AXL az kínos.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én nem szeretnék így énekelni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Én is azt gondolom, hogy semmi szégyellnivalója sincs, sőt! De persze ha neki nem tetszik, szíve joga hozzá. Én egyáltalán nem érzem gyenge láncszemnek Bruce-t.
Olyanokat rivallott első este is, hogy csak néztem nagyot.
-
Blindmouse_
aktív tag
-
X2N
őstag
Anikor a Road jobban énekel mint a fellépő
-
X2N
őstag
válasz
Szeretnének sokan úgy énekelni ahogy Axl manapság. Pár éve beugrott ACDC turnéra is segíteni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
fattyu #64717 üzenetére
A kínostól azért ez még fényévekre van. Axl az kínos sokszor.
Pont azért, amiért leírod. Előadó, művész, élvezi, adrenalin, azt csinálja, amit szeret és még jól is keres vele. Amúgy nyilatkozták is, hogy méltósággal szeretnék abbahagyni.
Nincs az már olyan messze szerintem. Mind a 70 felé menetel, Nicko kiszállt, ugye ő EÜ gondok miatt. Lenyomják ezt a turnét, még egy nagylemez szerintem, és elköszönnek.
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #64716 üzenetére
ez mind oké.
és le is írtam.én csak azt mondom hogy már nem az van hogy van Dickinson aki orgánumban énektudásban erőben egyszerűen páratlan. és nekem ez szomorú és nem tudtam nem észrevenni hogy ez már nem az. 10 éve még nem volt ez az érzésem. pedig már akkor se volt fiatal. és elkerülhetetlen. nem bántom nem beszólok.
csak szomorú hogy kihyúnyóban egy igazi csillag.kritika max annyi hogy szerintem egy olyan klasszis mint ő totálisan tisztában kell legyen vele hogy már ez nem az ami volt, és akkor miért? nyilán értem hogy előadók, és a rajongók szeretete élteti őket, és amíg megtelnek a stadionok addig miért ne folytatnák.
de talán el kéne jönnie a pontnak hogy azelőtt abbahagyni mielőtt kínossá válik. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
fattyu #64714 üzenetére
Érdekes, én meg jobbnak hallottam a hangját, mint például az utolsó Groupamas koncerten.
Én most valahogy Steve-et nem láttam eléggé Steve-nek, máskor mintha nagyobb elánnal tolná. De persze ez is szubjektív.
Irreális elvárás egy 66 éves embertől azt várni, amit 30 évesen tudott. Amúgy az a félperces hangkitartás, amit letolt, na, azt sok 30 éves szeretné tudni.
Nem hasonlítgatni kell, hogy 30 éve milyen volt, hanem azt nézni, hogy még mindig messze magasan felette vannak a zenei szcéna döntő többségének, és élőben látni őket még mindig roppant szórakoztató. Szerintem.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
fattyu #64714 üzenetére
Lehet mert én írtam hogy nem fogott meg soha a Maiden?
próbálkoztam vele, vannak dalaik amiket csípek, a 2 minutes to midnightot még játszottuk is valami bandával ezer éve anno, de úgy nem mozgat meg, amióta meg több gitárosuk van mint indokolt, azóta pláne.
De nem kapcsolom el a rádiót, vagy nem hagyom el a helyiséget ha megszólal egy daluk.. -
fattyu
veterán
válasz
Blindmouse_ #64700 üzenetére
Hat. Én imádom a maident. Azon nőttem fel. Nekem is sokadik koncert volt és brave new world turné óta hallottam jó párszor élőben.
szerintem. Már nem kene erőltetni. Dickinson már nem szól úgy. Meg mindig nagyon jó de már nem az szint amit tudott. Mintha nem lenne elég levegője már.
ismetlem imádom. Elismerem hogy én sose lettem volna képes a tizedére sem annak amit tegnap letolt. Ennyi idősen valószínűleg egy roncs leszek fizikailag és szellemileg is. De ez már nem az. Szerintem
szerk: nemtudom miért válasz lett. Bocsi
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap Maidenesek hol vannak?
El kellett mennem 10 Maiden koncertre 30 év alatt, hogy egyszer lássam Harrist bakizni.
Tegnap a Rhyme-ban sikerült neki, itt egy ütemmel hamarabb kezdte a témáját, de egyből korrigált is.
-
Megjött a Spark 2 még tegnap kora délelőtt. Nagyon kellemesen csalódtam benne, kicsi az eszköz, viszont méretéhez képest meglepően jól szól. Nem lehet összehasonlitani egy jobb fej + ládához, viszont számomra kis gyakorlás utáni szórakozásra kellett, arra pedig tökéletes.
A telefonos app egyáltatlán nem működik hibátlanul, sok idegesitő dolgot találtam benne, na meg képes önmagától is bezáródni. A készüléket hamar megtalálta, viszont képes gitározás közben szétkapcsolódni valamilyen oknál fogva. Először iPadden próbáltam, aztán androidos tabon, de ugyanazokat a hibákat produkálta. Legalább egységes.
Az AI (beta) tooljuk érdekes. Nem találtam 100%-ban olyan hangzást amit szerettem volna, viszont 90%-ban jó kiindulási alapot adott. Nagyjából tudtam, hogy mit szeretnék elérni és kb. 2-3 óra volt elérni a kedvenc zenekarjaim hangzásait amit gombnyomással tudok váltogatni. Lényegében tovább tart a gitárt kicserélni mint hangzást változtatni .
Annyi, hogy ne használd Bluetooth hangszóróként -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64705 üzenetére
Azt elfogadnám
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #64700 üzenetére
Vintage tremoló egy flying V-n
-
V.Stryker
nagyúr
Valakinél egy Squier strat eladó nem akad normális áron? Az se baj ha kék.
Ha jó, lehet bullet is.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Ford topik
- Revolut
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Heroes of Might & Magic III (HoMM3)
- További aktív témák...
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Fedezd fel az erőt és stabilitást, ami forradalmasítja a PC világát!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest