Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz KillHates #80200 üzenetére
Mi lett a merdzsoval tesa?
Dugo van a varosban? Vagy kengurut uldozol?En meg rendeltem egy Toyotat a nejemnek es 3 het alatt meghoztak.
Igaz, keszletrol valasztottuk (marmint ami erkezo keszlet volt), mondtak, hogy jon 100db juliusban, 100db augusztusban, 40db szeptemberben es nem lesz tobb iden.Kedden megyunk atvenni. Ilyet se hallottam a Covid kezdete ota.
FőDudu
-
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz KillHates #80204 üzenetére
Itt szerencsere nincs ilyen. Dugoban 10 helyett 15 perc a menetido. Ekeg jo kerulo utakat ismerek, oda csak helyi rendszammal lehet behajtani. 200 Euro a bunti. Es kuldik is.
Munkahelyre, vasarolni, masik 2 orszagba atmenni nem gond. Ugyanugy 10-15p.
A dugo volt az egyik oka amiert 2008 vegen leleptunk.
Meguntam, hogy a deltepsitol ( ahol laktam) Zugloba ha nem fel hetkor indultam, akkor 1+ ora volt a menetido. Vissza ugyanugy.
Negy elott indulva 20p, 5 korul mar inkabb egy ora.Azota max latogatoba jarok, de 3 nap utan mar vagyom vissza a nyugiba. Unalmas a sok nyomulo barom. Pedig nem vagyok totymorgos sofor. Sot.
Kezd hangosodni a gepem. Lehet beugrom egy pasztazasra Julius vegen (mar ha nem nyaralsz eppen).
Ugyis logisztikai gubanc van az erkezo auto miatt ( hirtelen 4 auto van 2 helyett), nejem autojat hazavisszuk valakinek ajandekba, utana meg erte megyek es vissza hozom. Mert a busz/vonat az eleg hosszu ide, de a repulos utakrol is eleg nagy szivasokat jelentenek.
Szoval osszekotven a kellemest a hasznossal, 2-3 het mulva erkeznek.FőDudu
-
k-adi
nagyúr
válasz KillHates #80196 üzenetére
Ezt a neo Oasis-t mintha már kibeszéltük volna itt is, hogy Linus jogosan kritizálta le az kicsit vitatható (valóban kevés lehet a dobozban a lé, hangos a ventije és a rácsatlakozás/leválasztás is "clumsy" még, de ezek mind javíthatók) legalább az xmg/schenker próbálkozik.
Asusnál arra a nagy puttonyosra gondolsz? [link] érdekes mód valamiért nem jött újabb vízhűtéses modell tőlük, pedig én szívesen látnék akár más gyártótól is próbálkozást ilyen téren... de valószínűleg ennek oka, hogy nehéz marketingelni így a mobilitást egy laptopnál ami ugye az egyik fő selling point egy laptop esetén + az ára is növekedne, ami egy amúgyis high-end gamer gép esetén így is magas (főleg manapság) -
addikt
Imádott még az ős időkben vásárolt kontrollerem megadta magát.
Rendeltem egy hozzá hasonlót. [link]
Ettől még meg fogom javíttatni. A vezetékmentes most nem érdekelt.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
-
Phix
tag
Helló, betegtársak!
Amazon Prime Day Dealeket néztétek már? Van köztük néhány egészen gondolatébresztő. https://www.amazon.de/deal/cb0b4ba8?showVariations=true&ref=dlx_prime_gd_dcl_tlt_55_cb0b4ba8_mw_sl8_a1[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
Phix
tag
válasz Ryan1318 #80214 üzenetére
Miből gondolod? Nálam ott figyel, hogy "Deliver to Hungary" és az akciós árat mutatja vele, szállítási ktg-et is az alapján kalkulálja.
Annyi van, hogy értelemszerűen Prime membership kell hozzá, de az meg 30 napig ingyenes és közben lemondható.[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
ádika86
aktív tag
Sziasztok! Asszonynak kéne használt, de nagyon jó állapotú laptop néhány játékra 250k körül. Nem tudtok esetleg valami jó vételt?
-
Dhampir
félisten
válasz ádika86 #80217 üzenetére
Szerény véleményem szerint még gyári garanciás masinákat érdemes keresni használtan.
Játékok gépigénye:
GépigényInkább csak érdekességképpen írom, hogy legyen rálátásod ilyen szolid gépekre is, amik új gépek.
A megadott összegnél 10 000 Ft-al drágábban kezdődnek a Lenovo IdeaPad Gaming 3 konfigurációk:
Árukereső listájábanEgyéb jellemzőknek konfigurációként például itt lehet utánanézni:
Lenovo PSREF Product Specifications ReferenceEnnél kicsit magasabb szintű minőségileg a Lenovo Legion 5, de húzósabb is (300 000 Ft körüli áron indul):
Árukereső listájábanAzt viszont érdemes tudni, hogy nem mindenki dicséri a Lenovo hazai szervizét.
Jobb szervizháttérrel rendelkező Dell laptopok, de drágán kezdődő áron (350 000 Ft-tól):
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi(talán 2013-15) 17-es alienware azt a furcsaságot produkálja, hogy egy rendszer frissítés után win10- rakás telepített alkalmazás(program) eltűnt, illetve a ventilátort 5000-en forgatja teljesen oktalanul. HW infoval "rendszer automatikus" beállításon elhalkul és vissza vesz, de mihelyst a HW info kikapcsolásra kerül megint nekiáll pörgetni mint a barom. Semmi folyamatot nemlátok a kezelőben ami indokolná, illetve hőmérséklet sem megy fel amikor a HW info val van szabályozva. Sajnos ami erre a gépre kompatibilis alienware kezelőpult ott még nincs ventis szabályzás opció beéptve.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
KWP2
friss újonc
Sziasztok!
A következő problémával érkeztem ide, hátha Ti tudtok nekem segíteni:
Van egy Asus ROG Strix GL553VE gamer laptopom, néhány éves darab, kiválóan működik.
Leszámítva, hogy több év használat után a minap a bal alsó CTRL gomb megadta magát, a kis pöcök a hátuljáról letört, így nem tudom már felpattintani a mögötte ülő kis platformra.
Mint informatikus, aki a gépet munkára használja, az a gomb elég fontos a mindennapi életben, szóval semmiképp sem szeretnék megválni a használatától.
A kérdésem az volna, hogy esetleg valakinek elfekvőben, bontóban nem volna egy ebbe a típusba való CTRL gombja (akár a platformmal együtt, de igazából elég a gomb is), vagy egyéb megoldási javaslata? Természetesen ha úgy adódik, nem ingyen kérném a dolgot.Mert a jelenlegi lehetőségeim úgy néznek ki, hogy vagy megszokom a gomb nehéz működését, vagy csináltatok az Asussal komplett billentyűzetcserét, ami az RGH vackok miatt egy elég drága mulatság. A fenti kép opció közül egyiket sem szeretném.
Pillanatragasztóval megpróbáltam mókolni... ideig-óráig működik a dolog, de 1-2 nap múlva
újra leesik, hosszútávon ez a megoldás nem nagyon működik.Hálásan köszönöm előre is az esetleges segítségeket.
Baráti tisztelettel,
Tamás[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
Ne ragasztózz, mert azzal nagyobb kárt csinálsz (bár ezt már késő mondani)
Ideiglenesen, ha nincs más megoldás, akkor nézd meg hogy kell levenni 1-1 ilyen gombot és rakd át jobb oldalról a másik CTRL-t.
Ezen kívül ebay, ali, vagy talán KH-nak van a fiókban.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Lacuss20
senior tag
Szia hát én találtam elvileg bele-rá valót.
https://www.laptopszaki.hu/laptop-billentyuzet/13437-90nb04l3-r31hu0-gyari-uj-magyar-fekete-hattervilagitott-laptop-billentyuzet-1.html
Ezt te is kitudod cserélni ha több éves akkor sejtésme szerint gari sincs már rá így ninc smit elbukni max nyersz azon, hogy nincs szerelési díj. Én megprólnám a helyedbe még megnézni, hogy 3D nyomtatva van-e aki csinál ilyet.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Evil Snowman
őstag
válasz Lacuss20 #80225 üzenetére
Amit linkeltél az sajna az övéhez nem jó csak az Asus G550JK Asus GL550JK típusokhoz.
-
Evil Snowman
őstag
Alin és eBay-en is találsz 35-40 ezer forint között. Sajna a billentyűzet egyben van a palm rest-el, nyilván műanyag szegecsekkel van felerősítve a palmrestre a bill szóval egyesével a billeket javítani elég körülményes és időigényes.
Itt van pár link:
New Asus ROG GL553V GL553VD GL553VE Palmrest Backlit Keyboard 13N1-0BA0921 | eBay
Asus Rog Gl553ve Keyboard - Computer & Office - AliExpress
Szerintem jobban jársz, ha veszel egy komplett palm rest-et.
-
wanted5
őstag
válasz Evil Snowman #80227 üzenetére
Amire ő gondolt az szerintem egy keycap, hozzátartozó ollós mechanikával. Egyetlen letört billentyű miatt felesleges lenne cserélni 30-40k-ért egy teljes billentyűzetet, ha a membránnak nincs baja.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
cyberkind
félisten
Szóval, MaxxDamage és a cikke után szabadon.
Ugyanerre a hűtőpadra mehetne az a felállás, hogy 12-es ventiket teszek fel, csak abból többet, esetleg 4 darabot, elférhet ez, vagy van ennek értelme?
Akár tőled is jöhet válasz Maxx.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz cyberkind #80231 üzenetére
Szia,
2 db 14-es jobb választás. /ebbe a topikba megerősítve/
Ha jól emlékszem, a 12-es ventikből 3 db fért volna el.
Amúgy a laptop aljától is függ, hogy milyen a beszívás, mert esetemben is a 2 db 14-es pont fedi azt a részt amit kell. Battery meg hangszórók vannak ahova nem kell a "friss levegő"Pl. Itt látni a felületen, és rendben is van.
A 2x140-es ekkora felületet lefed, ahol "poros" lehet is látni.[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
cyberkind
félisten
válasz MaxxDamage #80232 üzenetére
Akkor ránézek a te verziódra, a gépem alja kis túlzással hasonlít a tiedre (Lenovo Legion 5), így ebből gondolva jobb lehet a dolog.
-
mihione
őstag
válasz cyberkind #80235 üzenetére
Ha sima legion 5 van akkor nem sokat fog erni mivel hiaba racsos szinte az egesz alja belul egy uvegszalszeru vekony szovet reteg van belesutve muanyag pockokkel a burkolatba es csak a ket ventinel van kivagva.Roncsolas nelkul nem kiveheto sajnos,pedig szerintem rengeteg szamitana ha hutopadon van a gep,ha nem lenne garis mar reg kiteptem volna belole.
Nekem trust gxt 278 van legion 5 alatt,nincs problema vele,de ha megmokolnam burkolatot es jobban szamitana kozepen is a legaramlat lehet mast vennek.
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Speedy007
őstag
válasz cyberkind #80240 üzenetére
javaslom a deepcool termékeit WindPal vagy a Multi Core X6,nagy melegben sem a legutóbb nem engedte a gépet 80-85C°fölé gépigényes címek esetén bár a hangja hagy némi kívánni valót maga után Mert mikor nem játszol hangos játék alat nem feltűnő..Genesis Oxid finoman szólva ipari hulladék.. Tescoban vett Deawoo két ventillátoros laptophűtő 5K-t nagyobb huzatot csap mint az.. Szerintem azért kifizetni marha sokat nem éri meg szerintem mire össze barkácsolsz egy olyat mint MaxxDamage
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
linkelem hogy legyen min csámcsogni:
[I Answered Your Best Laptop Questions! (Mid 2022)] -
motifator
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest