Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Talán valamelyik működhet: Windows 11 Setup Without Internet
Ja közben látom megoldódott..
-
törölt tag
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Ez így igaz! A haverom 13700K-ján egy akkora b@szom radiátor van, hogy kilóg a gépházból és nem lehet rá feltenni az oldalát. Amikor játszik 80 fokos a CPU és a Dark Rock Pro Ultra Titán (megakiskutyaf@sza) blokkhoz nem lehet hozzáérni mert az is van vagy 60 fokos!
Egy kalap sz@rok az új procik, áramzabáló szörnyetegek lettek... -
formula01
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Én se igazán az SSD-t féltem, inkább mindent ami körülütte van.
Az összes program hwinfo-t leszámítva nekem is 60 alatti hőfokot mutat, hwinfo mutatja egyedül a controller hőfokát, és az szokott szignifikánsan magasabb lenni, többnyire írás esetén.
IDLE nagyon hűvös az egész, 35-37 fok, pedig rohadt meleg a szoba. Ha átlag terhelés alatt miközben játszok megmarad 60-65 körül, akkor valszeg marad ami van, nem variálok, azok teljesen oké hőfokok, nem SSD benchmarkot szeretnék egész nap futtatni.

Ha meg játék alatt is újra elvándorol olyan magasságokba, amitől tegnap az én agyam is leolvadt, akkor meg valszeg nem próbálkozok tovább vele, hanem teszek 1 próbát az előbb linkelt hűtőbordás apacerrel, mert árban ugyanannyi, specifikáció alapján meg eleve 1 jobb SSD.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Logika azt diktalna.Lehet egy fileban van benne akkor a ket oldal,mert szerintem kell egy jobbos meg egy balos.Valoszinu pro meg sima roviditese lesz akkor.Koran van meg fogyatekos vagyok
Mikor stl fileokat toltottem le nyomtatashoz,ott minden alkatresz kulon fileban volt feltoltve altalaban. -
FőDudu
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Ugy tunik en nem hajtom annyira, hogy ilyesmire szukseg legyen.
Pedig mostanaban hasznalom a boost-ot a CPU-nal, az meg kihajtja 75 wattig.Mondjuk nem igazan erdekel hany fokos - a Razerben az a jo, hogy megvedi magat a felhasznalo hulyesegetol. Ha melege lesz, akkor majd trottyol. De eleg jol belottem a TS-t, allcore 4.3GHz tartosan es az boven eleg.
Ha meg jatszok akkor ugyis alap a fejhallgato - nem gaz ha megy a venti maximumon.
De elfogadom, hogy masnal - foleg klimatlan helyen - melegebb helyzet is elo fordul.
-
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Jó ötlet és én is ezt tenném, hisz külső kijelzővel ki lehet élni mindent.
#93401 Csupati:
Vsync -re tettem azért 60fps. Néztem ló vágtatva is még vagy 20-30fps minden maxon, habár azokon a pontokon ahol nem túl acélos a játék optimalizálása voltak pillanatok mikor 50 is befigyelt kis akadással egy pillanatra. Mikor ilyen volt nem számított. Eleresztve mindent jobban melegedett a proci is és a futtatás sem olyan hibátlan ezen az órajelen vagy folyékony mint vsync alatt. G-sync nincs nálam még külső monitorral sem. Érdekes még az életbe nem jött össze amilyen hardverrel nyomtam eddig.
Amúgy ott(nem itt) a fotón a hőfok és terhelés viszonylag magas az átlaghoz képest, lehet mert mikor készült még nem szabályoztam le futtatást(vagy de már nem tudom), a mai nap több óra játék alatt nem ment a proci 70-80W fölé igazán 60-ra szabályozva. Kb ez volt végig. Ez a fotó a legvégén van az akciók után.
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Ha már így alakult szerintem a mester amennyiben esetleg része lenne, ki tudja, akár teljesen más panelt is tehetne oda akár egy oledet. Nekem már csinált olyat a régi MSI laptopomnál mikor benyomtam a kijelzőt, kicserélte egy jobbra kapott egy Asus kijelzőt.
Éppen volt nála egy használható.Kérdezd meg tőle ő mit ajánl bele más akár jobb alternatívát.
Más: kijátszottam a TLoU -t. És mentettem egy ilyet.
És még volt pofája itt ennél a résznél töltögetni megszakítva közben a futtatást.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Én is vettem anno szlovák Alzáról Lenovot és azt hittem hogy ki kell küldeni szlovákba, miközben nemzetközi volt a garancia, magyarul felhívod a TMX et és háztól házig érte jönnek és helyben javítják. Itt [link] beírod a szériaszámot vagy rákattintsz az online ellenőrzésre és miután felismerte a gépedet, kiírja a garancia típusát és idejét.
-
nggabi
félisten
válasz
Speedy007
üzenetére
Jó akkor majd fél óráig keresem vissza h milyen géped van. Mindegy, van szlovák ismerős, kolléga nem is egy, de ha nem kell hát nem
Telemaxból már minden régi alrc lelécelt, így az felejtős.
Maxx tisztában vagyok az árakkal is igen, meg az új magyar bill árával is
az a legszebb
-
FőDudu
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
En ezektol vettem mar panelt.
Nemet ceg.Ennel profibban becsomizott kijelzot meg nem lattam.
U alaku papir csomagolasban a habszivacs belso, abban a kijelzo antisztati zacsiban. Mindez egy noti doboz szeru megoldasban 2 muanyag tavtarto kozott.
Szerintem ha paros labbal raugrok semmi baja nem lett volna. -
Medocsabi
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Az viszont már garis gond,én erre hivatkozva tuti beküldeném, a zsanér lötyögése miatt,ha nem tartja rendesen a kijelzőt,simán sérülhet a kijelző is. Az a baj,hogy ez is kb az adott szerviz jófejségén múlik. Ha nagyon nem megy,nyugodtan játszd ki a fogyvéd kártyát, a legtöbb esetben,ha véleményes a hiba,inkább megcsinálják. Ez a leg undorítóbb hiba,alig látszik,de látszik,és ha tudod hogy ott van,megakad rajta a szem.
-
FőDudu
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
A konnyitett fedlap atka.
A Macbook pro alu fedlapja bezzeg elpusztithatatlan.Amugy a Razer alu fedlapjat is lehet annyira nyomni, hogy a billentyuk nyomot hagyjanak ( foleg por formajaban) a kijelzon.
Szoval a konnyites atka.
En a gyari fekete szovet rongyot hasznalom. -
-
-
Frozen
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Az ip68 védelem az ellenál fél óráig vagy meddig a 1,5-2 méteres mélységben a víznyomásnak , itt nem arról van szó hogy elázol az esőben és az ellen megvéd.
Az ip67 es s8+om vittem tengerbe, gyógyvízes medencékbe minden hova soha nem volt semmi baja. a 68 as még fejletebb.
Amire te gondolsz a a sima cseppálóság. Az hogy a telefon belsejébe van egy dolog, de olyan minimális mennyiség lehet és olyan keskeny csővekben ,hogy nem számottevő. Egyébként a forasztások és az áramkörök már ellenálnak a zárlatnak olyan kicsi áramfolyik át.De szerintem ez a telefonos téma másik téma
Az xmg 17 ultra lehet még a fekete ló csak hát jó későn jelenik majd meg az is
-
Frozen
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Az újabb telefonok vízálok már nyomás alatt is több percet bírnak 1,5-2 órákat valami 1 vagy 2 méteres mélységben,szerintem egy kicsi desztilált víz ráfolyik semmi baja nem lesz, különben is a nadrágod vagy a párolgás előbb ki is szárítja hiszen minimális mennyiségről lehet szó , ami nem is nyomás alatt volna , kb mintha ráesne pár essőcsepp ennek pedig még a gatyibb telefonok is szerintem ellenálnak.
Én sem értem az egészet, tiszta müanyag a scar 18 is és a gt 77 is ha nem is egész ,de a hátlap tuti , arról nem is beszélve utobbinak milyen gatyin szól a hangszorója és milyen gatyi a webcam 6600 euroért... valami nagyon rossz vicc kategoria akar lenni ez az egész.
Én agyalok hogy behitelezek valami valami 0 vagy minimális % ra. De igazából választási lehetőség nem sok van. Egyik vas sem érkezett például vc hűtéssel (aszem a razerben az van), mindegyik tiszta müanyag.Egyszerűen nincs értelmes gép 17-18" banAz xmg és a razertől ,medion van viszont ezeket végképp nem ismerem, sem azt ,hogy milyen bios pl ki lehet e nyitni vagy csak lockolva van és pár alap beállításon felül zárt az egész. Na meg maga a minőség ugye ezeknek azért nem valami nagy neve van.
És igazából szerintem nagyon nem is fog már érkezni semmi egy darabig hiszen a lenovo lesz még ,de ez viszont 16 os kategoria
-
-
mihione
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Szeritem csak bug,az ertekbol itelve.En nem foglalkoznek vele.Van egy bizony nvidia driver amiben kis trukkozessel unlockolhato a power csuszka.Nekem azzal lett 150w-os a sima legion 5 rtx 3070.De barmilyen gepen es nvidia kartyan mukodik amire letezik kompatibilis nagyobb tdp-s vbios (na meg a hutes is elbirja)
-
-
-
Smithy87
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Ami nekem feltünt az az hogy ha statik képet nézek csak sok a fekete a game/videóban akkor alegion nagyobb lefedettség miatt "feketébb" volt. De ezzel együtt lehet élni.
3db HP e242-t nézek napi 8 órában ahhoz van hozzászokv a szemem ehez képest meg a tuf-é nem rossz. -
-
mihione
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Tudom hogy ki lehet de csak roncsolassal,azt egyelore nem vallaltam be,bar az LM miatt mar belekothetnenek a gariba igy is ugy is...

Majd a legkozelebbi szetszedesnel gap padokat kellene cserelni vastagabbra a vramoknal mert gyanus hogy nem mind erintkezik megfeleloen. -
laposonly11
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Nem lehet sugárkövetés nélkül élethűbb egy jelenet, ha igen akkor vagy hazudsz vagy nincs szemed, mivel pont az a lényege a sugárkövetésnek(benne van a nevében) hogy a valós fénysugarakat bocsát ki és azokat pattogtatja, az objektumok között, mint a valóságban(más esetben csak pixeles életlen textúrákat lehet rádobni egy tükröződő felületre, mint pl. egy tócsa(scree space reflection) de az ilyennek a minősége siralmas, töredezett, hibás, pontatlan és pixeles, tükröződést szimuláló förtelem:

Tehát maga a mondat is hogy gyerekcipőben jár, is értelmetlen, mivel ha a valóságot szimuláljuk, méghozzá szószerint annál jobb technológia nincsen. Ami gyerekcipőben jár az a jelenlegi hardver teljesítménye lehetne, de ez sem igaz, az összes RTX es játék kivéve a Cyberpunkot, simán elfut 1080p ben high/ultra beállítások mellett egy laptop RTX 3060 on, szóval az sem igaz már hogy erős vas kell hozzá. Az ilyen hülyeségeket hogy becsillan mint a salamon töke, meg sem hallottam, ebből is látszik hogy nem hogy nem láttál élőben hogyan néz ki egy játék RTX On OFF al, csak valami olcsó cikket olvashattál róla. Na ők legalább kivesézik a témát: [link] -
laposonly11
senior tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Szerinted soka haszna nincsen, pl. RTX el szaladok a Battlefield V ben egy bolt kirakata felé és látom hogy kik követnek, mert az egész jelenetet valós időben letükrözi a kirakatüvege, ray tracing nélkül ilyen nem lehetséges. Vagy akár a fényesre polirozott gépkocsin is megcsillan az a csata ami a sarok mögött található, ezzel taktikai előnyt ad annak akinek van RTX kártyája, mindenki más nem lát semmit. ill. csak a fényes felülekre ráhúzott + kamu texturákat. A látványról nem is beszélve, pl. a jelenetben látható szórt fényt sem tudsz előállítani sehogy csak sugárkövetéssel:

-
Mr.Csizmás
titán
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Utananeztem jobban, igazad van, gyakorlatilag a power limittol fugg, legion 5 eseteben meg tobb kraftot kap a 3060, mint a 6600, es ennek megfeleloen pontosan annyival el is veri.

szerk: Driver. Igen, van ilyen. Mindket oldalon. Evente 1-2 alkalommal kb. A titok, hogy ne legyen ilyen szivas? Ne frissits azonnal drivert, amikor megjelenik. Egyik oldalon sem. Illetve konkretan ha minden mukodik es jol, akkor ne baszogasd. Azert 3-6 havonta frissits akkor is, de amugy ami mukodik, azt nem baszogatjuk es kesz. AMD es NV oldalon is nekem ez a bevalt modszer. Ez alol az volt a kivetel, amikor meg a 8800GT-m volt, mert ahhoz fel ev alatt egyszer se sikerult az NV-nek kiadni olyan drivert, ami hasznalhato volt. Aztan mire vegre sikerult nekik, azt felraktam, es nem is baszogattam kb soha tobbe, mert mar rendesen feltem a dologtol.

-
válasz
Speedy007
üzenetére
Ezzel nagyon nem ertek egyet. Urban legend baromsag, amit evek ota nem sikerul kiirtani, mert 30 eve volt egy olyan szeria, ahol ez igaz volt. Szivtam en mar mindkettovel rengeteget. Rengeteget. Egyik se jobb, mint a masik. Es mindketto teljesen hasznalhato, meg csak kulonsebb szakertelem vagy allitgatas se kell. Az elmult nem is tudom hany evben mindkettore igaz az, hogy normalis felhasznalas mellett felrakod, neha frissitgeted, orulsz. Van AMD es NV kartya is nalam is, haveroknal is, senkinel nincs semmi baj, aki normalisan hasznalja. Legutobbi szivasom NV-vel volt, driver frissites utan par regi jatek kb 2-5 fps-el ment. Aztan a kovetkezo verzio javitotta.
6600M bo 8-10%-al erosebb, mint a top tdp 3060, amig nincs RT a kepletben. DLSS pont arra eleg, hogy pariban legyenek kb. FSR mellett erosebb a 6600M, csak az FSR minosege koszonoviszonyban nincs a DLSS-hez, legalabbis a sajat tapasztalataim alapjan, ugyhogy azt szvsz jobb kihagyni a szamitasbol.
-
Theory66
aktív tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Köszi mindenkinek aki írt
Igazából nem a sebesség a gond, mert ha fel tudok csatlakozni a végpontra akkor működik a wifi rendesen ha jól emlékszem (99% vagy kábelen lóg, vagy közel van a végpont). A megoldandó probléma az, hogy a cégnél van egy végpont amit a céges géppel tök jól elérek (latitude 5490), a Legion-on meg a wifi ikon vagy csak a pöttyöt mutatja, vagy nem is látja a végpontot ugyan oda rakva az asztalon. -
FőDudu
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
Most neztem, hogy CS:GO megy Geforce Now megoldasban meg a mobilomon is. Sot Androidos TV-n es a windowson is.
Androidon teljesen jo volt, radugtam a PS5 kontrollert, ment minden, de szokni kell a kontrolleres iranyitast. Nagyon csirke voltam.
Viszont ebbol kovetkeztetve, ha savszel van, nem kell tobbe gamer gep.
Csunya egy jovo ez.... -
válasz
Speedy007
üzenetére
En nem felejtettem el, csak megdragabb, es nalam ami eddig festes utan jart, 1-2ev alatt nagyon durvan lekopott
Na ezert nem festek (es aranytalanul tobb munka, amit senki se akar megfizetni. Meg is ertem! En se hagynek ott szivesen 25-30ezret, plane, ha utana lekopik par ev alatt)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Muerte