Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam egy érdekes dologba. Sehol nincs említve, hogy a gépem hibrid akkumulátoros működésű lenne. Egyébiránt egy ilyen gamer gépnél módfelett vicces is, hiszen 180W os tápja van, elvileg 110W-os RXT3070 és mégis teljesen random játék közben (függetlenül attól hogy low vagy fullos a grafika), elkezd merülni és van amikor 5perc alatt 20% ot esik a töltés, van amikor egy óra latt 10% ot. Honnan tudom kideríteni, hogy ez mennyire rendellenes illetve, hogy biztos nem szutyok hibrid rendszer?
Acer NITRO 5 An517-41-es széria. Ryzen 7 5800H illetve a fent említett VGA van benne.
Ha pl maxra tolom a hűtést, hogy a CPU ne melegedjen 91 fokra akkor tuti, hogy esik a feszkó és elkezd tölteni.[ Szerkesztve ]
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
-
Lacuss20
senior tag
válasz Bluesummers #77885 üzenetére
Jó, hogy nem 0
-
Lacuss20
senior tag
Üdv.
Régebben (elég régen 8-10 éve), volt egy laptom Asus K53TA maga idejében elég korrekt kis gép volt végképp, hogy lehetet benne procit cserélni, kapott is egy 4 magost a gyári 2-es helyett, majd szépen alul feszeltem benne a procit is és VGA-t is játékhoz, hogy hűvösebb legyen. Illetve akkuról használathoz is csináltam profilt, hogy brutáljó üzemidőt érjek el (sikerült is). Ellenben a mostani laptopomnál is szeretném ezt kipróbálni igaz ez gamer gép, vannak kétségeim, hogy elbír-e bármennyi feszültség elvételt stabil üzem mellett, de egy próbát megérne. Az MSI Afterburnert próbáltam volna erre a célra használni, viszont valami oknál fogva hiába van a beállitásokban bekapcsolva a feszültség szabályozás engedélyezése, ki van szürkülve továbbra is ez az opció. Valakinek valami egyéb szoftver vagy arra nézve tipp, hogy ez miért van?Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
-
Lacuss20
senior tag
Akkor azt hiszen nem lőttem fölé az árát nagyon én sem végképp, hogy alkuképesnek írtam ki https://hardverapro.hu/apro/acer_nitro_5_an517-41-r6ek/friss.html
Ebben ráadásul QHD a kijelző 165HZ-el, illetve az RTX 3070 igaz csak 100W-os de, szépen kipörög 1725-re magától boosttal és nem vesz vissza folyamatos játék alatt sem az órajelből. No meg automata Nitro fan controllal 60C-on mozog szépen a hőmérséklete is. Proci neki neki szalad 85-87C-nek de a múltkori témához kanyarodva ezzel szerintem semmi gondot nem okoz, ha a(gyártói) max 105-re van téve.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
-
Lacuss20
senior tag
válasz mihione #78344 üzenetére
Nekem évek óta vannak vegyesen magyar billes és angol billes laptopjaim, pont nem érdekelt soha alapvetően, nem tudok "vakon" gépelni, nyilván nem szoktam folyamatosan nézni, de mindent tudok, hogy hol van. Mint fentebb említette kolega az a kőkemény kb 5-6 gomb ami ékezet és és nem azt látod ami .... Legutóbb amit éppen árulok Nitro 5 itthon vettem mert itt volt jó deal, a mostani Nitro 5-öt amit szintén árulok pedig kint...A szervízről meg gariról annyit, hogy közölték mindenütt megy a területileg aktuális nagy acer szervízbe az esetek tetemes részében, az pedig 2 hét mire megfordul. Szóval már emiatt se érdekel, hogy hazai vagy se.
-
Lacuss20
senior tag
válasz nggabi #78423 üzenetére
Attól hova kevésbé "telepítőset" ??? Én is használom az AB-t és amíg nem nyúlok bele, azaz indítok el egy profilt az égvilágon semmit nem csinál a géppel Az Acernek a NITRO-ja tökéletesen szabályoz ventit egyébiránt, tehát azt nem is adom ki semmi más proginak. Speedfan-t érdemes még megpróbálni ősidőkben használtam van aemyik gépet szabályozza van amelyiket nem.
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Nekem konkrétan az tűnt fel, hogy az új nvidia gaming experiences patchekkel állandóan elb*** ik valami, roszabb az átlag fps. Ugyanez volt a 1650Ti nél és most a RTX3070 nél. Ezért nem is frissítetteme gy idő után sosem a 1650-et, itt most megint elkövettem ezt a hibát aaz RTX nél, hogy ráhagytam frissítsen....
-
Lacuss20
senior tag
válasz Raymond #79485 üzenetére
Elég érdekes is lenne
Nekem működik csak "rendellesen" az AB vagy másnak is azt csinálja hogy miután megadod az értékeket pl GPU órajel Memória volt stb a gpu órajel mégis kedve szerint táncol? Illetve nézve aterheltésgi grafikont a terhelési idő alatt 80% ban 70-75%-on fut aterheltség ?!?!?! Kissé nonszensz.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
Én is csak hangya p**nyit piszkáltam meg, hogy hátha úgy beáll maxon, hőmérséklet 60 fok körül mozog GPU-n tehát az nem hiszem, hogy leverné az órajelet elég para lenne. Végképp, hogy a hűtést se veri oda neki maxra, tehát van szufla még tartalékban és mégis ilyen értékeken bohóckodik. Volt már ilyen progi anno amit használtam az szépen belőttem lakat rá és annyin tartotta a GPU-CPU paramétereket.
-
Lacuss20
senior tag
Estére lehet leszedek majd én is valami "újabb" címet, kb csak a Hunt Showdown-al játszok azzal is néha, de iszonyú, hogy ott mi folyik az fps-el. Cpu kihasználtsága 50% körül megy, Ryzen 7 5800H, míg az RTX3070 8GB 75% körül és néha egy pillanatra beugrik a 98-100%, a vram kihasználtság a 8-ból a felét szokta elérni, de az fps meg a béka segge alatt legalábbis mindig baj van vele. Betesznek egy event-et rögtön 15-30fps ugrik, mikor feltettem ajátékot még a GTX1650TI-n 4GB vrammal mediumon is 100-110 volt az átlag FPS pár honap múlva 60-80 stb Sajnálatos módon a játékfejlesztés pc-n nevetségesen optimalizálatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz eihwaz #79660 üzenetére
Minőségben? Vagy tudásban? Nagyon nem mindegy, napjainkban igencsak kiéleződött a miért is fizet a "Paraszt" kategória. Pl az atomstabil már 10 fokban is a képernyőt megtartani képes zsanérokért a hűhó billentyűzetért, illetve a névért stb. No meg, hogy mennyire recseg a szorongatott műanyag ház, burkolat. Vagy kompromisszumot köt az ember, de olyat vesz amiben van korrekt hűtés, burtáljó bélés, memória bővíthetőség és a használati értéket nézi egy közepes , de elfogadható "héj" minőség mellett. Én nekem mindig a funkcionalitás, kompatibilitás használhatóság az első az eszközöknél nem a szín, külső, vagy számomra nem fontos elemek pl, ha úgyis agamer billentyűzetemről játszok és egeremmel magasról teszek a touchpadra és alaptop billentyűinek extráira, ha elfogadható szinten van. Vagy példa okáért bár nincsenek bika zsanérok a NITRO 5 ben, de a hajón egy nem lógós asztalnál ülve akarom mondani kompon( dízelmotor rezgése mindenüttérezhető vibrálást okoz van amit képes szabályosan rezonáltatni), legkevésbé sem rezeg-mozog be a kijelző, s még lehajtani is letudom egészen jó szögig, nem fog lecsapódni-csukódni önnön súlyától már félállástól. Míg az alienware 17-essel kb agyonverhetek valakit a "kijelző hátlapjával" és akkor se fog becsukódni csak úgy. Nekem ez a funkció "nem hiányzik" pl 3x zakózott már le egyszer 1,2m ről járólapra 2x1m ről linóleumra és mégis megy hibátlanul sehol semmi baja, míg a NITRO-nak valszeg már sarka tört volna stb vagy éppen ki tudja. Ellenben ugye a NITRO ban 3070 8GB 16gb memória 1tb ssd nvme 2.0meg Ryzen 7 5800H van amit más "brand" vasában nagyon durva felárral megkellene fizetni. Szóval egy szónak is száz a vége teljességel az igényed a kérdés, hogy mire "cserélnéd" be-el.
-
Lacuss20
senior tag
válasz Gaberiellb #79700 üzenetére
Én régesrég jártam így egy üzleti laptoppal, belement a proci mert fogadta, de ott meg konkrétan bios támogatás nem létezet rá, hiába volt jó a foglalatba Az alaplap nem tudta kezelni.
-
Lacuss20
senior tag
válasz nggabi #79803 üzenetére
Én anno feltettem a NITRO5- öt 500 ért... Sírás rívás volt, hogy angol billes miközben aki "gamerkedik" rajta az nem arról fog nyomulni jóesetben vagy legalábbis nem sűrűn És ebben Ryzen 7 vagy 5800H val meg 30708GB plusz rendszer 16Gb ram 1TB NVME 2.0 SSD vel még garis is... meggondoltam magam azóta és nem adom inkább el...
-
Lacuss20
senior tag
válasz FőDudu #79833 üzenetére
Nagyon nem parázok a dolgon, máshogy alakult szerencsére "megtehetem" hogy nem adom el annak ellenére, hogy alig játszok mostanság a többi "programozos-adatbázis" téma pedig egyelőre felsült szóval kissé érdektelen a gép, de "állóhelyben" alapvetően nem megy tönkre
-
Lacuss20
senior tag
Üdv.
Ki szokta figyelni, hogy mennyire figyel be throttling a CPU-n? Ma érkezett egy barátomnak egy Lenovo Legion amiben I5-9300HF van illetve 1650 GTX a poci az AIDA64 alatt a stressz teszt ind8tása után rögtön beveri a throttling ot 50% ig felugrálva. A gép kivan pucolva, megemelve használtam higy a levegő cirkuláljon. Ráeresztettem.a NITRO ra is (Ryzen 7 re) felment 90 fokig, de ott nem adott throttlingot, mìg az intelnek egy mag 97 ig melegedett 24
fokos szobai hőmérsékleten.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
Köszi, igazából nem az én gépem most lett véve kipucolva, pasztázva adták át, nyilván nem néztem meg nem bontottam szét, a hűtőbe belenéztem lámpával az tiszta. Majd a végső tulaj ha gondolja törődik vele, de írországba lesz a gép használa ott 20 fok se nagyon van Igazából eg ymag ami kiugrott a többitől eltérően amint írtam, sajátomat anno még régi AMD-t alulfeszeltem pont ebből az okból és ment is szépen általában egy 24ó tesztete engedtem rá ha addig nem adott kékhalált akkor megmaradt az aminimum fesz Köszi a tippet-ötleteket.
[kép][ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #79871 üzenetére
Sőt... elég sok játék leginkább multiplayer-fps megfektetei a combosabb vasakat is... nos ott bizony kézel lábbal kapcsolsz kifele mindenféle blurt,hókuszpókot, no meg AAA simítást ( blurt okoz szsintén bizonyos szint fölött) így ezek már nem is viszik az fps-t. Felbontás legyen és csoki vannak szép élek meg tiszta kép, mert így akkor "átlátsz" bizonyos textúrán, nem olyan sűrű az a bokor stb... Singleplayer illetve rpg multiban nem annyira nagy bírkózás a grafikai teljesítmény ott inkább akkor dőlsz meg amikor van 4-500 player 50nm-en Nah akkor bizony van mit renderelni de míg kint mobolsz a mapon addig nemszokott gondlenni, ha nem akarod az 10000m-re lévő hegyeket is szépnek látni vagy egyáltalán látni xD
-
Lacuss20
senior tag
Nos igaz az enyém nem legion vszont, böngészés ( jogszabály másolás, cikk olvasás még nappali fénynél, de alacosny fényerőn takarékos módban) ezt dobta úgy, hogy ment már másfél órája. Persze laptoptartó kisasztalon ágyon ülve, ventiket be sem kapcsolta a gép, egér volt rádugva optikai illetve wifi természetesen ment.2-3 chrome ablakkal plusz wordbe nyomtam befele az anyagot.Lassan egy éves a gép nemigazán van akksiról használva csak ilyen lightos műveletekre néha 25 fokos szobában. Pedig még a mai napig lusta voltam elkezdeni az alul feszelést Anno egy régi ASUS K53TA -ból hoztam ki brutál jó üzemidőt alulfeszeléssel. [kép]
-
Lacuss20
senior tag
válasz MaxxDamage #79903 üzenetére
Hát én azért néha néha Hajón(kompon), ha nemtudok aljzat mellé ülni a közösségi térben néha olvasásoshoz mint most is. Nekem alapvetően azért kellett legalább egy közepe sminőség, de jó hűtés és erős gép mert jövök megyek, néha ha időm engedi szeretek játszani is nos ezt teljesen kiszolgálja a gép egy Alienware 17-es gép táskájában hordom, súlya kb semmi (nekem), a töltője-adaptere is kicsi nincs súlya bár állítólag 180W-os.. Sőt én nálam a táskában mindig van egy EU meg egy UK plug is, hol mikor mibe tudom bedugni Mindemellett az útra magammal mindig ugyanazt atáskát pakolom tele kütyükkel alsógatya zoknik egy póló stb Plusz még vitaminok kaja és nah így már azért van súlya, de hála Istennek a gép önagában nemsokat nyom a latba egy ilyen táskánál Nekem mikor anno a régebbi NITRO 5 -öt(Ryzen 5 4600H+1650TI kombó) megvettem is az volt az első szempont, hogy milyen HŰTÉS. Kétcsöves, külön hűtő a CPU-GPU nak. Mert sajnos két éve is volt már olyan gamernek kikiáltott szégyen konstrukció, hogy egy hűtőre volt összehúzva és kivezetve a CPU+GPU páros... No meg az sem utolsó, hogy a fontos részeknél telibe szellős az alja. Ezért is örülök ennek, hogy a múltkor írt körülmények között 90 fokig ment csak a cpu ( gyári pasztás még mindenütt) és így nem throttingolt. Örülök is, hogy iődben váltottam erre akontrukcióra, kicsit azért időbbáló mint a másik volt. Bár elég durva, hogy még alkudoztak a házhoz vitt laptopból úgy, hogy egy év pár hó gari volt rá és a minap a barátomnak vett Legion-ban(amit posztoltam ide az egyik mag melegebb szitut), gyengébb belsőség volt picit az kerül 209-be, én meg 190 ért oda adtam( jah még a ram is 18GB volt benne rádobtam 8-at a gyárira )...
Más téma, tud valaki olyan játékot mondani, ahol az RTX kártyának érvényre kellene jutnia nincs fps drop meg optimalizálatlanság és újabb cím, megéri letolni? ( RPG, fantasy vonal jön be inkább jó sztorival)Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
válasz KillHates #79931 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem mivel nyomtam újra öcsém Alienjét. Arctic MX-4. 8.5W/mK- ha lehet hinni a gyártónak A sajátom még várat magára, majd holnap délután megcsinálom, kíváncsi vagyok mit hoz a gyárihoz képest ami lassan egy éves.
-
Lacuss20
senior tag
Jó itt olvasni a szívfájdalmakat Én 7500-at fizetek egy korlátlan mobilnetért ami jó esetben manapság ( valamit szétcsesztek a tornyon, átjátszón) csak 15Mb körül megyé Van, hogy 10Mb/s. Mit nekem még a 4K is csak akkor megy ha jó passzban van, de akkor senki más ne csináljon itthon semmit Más meg cserélgeti az 500-as netet 1000 re. Mondanám, hogy irígykedek, vaójában nem( U.i. ez kifog jönni 3400ft-ból nemsoká csak a szolgáltató kissé félkegyelmű és okoskodni kel..) . Ami meg itt az adókkal és a pénzekkel zajlik politika mentesen is totális szánalom. Ránéztem nálam tök jó, hogy a Rzyen 7 5800H az DDr4 ből viszi standard a 3200Mhz-es ramot. Viszont még LPDDR4 ből a 4266-ot is támogatja. Mindenesetre én megelégedtem egy 16Gb-os Kingstone Cl22-es 3200mhz es modullal egyelőre.
-
Lacuss20
senior tag
válasz Speedy007 #80039 üzenetére
VF em van telón, sokhelyütt már halott a 3G H+ viszont a 4G-s sim router az Yettis, faluban van a fő egység bent én kintlakok külterületen. Eltudom képzelni, hogy milyen lehe tott is bent anet, ha idekint lebutul a 4G mert bent ráfekszenek arr ainkább.... Akkor lenne esélyem értelme smobilnetre ha ott leszállnának róla és nyomulnának az otthoni wifiről De mondom mielőtt valamit elcsesztek egész korrekt 35-50mMb/s volt kora reggel vagy elég későn mikor már nem terhelték, d enapközben is átlag 18-20. Most sokszor örülök a 12-15 nek. Beltér nekem nem oszt vagy szroz ugye mert ablakba van a router volt, hogy kivittem de semmi különbség nincs 21-es ASU értékkel fullos 4G térerőt fog ott ahol van. Viszont pl ha bent lennék településen( cím szerint) akkor ott korlátlan csomag 3500 ft mobilnet, így kintre 150GB meg 500GB esti 7500... xD szánalom csúcsa Pont fordítva kellene legyen inkább...
-
Lacuss20
senior tag
válasz MaxxDamage #80044 üzenetére
Ahhh dc++ meg az esti témák 10-11 től 1ft meg 50 fillér stb xD: D
Nálunk ADSL jött be viszonylag gyorsan és igen, ismerősek a lépcsők. Teszem hozzá átlag usernek még család esetén is az 50Mb/s le stabilan a mai napig elég lehet hacsak nem tényleg 4-8K-t akar mindenütt nézni egyszerre. Viszont tényleg durva, hogy 10-15-20 évvel ezelőtti dologról beszélünk és alig alig fejlesztettek néhol. Ha nem is optika, de a 100/10 az alap lenne már mindenütt és akkor nem a mobilnetet feküdnék meg állandóan ennyire.. Az a baj, hogy az 5G sem tejed elég gyorsan mármaennyiben terjedne nekem az is jó lenne, hiszen akkor áthúzná abelét a falu arra és akkor a 4G masszívan felszabadulna itt a külterületieknek Akkor németországról amúgy ne beszéljünk dolgoztam ott időnként nah ott van baj telefonnal mobilnettel és az internetel vastagonÉlj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi(talán 2013-15) 17-es alienware azt a furcsaságot produkálja, hogy egy rendszer frissítés után win10- rakás telepített alkalmazás(program) eltűnt, illetve a ventilátort 5000-en forgatja teljesen oktalanul. HW infoval "rendszer automatikus" beállításon elhalkul és vissza vesz, de mihelyst a HW info kikapcsolásra kerül megint nekiáll pörgetni mint a barom. Semmi folyamatot nemlátok a kezelőben ami indokolná, illetve hőmérséklet sem megy fel amikor a HW info val van szabályozva. Sajnos ami erre a gépre kompatibilis alienware kezelőpult ott még nincs ventis szabályzás opció beéptve.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
Szia hát én találtam elvileg bele-rá valót.
https://www.laptopszaki.hu/laptop-billentyuzet/13437-90nb04l3-r31hu0-gyari-uj-magyar-fekete-hattervilagitott-laptop-billentyuzet-1.html
Ezt te is kitudod cserélni ha több éves akkor sejtésme szerint gari sincs már rá így ninc smit elbukni max nyersz azon, hogy nincs szerelési díj. Én megprólnám a helyedbe még megnézni, hogy 3D nyomtatva van-e aki csinál ilyet.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Lacuss20
senior tag
Én másoláskoknál nem számszerűsítettem nyilván egy NVME egy mezei SSD-hez mérve már papíron is sokkal jobb, de pl a witcher 3 játék imád sokáig tölteni, ha megnyúvadsz ( HHD-ről ment ajáték), míg nem lett laposom amiben nvme ssd-van nos nem kell mondjam, hogy töredéke idő alatt töltötte be NVME-ről a visszamentést
-
Lacuss20
senior tag
válasz Mikulásbá #80622 üzenetére
Kinek a pap kinek a papné. Nekem az asztali is jófél emonitorral böngészés-alap feladatok esetén szintúgy CPU-GPU ról megy fényévente mikor bekapcsolom így nem sokat eszik. 40-60W. Míg a lapos ugye 15-30 Ha nagyon meghajtom valamivel akkor a 160W-at elkéri dugaljról mérve. Még mindig nincs alul feszelve sem a CPU sem a GPU benne...nem találok értelmes progit ami működik is, úgy hogy amire beállítom kőegyszerűen azt tartja... kicsit vicces, hogy még 2022 ben is itt tart a dolog, hogy kompatibilitás meg nem működik a funkció meg stb vel kell kínlódni.... közben 5-7 évvel ezelőtt mezei Asus kisgépet takonyra tudtam állítgatni...
-
Lacuss20
senior tag
Elég korrekt, hogy ennyire erőlteti csak meg magát terhelés alatt, ellenben én szeretném, ha jobban tenné ( Magasabb-stabilabb fps). Lehet vele valamit kezdeni?
Ryzen 7 5800H és 3060RTX nyilván a VGA lenne a cél, hogy egy 80%-on legyen már szíves megerőltetni magát konstans legalább.
-
Lacuss20
senior tag
válasz MaxxDamage #80743 üzenetére
Obsidian PC controll enyám ugye lapos nemtudom ezen adja e ez a progi? Illetve igen nem aventi fordulat a kérdéses azt mindig jól beállítja a teljeastményre lennék kíváncsi, hogy miként tudnám fixálni pl 1700Mhz a max magórajel akkor beadnám neki, hogy 1650-en ketyegjen.
-
Lacuss20
senior tag
Jogos nekem is volt ilyennel szerelt ACER, azért egészen szépen eltud muzsikálni nyilván ő nem az FHD minden ultra, de pl CP-t játszottam rajta medium beállításokon ( blur stb alapból kapcsolom kifele mindenütt)és nem volt gond az fps-el Csak nyilván nem lesz olyan időtálló mint egy RTX vagy egy 6-8GB VRAM-al szerelt változat. Ha egy kis VRAM-ot még mellé csaptak volna sokakat ez is kiszolgálna bőven, bár így is megteszi aki tudja h mire kell neki és mit kell várni tőle.
-
Lacuss20
senior tag
válasz echterion #81054 üzenetére
KB 7 éve volt gépem az IGP plusz dedikált GPU összedolgozott. AMD proci AMD VGA. Minden x.-k képkockát a z IGP számolt így terhet vett le, teljesítményt növelt. Napjainkba egy VEGA is elég komoly teljesítményt felmutat mégsincs ez a trend megalapozva legnagyobb sajnálatomra. Laptopok esetén az a pár vagy tizen százalék teljesítmény növelés ( VGA tehermentesítés) külön erőlködés, tunng nélkül milyen jól is jönne sokszor.
-
Lacuss20
senior tag
válasz echterion #81213 üzenetére
Erősen visszavett? Mobil 3060? Kissé megvagyok itt zavarodva Nekem mindben az alaplapra integrált mobil GPU volt (kivéve az Alienware amiből kiszedhető a VGA és cserélhető) tehát nem cserélgetős, illetve igen, pl a 3060,8GB-os RTX-em 1700 MHz en elketyerészik, valamint 6K-s memórián. Míg láttam 3070-est ugyanilyen kondícióval nem is értvén minek létezik A műanyag burkolatot nem 1x szedtem le nem törik nem nyekereg feszes mint katiba a janika, a kijelzőt egészen jó dőlésszögig megtarja a zsanér nem látom a gondot vele nincs fémház, ha nem dobálom nem is kell, de amúgyis minek? Attól gyorsabb nem lesz a vas én mondjuk teljességgel ár érték fetisiszta vagyok. Felőlem lehetne egy pőre cucc az egész, ellenben a hűtése elég korrekt amit posztoltam is jól be van hűtve minden modul passzív felület növelésekkel is.
-
Lacuss20
senior tag
válasz KillHates #81405 üzenetére
Lesajnált Acer NITRO-m (R7-5800H,100W VGA 3070 8GB) SHARP 42"-os TV-n 4K-ba viszi a játékot 90-165 Fps-el (HUNT-Showdown, de majd ha időm lesz megy fel a CP2077 is).Így már kihajtja a GPU-t 99% nem 65%-on bohóckodik Közben pedig 60-62 fok a GPU és 87-9 a CPU külső extra hűtés nélkül. Köszi még 1x a pasztázási tippet, segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz Hoffer #81587 üzenetére
Marha egyszerű én úgy oldottam meg, hogy kb fél 1cm nyit felvan nyitva egy puha kis ruha darab van középen így eltartja a kijelőt a géptesttől, de az még nem kapcsol be eltudja engedni az ott keletkező meleg levegőt Egyébiránt ha valaki singleplayer játékot tol és nem fps huszárkodik ( abban fölösleges is kb) akkor érdemes akijelzőt legyen az monitor vagy laptop kijelző 60HZ re belőni és mellé ennyire bekorlátozni az fps-t játékban is. Tuti nem lesz screentearing és a hőfokokra ha rápillogtok nagyon durván lemennek Minden egyéb beállitást pedig felnyomhatsz maxra a játék nem lesz csúnya semmilyen akadást nem fogsz észrevenni, csak a gép fog sokkal kevésbé melegedni Nekem 165Hz-et tud a kijelző, de minek, ha a játékba stabilan ezt úgysem fogja hozni?
-
Lacuss20
senior tag
Nyilván pláne azoknál akik nem nyüstölik hanem külön bill+egérrel tolják pont nem számít. Mondjuk nekem amúgysem mivel azért mondhatni rendszeresen utazok hajón 50cm átmérőjű kis asztalon nem fogom kicsapni a billt max egér
-
Lacuss20
senior tag
Üdv
Érdekes szisztéma állt elő. Adott egy játék, "minden" ugyanaz mint eddig szobahőmérséklet, gép stb. AMD Ryzen 7 5800H és RTX3070 100W-os GPU a belsőség és elég érdekes fps veszteség, ingadozás van. MSI afterburnerrel monitorozva olyat mutat hogy power limit és a fölötte lévő grafikonon pedig írja, hogy 80W. Ez fura egyrészt mert ugye a GPU 100W-os saját állítása szerint is illetve külsős program szerint is(HW info mos tpl 95W ot mértbe maximális körülbelüli teljesítménynek míg az MSI afterburner 80W fölé nem mutatta mostanság). Valamint az is módfelett fura, hogy eközben a GPU usage 80-90% körül mozog fel felugrik 95-8 ra esetenként. Mindeközben a H s GPU a prociban 27% körüli kihasználtságon van stabilan ellenben az órajele brutális "gyorsan"-sokat ugrál 2000Mhz-ig 400Mhz-ről. Ott ugye a gyári max 2000Mhz míg a RAM, 1600MHz-en áll atom stabilan és 300 valahány MB videoramot eszik konstans. Lehetséges, hogy valami módon az AMD radeon graphics software össze kutyulja nekem itt a levest az Nvidia RTX nek? Illetve azt sem értem hova lett a 20W teljesítmény ami még legutóbb megvolt, egész korrektül ment a jték 85-120Fps között QHD-n a saját kijelzőn( most 56-80) míg 1080P ben 110-140 körül mozgott( most ez is csúnyán le van amortizálódva max 90 körülre) ugyanazon egyéb beállítások mellett. Most kapott egy driver frissítést az RTX, de sajnos az sem oldotta meg a problémát. Valami mód van rá, hogy az AMD-t kizárjam a "grafikai" irányításból, hogy addig ő csakis az asztalt kezelje amíg az RTX a játékot futtatja? Olyat is csinált, hogy NITRO sense szerint 60% terhelésen ment a GPU játék közben míg főmenüben várakozva letálcázva képes volt 100% hajtani a GPU-t. HWI info val megnéztem sem hőmérséklet miatt tiltás nincs se teljesítmény kihasználatlanság miatti "vissza esés", stb viszont egy olyat ír, hogy megbízható feszültség miatt teljesítményhát - igen. Ez mitől lehet mit lehet ezzel kezdeni? Emellett pedig amúgy 1725-re felmegy az órajele és a VGA ram is szépen szalad 6000-en.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest