Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz cyberkind #27009 üzenetére
Nem rég volt volt beszélgetés ramokról nincs értelme szerintem .
Jók hűtőpadok de érdemes inkább megbízható márkát venni . Én vettem GB ről egyet egész drágán és hulladék semmit se ér."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
nagyúr
válasz cyberkind #27202 üzenetére
Igazából aki mindenki előtt jár (és ezzel nagyon pofátlanul visszaél) az az nVidia. Ott valami döbbenetesen agresszíven fejlesztenek és amikor kijön egy új microarchitektúra akkor szinte teljesen megújul a "procijuk"
Proci szinten meg a Qualcomm aki mindig nagyot lép ha váltás van. (bár most "megintelesedtek" mert ők is csak fészlifteznek már egy ideje... )
Az Intel az banias megjelenése óta csak optimalizál, meg tömi a magokat a filpchipbe. Igaz őket gúzsba köti az X86 és a Winfos. Ha kifut teljesen a Win7 és az XP akkor tud majd nagyot lépni az Intel.
Anno ott nagyon "ellépett" az AMD-től, aki azóta sem tudta megszorongatni, így a beágyazott rendszerek felé fordult, onnét viszont eléggé kiszorította a nagy étvágyú Inteleket!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
válasz cyberkind #27216 üzenetére
Na most forrasztott CPU-val ilyet nem csinálunk, mert akkor nem csak a CPU, hanem kb. az egész alaplap mehet a kukába.
Igazából, ha pici a CPU, akkor semmit nem lehet tenni, kupakolás ide vagy oda. Azt a pici pontot kell a lehető legjobban hűteni, ami fizikailag lehetetlen olyan hatékonysággal, mint a korábbi nagyobb felületű CPU-kat (egyértelműen kupak nélkül, notiban ilyen nincs...).
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
orgazmus
csendes tag
válasz cyberkind #27246 üzenetére
nem csak nálad, és köszönöm az észre vételed!
Szóval ez az a game
[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
válasz cyberkind #28171 üzenetére
Nem kisker webshopból venném, hanem nagykertől és ott az Acer megállna 330-ból, Dellt nem tudok venni, csak teliárba.
A Max-Q verzió az gyengébb, mint a sima 1060 Mobile verzió, nem? Ez hogy rossz a hűtés, ez akkor is rossz, hogyha van alatta notebook hűtő?
Írtátok, hogy az új i7 miatt nem lesz elég a hűtése, viszont tegnap írta az egyik tulajdonos itt ph-n, hogy teljesen rendben van a hűtése.
-
addikt
válasz cyberkind #28400 üzenetére
Ennél azért valamivel gyorsabb sebességű hdd-n van nekem is sok játék, fps nyomulós is, nálam nem akadnak futtatás közben, igaz dugig vagyok memóriával és nem online multi hanem egyszemélyes módban használtak. Szóval lehet lassú az a hdd mindent egybevetve, de majd a többiek megmondják, már ha van egyáltalán még rajtunk kívül olyan elvetemült aki hdd-ről képes mai komolyabb gamét futtatni.
Én mondjuk egy régebbi barracuda(4TB) hdd-t használok torrentre, arra tökéletes.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Raymond
félisten
válasz cyberkind #28402 üzenetére
Ez a HDD nemigen fog beallni jatekokhoz, foleg nem azoknal a jatekoknal ahol sok az assett streaming (gyakorlatilag az osszes ma nepszeru jatek). Egyszeruen nincs annyi hely az SSD cache-ben hogy ott elferjen az adat igy az mindig a lassu HDD reszrol fog jonni. Csak boot-nal es gyakran hasznalt programok inditasanal segit az SSD cache.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz cyberkind #28408 üzenetére
Nem hinnem, azert van a gondod inkabb mert egy nagyon lassu 5400RPM HDD-rol van szo katasztrofalis access time-al. Hiaba latod a tobb mint 100MB/s sebesseget ott a tesztekben, a jatekok nem allandoan egy file-t olvasnak folyamantosan hanem kulonbozo adatokat toltenek be ami eppen kell igy a veletlenszeru hozzaferes is fontos es hat azt lathatod ott a tesztben (4K eredmenyek).
-
-
őstag
válasz cyberkind #28402 üzenetére
"1TB alá nem adom a játékos partíciót" - egyszerre játszasz kb. 10-20 játékkal?
Nekem 256GB SSD se szokott betellni sohase.
Játékhoz SSD kell, 2TB pedig adatbázisokhoz / filmekhez / zenékhez / képekhez
http://www.origo.hu/techbazis/20180925-hdd-vs-ssd-vs-nvme-pcie-ssd-jatek-toltesi-ido.htmlHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz cyberkind #28422 üzenetére
Ja hogy Te az egész életedet játékokkal töltöd, akkor bocsi!
Igazad van, de lehet oda 4TB SSD is kevés lesz.[ Szerkesztve ]
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz cyberkind #28426 üzenetére
Abszolút nem szólok bele más életébe, szóval sorry. Van, aki élsportoló, és mindenhez sík hülye, csak 100méteren tud jól futni. Van esport, lehet érdemes lenne megnézni, legalább lehessen belőle kis $$$-t is szerezni, bár akkor már nem hobbi, hanem munka.
Mindegy, nem szóltam semmit se.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Aljasvip
senior tag
válasz cyberkind #28400 üzenetére
Talán megkésve írom és felesleges is, de én ezekre tudok gondolni:
> Mikroakadás, amikor az SSDcache-en túl lévő cuccokért kell hirtelen nyúlni
> Töredezettségmentesítés hiánya
> Rosszul beállított vírusirtó(k)
> Vírus, mailware
> Olvasófej parkoltatást nem kapcsoltad ki
> Kontakthibás SATA csatlakozó
> Más komponens (pl SATA vezérlő) a hibásA Steam letöltést úgy vettem észre az összes vírusirtó szereti átszűrni, így kapásból csak fele sebességen fog menni, és én is tapaszaltam letöltés megszakadást. Nálam ezért letöltéskor kikapcsolódnak ezek a védelmek, azon a 10-20 percen akkor nem netezek mellette.
Én 5 évet húztam le 5400RPM-es HDD-n, laptoppal, és nem tapasztaltam ilyen beszaggatásokat. A pályarészek közötti átlépéskor volt néha kis húzás, és úgy általánosan sok volt a betöltési idő, de ennyi.
Ha tényleg gördülékeny játékélményt akarsz, akkor SSD vagy asztali 7200RPM-es HDD a minimum.
-
Raymond
félisten
válasz cyberkind #28596 üzenetére
En a 1070 Max-Q-nal azt tapasztaltam hogy nagyon keveset hoz. Azt a 1031mV-t menet kozben nezted? Mert eleg soknak tunik, inkabb egy nem Max-Q valtozat szokott ennyit kapni. Nalam 831mV-t kapott max a 1070-es igy onnan mar nemigen volt hova lemenni a mivel 800-nal kezdodik az AB-ben a skala. Ezeknel a Max-Q-knal power limit van beallitva es az a donto nem az hogy max frekire mi a max lehetseges fesz a tablazat szerint.
-
addikt
válasz cyberkind #28596 üzenetére
Ti ilyet tudtok benne állítani? Még jó hogy nem tudok, csak bajt csinálnék. Mondjuk én inkább többet adnék mint kevesebbet a stabilitás miatt.....a core voltage állítható nálam egyedül oda betoltam +10% -ot. De azt is minek?
A cpu viszont nálam nem nagyon szereti az undervoltot. Mondtam én már annyi hülyeséget hogy ez meg az azért mert, közben meg csak túl volt húzva. dx12 és a többi...... Aztán meg ha nem feszelem alul annyira még a hőfokok is tök jók valós használat közben.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz cyberkind #28602 üzenetére
Köszi!
Aszem nekem mostanság inkább neki kell állnom tesztelni különböző játékokat hogy megállapítsam kizárásos alapon hol kezdődik windows, vagy szoftver, vagy hardver hiba, vagy a fogadó szerver gecibb a folytonos fejlesztések miatt, mert már unom a sorozatos fagyásokat ott ahol nem kéne. Mindig rájövök valamire, aztán kiderül hogy semmi köze hozzá. De mindegy majd ha felengedem az októberi win frissítést majd megoldja.
-
-
addikt
válasz cyberkind #29647 üzenetére
CPU limit? i5-öm sosem volt, de a legvadabb gamék is 50% eszik a jelenlegi i7-em le órajelezve(3.6GHz).((Vagy ez csak 1070 mellett van így? )) És miért le mért nem fel húzva vagy alapon? Mert még ez is bőven elég mindenre, minek forrósítsam. Én nem tudom ki miért ajánl gyenge cpu-t játékra, illetve mi számít akkor gyengének legalább 2-3 év távlatot előre nézve, de azt gondolom procinál maradjunk a közép út mentén, nem kell a mostani 6 magos dömping, jó még a tavalyi, viszont az legyen minden esetben i7 legalább, ha nem akarunk szívni hamarabb a kelleténél.
Főleg hogy van itt olyan játékos akinek még az is kevés.[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
válasz cyberkind #29653 üzenetére
Ez így van ahogy írod nekm már 4,5éve teljesít egy i7-4700HQ proci egy GTX880m-el és még bírja szusszal
(Asus G750jz) majd csak akkor cserélem a gépet ha már nem mennek a játékok rajta normálisan én elvagyok 30-60FPS-között is egyenlőre de azért már egy ideje nézegetem az utódját.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
addikt
-
addikt
válasz cyberkind #29656 üzenetére
Rendben akkor állítsd mind az összes magot 3,5 GHz-re. vagy húzz még rajta. Szerintem fogyasztásilag ezek még tuning képesek power throttling nélkül. Próbáld ki XTU-val hátha még elmegy.
Az összes mag egyformára, állítólag azt szeretik.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz cyberkind #29660 üzenetére
Ne szidd az Inter-t, habár most elég gyengén muzsikáltak.
-
echterion
nagyúr
válasz cyberkind #29676 üzenetére
Amúgy én tényleg kíváncsi lennék, hogy a mai játékok közül mi az, ami megizzasztja úgy igazán a procit és nem multi fps. Szívesen megnézném, hogy mire elég az, ami nekem van most. Mert most a WoW meg a WoT nyilván nem olyan, mint ahogy a Forza Horizon 4 sem volt megterhelő neki túlzottan.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz cyberkind #29676 üzenetére
Azért nekem is lehet véleményem. Szerintem pont a kis pénzű emberkéknek kellene jól meggondolniuk mit vesznek, mert akinek több van az kevesebbet kockáztat.
Mindegy asztali vagy laptop, emlékszem a 2000-es évek elejére. Az első asztali PC-m úgy kb 300e ft volt. Csak a vga kb a fele ennek, hát volt rá összegyűjtött lé mi nem azonnal jött össze, és volt egy informatikus barátom aki összerakta nekem. Jót akartam, biztosat. Mindent azzal csináltam...TV, videó és első tuning a hardveren. Teljesen kezdő voltam, ezért sem egyedül döntöttem, és próbáltam összeszerelni + olcsóbban kaptam a tartozékokat a haverom kapcsán. A VGA még most is meg van, talán még működne is. Kívánom neked azt az élményt amit én akkor átéreztem és napjainkban meg a mostanim kapcsán mikor éppen nem bosszankodok semmin.És még mindig ebben élek, ezért nehezen jönnek le időnként dolgok, mint pl ez a visszafejlődés ami ebben a szektorban van nem kis kihasználással, átveréssel. Nem kéne fosokat vásárolni, és akkor jóval kevesebb lenne belőle. Mire gondolok? 2018 végén ilyen teljesítményű gamer laptop cpu teljesítményről beszélni, hát nem semmi, el sem hiszem. Ügye nem baj ha kiakadok, és nem rád, de én tuti nem nyeltem volna be, inkább vártam volna még egy jobbra.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest