Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi01
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Irtam oda is meg olvasgattam. Végül 2 között vacilálok.
1. Samsung 990 pro [link]
2. Wd SN850X [link]Samsungra redditen/youtube commentekben panaszkodnak, hogy bizonyos laptopokban nem mindig jó, mert nem kompatibilis. Felismeri a bios csak néha összeomlik a rendszer meg kifagy stb.
pedig azt tudnek most jó áron heatsink-el.
Western Digital meg kifejezetten ajánlott gamingre csak ott megparázok, hogy túl melegszik. Azt olvastam melegedésre hajlamosabb, mint a samu.
Legionban, nem igazan lehet heatsink-el ssd -t rakni nem? Nem fér el ha jol láttam. Milyen megoldás van SSD hűtésre laptopnál?
vagy ne foglalkozzak a hőmérséklettel?
(Lenne még egy versenyző [Crucial T500 1 Tb]38e. tomshardware szerint a legjobb ssd laptopokba, bár az okát nem tudom miert ez ajánlott. Írják de meghaladja a technikai tudásomat a szöveg értelmezése
) -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Még alkatrészre váró a Status.
-
Gergello
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Működik ? Akarsz cserélni sima talpra ?
-
tutis
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
rossz volt a termék leírása, 8 gb rammal szerelt, de 16gb-osként lett feltüntetve. Reklamáltam, felajánlottak ingyen egy 8gb-os ramot, de az ügyintéző szar modult ajánlott, nem laptop ram volt, hanem pc. Visszaküldtem a jó ram modul linkjét, erre várom az elfogadó választ. Utána kiderült, a leírással ellentétben nem világít a billentyűzet, így erre már pénzösszeg visszatérítést kértem, mert nekik nincs valószínüleg csere billentyűzet, ilyet nem árulnak. Erre is várom a választ.
-
bamboocha46
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Okés, köszi!
-
kresz2
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Most hogy mondod tényleg ps port mndkettő,lehet ez a gond.
Eredeti steam játékok,megvan mág a days gone,és a horizon zero dawn,ott nincsenek problémák.Cyberpunk,jedi survivor szépen fut,most már az alan wake 2 is egész jól megy,ezek epic store vásárlások.
A windows eredeti,a drivereket is frissítem.
Köszönöm a választ neked is,és RM007-nek is.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tudom, beszéltem velük és náluk volt a hiba

-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Oleden nevelkedett hulyegyerek, azert.
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem kell vadászni, megnézed mi van benne, abbol tudod hol a csati, hány pines, füles vagy nélküli slim, és voálá bármi mást berakhatsz, még akár oledet is!
A szerelő vadászás ... Egyszer kell feljönnöd pl KillHates -hez belerakja és onnantol többet nem kell bántani, rögtön megvan a pasztázás takarítás is. -
Ubul86
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
400ért már 3070es is van lenovoból aprón (vagyis tegnap volt, meg én is annyiért akarom majd felrakni a közeljövőben)
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szia, 3060 alá ne add! A 3050 el ha újabb címeket szeretnél majd tolni, a 4GV Vram kevés lesz. Itt megjegyezném hogy a 6gb os 3050 is átverés, mert a busz 96bitre lett butitva így érdemi teljesítmény különbség nincs a 128bit 4 GB hoz képest.
Esetleg 3070 es gépet keress, vagy 3060 As olcsóbb gépet és a kijelzőt meg ki cserélteted, én is azt csináltam a dell G15 5515 el, egy qhd 165 hz 100% DCI P3 kijelzőt kapott. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az anime3.14csák mindenen élvezhetők: csak elég nagyok legyenek a kisfiútestű lányokon a dudák
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Akkor marad a Lenovo legion 5 16 Slim/Pro vonal.
Köszönöm! -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pont most akartam beírni, de megelőztél.
-
freezer922
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm
a választ, akkor maradok a lenovonàl. -
nggabi
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
azért a 240Hzes kijelző se egy csoda. hányok a bleedingtől
a 165Hzes fain volt. mind1 
alza legion gémer egér 5ezerért vehető? van valakinek?
[link] Legion go. 700€ lesz németben, itthon meg 400e nyilván
de nem néz ki rosszul. rog allyt vett haverom, az is jó cucc de valahogy nyögve nyelős az egész. -
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Rosszul emlekszem, hogy az uj Pro5 mar nem 500 nites?
Ez az egyik kibaszas ami megmaradt a fejemben....az uj sorozattal kapcsolatban. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
+1 a Lenovo Legion Pro 5-ra.
-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egyszer klikkeltem RM szarsagara, azota meg mobilon is a 990pro kamu ALI hirdetesek mennek.
Szoval nem csak te...
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jaj, ne is mondjátok! Ha tényleg eljön ez az előfizetéses korszak akkor reszeltek a játékok ilyenfajta tuningolásának. Kénytelenek leszünk megtanulni angolul 😱😅
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi az infókat, akkor dobok majd egy mailt bontás/pasztázás előtt a gyártónak.

-
cs.zs.
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szia,
soha egyetlen gépnél sem volt tilos a bővítő slotok használata, soha egyetlen gyártó sem ír le ilyet, hiszen kb bezárhatnák a boltot. -
Gubu0101
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Acernel se nem.Sot,nekem az acer nitrohoz anno adtak valami ssd atalkito kabelt is,ha bovitenek.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Asusnál semmi nem kell.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az semmi......mindig történik valami. Pl tegnap este mikor leállítom a laptopom újraindul és a ramok beállnak 2666Mhz-re.
Na ennyi volt a nagy csodából. Laptopom elnézést kért, félreértés volt a csodás érthetetlen teljesítmény a gyengébbik ramjaim felől, de mindent javított a bios. Igaz 1 álló napig képes volt azon órajelekkel és időzítéssel üzemelni most már nem, mert javításra került az a áldatlan állapot.Így most reggel kávé mellett eldönthettem hogy 96GB 2666Mhz vagy 64GB 3200Mhz.
Ha rátok gondolok akkor 96, ha magamra akkor 64.
Végül a 64 győzött.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Majd eljön az idő mikor a 128GB is kevés lesz....de az még nem mostanában lesz és nem ebben az évtizedben...ez is biztos!
-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
13900h a hirek szerint birja a kulso GPU-t is....
-
törölt tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem valami személyes problémád van a HP-val?
-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ott azert az a proci is joval tobbet tud valoszinuleg.
Valoszinuleg rohadt nagy akciozasok lesznek hamarosan, e ugy gondolom jon megint egy valsag.
A geizhals-on ugyanerre 300 nitet irnak...
HP Victus 16-r0456ng Mica Silver ab € 999,00 (2023) | Preisvergleich Geizhals Deutschland -
nggabi
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
LoQ=Low Quality
-
pekoka
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Akkor jol emlekeztem, hogy a TUF nem annyira ajanlott. Koszonom szepen.
Csupati:
Nem kulsovel hasznalnam. Jelenleg ez nem megoldhato.Itt van egy masik, a proci jobb, viszont 3060-nal.. 360hz-es kepfrissitessel.
[link] -
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha azt nézzük a 4060 alig marad el a 3070ti tol, így valóban a kijelző lényeges lehet ha csak nem külsővel használja .
[link] -
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jobban jar, ha a hulladekok helyett vesz egy ilyet.
Ennek a kijelzoje patent, a 2080 Super is kb kenterbe veri a 3050 4gb-os hulladekokat.Malak arul hasonlot 400k alatt. Az a best buy

VC hutes, fem haz, jo kijelzo - nem szalad bele a szokasos szivasokba amiket a mostani olcsositott modelekben rendszeresitettek. Nem egy eromu, de azt atom biztosan tudja.
2 evente akku csere, jonapot. -
cs.zs.
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
(az olcsobbat.hu 444.990.- Ft-ért talált a MySoft.hu-n egy mysoft által "kifosztott" variánst, eMagon pedig most is van 376.900.- forintért újracsomagolt példány, amit én simán mrgvennék - ha magyar bill lenne,de ez is angol, de kinek-mi)
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Használtan is ki lehet fogni jó vételt, nemrég láttamfent egy (igaz hogy csak egy nitro5 de) acer gépet 250ert 3060al szép állapotban. Az kb majdnem a fele.ugyan úgy ddr4 viszont i5 10gen.
-
gyépés
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én ezt tudom. De 400k-ért boltból nem lesz olyan gép, aminek normális gpu-ja és kijelzője is van. Vagy te tudsz olyat?
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mikor KH megcsinálta a 4k Igzo kijelzőt a Clevoba (igaz akkor egy !!!! 1060 mellé) az volt a legjobb döntésem , még 15.6 " on is látszik a külömbség, ráadásul nem is kevés!
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha valami érdekel, szívesen letesztelem neked. Most ugyan nem vagyok otthon, de a gép nálam van, este már szabad vagyok ilyesmire.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
i7-12800H + 3060 QHD felbontáson 40-60 FPS között elmegy a CP2077 High felbontáson. Átlagosan 50-55 között szokott fixen lenni.
Lásd a korábbi kommentem második felét:
[link] -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem is az alkuval volt a gondom (bár szerintem valaminek a negyedét lealkudni már karcolja a pofátlanság határát) hanem azzal, hogy elfogadom az ajánlatát és b@szik utána visszaböfögni, hogy akkor jön érte...

-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Játéka válogatja. Meg ugye a legtöbb játékban lehet állítani a renderelés felbontását, így nem sérül a mutatott kép, cserébe lesz több fps. Ha ez nincs, lehet máshol is faragni, de alapvetően igen, a több pixelszám nyilván megkéri az árát, cserébe nagyon csini kis kijelzője van neki. Én örülök neki, hogy nem fullhd, de valszeg azzal könnyebb lenne eladni.
Killhates: hülyék mindig vannak és lesznek sajna, de hogy ennyire beálljon a piac, az most fáj kicsit. De legalább te el tudtad adni a fehérkédet.
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A 3060nak simán tudnia kell a QHD felbontást. KH a 2070s el 4k-ban tolta a genshint , nálam is 4k ba fut a 2080on , szal ha a 3070 tudja a 4k-t a 3060 Kb pint annyival tud kevesebbet hogy vigye a qhd felbontást.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen, a full hd 144 hz-t skippelni kell, mint ahogy annó a legio 5 nél a 120hz-t.
A 2k-s verzióba viszont ugyan az a panel kerül mint a legion 7 be
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi.
Ezt is utolérte a G15 átka, ez a 3050-es variáns, lehet, a 4060-asban más van. De a 44 fokos billentyűzet se nyerte el annyira a tetszésem, inkább skippelném így első olvasatra. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem nagyon volt időm olvasgatni a topikot a napokban

A loq alapvetően azt a hézagot szeretné betölteni amit a lenovo kreált saját magának azzal hogy a 2022 es legion 5 alapmodellek megkapták a teljes legion 5 pro körítést, fém ház, magas tdp szép 2k-s kijelző, egyedul a 16 os képátló maradt az 5 pro privilégiuma.A lényeg hogy ez miatt kurva drágák lettek az eddig ár érték bajnok-nak tartott legion 5ös laposok és nagy volt a szakadék az ideapad gaming es a high end legion széria között.
A loq anyaghasználatban teljesen megfelel a 2021 es plasztik legion 5-nek, lehet kapni nagyon szép 2k-s kijelzővel is, szerintem korrekt gép.
Tesztelni nem teszteltem mert azt a vásárlókra hagytam, de panasz még nem érkezett, 4050 es 4060 as gpu val voltak nálam.
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A TUF az Asus belépő kategóriája, ezzel mindent is elmondtam róla ami jó.
-
laposonly11
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
+1
-
Csupati
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ah tényleg mindenhol más van írva, elvileg ez a fhd panel van benne B156HAN15.H, de már ebben is kételkedtek.
-
laposonly11
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Itt a hindu gyerek elmondja hogy a brightness 250-300 nit, szóval "oke, oke á úd széj": [link]
Én ugyanilyen linket tudok a laptopmedián: [link] Ahol 100% DCI-P3 at ír, ez kb. 130+% SRGB-t jelentene, amit ugye nem hiszünk el, mert akkor komoly grafikai monitor lenne, miközben TUF ok a legolcsóbb kategória, és eddig 67% os SRGB vel gyártotta őket az ASUS. Én a helyedben szaglásznék még kicsit külföldi fórumokon, vagy egy olyan oldalt/videót keress ahol letesztelik a monitort. Mert nekem pl. ezeknek a hinduknak a profizmusa, nem igen tud meggyőző lenni, hiába bólogatnak a fejükkel balról jobbra, mantrázva "Hare Krshna, Hare Hare" stb.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
+1
Én is anno úgy "Updateltem" Win10 to Win11-re és pár hónapja tiszta telepítést csináltam. Tisztán telepítettem a 11-et (és 10-t is) ami tuti jobb így.
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Arra azért számíts, hogy ez sajnos ujjlenyomat-mágnes, amint hozzáérsz valahol, annka nyoma lesz sajna. Amúgy nagyon jó és gyönyörű gép, csak ajánlani tudom. A kijelzője is tetszett nekem, de az ujjlenyomatok...azok nagyon zavaróak tudnak lenni, ha szereted tisztán tartani a géped.
-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Használt termékekre nem vonatkozik a sávos garancia.
De a magánszemélyeknek eladott újraértékesített termékekre a jogszabályok alapján jár 1 év szavatosság. -
ricogsm
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem, azt mondta akkor menjek a MM-be és ott kapok 3 év garanciát. (+300e FT)
Írta KillHates is, hogy miért ennyi a gari. -
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Es minimum 120Hz frissites (ne meg a matt feluletet is hozza tennem).
Mert felesleges GPU-t berakni, ha csak 60Hz az adott panel.(mondjuk 4K OLED eseten komoly GPU kell ami 60Hz folott kihajtja az ujabb jatekokat nativ felbontason).
Csodalkozom, hogy meg nincs egy Gaming alliance vagy hasonlo, aminek a matricaja (ahogy anno TCO meg hasonlo energia takarekossagi jelzok rajta voltak matricakent kb mindenen ) jelezne, hogy az adott gep alkalmas XY szintu jatekra az adott tanusitas idopontjaban.
Persze ez a kijelzotol a CPU/GPU teljesitmenyen at nezne kb mindent. -
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Maga az ala rakott Alienware hardware nagyon jo. Csak a kijelzo a kritikus pont.
KH megnezhetne, lehet-e ezekbe valami jobb kijelzot rakni.
(250k-s alza gepbe bepattintani egy 4K Oled panelt es 'bodotta'
)Ha valaki nem ismer annal jobbat, akkor imadni fogja a gepet. Ha komolyabb gepet hasznal, akkor mar latni fogja a gyengeseget.
Meg kell nezni, aztan eldonteni.
-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jo gep az, csak a helyen kell kezelni. A kijelzoje olyan amilyen - meg kell nezni, ha az adott embernek jo, akkor hajra.
En is gondolkoztam a 250K-s Alza verzion - vegul nem vettem belole - annyiert 3 ev garival no brainer volt.
Most visszatertem MAC-re (2015 MBP, meglepoen furge), Razer megy gariba az akku cserere. Kicsit labon lottem magam, most kereshetek NTFS iro megoldast a MAC-re, mivel mostanaban mindent NTFS-re irtam es eleg maceras atrakni ExFat-ra. Lehet feltolok mindent a NAS-ra, azt ugyis mind kezeli. Ideiglenesen jo lesz - amugy meg a gephez csatlakoztatott USB/TB3 SSD nagysagrenddel gyorsabb a NAS-nal, pedig az is tol 1GBPs-t ami a kabelen atmegy.
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Okés.
Ház: a Legion háza nekem jobban bejött, fém, valódi fém, kivéve a palmrest rész, az műanyag, a Leopard szerintem full műanyag, de minőségi műanyag, ez tény.Hűtés: mindkettőt be tudtam állítani csendes játékra, ezzel nem volt gond, a Leo inteles vga-ja könnyebben konfigurálható, a ryzen nagyon macerás ehhez képest, nekem nem jött be. És picit jobban is melegedett, a Leo intele vas nélkül sem mardossa a 100 fokot, míg a Legion ugyancsak 6magos ryzene mindig meleg volt, Killhates kezelés után is. A ventik hangja hasonló amúgy nekem.
Bill. és touchpad: a Leo bill. rövidebb úton jár, illetve kisebb az ellenállása. Szokni kell, de nekem kényelmesebb picivel, plusz gombonként színezhető (ami mondjuk engem nem hat meg, sötétkék nálam az egész), a fehér L5Pro meg kék, de az is szép. A gombok elrendezése nekem a L5Pro-n jobban bejött (fn, nyilak, í gomb), a Leopard-on fn megnyomására minden bill. világítást lekapcsol és narancson világítanak az fn-re reagáló gombok. Ez tetszik. A touchpad ugyanaz nekem.
Hang: nem érzek sok különbséget, de nem is vagyok vájtfülű.
Kijelző: a L5Pro Qhd-ja fényesebb, szebb is talán a játék a felbontás miatt, de windows, youtube alatt nem láttam különbséget, szép a Leo kijelzője.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha kérdés van még, hajrá.
-
FőDudu
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
5 evre en meg egy mai top gepet sem vennek.
L7 3080 verziot talan. Bar az meg nehez mint a sar. -
cyberkind
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
5 évre legalább kéne egy értelmes 3060-as gép.
Értelmes = 115W - 130/140W -
3L1T3
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Oké, de ha például budget gép kell valakinek WoW-ra arra tökéletes. Szóval játék függő ahogy említettem.
-
Muerte68
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
attól még gamer laptop,mégha gyengébb is
-
Muerte68
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Akkor a legion 5- ön ezek a játékok legalább így mennek?
Nekem az van azért kérdezem mert ez akkor jó támpont hogy mi az amit biztosan tudok futtatni rajta
15 ACH 6 R5 16G -
Ubul86
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
ííjj...akkor lehet most már tényleg a mester lesz ebből.
-
Ubul86
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
mx4 meg noctua nt h2 van itthon, lehet jövőhéten szétkapom, és megnézem, hátha nem veszik el a gari

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
jók is azok a legion bill-ek
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
GP66 Leopard 10UG.
#80253RM007: lesz az is, de most nem sok időm van rá sajnos. Az első benyomások jók, tetszik a gép. A bill. nagyon fura, rövid úton jár, meg a felosztást is szoknom kell kicsit az ű miatt, meg az Fn is fura helyen van nekem. A fedlap imádja az ujjlenyomatokat, kis foltok maradnak az ujjaim helyén.
Töltögetek le pár cuccot, aztán megosztom az eredményeket. -
motifator
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem GP
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Speedy007
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Speedy007
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én egy 2-3000-s genesis tacskós egérpadot használok a logitech g305 alá.. Bár az pc-s egér fórumban esküdni mernek hogy a logitech egérpaddal a g305-s egér tudná azt a segessébet amit a gyártó reklámoz de az már nekem túlsok egy egér padért amennyit elkérnek alsó hangon értük
-
Frozen
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
köszi annyira nem érdekel és tanulni sem akarok, mivel logitechem van és ez tökéletes asztalon is, a ryzerem ami volt előtte egy kacat elég hamar meg is döglött.. De hát mindenki arra költ amire akar
-
Speedy007
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha volt neve sincs gyártótól telefonod vagy tucat telefont veszel (Xiaomi) és olyan extrára vágysz hogy hátlapi fólia ami más gyártók estén nagyobb eséllyel találsz (Samsung, IPhone stb..) akkor csak ez az egy út járható nekem a MI 10T Pro-ra kínából sikerült hozzá jutni ilyenhez itthon is adnak hozzá csak fele annyira tartós és 2x-r drágább.. De még mindig rajta van 2x-r szedtem vissza és raktam rá de tart.. De kivétel nélkül amiket eddig próbáltam mind össze ment pár cm-l ahhoz képest amilyen méretű volt
-
Speedy007
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Speedy007
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én a szifon 12-re még a vámos "b*ziskodás" előtt rendeltem, akkor hamar megjött DHL-el. A mostani rendelést inkább hagyjuk, mert ma már elküldtem szegény ügyintézőt a gyászba.
Nem elég, hogy majdnem 30 nap volt mire megkaptam, de ráadásul nem a DHL hozta ki a vámkezelés után (pedig elvileg háztól-házig szállítás van benne a megrendelésben), hanem a postára kellett érte bemennem. A csomagolás össze volt b*szva, de hála Istennek a lényeg nem sérült.
-
2018
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sima game-től nem száradnak porrá és nem eresztik ki az olajat ilyen rövid idő alatt a gap padok. Gyanús az esete.
-
kisninja
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Eredeti win10 em van erre jönne az update 11. SSD van ami hibátlan. Majd írok oda is köszi.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Csak érdekességképpen. Nekem meg régről egy hibás 4TB asztali merevlemezem. Párszor törölte magát. Ha egy adott mennyiségnél többet írok rá mágneseződik(kézben tartva használat után húz erre-arra) és borul a partíció, 2-re szakad. GPT-van most is (egyben) 2GB-fölé nem megyek írásban, úgy jó.
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
A hiba az Ön készülékében van.
-
echterion
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem mivel konkrét gépeket hasonlít össze, nincs jelentősége ennek, részletkérdés, hogy miért tud annyit a gép a többiekhez képest, amennyit.
-
gurus
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
egyedül te látod, hogy ez nem valós. Csodálkozom a többi hozzászóló mennyire benézi néha a teszteket és elhamarkodott következtetést von le. Itt a legerősebb 3080gpu-ra ráver én legion 5 pro laptopom, simán több fps-t és ezt linkeltem itt párszor pont a Jarrod videójából.
TGPszámít
nem mindegy milyen 3080gpu vagy 3070 gpu van a laposba hanem TGP is fontos [link] !!!!!Hűtés,összeszerelés pedig szintén fontos
3070gpu140W-155w jobb mint A 120w-130w 3080gpu -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ahogy mondod, meg egy kis 99%-ozás...

-
fcbarca
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Freesync, gsync úgy tudom egyikbe sincs
-
gago1975
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Lenovo tiltja az XMP-t, kizárólag JEDEC-ben mennek a RAM-ok.
-
törölt tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nagy szám.. az én gépemnek a háza sem esik szét gépelés közben, sőt játék alatt sem.
Tudom, hogy velem van a baj, de továbbra sem értem, hogy miféle szépséget, eleganciát várunk egy játékos laptoptól (erről mindig az a régi sztori jut eszembe, amikor egy haver barátnője megkért, hogy nézzek neki egy mindenes laptopot, tehát lehessen rajta játszani, dolgozni, stb. Igények: Legyen vékony, könnyű és piros. Más igény nem volt...) Egyébként ezek a haza tesztek egészen elképesztőek.. szerintem maradok a Notebookcheck-nél. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm nektek!
Megtaláltam. Nem gondoltam, hogy csak kliens alól fog menni, azt hittem, letöltöm az image-et és utána aktiválom a kóddal (mint ahogy offline instalálja az ember) -
Speedy007
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
igen ezért is kérdeztem milyen "buktatók" vannak eu-n belüli rendelés esetén pl. a lenovo shopból a szomszédból..mert ha jól fordít a google akkor azok áfa mentesen árulnak
-
Speedy007
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
nem tudtam mert addigra eltűnt a fiókomból a megrendelés is mivel addig vártam ameddig a rendszer javasolta 5-6k nem nagy tétel de akkor is bosszantó
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Puhák mint a f*s

Többet nem állok neki gap padozni, az is biztos!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nagyon úgy néz ki igen!

55k-t nekem bőven megért így össz.
Kína --> Netherlands (itt át lett címkézve Holland címkével) --> Hungary
Pedig számítottam ilyen +20-30k összegre (amit fizetnem kell rá) no de így csak jó!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Majd én cserélem ki, de lehet a polírozás nem ártana neki, na majd lehet akkor számításba veszem ha UK-ból is kapok egy új csere darabot./és KH vállalja a full polírt/
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
motifator
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azt ne felejtsd, hogy a 17"-es modell rosszabb több szempontból is mint az Alzas 350-390-es 15" modell.
1) gyengébb kijelző mert csak 144 Hz 165 Hz helyett
2) gyengébb kijelző mert csak Freesync-et tud, G-Sync-et nem (15.6 modell mindkettőt tudja)
3) e-pénisz növelésre jobb, mert benchmarkban erősebb a 3070 mint a 3060, DE játékban ugyanolyan vagy gyengébb teljesítményt hoz, mint az Alza-s modell, mivel a 17" változatban tudtommal nem kapcsolható ki az Optimus (vagy ha mégis, akkor játékban a 15.6" Alza modell jobban néz ki a G-Sync miatt) -
Gergello
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez jó hír a "károsultaknak".
Ráijesztettek egy kicsit, rögtön lett pénz valahonnan. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az AMD esetén 2017 óta (első Ryzen) tudni lehet, hogy a RAM sokat gyorsít rajta, de ez valami új jelenség Intel-nél.
Lehet a Dual Rank-ból eredő nagyobb sávszélesség is segítene a kék oldalon, szóval van még mit tesztelni, ha az AW-s kolléga rátalál erre az infóra.
Asztali Zen3-nál ez a sorrend:
Single Rank Dual Channel << (+8-9%) Single Rank Quad Channel < (+1-2%) Dual Rank Dual Channel
(utóbbihoz mj.: a Quad Channel felépítésben több okból limitáltabb a tuning, ezért a Dual Channel a legjobb jelenleg)Link egy hsz-hez
Gamers Nexus is csinált róla videót.
Mivel az AMD szerintem lusta volt bármit is áttervezni, az asztali "szabályok" érvényesek az AMD CPU-s laptopokra is. -
2018
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Legion 5 hoz 300w tap jar, a proci is sztem erosebb benne meg a tobbi. Tenyleg felejtos az acer.
-
vakablak93
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egen 2 ilyet már láttam múltkor, hozzá kell tenni hogy az a 10750H még 99%-ra állitva is elment 94 fokig.
De ezt 30 fokos szobában auto fan mellett, mikor az én gépem egyenest aláfújta a
meleget...A Nitro sense meg egy vicc ott van benne a "manuális" ventiállitás de csak annyit csinál hogy ahova odatekered azon a fordulaton pörög utána konstans....

Az ember azthinné hogy valami határértéket vagy hasonlót állithat be neki, amivel jobban hajtja majd a ventiket mint az auto fan, de nem, síkhülye az egész...UV is le van benne tiltva

Aksit töltés közben is lezabálja ha játszol, mondeközben a táp olyan meleg hogy kisebb égési sérülésekkel jár megfogni.
De azt hozzá kell tenni hogy feltekerve a fordulatot mindezek ellenéreis egyébként a vga-t 70 körül megfogja az említett melegben is...
Cpu-ból meg a 10300H-t 80-nál...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Cyberpunk 2077
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
pedig azt tudnek most jó áron heatsink-el.
)
a választ, akkor maradok a lenovonàl.
a 165Hzes fain volt. mind1
Na ennyi volt a nagy csodából. Laptopom elnézést kért, félreértés volt a csodás érthetetlen teljesítmény a gyengébbik ramjaim felől, de mindent javított a bios. Igaz 1 álló napig képes volt azon órajelekkel és időzítéssel üzemelni most már nem, mert javításra került az a áldatlan állapot.

Muerte