Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Imre9211
üzenetére
Én is tudok mondani egyet.
16"-os [link] , de van 18"-os [link] verzió is.
Nekem a 16-os van és mellé külső [link] vizes egység [link] vagy XMG [link] (nekem Hollandiából van, más név, de ugyanaz..) és alatta BS2 Pro hűtés. [link]
Ennél jobb/halkabb nem hinném hogy volna ezen az áron...
XMG Bios Update volt már 2x (mert van rá 2 Update [link] ) és köszöni szépen jól megvan.
Olcsóbban is beszerezhető és korrekt tag. [link]
Vizes hűtést nem tudott szerezni hozzá, mert nem volt készleten akkor és Kínából lerendelve is a készlet kérdéses volt, így más kapcsolaton keresztül Hollandiába volt készleten és onnan húztam be egyet.
-
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Én viszonylag jó áron el tudtam adni az X170KM-G laposom i7-11700K + RTX 3080 (16GB) + 2x32GB RAM + 512GB+1TB M.2 SSD-vel.
Bár Elnézve a hasonló spec alapú (BGA) laposokat, nem is adtam drágán! /500k/
-
-
-
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Nagyon szívesen!
Jó döntés!
-
válasz
MikaVejneGI
üzenetére
Sajnos nem.
Kis +infó az átláthatóság érdekében.Teljesítmény és hűtési hatékonyság
Flydigi BS2 Pro: Akár 4000 RPM fordulatszámra képes, és speciális, 27 lapátos ventilátor-kialakítást használ a statikus nyomás növelésére.
Felhasználói tesztek extrém esetben (pl. Legion laptopoknál) akár 20°C-os csökkenést is mértek.
KLIM Everest: Szintén magas, 4300 RPM körüli fordulatszámmal dolgozik, de a technológiája kicsit korábbi. Átlagosan 8-12°C-os javulást hoz, ami kiváló, de a Flydigi újabb légterelő rendszere (airflow straightener) célzottabb befújást tesz lehetővé.Zajszint (A legnagyobb különbség)
Flydigi BS2 Pro:
Kifejezetten a zajcsökkentésre optimalizálták (dupla zajszűrő szerkezet), így azonos hűtési teljesítmény mellett jóval halkabb, mint az Everest vagy a hasonló IETS/Llano modellek. Max fordulatszámon kb. 53-57 dB környékén marad.
KLIM Everest: Bár hatékony, a „turbina-hang” itt sokkal markánsabb, és sok felhasználó szerint zavaróan hangos a legmagasabb fokozatokon.Intelligens funkciók és extrák
Flydigi BS2 Pro: Rendelkezik Bluetooth kapcsolattal és mobilalkalmazással (Flydigi Space Station), amin keresztül testreszabható a ventilátor görbe és az RGB világítás. Van benne intelligens hőmérséklet-szabályozás, ami a laptop hőfokához igazítja a sebességet.
KLIM Everest: Klasszikusabb vezérlésű, nincs hozzá szoftveres támogatás, a gombokkal és a kis kijelzővel állítható manuálisan.Méret és kompatibilitás
Flydigi BS2 Pro: Kifejezetten nagyobb, 15,6" és 21" közötti laptopokhoz tervezték. A kisebb, 13-14"-os gépekhez a kialakítása miatt kevésbé ajánlott.
KLIM Everest: Rugalmasabb a kisebb gépekkel (14" felett már jól működik), de 17,3" felett már túllóghat a gép a hűtőn.Összegezve: Ha a maximális hűtés és a legkisebb zaj kombinációját keresed, a Flydigi BS2 Pro a jobb választás. Ha fontos a stabil európai garancia és a valamivel kedvezőbb ár, a KLIM Everest továbbra is remek vétel lehet.
-
-
válasz
capulet75
üzenetére
Most őszintén, kell ennél erősebb? Intel® Core™ Ultra 9 Processor 275HX
210W TDP gyári BIOS esetén, de spéci BIOS-al tudja a 250W-t is.☝️🤭😄
Aztán már csak a hűtés hatékonyság és ereje ami kérdéses...
-
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Tudom, már (csak) TongFang.

DTR-ről váltottam erre a gépre, ha így jobban hangzik.
-
-
-
-
-
válasz
mistake767
üzenetére
Még jó, hogy nekem nem ajánl fel a rendszer FW/BIOS Updatet...sőt! Azt én magam tehetem fel, ha látom az XMG oldalán, van új Update.
A legújabb is van fent, mert feltettem "Manual"
A BitLocker meg nagy b*zeráns dolog...sajnos és FW/BIOS Update előtt ki kell kapcsolnom, mert BIOS-ból indítom az Updatet "EFI Shell" külön aztán ha végeztem, akkor Enabled és jöhet a kód megadás, aztán a rendszer betöltés.
Én MS fiókba belépve néztem meg mi is a kód és úgy adtam meg, aztán gond nélkül be tudtam lépni a rendszerbe.
A Windows Update is nagy katyvasz sokszor...több kárt okoz mint hasznot, de ezt senki nem tudhatja előre, max. ha feltette.
-
-
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ahogy Miki barátom is mondta, úgy igaz!

A másik meg az, hogy most kibújt a szög a zsákból...jah hogy nincs is Gamer laposod, PC-n tolod és itt osztod az *szt? Ez mindent elárul....
Rendben, köszönjük.
Többire no comment.
Más:
Laptopot meg nem érdemes össze hasonlítani más gépekkel, PC és Laptop két külön dolog. A méret a lényeg és hordozhatóság, másik dolog meg az, hogy mára már nagyon feljött a laptop is teljesítményt nézve a fogyasztás még jól áll...de vannak kivételek! /500W+ fogyasztás.../
Míg PC-n van egy High End Setupod és laptopon is ugyanez, a két gép nem hozza ugyanazt a szintet, teljesítményt és fogyasztást. Ez így van rendjén. Aki vesz laptopot az tudja miért is veszi, akinek meg nem jön be ha vett, akkor eladja és megy tovább az elképzelései szerint. -
-
-
-
-
Azért jól teszi a dolgát a BS2 Pro is, mert a szűrője azért poros, de a belseje nem! Tetszik!
A laptop se teljesen pormentes állapotban lett rárakva az új BS2 Pro-ra amúgy.
2026.01.27. jött meg, azóta van használatban.

Aztán ilyen lett

Egy esti kép

-
[link] ☝️🤭😋
Március 15.👏
-
-
-
-
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Mert?

-
-
Nos az X170KM-G ma kapott egy új alaplapot, melyet a Kanadai Eurocom biztosított (jó pénzért - elővettem a szekrényből)
Első indulás/betöltés: [link]
Most majdnem egy "új" gép....lett így.
i7-11700K + RTX 3080 16GB + 2x32GB DDR4 3200MHz CL20 (még csak 1 modul van benn, próba gyanánt)

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Khm. 🤭🤗
-
-
5090 K.O. 😐🙄😋
[link] -
-
Van új BIOS / EC Verzió és Control Center verzió is.

Fel is tettem ha már van.

Aztán volt pár auto on/off (restart) és SecureBoot-t is auto vissza állította, nem kellett külön ezzel foglalkoznom, de pár dolgot be kellett állítanom BIOS-ba azért.
-
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
RDR2-t indítom és mit dob?

Elindult volna a Game, erre dobott egy kis ablak/üzenetet, de nem láttam mit, mert entert nyomva az a háttérbe volt és azt okéztam...Erre bezárul a Game és ez jött be.
Vicc....
-
-
-
válasz
RM007
üzenetére
Itt is alap helyzetben, böngésztem csak és fagyott meg a kép, egér mozgatva és semmi mozgás, meg Win gombot nyomom és semmi, aztán kép elment, feketeség. (tegnap)
Előtte nap meg RDR2 alatt fagyott meg a kép és valami üzenet is volt (nem BSOD) és restartolt a gép.
Ez nekem felettébb gyanús...
-
válasz
RM007
üzenetére
& Semin:
Akkor passz.Vannak oldalak amik be se töltenek vagy nagyon lassan.
Netem jó, nekem is Telekom Optika van.
Tegnap az RDR2 fagyott ki game közben és restartolt a gép, aztán esemenynaplot neztem és mondom VGA Driver talán....de nem jött be.

Most néztem van új BIOS is, na Updatelem majd holnap.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
nV Program kuka...fagyogat a kép és már nagyon letölteni sem tudok, meg oldal sem jön be, mintha nem lenne netem, közbe néztem és 1K-s a speed.
Eseménynapló elég bajos és nvddmkm gondja van, meg más.
591.86 Driver (ma tettem fel)Kérdés:
Melyik nV drivert érdemes feltennem?
/ez előtti sem volt 100% jó/
DDU-val pucolom, de nem tudom melyiket is tegyem fel.
Valami régebbit tolok rá.
-
-
-
válasz
KillHates
üzenetére
Az egyértelmű, hogy iGPU vagy dGPU.
Ezt én is írtam.
Már nem az van, mint anno mikor nem lehetett választani, vagy ki/be kapcsolni mit is szeretnél használni.
Nálam is alapértelmezett a dGPU , mert iGPU ne menjen inkább.
Elvileg nem megy, de jelen van...így sose lehet tudni.
Ami biztos, hogy játék vagy más szoftver indítás esetén a dGPU van használatban.Amíg nincs beállítva, addig hogyne kapcsolgatna át (iGPU<->dGPU) ide-oda...
-
-
válasz
Ubul86
üzenetére
vagy hogy érted hogy "a GPU folyamatosan ki-be kapcsolgatott és a core illetve a memory clock 0 és 20e között ugrált." átváltott az inttegráltról a dedikáltra majd vissza? az mégrosszabb
Veheted nyugodtan.

Ennek semmi köze a hűtőpadhoz és annak működéséhez!
Ha olyan gépem lenne ami így működik ott valami nagyon nem oké, szoftveresen, de lehet hardveresen is...
...de nem lesz!
Hűtőpadnak az a dolga hogy hűtsön (már amelyik) a GPU-nak meg hogy menjen ahogy kell és ne ugráljon úgy és váltakozzon dGPU és iGPU között!
Lehet azért ugrál a core/memory freki mert váltogat iGPU és dGPU között.
Be kell állítani elsődlegest (ami a dGPU mondjuk) és azt fogja használni pl. Gamek alatt...
Nekem eleve csak dGPU van "aktiválva" és Energy Saver Mode sem játszik...több nem is kell...szvsz... -
-
-
-
A gépet kikapcsolom és a laptop hűtő is megy még egy kicsit (~20 sec kB.) és automatán le is kapcsol.
Tetszik!
Az MK V2 se kapcsol le, az megáll és villog. Ki kell kapcsolni külön. A gép mikor kilép a rendszerből akkor a BT kapcsolatot bontja és a venti megáll és pumpa is.
A BS2 Pro is BT-s, de az még megy picit aztán kapcsol le.
Azt külön be lehet kapcsolni ha kell még, aztán ki.2-es fokozaton kb. hangtalan és a tegnap írt IDLE hőfokot tartja végig.
(netezés, Film, Zene, torrent, irodai és alap feladatok alatt ez tökéletes így) -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Ez azért jó/jobb, mert (úgymond) "légkompressziót" csinál és nagyon hatékonyan hűti le a gépet.
Notepal U3 Plus is jó, de ez még jobb.
Azért a sima léghűtéses megoldás mellett nincsenek IDLE sem (2-es fokozat) ilyen jó hőfokok.
Terhelés alatt pl. Game, Dead Space Remastered 4K / Max. Grafika mellett (ami azért igénybe is veszi a gépet!) is jók (4-es fokozat) a hőmérsékletek.

-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
GPU még jobb hőfokon megy...👏🤭😁
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tényleg brutál cucc!

A dobozán rajta van, hogy "légkompressziós" (Kínaiul) és az találó is neki.
Mint egy turbina és tényleg jól is hűt!
Sajna csak 3-as fokozatban tudom nézni max. mert nincs100/27W töltőm sajna. /van, de azzal telefont töltők/
Gépen a ThunderBolt4 port vagy USB-C port nem adja a100/27W-t.
/ezt külön lehet állítani?/
2-es fokozaton nincs is hangja kb. és IDLE 35°C a CPU, a GPU meg 30°C (25+ fokos szobában)
Game alatt azért melegszik (75-78°C CPU / 64°C GPU, de teljesítmény az jobb!
Programot ami elvileg van hozzá, azt most töltöm majd le. -
Ma érkezett meg, kora délután. 👏😆
-
-
-
-
válasz
Chiller
üzenetére
Akkor időt ne pazarolj már rá, ezt sajna nem lehet helyrehozni, mert hardverhiba.

Kérd a cserét, ez alap esetedben!Gondolom a tegnapi napod szépen rá is ment erre...aludni azért tudtál?

Előző H.Sz.-m nem pontosan fogalmaztam, így javítanám...
Valszeg GPU vagy GPU memória vezérlő hibára
-
válasz
Chiller
üzenetére
Próbálj meg DDU-val teljes Driver nullázás, mikor restartolod a gépet akkor ne legyen nethez csatlakoztatás, majd a letöltött (korábbi) drivert telepítsd fel. /csak a DDU-t használd, mert az minden a hardverhez kapcsolódó elemet pucol/
Valszeg GPU vagy memória vezérlő hiba...tehát ha nem jó egyik driverrel sem, akkor gariztasd és tutira cserélni fogják.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Lehet továbbmenni, és inkább azzal kellene foglalkozni, hogy MAXX akkor most 2,5 méter magas vagy sem? Az jobban érdekel.
---->> 3 méter alatt
/remélem ezzel meg is válaszoltam/
-
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Jogos! DE azért annyi nem vagyok.
Azt se tudja milyen magasan van a TV a falra rögzítve.
Amúgy pont jó így a TV rögzítés, magasság. Kényelmes.
Magamat csak nem szivatom meg.
-
-
válasz
Gergello
üzenetére
Jaja.

Amúgy OLED TV. (55") 144Hz (G-Sync)Egyáltalán nem kell nyakam hátra dönteni meg hasonlók. (szemmagasságban van a TV alsó 1/3 része)
Amúgy ha sokat ülök egyhuzamban (max. 1.5-2 óra, de az nagyon max.) akkor teljesen hátra dőlök és szuper kényelmes a PL6000-es székben.
-
válasz
taranis
üzenetére
Teljesen jó.

Nekem is ezt hozta még Oasis nélkül. [link] /léghűtés is nagyon szuper és jó önmagában is!/
TimeSpy kezdetben: [link]
Amúgy Dead Space (2023) Remake alatt 4K-n 71°C a GPU max. a CPU meg 88°C max. ahogy néztem.
Minden fullon van grafikát illetően. 110-144+ FPS között van végig.
Szerintem ez így jó is. Laptop GPU ezt tudja, asztali közel duplát tudna, több mint dupla GPU fogyasztással.Ha gondolod, Wukong (beállítások) itt: [link]

Saját (gép és "sarok"
)

A Dead Space 2023 Remake game közben. (még az elején - ahogy haladok előre, úgy egyre durvább)

-
-
-
válasz
axlfsi
üzenetére
Egyértelműen driver/vga hiba.
1. DDU (=Display Driver Uninstaller) alkalmazást futtatni, teljes vga driver környezeti törlés, majd friss driver install (restart után)
2. Ha ez sem oldja meg, akkor egy repasted (ha szükséges!)
3. Illesztőprogram (jóval) régebbi verziójának kipróbálása.
4. Ha a driver-oldal nem segít, érdemes GPU-stressztesztet és a hűtés ellenőrzését is elvégezni (pl. FurMark) - ha túl magas a hőmérséklet, akkor a 2.-es pontban leírtak alkalmazása. -
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Hiába gari, ha küldheted vissza és heteket várhatsz gépre. ☝️🤭😋
Szerintem 1 nappal így jobban jár... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Futás, futópályák
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-1GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest