Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#41390) KillHates válasza Kukipapa_rr (#41386) üzenetére


KillHates
nagyúr

"A hűtés kifogásolását meg egyszerűen nem értem. Nem várhatom el egy akármilyen notebook-tól, hogy default beállításokkal (nincs OC), karbantartással (nem poros stb.), normális körülmények között (nem 30-40 fokban pokrócon használva) rendesen hűtsön és stabilan működjön? Mégis mi fog történni, ha pár órát 85-90 fokon használom? Leszabályoz? Instabil lesz?"

Annyi bátorkodnék hozzáfűzni, hogy a Dell az Intel gyári stock pasztáját használja. Valójában inkább ablakgittnek nevezném, mert nem túj jó hatásfokkal vezeti a hőt. Azért ezt rakják bele, mert nem igazán változik a karakterisztikája a gép 3 évre tervezett életciklusával számolva; tehát ami az elején is 85 fokos az 3 év múlva sem lesz igazán több. Aki szeretné, hogy kevesebbek legyenek ezek az értékek és úgy matekol, hogy megtartaná a gépet tovább is, annak szoktam javasolni, hogy érdemes átpasztázni a gépet valami jobb fajta pasztával, a raktárban a hűtésre rohadt oxidációt lemaratni és így lehet nyerni terhelés esetén olyan 10 fokot, terheletlen állapotban meg halk ventilátorokat. Egyébként default beállításokkal a gép nagyon visszafogja a teljesítményét, a gyári "teljesítmény" (de nem OC!) beállítással viszont brutál melegszik, ilyenkor előfordul, hogy eléri a kritikus hőmérsékletet és visszafogja magát a gép ily' módon elvesztve a teljesítmény-móddal szerzett előnyt.
Mindettől függetlenül merem ajánlani a G7-est (bár matyee által ajánlott CLEVO gép valóban sokkal jobb teljesítményű) egy átpasztázás után a "casual" gémereknek jó választás :K

update:
Uhh! Most látom, hogy majdnem 900 ezer Forint??? :Y Szerintem írj egy privátot matyee-nak, lesz neki egy 2080-as CLEVO-ja eladó "rendes" CPU-val ennyiért!

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.