Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xy.zsolt
őstag
PLN2.....a kép mindent elmond
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
-
Alg
veterán
Már a képketől kiégtem, fehér cipő, fehér fűző, fehér háttér - nehogy véletlenül láss is valamit belőle
+ karbon lapot írnak, de vagy azt is megfestették (minek?) vagy műanyag az a karbon.Ugyanennyiért már inkább a dekás kiprun KD900X (de méginkább valami akciós Puma/Saucony/Adidas, olcsóbban )
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dottorei #95375 üzenetére
Reggelre már erősen csökkent a fájdalom, de ma még nem próbálok rá. Már van annyi tapasztalatom, hogy még időben kiszálltam vele, ha erőltetem, akkor tuti jobban begyulladt volna. Jegelni nem kell, nadálytővel jó lenne kenni. Hát igen, a bemelegítés is kellhet meg a masszázs is.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
Lortech
addikt
válasz ballazol #95363 üzenetére
Érdemes megnézni, melyikben mi van. Az alap porok szinte csak cukor, maltodextrin + konyhasó vagy nátrium citrát. Vitamin, egyéb sók legfeljebb mutatóban. Körülbelül tizedáron otthon előállítható ugyanez. A jobbak mint pl ez is töredékáron megcsinálható.
Thank you to god for making me an atheist
-
Dottorei
tag
válasz inf3rno #95371 üzenetére
ha nagyon fáj jegelni, movalis, aminoerg+. Pihentetés míg meg nem szűnik a fájdalom és a gyulladás ez akár hetekig tarthat. Időt kell adni a testnek hogy a futást megszokja, nagyobb testsúlynál főleg, meg hát nem ártana bemelegíteni . A masszázs is nagyon hasznos (sport, thai, balinéz, hengerezés, stb.)
-
inf3rno
nagyúr
válasz Napfénysüti #95369 üzenetére
Nekem amikor volt, akkor fél év kihagyást jelentett. Végső esetben a nadálytős pakolást kipróbálom én is.
Buliban hasznos! =]
-
stefi81
tag
Mit szoltok a magyar futó cipőhöz?
Valaki hallott róla milyen lehet? -
inf3rno
nagyúr
Mármint a csonthártya? Hát annak érződik, sípcsont eleje, nyomásra fáj, ha felfeszítem a lábfejem, akkor is fáj, talajfogásra is. Ilyen szokott lenni, egyszer már volt betonon ugrálástól. Mondjuk most nagyon meglepődtem, talán magyarázza, hogy minden nap futottam 5 nap alatt 8x 3-5km-t, de eddig egyáltalán nem érződött semmi, hogy gond lenne. A sarkam fájt meg kicsit a bőnye, nem is a csonthártya, amiatt hagytam ki a tegnapot, erre most bekrepál az egész... Na mindegy, már megszoktam, legközelebb óvatosabban kezdek neki, és oda-vissza sétálok a betonon futás helyett, hátha ennyi elég, hogy elkerüljem ugyanezt. Ha nem, akkor egy hónapig csak napi egyszer futok vagy kétnaponta.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én megszívtam, a térdem mellé még egy csonthártyagyulladást vagy annak kinéző dolgot is beszedtem, pedig direkt kihagytam a tegnapot, mert éreztem, hogy sok lesz ez így egyszerre. Furcsa, hogy csak ma futás közben jött elő rögtön az elején. Adok neki még egy napot, aztán holnap újra próbálom a futást gyulladáscsökkentő gyógyszerrel.
Buliban hasznos! =]
-
ballazol
senior tag
a decás isostar jó lenne 20k-s jogginghoz?
tudjátok, én szoktam kiszáradni 15k után"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Peetta14
tag
válasz tomcica #95350 üzenetére
Aham, és ébredjen egy alpesi faluban tehénbőgésre, oké Itt a vadkeleten, egy cukor nélküli kv + 0,5L víz után indu meg az ember a kora reggeli edzésére, és büszke, hogy letud egy órás edzést, utána magába tölti a zabkásáját, közben öltözteti a gyerekét, majd elviszi oviba, bölcsibe, hogy reggel 9re már a szgép előtt legyen motiváltan a munkakezdésre.
Choose life! Ahogy a tanult skótok hirdetik. -
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #95353 üzenetére
2 hét múlva verseny Itt már nagy csodákat nem tudok tenni a felkészülésben, de ott a tömeg majd visz előre. Én mindent beleadtam a téli felkészülésben, mint eddig minden évben ( ugye az elmúlt 3 évben széthullottam betegség miatt a felénél, kivétel nélkül torokgyulladás közepén voltam ). Még van 16 nap, a gyerekek jelenleg nem betegek. Talán összejön 4 éve futottam "tisztán" egészségesen ezt a versenyt. Már kijárna egy újabb lehetőség!
Ja és ugye ott a kollégám 8 évvel ezelőtti rekordja ( jelenleg már jóval lassabb és nem is fut, csak teker ), az Ő átlagát is hozni szeretném.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #95355 üzenetére
Szisztematikusan belementel a faradtsagba es az elvegzendo edzesbe,most szepen szisztematikusan kipihened (cserebe az intenzitas a gyors edzeseken nol kicsit...ha nem a sebesseg akkor a rovidebb piheno altal).
Utana majd jon nehany 2-3km eros felmerotempo,meg egy 6-8-as is (egy muszaj).
Szoval csak pihenj,kelleni fog az eroThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Nálam reco nap + 4%os emelkedőre rövid fokozós sprintek voltak.....ma először éreztem érkezésnél ezt az edzést valóban reco-nak
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #95350 üzenetére
Ma hajnali full montonra sikeredett. 2 éve már csináltam erő edzésnek ezt 12x kocogtam fel, a másodiktól az összesbe bele kellett sétálnom a tetején. Most azért jobb az erőnlét, nem volt séta.
Elkocogtam a dombhoz, majd felfutottam rá 10x kontroll 166 hrm/ le 125 hrm 06:40-07:00 tempóban, majd váltottam erősebbre 5x közel versenytempóig. A domb tetején azért vettem a levegőt, a combom is dolgozott. A cipő sajnos beázott, tocsogott a Mafate Speed 4.80 perc dombozás 250m / 33m szint fel - 250m / 33m szint le 10x laza + 5x erősebben ( enyhe sár )
10.90 km Elevation 518 m Calories 1,600 Elapsed Time 1:20:06Norby: nagyon hasonlít a mi tájunkra, ahol futottál
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peetta14 #95348 üzenetére
Ahogy án tudom hasznos a koffein, de nyilván csak mértékkel
Az 5-6 kávé/dózis + a zöldteában lévő mennyiségről volt szó...ami napi szinten szerintem is sok. Akkor is ha egy 'vödör tejjel' visszük be pl latte-ként.
A megoldás nem az kéne legyen, hogy egyik napról a másikra totál elhagyni hanem fokozatosan csökkenteni a még jótékony élettani hatást eredményező mértékig.[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
Lemaradtam, miért lett most rossz a koffein? Mi van a koffeines gélekkel?
Beneveztem az Ensportos 1000 Ft-os akcióba. Futottam egy 5km tesztet (nyílván úgy esett, hogy szomrázó napban du 2kor tudtam kimenni a közeli salakoályára, szét is estem), volt egy órás preferencia, célok, ismerkedős zoom beszelgetés, majd megkaptam az első heti adagot az UB után. Az patent, hogy a garminra egyből leszinkronizálódik az edzés, így nem kell megjegyezni, vagy külön bevinni. 1 próbahónap lesz csak, nem ér nekem 15-20k-t havonta, de egy ezrest simán. Lehet még egy laktáttesztre elmegyek. -
Alg
veterán
Legalapabb, egyszerű, megbzható futós órából még mindig a Garmin FR55 a legolcsóbb ami ajánlható?
Semmi egyéb funkció nem kell, csak egy használható GPS meg pulzusmérés.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
norby_42
aktív tag
-
tisn
addikt
válasz Fred23 #95342 üzenetére
NAGYON OFF
bocs, siettem, 4 sorozat, es 8-20 az ismetlesszam. a gyuros topik az elegge hipertrof , en viszont inkabb csak siman fogyni akarok, mellekesen kisse erosebb lenni. plusz vallam es konyokom is vacakolt mar, igy soxor inkabb a kisebb suly + tobb sorozat verziot valasztom, hogy kimeljem az izuletet. -
Fred23
nagyúr
Nálam 3 sorozat és 3 ismétlés van csak mindenből, de az bekaksiztatós.
Éppen ezért, ha fontos a futásban nyújtott teljesítmény is, a futós felmérőim olyan napra teszem, ami a rezisztencia edzéseimtől a lehető legmesszebbre esik. Közvetlenül a rezisztencia edzés előtti napon a legalacsonyabb a pulzusom -kezdek kipihent lenni-, illetve terhelésre is ekkor a legalacsonyabb, pontosabban x terhelésre ekkor a legalacsonyabb.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
-
xy.zsolt
őstag
Ha nekem a napi 1 normális kv a futást bárhogy is gátolná akkor én bizony inkább nem futnék minthogy cikóriás szarokat vagy koffeinmentest igyak. Vannak dolgok amiről a futás miatt biztos nem mondok le.....a futás van értem, nem fordítva
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Tegnap úra rávettem magam egy interval edzésre... 4x2k @ 4:25, pihenő 500m@6:00... valamivel épphogy laktátküszöbb feletti pulzusra jöttek ki (amikor éppen nem volt emelkedő...).
Közben a Garmin 43:04-re becsüli a 10k időmet...
Vasárnap lesz a szülővárosomban egy 10k verseny, pont ott leszek, lehet benevezek ha nem lesz más programom.Apropó, Szolnok környékén tud valaki valami jó útvonalat egy hoszabb (~20k) futáshoz?
-
Fred23
nagyúr
válasz Peterhappy #95331 üzenetére
Feleségemmel mi este 10 körül még simán szoktunk kávézni. Nekem ilyenkor vigyázni kell az adaggal, mert egy erős dupla után minimum éjfélig nem tudok aludni, feleségem viszont simán szunyál akár fél órával az erős dupla elfogyasztása után; de olyan is volt, hogy 10 percre rá már nem volt ébren.
Tegnap +20-25 lett a pulzusom attól, hogy ellenállásos edzés után mentem kocogni. Brutális, milyen erősen kihat a gyurma / kondiparkozás a futásra.
-
Peterhappy
őstag
Feleségem is igy van bekotve. Neki sem sikerult eladnom a szervezet sajat ebredese maszlagot
@Inf3rno: felve kerdem: koffeinmentes kave?
Vannak maf egesz jofelek. En imadom a kavet, de ha 1300 utan iszok, nem alszok. Mostanaban este, jutifalat gyanant szoktam inni (EDESSEG HELYETT!!!) presszokent, 1 v 2 tejszinnel, kotyogosban fozve.Novenyi tejhez meg jo az Inka kave is
Cikoria, mint a Maci kv, csak toredek annyi cukorral.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #95319 üzenetére
Savat azt tényleg tud csinálni. Ez az arabica, amit iszok azért viszonylag gyenge sav és koffein terén. Egy átlag kotyogós robusta valszeg egész napra kitartana.
Kell a tempó, az adja a csínját az egésznek, ha néha felpörgeti az ember.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
norby_42
aktív tag
válasz LanyUs #95322 üzenetére
Tegnap pont rád gondoltam, elmentem megnézni egy tavat wellness helyett, volt benne 1 km szántófölddé vált út, úgyhogy toltam a porhanyós földön a két sor kukorica között. Fárasztó volt, de holtverseny alakult ki a pár száz méter csalánossal, nem tudom, melyik volt rosszabb. És vissza ugyanerre jöttem
Eat pasta, run fasta
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #95321 üzenetére
Szeretem, amikor a filozofálunk közösen! A vége általában az, hogy 9 év homokozó után, mielőtt elkezdenék normálisan edzeni már el is fáradok Lassan bukom a szántóföldeket, mert nő a termény rajta... Pedig boronálás után a legjobb futópályák voltak... A Mafate Speed 4 az egyik kedvenc terepfutó cipőm lett a Speedgoat 5 mellett. A Mafatet vittem már pályára is, aszfaltra is, mindenhol jól teljesít.
Amikor reggel esetleg leesek a tempóról és pofáncsap a hajnali kudarc szele, akkor ugyanezt kérdezem. Mi a szarért nem öröm futok csak és nézek ki a fejemből közben?[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #95319 üzenetére
Aki este nem alszik el a filmnezes kozben es reggel nem ugy ebred,mint akit egesz ejjel vertek az meg nem elt a DARALOBAN
Nem tudom mi a kerdes,de a valasz mindig: IGEN,KELL EZ NEKEM![ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #95318 üzenetére
Én villámgyorsan lejöttem 4 kávéról 1-re a sav miatt. Ami hozzátesz a fáradtságomhoz azok a minőségi edzések. Azokon a napokon este fáradtabb vagyok, mint a sima alapozós napjaimon. Ha meg kihagynám a minőséget, akkor nincs tempó Tehát a feleségemnek csak igaza van abban, hogy ez a teljesítmény hajkurászás végett alszok el a filmek közben
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95314 üzenetére
Elméletileg a végtelenségig. Gyakorlatban próbáltam elhagyni, de egy hónap után visszajöttek a tüneteim. Most a lehetséges minimumra szorítottam le a mennyiségét, de ezt már tényleg nem tudom nélkülözni.
A kávé terén lehet, hogy feladom. Az az 50kcal, ami benne van pont annyira eltelít reggel, hogy délig ne kelljen semmit bevinnem. Azt aláírom, hogy koffein nélkül is elvagyok, úgyhogy tényleg csak placebo lehet, legalábbis ilyen minimális gyógyszer dózisnál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Studi
veterán
válasz Dottorei #95313 üzenetére
Erre már nem nagyon van tippem. Amúgy inkább prevenció: én szoktam ellenőrizni időnként, mert baromi erős a körmöm, de nem minden típusnál vannak ilyen problémáim.
Ha azt érzem, hogy belül kezdi megkoptatni, bolyhosítani az anyagot, akkor oda megy belülről egy 2x2, 2x3 centis darabka leukoplaszt. Az szépen elvan, nagyon ritka, hogy cserélni kelljen, és megvédi a cipő orrát a kilyukadástól. -
Studi
veterán
válasz Peterhappy #95306 üzenetére
Akarod mondani perccel?!!! Az ágyból az első utam a kávéfőzőhöz vezet, bekapcsolom, aztán mosdó, hogy mire azzal végzek bebootoljon a kávéfőző.
-
Studi
veterán
Szoktam volt mondani: sosem márkát vizsgálunk, hanem típust! Minden gyártónak meg vannak a különböző modelljei, ki kell találni milyen célra szeretnéd, és a gyártó arra vonatkozó ajánlását megnézni. Amúgy sok futót még nem láttam UA-ban, nekem még nem sikerült eligazodni a kínálatukban.
-
Dottorei
tag
egy helyen kilyukadt a vászon a cipő orránál felül (biztos belerúgtam valamibe), nem vészes de tovább fog tágulni idővel - lehet vele valamit kezdeni? (talán ragasztani valamivel? )
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #95311 üzenetére
Ja, bemelegites + futos gyakorlatok/szokdelese,majd 4 sorozat a kovetkezobol:
5x rovid emelkedore gyors (lefele konnyed..ez a piheno) majd az otodik utan seta le,es az emelkedo labanal egy jo 250-300m gyors a bicikliuton. Piheno vissza seta/kocogas.
Ez elezos edzes a 800-as futoknak.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #95305 üzenetére
Alakulsz,ilyenkor kell fejben ott lenni,amikor jon a "faszerdo" kitartani,hogy atbillenjen a test es vegye a terheles.
Kitartaaaas epp tegnap mondtam a tiniknek,hogy az a kozeptav amire epp elesitenek az egy ilyen szakma.Naaagyon akarni kell,es sosem lesz konnyebb,de jo esetben gyorsabb az igen.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
sherlock82
senior tag
válasz Napfénysüti #95300 üzenetére
Támogatom!
nagyon jo kis tavaszi program lehet ha a társaság megfelelő.
Kihívás is van benne hiszen kevesebb a pihenéssel töltött idő mint két futás közt és sima hétköznap.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95306 üzenetére
Gyógyszer miatt. Egyszerűen hulla fáradt vagyok koffein nélkül. Meg tudom próbálni, hogy mi van nélküle, hátha azóta változott. "elso kave/tea ebredes utan 2.5-3 oraval legyen!!!" - akkor nem biztos, hogy felébredek.
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #95305 üzenetére
A gyogyszer miatt iszol ennyi kavet vagy elotte is ennyit fogyasztottal?
Lehet, hogy meg kellene probalnod par napig (3napos Punkosd?) Kavetol es zold teatol mentesen elni, kocogni. Max ha radtor a faradtsag, alszol. De hatha adaptalodna valamelyest a tested.Addig is, az elso kave/tea ebredes utan 2.5-3 oraval legyen!!!
-
inf3rno
nagyúr
Futottam 5k-t. [link] Úgy tűnik jelentős részben fejben dől el, illetve valamennyire keringés is. Lassan kezdtem 5:40-6:00min/km az első 3km 155-160 pulzus kontrollal. Utána a 4-nél egy kicsit elkészültem, gondolkodtam, hogy elég volt ennyi. Aztán az 5. végét megküldtem egy kicsit 4:50min/km-el. Az 5.-ben már nagyon meg akartam állni, egy pillanatra meg is történt, de aztán észbe kaptam. Sajnos ez a gyógyszer hoz valami extrém fáradtságot, amit nehéz kitrükközni. Napi 3-5 kávé le szokott csúszni, plusz a zöld tea, az valamennyire kompenzálja. Később pulzus terén jobb lesz, le fog esni 1-2 hónapon belül ugyanilyen 5:40-es tempónál 160-ról 130-ra, talán azzal nőni fog az állóképesség valamennyit. A tempót úgy tervezem, hogy tartom, nem megyek 5:30min/km alá, és reménykedek közben, hogy a térdem is bírni fogja a rendszeres futást. Most így állok.
Buliban hasznos! =]
-
tisn
addikt
UA cipokrol van valakinek infoja?
asszony latott reggel valakit ilyenben futni, aztan engem kerdezget milyen
https://top4running.hu/p/under-armour-ua-w-hovr-machina-breeze-wht-3026264-100
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága