Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Az is érdekes, hogy a sarkam akkor érezem rosszabbnak mikor nem csinálok semmit, tegnap futottam, sétáltam és ma reggel nem volt olyan nehézkes a felkelés, mint tegnap.
-
xy.zsolt
őstag
válasz margithid #97796 üzenetére
Az izomrövidülés már jóval 40 előtt kialakulhat és gondot okozhat.....és ami szintén nem mellékes, a teljesítményfejlődést IS gátolja, lassítja.
5-10percet bőven megér a nyújtás olyan napokon mikor nem volt előtte nagyon meggyötörve az izom....szerintem.
A lábak lelazítása (lerázása) viszont minden futás után hasznos.......ezt gyakran összetévesztik a nyújtással.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
zaskar
senior tag
válasz margithid #97791 üzenetére
Sajnos nem csináltam semmilyen tornát, sőt 10-15 évig elvoltam mindenféle nyújtás nélkül, mert ezeket egyfajta nyűgnek tekintettem a futás mellett. Azonban az elmúlt években a rövidülő izmok miatt egyre több kisebb sérülésem volt, így lassan változtatni kell a szemléletemen, ha nem akarok teljesen lemondani a szenvedélyemről, vagy állandóan sérüléssel küszködni.
-
margithid
veterán
válasz Peterhappy #97792 üzenetére
Jól betáraztál akkor!
Én most nem veszek, télen is csak ha valami jó akció lesz.
Kayanora fájna a fogam -
Peterhappy
őstag
válasz margithid #97788 üzenetére
Ment pü.
Hengerezés változó, függően attól, mennyire érzékeny a terület. Lehet első lépésben klasszikus SMR hengerrel, óvatosan, és idővel lehet persze masszázslabdával is (~ keményebb, tömör teniszlabda).Most rámoltam át a cipőim, a most felpattintott GT-1000 11 mellett még mindig van három bontatlan cipőm (Rebel v3, Liberate 2 és a múlt héten érkezett GT-1000 12 )
Ezek szerintem 2026-ig dobozban maradnak, addigra pörgetem ki kb. a most használt cipőim nagy részét... -
-
xy.zsolt
őstag
erről jut eszembe....ma az NL2-be nem vettem zoknit....hiba volt. Az interval végétől hazáig levettem őket mert a jobb sarkamnál már ledörzsölte a bőrt. Persze éreztem edzés alatt, de emiatt ha már rendesen bemelegítettem nem hagytam abba. Holnap tapasszal futok
-
zaskar
senior tag
válasz margithid #97786 üzenetére
Nekem kb. 2009-2010 környékén keletkezett sarkantyú a jobb lábamon, azóta ott van. Valószínűleg egy nem túl jól sikerült Nike cipő hozta ki, amiben ráadásul futottam 66 km-t is egyszerre, aszfalton. Plusz valószínűleg a sarokra érkezés is tett hozzá. Ezután különböző időszakok váltották egymást, volt hogy nagyon fájt, volt hogy kevésbé, és viszonylag ritkán egyáltalán nem. Elmentem egy ismert sportorvoshoz, de ő nem ajánlott fel lökéshullámot, pedig sokaknak csinálta. Később rájöttem, hogy nagyon sok függ a jó cipőválasztástól. Sajnos ez csak az első 10-20 km-en derül ki, mennyire fáj a sarkam egy adott modellben, vagy egyáltalán fáj-e. Olyan közkedvelt cipőket is el kellett adnom, ami az emberek 90%-ának nem okozott problémát. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy ez mitől függ. Droptól valószínűleg nem, inkább a cipőben alkalmazott habanyagtól, vagy attól, hogy az adott modell sarokra vagy középtalpra érkezésre van-e optimalizálva. Most szerencsére már jó ideje nem fáj, de voltak olyan évek, amikor folyamatosan együtt éltem a fájdalommal, bár éppen futni tudtam tőle. Most minden cipőm olyan, hogy egyik se hozta ki ezt a fájdalmat. Műtétet nekem se ajánlották, úgy rémlik, egy ismerősöm anno megcsináltatta, de nem nagyon volt elragadtatva az eredménytől.
-
margithid
veterán
válasz Peterhappy #97787 üzenetére
Arról a manualterapeutarol irhatsz privátban, hogy ki pontosan és mennyiért
Egyelőre nincs gond, de érzem hogy van ..
Jegelni próbáltam régen és az jó volt.
Hengerezes mit jelent pontosan, melyik fajta?Nékem amúgy még egy puma nitro vizlepergetos cipő van elfekvoben, azt egyelore nem fogom be.
Majd januárban veszek valamit, sportsshoes-on biztos lesznek jó akciók. -
Peterhappy
őstag
válasz margithid #97786 üzenetére
Ez mekkora Kb két hónapja nyugdíjaztam a második GT-1000-m, és tegnap, sokadjára döbbentem rá arra, hogy azóta nincs egy olyan igazi daily trainer cipőm, mint az, hiába forgatok négy cipőt (+a terep, és a vízlepergetős) egyszerre. És épp azokban a pillanatokban bányásztam elő az ágy mögül a harmadik, utolsó pár GT-1000sem, mikor írtál
Nekem talán a kedvenc cipőm (a tempós Rebel mellett). Leld benne sok örömöd!
Sarkantyút a rossz cipő okozhat sajnos, igen. Van két hölgyismerősöm is, akik a futásnak , a rosszul megválasztott cipőnek köszönhetik elsősorban a sarkantyújukat.
A lökéshullám segít, de önmagában kevés. Bitang sok hengerezés és nyújtás kell hozzá, főleg a talpon, de csak nagyon óvatosan, mert ha rosszul csinálod, többet árthatsz vele, mint használhatsz!
Az idősebb Hölgyismerősömnek javasoltam a manuálterapeutát, akihez járok. Akkor már egy éve nem futott, sőt a napi séta is nehezére esett. Az MT két hónap, 6-8 alkalom alatt olyan szinten tudta kezelni a sarkantyúját, hogy az a lába már jobb állapotban van, mint a másik És a napokban már újrakezdhette a futásokat is!Én semmiképpen sem műttetném, míg van lehetőség konzervatív kezelésre.
-
margithid
veterán
Mizuno Horizon 6-ot ma fogtam be. Első blikkre nagyon rendben van, kényelmes, jól csillapít, és nagyon stabil!
Tempó futásra nem ezt ajánlom!
Lehet befogom az Asics GT1000-et is, kb két éve vettem és azóta várja, hogy sorra kerüljön.
Az Asics Cumulus 23-at meg ezentúl sétára használom, van már benne kb 1000 km.Van esetleg valakinek Haglund sarka? (sarkantyú)
Nekem sajnos van, és egyre jobban érzem. Francos szűk cipők hozták ki, erőltettem őket, pedig nem lett volna szabad
Lökéshullámmal próbálkozott már valaki? Érdemes megpróbálni?
Műtétről olvastam, hogy az se segít tartóssan... -
Studi
veterán
válasz ígyvanferi #97769 üzenetére
Jaja, és amikor kikopott az Invincible, ott vakarom a fejem, hogy Vaporfly-t, Deviate Nitro Elite-et vagy Supercomp Pacert bontsak helyette?
-
Studi
veterán
válasz bandus #97774 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek. Egy korrekt állapotleírással fel lehet tenni, sokan örülnek még annak szerintem, ha valaki nem félmaratonokat, meg 3:50-et tol benne, heti 2x5km-re még bármelyik lefutott cipőm ér annyit, mint a bolti új legolcsóbbak. Vannak márkák, amiket kifejezetten keresnek, Hoka pl. villámgyorsan el is megy. Vinteden tolom én is.
-
bandus
veterán
ez a legjobb. nem a pénz miatt, hanem mert ha valaki hajlandó fizetni érte, akkor biztosan használni is fogja. így jó helyre kerül kicsit így tehetünk a környezetért, meg azokért is, akik nem tudnak új cipőket vásárolni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
én ezeket fel szoktam rakni 5-10 euróért willhabenre, azért nem ingyen, mert akkor 500-an írnak egy percen belül. aki kifizeti érte ezt a minimális összeget és eljön érte, az biztosan használja még valamire. séta, kondi, akár futás is. illetve a sashegyi gepárdok szoktak még futócipőket gyűjteni rászorulóknak, oda is vittem korábban az elhasznált lépőket.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
HKorn
veterán
Ez jó, lenne is kedvem hozzá, csak már kezdem elveszíteni a vitapozícióm, mikor asszonynak mondom, hogy ne vegyen egy 23. táskát, mert már elég van neki.
Másik problémám, hogy nincs hely a használt cipőknek, amik már futásra nem jók, de amúgy hibátlan állapotúak. Kidobni óriási pazarlásnak élném meg. Párat már öcsémnek, meg fatermonak lepasszoltam, de már nekik is elég van. Sétával sose fogynak el. Ráadásul ha lemezes cipőt selejtezek le, az még sétára se igazán jó.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
-
HKorn
veterán
Puma Deviate Nitro 2 mennyire más karakter az Endorphin Speed 2-höz képest? Érdemes a Speed 2 mellé venni DN2-t? Speed nagyon bejön, élmény benne futni, de mivel csak gyors munkára érdemes befogni, mert ott jön elő az igazi énje, nem tudom, hogy érdmes-e tartani ugyanolyan cipőből mégegyet.
Run&Ride
-
haiduo82
aktív tag
Vágyakkarbonlemezmentesnetovábbja : Asics Superblast 2 (kofuzi review)
"Együtt vagyunk senkik"
-
stefyY
őstag
Bár nem engem kérdeztél:
Be tudod, sőt. Annyi a különbség, hogy amennyiben trackhez csinálsz pacepro-t, akkor ott figyelembe veheted az emelkedőket/lejtőket, s az alapján még inkább finomhangolhatod a tempót."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
xy.zsolt
őstag
válasz stefyY #97749 üzenetére
Javaslom állíts be hozzá pace pro-t, vagy virtual pacert.....a screeen-en elég a céltempótól való eltérést látnod mp-ben...és a HR-t. Nálam ez vált be. Így biztosan nem futod túl a táv semelyik részét sem és egy totál kontrolált, energiahatékony futás az eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz xy.zsolt #97745 üzenetére
Motiváció van. Ha nincs, az olyan, mint amikor a cápa nem úszik, tehát meghal.
#97747 tomcica: Nem mondanám először futott távnak, majdnem kerek 2:22 a legjobb időm 30 kilin. Jó lenne bepasszírozni 2:20 alá.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #97746 üzenetére
Persze,hogy el lehet menni bringazni azzal a feltetellel,hogy megfeleloen visszatoltesz (szilardat is,folyadekot is) mert a piheno het egyik fontos eleme,hogy a glikogen raktarak toppon legyenek,ha az le van uritve,akkor lottek a Taper-nek.
Szoval 50km bringa az nem tav,de ne legyen nyelgazon,es elotte-kozbe-utana tolts vissza.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
nepszter1
addikt
Tomcic!
Most csütörtökön lesz egy felméro futásom a jövőheti csütörtöki versenyre. Kérdésem lenne hogy pl a héten pénteken el lehet menni egyet bringázni? Mondjuk 40-50km? Vagy már ne nagyon biciklizzek ebben az utolsó hétbe? -
stefyY
őstag
válasz xy.zsolt #97743 üzenetére
Az UB nem sérülés miatt, hanem már az előző éjszakai hasmenés miatti + a versenyen frissítési baki miatti kalciumhiány miatt volt. Rá talán három napra már megint futottam, hiába kötöttem ki a mentőben. 2022 februárjában lettem először komolyabban sérült, most tavaly augusztus óta egy percig nem voltam teljesen egészséges, de azért tudok szaladgálni. Oké, volt közben nőügy is, de újabb indok, hogy maradjak a futásnál, mert bizony abból sem lett semmi komoly.
#97741 tomcica: ...azt valahogy gondoltam. Lesz PB ősszel, ha máshol nem, akkor 30 kilin.
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
xy.zsolt
őstag
válasz stefyY #97736 üzenetére
Anno talán pont te írtad, hogy nem vagy sérülékeny🤔......aztán utána jött a 80km-nél dnf és hamarosan nem láttunk már itt. Én sajnáltam is, de megértettelek mert nekem is volt 6hónap topik kihagyás mikor az első hosszabb sérülésem lett. A lényeg, hogy futsz és itt vagy. Peterhappy-vel totál egyetértek
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz sherlock82 #97734 üzenetére
ezt látod nem tudom, de ott sosem volt sok üres hely.....a kint melózók akik ott autóról vonatra váltanak lehetnek bőven
-
Peterhappy
őstag
válasz stefyY #97739 üzenetére
Tanulsag: pont akkor a legfontosabb ehhez a Kozosseghez tartozni, amikor a legmelyebben vagy.
Tele a topic jo arcokkal, ertekes emberekkel, sporttarsakkal (sot, meg en is itt vagyok), segitunk, tamogatunk.
De ez mindenkinek szol, nem csak nekedSokszor irtam mar, nekem ez a kedvenc topicom - nem veletlenul. Evekig(!) olvastam akkor is, mikor nem futottam. Es ez lett a "vesztem" . Toltodtem a sikereitekkel, torteneteitekkel, aztan egyszer csak megteltem, es ujrakezdtem. Azota teljesen mas ember lettem, a topiknak hala, gondolkodasmodot, eletvitelt valtottam. Korabban sokadik helyen volt eletemben a sport, most a Csalad mogott a masodik.. Es boldogabb es egeszsegesebb vagyok, mint valaha. Pedig amugy meg mindig "szar minden" es minden nap faj kb mindenem IS.
-
stefyY
őstag
válasz sherlock82 #97737 üzenetére
Igyekszem azért, köszönöm.
Szóval PETERHAPPY-vel!
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
Ha már elkezdtem peterhappy-vel itt levélben beszélgetni, akkor beköszönök ide is. Sziasztok.
A tavaly nyár vége óta tartó sérüléshullám alatt nagyon offravágtam a topik figyelését, hogy őszinte legyek. Voltak olyan hetek, főleg a ősz végi-téli szezonális depresszióm alatt, amikor konkrétan az élethez sem volt kedvem, két ízben még marketplacere is felkerült az órám, de milyen jól tettem, hogy nem adtam el.
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #97732 üzenetére
Egesz mas, 200/400 + emelkedok,valamint a porgosre a Rebel V4 egy tank,ha oda kerdezed akkor a Kinvara 14 jobb
Hosszabb resztavok,tempok ott jon ki a Rebel V4 jo tulajdonsaga,felveszel egy tempot es konnyu utana tartani.
A Kinvara 14 az mas,inkabb konnyu porgogep.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
sherlock82
senior tag
válasz xy.zsolt #97722 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Éjjel óta áramszünet volt, azért csak most válaszolok.
Soproni vasútállomáson van a p + r parkoló mekkora esély van arra hogy hétköznapi napon reggel 8 óra körüli időben nem találok benne parkoló helyet ?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
stefi81
tag
válasz tomcica #97729 üzenetére
Mikor kézbe vettem, egyböl futhatnékom lett...
Tényleg jó kis cipő lehet. Itt is 12eft volt. -
tomcica
Topikgazda
válasz stefi81 #97726 üzenetére
Egyik mostani kedvencem vettem meg egy tartalekot is...aproert szortak a rozsaszin 40-es meretet szine buntet (meg csillamzik is a napon) de a cipo teszi a dolgat. NB Rebel V2 nyugdijba vonult,azt valtja.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefi81
tag
Ma megjött az asszonynak rendelt cipő... (nem érdemel ilyen jó cipőt, mert alig fut )
37es és nincs súlya, durva ez a cipő nekem, nagyon tetszik. (Zsolti sajna nincs a méretében és élőben lányosabb mint a gyári képeken)
-
xy.zsolt
őstag
Na, a tegnapi gyilok után ma sikerült egy 5k@5:30 123bpm-es reco. Sokat ér a minden délutáni 3k@7:00 ...de akár a tempós séta is.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #97723 üzenetére
és tényleg pedig még mennyit viccelődtem a "korház futásán" is
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz sherlock82 #97721 üzenetére
meszi85 Sopronban fut....én 15k-ra attól. Kérdezz nyugodtan, hátha én is tudom a választ....16évig éltem ott ....bár akkoriban nem futottam, 1m-t sem
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #97709 üzenetére
szep
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #97707 üzenetére
errol a frissites temarol jut eszembe, szombaton 3x osszefutottam egy sraccal. en bicoval, o futott, kb. 14km/h-val (eccer lelassitottam mellette)
se kulacs, se iso, se melleny nem volt nala.
mar kellemes 30 fok volt
addigra o mar a toltesen (tuzo nap, 0 arnyek) futott 8km (amig odaig eljtu az is min2-3), a bekotouton mar 5-t (en ekkor elkanyarodtam kozkutig, ittam)
onnan meg szeged 12km, tehat fm koruli tavot minimum futott. ujra megeloztem miutan egy kisboltban vettem egy 7dl-es apentat (majd megdoglottem), o meg mindig futott. kovetkezo kozkut kb 4km-re volt onnan.tehat minimum fm-et futott es kb. 20km-t frissites nelkul, jo tempoban. emelem kalapom...
-
Peterhappy
őstag
válasz Never79 #97714 üzenetére
Valahol a kettő között, félúton. Durván 145 körül lehet az átlag, kb. 5:15ös kilikhez. Táv, és főleg hőmérséklet függvényében, illetve mostanság a legtöbb futásomba teszek egy-két pörgetőt/tempót, amiatt is elszállhat az átlag, de így visszanézve, 145-t mondanék.
A 132 eléggé kicsinek tűnik, bár tényleg könnyed futás volt, nem is igazán éreztem többnek. De így belegondolva hajlok arra, hogy ott nem volt jó a mérés.
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #97709 üzenetére
Melyik a valószínűbb átlag pulzus? Ehhez az átlag tempóhoz mi szokott társulni úgy általában?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #97710 üzenetére
Én nem válogatnék ha úgy van....ha kell egy koktélbár jegesvödrét is kiinnám
pl mindenszentek estéjén extra hangulatos kör lehet
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #97698 üzenetére
Tatabányán a BSI futónagykövetnek van egy úgynevezett kremás (krematórium) köre. Csónakázó tó, Síkvölgyi temető, a temetőben vízvétel, illetve körbefutjuk a temetőt (igen, belül), ha valaki közben meghal, elföldeljük, majd vissza Csónakázó tóhoz. Kb 10-11 kili. Merő blaszfémia
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #97708 üzenetére
De nem is vízre költöttem
Az EU futásról kocogtam haza úgy, hogy azt hittem soha nem érek haza, és azzal motiváltam magam, hogy a házunk helyett a közeli lidlhez futottam (pár száz méterrel még több is lett így távban), és meglepem (és meg is leptem) magam egy fagyival (vagy túró rudival?) és egy jéghideg radlerrel. Gyorsan lecsúszott az is, na.
-
Peterhappy
őstag
Na, csak érdekességképp.
Szombat reggeli futás, 5:52-es indulással, két pihenőnap (csak pénteken úsztam egy keveset), és egy rekorder, több mint 7 órás alvás után.
Vasárnap reggeli futás, 6:16-os indulással, tehát szűk nappal a 30k után, kevesebb mint 5 órás alvás után.
Szombaton verőfényes napsütés, és kánikuka volt, vasárnap amúgy szintén rohadt meleg, de végig felhős ég. És oké, a táv vasárnap feleakkora volt, de azért a különbség eléggé szignifikáns. Az óra szerint szombaton 19, vasárnap 22 fokban indultam neki.
Mindkét esetben mellkaspánttal mértem.Gyakorlatilag azonos átlagtempó és cadence mellett több, mint húsz ütésnyi volt az eltérés, dacára annak, hogy (papíron) sokkal kipihentebben indultam el.
Hát ennyit számít, ha tűz a nap.Szerk, kieg: Lehet benne persze valamennyi mérési hiba, de érzetre is jelentős volt a difi a két kocogás között.
UTT-n Pali haverom végül összetett negyedik, férfi harmadik lett! Azt mondta, volt, ahol 50 fok feletti hőmérsékletet mértek árnyékban. Élete egyik legnehezebb versenye volt, pedig Ő azért körbefutotta már párszor a Balatont, volt Spartathlonon stb...
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #97707 üzenetére
Na ugye.....Van mikor az elveket felülírja a szükség
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #97706 üzenetére
Elveim vannak, vizet nem veszek boltban.
Nagyobb gond volt, hogy vasárnap délután volt, és seholsepusztán hiába gurultam településről településre, még kocsmát sem találtam, nem hogy nyitvatartó boltot.De végül egy Isten háta mögötti italdiszkontra akadtam, és valami alkoholmentes lónyál (radler) lett a befutó, kettőt gurítottam le együltő helyemben, életemben nem esett olyan jól ital, mint akkor.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #97703 üzenetére
Ilyenkor újratervezés egy bolthoz, benzinkúthoz, étteremhez, stb
A dehidratáltság nem vicces ....pláne pl félúton, távol otthontól.
A pénzért vett víz is pont úgy hidratál mint a közkúti (ha működik)[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #97698 üzenetére
Ne úgy képzeld el, mint egy futókört, normál utca megy keresztül rajta.
Eat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
+1
Voltam olyan bringatúrán, ahol az életemért küzdöttem kb, hogy kutat találjak. És településeken keresztül egy sem működött, amit a Közkutak app mutatott.
De a szombati futás alkalmával is már a vesém porzott, mire találtunk működő kutat. 3km-re voltunk a játszótértől, ahol tudtuk, hogy tutira van víz, de roppant nehezen tudtunk volna addig elvergődni. Három megállással kb. 2, de inkább 2.5 liter vizet tápláltam magamba. Úgy, hogy kora reggel indultunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest