Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29208) Clemi válasza MC Pite (#29196) üzenetére


Clemi
veterán

Ha még az sem elég; akkor igen, eltekerem a záridő tárcsát. Aztán ha előbb még pl 6400as iso mellett is sötét volt az 1/125, akkor ha következőleg (jellemzően nem rögtön) túl világos marad 1/125nél; akkor baszki, már megint hozzá kell nyúlni. De lehet, hogy gondolatolvasó opció is kellene a következő fw-be a 3 auto iso konfig és a tárcsák mellé.

Az alapvetés az, hogy ha automata, "P" vagy félautomata "A" vagy "S" módban használod a gépet, akkor olyan nincs, hogy túl sötét lesz a kép, mivel a gép minden áron helyesen akar exponálni. Ha a rekeszgyűrűt nem teszed A módba, és a záridőt hagyod A módban, akkor A módban (blende prioritás) vagy a géppel, vagyis a váz a záridőt tologatja kénye kedve szerint, a helyes expozícióhoz, feltételezve egy fix ISO állítást. Ha itt ezen a ponton az ISO-t betolod valamelyik automata állásba, mindössze annyi változik, hogy a gép a záridőt felfelé csak a minimum értékig tekeri, onnan az ISO-hoz nyúl, azt emeli amíg a maximumot el nem éri.
Ha azt eléri, akkor elkezdi a záridőt is növelni, mivel helyesen akar exponálni.
95%-ban ez a mód helyes, de mivel egy rúgkapáló kicsiről van szó, kiszámíthatatlan mozgásokkal, inkább a "S" módban (záridő prioritás) gondolkodnék, vagyis egy fix 1/250-es záridő (1/125-nél simán bemozdul a kicsi), a blende gyűrűt "A" állásba tekerni és mehet mellé az Auto ISO. Ebben az állásban a váz a blendét fogja variálni, még akkor is, ha az Auto ISO beállításban te csak minimum záridőt tudsz állítani, minimum blende opció nincs. Próbáld ki.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.