Hirdetés
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ha automata vezérlése lehetne a szárnyállításnak, már biztos "rácuppantak" volna...

-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
A KERS-szel annyi a baj, hogy nem növelték meg vele a súlyhatárt, és egyenlőre a pilóták fogyókúráztak jobban, mint az autók. Lehet hogy Lonzi haszontalannak gondolja, de szerintem Glock vagy Webber rohadtul átkozta azt a kütyüt, amikor Lonzi az ő életüket keserítette meg vele.
Más, érdekes, hogy az állítható szárnyakra meg senki nem cuppant még rá, pedig a tempós kanyarokban biztos, hogy lehetne vele büvészkedni...
-
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Én meg arra akartam utalni hogy akármennyire is technikai sportok élvonalába tartozik a Forma-1, ennek ellenére ott sem foglalkoznak minden területen egyedi fejlesztésekkel. Ahol lehet ott is a hagyományos, "bolti" cuccokat építik be, mert könnyen beszerezhető, olcsó, jól bevált, stb...
-
PazsitZ
addikt
válasz
üzenetére
Többek között erre is akartam utalni, hogy nem az F1 az első és egyetlen hely, ahol igenis jelentős szerepe van a könnyű/kicsi/mobilis energiatárolással kapcsolatos fejlesztéseknek.

(#38992) b-type:
Szal még a szabályok adta szűkös kerettöl is messze van a KERS kihasználtsága.
Most lehet én tudom rosszul a szabályokat, de több energiát nem adhatnak le a jelenleginél sem? Tehát egy kör alatt mindenképp összegyűlik a szabályok adta felhasználható energia, hiába termelhetnének többet nem használhatják fel...Bár említesz szabálymódosításról is. Az gondolom ezen a téren max. jövőre fog változni nem pedig év közben.
óriási különbségek vannak egy szérigyártás kutatásai és a F1 kutatásai között
Erre vonatkozólag pedig pont leírtam itt feljebb és a (#38990)-ben, amit gondolok. -
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
sry, de ez most két hozszólásba megy

Szal még a szabályok adta szűkös kerettöl is messze van a KERS kihasználtsága. Innen eredeztetem a fél másodperc különbséget..mivel ez az fél másodperc, a jelenlegi hátrányok megszünetésének folyamatából és az előnyök kihasználásából ered. Ez természetesen nem megy a bevetéstől kezdve, ez folyamatosan kristályosodik ki, és a végül...nincs végül persze, de mondjuk úgy hogy a következő szabálymódosításig, kialalkul ez a fél másodperc előny egy Kers nélküli de szintén folyamatosan tökéletesedő autóval szemben.
Mivel ha van kapacitás, akkor a KERS csak egy újabb kihasználandó lehetőség.
Jelenleg ez a tesztkorlátokkal kissé lassabb, de mindenképpen lejátszodó folyamat, szintén feltételezve a kapacitás állandóságát természetesen.
Az aksi súllya ne aggasszon
..hidd el óriási különbségek vannak egy szérigyártás kutatásai és a F1 kutatásai között, hogy csak a kézenfekvőt említsem: piacképes eladási ár aránya az előállítási költségekhez.
Az F1 prototipus kategória (egyenlőre), itt a kutatási költségeket nem húzzák át azzal az indokkal, hogy nem éri meg, míg az autógyártásban nincs értelme olyan kocsit gyártani amit aztán senki nem tud megvenni,...illetve nem profitbarát instabilizálni a fő bevételi forrást, azaz a megnövekedett gyártási költségeket megtartva mégis alacsonyan tartani az eladásokat, hiszen a veszteség szóra egy részvényes sem fog bólogatni. -
törölt tag
válasz
proof88
üzenetére
Nincs értelme, egyébként a Michelin-t nem kikönyökölték...elment, elment ahogy a MotoGp-ből is és a WRC-ből is. Ez a Michelin terhe..vagy nem, mindegy, de semmi köze hozzá senkinek az F1-ben.
Aztán, nem az egy gumiszállító a probléma, egy gumiszállító volt már tavaly is a WRC-ben, MotoGp-ben is..és több más nagy sorozatban is.
Az FIA előírása volt az, hogy legyen nagy különbség a qual gumi és a verseny gumi között, hogy látványos legyen a versneyen való taktikázás, ez még tavaly nem volt elég nagy mértékű különbség idénre még nagyobbat irányoztak elő. Ezt lenyilatkozta a Bridgestone is...nem az ő döntésük, van akkora kapacitásuk hogy legyártsanak olyan gumit ami gördülés közben konflettiket szór szét és klasszikusokat játszik.
Nem ezt szó szerint, de világos volt.Az az ő döntésük hogy milyen gumifajtát visznek egy versenyre, és bár akkora tapasztalatuk van hog ynem értem miért nyúlnának félre,..de ha ott félrenyúlnak akkor lehet őket hibáztatni érte, jogosan.
De az egy pályaspecifikus gumi és abból egy lágy-szuperlágy, kemény-és közepes...illetve tökmindegyhogyannevezzük, a lényeg hogy a két gumi között látványos különbség legyen. -
PazsitZ
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Megérte anno kibulizni, hogy elmenjen a Michelin.
biztos volt aki ezen is jó pénzeket akasztott.(#38978) b-type:Nem tudni mikortól lesz egyértelműen előny, és azután mikor lesz ebből több mint fél másodperces köridőelőny stabilan minden körben szinte a vezetőtől függetlenül.
Ezt most nem értem.
Nem meg van szabva, hogy mennyi energia használható fel belőle?
Ha meg súlyról beszélünk ott az aksin problémáznak leginkább. Viszont ezen problémakör fejlesztése gondolod az F1-en kívül senkinek ne lett volna eddig érdeke, ami alapján nagy áttörést vársz?
Így mikor lesz előny? -
proof88
addikt
Megint a gumi-buli - vicces egyébként, hogy a Bridgestone-os technikai igazgató csávó mindig megmagyarázza utólag, hogy mi volt a baj az előző futamon és most miért lesz jobb, aztán a pilóták megint az ellenkezőjét mondják.
Annyi bizonyos, hogy Kína nagyon használja a gumikat, ahhoz viszont nem tudok hozzászólni, hogy a pálya felületének mássága ezt milyen mértékben fogja befolyásolni Ausztráliához képest.
szerk.: bárcsak több gumigyártó lenne... ugyanaz a fíling, mint a vga-knál: bárcsak újra 4-5 gyártó versengene.
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Button elveri, a csodálatos tehetséggel megáldott csapattársát, az tuti.
Nem fogja kihasználatlanul hagyni előnyét, és most sok pontot akar összegyűjteni, mert VB akar lenni.
Csodálatos tehetséggel megáldott csapattárs pedig eltékozolja, aprópénzre váltja az áldást.
-
törölt tag
válasz
Dízeles
üzenetére
Ne becsüld le a mérnököket, mezei halandó az elmúlt 100éve technikai fejlődését is nehezen dolgozza fel, az elmúlt 20 évét pedig nem is képes.

A lendkerekes cucc pl. überbrutál, csak az elnevezése csenghet kicsit régiesnek.
A KERS előnyeit eddig is láthattuk, frankó... pedig még igen csekély mértékben használják ki a benne rejlő tartalékokat. Messze még a vége.akosf:
na igen
...de valahol el kellett indulni. -
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Akkor jó.

-
törölt tag
A KERS-szel kapcsolatosan nem túl alacsony ez a 400 kJ-os limit amit megengedtek? Ez kb. egy 125 km/h sebességgel száguldó 650kg-os autó mozgási energiája. Ennyit szinte bármelyik kanyar előtti fékezéssel visszatermelnek. Nem hiszem hogy ezért érdemes egy autót plusz 20-30 kg-mal megpakolni...

-
Dízeles
aktív tag
KERS-nek ugyan mi értelme ?A lendkerekes nehéz és ütközés esetén szétrobbanhat,az aksis nehéz ,áramütés veszélyes,az aksi kigyulladhat.Ezekből ,hogy lesz utcai verzió?Lendkerék
eléggé futurisztikus.Hívhatnák kerékkötőnek. -
hunnylander
őstag
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
üzenetére
Értem, hogy elvileg előny, de amíg kiforratlan, kezdetleges a technika addig kockázatos játék is egyben. Jövőre biztos előnyt jelent majd, akkor használják, ne most amikor egyébként is problémák vannak. KERS nélkül próbálják meg kihozni a kocsiból a legjobbat, aztán jöhet a KERS, ha már jobban ismerik a technikát.
Pont Alonso nem biztos a KERS-ben, amikor Majálziában huszárkodott vele rendesen, bár kitudja mit ment volna a nélkül.
hunny: Köszi
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Dennis Hamiltont segítené visszavonulásával?
"Azzal, hogy a pletykák szerint a szakember el szeretné adni 15%-os részesedését, megakadályozhatja, hogy a tavalyi év világbajnoka, Lewis Hamilton más csapathoz igazoljon."
Csak én nem értem hogy ezzel vajon hogyan akadályozná meg?
-
hunnylander
őstag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez tényleg érdekes, valszeg a Bmw már elkötelezte magát végleg,...míg pl. Alonso még mindig kételkedik a KERS-ben.
Ez jó...kiváncsi vagyok mire megy vele Kubica..hiszen tényleg nehezebb, azaz nem véletlenül nem szerelték be eddig. Sztem ez a Bmw eddigi vonalát követi, hiszen mindig is előbbre helyezték az autó fejlődését a pilanatnyi előnyöknél...pont ez volt a baja Kubica-nak tavaly.
...és most már kell a két autóból, két vezető tapasztalásaiból származó adat.
Nehéz szülés ez a KERS ugyanakkor még mindig csak 2 futam telt el, és a kettő között egy hét volt...azaz lófüty.
Aztán az is lehet hogy találtak valamit...-=Sziszi=-
Mert muszáj,...nagyon rossz döntés is lehet az ha egy élcsapat a nemfejlesztés mellett dönt. Sztem üzleti okai is vannak, ..legalábbis ha valóban egséges KERS-t akarnak ha egyértelmű előnye mutatkozik, akkor nem mindegy kinek a rendszere lesz az.
Másrészt, az üzleti okokon kivűl, valahol mindenki hisz a KERS-ben, és egy elég nagy sötét ló...de akár befutó ló is lehet. Nem tudni mikortól lesz egyértelműen előny, és azután mikor lesz ebből több mint fél másodperces köridőelőny stabilan minden körben szinte a vezetőtől függetlenül. -
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez az infó honnan jött?
Ha igaz. Végre lehet egy jó hétvégéje a Ferrarinak. Nem is tudom miért erőltették eddig. A tesztek alatt nem derült ki, hogy megbízhatatlan és nem biztos, hogy előnyt jelent? Na mind1 érdekes hétvégének nézünk elébe.Üdv Szisz
-
hunnylander
őstag
Érdekes hírek vannak KERS szinten.
Kubica használni fogja pénteken a Ferrari meg nem fogja használni egész hétvégén.
-
Steve1979
aktív tag
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a Ferrari csapat főnöke kirúgta a szerelőit, és cigányokat fogadott fel helyettük, mert azok 3x gyorsabban szerelik le a kerekeket. Később viszont nagyon megbánta döntését...
Igaz, hogy a szokásos 10 másodperc helyett 3 másodperc alatt cserélték a kerekeket, viszont a maradék 7 másodperc alatt átfestették a karosszériát, átütötték a gyári számot, és eladták a kocsit a Hondának...
-
törölt tag
válasz
Qorthral
üzenetére
Sztem sem csak a Diffúzor miatt.
Szvaz rém egyszerű (vagy legalábbis én annak tartom
)
Mi a közös a nem szenvedő csapatokban?
-KERS hiánya, diffuzor megléte.
Mi a közös a szenvedő csapatokban?
-KERS megléte, diffúzor hiánya.Ugye két csapatot lehet felhozni köztesként, a Red Bull-t akik gyorsak diffúzor nélkül, de KERS nincs náluk.
A Bmw akik feles autóval futnak, és nyílvánvaló hogy a KERS nélküli autójuk a gyorsabb, az hogy Kubica a második helyért vívott csatában kiesett az első futamon, a másodikon meg el sem tudott rajtolni...valmint Nick egy kerékcserés taktikája kitartott az előző futamon (ahol a három volt a jellemző a többieknek), az nem zavarhat össze.Aki nézi az LT-t az meg tudja különböztetni hogy mely pályaszakaszon gyorsak a gyorsak (és mennyivel, mert tök sokkal), azt már nehéz különválasztani hogy a diffúzor vagy a KERS súlyproblémái miatt...szvsz nem is kell különválasztani...mindkettő uott fejti ki a hatását, a pálya kanyargós ritmusos részein.
-
8nemesis8
veterán
válasz
venember83
üzenetére
MI?
A vb eldőlt? Szerintem ez nagyon meredek kijelentés, egyáltalán semmi nem dőlt még el.A diffúzorról meg csak annyit, hogy igenis nem keveset számít.

-
venember83
nagyúr
Valahogy kétlem, hogy csak a diffúzor miatt lennének ilyen gyorsak az izomautók, az idei vb elég hamar eldőlt.
-
Peat;)
veterán
Ebben a rendszerben egy féleképpen lehet felzárkózni: ha Button kiesik. Most hiába lesz mindig valaki második, legyen az Button akár...ha beelőzi néha egy toyota az még édeskevés lesz. Avagy 2 pont faragás...Olyan 30 pont előnyt kell összeszedni Buttonnak és már sima ügy ez az év. Ebből ha megnézed már elég sok megvan két futam alatt.
Éremrendszerben meg ha az év második felére elkészül egy jól sikerült autó, aminek most nincs diffúzora..nyernie kell és van esélye. Nem csak matematikai.

-
bdav
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"nem sikerül csökkenteni a leszorító erő szintjét, és az autók kanyarvételi sebességét, ami az Előzési Munkacsoport célja volt"
nem az volt a fő cél h. közelebb tudjon menni az előtte levőhöz a másik? nem tudom mondjuk h. ezt pontosan mennyire befolyásolja a diffúzor, de elvileg a hátsó szárny pl. ezért olyan amilyen. (kanyarsebességről szó nem volt a télen)
-
Motion_Blur
félisten
Márió Tisszien Úr a döntésről:
"Ez viszont azt is jelenti, hogy nem sikerül csökkenteni a leszorító erő szintjét, és az autók kanyarvételi sebességét, ami az Előzési Munkacsoport célja volt, mikor kitalálta az új szabályokat. Most pedig a hét csapatnak nagyon keményen kell dolgoznia azon, hogy elvégezze autóján a szükséges módosításokat."
-
bdav
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
hipotetikusan gondoltam. szvsz ha éremrendszer lenne akkor nagyon hamar gyakorlatban behozhatatlan előnyre tenne szert Button (2/2 elég durva úgy), pontozásban viszont van olyan scenario hogy felzárkóznak a Toyoták ha nem jön ki a lépés (tuti lesz ilyen)
-
Motion_Blur
félisten
Nem hinném, hogy a brawn-i szintre mostanában bármelyik csapat is képes lenne felfejlődni. Az az érzésem, hogy időmérőn a Toyota harcba szállhat velük, de versenyen nem lesz kérdés. Buttonnak most is el kéne verni a csodálatos tehetséggel megáldott csapattársát és akkor már nem lesz kérdés az sem, hogy a továbbiakban kinek kit kell támogatni.
-
proof88
addikt
Alig várom Kínát, egyrészt imádom ezt a pályát, másrészt eső is lehet belőle, ami azért nem lesz olyan, mint Malajziában. De egy full száraz futamnak is örülnék...
-
bdav
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
"na jó a pontrendszer? még hamarabb lesz vb Button mint éremrendszerben"
igen jó. ha éremrendszer lenne, sokkal nagyobb lenne az előnye (most Trulli v. Glock egy második helyezéssel behozza, ha 0-1 pontot szerez Button valamikor), pláne ha felfejlesztik a többiek az autót és durva körbeverések lesznek a következőkben.
-
hunnylander
őstag
válasz
Qorthral
üzenetére
Nem hiszem, hogy tényleg fél mp-et vagy még többet jelent pusztán csak ez.
Helmut Marko, a Red Bull szakembere 7 tized előnyt tulajdonít a BGP diffúzorának.
A mostani formulában ez az eltérő kialakítás tetemes különbségeket tesz ki. Miért? Mert a diffúzor az autó leszorítóerejének 30-40%-át adja a padlólemezen generálva. (Ez egy korábbi adat, korábbi aeroszabályokhoz és diffúzorokhoz, könnyen lehet, hogy a mostani formulában ez az érték nőtt.)
A jelenlegi hátsó szárny 'molyfing', édeskevés leszorítóerőt ad (a korábbiakhoz képest, főleg, hogy az autótestről is hiányoznak a leszorítóerőt generáló elemek), ezért spécizik fel a diffúzort.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Qorthral
üzenetére
Tény, hogy a 3 legerősebb csapat DDD-t használ. Ha nem lenne DDD-uk, akkor valszeg nem lenne ennyire domináns a Brawn, és nem emelkedne ki a másik kettő sem. Szerintem a Brawn mindenképpen a legjobb konstrukció idén, de a másik kettő DDD nélkül fogható lenne a RedBull/Ferrari számára.
A Brawn nagyjából 1mp-el jobb, mint az erősorrendben mögötte álló nem DDD-s autó. Önmagában egy jól kialakított diffúzor szerintem jelenthet 0,5mp-et simán.
Az a baj, hogy lassan többet beszélünk a diffúzorokról, mint magáról a versenyekről

-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Látom van külön F1 topic is

Nem tudom, ki hogyan van vele, de eddig elég izgalmas volt ez a két futam. Nem bánom, hogy most a nagy csapatoknak van mit behozniuk, ha egyáltalán sikerül majd nekik pár hónapon belül. Élménydús futamokat láthatunk. Immáron legalább 4éve(és még több) nyomon követem az F1et ,de az idény bizonyul eddig leginkább kiszámíthatatlannak.
-
Qorthral
őstag
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem túlzottan felfújtnak tűnik ez a diffúzorügy.
Persze, nyílván fontos, hiszen ha csak 3 századot jelentene körönként, egy versenyen az máris 2 mp, azzal meg futamot lehet nyerni/elveszteni. Érthető, hogy reklamáltak a csapatok.Csupán csak azt vitatom, hogy ettől, és főleg/kizárólag/csak ettől gyorsabb a BGP, Williams és Toyota mint a mezőny nagyja, annyival amennyivel. Nem hiszem, hogy tényleg fél mp-et vagy még többet jelent pusztán csak ez.
Gondoljuk csak meg, ott van pl a Force India. Tavaly sima sereghajtók voltak, 2-3 mp hátránnyal körönként a Ferka, Meki, Bömös 3ashoz képest. Most meg annyira egyben van a mezőny, hogy a lemaradásuk az elejétől is csak max 1,5 mp, a többiektől 1-en belüli (sőt), pedig nincs csodadiffúzoruk...
A motor+váltócsere nem hiszem hogy oly sokat segített, eddig is erős motorjuk volt.Akkor mért ilyen jók? Az új szabályok miatti kavarodás miatt. Mindenki úgy alkalmazkodott az új szabályokhoz ahogy tudott, kinek jobban, kinek kevéséb ment ez. A Toyota már évek óta várja a jó eredményt, most kijött nekik a lépés, egyik legnagyobb költségvetés, totál új autót kellett építeni, na meg van már pár év tapasztalatuk is, nem csoda hogy elöl vannak!
A Brawnról mindenki tudja hogy a Honda1,5 éves komoly melójának eredményeképp ilyen jó + Merci motor Honda helyett + DDD. De nem csak az utóbbi miatt

A Ferka, Meki persze hogy lemaradt, nyilatkozták is, hogy a tavalyi évvégi hajrá miatt van ez. De ha nem lett volna nekik hajrá, akkor a sok idejükkel még DDD nélkül is a TOP3ban lenne ismét mindkét csapat, ez nem kérdéses...
A BMWnek kevésbé, a Red Bullnak nagyon is sikerült alkalmazkodni, pedig egyiken sincs DDD.
Az egyetlen kilógó a sorból talán a Williams, az Ő szereplésük tényleg meglepő, biztos benne van a diffúzor is, de nem csak az.
Igazság szerint szerintem az okosok mérnökei is tudják, hogy nem jelent ez a difi olyan sokat, 1-2 tizedről lehet szó. De eddig nyomni kellett a szöveget, hisz nekik nagyon megérte volna ha az FIA betiltja:
1. Nem kell sok pénzt beleölni a kifejlesztésébe
2. Brawnék felsülnek és legalább kicsit lassabbak lesznek...Ezért tolta a szöveget Alonso, hogy ezzel eldől a VB, ésatöbbi.
Majd meglátjuk mi lesz, mindenesetre nagyon meglepne, ha hipphopp fél mp-t javulnának a csapatok akik beteszik a csodadifit... -
Peat;)
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Ahogy a Ferrarinak meg Rönyónak egyaránt.
Ugyanakkor a Red Bull jóval ezen csapatok előtt jár, ha nem törik az autót akkor nem maradnak le, 3.-4.-ek az erősorrendben...az hogy ezt nem tudják kihasználni meg Vettelt megbüntetik olyanért amiért pl Hamiltont büntiznék akkor megint jönne a Mózli ősei márpedig.. szóval ez már egy másik dolog, eddig nem jött össze nekik. A másik csapat a Mclaren, ők meg pont azért mert nem kell radikálisan átalakítani az autót, illetve legutóbb ezt olvastam. Azóta ki tudja. Érdekes a dolog, Williams-nek meg Toyotának én örülök mondjuk, azt már többször leírtam melyik csapatnak nem. Kb a miatt amit a fazon (Dízeles, elnézést nem emlékeztem nevére) írt az előbb...egy szponzor meg egy brawn = vb autó..hát persze, meg a honda milliárdjai. -
joshua7
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
'Fragile'.
[link] -
válasz
Peat;)
üzenetére
Pont a Red Bull fogja a legnehezebben -> másoknál lassabban integrálni a meglévő kasztnihoz az 'új' diffúzort. Ők egyedi más csapatok által nem használt hátsó felfüggesztést és váltót alkalmaznak, nekik van a legkevesebb helyük az új diffúzorra ezért az autó teljes hátsó részét át kell alakítaniuk. [link]
-
eXodus
őstag

Vót má? Fake? -
Timyyy
őstag
Szóval mostmár csak azt tudom elképzelni, hogy a rendező országok és a versenyzők mindegyikének a nemzeti zászlója itt díszeleg... vagy mi.

-
D.Orion
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
"A rendező országoké nem lehet, mert nincs finn verseny"
Szerintem sincs.

-
D.Orion
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Barátnőm felvetett egy érdekes dolgot amivel én is egyetértek. Az egyik képen balról jobbra a második sorban, az eu zászló felett van egy olasz zászló. Nah de afelett meg 90°-al elforgatva még egy három színű zászló. Akkor az most milyen is, hazai?

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
hmm

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez meg egy tegnapi fotó.

A window cleaner chats with another near the advertisement featuring McLaren Mercedes Formula One driver Lewis Hamilton of Britain at a shopping mall in Shanghai, Tuesday, April 14, 2009. -
Motion_Blur
félisten
-
D@ni88
addikt
válasz
Dízeles
üzenetére
volt ott pénz dögivel...
Hondahány hónapon is fejlesztette? Az meg egy dolog hogy mikor jött létre a csapat, de akkor is kész volt és nem 1hónap alatt lett ilyen, meg nem 1szál sponsorral. Hanem gyári honda támogatással.
Amúgy meg Honda motorral sztem kicsit gyengébbek lennének, szval végülis jól kijött nekik... -
Dízeles
aktív tag
Üdv
Részemről örülök ennek a diffuzor balhénak.Egyrészt azt bizonyítja van nélkülözhetetlen ember -Ross Brawn- és kis tökösséggel és egy szál szponzorral szét lehet csapni a steril csapatok közt.Ez olyan sufni tuningos dolog csak több pénzel és ésszel.. -
Nowhereman
őstag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Szerintem még senki, Barcelonára lesznek meg velük. És nyárra szerintem a Red Bull kerül majd kihívó pozicióba a Brownnal, mert ahogy elnézem a többi csapatnak több a hátránya, mint a DDD miatti 0,2-0,3 sec.
-
Peat;)
veterán
válasz
wildrain
üzenetére
a5.hu-ról:
a Renault jogásza, Andrew Ford is, aki kijelentette: "Nem arról van szó, hogy a Renault nem jött rá valamire, amint (Ross) Brawn állítja, hanem arról, hogy az FIA illegálisnak minősítette a megoldást. Ekkor hagytuk abba a diffúzor tervezését."Azért kíváncsi lennék akkor pontosan mit kérdeztek meg és utasítottak el. Amennyiben valóban hasonló megoldás volt, akkor talán felesleges a magyarázat...nagyobb szenzáció ha Brawn "újonccsapata" van elöl. Na meg bárki bármit mond, én nem hiszem el (ettől még lehet) hogy sem a Ferrari, sem a Red Bull (Adrian), sem a Mclaren sem a Renault nem próbálkozott valamivel. Kiket is fegyelmeztek az elmúlt években? Lengéscsilapító, padlólemez, hajlékony szárnyak...
bizonyára azóta megszentesült kisbárányok lettek ezek a csapatok.No de Red Bull-ra remélem hamar felrakják ez a bejglitepsit vagy mit és Vettel elküldi nyaralni a BrawnGP-t.
, többi autó esélytelen szerintem hogy odaérjen már még hatalmas ponthátrány előtt. (na jó a pontrendszer? még hamarabb lesz vb Button mint éremrendszerben) -
wildrain
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
A Renault biztos, hogy nem.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem vagy 3-4 éve még ők is aközött a 3 csapat között lettek volna, akik kicsit tágabban értelmezik a szabályzatot és eleve dupladiffúzorokkal kezdik a szezont. De mostanában ez a Ferrari nem ugyanaz a Ferrari. Bátortalanság, majd, amikor bátrak akarnak lenni az is rosszul sül el. Sorozatos taktikai bakik, a tavalyi szezon meg a boxutcában ment el. Kéne oda vezetőségbe egy "nagy gondolkodó".
-
!Overdose!
őstag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
McLaren és Renault.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Előny, de nem emiatt borultak az erőviszonyok. Majd kiderül, hogy igazam van-e. Hétvégén akkor kik fognak menni DDD-vel a Williams, BGP és a Toyota-n kívül?
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sajnáljam őket? Nem fogom.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Pedig a köridők alapján egyértelműen pont az a 3 csapat a leggyorsabb. Több szabadedzésen is az első 7-ből 6 dupladiffúzoros autó volt. Ez nem lehet véletlen.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Domenicali:
"Sajnálatos módon a bíróság döntése arra kényszerít bennünket, hogy változtassunk az autó alapvető területein, mert csak így leszünk képesek egy szintre kerülni a többiekkel, már ami a technikai szabályokat illeti. Ez pedig időbe és pénzbe kerül"
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Így is van!

Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy hol lesznek a többiek DDD-vel. Mert nagyon annak tulajdonítják az előnyt. Szerintem csak "savanyú a szőlő" és a difire fogják, de most minden kiderül. Szerintem nagyon fognak nézni, hogy DDD-vel sem tudják majd befogni a BGP-t, csak a Toyota, RB vagy Williams.
Üdv Szisz
-
!Overdose!
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Örülök a hírnek, bár 90%-ig biztos voltam benne! Innen nincs megállás. Cél: a bajnoki cím!
-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez kemény. Go Brawn GP.

-
hunnylander
őstag
ja csak avval h a meki és a renault használni fogják a a dupla diffúzort valoszínűleg a Ferrari elé kerülnek gyorsaságban
Ez jó lenne, de nem biztos, mert a McLaren lemaradása a Ferrarihoz képest is tetemes, és a kiforratlan diffúzor ezen a melák autón nem tud hozni annyit, mint egy Brawn vagy Williams autón. De ne legyen igazam.
Amit várok, hogy a McLaren elmozdul a 12-15. rajtpozíciókból a 8-12.-be.
De a középmezőny nagyon sűrű, sokat számít ki hogy teszi oda magát időmérőn, ha jó rajtpozíciót akar. A polért a Brawn fog csatázni a Toyotával.
-
gV
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Én nem tartom a Ferrari lemaradását olyan tetemesnek DDD nélkül sem.
ja csak avval h a meki és a renault használni fogják a a dupla diffúzort valoszínűleg a Ferrari elé kerülnek gyorsaságban és akkor ez Barcelonáig is jól ellehetnek a pontszerző helyeken. hibák nélkül is nehez fog öszejönni
Pá: én örülnék annak ha azért késnének mert inkább a 2010-es autóra fejlesztik ki és ha kész van akkor azt probálják majd az ideivel egybegyúrni
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Renault, McLaren most hétvégén.
Ferrari meg ki tudja
"Akkor csak azt nem értem, hogy a Ferrari, miért nem tud olyan gyorsan reagálni, mint a fentebb említett 2 csapat. Végülis csak ez zavar, mert a Ferrarinak drukkolnék, de az elmúlt két versenyen inkább csak annak drukkoltam, hogy peregjen ki minél több kocsi
. -
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A5 szerint a Ferrari és a Red Bull kb júniusra lesz kész...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Ricco_hun
üzenetére
Ez kurvára nem így működik, már ne haragudj.. ennyire nem egyszerű az F1, hogy én most lekoppintok egy diffúzort, felrakom és várom a csodát. A fél autót át kell hozzá építeni, különben semmit nem ér az egész, sőt ha nincsenek egymással harmóniában az egyes elemek, akkor nem tudnak egy egészet alkotni. Remélem, hogy a Ferrarinál is elkészülnek a B autóval Barcelonara.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tekintve, hogy pályán csak a szabadedzésen lesz előszőr tesztelve, sem a Renault sem a McLaren nem várhat a cucctól olyan előnyöket, mint amit a 3 DDD-s autó élvez. Össze kell még ezt hangolni és nem is biztos, hogy egyből jó lesz vele az eddigi konstrukció.
Nem véletlen, hogy a McLaren is párhuzamosan tervez valami B variánst, ahol az eke-padlólemez-diffúzor összehangolt egység lesz plusz a szárnyak is az ütősebb padlólemezhez lesznek konfigurálva leszorítóerő/légellenállás tekintetében. De ezzel inkább csak a szezon második felére készülhetnek el.
Én nem tartom a Ferrari lemaradását olyan tetemesnek DDD nélkül sem. Leginkább a megbízhatósági és taktikai hibákat kell kiküszöbölniük és Barcelonáig is jól ellehetnek a pontszerző helyeken.
-
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Qorthral
üzenetére
"Ferrari, Mclaren, BMW 3 hét múlva?"
Mi az, hogy 3 hét múlva? Szerintem minden csapatnak (a 3 kivételével) rajtra készen kellett volna állni a saját egyedi diffúzoraikkal csakis erre a döntésre várva. Volt idejük szerintem lekoppintani, mondjuk a Brawn GP autóiról. Aztán ha a FIA szábálytalannak ítéli, akkor nem cserélik le és kész. De a FIA szabályosnak ítélte. Szóval én úgy képzelem el az ideális esetet, hogy a csapatfőnök feszülten várja a FIA határozatát és amint megjön a hír, hogy szabályos, már adja is ki az utasítást, hogy kezdjétek átépíteni a járműveket.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Egyetértek a döntéssel. Remélen hogy a McLaren-nél már pénteken felrakják a saját verziót és legalább összehoznak 1-2 dobogót mielőtt eltiltják őket az év további részétől.

-
hunnylander
őstag
International Court of Appeal - Decision: Szabályos!

(#38911) Qorthral: A McLaren állítólag a hétvégén már felteszi az elő variánst, de párhuzamosan folyamatban valami mégkomolyabb (MP4-24B?).
-
Qorthral
őstag
Szabályosnak találta a diffúzorokat a FIA. (Magyarul)
Lehet tippelgetni, hogy melyik csapat mikor veti be a saját újonnan legyártott csodafegyverét...
Renault már most hétvégén?
Ferrari, Mclaren, BMW 3 hét múlva?
Red Bull? TR? FI? -
Qru
MODERÁTOR
Piquet skizó lett.

-
picur220
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Sztem adjunk...
Ha szte tényleg nehezebb ezt vezetni... Én nem tom már hol olvastam, vagy ki nyilatkozta, hogy szte a F1-es gépet könnyű vezetni, de vhol volt, az tuti... Hát Loeb szerint nehezeb... ez van
-
puttputt
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez igaz... bár nálam egész jó volt, lehet, kell hozzá az erősebb net-kapcsolat, nem tudom.
Azért, eléggé "beleélős", tényleg
-
hunnylander
őstag
válasz
picur220
üzenetére
Adjunk Sebastien Loeb véleményére?
Márcsak azért is, mert ki ralis, ha ő nem, továbbá F1-es gépet vezetett ralipilóta nem sok van rajta kívül."I don't think I'd like to take this much horsepower into the forests," joked the Frenchman. "It was a great experience and I had fun, although I have to say that driving one of these cars is tougher physically than driving my rally car.
"Towards the end of the day, I began to get a good feel for the car and enjoyed the sensation of it moving around on the track.
"I have to say that the level of grip in the high speed corners is very impressive."
Idevágó videó: Martin Brundle Drives Williams F1 (Aki nem tudná, Martin Brundle, korábbi F1-es pilóta és nem a tehetségtelenebbek közül való.)
Idevágó videó #2: Richard Hammond drives F1 Renault R25 (Richard Hammond nem F1-es pilóta, de az átlag autóvezetőnél feljebb minősíthető, mivel a Top Gearben sportkocsikat is tesztelgethetett, és az megy is neki, de ez nem az a kategória. Szerintem a kihaénnem mezei sofőrök 99%-a ezt hozná, vagy kevesebbet.)
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen egeret válasszak?
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Asus VivoPc VC62B Mini PC (NAS)
- iPad 11 128GB Wifi Újszerű/2027.08.03.Gar.Akku 100%/p4868
- Apple watch Ultra 2 megkímélt acél szíjjal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Apple MacBook Air 13" M3 (2024) 16GB / 256GB asztroszürke
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

eléggé futurisztikus.Hívhatnák kerékkötőnek.

Bár gondolom enélkül a címke nélkül se rugdossa/üti-vágja az autót senki.