Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nem Lewis volt a hibás, de az FIA és a Toyota is ludas a dologban. McLaren meg rafinált volt, én így fogalmaznék, de hozták a megszokott formájukat.
-
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Kíméld a fejedet, és próbáld meg használni arra, amire való.
[link] -
!Overdose!
őstag
Lapszemle az Ausztrál Nagydíj után - Lelépték a Ferrarit
Haragosak az olaszok.
Más:
Mocskos egy banda ez a McLaren továbbra is. Hamilton beismerte, hogy csapatutasításra engedte el Trullit. Szegénynek ez 6 pontjába került.

-
sekli
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
és bárhol máshol...? Minden annyira száz százalékosan ellenőrzött...? Csak azért vagyok szkeptikus, mert komoly pénzről szól az egész műsor, szinte minden sportban volt már arra példa, hogy ezt a szempontot valaki a sportszerűség elé helyezte ...
-
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Ki tudja, hogy pl. a Ferrarinak milyen titkos laborai vannak a föld alatt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hunnylander
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz
!Overdose!
üzenetére
Hozzáért, meglökte, és ezért tudott elmenni mellette. Kitette a pálya szélére, ő meg így az ideális ívre került.
Szebben is tudott kigyorsítani, mert Kimi autója még csúszásban volt. -
sekli
addikt
A tesztelésről jut eszembe: Hogyan lehetséges ennyi szabályt, megkötést tökéletesen ellenőrizni...? Például, hogyan lehet ellenőrizni a szélcsatorna-használatot, a teszteléseket...?
Megvan a szélcsatorna, akkor ki ellenőrzi, hogy mekkorra sebességgel tesztelnek, mekkora modellt, vagy máshol tesztelik...? Hihetetlen lenne, ha ezzel nem lehetne csalni... -
sekli
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
"...évek múltával a cucc olyan szintre jutna, hogy elméletileg még fékek sem kellenének az autókra, mert a KERS ellenhatása helyettesítené, és ezzel egyidőben félelmetes teljesítményt adna az autónak, a moci egy ilyen brutál KERS mellett lehetne akár egy egyliteres szutyok is, de az autók akkor is tépetnének mint az állat..."
és az első pár körben még baromi lassan mennének, míg be nem lendíti őket a kers...

Pompi: Tényleg, így is lehetne...
bár akkor nem tudna teljesen szabadon gazdálkodni vele... Mondjuk én a futam előtt azt gondoltam, hogy kevesebbszer fogják hosszabb ideig használni, és nem ilyen aprókat... -
[CS]Blade2
addikt
Biztos, hogy tizedeket számít, ami ekkora különbségeknél elég sok lehet. A BrawnGP már nem tud több tizedet hozni a diffúzorral, míg a 7 csapat nagyon alap szerkezettel ment, így nagyot tudnak előre lépni.
Nyilván nem mindenki fogja átugrani kérdéses diffúzorral rendelkező csapatokat. Igazából 2 csapat tudná őket már most átugrani az új diffúzorral, a BMW és a RedBull. Kérdés, hogy mi óta dolgoznak az ügyön.
Barthezz2: A pályán nem tesztelhetnek, de a gyárban azt csinálnak, amit akarnak. Akár egy számítógépes szimuláció keretein belül.
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Hogy tesztelte, mikor teszttilalom van

-
7Heads Drago
veterán
válasz
-Mike-
üzenetére
Ez gondolom rád is igaz...
A SC kijövetelét ha te nem érzed hátszelesnek az nem baj, de az csak a te véleményed.
Palik-ék pedig cirkuszt csinálnak egy sport közvetítésből. És ez nem egy ember véleménye, míg te egymagad vagy ezzel a véleménnyel. Sajnos jó minőségben viszont csak ott nézheted. Kb ennyi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Jah, hát én pont erről beszéltem. Ha nem lenne korlát, már biztos mindenki betette volna az autóba. Így meg a végén kiderül, hogy a KERS az hátrány. Az FIA -nak el kellett volna döntenie, hogy idén szabad -e vagy nem használni. Ha nem szabad, akkor mindenki azok nélkül megy, ha szabad akkor mindenki azokkal. Ez lett volna a reális, nem így össze-vissza. Ferrari és a McLaren lehet éppen azért vannak lemaradva aero terén, mert a KERS -re nagyobb hangsúlyt fektettek, hogy időbe bevethető legyen, nem úgy mint a többiek?!

-
[CS]Blade2
addikt
Öt csapat már dolgozik az új diffúzorán?
A renyo már tesztelt egy megoldást, amely 14 százalékkal növelte a leszorító erőt. Ha kiforrottá válik, akár 30-40 százalékos növekedést is el lehet majd érni.
-
hunnylander
őstag
A főcím brutál jó lett,
modern és klasszikus egyben, mert korábban is ez volt a theme tune a BBC F1-es közvetítéseiben. Fleetwood Mac: The Chain.Sőt, érdekesség, hogy nézői nyomásra választották ezt, mert miután a BBC megszerezte a jogokat, a közönség egyértelműen ezt akarta ismét főcím zenének és bombázta is a BBC-t a kérésével. És a BBC eleget is tett a kérésnek.

-
Qru
MODERÁTOR
Fellebezne a Toyota. Sztem tök értelmetlen...

-
[CS]Blade2
addikt
Az lett volna a érdekes, hogy ha valaki elkaszál valami törmeléket, és nekivágja a kocsiját a falnak az eset és az SC bejövete előtt. Biztos kaptunk volna egy szép ferde magyarázatot, miért is kellet kockáztatni akár élet(ek)et is azért, hogy Button maradjon az első!
(2 körön keresztül kerülgették a törmelékeket majdnem versenytempóban!)Azt meg nem is értem, miért az FIA-nak fizetik a pénzbüntetéseket. A legjobban akkor járnának, ha kilépnének ebből az egészből, és a csapatok alapítanának egy új szériát valami hasonló néven, mint a Formula-1. Akkor nem függenének az FIA-től, FOM és társaitól, stb... Nem kellene a TV díjak felét Börni papa zsebébe tenni, és elviselni az idióta szabályait Max Müzlinek.
-
vtomi
tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Hát ez nagyon lol.

-
Pompi
nagyúr
Páran keresték, ezért kiollóztam, ittvan a rajt.
BTW, nekem bejön ez a BBC-s főcím
this is formula-1 -
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ekkora barmokat. IQ nuku. 
-
!Overdose!
őstag
-
hunnylander
őstag
A BMW már az első nagydíj előtt jelezte, hogy náluk a KERS pálya- és pilótaspecifikusan lesz alkalmazva, de ettől ez még alkalmazása, csak ésszel.
Pl. előfordulhat, hogy a következő nagydíjon már Kubica is használni fogja, ha ott már neki is hoz előnyt.
Itt egy jó kis cikk a témában (angolul, f1.com) a Renault válaszaival.
Ma belenéztem a BBC-s közvetítés felvételébe, Brundle jegyezte meg, hogy Lewis azzal előzhette meg Piquet-t, hogy taktikailag más ponton alkalmazta a KERS-t, mint az. Piquet az egyenes részekre adhatta és tartalékolta, mert ott várta Lewis támadását, de Lewis mégsem ott használhatta, és már volt is haszna a KERS-nek.

-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
De valamikor tavaly év végén volt egy megbeszélés, ahol a BMWn kívül az összes csapatnak feltűnt, hogy idén még nem lesz igazi a KERS és kezdeményezték, hogy csúsztassák egy évvel, ami akkor a BMWn bukott meg, mert az erősködött, hogy márpedig legyen idéntől. Emiatt fura kicsit, hogy mégsem vetik be, vagy csak félgőzzel.

De a FIA is kretén, ha engedték volna kicsit erősebbre csinálni, akkor nem lenne kérdés és minden csapat beszerelné.
Meg én ezzel a 6,6mpes korlátozással sem vagyok teljesen kibékülve. Így pl Monacoban egy kör alatt arányaiban sokkal többet lehet használni a KERS-t, mint pl Spaban, nem tűnik fairnek...
Sokkal tisztább lenne egy pályánkénti szabályozás, valahogy úgy belőve, hogy mindenhol egy kör kb 10%-ában lehessen hasznáni a KERST. Pl Monacoban csak mondjuk 7mp, de Spaban akár 10-11mp is lehessen. Így Spaban tisztán hátrányban lesznek a KERSes csapatok, hiszen ott egy verseny alatt csak kb 44x6,6mp ig használhatják. Míg Monacoban 78x6,6mp... Nem loigkus. -
Integra
titán
ez így van, vicc, ugyanakkor azért emlékeim szerint briatóre nem nagyon jelentett be semmit anno a csoda rajtautomatikáról, vagy a lengéscsillapitóiról..
szóval szvsz ezért gusztustalan ez az egész hiszti, mert neki is van bőven amiért jobban tenné, ha befogná és inkább az új csaját szopatná. mindenki boldogabb lenne. -
hunnylander
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem nevetséges, hanem logikus.
A BMW mérnökeinek mérlegelniük kell az előnyöket és hátrányokat, ezért döntöttek így.
A probléma onnan fakad, hogy az idei KERS még gyengére van lekorlátolva, Kubica meg nehezebb mint Heidfeld. Kubica gyorsabb KERS nélkül több kiegyensúlyozásra maradt ballaszttal. De jövőre már erősebb KERS lesz engedélyezve, plusz kötelező is lesz. De ha egységesítik, megint hülye lesz az FIA és akadályozni fogja a fejlesztési versenyt.
Olvastam olyat a KERS-es Sam Michael (Williams) mélyinterjúban, hogy ha szabadon fejleszthetnék a csapatok az energiavisszanyerő rendszereket, évek múltával a cucc olyan szintre jutna, hogy elméletileg még fékek sem kellenének az autókra, mert a KERS ellenhatása helyettesítené, és ezzel egyidőben félelmetes teljesítményt adna az autónak, a moci egy ilyen brutál KERS mellett lehetne akár egy egyliteres szutyok is, de az autók akkor is tépetnének mint az állat, mert a KERS annyira komoly lenne.

Szóval önmagában a KERS-ben nincs hiba, csak megint az FIA-ban, mert nagyon lekorlátozta a fejlesztési lehetőségeket.
-
Integra
titán
-
JJános
addikt
"Nagyon sajnálatos, hogy ezt kell tennünk, de a szabályváltozások erre kényszerítenek, és ma már privát csapat vagyunk. Nagyjából hétszázan vagyunk jelenleg, de már bejelentettük a dolgozóknak, hogy körülbelül 430 főre csökkentünk, hozzávetőleg annyira, mint ahányan 2004-ben (B.A.R.-ként) voltunk" - mondta a Brawn igazgatója, Nick Fry vasárnap.
-
JJános
addikt
válasz
-Mike-
üzenetére
Konkrétan, konkrétabban kellene. Vagy mindenki le van .....Érezzük magunkat le...sújtva?
Miért is?
Barika miatt? Jó lehet, hogy az első kanyarban nem volt hibás. De elaludt, és ez miatt kezdtek vad kikerülgetésbe a többiek.Palikékat kevesen bírják, és sorolják hibáikat, de sokan jól mulatnak rajtuk.
És van smile!

-
7Heads Drago
veterán
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Briatore valszeg azért dühös, mert nekik is voltak hasonló terveik tavaly, csak azt elutasították.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Jah, értelek.
Azért tavaly se volt sokkal lemaradva a Meki, inkább azt mondom, a Ferrari -nak több pálya kedvezett mint a Mekinek. Viszont nem volt megbízható a Ferrari, és szar a vezérkar, de az már máshoz tartozik. Így tulajdonképpen kiegyenlített volt a dolog. Én kicsit untam a régi rendszert, majd megszokod, hogy más autózik az élen. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Mike-
addikt
Sajnos nem értem az itt fórumozó elvtársakat. Mindenki szerint Barrichellot nem büntetik meg a csapata esetleges nagy hátszele miatt, nem ismerik, nem látják a tényeket és jön a flame keltés. Valaki nem szereti, utálja Palik Laciékat, írja, hogy elkapcsol, majd utána tőlük idéz és strigulázza a bakijaikat. És még sorolhatnám.
Kicsit magatokba kellene nézni és felnőni. Nincs szmájli. -
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"Felőlem lehet Button világbajnok, de dolgozzon is meg érte, és csak az utolsó futamon dőljön el. Az autója pedig legyen lassabb a többiekéhez képest. Remélem valaki már a következő futamon elkeni a száját, unalmas lenne egy újabb BGP kettősgyőzelem.
"Szerintem eddig mindig az volt a VB, akinek a legjobb volt az autója. Most is így lesz.
Hakkinen érában a Meki űridőket ment, Schumi érában a Ferrari utolérhetetlen volt, Alonso esetében volt kicsit más a dolog, mert ott a Meki pl. gyorsabb volt, nem is kicsivel, de megbízhatatlan volt az autójuk. Ugyan ez a Ferrarira is igaz Lonzival szemben. És Hamilton érában, 2007 -ben is a Meki volt a legjobb, csal eldobták maguktól a VB -t az utcsó futamokon. Tavaly meg a Ferrari volt a legjobb, de eldobták maguktól a VB -t a megbízhatóság miatt, és a tömegesen előforduló pocsék taktikai húzások miatt.
Most ha a Brawn Gp a legjobb, akk ők is nyerik a VB -t, de ehhez kell egy megbízható pilóta is. Nehogy azt hidd, hogy Button rosszabb mint Hamilton vagy Raikkonen. Ugyan olyan jó, csak hármójuk közül ő ült be a legszarabb autókba eddig.
Most mellé állt a szerencse, é a csapat mellé. Ha ő a leggyorsabb, akk ő is nyer, és izgalmas lesz.
Mer az, hogy Hamilton ült a legerősebb/legmegbízhatóbb autóban az nem volt unalmas?
-
DigitXT
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Hehe, de ha McLaren kettős győzelem lenne, az gondolom végtelenül izgalmas lenne.

-
MPowerPH
félisten
Jah, de Barrichello Kimi -t is úgy előzte meg, hogy kilökte.
Ott viszont hibázott, nem lett volna szabad előznie. -
-Mike-
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Sajnos azt kell mondanom, hogy nem kell az eset megvizsgáláshoz gyors net. Már a közvetítésben a rajt visszajátszáskor látni lehetett helicopter és onborad nézetből teljesen egyértelműen, hogy meg van lökve Barichello. Palik Laciék miért nem vették észre nem tudom, de ezek szerint akkor ti sem vagytok jobbak.))))
Az SC-re talán lesz logikus magyarázat a FIA-tól de nem tőlem, nem én ültem velük az irányító toronyban. -
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ilyen csakis véletlenül fordulhatna elő, gyakorlatilag soha. A fordulatszámot természetesen leszabályozva tartaná az elektronika a KERS-fröccs alatt is. A motor forgatónyomatékának változásában nem vagyok biztos. Találkoztam már ezzel a kérdésel (egy Williams interjúban), de a fő válasz, hogy a KERS fröccs gyakorlatban mindig alacsonyabb fordulatszámokon történik.
(#36944) SzalaiG: Az ilyen tendenciák max. három évig tartottak, ahogy a lista mutatja. Button ebből már kicsúszott.

Felőlem lehet Button világbajnok, de dolgozzon is meg érte, és csak az utolsó futamon dőljön el. Az autója pedig legyen lassabb a többiekéhez képest. Remélem valaki már a következő futamon elkeni a száját, unalmas lenne egy újabb BGP kettősgyőzelem.

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Viszont a KERS egy kicsit segíthet nekik a hosszú egyenesek miatt. Hogy a felhőszakadásról már ne is beszéljünk.

Mi történik ha maximumon pörög a motor (18K) és akkor nyomja meg a KERS-et a pilóta?
1998 - Hakkinen (VB: Hakkinen)
1999 - Irvine (VB: Hakkinen)
2000 - Schumacher (VB: Schumacher)
2001 - Schumacher (VB: Schumacher)
2002 - Schumacher (VB: Schumacher)
2003 - Coulthard (VB: Schumacher)
2004 - Schumacher (VB: Schumacher)
2005 - Fisichella (VB: Alonso)
2006 - Alonso (VB: Alonso)
2007 - Raikkonen (VB: Raikkonen)
2008 - Hamilton (VB: Hamilton)
2009 - Button (VB: Hamilton?
)8:3
Bár pont 10 éve sem az lett a VB aki az első futamot megnyerte. Na majd meglássuk.
-
brownus
veterán
válasz
SzalaiG
üzenetére
trulli kapott +25mp büntetést, így 12. lett. sc alatt előzött /hamilton őt majd ő vissza, de akkor már sc alatt.../
vettel meg kapott 10 rajthelyes büntetést kapott a köv. futamra mert nekiment kubicánakmár nem tudom hol olvastam: csak eszembe jutott a kép kapcsán: white is a new red vmi ilyesmit

-
SzalaiG
addikt
Most akkor kiket zártak ki és miért?

-
hunnylander
őstag
válasz
brownus
üzenetére
Lajos csípi a melbournei pályát, az aktuális autó képességeitől függetlenül is.
De Sepangban még 1 pont is bravúr lesz, mert az nagyon aeroigényes pálya, és most pont az aeroval vannak jelentős problémák. De talán nem kell B konstrukciót tervezni.
Idézet a McLaren Twitter-oldaláról:
"Sepang is a big aero track - don't expect the same result that we got in Oz. But we are all trying so, so hard - it will come"Egyébként nem fogom megérteni a Mercedest, ha a következő futamokon se lesz ott a feliratuk a Brawn autókon.
-
JJános
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Igazándiból erről még nem vagyok meggyőződve. Azért egy jó videó segítene.
De ma már sokkal jobb kedvem van, egye kánya nem ő volt a felelős, bár gondolom ez Webbert nem vígasztalja.
Mindenesetre a rózsaszínűnek nem mondható lelke még nem tetszik, bár vezetni még nem felejtett el.
De azért amit rajt helyett csinált, az felejtős.Egyébként volt még valami összeakadása, ahol a hókotró darabjait elhagyogatta.
-
brownus
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
/ Ettől függetlenül Mr. E örülhetett annak, hogy tökéletes lehetett a happy end a cukormázas aranygyemek/merci történetben.
/ ->
egy kis érdekesség, aus dobogósok:
2007: Kimi, Alonso, Hamilton
2008: Hamilton, Heidfeld, Rosberg
2009: Button, Barikello, Hamilton[ Módosította: Pompi ]
-
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
De, ha már fel lett mentve és egyszer sem volt hibás, akkor jól is versenyzett. Arról nem tehet, hogy mások hibái megnehezítették a versenyét.
Ettől függetlenül Mr. E örülhetett annak, hogy tökéletes lehetett a happy end a cukormázas disznósajt történetben.

-
Markgx10
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Én rögtön szidtam és most is szidom, mert nála undorítóbb, kétszínűbb, nőlelkűbb senki pilótát még nem láttam soha. Mosolyogva tette zsebre a tízmilliókat (dollárban) a Ferrarinál, utána meg játsza az eszét, hogy ő kipakol, hogy mi bántja a kis rózsaszín lelkét, mert vele igazságtalanok voltak, jajj Istenem, el ne sírjam magam
Ez emberként egy gyökér, egy senki, mindamellett, hogy vezetni természetesen nagyon tud. 
Pompi főnök úr
: tudom, nem folytatom, csak úgy megjegyeztem

-
brownus
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
honnan????
-
!Overdose!
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ebben igazad van, de a rajtbalesetért nem tehető felelőssé. És ezért nem kapott büntetést, nem pedig azért, mert Mr. E. nem akarta.
Ettől függetlenül felejthető versenyzést nyújtott.
-
brownus
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Coming to the first corner Heikki Kovalainen hit the rear of Barrichello, causing a chain reaction into Mark Webber and Nick Heidfeld - at the end of the first lap Heidfeld, Adian Sutil, Webber and Kovalainen pit with damage, Kovalainen retiring. - grandprix
onborad videot még nem találtam sajnos...
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én amellett vagyok, hogy most már a fellebbezéskor se tiltsák be az überdiffúzorokat, merthogy James Allen és Sam Michael megjegyzésekből az jön át, hogy a McLaren már Kínában vagy Bahreinben felteheti, és a Ferrarinak is el fog készülni Barcelonára. Sam Michael (Williams) megemlítette, hogy a McLaren jelenlegi elrendezése, szinte predesztinálja az autót egy überdiffúzorra és arra számított, hogy már Melbourneben fel is teszik.
Gyakorlatilag az összes csapat szélcsatornában teszteli már az elemet, és nagy szemétség lenne az FIA részéről ha most már 10 csapat kemény munkáját dobatná a kukába, továbbá követkwezetlenség, mert már két esetben is szabályosnak deklarálták őket.
A BGP trükkös diffúzor nélkül is Top3-ban lenne, legalábis a szezon elején.
-
!Overdose!
őstag
Sok videót és képet átnéztem és nehéz kimondanom, mert nem bírom Barichellót, de szerintem Kovalainen igenis meglökte és EZ IS közrejátszott a balesetben, tehát nem 100%-osan Barichello hibája. A Kimivel való "ütközés" meg semmi nem volt.
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hülye ez a Briatore....
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Persze. Egyből tervrajzokat adjanak neki.
-Figyu Flavio csináljátok azt amit mi, így fél másodpercel gyorsabbak lehettek és év közben már megszorongathattok minket az elő helyen.
-Oké köszi Ross, akkor mi nem fogunk ovni.
-
Motion_Blur
félisten
Flavio Briatore neheztel a FOTA Technikai Munkacsoportjára, különösen Ross Brawnra, aki nem informálta a csapatokat arról, hogy a szabályt többféleképpen lehet értelmezni

-
hunnylander
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Kell ahhoz több is mint fél nap,
ha valakinek csak lassabb nete van. Még nem volt lehetőségem visszanézni a futamokat se onboardokat, mert hogy még csak most töltődik. De Rubensszel nem csak a rajtnál történt amortizáció, hanem később is, és csak azt említettem, hogy egyszeri megnézésre milyennek tűnt a versenye. Arra van logikus magyarázatod, hogy mi a fenére vártak az első SC beküldésekor? Gombosra? 
-
törölt tag
válasz
-Mike-
üzenetére
Igen, Rubinho-t valszeg meglökték...nem is értem hogy nem jutott eszükbe a rendezőknek hogy bevágjanak egy Kovalainen onboard-t, akkor talán nyílvánvaló lett volna. Másfelől sztem Barrichello görcsös volt a tegnapi futamon, az elrontott rajtjától kezdve kissé szétesett.
Egyáltalán nem volt jó versenye szvsz. ...enél sokkal összeszedettebnek kell lennie ha élni akar a lehetőségével. -
proof88
addikt
Nekem a futam összefoglalóknak kb a fele tetszik csak. Sőt igazából amik tetszenek, azok között is van olyan, ahol húzom a fogam, mert pont kihagytak egy-egy szerintem fontos kameraállást, vagy nem mutatják rendesen a dobogósokat, csak 1 vagy 2 embert... mondjuk ezek az összefoglalók tényleg azoknak jelentenek sokat, akik megnézték a futamokat rendesen. Valahányszor megnézek egy ilyen videót, újra szerelmes leszek a forma1-be.
Alig várom azt a sok szépet (és rosszat), amit a következő futamok tartogatnak számunkra. 
-
-Mike-
addikt
Látom kemény fél napnak elkellett telnie ahhoz, hogy észrevegyék a hozzáértő urak azt, hogy Rubenszt meglökték hátulról és ezért tarolt a t1ben. Már akkor a lassított onboard felvételén is tisztán látszódott, hogy megtolták.
A többi szakértői megnyílvánulást és egyéb nyalánkságokat amiket összeírtatok egy nap alatt nem sorolnám fel, de fejcsóválva pörgettem át a topicot.)) -
Pá
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Hát ha már számolni nem tudnak, igazán elkezdhetnének legalább csücsöríteni.
-
7Heads Drago
veterán
Nem gondoltam hogy ilyen olcsón lehet Forma1 csapathoz jutni.
Ha a Ferrari így folytatja tovább lassan fel fog kerülni a Vaterá-ra az ingyen elvihető cuccok közé.
Ez persze csak vicc, de tényleg hihetetlennek tűnik az egész biznisz.
Én arra leszek még kíváncsi, hogy kinek és mikor esik a feje le először a Ferrari vezérkarból. -
proof88
addikt
Amúgy csak mondom, hogy a szokásos helyen már elérhető a 2008-as szezon összefoglaló (summary) videója!
Nekem tetszik, jó pörgős lett. A Hamiltonos-nőcis rész a videó közepén az nagyon üt! 
-
Pá
addikt
Egyébként meg: csapatfőnökök vagyunk, majd hirtelen mélyen áron alul átvándorol hozzánk a fullos csapat? Hogy is van ez? Hmm? Hmm?
Én indítanék Brawn ellen egy hűtlen kezelési eljárást, biztos, amit biztos.
-
hunnylander
őstag
Brawnnak komoly céljai vannak. Stabil élcsapatot akar csinálni, amihez legalább akkora költségvetés kell amekkora a BMW-nek vagy McLarennek van. Az autó most jó, de ezt tovább kell fejleszteni, hogy továbbra is az élen lehessenek és most évekre utalok.
Brawnnak a pénz kell, a biztos anyagi háttér kell ehhez. Itt jön a képbe a Virgin, Richard Branson, akinek szerintem majd szúrhatja a szemét hogy az autó nem szép Virgin vörös, és még kicsik a Virgin feliratok.
-
Rick4
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerinted ilyen versenyképes technikával kell Brawn-nak egy társtulaj? Az nagyon sok pénzbe fog kerülni...
Nem is lehetetlen, hogy több érdeklődő lesz pér héten belül.. -
Nowhereman
őstag
válasz
venember83
üzenetére
No és hány olyan csapat van, amelyik a 0-ról született. Mert ugye a Honda megvette a BAR-t, az meg anno a Tyrellt. Vagy együk úgy, hogy a Brawn James Stewart révén már kétszeres világbajnok is?
-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Elég kesze-kusza az ügy ezen háttere. Mit várunk, ha Bernie is kavarja.
A lényeg, hogy Bransonnak kedve támadhat felvásárolni az egész kócerájt, vagyis nem akar csak (fő)szponzor lenni, hanem tulajdonos akar lenni. Ha ez megtörténik, onnantól kezdve az általa adott néven fog szerepelni a csapat, az általa kívánt színnel.
Tekintettel, hogy az egész Virgin brand fő színe a vörös, az autó vörös lenne, fehér feliratokkal. Ez a szín jobban is fekszik a hókotró első szárnyaknak, mert kisebbít, míg a fehér egy közelítő-nagyító szín.
Brawnt el tudnám képzelni, mint társtulajdonos vezérigazgató csapatfőnök, mint Ron Dennis volt ezidáig a McLarennél. Vagyis Rossnak pl. lenne 20% része a csapatban.
-
JJános
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Ez miatt én is sokat szenvedtem. Már rég kivittem volna, ha rajtam állna, és még mindig kint köröztek az autók, vagy autó.
Ezért volt valamikor a Brawn olyan nagy ász, mert fejben ki tudta számolni, ha kellett 10 másodperc alatt mit kell a következő helyzetben lépni.Én tudok még két fejszámoló művészt.
Ők közvetítik a futamot. -
Petya25
őstag
Végre-végre-végre...
Button a legnagyobb.
Fene gyors ez a Brawn, nagy szercse, hogy nem ment kárba a sok fejlesztés. -
proof88
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Egyébként természetesen egyetértek azzal, amit Pá mond, hogy kívülről jobban meg lehet ítélni a helyes tennivalókat... de vannak olyan helyzetek, amikor nem szabad habozni és már túl sok példa volt arra, hogy a késlekedéssel csak rosszabb lesz a helyzet. Amikor tavaly Massa és Kimi képtelen volt pályán tartani az autót a nagy zuhiban a száraz gumikkal Silverstone-ban, az mégiscsak egy olyan helyzet volt, hogy hallgatni kellett volna a pilótákra (persze nem tudom, hogy ők akartak-e gumit cserélni, csak feltételezem). Persze én könnyen beszélek, mert kívülállóként szemlélem az egészet és jól megmondom, hogy kéne csinálni.... de akkor is, folyton ugyanaz megy: valami nem úgy alakul, ahogy kéne, erre a reakció a boxban: habozás és későn kihívás, amikor már mindegy ...
-
Peat;)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
"De vicces új csapatként elkönyvelni, amikor dokumentumok születtek, amik szerint a Honda F1 csapatát vette át Brawn pár kifli áráért." ez engem is zavar, mindenhol az megy, hogy az újonc csapat megjött és nyert..nem tudom, szerintem egy kamerába nézve kimondott köszi azért kijárt volna a Hondának, de lehet hogy tilos mert nem szponzor/tulaj... De a pilótákat öröm volt látni félre értés ne legyen, csak nekem ez a saját magunkról nevezünk el valamit már szúrja a szemem, egy zeneműnél vagy egy személyes dolognál még elmegy. F1-nél annyira nem egyszemélyes a játék, szerintem. Magyarul Dennis és Briós mellé nagyon hamar "felnőtt" a szememben Brawn "úr"
szakmailag nagyon ott vannak, emberileg néha nem 
-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
De nem arról volt szó, hogy egy csapat nem változtathat nevet x évig? Mondjuk, ha új csapatként könyvelik el a Brawn GP-t, akkor ez nem érvényes. De vicces új csapatként elkönyvelni, amikor dokumentumok születtek, amik szerint a Honda F1 csapatát vette át Brawn pár kifli áráért.
Aktív témák
Hirdetés
- 2db TP-Link Deco M4R Mesh Wi-Fi
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szebben is tudott kigyorsítani, mert Kimi autója még csúszásban volt.
Megvan a szélcsatorna, akkor ki ellenőrzi, hogy mekkorra sebességgel tesztelnek, mekkora modellt, vagy máshol tesztelik...? Hihetetlen lenne, ha ezzel nem lehetne csalni...

modern és klasszikus egyben, mert 
Ekkora barmokat. IQ nuku.

"

szakmailag nagyon ott vannak, emberileg néha nem