Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #48888 üzenetére
Meg még Silicon Motion vezérlővel is. Amúgy
YMTC 3dv3-128L TLC 16k 1Plane/die
, és a Maxio vezérlővel simán venném. A Kínai YMTC nagy márkának számít Ázsiában, és nagyon kevés QLC nandot gyárt. TLC a fő iránya, és dinamikusan fejlődő cég. Inkább venném, mint bármilyen QLC-t. -
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #48973 üzenetére
Durva dolog történt az előbb. Most bontottam ki a Patriot burst elite 960 gb ssd-t, és 430 gb másolás után Satafirm 11 hibát dobott, és kuka. 1 órát nem működött. Soha az életbe nem veszek több S11 vezérlős ssd-t, ezek szerint még mindig nincs kijavítva. Amúgy ezt is több vezérlővel szerelik, abban a hitben voltam hogy SM vezérlős, mert mindenütt azt írták.
-
-
pluto1969
aktív tag
Akit érdekel, ma szétszedtem a Goodram CL100 480 gb ssd-t. A tesztekben először Marwell vezérlő volt Toshiba TLC nand-dal, majd SM 2258 vezérlővel szerelték még 1 éve. Jelenleg Phison S11vezérlőre cserélték Micron 96L(B27B) TLC 512Gb/CE 512Gb/die nandokkal. Ezekkel nincs is baj, de az S11 miatt ilyet se veszek többet. Egy Satafirm s11 elég volt.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #48990 üzenetére
Szétszedted az intenso top 480 gb-ot? Érdekelne mi van benne. Én sem vehetek meg mindent szétszedni. Eddig az volt a helyzet, hogy az S11 csak TLC támogat max 1 TB méretig. Most már van S11T végű, amely QLC is támogat, de ugyanolyan kaka, mint az elődje. Nekem is az volt a Patriot Burst Elite 960 GB csodában, ami 50 percet bírt, mielőtt Satafirm S11 hibát dobott.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #49023 üzenetére
Vettem egy újabb kiadású A400 nemrég, és a 7 vezérlőgyártó segéd programból egyik sem ismeri fel. A phison sem. Nem tudom szétszedni, mert a csavarok is sokkal kisebbek lettek (az is torx), a legkisebb műszerész csavarhúzó is túl nagy. Pedig kiváncsi lennék mi van benne.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #49025 üzenetére
Elég érdekes, hogy az egyik legszarabb ssd-t hamisítják. Bár ahogy olvastam a kommenteket, nem csak ezt. Az Alza-n egy jó darabig igen olcsó volt a A400 480 gb, olyan 11 500 ft körül. Persze ezzel nem akartam utalni semmire sem, amúgy sem sokkal drágábbak más helyeken.
-
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49039 üzenetére
Mégis mikori kiadás ez a Crucial 480 gb, mert már elég régen átváltottak benne QLC nand-ra. Már rég nem TLC
-
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49060 üzenetére
Nem is rosz a Adata SU650 480GB Realtek vezérlő és TLC. Érdekes, hogy ugyanez csak 512 gb verzióban már QLC. Azt hittem, hogy csak a SU630 a QLC. Szerintem a 480gb verzió vehető.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49064 üzenetére
Ha gyártási idő, akkor elképzelhető a TLC, végül is 2 év telt el azóta, de most tuti, hogy QLC. Érdekes, hogy a nandokon vannak a hőpárnák, és a legmelegebb vezérlőn meg semmi sincs. Amúgy részemről köszönöm neked is meg Graphics fórumtársnak is, hogy belenézegettek az ssd-be, nekem hasznos infókat jelent.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49066 üzenetére
Jól gondolod, ami kiesett. Én ezt választanám. Adata SU650 480GB - ASU650SS-480GT
Realtek RTS5735DLQ - Samsung TLC, de ez sem rossz Silicon Power A55 SSD 512GB
Maxio MAS1102, YMTC 128L TLC, azért mégis csak TLC. Az S55 verzió az Phison S11 szerelt, nemrég néztem, olyat ne. Van új A55 holnap kibontom, remélem ebben is az lesz amit írtál. Lényeg QLC kerülöm és az Phison S11-et, ha ez együtt van az még gázabb. PL: (patriot burst elite 960 gb) 50 perc után satafirm s11 hibát dobott, pedig módosított S11T vezérlő van rajta, és szintúgy szar mint elődje. A sima S11 csak TLC kezel max 1 TB méretig. A S11T már QLC-t is. -
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49080 üzenetére
Tényleg nehéz szétszedni, a goodram-mal is kínlódtam vagy 20 percet. Számomra inkább a vezérlő fontos, a nand úgy is túléli a nagy többségét. PNY CS900 eddig Phison S11 volt, örülök hogy már nem az. Amúgy nagyon jó minőségű fényképet csinálsz, még 3x nagyításnál is minőségi.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Intruder2k5 #49202 üzenetére
Már miért cseszné szét a topikot? Mást is érdekel, többek közt engem is.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Intruder2k5 #49204 üzenetére
Köszönöm.
-
pluto1969
aktív tag
válasz isti732712 #49244 üzenetére
Nagyon sok nem valós már, pl BX500-at még mindig TLC-nek írja, de a A55/S55 is változtak már. Nincs frissítve az adatbázis.
-
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49263 üzenetére
Van nálam egy Hikvision E100 512GB SSD, de egyik programmal sem tudok belőle infót kinyerni.
Nekem van 4 db ezekből, az 512 gb verzióban mind Maxio vezérlő (MAS 1102) van, a 256 gb-ban is, de ott kiírta hogy YMTC TLC, az 512 gb verziókban pedig csak YMN0 WQC1B1AC6C infót ír, remélem ez is TLC, a gyári oldalán legalábbis az. Szóval a Maxio-val próbálkozz, és meglesz az.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49269 üzenetére
Nekem is csak az a link van, amit megadtál az előbb. Ha QLC, akkor nem veszek ebből sem többet. Az a baj a nand alapján, semmi infót nem találok, hogy miféle is. Akkor marad a Western Digital Green, amely olcsó, SM vezérlő, és TLC nand.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #49295 üzenetére
Nekem pedig PS3110-S10 van egy ugyanilyen ssd-ben, bár ezt már régebben vettem, azóta biztos változott (S11-re)
-
pluto1969
aktív tag
válasz easy...rider #49309 üzenetére
Köszi az infót, ezek szerint Intenso HIGH 480GB teljesen jó, nem értem miért szidják szegényt. Rendelek is egyet holnap, nekem tetszik ez a belső. Ezek szerin nem mindig a top a top.
-
pluto1969
aktív tag
válasz .:bld:. #49313 üzenetére
https://support-en.wd.com/app/answers/detailweb/a_id/50208/~/wd-blue-sa510-sata-ssds-critical-firmware-update-available
Vigyázz vele azért, mert ezzel is vannak problémák, kritikus firmware hibája van, sőt az MX500-sal is variáltak (cserélgetik a nandokat), persze nem a jó irányba.
-
pluto1969
aktív tag
válasz .:bld:. #49316 üzenetére
#49271 Gothmog Olvass vissza pár bejegyzést, amit ír Gothmog, de már előtte én is olvastam erről. A nandok vannak csereberélgetve, és a megbízhatósága leromlott kissé. A ő általa linkelt Reddit bejegyzéseket ajánlom átolvasgatni. Én az előbb rendeltem Intenso High 480gb
mert az itt kapott infók alapján nagyon tetszetős a belseje. Jó lenne tudni, hogy a 960 gb verziónak is ez-e a belseje. Aki tudja ne tartsa magában az infót. Rendeltem még egy Fastro MS150 1TB, 21500ft vehetetlen az ára, és TLC, nem a leggyorsabb, de ez nem baj. A németeknél igen szeretik, csak jó vélemények vannak róla. 600TBW amúgy.[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz ***ANDRÁS*** #49357 üzenetére
#49321 Elvileg javították a legfrissebb firmware frissítéssel. A legújabb volt rajta? mert úgy aggasztóbb a dolog. Ha nem , csináld meg a frissítést, persze az adatokat mentsd le előtte. Ha így hagyod csak szaporodni fog a bad sector.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #49356 üzenetére
Lehet mégsem volt jó ötlet megrendelnem az intenso 480gb high-ot. Azt olvastam valahol, hogy ha csak ilyen kódok, meg fantázia nevek vannak a nand-on, az ilyen 2-3 osztályú nem tökéletesen sikerült nand, amit eladnak ilyen -olyan cégeknek, de a saját nevét nem adja a gyártó hozzá. Holnap után jön meg, ha könnyen szétszedhető belekukkantok én is.
-
pluto1969
aktív tag
válasz spleenszuru #49362 üzenetére
Igen, a hibás firmware okozott hibás szektorokat, és gyors kondíció romlást. Külföldi fórumok tele vannak ezekkel a történetekkel. Top cat-nek akartam válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
válasz Doky586 #49366 üzenetére
Ezt nekem szeretted volna írni?, mert nem én hanyagoltam el a frissítést, és nem nekem lett rossz szektoros a Samsung 870 Evo csoda. ***ANDRÁS*** panaszkodott, hogy ilyen történt vele.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Top cat #49368 üzenetére
Optimális esetben ennek valóban így kellene lenni, nyugdíjas megveszi, mert azt olvasta, hogy az jó, és még firmware frissítésekkel foglalkozzon? De sajnos nem az optimális világban élünk. A gyártók folyamatosan nyomják az újdonságokat, de a tesztelés idő hiányában a felhasználókra marad. Ezért történnek ilyen esetek.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Doky586 #49370 üzenetére
Az Aqua amúgy sem a könnyű garanciázásról híres. Amúgy szerintem ez garanciális hiba, mint ahogyan az autóknál is utólag kiderül valami, és visszahívják a szériát. Valóban nem lehet elvárni a felhasználóktól, hogy firmware frissítéseket vadásszon, mert már ha baj van, csak akkor merül fel a frissítés, de utána már általában késő.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Doky586 #49373 üzenetére
Igen, mert rengeteg hibalehetőséget hordoz magában. Például még a sima Windows frissítések is, legújabb update végbe megy, és a frissítés generál 2 újabb hibát. legfeljebb , ha opcionális a Windows update frissítése, akkor elfogadható, de ha ilyen erőszakos frissítéseket csinál, mint ahogyan most van, az problémás lehet.
-
pluto1969
aktív tag
válasz csuzda #49400 üzenetére
100 %, hogy QLC, és sajnos ezek ezt a sebességet tudják. Valószínűleg nem Phison S11 van benne, mert ez a hírhedt vezérlőt max 1 TB kapacításig szerelték, mert csak ennyit tud. Kis SLC , és ha elfogy ez ilyen lassú. Tudom , hogy nem vigasztal, de vannak még ettől lassabb ssd-k is. Olyat vegyél ami Dram-os, és TLC, azzal nem nagyon lősz mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest