Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#38301) King Unique válasza Kékes525 (#38294) üzenetére


King Unique
titán

Erről már egy másik topikban mintha le lett volna írva a lényeg, nem? :)

1. Az összes modern OS beépített eszközénél és külső programoknál egyaránt SSD-k esetében rendszerint az optimalizálás = TRIM futtatása a szabad területen. Windowsoknál ez a Windows 8 óta eleve így van a beépített eszköznél, vagyis értelemszerűen esetedben a Windows 10-nél is.

2. Igen, csak az I meghajtó USB-n csatlakozik és annál vélhetően nem működik a TRIM (UNMAP) USB-n, azért jelenik meg merevlemez-meghajtó néven, azért indul a hagyományos defrag. Ellenben a Samsung T5 támogatja USB-n, az szilárdtest-meghajtó néven szerepel és annál az optimalizálás = TRIM futtatása.

(#38302) Kékes525 válasza King Unique (#38301) üzenetére


Kékes525
félisten

OK, köszi neked is. :)

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38303) Glaz-dozfhut válasza Frawly (#38291) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Nálam működik Legacy módban a boot NVME-vel.

- Glaz-doz-fhut -

(#38304) mrzed válasza Glaz-dozfhut (#38303) üzenetére


mrzed
senior tag

Nem az mbr a legacy és a gpt az uefi?

(#38305) Glaz-dozfhut válasza mrzed (#38304) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

De.

- Glaz-doz-fhut -

(#38306) ledgeri válasza Frawly (#38293) üzenetére


ledgeri
nagyúr

:R

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#38307) Frawly válasza Glaz-dozfhut (#38303) üzenetére


Frawly
veterán

Elég valószínűtlen, hogy Legacy Boot lenne. Az látszik, hogy MBR, ami valóban nem kizárt, mert néhány UEFI BIOS támogatja az UEFI bootot MBR-es lemezekről is, de ez nem szabványos viselkedés. Meg egy-két UEFI BIOS támogatja NVMe-ről a Legacy Boot-ot, de az annyira kivételes, hogy nem is kell vele foglalkozni.

Egyébként nem is értem, hogy NVMe-n miért használna valaki MBR-t. Az MBR egyetlen előnye, hogy legacy OS-ek is támogatják, de azok meg nem használhatók NVMe-n, így értelmét veszti az MBR. A GPT amúgy is mindenben sokkal jobb, több partíciót támogat, nem kell elsődleges és kiterjesztett/logikai partíciótípusokkal szívni.

(#38308) Troy.


Troy.
addikt

Sziasztok!

Van egy használaton kívüli 250-es SSD-m, ami hónapok óta porosodik nálam. Eladnám, viszont vannak rajta adatok. Mivel/hogyan érdemes formázni, hogy mások ne férhessenek hozzá az adatokhoz?

.

(#38309) Glaz-dozfhut válasza Frawly (#38307) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Ez még ugyanaz a gép-konfig. [kép] Indításkor akartam bios képernyőképet készíteni, de ma nem jött össze. Már nem tudom mi okból lett így beállítva a telepítés és a bios. Hátrányát nem éreztem, csak amikor kiderült, hogy az Intel (Performance Maximizer) auto tuning programjának feltétele az UEFI mód. Azt kipróbáltam volna. Nem teszteltem, csak a manual alapján ítéltem, hogy nem fog menni, ismerve a saját beállításaimat.

- Glaz-doz-fhut -

(#38310) Multibit válasza Troy. (#38308) üzenetére


Multibit
veterán

Ha a gépedben nincs másik hely az SSD-nek, akkor beteszed egy dokkolóba, amit a számítógéphez kapcsolsz és abban leformázod.

(#38311) King Unique válasza Troy. (#38308) üzenetére


King Unique
titán

SSD-knél alapvetően a Secure Erase-t célszerű használni ilyenkor. Az SSD gyártójának általában lenni szokott ilyen célra saját szoftvere, amivel a telepített Windows alól, vagy külön bootolható formában elvégezhető a művelet (pl. Samsung). Alternatív megoldás meg pl. egy Linux Live rendszert bebootolni pendrive-ról és azzal megoldani ezen parancsok valamelyikével. Vagy ott van a (fizetős) Parted Magic ilyen célra, azzal is elvégezhető a Secure Erase.

Egyébként a formázás is opció, azzal is véglegesen törölhetők az adatok, csak az a lényeg, hogy ne gyors, hanem lassú formázás legyen, ami felülír minden szektort. Arról utána pláne egy random user eleve nem fog semmilyen korábbi adatot lementeni. Viszont ez jóval lassabb és plusz írásmennyiséget generál az SSD-n, ezért is célszerűbb elsődlegesen inkább a Secure Erase-t, vagy a teljes TRIM-et (blkdiscard) használni. De ha ez nem gond számodra, vagy esetleg az Secure Erase megvalósítása macerás, akkor akár formázni is lehet. Ha Windowst használsz, akkor ez megoldható a fájlkezelőben, lemezkezelőben, parancssorban egyaránt (bővebben).

[ Szerkesztve ]

(#38312) Troy. válasza King Unique (#38311) üzenetére


Troy.
addikt

Egy Samsung 860 EVO-ról van szó. Akkor a Samsung saját szoftverét fogom használni. Hányszor írja teli az SSD-t?

.

(#38313) Doky586 válasza Troy. (#38312) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A SE sehányszor.

(#38314) King Unique válasza Troy. (#38312) üzenetére


King Unique
titán

Az Secure Erase-t (SE) futtat, ami rendszerint firmware szinten törli, végigtrimmeli az SSD-t. A hagyományos értelemben vett teleírás pl. a Windows lassú formázásánál (és DiskPart clean all parancsnál) van, az ír felül minden szektort 0-val. Egyébként meg bőven elég az SE futtatása 1x, utána amúgy is visszavonhatatlanul és véglegesen törlődnek az adatok (példa). Sőt, pont ezért kell figyelni a használatánál, hogy a megfelelő SSD-n legyen futtatva és nehogy másikon.

(#38315) Kékes525


Kékes525
félisten

Emperor_

Ez most is igaz, vagy időközben módosult: [link] , [link] Ha igen, akkor milyen irányban? Mármint az adatok megőrzése használaton kívül. Másrészt mennyi időközönként érdemes áram alá helyezni (és mennyi ideig) ahhoz, hogy biztosan ne történjen adatvesztés.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38316) I


I
tag

Sziasztok

Nemrég újítottam a gépemet, vettem egy Asus Rog Strix x570 E-s lapot (ezen már PCIe 4.0 van) és egy 1TB-os M.2 Corsair MP600 típusú SSD-t. Ennek a paraméterei akár 5000 MB/s olvasás és 4250 MB/s írás. A proci a 3700X.
Feltelepítettem a 64 bites Windowst, és persze megnéztem a CrystalDiskMark programmal a sebességet, és ez hozta is a leírtakat.
Aztán gondoltam egyet, ketté particionáltam az SSD-t, gondoltam hogy esetleges újratelepítés után ne kelljen minden dokumentumomat újra visszamásolni, kerülhetnek a második partícióra. Tehát jelen helyzet: "C" partíció: 465 GB, ebből még 274 GB szabad. A "D" partíció, amin vannak a képeim, videók, zenék, Onedrive stb. 465 GB/ 178 GB szabad.
Elégedetten is használtam a gépet, míg tegnap gondoltam megnézem ismét az SSD sebességét. Na most emiatt is írok, az olvasási sebesség maradt, viszont az írási sebesség kb. 1000 MB/s-re esett vissza, mindkét partíción tesztelve. És akármit próbáltam, frissíteni az meghajtóprogramot, feltenni az alaplap chipset drivereit, nem sikerült magasabb sebességre bírni az írást.
Van valakinek tapasztalata ilyen szempontból, a particionálás okozhatta az írási sebesség ilyen mértékű csökkenését? Vagy esetleg más lehet az oka?

Have a nice day!

(#38317) Frawly válasza Kékes525 (#38315) üzenetére


Frawly
veterán

Ez SSD-től függ. Nálam most egy MX300 volt olyan, hogy majdnem 2 évig nem kapott áramot. Simán megmaradtak rajta az adatok, semmi baja nem lett. Az a baj, hogy ezt a felejtést nem tesztelik a gyártók, van olyan technikai doksi, ami 1 évről hadovál, van, amelyik 10-ről, és ilyenkor is úgy értik, hogy ennyi a garantált, és nem azt jelenti, hogy ennyi idő után biztosan elfelejti az adatokat.

(#38313) Doky586: ebben igazad van. FELÜL nem ír egyszer sem. Sőt, semmit nem ÍR rá. A cellákat hozza TRIM-eléssel alapállapotba, ez nem egyenlő a felülírással. De épp az a hatása, kinullázódnak a cellák, mintha semmi nem lenne bennük (még 0 bitek sem), gyári alapra állnak vissza, elfelejtik teljesen a bennük lévő adatokat. Épp ezért csak egyszer fut le a Secure Erase, ha egyszer már alapállapotba állnak a cellák, onnantól nem hozhatók még „alapabb” állapotba. Persze ettől még kézzel lefuttatható egymás után többször, csak épp értelme nincs sok.

Igazából ez a többszörös felülírás HDD-knél is csak extra paranoia. Még senki nem látott olyat, hogy egy egyszer felülírt HDD-ről valaki is vissza tudott volna hozni akármilyen adatot, akár csak töredéknyit is. Ez inkább csak amolyan extra óvintézkedés, gondolva a jövőre, hátha egyszer lesz olyan űrtechnika, ami gyengeséget talál az egyszeres felülírásban.

De az is igaz, hogy a windowsos sima (nem gyors) formázás felülírást okoz, az a szó szoros értelmében egyszeres felülírása az összes szektornak. Bár a Secure Erase ennél alaposabb, mert az a gyári overprovisioning területet is TRIM-ezi.

Sőt, mivel Samsungról van szó, egy még egyszerűbb megoldás is szóba jön. A Samsung SSD-k ugyanis automatikusan hardveres AES öntitkosítást alkalmaznak. Akkor is, ha nem kérnek bootkor jelszót, csak ilyenkor a titkosítás feloldásához való kulcs ott van a meghajtón, titkosítatlan formában. Na már most, van olyan, hogy rövidített Secure Erase, ez nem az egész meghajtót TRIM-ezi végig, hanem csak azt a részét, ahol ez a jelszó van tárolva. Innentől fogva a meghajtó egy feloldhatatlan titkosítással van teleírva, csak zagyvalék adat van rajta, senki nem hoz róla vissza semmit. Ez a leggyorsabb módja, csak ezt nem minden SSD támogatja. De a hosszabbik Secure Erase lefutása sem sokkal hosszabb, 1-2 perc alatt (tárterület és NAND sebesség függvénye) végig TRIM-ezi az egész SSD-t.

(#38318) Frawly válasza I (#38316) üzenetére


Frawly
veterán

Biztosan nem a particionálás az oka, az nem befolyásolhatja a sebességet. Az SSD vezérlője nem lát sem partíciókat és fájlrendszereket, csak LBA szektorokként is azonosítható NAND lapokban és cellákban tárolt alancsony szintű adatbiteket. Ezt, hogy partíciós tábla, partíció, fájlrendszer, fájl, mappa, stb. csak az OS meg a szoftveres réteg értelmezi így logikailag.

Szerintem a sebességcsökkenés amiatt van, mert már félig tele van az SSD, és nem üres, mint az első méréskor. Bár az tényleg durva, mert ennyire akkor sem szabadna visszaesnie, csak ha már alig maradt volna rajta hely (mondjuk 95-99%-ig tele lenne).

(#38319) I válasza Frawly (#38318) üzenetére


I
tag

Na jó, de teszteket nem csináltak? Vannak tech oldalak, ahol azért kivesézik az újdonságokat, mondjuk még nem kerestem rá. Vagy csak nem reklámozzák hogyha félig tele van az SSD, akkor az írási sebesség a negyedére csökken? :DDD
Vagy várni kellene egy újabb firmware-re, az lehet segítene rajta?

Have a nice day!

(#38320) Raymond válasza I (#38319) üzenetére


Raymond
félisten

Nalad valami driver vagy beallitas problema van mert az osszes iras teszt nagyon lassu. Igy kene kineznie: [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#38321) Laccoss válasza I (#38319) üzenetére


Laccoss
addikt

Néztél tesztoldalakat, hogy ott mennyit mutatnak? Egyébként lehet, hogy elég lenne 2x-esre állítani, 0 fill be van kapcsolva a crystaldiskmarknál?

(#38322) Troy. válasza King Unique (#38314) üzenetére


Troy.
addikt

Minden mást lehúzok majd a gépről, csak a törlendő marad rajta. :K

.

(#38323) I válasza Raymond (#38320) üzenetére


I
tag

Igen, ilyen is volt amikor még nem particionált Windowson teszteltem. Csak nem maradtak meg a képmentéseim, mert ugye amikor ketté particionáltam, újratelepítettem a Windowst.
Ötlet mit tegyek? Win. újratelepítés? Vagy milyen drivert próbáljak cserélgetni?

Have a nice day!

(#38324) Bodz válasza I (#38323) üzenetére


Bodz
nagyúr

Kezdd el növelni a szabad helyet és méregess, ha egy pont után hirtelen visszaáll az eredeti értékek közelébe, akkor baj van, ez ilyen, nem tudsz vele mit kezdeni.

(#38325) Raymond válasza I (#38323) üzenetére


Raymond
félisten

Nem te vagy az egyetlen akinel elojott ez a problema: [link]
Ahogy vegigolvastam 100% megoldas meg nincs. Az elejen az volt hogy ha 60-67% telitettseg van akkor lassu, de az utolso ket oldalon volt mas is (BIOS, chipset driver verziok) es olyan is hogy mar 27%-nal lassu volt igy az a 60-67% teoria nem biztos.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#38326) I válasza Laccoss (#38321) üzenetére


I
tag

Random (Default)-ra volt állítva.
0 Fill-el így néz ki:

Már azt is megpróbáltam, hogy a videókártyát a második PCIexpress slotba tettem, de nem javult a helyzet.

Have a nice day!

(#38327) Doky586 válasza I (#38323) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A legújabb firm van rajta, vagy valami régi..?

(#38328) I válasza Doky586 (#38327) üzenetére


I
tag

Legfrissebb, legalábbis amit az SSD toolbox kiír: EGFM11.2
Beleolvastam Raymond által linkelt Corsair fórumba, és úgy látom hogy elég sok mindenkinek van ez a problémája. Megoldás: secure erase majd Windows reinstall... de ennek mi értelme, ha visszamásolok mindent, valószínűleg ismét belassul.

[ Szerkesztve ]

Have a nice day!

(#38329) Raymond válasza I (#38328) üzenetére


Raymond
félisten

Az meg csak az elso oldal volt, nem igazan megoldas, olvasd el a tobbit is, csak 5 oldal. Lesz ennek meg folytatasa mert a Corsair valasza is enyhen szolva durva volt.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#38330) I válasza Raymond (#38329) üzenetére


I
tag

Na hozzászóltam én is, meglátjuk lesz valami reakció a részükről?

[ Szerkesztve ]

Have a nice day!

(#38331) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Sziasztok!

Van egy UV400-as Kingston. 1,5 éve üzemel, minden érték rendben, 97%-os kondíció.

A C meghajtó tartalma teljesen üres, még csak méretet sem ír ki hozzá.

Próbáltuk adatmentő programmal átnézni, Active Boot CD mentőprogramjával, Recuvával is, talál is fájlokat, de pl az elmúlt 2 hét fájlai teljesen eltűntek...

Kérdés van-e javaslat valami programra, mentési opcióra...

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#38332) ubyegon2 válasza Graphics (#38331) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szia!

Én ebben az esetben egy live Linux alól megpróbálnám a Photorec-et, így a meghajtó teljes nyugalomban lenne, legalábbis ami az oprendszerek futtatását illeti.

Ha ez sem segít, akkor marad a "nyitott ablak" fedőnevű művelet.

[ Szerkesztve ]

(#38333) Graphics válasza ubyegon2 (#38332) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Köszi, megnézem, most Active Boot fut, azzal próbálok a File Recovery-vel menteni, sok a hibás szektor, 50%-nál jár a mélyvizsgálat.

Ha ez sem jön össze, akkor marad egy adatmentős cég, mert rendkívül érzékeny adatok ezek... ( mentés elvileg volt beállítva, felhőszinkron, de valamiért nnincs meg minden állapot.

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#38334) Frawly válasza Graphics (#38331) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt csak adatmentős cég tudja visszahozni, ha az vissza tudja egyáltalán. Mondjuk a másfél év üzemidő nem sok, és a 97%-os kondíció is teljesen jó, de attól még megdögölhet.

(#38335) Multibit


Multibit
veterán

Szerintetek, várjak még vele? :D

(#38336) WARZ


WARZ
tag

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Van egy külső samsung T5 ssd-ém! Dobozból kivéve még nekem megkéne formázzam vagy alapból meg van már formázva?
Macbookom van ott az info-nál azt írja ki, hogy fájlrendszer exFat! Azt, hogy tudnám kideríteni, hogy a trim működik e?
A válaszokat előre is köszönöm! :R

(#38337) Raymond válasza WARZ (#38336) üzenetére


Raymond
félisten

Nem kell vele csinalnod semmit [link] 3-ik oldal 3-as pont.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#38338) BalaG


BalaG
aktív tag

Sziasztok mesterek! :R

Fura kerdes de fura eset tortent velem tegnap.
Adott a gépem ami nemolyan regi par honapos alkatreszekbol all es eddig nem volt vele baj.
Egyik m.2 ssd (amin eredeti win10 pro van) tettem ra egy hudo bordat mert igen melegedett a VGA es CPU kozott.
Ez a borda elhagyta magat es ezert szetszedtem a gepet es megcsinaltam es vissza szereltem mindent ahogy kell.
Ez utan jott a problema hogy alig akart elindulni a gep aztan egyszercsak bejutottam a win-be ekkor mar gyanusan viselkedett a rendszer.
Folyamat toltott a hatterbe valami meg zabalta az eroforrasokat a virusirto osszeomlott az internetes weboldalak szarakodtak.
A legerdekesebb hogy CTRL+ALT+DEL kombinaciora a feladat kezelo elojott es aztan rogton bezarodott magatol.
Jo hat gondoltam VIRUS ujra teszem a gepet ugyis ra fer mar. Ujabb fordulat hogy nem sikerult feltennem win-t mert nem engedte formazni az m2ssd-t.
Regi win10 melle akarta telepiteni az ujat.
Se baj elovettem ithon egy sima ssd-t azt sata-n rakottem ahogy kell es egybol fel ment a WIN.
Ekkor bedugtam melle az m.2-st es 3 fajta programmal probaltam formazni nem engedi! Mindig vissza all eredeti formaba!
Formazom azt irja oke es ennek ellenre meg mindig ott van minden rajta. Se particiot nem enged valtani/torolni se semmit. Hiba uzenet nincs.
Ekkor ismét gondoltam egyet beletettem egy kulso m.2-es házba es usb-n keresztul dugtam a pc-re.
Hat ugy felse ismerte , mintha nemis dugtam volna be semmit a gepbe.
Szoval remelem nem az alaplappal van gond hanem az m.2 ssd-vel amit vissza viszek garba.
BIOS reset volt!
( eleg fura jelenseg lehet vezerloje ment tonkre? vagy virus? van ilyen hogy nem lehet formazni sehogy? )

[ Szerkesztve ]

(#38339) WARZ válasza Raymond (#38337) üzenetére


WARZ
tag

Köszönöm, igen ezt olvastam én is most akkor megnyugodtam! :))

(#38340) gxcman


gxcman
tag

Sziasztok 2db SSD van a gépemben.
1. Szerintem azzal nincs gong Kingston Fury 120GB
2. Szerintem ezzel lehetnek gondok Kingston A 400 240GB

[kép] [kép] Ezek a képek a JÓ SSD

[kép] [kép] Ezzel van gondom

Ugye ezek a NAGY beszakadások, már érezhetőek, eléggé zavaró.

Megérett a cserére, vagy válasszam szét 2 particióra, és ha szerncsém van a hobátlan rész még tovább használható,,,,vagy kuka???

[ Szerkesztve ]

(#38341) ledgeri válasza gxcman (#38340) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Én a bajost -mentések után- telibe nyomnám felület teszttel (írás, HDS) 2x.
Ha második után is ezt csinálja akkor bajos.

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#38342) ubyegon2 válasza gxcman (#38340) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az SSD vezérlője nem lát sem partíciókat és fájlrendszereket, csak LBA szektorokként is azonosítható NAND lapokban és cellákban tárolt alancsony szintű adatbiteket. Ezt, hogy partíciós tábla, partíció, fájlrendszer, fájl, mappa, stb. csak az OS meg a szoftveres réteg értelmezi így logikailag.

Pár napja Frawly szaki írta le ezeket valakinek, a particiókkal felesleges babrálnod, csinálsz egy teljes HDS tesztet és utána talán jobb lesz. Sok esély szerintem nincs rá.

(#38343) gxcman válasza ubyegon2 (#38342) üzenetére


gxcman
tag

[kép]

Jól értem erre a tesztre gondolsz?

(#38344) ubyegon2 válasza gxcman (#38343) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Igen erre, sorry, nem tudtam megnézni pontosan, mert nincs Windowsom ezen a gépen. Destruktív, szóval ha van valami menteni való, mentsd! ;)

(#38345) ledgeri válasza gxcman (#38343) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Arra, de az, mint írja is a progi, töröl mindent! Olyannyira, hogy majd a vezérlőpulton/lemezkezelőn keresztül majd újra kell nevezni és betűjelezni a meghajtót!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#38346) ubyegon2 válasza ubyegon2 (#38344) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nekem is volt bezuhanós/megtorpanós Kingston-om, ha ilyen sormintákat látsz, az nem jó. [link]

Még új volt, így inkább csere lett Samsung 860 EVO-ra.

[ Szerkesztve ]

(#38347) gxcman válasza ubyegon2 (#38346) üzenetére


gxcman
tag

Igen

A Samsung SSD számomra is = minőség

Amivel most kínlódok ajándék volt GPU mellé kaptam....mérgembe veszek inkább Toshiba 3TB-s HDD-t az jól szerepelt nálam.

Nem bízok abba, hogy megjavul...sajnos D

(#38348) ubyegon2 válasza gxcman (#38347) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ajándék lófognak max elmegy! Mondjuk egy UV400-at is raktam egy notiba, annak meg semmi baja. Megjavulásban én se nagyon bíznék a tiednél. :N

Toshiba HDD-k bírják és mostanában egész jó áron vannak. TB felett még én se mondtam le a HDD-kről, igaz a WD RED 2TB nem volt olcsó, de nagyon leragadtam a WD vinyóknál.

(#38349) Frawly válasza gxcman (#38340) üzenetére


Frawly
veterán

Az A400 nem egy sebességbajnok, de ez tényleg durva, 0,6 MB/sec-re nem kéne belassulnia semmi körülmény között. Mennyi rajta a szabad hely? SSDOK képet is kérünk róla, hogy milyen driverrel hajtod.

(#38350) gxcman válasza Frawly (#38349) üzenetére


gxcman
tag

HD Sentinellen letakarítottam róla mindent ahogy a segítőim megírták, most megy vissza az FH4

Csak az FH4 volt rajta az max 100GB lehet a kiegészítőkkel, vagyis félig sem volt kihasználva, 3 hónapja raktam fel rá, addig szűz volt.

Most rakom vissza rá a forzát, és meglesem változott e valami, után rakok fel SSDOK képet.

[kép] ez lenne az ssdok, majd rakok fel átviteli tesztet is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.