Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
válasz
Manus01
üzenetére
Írni szerintem sokkal fontosabb dolog. Lehet lobogtatni a gyártóknak az olvasást.

Mellesleg nagyon kíváncsi vagyok kinek mennyire döglik meg az SSD X év után. Ezek még új cuccok (legalábbis ha a mai SSD-ket nézzük), nincs valós adat a tartósságról. Max amit a gyártó mond.
-
anonym1s
őstag
válasz
Manus01
üzenetére
Szamitogepem

Ezt nem tudtam kihagyni
Volt mar a gepemen win7 egy honapig, meg az ssd-re is azt raktam eloszor es az xp-n gyorsabban indulnak a programok amiket en hasznalok es nekem ez a lenyeg. Azon kivul a hangkartyamhoz valo win7 driver csapnivalo, nincs szep hangja, mig xp-vel szepen szol.
Amugy a gepem:
Asrock conroexfire-esata2
Pentium D 945
Ati radeon hd 5450
2gb ram
Audigy 2zs -
zetecR
addikt
válasz
Manus01
üzenetére
Már sokszor kitárgyaltuk hogy OS-nek használva, átlagos felhasználás mellett nincs nagy különbség SSD és SSD között.
Ha valaki speciális feladatra veszi, pl számít a szekvenciális írás, akkor nagyon nem mindegy, hogy melyik modell mellett teszi le a voksát,.
Ennek ellenére az a véleményem, hogy a V200-nak közel sincs olyan jó az ár/teljesítmény mutatója, mint a 96-os V+100-nak volt; nem látom a létjogosultságát a 830-as Samu mellett.
kerekfej: kihagytál egy szót: probléma volt velük
-
winben
aktív tag
válasz
Manus01
üzenetére
..hát akkor azt hiszem ezt a témát napolom még, és használom a jelenlegi lassú vinyót míg teljesen meg nem hal

De az is lehet, hogy majd félév, egy év múlva meg lehet veszek egy teljesen új laptopot - ez a gép nagyon tetszik: http://zenbook.asus.com/ - vagy majd akkorra lejjebb mennek az SSD-k árai és számomra reális áron kapok jó vincsit!

-
válasz
Manus01
üzenetére
Akkor most jön a következő szint, azaz ha a SATA3-as portba dugtad a V200-as SSD-t, akkor telepítsd fel az ASMedia SATA3 drivert...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A HD Tune (meg minden progi amúgy) csak üres SSD-re tudna teljes felületre írás tesztet végrehajtani, minden adatod menne a levesbe...

SVLaller
Lehet, hogy csak én értettem félre, de én úgy gondoltam, hogy a W7 pakolta fel a telepítéskor, olyat meg eredeti/érintetlen W7 telepítő nem csinál... -
válasz
Manus01
üzenetére
Talán nem kellene ilyen virágbolti komposzt edition-t használni, amibe ilyen ismeretlen AHCI driverek vannak beleintegrálva...

Még annyit tehetsz utoljára, hogy nyomsz egy jobb egeret ezen az AHCI driveren az eszközkezelőben/illesztőprogram frissítése/illesztőprogramok keresése a számítógépen/választás a számítógépen található illesztőprogram-listából és kézzel betallózod a W7 AHCI driver-ét, aminek Szabványos AHCI1.0 Serial ATA vezérlő a neve és végigokézod. (Ha azt nem herélték ki belőle...)
Újraindítást fog kérni, tedd meg és remélhetőleg más sebességek lesznek, de ez lehet csak annyira lesz hasznos, mint fej-nélküli lovasnak a szájharmonika.
Azok a hibák, meg false kondíciók mind ennek az elcseszett AHCI driver-nek köszönhetőek.
"Sajnos" a tökéletes megoldás az lenne, ha egy eredeti W7 telepítővel próbálkoznál...
-
-
válasz
Manus01
üzenetére
Hát ha azt még megtennéd, amit korábban kértem, akkor talán tudok/tudunk mit mondani.
Viszont ha ott minden rendben lesz, akkor passz, max csak azt tudom mondani, amit korábban is, azaz a V200-ason debütáló új JMicron vezérlővel és vagy a FW-el lehet gond. -
válasz
Manus01
üzenetére
free-t töltsd le ezzel is nézd meg, hogy mi van a TRIM-el, meg a W7-el is parancssorból. Továbbá az eszközkezelőről dobj egy képet, az IDE ATA/ATAPI Vezérlőkről.
-
-
-
válasz
Manus01
üzenetére
Így állítsd be a BIOS-ban, egyenlőre nem kell az ASmedia driver, anélkül próbáld meg.
-
válasz
Manus01
üzenetére
Vissza kellett olvasnom de akkor tisztázzuk: Szóval van 2 Kingstone SSD-d, az egyik ez a régebbi SNV, az újabb meg egy V200-as. Ha így van, akkor egyikhez sincs FW, ergo nincs mit frissíteni.
A korábban betett képed az SNV-ről való. Az az SSD SATA1-es, viszont a TRIM és NCQ-nak aktívnak kellene lennie. (Ez utóbbi hiánya miatt ír annyira lassan)
NCQ csak AHCI módban érhető el, azaz a W7 telepítése előtt a BIOS-ban a megfelelő kontrollert AHCI üzemmódba kell állítani (van olyan deszka szép számmal, ahol több kontroller van, ezek üzemmódját külön is lehet -és kell- állítani AHCI-re. pl 4 SATA port-ért pl JMicron, míg további 2 SATA port-ért meg Marvell vezérlő felel. Ha csak a JMicron vezérlőt állítod AHCI-re, az SSD-t meg a Marvell SATA portra csatlakoztatod, akkor az kapufa...) -
-
válasz
Manus01
üzenetére
Ha az SNV125-S2/64GB SSD-ről van szó, ahhoz nincs FW, legalábbis a Kingston oldalán nincs. (Nem innen származóval meg nem kísérleteznék...)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bundle topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Peugeot, Citroën topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hardcore café
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)