Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
adorjant
őstag
No,beléptem a klubba egy Corsair Nova 32gb-os cuccal.
Simán ment a telepítés,majd a szükséges beállítások is (a PH teszt alapján),egyelőre tetszik a kattintok-azonnalkészvan érzés,remélem 1 év múlva is ugyanígy fog viselkedni
Készítek majd pár tesztet,aztán jelentkezem,hogy mások is tudják, mire számíthatnak. -
adorjant
őstag
-
adorjant
őstag
Na akkor egy rövid élménybeszámoló a Corsair Nova 32GB-ról:
A telepítés simán ment,feltelepült a Win7 (esetemben 64 bites kivitel),a defrag már ki volt kapcsolva.Ezután kézzel kilőttem a prefetch és superfetch szolgáltatásokat,illetve a ph! tesztben leírt ajánlott körökön is végigfutottam (írási gyorsítótár,netes szemét hdd-re...)
TRIM is ment magától,de azért ellenőriztem.
Intel 9.6 RST driver van fent a gépen,de a windows sajátjával is ugyanezt tudta egyébként.Pár nap alatt hozzászoktam a tempóhoz,nem is tűnt "húdekurvagyorsnak",mint telepítés után,már-már mérges is voltam,hogy miért adtam pénzt érte... Ez az érzés egészen addig tartott,amíg a másik gépemhez le nem ültem... Van ám különbség!
Végeztem 1-2 tesztet,ezekről egy screenshot itt
Jól látszik,hogy az eltelt néhány napban a sebesség nem nagyon változott (bal alsó kép közvetlenül telepítés után készült,a fenti most),ez jó hír.Miután felraktam a számomra szükséges programokat,illetve windows és office frissítéseket,60%-ban ki is használtam a kapacitását,ettől sokkal többre a későbbiekben sem lehet szükségem,szóval elégedett vagyok,minden simán ment,megkaptam azt,amire vágytam,végre "egyben" van a gép érzésre is.
Mindenkinek ajánlom,hogy próbálja ki az SSD-t!
-
adorjant
őstag
Nincs szó ilyesmiről,csak mivel relatív új cuccokról van szó,nincs akkora statisztika,és tapasztalat,hogy mit bír és meddig,ezért ezek inkább elővigyázatosságból vannak,pár kattintás és kész,ha nem akarod,akkor meg nem
A Win7 telepítéskor úgyis elvégzi a fő mozzanatokat (defrag kikapcsolás,TRIM bekapcsolás). -
adorjant
őstag
Kíváncsiságból én is megnéztem az SSDLife-ot,99%-ot ír,pedig telepítés óta csak windows update volt,programok ilyesmik nem lettek telepítve
-
adorjant
őstag
Egy újabb epizód a Corsair Nova 32GB életében: új gépbe került,amd 870/sb850 chipkészlettel,kapott egy új win7-et,ekkor még lassabb volt picit,mint korábban a p45/ich10 lapban.
Aztán frissítettem új AMD AHCI driverre,aztán a teszt kedvéért az összes sata csatira engedélyeztem a sata3 vezérlőt,és tádámmmm,megtáltosodtunk
30-40mb/s-el emelkedett az olvasás (4K nagyjából ugyanannyi,mint inteles lapban),az írási értékek gyakorlatilag hajszálra egyeznek.
A boot egy picit jobbnak tűnik,menet közben nem vettem észre változást.Ismét egy piros pont az SSD nevű nagyszerű találmányak
-
adorjant
őstag
válasz SpongyaBob #11295 üzenetére
Na igen,én sem voltam benne biztos,ezért leteszteltem pár perce: (ahogy az ssd tesztben is írják), teleírtam alaposan,kétszer,majd küldtem neki sok szeretettel egy sebességtesztet (nem mondom,hogy nem imádkoztam közben... )
Az eredmények pedig azt mutatták,hogy működik a TRIM
Majd 1-2 hét múlva lemérem megint,hátha hazudik(Hogy azért rosszat is tudjak mondani,eléggé elszomorító tempót produkált másolás közben...voltak iso fileok,és apróbb cuccok is,de mindkettőnél 30 mega körül "száguldott" )
[ Szerkesztve ]
-
adorjant
őstag
-
adorjant
őstag
válasz Silentfrog #11521 üzenetére
Szerintem ez gyenge az árához képest...
20ért van már komolyabb választék (Kingston 30gb,Corsair Nova 32),nézz szét az apróban. -
adorjant
őstag
válasz Silentfrog #11523 üzenetére
De pl a Nova 20ért áfás ár,rendes bolti garival,nem kell görcsölni,hogy külföldön gariztatják,és még gyors is.
-
adorjant
őstag
Szerintem alapvetően még az a baj,hogy a mezei userek nem sokat foglalkoznak a "szükséges" beállításokkal,és ezek okozhatnak problémákat.
Nekem nagyon bejön az AMD-s driver,MS AHCI-val egy fokkal lassabb volt,mint ICH10 alatt,de 10.9-el gyorsabb,és ez gondolom nem véletlen -
-
adorjant
őstag
Mindenki mást mond,szerintem igen,szépen írkál magának az SSD,ha kedve tartja,sebesség is ugyanannyi hetek óta.
A teszted alapján a duplán teleírás,majd mérés jó ellenőrzési módszer,akkor határozottan igen.
De ha megmondod mivel tudnám 100%-ra kideríteni,megnézemszerk: Igen,cseréli. (bár én egy itteni javaslatra,manuálisan frissítettem,INF-ből)
[ Szerkesztve ]
-
adorjant
őstag
Hello!
Alignálási problémám van nekem is:
Asztali gépen,Win7 alatt megcsinálom rá a jó partíciót,telepítem az XP-t (eredeti lemez,sp2-es,ha ez számít valamit),kiválasztom,hogy ne módosítsa a jelenlegi fájlrendszert,felmásolja a telepítőfájlokat,aztán újraindítás után fekete képernyő,nem tud róla bootolni.
Win7-el tökéletes minden,de nekem feltétlenül XP-vel kellene a gép... Nincs valami ötletetek?Thinkpad X41-ről van szó,Kingspec meghajtóval.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest