Hirdetés

Aktív témák

• cszn

őstag

válasz WiZARD #7243 üzenetére

Azért ez érdekes. De akkor ezek szerint a trim nem működik. :F És mitől lassabb GC után? Nálam utána hozza az új korában mért eredményeket... Ja mer' most jöttem rá, hogy nálam sem működik a trim. Idáig azt hittem igen, igaz nem is nagyon törődtem vele eddig. Szóval hiába várom, hogy működjön, ha nem az ich9 vezérlőjét állítom át ahci-ra, hanem a jmicron esata/pata vezérlőjét. :W Na jó legalább erre rájöttem, de a nagyobb baj, hogy a sima ich9-en nem is tudom átállítani ahci-ra sajnos. De van egy plusz sata csatlakozó a lapomon ami a jmicronra van kötve. Arra rákötöttem most az ssd-t és nem indul. Átállítottam már korábban a regeditben ez alapján a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci bejegyzés start értékét 0-ra, még amikor az ich9-re volt kötve az ssd. Akkor abban a tudatban voltam hogy ez így jó, és el is indult holott nem kellett volna neki. Így meg nem indul el hanem BSOD-t dob. Találtam még egy másik bejegyzést ami elvileg ide tartozik: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\pciide ennek a start értéke most nálam 0. A leírás alapján (ahci to ide átállítás) ahci esetén ennek 3-nak kéne lennie. :F Szóval most nem nagyon értem mi van. :DDD

Aktív témák