Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
cszn
őstag
Azért ez érdekes. De akkor ezek szerint a trim nem működik.
És mitől lassabb GC után? Nálam utána hozza az új korában mért eredményeket... Ja mer' most jöttem rá, hogy nálam sem működik a trim. Idáig azt hittem igen, igaz nem is nagyon törődtem vele eddig. Szóval hiába várom, hogy működjön, ha nem az ich9 vezérlőjét állítom át ahci-ra, hanem a jmicron esata/pata vezérlőjét.
Na jó legalább erre rájöttem, de a nagyobb baj, hogy a sima ich9-en nem is tudom átállítani ahci-ra sajnos. De van egy plusz sata csatlakozó a lapomon ami a jmicronra van kötve. Arra rákötöttem most az ssd-t és nem indul. Átállítottam már korábban a regeditben ez alapján a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci bejegyzés start értékét 0-ra, még amikor az ich9-re volt kötve az ssd. Akkor abban a tudatban voltam hogy ez így jó, és el is indult holott nem kellett volna neki. Így meg nem indul el hanem BSOD-t dob. Találtam még egy másik bejegyzést ami elvileg ide tartozik: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\pciide ennek a start értéke most nálam 0. A leírás alapján (ahci to ide átállítás) ahci esetén ennek 3-nak kéne lennie.
Szóval most nem nagyon értem mi van. 
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És mitől lassabb GC után? Nálam utána hozza az új korában mért eredményeket... Ja mer' most jöttem rá, hogy nálam sem működik a trim. Idáig azt hittem igen, igaz nem is nagyon törődtem vele eddig. Szóval hiába várom, hogy működjön, ha nem az ich9 vezérlőjét állítom át ahci-ra, hanem a jmicron esata/pata vezérlőjét.
Na jó legalább erre rájöttem, de a nagyobb baj, hogy a sima ich9-en nem is tudom átállítani ahci-ra sajnos. De van egy plusz sata csatlakozó a lapomon ami a jmicronra van kötve. Arra rákötöttem most az ssd-t és nem indul. Átállítottam már korábban a regeditben