Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz janos80 #4074 üzenetére

Helló!!
    Nekem is 2 db Jmicronos ( G.SKILL 64 GB MLC) ssd van RAID 0 tömbben, kb egy éve használom....
    Ezek sem trim-mesek, de raidben tényleg nem megy a trim. Jelenleg 128 kb-.os raid tömb működik , de az elöző 4 kb-os úgy érzem gyorsabb volt. Szintén giga alaplapom van, de a lila alaplapi sata csatlakozókat nem használom az ssd-hez mert nagyon lassú és giga raid vezérlője tényleg katasztrófa.
    Intel az ichr10r-es vezérlője fut a lapon, azt mondják jobb mint a kilences.
    Szintén win7 ultimate 64 bit fut a gépen, és a gyakorlatban nem tapasztalok különösebb lassulást, de ez annak is köszönhető, hogy még sosem volt 50 %-nál jobban teleirva a tömb, és a Diskeeper Home nevezetű ssd optimalizáló (nem töredezettségmentesítő!!! ) programot használom, amely az egyetlen jelenleg amit ssd raid tömböt tudna jól kezelni.
    Ha leformázom a tömböt akkor nekem is 300 körüli olvasás és 190 körüli írást mutat az atto, win 7 alatt jelenleg a 128 kb-os csíkkal az olvasás 265 és az irás 190 körül mozog. 4 kb-os csíkozással az előző rendszeremen nem ment az olvasás 300 kb alá, de az is lehet hogy már tényleg kezd elhasználódni az ssd és ezért mutatnak a tesztprogramok kisebb olvasást Én gyakorlatban azonban nem érzem, hogy sokkal lassabban indulnának a programok. Win7 állandóan szöttyög valamit a merevlemezen, ezért nehéz objektív képet kapni.
    üdv

Aktív témák

Hirdetés