Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
Ottoka
őstag
válasz
moho-jojo
üzenetére
Igen, neked az előző firmware van fent, az újabbal megy. De sokaknak meg is döglött tőle az ssd-je, és az intel levette a letöltések közül. Pár napja irtunk erről.
Egyébként nekem megvan, ha érdekel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nálam valszeg azért nem döglöttek meg, mert raid vezérlőn vannak. Mindenkinek megdöglött akinek windows 7 van a gépén és frissítés után újraindította a rendszert. Gondolom bekapcsolt a trim és hanyatt lökte az ssd vezérlőt.
-
Bodor
veterán
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Ha a sebesség is érdekel nem csak az hogy ssd. akkor árban talán jobb 2 ilyen RAID 0-ban....2X185=kb 370 MB/SEC Olvasás és 2X100= kb. 200 MB/SEc írás.....60 GB meg szerintem elég egy 64 bites Seven-nek is, ha nem játszol nagy helyigényű játékokkal... nézz utána.... Nem biztos hogy az intel annyival jobb....
-
moho-jojo
tag
Sziasztok

Nálam vajon miért nem megy a Trim [link] ?
Régi a firmware vagy mi lehet a gond? -
siriq
őstag
Errol mi a velemenyetek [link] ?
Win 7 alatt lenne meghajtva.
-
siriq
őstag
Hali
A Kingston-bol van az SNV125-S2 meg a SNV125-S2BD. Mi a valltozas? Mind a ketto 64 GB-s
Most nezem: BD=Bundle
-
Ottoka
őstag
Lehet már vmit tudni az intel firmware-ről? Kiba nagy kuss van...
-
mpierre
veterán
Akkor beléptem a klubba. OCZ Vertex Turbo 120GB. Még nem tudom, mennyire is gyors, mert még gépen kívül van.

-
FeRRaR1
őstag
Köszönöm a gyors választ, van rá 57 E is, csak valahol meg akartam húzni az ésszerűség határát

Bár ez IT cuccoknál nem szokott sikerülni

Mostanában nincsen sajna időm sokat gépezni, ezért nem akartam ilyen drágát, de ha nincsen megfelelő olcsóbb alternatíva akkor ez lesz, sz@rt nem veszek....

-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok!
Haldoklik a WD Raptorom 36,7 es, elég régi 1200+napot futott már és van vagy 4-5 éves
mindenképpen valami SSD-t szeretnék helyette, 64 gigásra gondoltam, annyira sokat nem szeretnék rá költeni 30-50 E környékén jó lenne ha megállna
Win 7 Ultimate, gépem a profilomban, néha kis játék, ps, videó vágás, de mindet csak hobbi szinten tolom...
Amit le szűrtem hogy ne Jmicronos legyen eddig

Szívesen veszek minden javaslatot
Előre is köszönöm!
-
Cuccok
tag
Van aki feltette X-25 G2 -re az 02HA firmware-t? Van már javított verzió?
-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nincs mit! Amúgy ha van kedved spórolni/szórakozni vele egyszerűen fellógathatod pl. egy gatyagumira is.

-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
Több felé, pl. itt (a Scythe Bay Rafter 2.5-t vagy a Scythe Twin Mounter 2.5"-t keresd).
-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
Asztali gépbe is jó, csak a méreteiből adódó különbséget kell áthidalni (pl. beépítő kerettel).
-
rayoliviero
veterán
Ezek a 2.5"-os ssd-k, amiket mindenhol árulnak, ezek notebookba, asztali gépbe vagy mindkettőbe jók? [link] Nem tudom, hogy a noti és az asztali számítógép tápjának ugyanannyi-e a feszültsége.
-
szki
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Intel SSD bazár! 122eFt
OcUk 365 GBP+15 a szállítás. 1 héten belül DHL meghozza: [link] Van készleten.
Osztrák Ba-Computer. 359 Euro + ? a szállítás, de elhozzák magyar honba is. Épp nincs készleten.
-
fsb1000
nagyúr
Azt tervezem, hogy még ebben a honapban lecserélem az intel 80GB-ot egy 160-asra.
(gyorsabb, nagyobb)A dolog nem sürgös, de kéne ötlet, hogy hol lehetne jó áron 160-as intelt beszerezni.
-
yodamastah
őstag
Jmicronnal ez a baj: [link]
Mara mar ugy ahogy megoldott hogy ne akadjanak nagyon a jmicronos ssd-k (nagy cache, dual vezerlo), de a random iras akkor is lassu. -
hati
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére

-
Spiderman
csendes tag
Teljes telepítéses cs2-vel tesztelem a meghajtókat, ezért tart ennyi ideig az indulás. PH-s teszttel ne vesd össze a geekses tesztet (meg egyik odlal "ilyen jellegű" tesztjét se egy másikéval,mert nem ugyanaz a tesztkörnyezet. Nyilván az adatátvitel egy vinyónál összevethető, de más nem. Tehát a Buffalo sem lenne gyorsabb itt.
-
Márton
nagyúr
A JSmonitort használja valaki?
Elég hasznos infókat ad egy ssd-ről, meg van valami optimizer is hozzá, csak mindez japán karakterekkel. Nincs angol? -
wid22
aktív tag
[link]Mi a véleményetek erröl? Árba nem rossz.
-
canniball
nagyúr
Jó kérdés, gugli sem tud semmit róla... A cikk végén azt írják hogy a Kingstontól kapták, aminek az oldalán persze csak nagyker. szerepel...
Említve vagyon a tesztben, hogy a TRIM egy későbbi fw-rel válik majd elérhetővé - tud valaki valamit a gyártó fw-supportjáról? (Arra lennék kíváncsi vajon tényleg elérhetővé válik vagy csak a lehetőség adott, ami sosem lesz kihasználva.)
(#2758) DBob!
Az Intel azért valószínűleg nem ennyibe fog kerülni.
-
Márton
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
hm, akkor hogy lehet hogy az intelen is 9,5 sec a CS2?
Ennyivel jobb a 3-as?
(egyébként nem emiatt maradtam..) -
PNP
őstag
Üdv!
Asztali gépbe szeretnék SSD-t a rendszernek (Win7, Photoshop, Lightroom a felhasználás elsősorban). Ár/érték arányban mi most a legjobb? Ugye érdemi változást fog hozni HDD-hez képest?
-
Thom!
veterán
-
válasz
Bagira01
üzenetére
A bootidő nálam majdnem a felére esett vissza egy hdd -> ssd csere után. Egy játék betöltése is jelentősen javult. Ellenben a mindennapi win klattyintgatás során már nem egetverő a gyorsulás, ha egy amúgy is jó rendszered, géped volt.
Átlagfelhasználó szemmel írom mindezt. -
yodamastah
őstag
Beszereztem egy Kingston V+ 64G-t. Mielott feltolom ra a rendszert, lemertem ezt azt, hatha valakinek kellenek az adatok... Van benne hdtune pro random olvasas/iras is. Itt van jpegben minden: [link]
-
Bagira01
veterán
Szerintetek egy transcend ts32gssd25s ssd-vel mennyivel lennék előrébb mint a mostani samsung HD403LJ hdd-vel? Úgy értem, h jelentősen gyorsulna-e a rendszer, vagy csak épphogy. Csak win-t akarok rá telepíteni és néhány fonosabb progit

-
válasz
fsb1000
üzenetére
Nem is tudom... oprendszernek nem kell véletlenül alkalmazkodnia az esetleges új meghajtó fícsörökhez? Pl. mondjuk egy sima vincsiről ghostolva ssd-re, mennének-e az ssd specifikus dolgok is egyből?
Konkrétan a win7-ről van szó. Szóval bevenné így röptében a gyomra az esetleges változást, avagy csak új telepítésnél venne észre valamit.
Ezügyben bizonytalan vagyok. -
szki
őstag
Adatok, partíciók megmaradtak. De tanácsos mentést csinálni, mert közbejöhet bármi gond fw. frissítés közben.
fsb1000: Win7 és XP alatt is jobb lett az írás.
Nekem nem Intel, hanem Crucial van. De Intelnél a 40% javulás impozáns adat!
A Crucial, OCZ, ST mind Indilinx vezérlős, és ugyanaz a fw magja.
Az Intel friss fw.-t meg inkább ne próbáld ki, mert 1 nap után kiderült, hogy gázos. Bár ottokánál okés. -
hati
addikt
Sziasztok!
A KINGSTON SNV125-S2 64GB-ról mi a véleményetek?
-
Ottoka
őstag
Na most értem haza, gép bekapcs, megy rendesen. Remélem igy is marad. Azért kiváncsi vagyok mi a baj.
-
Super Talent is kidobott egy új firmware-t, 1819.
Remélem nem jár úgy, mint a korábbi verzió, amit nem sokkal később visszavontak. Részemről kivárok néhány hónapot... -
canniball
nagyúr
Az enyém nem az, viszont úgy vagyok vele hogy lehet cserélném olyanra, de csak akkor ha már tuti működik a dolog. Az új szereplő (alaplapi vezérlő) színre lépése viszont kissé lelombozta optimizmusom...
(#2729) yuri11!
"...a beszállító nem tud eleget hozni..."
LOL. Mert biztosan tömegek rohamozzák a boltokat egy ilyen áron értékesített darabért... -
yuri11
csendes tag
Vigyázzatok az új intel firware-rel. Pár külföldi fórum tele van a update miatt elromlott Intell SSD-s herekkel. egyébként az intel is levette a holnaplájóról a letöltési linket
Nem akarok riogatni, csak aki még nem tette fel, az legyen óvatos. -
Echelon
csendes tag
Hol lehet Intel X25-M 80GB G2-t kapni?
-
canniball
nagyúr
Ni-ni mit találtam: PQI X25-M.

Mod.
Már megint hová tűntek az téma-értesítők.
(#2717) szki!
Passz, erős a felejtőképességem, egy hónapos, kettő...?
Közben gugliztam és azt olvastam, hogy kell ugye a Win7, a megfelelő SSD és az alaplapi vezérlőnek is támogatnia kell; erről van valami lista valahol? Mármint hogy mely vezérlők tudják?
-
Ottoka
őstag
tölthető az intel x25m ssd-hez az új firmware (02HA)
-
mpierre
veterán
#2701-re valakinek ötlete, tapasztalata?
-
P00By
nagyúr
-
wid22
aktív tag
OCZ Solid Series tudja valaki mennyi idö alatt bootol az XP vagy a win7?
SAMSUNG 32GB SLC vaagy ez gyorsabb? -
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Visszatérve az SSD fagyós dologra: Most akkor fagyott le, amikor Total Commanderben megnéztem, hogy az SSD-n lévő könyvtárak mekkora méretűek.

-
szki
őstag
Tudtommal a Win7-ben alapértelmezettként engedélyezve van a TRIM.
Az újabb fw.-rel rendelkező ssd-knél biztos magától működik . Ellenőrizhető a CrystalDiskInfo-val. Nálam így néz ki:
Win7-ben lekérdezés, hogy be van-e kapcsolva az operációs rendszerben (biztos lehet másképp is, de most ezt találtam):
- parancssor indítása rendszergazdaként
- fsutil behavior query disabledeletenotify
- ha a disabledeletenotify = 0 választ kapod, akkor be van kapcsolva
Bekapcsolás: fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0 (és újraindítás)
Kikapcsolás: fsutil behavior set DisableDeleteNotify 1 (és újraindítás) -
S.Y.S.
aktív tag
Itt érdeklődj, azt nem tudom, hogy ssd-vel foglalkozik-e, de hdd-vel biztos, nekem már segített régebben.
-
p87
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám.
shteer megvett tőlem egy Samsung 32gb-s slc ssd-t, én az utolsó pillanatig használtam, hibátlanul, becsomagoltam meg is kapta postán és azt mondja nem ismeri fel se a bios se a windows a gépében és a laptopjában se.
Nah most akkor mi történhetett vele?
Nem tudjátok samsung fogja garizni nekem számla, meg garanciapapír nélkül mivel még régen ősembertől vettem?
Ill. olvastam valahol a ph-n , hogy van itt valaki aki segít bármilyen gariztatási ügyben nemtudjátok ki ? -
mpierre
veterán
Mennyiben befolyásolja egy ssd élettartamát, hogy boinc fut rajta? Hetente 16 csomagot számol ki. A csomagok letöltött mérete nem nagy, kicsomagolva nem tudom, illetve azt se hogy, számítások közben mennyi lemez műveletet végez.
Aktív témák
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mozilla Firefox
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- VR topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus Pad 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)