- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pincehely
addikt
Még mindig nem tudom, hogy érdemes-e beruháznom ebbe a Kingston ssd-be.
Jó, látom az eredményeket, nem ájultam el tőlük.
Ellenben az elérési idő miatt, lehet hogy mégis sokkal pattogósabb lenne rendszer.
Van valakinek ilyen ssd-vel gyakorlati tapasztalata? Kinston SSD now V series -
DV
senior tag
-
pincehely
addikt
Egy Kingston SSD now V 40g SSD vásárlását fontolgatom.
Mekkora előrelépés egy Samsung F3 hdd-hez képest?
A szempont kizárólag a rendszer(Win 7) futtatása, nem tárolnék rajta semmi mást. -
Edge
veterán
#3785 Blaise:
Teljesen. ez már Trim: On? -
Blaise
veterán
Első mérésem a 40es Kingstonnal:
Ezek az értékek jónak számítanak?
-
Zodicus
senior tag
Úgy látom, hogy itt elég sok embernek akadt ilyen problémája. Más ne frissítsen OCZ-n firmware-t.
-
Zodicus
senior tag
-
Edge
veterán
#3762 Blaise:
dettóse nem intelt se nem ocz-t nem választottam jó lesz nekem is egy ilyen kingston főleg hogy meg lehet már a trimet is oldani így a maradékból kijön egy sapphire 5850-es
-
Az írás lassulását a TRIM is rendberakja, ez az ultrabiztonságos adattörlést szolgálja (ha simán teleírod nullával az SSD-t, lehet, hogy a wear leveling miatt pár blokkban megmarad az adat, amit a kellően elszánt támadó ki tud nyerni, ha mittomén, ír saját firmware-t a kontrollerre).
-
Márton
nagyúr
"This command will release all of the user LBA locations internally in the drive and result in all of the NAND locations being reset to an erased state. This is equivalent to resetting the drive to the factory shipped condition"
Ilyen miért nincs gyakorlatilag minden ssd-re?
-
C64
őstag
erről mi a véleményetek, van értelme: [link]
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Trnscend 32Gb-os ssd-m tegnap előtt elkezdett rakoncátlankodni, windows betöltés legalább 5 perc, és a rendszer is akad. Bármilyen sebességmérő elindítására fagy a rendszer, vagy nem mér semmit. Lehet h bkaptam egy vírust? Hdd sentinel nem ír hibát. Formázzam újra és reménykedjek? -
Ottoka
őstag
Nahát erre kiváncsi vagyok.
Szóval akkor a windows 7 el tudja dönteni hogy az adaptec kártyán levő 4db raid0-ás tömbből melyik a hdd-s tömb és melyik az ssd-s tömb?
Az írás / olvasás, a cache kezelés annyira a kártya dolga, hogy a windowsnak semmi köze hozzá..... ki van zárva hogy bármilyen következtetést le tudjon vonni.....
Ez idiótaság.
-
Zodicus
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi. Frissítettem az OCZ Agility-n firmware-t 1.3ról 1.5re. Sikerült is elvileg, DE azóta nem lehet rá telepíteni op. rendszert. Hibás szektort nem talál rajta a sentinel és a kondija 90%-os. Mit tudok még tenni az ügy érdekében?
-
Blaise
veterán
Végül megrendeltem egy 40gigás Kingston SSD-t beépítő kerettel együtt, remélem nem fogok benne csalódni.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
újra szeretném telepíteni a rendszert az SSD-men (Win7) elég egy sima gyors formázás vagy esetleg zero fill-t is érdemes rajta futtatni? 40-es Kingston SSDNow-ról lenne szó, ehhez a meghajtóhoz érdemes valami újabb firmware-t feldobni (ha egyáltalán van hozzá)? Jelenleg 2CV102HA-van rajta...
-
orbano
félisten
ennyi baromságot is rég olvastam egy helyen. pl:
•Disable defragmentation
•Turn Off the Disk Defragmenter Schedule-a win7 alapból megállapítja hogy van-e SSD alatta, és ha van, akkor nem defragol.
•Disable the Page File
-erről már párszor kitárgyaltuk, hogy szintén hülyeség. a pagefile szekvenciálisan, nagy blokkokban íródik ritkán, és sokkal többször, véletlenszerűen kerül olvasásra. milyen érdekes, ezek pont az SSDk erősségei...
-
Bodor
veterán
Egy kis ajánlott SSD Windows 7 Tweaks
-
fagy53
nagyúr
#1 hsz ad egy útmutatást, de a topik is sokszor foglalkozik ezzel.
canniball: persze ajánlott, mert anélkül is használható, legfeljebb számolni kell a következményekkel / lassulás /. Nézd meg az OCZ mit ajánl ennek elkerülésére és hasonlítsd össze azzal, hogy milyen ajánlások vannak a HDD használatánál!
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Sok-sok kérdés után végre itt egy jó cikk, amely többet között értelmesen leírja, hogy mi az a TRIM....
SSD ALAPOK és olcsó Kingston ssd-k tesztje -
Bodor
veterán
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Elsősorban a Kingston 40gigás SSD tulajokat kérdezném:
Érdemes beleinvesztálni egy ilyen 40 gigás cuccba, hogyha Win7 rendszert szeretnék rajta tárolni? Hoz észrevehető gyorsulást mondjuk egy Samsun F3 winchesterhez képest? Mennyivel jobb érzés ssd-t használni ?
Ha jól értem akkor a fentebbi hsz-ekben leírt hekkeléssel aktiválható a 40es Kingstonokon a TRIM funkció?
-
fagy53
nagyúr
A TRIM a win 7 egy funkciója amely nem minden vezérlővel működik együtt, a firmware frissítés a TRIM-től függetlenül hozhat gyorsulást,egészen más okból. Ha nálad három hónap alatt sem lassult, akkor jól vigyázol a törlési és írási funkciókra, ahogy kell. Többen írták már, hogy ennyi idő alatt érzékelhető volt a lassulás, de ez erősen használatfüggő. Ezt kompenzálja egy kicsit a TRIM.
-
canniball
nagyúr
-
nbl2
senior tag
válasz
mugencivic #3720 üzenetére
-
canniball
nagyúr
Az a "pár millió órás üzemidő" gondolom valamilyen átlag (vagy hasra-ütés vagy nem tudom mi) alapján lett meghatározva. Nyilván nem ugyanannyi lesz az élettartama ha az üzemidő "üresjáratban" vagy ha pl. folyamatos torrentezéssel telik.
Mod. Látom közben már megtörtént a magyarázat.
-
orbano
félisten
hol láttál te pár millió órás üzemidőt? pár millió legfeljebb az MTBF értéke lehet, ami egy meghibásodási valószínűséget mutató viszonyszám. csak hogy értsd (kicsit eltúlozva a valós adatokat):
ha fogsz egy millió SSDt és egy órán keresztül hajtod őket, és eközben 1 darab hibásodik meg, akkor az SSD MTBF értéke 1 millió óra lesz. ez nem jelenti azt, hogy ha te veszel egy darab SSD-t, akkor az millió órán keesztól műköőképes lesz.ráadásul a defrag nagyon rontja tudtommal a wear lveling hatékonyságát....
-
canniball
nagyúr
válasz
mugencivic #3719 üzenetére
"Nem az a gond, hogy nem tudják hogyan kell, hanem hogy az Intel nem engedi nekik."
Akkor miért volt ilyen ígéret...?"Lokalizált (nem angol) 32-bites XP alatt előjön egy hiba."
No de a kérdésem az volt hogy ez csak XP-re értendő-e (avagy ugyanez van Vista, W7 stb. esetén)?(#3724) chaplin!
Igaz. -
C64
őstag
hali, igaz, hogy a flash ssd-ket nem kell defragmentálni??
-
Ottoka
őstag
Az intel úgy tudom az ich11-ben már meg fogja oldani, ez most jön az x68-as illetve az x6x-es chipkészletekkel a második negyedév elején.
Az amd-s chipkészletekkel szerelt lapokról nem tudom mi újság.
Akinek meg hardveres raid karija van ahhoz meg vagy készít a gyártó trim-et támogató bios-t / firmware-t, vagy nem. Olvastam fórumban több helyen hogy az LSI-t kérdezték, és azt a választ adták a support-nál hogy a fejlesztésekről nem adhatnak információt.
Nekem az adaptec azt válaszolta, hogy nem tudja (személy szerint ő aki a support-nál válaszolt) hogy lenne ilyen fejlesztés.Én úgy gondolom, hogy lassan jönnek a sata 3-as raid karik minden gyártótól és majd azok fogják csak komolyabban támogatni az ssd-ket és vele a trim-et. Az LSI példul már kihozta a sata 3-as raid vezérlőit de semmilyen helyen nem tudtam rábukkani leírva hogy támogatja. Annyit irtak hogy jobban kezeli az ssd-ket.
Egyébként nekem adaptec raid karim van, és 3 hónap telt el mire kijött olyan firmware amivel kezelte a kártya az indilinx-es vezérlős ssd-ket. Ha raid tömböt hoztál belőlük létre, állandóan szétesett a tömb, egyesével minden gond nélkül ment. Ez igaz az ocz, g.skill vagy bármilyen indilinx-es ssd-re. Sok fórumban olvastam róla, na meg saját bőrömön is tapasztaltam. 2db g.skill falcon pihent a polcon, igazából ezért is vettem intel ssd-ket mert nem tudtam a falconokat használni. Már jó.
-
Edge
veterán
válasz
mugencivic #3720 üzenetére
nem rossz
-
mugencivic
tag
válasz
canniball #3712 üzenetére
Bocs, elfelejtettem válaszolni a második részre:
Lokalizált (nem angol) 32-bites XP alatt előjön egy hiba. azt hiszi az Intel Toolbox, hogy a volume shadow service működik vagy volume shadow data van a lemezen. Pedig csak annyi a hiba, hogy mikor kiadja a toolbox a "vssadmin list shadows" parancsot, akkor a szöveges választ (mégpedig konkrétan azt, hogy "No shadow copies") angolul várja, ami magyar windowsban magyarul van. Ha nem ezt kapja, akkor azt hiszi, hogy vannak shadow copyk a lemezen és nem indítja el az optimalizálást. Én átírtam a vssadmin.exe-ben a magyar üzenetet angolra és onnantól fut az optimalizálás.
-
mugencivic
tag
válasz
canniball #3712 üzenetére
Nem az a gond, hogy nem tudják hogyan kell, hanem hogy az Intel nem engedi nekik. A 40-es Kingston kb. publikus béta teszt volt a 40-es Intel X25-V számára. Ennyi. Ha most engedi az Intel a TRIM-et a Kingston meghajtókon, akkor maga alatt vágja a fát és a saját termékének tesz keresztbe. Én is le akartam cserélni a Kingston-t egy G2-es 80-as Intelre, de most már nem akarom. A 40GB felén elfér a rendszerem és ami kell a munkámhoz, a többihez meg van egy 1 tányéros 5400rpm-es Samsung 500GB -os sima HDD. Így a gép is halk, de mégis gyors minden.
-
Edge
veterán
válasz
mugencivic #3704 üzenetére
De minket érdekelne
plz egy Crystal Mark eredményt bökjél már ide, pár perc az egész amíg lefut , thx!
-
C64
őstag
sziasztok, van rá esély, hogy valahogyan támogatva lesz a trim raid kötetekben is?
-
canniball
nagyúr
válasz
mugencivic #3704 üzenetére
Remélem a gyártó is felfedezi eme útmutatót, észbe kap és elérhetővé teszi a saját oldalán is a fw-frissítést, hogy ne kelljen már trükköznünk...
"...az Intel Firmware Toolbox 1.2 magyar (vagy bármilyen más NEM angol) 32 bites XP-vel NEM működik..."
Ez csak XP-re értendő? -
DV
senior tag
Errol a G2-rol meg nem hallottam. Vegigolvastam a tesztet, tetszik. A 128GB-os ~$350, ami ~€350 Europaban, azaz kb 90k, vagyis egy 64GB-os lesz 50k korul. Elso SSD-nek jo valasztas, mivel tudja a TRIM-et es mar nincs az a megakadas jellegu dolog, mint az elso szerianal (+jMicron).
-
DV
senior tag
válasz
shabbarulez #3707 üzenetére
-
mpierre
veterán
-
mugencivic
tag
Sorry, nem csináltam se előtt se utána, meg őszintén szólva nem is nagyon érdekel, nem élek a benchmarkok bűvöletében. De nem is hiszem, hogy gyorsulni a kéne a 2HD firmwaretól, inkább csak bugfixek vannak benne. A toolbox-al is csak ugye az eredeti sebességére gyorsult vissza, amit egyébként érzek is a gép működésén, már kb. 2 hónapja megy a kis SSD és napi szinten használom munkára, volt ideje lassulni.
Ja, ha valaki végigjárja a procedúrát, arra még készüljön, hogy az Intel Firmware Toolbox 1.2 magyar (vagy bármilyen más NEM angol) 32 bites XP-vel NEM működik, de tudok rá saját hacket, ha valakit érint. (Ez egyébként Intel G2 tulajoknak is ugyanúgy probléma, nincs köze a Kingston -hoz)
-
Thom!
veterán
válasz
mugencivic #3701 üzenetére
atto képet tudnál küldeni változott-e valami az eredetihez képest?
-
ffodi
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy SSD-t venni rendszer"vinyónak" a régi 150gb-os raptor helyett. Az lenne a kérdésem, hogy milyet érdemes venni? Illetve mekkora az a legkisebb méret amelyiket érdemes megvenni?
Egy Kingston SSDNow V+ 64gb-osra gondoltam első körben. Érdemes ezt választani?
A válaszokat előre köszönöm.
-
mugencivic
tag
Akit érdekel:
Kingston 40GB SSD frissítés megvolt.
- Hackelt Intel firmware updater cd-ről bootolva sikerült 2HD-re frissíteni
- HDAT2 utility-vel restorezni a TRIM funkciót
- Hackelt Intel toolbox-al optimalizálni a meghajtótEddig minden OK.
Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest