- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
Aktív témák
-
WebM
csendes tag
Fura, nalam mintha 32k-nal gyorsabb lett volna, de biztosan eleg osszetett dolog ez.. (NTFS blokkmeret is szamit valoszinuleg)
Azota nem lett egy picit tele? Nem lehet, hogy elotte ugy tesztelted, hogy nem azon volt a rendszer? Tobb otletem nincs.. (Egyebkent azert gondolom, hogy a raptorokhoz kepest az ablakok igy is szepen "pattognak"
)
-
wid22
aktív tag
Silicon Power M10 18 ezer a Ph n vagy Kingston 40GB s 25 ezer Xp boot ra melyik jó? Elég a Silicon Power M10 ?
-
(ex)Cat
senior tag
hi,
raid tömb esetén is működik a trim? Mert olyasmit hallottam, hogy ebben az esetben nem. (és ha ez igaz, akkor aki raidelni akar, annak tök mindegy. hogy tudja vagy sem az ssd)
-
WebM
csendes tag
Amikor osszerakod a raid tombot, akkor a strip size valtoztatgatasat erdemes probalgatni. Nem vagyok szakerto, de ha jol sejtem, akkor ha apro file-okat akarsz gyorsabban irni, akkor csokkenteni erdemes (ha attoval tesztelsz, akkor jobban latszik, hogy mekkora meretnel milyen gyors).
-
C64
őstag
na, csináltam én is teszteket és most jöttem gizdulni
igazából nem értem, emrt van itt egy-két nagyon nem beleillőt eredmény is...
-
WebM
csendes tag
Ime:
512k-nal a beeses annak koszonheto, hogy a windows nem bir nyugton maradni, valami aprosagot mindig csinal a hatterben... Probaltam tobbszor futtatni, de mindig sikerult elkapni egy lassabb reszt valahol. A lenyeg, hogy nagyjabol bejott amit vartam, kb. egy X25-M szintjet hozza irasban, olvasasban meg jobb. Csak aztan legyen ehhez is trim-es firmware... (habar ha igaz az, hogy a Kingston be akarja szuntetni az ertekesiteset, az nem jo hir
)
-
C64
őstag
királyság, kösz mindent!
üdv
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy Transcend 64GB - os MLC - s SSD - t. A kérdésem az lenne, hogy erről milyen vélemények vannak? Jó, nem jó, érdemes megvenni vagy inkább felejtős?
Köszönöm előre is!
Üdv: Tamás -
RockHaRD
addikt
vki mondja meg pls, hogy ez az eredmény jó-e :
-
C64
őstag
hali, tudtok valami tippet, hogyan lehet hdd foglalatba illeszteni, rögzíteni az ssd-ket?
üdv
-
FeRRaR1
őstag
A W7 logo animáció végig fut, de utána be villanik szinte az asztal...
Az be van lőve, hogy kötelező meg várni
-
RockHaRD
addikt
-
RockHaRD
addikt
a dosos cuccost sikerült megoldanom, viszont most ilyen problémám van.
Létezik, hogy a honlapon a legújabb firmware 1500-ös, és az én drive-omon meg 1800-cas lenne?
-
WebM
csendes tag
Kerettol fuggetlenul X-25E.
Igen, a 40-es intel vezerlos, ha sok apro file-lal kell dolgozni, akkor mindenkepp jobban megeri, mint pl. a jmicron-osok (a 64 gigas olyan). Nalam most 2 ilyen 40-es van sima alaplapi raid-ben, win7 eleg korrektul megy rajta, habar meg nem koltoztettem mindenemet at az uj rendszerbe, biztosan fog meg lassulni. Teszek majd fel atto eredmenyeket.
-
RockHaRD
addikt
válasz
proof88 #3167 üzenetére
Hát én nemtom
megvan a jó file, le is töltöttem, de az a baj, h ott elakad a dolog, hogy ezt DOS-ba kéne csinálni, és fingom sincs, h hogy jussak el odáig
nincs floppym, nincs üres dvd-m, csak egy pendrive-om van, amit vmi HP tool-lal kellene megcsinálni, de az csak annyit ír, hogy az oprendszer nem támogatott...
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Erre tud valaki válaszolni (#3150) S.O.S.
Nem vágom az angolt valaki utánna tudna olvasni mit tud az SSD ?Üdv :
-
proof88
addikt
válasz
RockHaRD #3165 üzenetére
ne a végén, hanem a közepén nézd, ott kell lennie
nekem FTM32GX25H-ból van 2 db-om, egy ideje megvannak, egy ideig volt is rajtuk rendszer raid-be kötve, de egy ideje nem használom őket, vártam arra, hogy ápdételhessem a fw-t. csak az a probléma, hogy én pont AIX-essel rendelkezem, tehát nagyon régi, 1215-ös fw van rajta, ehhez nincs az oldalukon linkelve program, emailt kell külön írni nekik. Írtam de nem is válaszoltak, végül sikerült beszélnem velük egy másik mail címen. Szóval most már frissíthetem 1275-re és onnan 1370-re. Ezutáni programok már a weblapjukon is rajta vannak. Nem tudom, hogy ezek a régiek miért nincsenek fenn, azt írták, hogy nem akarják, hogy összezavarodjanak az emberek.Nem tom.
A frissítéssel sorba kell menni. Tehát mindig a következő fw-t kell felrakni, kivéve, ha kivéve.
Szóval nézd meg a közepét a sorozatszámnak, és megmondom melyiket töltsd le hozzá, ha kell segítség.
-
-
RockHaRD
addikt
-
canniball
nagyúr
válasz
Overlocker #3162 üzenetére
Ezt én is alá tudom támasztani. SiliconPower+XP vs. Kingston (40GB)+Win7 - (bár utóbbit még most próbálgatom, de) nem sok különbséget látok köztük.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Overlocker #3162 üzenetére
Lehet, hogy dual vezérlős?
Azok már jobbak, olvastam valahol...
Na de lépek egy W7 Ultimate telepítésnyit
-
-
FeRRaR1
őstag
Gépem a profilomnál...
Így elsőre nem tűnik rossznak, de a win még nem arról megy ugye...
-
FeRRaR1
őstag
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok, tegnap érkezett meg a Super Talent SSD-m. 64gb-os, 230/170-es. Win 7-et készülök rárakni. Mik azok a dolgok, amikre oda kell figyelnem? Asztali gépről van szó
-
PNP
őstag
Sziasztok.
A napokban szeretnék SSD-t venni asztali gépbe, win7 alá. Mit javasoltok? Kingston 40-es? Van jobb vétel? -
Márton
nagyúr
válasz
audi100td #3152 üzenetére
nekem is volt egy buffalon anno.
format, új rendszer telepírés, azóta nyoma veszett, 0 kB checkdisk szerint.
lehet hogy fizikailag nem sérült, csak valamiért ennek jelzi és a format tényleg segít.
de az is lehet hogy valóban bad és én most így használom abban a hitben hogy mégis jó?egyébként itt is vannak tartalék szektorok ilyen esetre mint a vinyónál?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
kb. 2 hete használok egy 40GB-os Kingston SSD-t, most vettem észre, hogy már meg is jelent rajta egy hibás szektor: [link]
Mi okozhat SSD-knél ilyen problémát illetve mennyire normális, hogy ilyen hamar előjön egy hibás szektor?
Tuning miatt volt mostanában néhány kék halál, előfordulhat, hogy emiatt történt?
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Ehez mit szoltok?
Apacer A7 Turbo (A7202) 64GB solid-state drive[EZ]
Az Iponba 44 k-ért van. Szerintetek az ugyanaz ?Üdv :
-
kiSSrac
tag
A válaszok és a privát válaszok (mindegyiket köszönöm) alapján most ezen kettő között vacillálok:
Kingston 40GB Sata2 Ssd 25 SSdnow V SNV125 S2bd 40GB
25.750 FtKingston 64GB Sata2 Ssd 25 SSdnow V SNV125 S2bd 64GB
28.088 FtKérdésem: sebességben ezek ugyanazok lehetnek? Mert a típus leírás teljesen egyezik (ha jól néztem) csak a mérete különbözik. Árban nem sok ugye a különbség (főleg a mérethez képest)
Érdemesebb akkor a nagyobbat megrendelni?
Előre is köszi!
kissrac
-
WebM
csendes tag
-
FeRRaR1
őstag
Majd ha lesz időm, akkor tele pakolom a C meghajtót, és meg próbálom vissza kapcsolni a hibernálást, meg látjuk mit lép erre a W7
Gondolom parancssorból, regedittel, vagy valahogyan csak meg lehet oldani, de nem merültem bele ebbe a témába.
Igazából én notin is ki lőttem, össze hajtom, ha tudom hogy nemsokára még használni fogom, vagy le lövöm...
-
WebM
csendes tag
válasz
Tigerclaw #3133 üzenetére
Néhány program igényelheti. Szerintem nem vesztesz semmit, ha egy minimális méretűt meghagysz egy hdd-n. Amíg nem lesz szűkös a 4GB, addig elvileg nem fog rajta sokat kotorászni - de javítsatok ki, ha tévedek! (Nálam így van, és nem tűnik fel, hogy sokat használná.)
Erről jut eszembe: a hiberfil.sys -t nem lehet valahogy eltenni másik meghajtóra? Keresgéltem már válaszok után, de pozitívat még nem találtam... Pedig nem igazán látok okot arra, hogy a windows könyvtárral egy meghajtón legyen.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem tegnap jött meg a 40-es SSDNow V Kingston. Elég nagy lehet rá a kereslet, mivel várnom kellett rá vagy 2 hetet. Tegnap már beraktam, de csak egy másodlagos SATA vezérlőre tudtam tenni, mert a déli híd nem tudta megérteni, hogy a 0-1 strip raid, a 2-3 meg solo sata. Azon a vezérlőn 135MB/s-el olvasott, ma áttettem az amd hídra és ezen már 175MB/s -el olvas.
Most épp azon gondolkozok, hogy maradjon-e a swap az SSD-n, vagy tegyem a raid-be kötött HHD-kre, vagy kapcsoljam ki. Írni ugye elég lassan ír, meg nem tudom, hogy nem-e okoz-e gondot a gyakori írás. Egyébként 4GB RAM van a gépben és 64 bites win 7.
-
CHIPman
nagyúr
Ezekről:
PE32GS25SSDR - Warp V2
PS32GS25SSDR - PS-100
(Patriot mindkettő)
mi a véleményetek?
30k alatt vannak. A Kingstonokhoz(40GB) képest hol helyezkednek el sebességileg? -
CHIPman
nagyúr
válasz
canniball #3123 üzenetére
"Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt."
És ide 4k a kiszállítás. Elmennek ezek a... -
canniball
nagyúr
válasz
deicide #3115 üzenetére
Nem tudom, múlt héten már/még nem volt nekik, pár napja lett újra. Csak nem te voltál a forrás?
(#3116) lenox!
Több jmicron vezérlő létezik, nem mindegyik gázos.(#3117) CHIPman!
A legolcsóbb 64GB-s amit látok 28.088 Ft... -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
64GB-os SSD-ket kerestem az árgépen, és véletlenül találtam 2 igen olcsót. Az egyik 9k, a másik 15, ugyanannál a boltnál(aki akarja, rákeres, nem linkelek). Mennyire lehet elírás, és ha megrendelem, akkor annyiért ki is fogják szállítani? -
hool
aktív tag
Szerintem meg butaságokkal ne vezesd félre.
Ez nem a jövő tárolója, ez a jelen rendszervinyója, összehasonlítani az árát a green vinyókkal szintén okos dolog!
Pagefilet 200megára kell levenni, indexelést, defragot kikapcsolni. Tényleg rengeteg, ezenkívül még 3-5 dolgot lehet.Lehet ssd nélkül használni pc-t, csak miután kipróbáltad vele, nem szeretnél visszatérni a seekelős, lassú hddkhez.
Biztos hatalmas tapasztalatod van hardverek terén, de talán ez is egy vélemény:
Anandtech:
"I still firmly believe that an SSD is the single best performance improvement you can buy for your system today. Would I recommend waiting until next year to buy? This is one of the rare cases where I'd have to answer no. I made the switch last year and I wouldn't go back, it really does change the way your PC behaves. " -
fagy53
nagyúr
válasz
kiSSrac #3109 üzenetére
"ellenvéleményeket/érveket szívesen fogadok "- akkor gyerünk!
A jövő tárolóját akarod megvenni, ma. Ez bátor dolog, de legalább beállsz az egyre növekvő tesztelők táborába, ami jó hatással lesz a fejlesztésekre és pár hónap / félév / múlva feleannyiért üzembiztosabb, kiforrottabb példányokat vehet meg a türelmesebb, bölcsebb felhasználó.
A probléma most nem is ott van, hogy több mint hússzor annyiba kerül 1GB, mint a HDD-nél, hanem bejönnek olyan gondok, mint pl a tárolóba írás csökkentése, melyek korábban fel sem merültek. Visszaolvasva láthatod mennyi dolgot le kellene tiltanod az OS-ben, hogy nyugodtabban tudjál aludni, vannak pl. programok melyek megkövetelik a pagefile használatát, tehát nem könnyű az élet.
Naponta dob ki szinte az Intel meghajtó frissítést, mutatván a szoftver kidolgozatlanságát.
Szerintem ne kapkodd el, az előrejelzések szerint a dömping még csak ezután kezdődik, a jövő év első felében érdemesebb lesz az árlistákat és fórumokat tanulmányozni, a pénzedet még növelheted is addig, hogy többszörösen jól járj a jelenlegi vásárláshoz képest, bármennyire is csábítónak tűnnek a grafikonok és boot idők. -
canniball
nagyúr
válasz
FeRRaR1 #3108 üzenetére
"Gyors..."
Ez ugye relatív..."...megbízható..."
Erről pedig (új modell lévén) még korai lenne nyilatkozni.Félreértések elkerülése végett nem kötözködésképpen, csak legyünk tárgyilagosak!
"Csak jöjjön a TRIM"
Az imént linkelt tesztből szvsz levonható a konklúzió, hogy nagy csodát nem kell tőle várni...de azért persze jöjjön csak!(#3109) kiSSrac!
Mivel a méret igencsak szubjektív dolog ez nem igazán lehet vélemény/ellenvélemény tárgya: ha neked ekkora elég akkor ekkora elég és pont. Nekem pl. 8GB az egész rendszerem... Viszont bízom benne hogy a számolásodban van azért néminemű ráhagyás (szabad kapacitás).
Pü. -
-
canniball
nagyúr
AnandTech - The SSD Improv: Intel & Indilinx get TRIM, Kingston Brings Intel Down to $115, avagy mennyit hoz a konyhára a TRIM és mit tud a Kingston SNV125-S2/40GB. Utóbbit a cikk elolvasása után meg is rendeltem.
(#3106) kiSSrac!
Ezt az értéket manapság szerintem már mindegyik SSD hozza. Még a méretről nem írtál. -
kiSSrac
tag
Számomra a jó és olcsó körülbelül a következőt jelenti:
Ár: 30 körül de nem hiszem hogy most rá tudnék szánni 40nél többet tehát ez a nagyon plafon értük. Inkább 30 és alattaJó: a csúcskategóriától nincs nagyon elmaradva sebességben, megbízhatóságban (amit itt láttam 150-170 MB/s körüli olvasási sebesség az tökéletes lenne, de kicsit lassabb is belefér)
Remélem ezzel már jobban behatároltam igényeimet
-
kiSSrac
tag
Sziasztok!
Egyre jobban gondolkodom, hogy beruházok egy SSD rendszervinyóra.
Tudom hogy ha visszaolvasnám az utóbbi 3000+ hozzászólást akkor találnék választ, de esetleg így gyorsan nem tudtok ajánlani SSD-t?Tudom hogy az Intel X25-M a jelenlegi legjobb de annyit azért nem fordítanék rá, van valami alternatíva ami viszonylag olcsó és jó is?
Előre is köszi!
kissrac
-
Ottoka
őstag
Aktív témák
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- SzoftverPremium.hu
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest