Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Aktív témák
-
DV
senior tag
Koszi szepen!
Annyira meglepo ez az eredmeny, hogy meg mindig ketelkedem... Megkerhetlek arra, hogy lefuttatnad-e megegyszer ezt a tesztet 5-szor 1000MB-tal is? Esetleg csak az AS SSD tesztet egyszer? (ez a progi kifejezetten SSD tesztelesre lett irva, tavaly havonta volt frissites hozza, iden meg nem volt). Amugy az AS SSD progiban a View menuben valthatsz a MB/s es iops kozott, marmint teszteles utan megnezheted mennyi iops-t tud a gep es a Tools menuben van masolas teszt is...
Bocsi, hogy ketelkedem...
Koszi! -
-
-
RiddleR
aktív tag
100 volt.
Sajnos akárhány ssd-t rakok össze, kéne egy rendes raid vezérlő is hozzá, hogy megfelelő iops-t tudjak kiszedni belőlük. Mellesleg 100/4=25. Na azért nem kapok nagy durranást.
Plusz mind MLC-s, amitől egyenlőre még szeretném magam távol tartani.Tárhely nem izgat, mert csak OS-nek kell, oda meg ennyi is elég.
OCZ Vertex. Nos itt a 32G-s jön ide 42k-ból legalábbis az 1 héttel ezelőtti info szerint.
Megintcsak MLC. 2db kéne, hogy kb egyenlő sebességet hozzak ki belőle, ami már majdnem ott van mint ez. (nem a linear átvitelre gondolok, mert annak meg akkor van jelentősége amikor tárnak használnám, ahoz meg még messze van a kapacitása akármelyiknek is) Plusz ahogy figyelem az OCZ forumát, hát nem tudom mit higgyek róla.Ezzel együtt elvesztem a drive kevésbé macerás kezelhetőségét a tekintetben, hogy a RAID vezérlő elfedi előlem. Ergo nincs FW upgrade (már ez is zavar, hogy akkor most állandóan nézzem, hogy mikor melyik FW a jó vagy éppen hibás), HDD erase-hez megint csak szét kell szedni a tömböt és szarozni, szóval csomó apró dolog van, amit, ha még mindig főiskolás vagy akármi lennék, akkor elvariálnék vele, de inkább most azt szeretném, hogy hozzányúlás nélkül akármikor tökéletes legyen (ne kezdjen el lassulni meg ilyenek).
De maradjunk annyiban, hogy érdekelt, hogy mit tud valójában.
-
fsb1000
nagyúr
UD3 EP45-ös.
Az rendben, hogy a 3 csatorna egyforma sebességű, de én épp azt gondolom, hogy a 3 csatorna független is. Tehát ha egyik 100%-on terhelt, akkor a másik is mehet 100%-on.
Viszont csatornán belül a master/slave port osztozik a csatorna erőforrásain.
Tehát szimmetrikus esetben 50-50%-ot kapnak.
Ha a RAID elemei külön csatornán vannak, akkor 100%-100% elméleti erőforrást kaphatnak.Persze nem tudom milyen a csatornák erőforrás kihasználtsága, de valószinűsítem hogy minnél kisebb a cluster és strip méret annál nagyobb egy konkrét sávszélesség mellett.
Azért erőforrásról beszéltem, mert a portonkénti konkrét sávszéleséget a periféria is befolyásolja.
-
fsb1000
nagyúr
Én azt hittem előnyösebb ha RAID tömb esetén az eszközök különbőzö csatárnon vánnak.
Leget hogy tévedek, de csatornán belül a portok egymástól nem függetlenek, mig a csatornák igen, igy nagyobb sebesség érhető el, hiszen más alkatrész végzi a vezérlést ha külön csatornára vannak kötve.
Mi az előnye, ha azonos csatornán vannak az RAID tömb egységei?
-
-
-
-
TomiLi
addikt
Megnézem és köszi!
Amúgy én nem szeretem ezeket a teszzteket, pontosan azért, amiért Te is mondtad: Csak azért kezdtem el foglalkozni vele, mert nekem is jelentkezett ez a laggolás, és játéknál is voltak problémák, amik HDD-nél nem... De ez úgy néz ki a stripe, és a Cluster értékének beállításával meg fognak oldódni...Remélem...
Tegnap még azt sem tudtam hogy mik ezek és hogy lehet állítani ezeket az értékeket
Szóval Neked is és Mindenkinek Köszönöm!!!
Megyek telepítgetni, és majd használat közben tesztelgetek
-
TomiLi
addikt
Upsz, erre nem is gondoltam. Olyan lehet ez mint a 3DMARk06...??
Igen, én is ezen csodálkoztam, hogy everestnél elég szép eredmények jöttek ki...ATTO, meg elér egy szintet és elég furcsa hogy csökkenek az értékek...
Köszi!!! Lehet így egyben hagyom a gépet és nem vágom földhöz
-
orbano
félisten
én is általános célra használom. és pont hogy általűános célra fontosabb a random elérés. vagy netán te a filmjeidet az SSDn tárolod, sokat másolsz rá, hogy fontos a szekvenciális olvasás, írás? Akkor baromira nem éri meg ilyet venni, két spinpoint F1 keresztbe lenyeli bármelyik elérhető árú SSDt. Önamgukban olvasnak/írnak 100mb/secet és felsőhangon kerülnek 18e forintba.
-
orbano
félisten
engem pl nem érdekel, hogy 4k-s méret felett mennyivel gyorsabb egy MLC-s chip. Engem sokkal jobban érdekel, hogy a sok párhuzamos, kisméretű írás/olvasás gyors legyen. Ez az SSD igazi nagy ereje, és ebben hal meg egy MLC, vagy egy HDD. Az már, hogy szekvenciálisan, meg nagyobb fileoknál 200, vagy 400mb/sec-et produkál nem érdekel, amíg a random elérés és az iops százas nagyságrenddel jobb.
egyébként minimális lassulást én is tapasztaltam, de marginális. Amit az intel SSDjén mutatnak, az viszont döbbenetes mértékű lassulás. -
orbano
félisten
eleve nem értem mi lehetne a különbség e két felállás között (a programok, vagy az oprendszer szemszögéből):
2gb RAM + 2gb pagefile
4gb RAMUgyanabban a pillanatban fognak a programok elszállni outofmemoryexceptionnel mindkét esetben. Na jó, talán az előbbinél a vindoz megnövelheti a pagefile méretét, de ettől még ugyanúgy meg tudnak halni programok. De ilyenkor meg max rak az ember egy mittomén 100megaás pagefilet és boldog. Vagy tényleg teljesen megfelelő a 3.25gb feletti RAM megcímzése, amennyiben tényleg lehet.
-
-
orbano
félisten
nekem pl. a tegnapi naptól kezdve teljesen belassult a bootolás. eddig max 2x ment végig a két csík, most 5-6 alkalommal is. ráadásul van egy kis hatásszünet a desktop megjelenése és a systray-es programok betöltődse között. eltelik vagy 5-10mp, aztán villannak egyet az ikonok az asztalon, majd pikk-pakk betöltődnek a progik (addig nulla töltés).
nem értem. az előző rendszerrel is ugyanez volt, csak ott még tovább tartott. nincs elképzelésetek melyik program/beállítás okozhatja? -
orbano
félisten
azért adja magát, hogy a windoz és a lemez kzé rakj egy olyan réteget, aminek saját írási gyorsítótárja van (a win úgyis használ, különben kipurcantanád hamar az SSDt sebességügyileg), és az írási műveleteket okosan átszervezi szekvenciális írásokká. Szerintem teljesen életképes megoldás, de ugyanannyira lehet sz@r is. Ki kell próbálni, úgyis pionírkodik itt mindenki

-
-
-
-
fsb1000
nagyúr
Pontosan melyik buffalóra gondolsz (32GB)?
Amiket "deicide" is árulgat? Biztos nem laggolnak semmilyen konstellációban?Én csak 2db megvételén gondolkodtam el, azzal cserélném a Samu slc-t.
Mert:
kicsivel gyorsabb lenne RAID0-ban és a arra számítok, hogy a nagyobb méret miatt késöbb kezd el belassulni.
Vagy egyáltalán nem kezd lassulni rendszer particióként. -
Ijk
nagyúr
Szóval az újabb mlc ssd-k már nem akadoznak?
Mekkora biztonságban lehet rábízni 2, ill 3 vagy 4 ssd-t egy alaplapi raid vezérlőre (Giga P35-DS3)? Csak nem szeretném ha alkalomadtán összeomlana a tömb.
Vagy leginkább az lenne a legjobb ha megvárnám az ocz apex-et, azokat gyárilag raidbe rakták. -
-
-
-
Ok, nembaj.
Igen, akkor valószinüleg az téveszti meg a crystal-t.mod: Kérdésem feléd és deicide felé!
Mivel nemrég kerültem a Raid világába..az lenne a kérdésem:ha megvan a Raid0 tömböm, két fix sata porton, és úgy döntök hogy tesztelni szeretnék raid nélkül, akkor ha átállitom a biosban vissza a sata mode-t, majd teszt után visszaállitom a raid mode-t és bekötöm a megfelelő sata portokba az SSD-ket, ahogy volt, akkor fog működni tovább a rendszerem??
Remélem érthető

-
-
-
-
janos666
nagyúr
Nálam se lagolt még be soha amit tőle vettem. Bár nekem ugyan csak 1 van belőle, de nálam is a RAID BIOS kezeli, mert van mellette az ICH9 vezérlőn egy korongos winyós RAID tömb, és így RAID módban kell tolni a vezérlőt. De kipróbáltam, és tesztek szerint ugyan olyan, mintha legacy módban futna. (letiltottam a RIAD-ot egy teszt erejéig).
Aktív témák
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Villanyszerelés
- X140M1F4N károsultjai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Purple 8TB - WD82PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Boyoye digitális beltéri HD tv antenna / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

!

670$ ez többe kerülne, mint az összes SSD együtt...
Nekem csak 8k-t foglal