Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
nbl2
senior tag
Jöhetne már a 40-es Kingstonhoz is valami újabb jófajta firmware TIRM támogatással.

-
Retr0
tag
Tegnap frissítettem az intel x25m-em frimware-ét
Eddig a ' 2cv102g9 " nevezetű firmware volt rajta gyárilag és átlagba 245mb/s-sel olvasott, majd a frissítés után 3x lemérve már 255mb/s lett az átlag.
Az írás is javult olyan 5mb/sec-cel
Crystaldiskmark 2.2-vel mérve. -
fsb1000
nagyúr
Elvileg igen, a nagy file írása és törlése segíthet.
De... én még minidg abban a hiszemben élek, hogy az SSD szoftverének nem lehet tudomása arról, hogy 2 réteggel feljebb az OP rendszer mit írkál és mit törölget rajta.
(általában logikailag)De a gyakorlat pótólhatja az ismeretek hiányát.
Ha mégegyszer megcsinálod és ugyanez történik (kimérve!), akkor a módszer müxik és a nem TRIM-es SSD tulajok is fellélegezhetnek. -
Márton
nagyúr
Múltkor már csak 2-3GB marad a 30-as buffalomon, és
érezhetően lassúlt minden írás, telepítés.
Most takarítottam, van 24 szabad a 30GB-ból!
És felgyorsult! Megint 70-80megával írja a nagy fájlokat.
Sajnos előtte nem csináltam attot meg hasonlót.
De akkor ez hogy is van?
Lehet hogy volt pl. 10giga egybefüggő szűz terület,
oda írtam egy 4gigás fájlt, ami törölve lett, és akkor ez
terület ismét gyorsan kezelhető? Mintha trim-elve lett volna?
Akkor gyakorlatilag arra kell figyelni hogy ne kis fájlokkal
legyen teleírva, nem? -
fsb1000
nagyúr
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Szerintem van értelme.
A boot idő meggyorsul, a programok gyorsabban töltődnek. (érezhetően / szubjektíven)
Pl. PS vagy WORD/EXCEL indulása gyorsabb lesz.
Sokkal kellemesebb használni a gépet akár XP, akár win7 alatt (mást nem próbáltam)Az adatokat és játékokat én is HDD tartom, sőt még a levelezést is.
Néhány játékot kipróbáltam SSD-ről is, némelyiknél a pályabetöltés meggyorsult, de ettől a játékélmény nem sokat javult.Aki dolgozik is a gépén, annak biztos megéri SSD-re váltani.
-
DV
senior tag
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Toled fugg, hogy mit szeretnel. Mennyire gyakran hasznalod a progikat, vagy a jatekokat? Szamit-e, hogy a jatek milyen gyorsan tolt be? (ugy nez ki, hogy nem, mivel HDD-re menne).
Olcson nem kapsz gyors (ami igazan szamottevo gyorsulast hozna) SSD-t jelenleg, inkabb maradj egy 7200 rpm-es HDD-nel. -
zack
nagyúr
Az én 40Gb Kingston SSD-m is fura dolgot csinált. Felhúztam rá egy Win7-et, majd kb. a 3.-4. újraindítás után minden előjel nélkül kiírta hogy nincs boot device.
Zsír új az SSD, most lett beüzemelve. SATA kábel is jó lehet, mert az előző Raptor rendszer vinyó kábelét kapta meg...azzal meg ilyen gondok sosem voltak. Egyébként fizikálisan a BIOS-ból láttam az SSD-t, csak valamiért nem bootolt többet. Most "rágósztoltam" egy XP-t, és müxik egyelőre. 
Szerintetek mi lehet ez a nincs boot device hibajelenség?
-
bon
őstag
Kábel cserét végrehajtom, már szereztem is be másik kábeleket. A Kontakt hibát én se zártam még ki, mert egy 4db winyó dobozba van beszerlve (3 winyóval közösen) és méreténél fogva mélyebben helyeszkedik el így a csatik eléggé passzentosan (eggyik irányból feszülve)fértek be, különösen a tápé, így azt is cserélem. Egyébként hűtőt közegbe van elhelyezve így a melegedést kizárnám, na meg le van ragasztva így a kibontás nem jöhet szóba.
Ha nem javul meg akkor természetesen megy vissza gariba, ami a végső eset azért, mert külföldről jött a cucc így oda is kell vissza küldenem. A chipkészlet driver meg a legújabb.De addig is köszönöm a segítésget.
-
fsb1000
nagyúr
..és ezek után ha nem javul (vodo varázslatként) tedd át másik SATA csatornára, de úgy hogy ne legyen vele párban semmi.
Esetleg nézd meg hátha melegszik, a régebbi SAMSUNG-oknál volt ilyen gond és hasonló jelenséget okozott. (mondjuk a burkolatot le kellett szedni ehhez...)Sokat nem kinlódnék, ha a saját gépem hibája kizárva, akkor gariztatnám. Amig friss!
-
bon
őstag
Üdv midenkinek!
Problémám adódott az alig 1 hetes OCZ Agility 60gb-os SSD-mel, ma reggel furcsa dolgokat csinált. Véleltlen szerűen lefagy az alkalmazás majd kicsivel később a rendszer nem reagál (. Ezt többször is megcsinálta külön féle programoknál is időpontokban. Majd újraindítás után (reset) a boot-nál elakad a meghajtóhoz érve sokat gondolkodki, egy idő után tovább lép és a rendszer töltésnél meg kiírja, hogy nincs boot eszköz (ssd a boot meghajtó) tegyek be eggyet. Ekkor kikapcsolom a gépet majd be és újra jó. HDSentinel szerint minden rendben van vele. A Windows 7 eseménynaplójában meg ilyen üzenetek találok: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort2."
Várható, hogy hamarosan megfog teljesen halni az SSD? -
DV
senior tag
Ugy erted meg akarod hack-elni a firmware-t? (marmint ugy irtad, hogy az Intel szoftveresen fogta vissza az SSD-ket) Igazabol meg igy sem ertem, hogy szoftveres muvelettol? Szerintem a windows telepites is egy szoftveres muvelet, marmint en igy ertelmezem. Mas otletem meg nincs. Bocsi a felreertesert.
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget kérnék!

Ma kapok egy Kingston SNV125-S2/40GB SSD-t, ami egy WD Raptor-t fog felváltani mint rendszervinyó.
Ha tudtok segíteni abban hogy honnan és melyik firmware-t töltsem le, amitől be fog gyorsulni, azt megköszönném, mert most olvastam, hogy szoftveresen fogta vissza az Intel az SSD-ket, és az új firmwarrel baromi sokat fog gyorsulni.
Mielőtt rendszert tennék rá, előtte mindenképpen rátenném az új firmware-t!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
fsb1000
nagyúr
Nemrég valaki linkelte. A linken volt egy freeDos vagy hasonló boot image is.
Tehát vagy USB-ről vagy CD-ről kell bootoljál, és elindítani a frissítést (berakták autoxecbe)Én inkább a megszokott Hirens Boot CD-t használtam. USB-ről.
Simán ment minden, adatok nem vesztek el.
Viszont változást nem tapasztaltam sebességben. -
Retr0
tag
-
DV
senior tag
Mar itt is van raktaron tobb, mint 10 db! Overclockers.co.uk brutto £97.98, nem tartom kizartnak, hogy kis hazankban is hamarosan felbukkan.
-
DV
senior tag
Az Intel piacra dobta az uj "value" SSD-t. Intel X25-V G2, iras max 35MB/s, olvasas max 170MB/s, 34nm, Trim support. Manual.
Newegg $129.99.
Forras Dailytech.com. -
Góliát
őstag
Hali. Most vettem egy CORSAIR SSD 128GB EXTREME-t.
Föltelepítettem a WIN7 64 bit-es verzióját, érdekes mód lassan ment fel.
Most ott tartok, hogy nem bootol be róla.
Próbálkozom továbbb. -
Bodor
veterán
-
canniball
nagyúr
Kit kell megkérni hogy engem is fogadjon örökbe?

Ha nem akarsz tökölni vele egyszerűen használhatod úgy mint egy HDD-t. Egyébként meg ha hajlandó vagy rászánni egy kis időt olvasd el az első postot.
-
Retr0
tag
Üdv,
Kaptam 2 Intel X25m 80gigás ssd-t
Az egyiket betenném a gépbe, a másikat pedig eladnám.Mit kell tudnom róla, mielőtt elkezdeném szerelgetni, meg üzembe helyezni?
Elég ugyanúgy kezelni mint egy sima hdd-t? -
tomamd
tag
OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT30G
Mi a véleményetek? -
proof88
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
jaja, ahogy Márton mondja, és azért nem tudja hozzáadni a méretét, mert nincs meg a jogosultság. Vagy jogot adsz magadnak valahogy, vagy másik rendszer alól belenézel. De ha nem használod ezt a szolgáltatást, nyugodtan kapcsold ki. Bizonyos időközönként, ill. bizonyos telepítések előtt csinál a rendszerfájlokról biztonsági másolatot a win abba a mappába. Vagy ha akarod használni a szolgáltatást, akkor kikapcsolod, alkalmaz, majd visszakapcsolod. Visszaállítási pontot manuálisan is tudsz csinálni ha elindítod a programot a Kellékek menüből.
-
DV
senior tag
A JMF602-es chippel szerelt SSD-re gondoltam, azokkal van gond.
Intel X25-V SSD to get to 80GB - new 2x nm architecture.
-
DV
senior tag
válasz
JONAS77
üzenetére
Na, ezt mar nevezem! Asus Rampage Formula. A specifikacio alapjan a jMicron vezerlo csak a Pata eszkozoket vezerli es az alaplapi chipset Intel ICH9R - R jelenti a RAID-et. Ezzel mar erdemes elorebb lepni. Mielott meg rendelnel barmit is nezd meg van-e az alaplapodnak topikja itt a PH!-n. Azert irom, mert ami ezutan kovetkezik emlekezetbol irom mivel nem foglalkoztam Raid-del kb. 6 eve es ha elekadsz akkor az a topik tud majd a legpontosabb info-val segiteni (milyen gombot, mikor, hol nyomj meg - alaplap specifikusan), de ha jol emlekszem, van kulon Raid-es topik is.
Az op rendszert ugy tedd fel, hogy csatlakoztasd a 2db SSD-t kapcsold be a gepet, lepj be a BIOS-ba, allitsd be a Sata vezerlot RAID-modba mentsd el a beallitasokat, lepj ki, a gep ujraindul. Ezutan be kell lepned a Raid menube, ehhez nem tudom, hogy milyen gombot kell megnyomnod, de majd benne lesz a "manual"-ban. Itt kell majd beallitanod, hogy Raid0-t szeretnel, hasznalni, stripe meret 128kB (ez altalaban a legjobb ertek win7-hez). Amint itt vegeztel, kilepsz es mehet a win7 telepites. A win7 1db particionak fogja majd latni a 2db SSD-t. Elsore soknak tunik ez az egesz, de amint megcsinalod erteni fogod, hogy mennyire egyszeru.
Sok sikert!
-
JONAS77
aktív tag
Köszi a választ, nos csalódott vagyok az alaplpomban, pedig szeretem ezt a lapot. Még lenne egy kérdésem feléd az pedig az, hogy ha lecserélném ASUS RAMPAGE FORMULA-ra, ezen már lehetne RAID támogatást kialakitani, most pont akciós ez a lap, lehet hogy megrendelem! Szerinted érdemes? Ja még valami, mint emlitettem, hogy két SSD-t rakok be a rendszerbe, és ha felrakom az op. rendszert, megtudom ugy csinálni, hogy a két SSD-t egy patriciónak ismrje, szóval ez lenne a ´´C´´patricóm, ami igy lenne 64GB. Köszönöm elöre is a választ.
-
Teasüti
nagyúr
Tetszik.

Van amúgy egy érdekes problémám. Az minek köszönhető, h az ssd tulajdonságait megnyitva azt jelzi a vistám, h foglalt kb 18 giga. Viszont ha megmérem az összes mappa és fájl méretét, akkor csak olyan 13 giga körüli eredményt kapok.

Hol van elásva ez a különbség?!? Itt vmi árulás van.
Amúgy méretében közel sincs teleírva, viszont hdsentinel szerint november vége óta olyan 200 gigát írt a meghajtó. Akkor most vajon tele van írva fizikailag, vagy nincs? Elég sanszos, h már ráférne egy trim...
Nem is lesz cseszett firmware ehhez?? Jah izé, kingston ssd-ről van szó. 40-es.Köszi!
-
WebM
csendes tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ld. az en eredmenyeimet, kozel vannak az "elmeleti csucshoz". Szinten alaplapi raid.
-
DV
senior tag
válasz
JONAS77
üzenetére
Megneztem az alaplapod es a manual-t. Nem vagy egyszeru eset. Csak a jMicron vezerlon keresztul tudsz RAID-et osszehozni es ennek a vezerlonek 2 portja van, az egyik az eSata, a gep hatuljan az USB csatlakozok mellett, a masik pedig a VGA mellett van(Sata_E2).
Az alaplapon talahato 4db sata csatlakozo (ICH9) 2db piros(sata1/2) 2db fekete(sata3/4) nem tamogatja a RAID-et a manual szerint.
Szoval tudsz RAID-et a jMicron vezerlon keresztul, de szerintem nem egy szerencses megoldas.
Innen mar te dontod el, hogy mit es hogyan szeretnel... -
JONAS77
aktív tag
Én csak információt szeretnék tőletek szerezni, hogy az alaplapom egy ASUS P5KC, és szeretnék benne használni két SSD-t RAID 0-ba, ez lehetséges? Akár hármat is belerakhatok, emelve ezzel a sebbességet? Nem vagyok még ebben a témában jártas, annyit viszont tudok az alaplapról, hogy támogatja a RAID 0, 1-et!? Kérném a segitségeteket, van egy Patriot SSD-m V2-es, ehhez szeretnék tenni mégeggyet. Milyen gyorsulásra számithatok, küldök egy tesztet róla: -
proof88
addikt
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Megnézitek ezt a tesztet, láthatjátok, h a kettő együtt teljesít egy 280 mega/sec körül, ami azért elmarad az elméleti csúcstól (ami akár 400 is lehetne a két kingston esetén).
Ez a 280 pont a vezérlő "csatornánkénti" limitje körül van, amit én úgy értelmeztem (én is megdöbbentem rajta, mert én is úgy tudtam eddig, h a csatornán túl már nem akadály a sávszél), h biza maga a vezérlő is ennyire képes az összes csatornát beleszámítva.Nem hallottam még 500-700 körüli eredményekről, de kifúrja az oldalam a kíváncsiság.

Vki világosítson fel akkor!

Miért lett a fenti tesztben ilyen "lassú" a rendszer?
szerk: egyedül az ATTO-nál van némi gyorsulás, de én akkor most nem értem semmit sem.
Itt vmi árulás van. -
gV
őstag
Vertex 2 pro: [link]
sandforce jó magasra tette a lécetBÚÉK
-
válasz
Teasüti
üzenetére
khmm..3 x SSD felett valóban kevesek az integrált ich 9/10 vezérlők. A sávszélesség SATA2 esetén 3Gb/s csatornánként, tehát elméleti 300MB/s, ami a gyakorlatban olyan 280MB/s körül maxolható, olvasásra. Tehát 2 x SSD esetén lazán kihozható a dupla sebesség, pl OCZ Vertex (ill hasonlók) esetén ~500MB/s olvasás, illetve 3 X SSD esetén 650-700MB/s. Efelett már sajnos a jelenlegi integrált vezérlők meghalnak, tehát elenyésző a gyorsulás 4 x SSD esetén RAID 0-ba.
SATA3 esetén, 1db SSD-vel semmivel se leszel gyorsabb, hiszen ott csak annyi változott hogy csatornánként körülbelül 500MB/s-et fog bírni. Gyakorlati haszna akkor lesz ha kidobnak 280MB/s olvasás feletti SSD-ket és olyat használsz. Itt viszont érdekes lesz hogy az integrált vezérlő mennyi eszköz esetén fog még megfelelően gyorsulni.
-
proof88
addikt
ja ezt én is néztem, de azt hittem félreolvasom, amit ír.
A 3 Gbps az 384 MByte/s, és csatornánként kell tudnia, mert ennél értem el nagyobb olvasási sebességet 4 db Raptorral RAID0-ban, alaplapi vezérlőre kötve őket.
Szóval nem rossz dolog RAID-be rakni őket.
Persze az elérési idő az már egy másik kérdés, de korábban már írtam, hogy a betöltési ideje a játékoknak elenyészően, de gyorsabb lett tőle! Mármint a RAID0-től, 2 db SSD-vel. A telepítés lett lassabb minden játék és XP esetében is. Tehát az írás lassabb lehet tőle. De nem érdekel, mert még így is gyorsabb volt, mint hagyományos winyóval. -
szki
őstag
Ez jó! Elképzelem:
Ó drágám! Told is ide a pécéd, hadd dugjam fel a satakettődre az esesdémet!BÚÉK!
Amúgy nagyon jók ezek az intel ssd-k!
Próbáltátok úgyis tesztelni asztali gépen, ha az energiagazdálkodás (C1E, EIST, speedstep, stb) ki van kapcsolva a biosban?
Nálam AMD AM3 alaplapnál jelentős sebességnövekedést hoz a teszteknél a C1E kikapcsolása (és 10W-tal több idle fogyasztást...). -
-
fsb1000
nagyúr
hehe.. nekem helyből ~50%-val jobbak az eredményeim.
AS SSD-ben 40 felett, CDiskmarkban meg 60 felett az Irás 4K-nál.
Az scc time meg 0,1 alatt van.
Lehet mégsem alignmentezem át, amig féálig be nem telik az SSD-mNincs valami nálad generálban elcsesződve? Én egy sima alaplapi vezérlőt használok (P45)
Mondjuk az After/Before srácnál is a tiedhez hasonlóak az eredmények.
Nem hiszem hogy egy "jobb" példányt fogtam ki, csak vigyázok nehogy teleírjam. -
Teasüti
nagyúr
Nem tudnál kihasználni két 40-es kingston-t raid0-ban. Itt már a sata vezérlő szűk keresztmetszetté válik. Most így az ssd korszakban nagyon hamar kevés tud lenni a 3gbps sávszél. Főleg ha van még a vezérlőn több más vinyó is. Én is gondolkodtam egy második ssd-n, de közben láttam vhol egy tesztet két 40-es kingston-ról. Volt ugyan gyorsulás, de nem egetrengető. Inkább írásnál jön jól a 80 mega/sec. Elérési idő meg ugye kétszereződik. Kevés a gyorsulás a kétszeres árhoz viszonyítva. Na majd talán a 6 gigabites vezérlőkkel...
szerk: sztem tökéletes példa erre a crossfire ill. a... izé. az nv-nek a többkártyás megoldása.
(nem beszólni, nv fan vagyok
)
Azok sem érik meg a többletbefektetést szerintem. Inkább egyetlen gyorsabb ssd. Max később veszel mellé mégegyet.
Jelenleg. -
-
fsb1000
nagyúr
-
DV
senior tag
Csak megerositem es kibovitem a valaszod.
Kingston SSDNow E Series
- (Intel Gen 1 Controller, 50nm Intel SLC NAND, 16MB Cache)
Kingston SSDNow M Series
- (Intel Gen 1 Controller, 50nm Intel MLC NAND, 16MB Cache)
Kingston SSDNow V+ Series
- (Samsung Controller, Samsung MLC NAND, 128MB Cache)
Kingston SSDNow V Series
- (JMicron Controller, Toshiba MLC NAND, No Cache)
Kingston SSDNow V Series 40GB Boot Drive
- (Intel Gen 2 Controller, 34nm Intel MLC NAND, 32 Cache) -
nbl2
senior tag
Valaki hallott már valamit az új Kingston 40GB-os firmwarről, mármint kijött-e vagy egyátalán kijön-e?
-
DV
senior tag
Szerintem a threshold value a hatarertek es a raw value(a programban Nyers becslesnek van forditva) az aktualis es ebbol szamol.
Meg ket dolog:
Caution - Yellow (Total Erase Count is equal to 90% of maximum value.) Nem tudom, hogy hol van a Total Erase Count ertek.
A Funkcio menuben (legalul) Advanced Feature es abbol nyilik a Health Status Setting. Itt beallithato az idointervallum az elobb emlitett 3 szamlalohoz. -
DV
senior tag
Kondicio = Health Status
CrystalDiskInfo reports "Caution" if it detects the raw value over the threshold value (Health Status Setting)
0x05: Reallocated Sectors Count
0xC5: Current Pending Sector Count
0xC6: Uncorrectable Sector CountIntel's SSD, MTRON's SSD and Indilinx's controller SSD
Good - Blue
Caution - Yellow (Total Erase Count is equal to 90% of maximum value.)
Bad - Red (Total Erase Count is equal to the maximum value.)Az info a CrystalDiskInfo help-bol van a Health Status-ra keresve.
-
Eléggé csábít engem is ez a 40GB-os Kingston SSD ~24k forintért.
Ami mégis aggaszt egy kicsit, az a mérete. Akik hasonló vagy még kisebb méretű (32GB) SSD-t használnak, mik a tapasztalataik ezzel kapcsolatban? A Windowson meg pár gyakran használt programon kívűl nem sokminden férhet rá. Persze nem ezen akarom tárolni a fájlokat, de manapság már egy játék is ~10GB telepítve.. -
ANT
őstag
Fw-t frissítettem a 32GB-os STT Ultra Drive-on, és utána a kondíció lecsökkent 93%-ra. Van erre valami magyarázat? Vagy nincs összefüggés a két dolog között?
Amúgy egy teszteredmény:

-
fagy53
nagyúr
Nem is lesz jobb! A Kingston tárolók különböző vezérlőkkel készülnek. A 64GB-osak pl kétfélével az SSDNow V JMicron, ill az SSDNow V+ pedig Samsung vezérlővel készül. A kis 40GB pedig a változatosság kedvéért Intel vezérlést kapott.
A leggyengébb és ez az árán is meglátszik a JMicron-os 64GB, ami a tied is. Az írási késleltetéssel vannak problémái, nagyon kicsi a belső tár mérete és ez sokat lassít. A gyakorlatban a több alkalmazás egyidejű kezelésénél mutatkoznak meg ennek a kifutóban lévő vezérlőnek a gyengéi.
Az árak sokszor tükrözik a minőséget, esetedben is ez érvényesül.
-
DV
senior tag
128GB Kingston SSDNow V series tesztek: (elvileg a te geped is ilyen gyors)
Legit reviews
Pure OC64GB Kingston teszt - Trusted reviews
Teszteleshez:
ATTO v.2.41
CrystalDiskMark 3.0 beta
AS SSDEsetleg megprobalhatsz egy ujratelepitest, ha a tesztek utan ugy dontesz.
-
chadi
csendes tag
Na sikerült az ahci beüzemelése kékhalál nélkül.
Nem hozott jobb eredményt
egyébként ettől függetlenül célszerű ahci módba hagyni a rendszert vagy tök felesleges?
Esetleg ha valakinek van még ötlete akkor szivesen kipróbálom
de ha azt mondjátok hogy ennyit tud akkor max letörök egy kicsit
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Ingatlanos topic!
- Napelem
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
rája...utoljára

Zsír új az SSD, most lett beüzemelve. SATA kábel is jó lehet, mert az előző Raptor rendszer vinyó kábelét kapta meg...azzal meg ilyen gondok sosem voltak. Egyébként fizikálisan a BIOS-ból láttam az SSD-t, csak valamiért nem bootolt többet. Most "rágósztoltam" egy XP-t, és müxik egyelőre.
Ez volt a kérdés.
Azt tudom hogy van valami tiltott, de nem vagyok képbe teljesen. Ez az első SSD-m.

Próbálkozom továbbb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt vmi árulás van.