Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
clintvader
lelkes újonc
válasz paatrick #154338 üzenetére
Igen az is nagy év volt, akárcsak '96, '91, stb.
Jim Carrey meg a filmes csúcspontját élte a '90-es évek közepén.Ejj de jó is volt azok a '90-es évek: Van Basten, Michael Jackson, Mike Tyson, Roy Jones Jr, 2 Unlimited, Guns n' Roses, Wayne Gretzki, Czene Attila, Éles József, PVSK vs Sopron, a Zőld a bíbor és a fekete, Tv3 télen nyáron, stb. Bocs.
-
nagyúr
Bodies bodies bodies (2022)
Köszi az ajánlást, nekem is tetszett. Sőt, nagyon tetszett. Úgy tűnik, amit több százmillió dollárból nem lehet megoldani, azt egy pármilliós kvázi-független film gond nélkül hozza - találtak épkézláb írót, mi több, még írni is hagyják. Merthogy a Bodies bodies bodies egy minden szempontból megfelelően kivitelezett, de szinte semmilyen téren nem kiemelkedő darab - egyszerűek de megfelelőek a szettek, jók de nem különösebben érdekesek a karakterek, jók de nem zseniálisak a színészek, megfelelő a fényképezés (a sötétben zajló jelenetek néha nem annyira), a soundtrack mondjuk határozottan érdekesebb az átlagfilmnél, de ez mind csak háttér. A lényeg az, ahogy az eseményekre a karakterek reagálnak, ahogy a által generált stressz lebontja a különféle gátakat, ahogy egymás fejéhez vagdossák az amúgy pitiáner, de adott pillanatban hihetetlen fájdalmas eltitkolt gondolatokat, véleményeket - így sikerül teljesen hétköznapi alapanyagból egy nagyon is ütős drámát felépíteni. Olyannyira voltak hétköznapiak az alapok, hogy abalul elsült játék . Az más kérdés, hogy ettől némileg kellemetlen volt nézni a filmet, mert amásodik halálesettől kezdve gyakorlatilag biztos voltam a gyilkos személyében (csak a motivációt hibáztam el), mert ez a megoldás illett egyedül simán az egész kontextusba ..."veled is megtörténhet" mintájára mutogatott folyamatosan, hogy "hasonló helyzetben te is pont ilyen állat lennél"
Szóval, jó volt, nagyon ajánlott, 8/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Rigormortiis
veterán
A nemzet aranya: Anno még moziban láttam, de most valahogy rámjött, hogy újranézzem. És milyen jól tettem! Izgalmas kalandfilm a jobbik fajtából. Kár, hogy manapság már csak elvétve készülnek ilyenek.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
k-adi
nagyúr
Blackout (2022)
Hát ez.. nagyon félrement.
Totál szégyen az egész, elejétől a végéig. -
bagyulajuve
addikt
válasz Rigormortiis #154359 üzenetére
én is újra megnéztem nem olyan régen mindkettőt, és az első valóban nagyon jó, a második már kevésbé
Resistencia eterna
-
Frod
addikt
Idei Sundance-es darab, melyben egy dán család meglátogatja egy hétvégére a nyaraláson megismert holland családot, a vidéki házukban. Mivel egy thrillert nézünk, nagyjából sejtjük, hogy ez nem feltétlenül fog jól elsülni.
Előzetesen hatalmas elvárásokkal ültem a film elé, nagy a hype a zsáner kedvelői között, hogy idén bizony ez "a film", amit látni kell.
Azt nem vitatom el a filmtől, hogy a megtekintése hathat gondolatébresztőnek, lehet róla beszélgetni pro/kontra, mert mindennapi életünkben is előforduló motívumokat/helyzeteket használ - remélhetőleg nem pont ugyanezeket -, és van benne morális töltet.
A színészek jók, a fényképezés jó, a hangulat is csak pont annyira nyomasztó, hogy érezze a néző, hogy valami nem oké. No offense, de galamblelkűeknek nem ajánlom, itt nincsenek szellemek, meg démonok, csak a legalantasabb, csontba vágó, minden moráltól mentes emberi viselkedés - és ezek százszor ijesztőbbek.- innentől pedig spoiler -
És bár értem az üzenetet, amit a rendező (aki egyben írta is) éreztetni akar velünk, társadalmi viselkedés egymással, ki meddig mehet el, stb, az utolsó 20 perc történései teljesen felhúztak. Nem azért, mert annyira durva lenne, és ne láttam volna ilyet korábban, (hello ) de a karakterek viselkedése, és a helyzetekre adott (nem-)reagálása miatt nekem teljesen szétesett a végére az élmény. Nyilván belegondolni sem lehet, hogy adott helyzetben ki hogy járna el, de hát biztos nem így, az egyszer fix. És kár, mert sajnos annyira erős ez a tehetetlenség miatt érzett düh, hogy a filmről instant ez fog mindig eszembe jutni.Eden Lake #értékelés
Do you see the white shadow?
-
perempe
addikt
válasz k-adi #154361 üzenetére
Ha jó friss filmet ajánlanék, akkor Emily the Criminal (2022); tegnap láttam. Egy nő a főszereplő, aki belecsöppen bankkártyás csalásokba. Végig szurkol neki a néző, a megoldás meglepett.
Előtte a Poison Ivy-t láttam, ami most 30 éves, és Leonardo DiCaprio is szerepel benne pár másodpercig. Itt inkább a történet volt jó, a főszereplő Drew Barrymore nem annyira.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
mephi666
nagyúr
King meg Netflix meg miegymás... a hangulata érdekes, viszont a végére kifullad és semmilyen lesz... normális lezárás nélkül... csak akkor ajánlott, ha már nagyon nincs más a listán előtte...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
Skacok a Csepel plázás moziban milyenek a nagy termek? Ha esetleg ott nézném a Black Adamet.
-
nagyúr
Don't Breathe / Vaksötét (2016)
Kevés filmet láttam, amit ennyire áthat az amatőrség, mint a Don't Breathe-et - a film elejétől kezdve olyan érzésem volt, hogy ez félig ilyen hobbi-projekt, amit lelkes arcok dobtak össze, mert volt pár jó ötletük. Főszereplőink felelőtlen fiatalok, akik kisstílű, bár némileg eredeti módon kivitelezett besurranó tolvajlással keresik meg a mindennapi narkóravalót. Aztán egyszer akarnak egy nagyot dobni - mi sülhet el balul, ha ? Nos, természetesen minden.betörnek egy vak emberhez, még akkor is, ha az illető volt katona
Míg a felvezetés és a szereplők / helyzet bemutatása elég ásítozós, ez az érzés rögtön tovaszáll, amikor elkezdődik a film lényege, a suspense horror / thriller. Meglepő módón, különösképpen kontrasztban a film elejével, a feszültségkeltés és az események folyása kitűnően van összerakva, nincsenek benne feleslegesen erőltetett fordulatok (ill. egészen pontosan egy van, annyi belefér), és úgy általában, aki a suspense-t részesíti előnyben a jumpscare-rel szemben, annak kitűnő szórakozást nyújthat a film. Semmi korszakalkotót vagy zseniálist nem kell elképzelni, csak szimplán jó volt. 7/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
spiky03
veterán
válasz #42308056 #154367 üzenetére
Én úgy tudom az 1-es terem a legnagyobb. Ott érdemes nézni szerintem.
Aquamant meg az FF9et néztem ott annó (és azóta nem is voltam moziban). Jobb minőségű, mint pl a Caponában a CC, szerintem!
Én majd itthoni mozimban nézem.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Pitterix
őstag
Stephen King novella alapján készült, horrornak titulált, de inkább kellemes matiné, délutánra.
Kliséktől hemzsegő testőrös film az érdekes arcú, de szerintem szexi Noomi Rapace főszereplésével.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
nagyúr
I am Mother / Én vagyok anya (2019)
Ez a film annyira az inverze a Don't Breathe-nek, hogy az már vicces. Remek vizualitással és atmoszférateremtéssel indít, érdekes a felütés - hogy aztán egy banális, érdektelen, logikátlan kamara(mű)drámába fulladjon. Volt benne egy-két jó (ha nem is nagyon eredeti) drámai mozzanat ( ), de az események többsége elképesztően sablonos volt, és a végére az volt az érzésem, hogy jó, jó, hogy ez a történet, de ezt most konkrétan minek kellett elmesélni?pl. minden realitási problémája ellenére a műtét, vagy hogy ketteskét Anya likvidálta
Szóval nagy csalódás volt, a sajtója alapján sokkal jobbra számítottam. 4/10.#értékelés
-
perempe
addikt
válasz gbors #154375 üzenetére
Ha ér ennél régebbi filmet mondani, akkor a Jeleket (Signs, 2002) most láttam. Vannak benne űrlények, de nem arról szól, akár párhuzamot is vonhatnék a Nope-pal. Jól van felépítve, jó a csattanó a végén. 20 éve láthattam, és akkor nem ismertem fel, hogy milyen jó film.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
mephi666
nagyúr
korrekt remake mondhatnám úgy is, hogy: master-pieces
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Pearce
aktív tag
Spórolás, világjárvány, változó nézői igények – ezért tűnnek el a feliratos filmek a mozikból - a táblázatban szereplő legtöbb nézőszám a feliratos vetítéseknél elég hervasztó
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
もののけ姫 / Mononoke hercegnő (1997)
Miyazaki Hayao animált meséit komoly kultusz veszi körül, és már régóta terveztem, hogy kicsit jobban elmélyedek az életműben. Korábban láttam a Chihiro-t, tetszett, de mélyebb hatást nem gyakorolt rám - viszont nem is tudtam neki kellő figyelmet szentelni. A sokak által dícsért Mononoke hercegnővel ugyanezt a hibát nem követtem el: nyugodt körülmények között, teljes odafigyeléssel néztem végig - és milyen jól tettem!
Az akció-kalandfilmként induló alkotás már az elején megvillant párat az értékeiből (gyönyörű vizuális világ, érdekes karakterek, a természetfeletti organikus befűzése a világba), de igazán a közepétől kezdve lesz kiemelkedő, amikor az alkotók kényelmes tempóban, de mégis az időt jól kihasználva sorra bemutatják a meglehetősen komplex konfliktus fő szereplőit és tényezőit, és a szereplők egymás közötti kapcsolatát. Tele van a film nagyon rövid, kiválóan elkapott képekkel, amelyek a szereplők viszonylatait mutatják be nagyon hatékonyan, mégis úgy, hogy megérintik a nézőt.
A fő történet maga nem annyira erős - jól van összerakva, de elég vékony, és ezt a film vége, a konfliktus kibontása és megoldása némileg meg is szenvedi, egy kicsit generikus feelingje volt az utolsó előtt jelenetsoroknak.Godzilla-
Még egy dolog: ahhoz képest, hogy animációs filmről van szó, rendszeresen beugrott a gondolat, hogy milyen remekül van fényképezveÖsszességében egészen kitűnő filmélmény a Mononoke hercegnő, de nem adja csak úgy magát - a film középső szakasza úgy élvezhető igazán, ha a néző is beleteszi a megfelelő "erőfeszítést", és aktívan "repteti" a képzeletét Miyazaki mester iránymutatásai szerint. Ez most nekem remekül működött, így csak a fő történetszál és a befejezés miatt nem 10-es - 9/10.
Ja, és felhívom az arra érzékenyek figyelmét, hogy nagyon woke a film -
Miyazaki ebben is úttörő volt, úgy festa vasgyárban komoly nőuralom van. #értékelés
-
k-adi
nagyúr
válasz Pearce #154384 üzenetére
Hát ez nagyon szomorú, én csak feliratosra megyek ha tehetem. Ha nem akkor nem megyek inkább. Idén 1x voltam szinkronoson, ami az Uncharted volt februárban de csak a VIP miatt volt így.
Idén én már abban reménykedem csak, hogy legalább az avatar lesz feliratosan, imax-ba
-
k-adi
nagyúr
Minions & More 1 (2022)
1 epizódos (48 perces) kis(?)film, sok kis 5-10 perces minionos részből áll. A humor, stb. ugyanolyan mint amit megszokhattunk már a Minions-os filmekből, nekem egy kellemes ~1 órás kikapcsolódás volt ez. -
paatrick
őstag
válasz gbors #154386 üzenetére
Akkor egy kis segítség a továbbiakban:
Gyerekeknek:
- Laputa - az égi palota
- Totoro - a varázserdő titka
- Kiki a boszorkányfutár
- Ponyo a tengerparti sziklánGyerek+felnőtt
- III. Lupin - Cagliostro kastélya
- Nauszika - a szél harcosai
- A könyvek hercege
- A vadon hercegnője
- Chihiro szellemországban
- A vándorló palotaFelnőtteknek
- Porco Rosso - a mesterpilóta
- Szél támadA Yesterday - vissza a gyerekkorba címűt kitöröltem az emlékezetemből
Ha tetszett a fényképezés akkor a Laputa és a Nauszika is nagyon be fog jönni.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Drizzt
nagyúr
Hasonló az élmény, mint a Lavina és a Négyzet kapcsán. Ha rövidebb lenne egy órával a film, akkor sima 8/10. Viszont vannak benne unalmas, időrablónak érződő részletek. Ezért összesen 6/10. Kár érte, de eddig is ez a legjobb moziban látott filmem idén, ami kettőből nem nehéz.
Az meg megint meglepett, hogy a Mosolyogj! szinte mindig teltházzal megy. Bár igaz kicsi mozi, 3 teremmel, de a városban ez a legnagyobb.
I am having fun staying poor.
-
törölt tag
válasz Drizzt #154393 üzenetére
Ugyanezt éreztem. A vége fele már eret akartam vágni. A hajós rész remek, előtte szar, utána unalmas.
Mosolyogj amerikában is jól megy, 30%-on belül fog csökkenni a második hétvégéje.
A legjobb film amit moziban láttam idén a Keresztapa 2 és a Hét Szamuráj voltak
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz gbors #154392 üzenetére
Akkor egy nagyon rövid trivia Miyazakiékhoz. 1985-ben alapították hárman a Studio Ghibli nevű animációs céget (majd a Totoro - a varázserdő titkában van a logójukban szereplő karakter ), amiben Miyazaki Hayao és Takahata Isao mint forgatókönyvírók és rendezők, harmadik társuk Suzuki Toshio főként producerként jelent meg. Az évek alatt voltak még mások is akik besegítettek de a nagy hírű filmeket ők hárman alkották.
Jellegzetes rajzstílusukról pár film után már te is meg fogod mondani hogy Ghibli animációt nézel vagy nem.
Így még a listádra mindenképp vedd fel:
- Szentjánosbogarak sírja - felnőtteknek, nem egy napos délutáni film mivel világháborús témájú (Takahata Isao - forgatókönyv+rendezés)Van még pár filmje a stúdiónak, de én azokat már skippelhetőnek érzem. Viszont a Szentjánosbogarak sírja simán felér a Miyazaki filmek mellé. (egyúttal a fent említett Yesterday - vissza a gyerekkorba című filmet le is veheted a listáról mert ahhoz Miyazakinak nagyon kevés köze van, nem is sikerült túl jól )
Miyazaki maga a 2013-as Szél támad-ot tekintette utolsó filmjének, utána be is jelentette hogy visszavonul. Azóta a stúdió is amolyan tetszhalott állapotban vegetál, tekintve hogy a többi alapító tag is már 70-80-as éveikben vannak és nem igazán sikerült utódlást kiépíteni.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Komplikato
veterán
válasz paatrick #154395 üzenetére
A Ni no kuni játékokhoz terveztek karaktereket. Ebből készűlt a íme sorozat is, de az talán nem Ghiblis. Illetve Miyazaki mester fia is dolgozott a stúdióban. A kűlföldi feldolgozásaik, mint a Sziget-tenger varázslója vagy az Arietty nem volt olyan bájos, mint a saját alkotásaik.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
k-adi
nagyúr
A gyilkos járat
Bullet Train (2022)Még csak most volt idő megnézni, és szerintem jó móka volt. Nem minden poén ütött ez igaz, de azért voltak jók köztük. A cameo-k szuperek voltak, a japános körítés is megfelelő volt és a laza párbeszédek sem voltak karakteridegenek szerencsére. Persze volt pár hülyeség benne, sőt, de ha úgy nézem hogy akcióvígjáték akkor megvolt a szórakoztató faktor. Sok stílust kevertek benne, szerintem félig paródia is, így nézve meg még jobban érthető miért volt 1-2 jelenet úgy ahogy. Tetszett, hogy jó volt a casting is, passzoló színészeket találtak a karakterekhez, ami nem minden filmnél sikerül.
-
devil-k
nagyúr
A szomorúság háromszöge
Triangle of Sadness
6/10
Szomorú vagyok. Így elrontani egy ilyen jó témájú filmet. A filmnek az első 20 percét szerintem simán kukázni lehetett volna, fárasztó, érdektelen és unalmas. Az alapötlet viszont nagyon jó, voltak jelenetek amin sírva nevettem, annyira, de annyira életszagú volt. Aztán jöttek a felesleges politikai eszmefuttatások, mint egy újabb, rohadt unalmas és felesleges elem. A film utolsó 1/3-a is kissé fáradtnak tűnt. Vártam a katarzist, az áttörést, de előre lehetett sejteni, mi lesz a befejezés. A kérdés az, hogy hogyan nem jutott ez eszébe egyiknek sem, hogyszétnézzen a szigeten, ahol vannak . - mozi bolondéria -
-
-
eeXaa
addikt
Hellraiser 2022
...ritkán látni ilyen gyenge filmet, ekkora hype mellet.
2/10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest