Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lrobertoc
tag
Sziasztok,
segítségre lenne szükségem, hogyan oldható meg excel365-ben az alábbi feladat:
- adott egy munkalap1, ahol az A oszlop sorai neveket, a B-M oszlopok sorai egy-egy hónap (január-december) adatait tartalmazza pl:Megoldható az, hogy egy másik munkalapon, a munkalap1-re beírt adatok dinamikusan töltődjenek az alábbi formában (tehát, ha veszek fel egy nevet és hozzá valalmelyik hónapra adatot, akkor egy másik munkalapon dinamikusan töltődjenek az adatok adatsorosan, kvázi, mintha egy pivot szemléletű táblából csinálnék egy adatsoros táblát...):
[ Szerkesztve ]
-
lrobertoc
tag
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem. Egy bérterv/tény riportot szeretnék excelben készíteni.
Ahol szervezeti egységre és pozícióra (illetve munkavállalóra) lebontva látom az egyes időszakokban a tervet és a tény összegeket.Ehhez az alábbi tábláim vannak:
1. szervezeti struktúra: a szervezeteken lévő pozíciók, a pozíció szervezeti egysége (oszlopok: pozíció kódja, pozíció neve, szervezeti egység)2. terv: az egyes pozíciók tervszámai hónapra lebontva (oszlopok: pozíció kódja, időszak, terv összeg)
3. törzs: az egyes pozíciókat feltöltő munkavállalók (oszlopok: pozíció kódja, név, törzsszám, szervezeti egység, valalmint a pozíciókód és törzsszám mező összefűzése -> egy pozícióban több munkavállaló is ülhet, egy munkavállaló több pozíciót is betölthet)
4. tény: a munkavállalók tényleges bérei pozíció szerint (oszlopok: pozíció kódja, törzsszám, tény bér, időszak, pozociókód és törzsszám összefűzött mező)
5. időszak: (oszlopok: év, hóap, időszak)A riportot PowerBI segítségével próbálom összehozni.
Kapcsolatok:
1. időszak 1: végtelen kapcsoalt a tervvel és a tény táblával az időszak kulccsal;
2. szervezeti struktúra 1: végtelen kapcsolat a terv és törzs táblával a pozíció kódja kulccsal;
3. tény 1:végtelen kapcsolat a törzs táblával a pozíciókód és törzsszám összefűzött mező kulccsal.A riport pozíció kódig működik, amikor viszont a sorokban szeretném látni, hogy a tény adatokat mely munkavállalók adatai teszik ki, a riport szétesik.
(nyilván a terv adatokra nem tudja értelmezni a munkavállalót, hiszen a terv csak pozíció szintre van meghatározva).
Erre létezik valalmi megoldás, hogy a pozició terv szintjére felemeljük a tény táblából a munkavállalókat?Ide elérhető a file:
https://drive.google.com/file/d/1CBrC-TB8aX7FPVlVpClgJGr9hpK8N2hQ/view?usp=sharing -
lrobertoc
tag
válasz Fferi50 #45120 üzenetére
Szia,
köszönöm. közben én is eljutottam idáig, azaz a törzsből vettem a szervezeti adatokat, illetve a sorösszegzéseket is bekapcsoltam.
Az oké, hogy a pozíció betöltő szintjére nem tud tervet szumházni a riport, mivel csak pozíció szintig van terv. A betöltője pedig változhat....
Viszont azt nem tudom, hogy pozició szinten miért a total tervet hozza minden sorban és miért nem csak az adott pozire szummázottat.... -
lrobertoc
tag
válasz lrobertoc #45122 üzenetére
Gondolom a kapcsolat típusa lehet az oka. A szervezet tábla pozíció kódja köti össze a terv táblát és a törzs táblát, ugyanis mind a tervben (időszakok miatt), mind a törzsben (egy pozícióra évközben jöhetnek, mehetnek az emberek) a pozíciókód többször szerepelhet.
Vagy nem tudom...
-
lrobertoc
tag
Sziasztok,
egy kis segítséget kérnék a linkelt filehoz kapcsolódóan:
https://drive.google.com/file/d/1so_jXmVb64fvuajm3UgNpV75eOTgn5Na/view?usp=sharingA kérdés az lenne, hogy a "Munkatér" sheet-en lévő táblázatot pl. PowerQuery-vel át tudom-e alakítani a "TÉNY" sheeten lévő táblázat formátumára:
Igazából a problémám, hogy egy kimutatásban (pivot, poerpivot) a munktér táblázat adatstruktúrájában nem tudom az olszlopokban lévő "időszakot" filterként használni....
-
lrobertoc
tag
Sziasztok, egy kis segítséget keresnék, adott egy táblázat, ahol a munkavállalók és a munkában eltöltött évei szerepelnek:
pl:
XY 3 év
YZ 10 év
YY 15 évEgy másik táblában sávokban a senioritási szintek:
0-2 év junior
3-5 év semi senior
6-8 év senior
9< év expertA munkavállalók nevei mellé szeretném keresni az eltöltött évek alapján a szenioritási szintet.
Ez mivel tudom megoldani? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OpenMediaVault
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs