Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

Sziasztok!

Van egy legördülő listám, aminek a forrása egy másik lapon van egy sorban. A probléma az, hogy ezek a listaelemek egyesített cellákban vannak (3 cella van egyesítve), mivel minden listaelemhez 3 oszlop tartozik. Ezeknek az oszlopoknak a megjelenítésére mindenképp szükség van, mert azokba kell adatokat megadni. Így viszont a legördülő listában (a másik lapon) csak minden 3. elem (sor) tartalmaz információt (a 3 egyesített cella miatt a legördülő lista első eleme a cella értéke, a következő 2 elem/sor üres, majd az azt következő elem egy másik érték, majd 2 sor üres, stb.). Ez így elég hülyén néz ki, viszont legördülő listát sajnos csak egybefüggő tartományban (sorban vagy oszlopban) lehet csinálni.

Két dolog jutott eszembe (rész)megoldásnak. A listaelemeknek csinálhatnék az utolsó oszlopban egy segédoszlopot (ahová egyszerűen felsorolnám ezeket az elemeket), de az úgy elég gagyi megoldás lenne. Egy másik megoldás lehetne még - bár az meg hülyén néz ki -, hogy nem egyesítem a cellákat, és mindhárom cellába (mindhárom oszlopba) beírom ugyanazt az értéket. Akkor viszont ugye háromszor jelenne meg a név a legördülő listában, ami talán még rosszabb.

Szerintetek meg lehet oldani a fenti elrendezés mellett - lehetőleg segédsor/oszlop nélkül - azt, hogy az elemek csak egyszer jelenjenek meg, és ne legyenek üres sorok? Remélem érthetően fogalmaztam - sajnos nem vagyok biztos benne :DDD :B. Mindenesetre előre is köszönöm a javaslataitokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák