- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
róland #27296 üzenetére
Vigyél érvényesítést a cellára, ahol a Figyelmeztető üzenet fülön a Figyelmeztetés mezőben add meg a megjelenítendő szöveget. Ez akkor jelenik meg, ha rákattintasz a cellára, de talán így is elfogadható.
Azt, hogy a "másik cella tartalma megjeleníthető legyen", a fényképezőgép ikon segítségével állíthatod elő. Keress rá a szóra itt, a topicban.
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #27297 üzenetére
Nézd meg ezt az előzményeivel.
Neked az oszlopszélességet kell beállítanod az ízlésed szerint. Meglehet, hogy valamelyik gépen, ahol megfordult a fájlod, létezik egy Munkafüzet nevű sablon, elállított szélességekkel.A régi hsz a 2003-as verzióhoz, és valami régebbi Windowshoz szólt. Ha a kedved szerint formázott füzetet sablonként mented, az Excel a megfelelő kiterjesztéssel menti a megfelelő helyre, csak a neve legyen Munkafüzet, sorszám nélkül.
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
az mitől lehet, hogy egy excel fájlban az összes oszlopszélesség 1 képponttal kisebb lett???
excel 2013, több munkalap van benne, különböző oszlopszélességek, megjárt 2 gépet, s mire visszakerült hozzám, a rohadék az összes oszlopból levett 1 képpontot...
valami ötlet? -
róland
veterán
Megoldható valahogy, hogy egy adott cella fölé mozgatva a kurzort másik cella tartalma megjeleníthető legyen? (Mint weboldalakon sokszor felugró információs ablakként.)
-
azopi74
addikt
Kattints rá a jelölőnégyzetre jobb egérrel, View code, aztán ezt írd be kódnak
Private Sub CheckBox1_Click()
If CheckBox1.Value = True Then
Call Macro1
Else
Call Macro2
End If
End SubBár nem tudom, miért így akarod, mert szerintem nem szép dolog így használni a jelölőnégyzetet
Szerintem szebb lenne ToggleButtonokkal, vagy méginkább egy pár Option Button-nal és egy Command Button-nal. De ízlés kérdése....
-
gyga
senior tag
üdv.
van 2 db macróm.
hogy tudom jelölőnégyzethez rendelni? pl ha be jelölöm akkor macro1 induljon ha ki veszem a pipát akkor macro 2.
esetleg mást is ajánlhattok jelölőnégyzet helyett. -
azopi74
addikt
Nem gond, hogy 2013, azzal is tudsz xls-be (97-2003 fromátum) menteni.
Nem írtad, hogy magyar vagy angol az Office, feltételezve, hogy angol:
1. Csinálj egy excel táblát, ami fonmtos, hogy legalább a Start date, Start time, End Date, End Time legyenek benne ilyen oszlopelvezésekkel, ezek lesznek a munkában töltött törzsidő adataid.
2. Ha tudod, hogy mi a fix kezdő és befejező időpontja a műszakoknak, akkor érdemes egy segédtáblát valahol (akár egy másik munkalapon) létrehozni, ami tartalmazza a műszakazonosítókat és a Start date / Start Time-ot, így csak be kell vlookup-olni az időpontokat, és neked csak a műszakokat kell (akár egy legördülő menüből kiválasztanod, validáció beállításával) kiválasztanod.
3. Ha ezzel kész vagy, és kitöltötted, nevezd el a tartományt (jelöld ki az egész tartományt és Name Box-ba / névdobozva beírsz valamit, mondjuk "Jaded beosztása", vagy Name Managerben/névkezelőben adod meg)
4. Nyisd meg az outlookot, File/Open/Import/Import from another program or file/Microsoft Excel 97-2013
Add meg az előbb létrehozott excel file-od elérési útját, válasz ki célnak a Calendar-t (Naptár), pipáld be, hogy melyik named range-et (tartományt) akarod importálni ("Jaded beosztása"). Ezután automatikusan feljön a mapping ablak, ahol be tudod állítani, mit hova mappingeljen (baloldalon az excel "named range"-ed oszlopai, jobboldalon az outlook Calendar lehetséges mezői. Ha a név megegyezik, akkor automatikusan felismeri, ha nem, megadhatod manuálisan. Aztán finish, és az outlook beimportálja a a naptárba az excel tartományt.A túlóra kalkuláció meg egyszerű matek,írd meg mi vele a konkrét gondod.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Gem Geza #27288 üzenetére
Szia!
Szerintem trükkösen csak úgy lehet megcsinálni, hogy minden napod 3 cellából áll (a mérendő értékek neve vagy a szín jelentése), a megfelelő adatokhoz beírod az egyest vagy üresen hagyod. Így lesz 3 sorozatod a diagramon - egy-egy színnek/vagy mérendő értéknek) megfelelően, attól függően, hogy mi van a nap mellé még téve. Az oszlopok pedig egymás mellett lesznek - de nem tudnak szorosan egymás mögé "állni".
Üdv.
-
azopi74
addikt
válasz
krisztianAMG #27272 üzenetére
-
azopi74
addikt
-
azopi74
addikt
1. Importálás excelből Outlook naptárba lehetséges, de csak xls-ből ( Excel 97-2003 formátum), és el kell hozzá nevezned a tartományt, ahol a naptár adatai vannak. Az oszlopok neveit érdemes úgy megadnod, ahogy az outlookban is vannak a mezők, mert akkor automatikusan felismeri és bemappeli az outlook de importálás közben is megadhatod, hogy melyik oszlopot hova mappelje (Map Custom Fields) .
2. Túlórák kalkulálása excelben: természetesen megoldható, pontosan hol akadtál el, mi a gondod, mi a konkrét kérdés?
A kérdésed többi részének semmi köze az excelhez, azt tedd fel lkégy szíves az érintett topicokban: outlook és/vagy android/ios/windows phone topicok platformtól függően.
-
Gem Geza
csendes tag
válasz
Fferi50 #27281 üzenetére
Hali,
Próbálkozok-próbálkozok, de csak nem akar összejönni. A kézi formázás nem járja, túl sok munka lenne vele. Készítettem egy magyarázó táblát
.
Az X tengelyen a Fő egységeket jeleníteném meg, az Y tengelyen a hónap napjait (+1 nap áthozat), a Z tengelyen a fő egységen belüli mérési pontokat.
Az oszlop az adott napnak megfelelő színt venné fel. 1 nap esetén 1x1x1-es kocka rajzolódnak ki azon a színen, ami az adott napnak megfelel.
Ha jól gondolom ez 32 diagram in 1 diagram.A makrót nehéz megtanulni? Sajna abban teljesen süket vagyok.
Köszi GG
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Hogy tudom az egész munkafüzetet levédeni jelszóval? Levédem, de simán tudom mégis szerkeszteni. ÖTlet?
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Egy olyan táblázatra lenne szükségem, amibe fel tudom vinni a beosztásom (3 műszak) ezt pedig Outlookba be tudom importálni naptárként és telefonon lássam, esetleges túlórákat fel tudjak vinni, majd hónap végén fizetést tudjak számolni. Így átláthatóbb lenne. Jelenleg csak egyesével kézzel tudom bevinni a naptárba, de ugye ez nem túl optimális. Ilyenkor meg lenne adva a telefonnak, hogy az adott időpontban hogyan kezelje a hívásokat, üzeneteket, stb. Meg lehet ebből valósítani valamit is? -
Musuz
csendes tag
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
Tömegspektrometriával kinyert adatokatról kell grafikont készítenem, és be kell jelölnöm az egyes anyaghatárokat (a fekete vonalak).
Végülis csak annyi lenne a cél, hogy pl. 1500 másodpercnél (x-tengely) húzzon egy függőleges "csíkot". (Ezen a képen painttel rajzoltam be a vonalakat.) Tudnátok erre valami megoldást javasolni?
Exel 2013/magyarKöszönet előre is!
-
atyca
senior tag
válasz
hengelhof #27262 üzenetére
Létezik,hogy egy doksi kezelése ennyi memóriát zabál?
Nekem kicsit soknak tűnik,hogy egy másolt cella beillesztésnél 700 mb felett volt a memória használat.
Közben lecseréltem a 2007-et a 2013-ra.Ezzel sikerült egy kicsit gyorsabbá tenni a dolgot,de még így is borzasztó lassú.
I3 proci,és 4Gb memória van a laposban egyébként. -
csadi0011
őstag
válasz
Delila_1 #27268 üzenetére
Mármint abban amit ő írt, de gondolom írhatok mást is. Vagy rosszul értettem?
Szerk: Megnéztem. Ja oké értem köszi! Azt hittem, hogy amit idéztél tőle, az csak arra vonatkozik, ami az ő formázása volt. De ezek szerint nem.
Viszont most látom, hogy mégis meglehet csinálni amit akartam. Ha ezt írom formátumnak:. ;;;"Akármi"
, akkor működik. -
csadi0011
őstag
Helló
Nem teljesen értem ezt a negyedik részt. Mármint látom, hogy amit írtál, azzal hogy működik, de miért pont a negyedik? Van ezeknek valami sorrendjük?
Amúgy működik, szóval nagyon szépen köszönöm!
Próbáltam színezni külön a normált, hogy amit eléírok, csak az látszódjon, de sajnos olyat már nem tudtam elérni. -
Mutt
senior tag
válasz
csadi0011 #27258 üzenetére
Hello,
...miért csak számhoz tudok hozzáírni cellaformázással?...
Szövegnél is működik, csak meg kell adnod a formázás negyedik részében a kívánt alakot.
A formázás elő része a pozitív számokat, a második a negatívokat, a harmadik a nulla értéket és az utolsó a szövegeket tartalmazó cellákra vonatkozik.pl. "Pozitív szám:" Normál;"Negatív szám:" -Normál;"Nulla: 0";"Szöveg a cellában:" Normál
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Gem Geza #27263 üzenetére
Szia!
Idetettem fel egy kis mintát.
A B oszlopban egy képlet alapján íródik be a szöveg. A szövegnek megfelelő feltételes formázás beállítását a két benne levő képen láthatod.
Ha változtatod az A oszlopban levő számokat, változik a B oszlopban a szöveg és a cella színe is. Ha az A oszlopban nincs szám, nem lesz szöveg a B oszlopban és nem színezi be.
Itt a lényeg a feltételes formázáson van, a B oszlopban a képlet csak szemléltet, ott nyilván a saját képleted fog működni.Ha valami nem lenne világos, csak írj.
Üdv.
-
Gem Geza
csendes tag
válasz
Fferi50 #27253 üzenetére
Hali,
Köszi a válaszod, lehet kicsit körülményes vagyok, mert a feladat sem tiszta még és kicsit bonyolultnak tűnik.
Szóval a lényeg: Van egy 32 munkalapból (hónap napjai + áthozat) álló táblázat, amiben 4 oszlopban 60 sorban találhatóak az adatok. Ezekből a táblákból egy függvény olyan végeredményt generál aminek az értéke a következő: zöld, sárga, piros, fekete. Minden munkalapra elvégződik ez a vizsgálat és minden munkalapon ua-a helyen meglesz az eredménye. Ezekből az eredményekből kellene egy olyan 3D-s 4 soros, 60 oszlopos diagramot létrehozni, aminek az oszlopai az adott értéknek felelnek meg.
Ha jól csinálnám akkor egy olyan oszlopdiagramot kaphatnék, ami 240db akár 4 színben megjelenő oszlopokat fog tartalmazni.Az általad említett cella függvény sajnos nem működik. Legalábbis nekem nem sikerült vele dűlőre jutnom.A függvényemet nem sikerült beletennem.
Segítségedet előre is köszi
GG -
Nekem akkor produkált ilyet, ha az aktív tartalom alatti sorokban, és/vagy melletti oszlopokban orv adatok, formázáshegyek voltak.
Ilyenkor kijelölöm a táblázat alatti üres sorokat: pl. 601. sor, majd SHIFT+CTRL+lefelé-nyíl. Majd valamelyik kijelölt sorazonosítóra jobb gombbal kattintva a menüből Törlés. Ugyan ezt el kell játszani az oszlopokkal is, csak értelemszerűen nem lefelé-nyíl, hanem jobbra-nyíl.
Ha ez nem segít, akkor passz. -
atyca
senior tag
Sziasztok!
Kezdés képpen megjegyezném,hogy teljesen hülye vagyok az excelhez (is).
Kérném a segedelem nyelvezetét ehhez igazítani.
Vagyon egy három munkalapból álló,1.3 Mb nagyságú,összességében kb 600 sort tartalmazó fájl.
Iszonyú lassan nyílik meg,a görgetés,mentés,másolás,és minden egyéb művelet csiga lassúságú.
Mindeközben közel 600 Mb memóriát zabál.
Több excel megnyitásakor durvul a helyzet.Minden segítséget előre is köszi!
-
azopi74
addikt
válasz
Fferi50 #27255 üzenetére
"Viszont azt nem tudom, hogy a Google Drive-on levő excelben működnek-e a makrók."
Nem működnek VBA makrók Google Docs-ban. Még a Microsoft féle Excel Online-ban sem, nemhogy a Google Sheets-ben.
Google Sheets-hez Google Apps Script érhető el, de az jelenleg még eléggé korlátolt a VBA-hoz képest, olyan szinten sincs, mint az Office 2013-tel bemutatkozott Apps for Office/NAPA (ami egyébként elérhető Excel Online-on és Excel universal app-on is, és Androidos és iOS-es Excelen is talán) -
Fferi50
Topikgazda
válasz
csadi0011 #27254 üzenetére
Szia!
Egy cella tartalmát úgy átírni, hogy az eredeti szövegét másra átírod - azaz saját magára hivatkozol vissza - általában nem lehet csak makróval. A feltételes formázással a cella megjelenését (kinézetét) alakíthatod a kívánalmaidnak (feltételeidtől függően) megfelelően - a tartalmát nem.
A makró viszont köthető eseményhez - pl. ha beleírnak egy cellába, akkor fusson le. Viszont azt nem tudom, hogy a Google Drive-on levő excelben működnek-e a makrók.Üdv.
-
csadi0011
őstag
Feltételes formázással lehet szöveget kvázi átírni?
Van egy táblázat Google Drive profilomban, amibe naponta ír egy weboldal egy sor adatot (pár cellába számokat és szövegeket). Nincs velük semmi gond, de arra gondoltam, hogy a szövegeket lefordítanám. Feltételes formázással próbálkoztam: Csak adott tartalmú cellák formázása --> Megadott szöveg --> Tartalmazza --> "Fordítandó szöveg"
Formázásnak pedig valahogy azt akartam, hogy a cellának más legyen a szövege, de nem sikerült.Az a lényeg, hogy az adott cellában fordítsak. Ne kelljen új cellát létrehoznom ezért.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Gem Geza #27252 üzenetére
Szia!
Egy picit nekem zavaros az, hogy mit szeretnél.
A cellákat be tudod színezni pl. feltételes formázással, ahol feltétel képletként =b2="piros", akkor a kitöltésnek megadod a piros színt és ugyanígy a többi színre is.
Diagramnál is tudod az adasorok színeit állítani egyedi formázással.Üdv.
-
Gem Geza
csendes tag
Hali,
Nem tudom, hogy volt-e már ilyen kérdés, így előre is bocsi ha nem találtam meg a megoldást a 27000 hozzászólásotok között...
Szóval adott egy táblázat (60 sor 5 oszlop; első oszlop állandó, a többi (A;B;C;D) függvény által generált tartalommal), a többszörösen egymásba ágyazott HA() függvény végeredményeként vagy nincs benne semmi (egyébként ha egyszerűbb úgy megoldani ez akár lehet "zöld"-el kitöltve), vagy pedig színek nevei találhatóak (piros, sárga, fekete,). Azt kellene megvalósítanom, hogy ezeket a színeket egy 4 soros 3D-s táblázatban az első oszlopban található állandó adatok mellett megjelenítsem. Addig eljutottam, hogy a 4 soros 60 oszlopos adatkupacból készítettem oszlop diagramot, de sehogyan sem tudtam a színeket megjeleníteni.
Arra lenne szükségem, hogy ahol a cellában van szín megadva (ha nincs nem kell csinálnia semmit), ott a táblázatban is legyen egy pl oszlop a megadott színnel (a magassága irreleváns, mert az adatot a szín jelenti).Segítségeteket előre is köszönöm
GG
-
Delila_1
veterán
válasz
dellfanboy #27250 üzenetére
Ez a formátum jobbra igazítja az ezres csoportosítású számot, a jobb szélén 1 szóköznyi behúzással, hogy ne másszon rá csúnyán a szegélyre.
Sub EzresCsop()
Selection.NumberFormat = "#,##0 _ ;-#,##0 _ "
End SubSzóköznyi behúzás nélkül
Sub EzresCsop()
Selection.NumberFormat = "#,##0;-#,##0"
End Sub -
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy #27247 üzenetére
Szia!
Szerintem makró. De: Ha egy számot jobb egérgombbal leformáztál, utána a formátumot akárhányszor másolhatod más cellákra, szerintem az sem tart tovább, mint a makró...(és van formátummásoló gomb is)
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy #27245 üzenetére
Szia!
Kiteszed a kívánt "gombot" a menüszalagra vagy a gyorselérési eszköztárra.
Fájl - beállítások - menüszalag testreszabása vagy gyorselérési eszköztár - megkeresed a gombot és kiteszed rá.Üdv.
-
dellfanboy
őstag
van az excelben gyors gomb arra, hogy a cellán belüli szám értékre az ezres bontást alkalmazza?
hogy ne kelljen mindigg jobb gomb celleformázás szám ezres csoport pipa tizedesjegy 0? -
Mutt
senior tag
Hello,
Ezt: [link] hogyan tudnám úgy átalakítani, hogy ne cellánként számoljon, hanem egy teljes tartományt? A teljes A oszlopon szeretném használni.
Erre nem láttam választ, de két sort plusz kell. Itt az új kód.
Function SumNums(cell As Range, Optional strDelim As String = " ") As Double
Dim vNums As Variant, lngNum As Long, rngS As Range
For Each rngS In cell 'új sor a tartományhoz
vNums = Split(rngS, strDelim)
For lngNum = LBound(vNums) To UBound(vNums) Step 1
If InStr(1, vNums(lngNum), ",") > 0 Then vNums(lngNum) = Replace(vNums(lngNum), ",", ".")
SumNums = SumNums + Val(vNums(lngNum))
Next lngNum
Next rngS 'új sor a tartományhoz
End FunctionHa a teljes A-oszlophoz akarod használni, akkor be tud lassulni, mert az üres mezőket is kiértékeli ezért érdemes plusz ellenőrzést ennek elkerülésére beletenni. Továbbá tuningolható, hogy a tizedesvesszőt tartalmazó számokat is kezelni tudja.
Function SumNums(cell As Range, Optional strDelim As String = " ") As Double
Dim vNums As Variant, lngNum As Long, rngS As Range
Dim workrange As Range
Set workrange = Intersect(ThisWorkbook.Sheets(cell.Parent.Name).UsedRange, cell)
For Each rngS In workrange 'új sor a tartományhoz
vNums = Split(rngS, strDelim)
For lngNum = LBound(vNums) To UBound(vNums) Step 1
If InStr(1, vNums(lngNum), ",") > 0 Then vNums(lngNum) = Replace(vNums(lngNum), ",", ".") 'tizedesvessző kezelés
SumNums = SumNums + Val(vNums(lngNum))
Next lngNum
Next rngS 'új sor a tartományhoz
End Functionudv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Declare #27242 üzenetére
Szia!
Próbáld meg ezt a képletet:
lastline=Range("A353",Range("A" & rows.count).End(xlUp)).find(what:=" ",lookin:=xlvalues,lookat:=xlwhole,searchdirection:=xlnext).row-1Ez az A353 cellától lefelé megkeresi az első olyan cellát, amelynek az értéke egy db szóköz (" ") és az azt megelőző cella sorát adja vissza.
" Ha pl egy HA fv. eredmenye ez: " " akkor a ra hivatkozo keplet (pl egy FKERES) ennel a sornal siman csak nem csinal semmit"
Ez a simán nem csinál semmit, azt jelenti, hogy felveszi a szóköz értékét szerintem.A hibás eredmény visszaadását kétféle módon is kezelheted:
Létezik a HIBÁS függvény, amit a HA függvénnyel kombinálva megadhatod, hogy hiba esetén milyen értéket adjon vissza a képlet. Ez annyiban macerás egy kicsit, hogy az igaz ágon meg kell ismételni a képletet: Pl. HA(HBÁS(Fkeres(A1;B1:B100;1;0));0;Fkeres(A1;B1:B100;1;0)) megoldás hiba esetén 0 értéket ad vissza, egyébként pedig a megtalált értéket. Ez minden excelben benne van.2010-es exceltől már biztosan van (lehet 2007-től is) a HAHIBA (iferror) függvény, amelynél már nem kell megismételni a képletet: HAHIBA(Fkeres(A1;B1:B100;1;0);0) ugyanazt az eredményváltozatot adja, mint a fenti képlet.
Üdv.
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #27240 üzenetére
Ezt a programkod gombot soha nem hasznaltam, sorry. Sehol mashol nem irtam meg "programkodot" csak itt
legközelebb figyelek ra!
Nem kicsit vagy jo, ezekböl igy összerakni latatlanba, mit büveszkedtem
es valoban ez a szitu.
En mindig ugy irtam meg ezeket a függvenyeket, hogy ha "ne csinaljon semmit" akartam eredmenyül kapni, akkor szoközt raktam az idezöjelek köze (" "). Egesz egyszerüen azert, mert sok soros kepleteim vannak, amiket huzok jobbra, balra es ezekre mas kepletek hivatkoznak. Ha pl egy HA fv. eredmenye ez: " " akkor a ra hivatkozo keplet (pl egy FKERES) ennel a sornal siman csak nem csinal semmit. Ha viszont ezt: "" adna a HA fv. akkor az FKERES ezt adna eredmenyül ennel a sornal => #NV .
Innentöl viszont borulna az összes többi kepletem, szumma stb.
Jogos, hogy ez igy visszüthet ilyen esetben.
Ezek alapjan rossz ahogy csinalom es van valami banalisan egyszerü megoldas a fenti problemamra, vagy ha ilyen több egymasra hivatkozo kepletem van, akkor ez a jo megoldas, ahogy csinaltam?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Declare #27236 üzenetére
Szia!
1. Használd légy szíves a programkód vagy a konvertálatlan gombokat a keret alján, hogy ne a "fejecskék" jöjjenek elő, mert így nem lehet tudni, hogy mit írtál be (bár gondolom :F lett volna)
2. A LastLine változónak elvileg azt az utolsó sort kellene visszaadnia, amelyben még érték van és nem képlet. Viszont, ha a képlet eredményeként nem üres sztring ("") kerül oda, akkor azt fogja érzékelni értéknek. Ha például szóköz (" ") van ott, akkor sajnos (vagy természetesen) az már valódi értéknek minősül (és gyanús ez nekem a makró módosításod miatt.)
Szerintem a képletedet kellene úgy módosítani, hogy ne " " legyen, hanem "" a cella értéke, ha nincs valódi érték.Üdv.
-
be.cool
csendes tag
válasz
Declare #27237 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat. Az baj,hogy másolni kell a cellákat utána és behelyezni egy másik programba.
Szöveggé alakítottam a cellákat és utána már be tudok írni hosszabb számsorokat.(gondolom így viszont számolni nem lehetne vele, de erre most szerencsére nincs szükség
)
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #27232 üzenetére
Igen sor szamot
Sub prob()
Dim LastLine As Long
LastLine = Columns(1).Find("*", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchorder:=xlByColumns, searchdirection:=xlPrevious).Row
Range("A353
" & LastLine).Select
End Sub
Ez nem müködik
Kijelöli ugyan ugy az egesz tablat, ameddig be van kepletezve, nem csak addig amig erteket ad a keplet.
Ha van ötlet, miert, vagy valamit rosszul csinaltam, arra kivancsi vagyok, de igazabol, amit irtal elsö verzionak azzal tökeletesen megoldottam, amit szerettem volna
-
be.cool
csendes tag
Sziasztok!
Excel 2010 -ben van egy olyan problémám,hogy szeretnék egy 16 karakter (vagy ennél nagyobb) számsort beírni. Viszont a 16. számtól már 0. ír rá.
Konkrét példával:
Szeretném beírni,hogy: 1234567891123456
Viszont helyette ezt jeleníti meg: 1234567891123450Szám formátumra van formázva.
Erre tudtok valamilyen megoldást? -
csadi0011
őstag
válasz
azopi74 #27227 üzenetére
De egyszerűbb, csak én erről nem tudtam
De amúgy ez így cellaformázással hibásan ír nálam. Mindig van 1 hónap alacsonyabb értékeknél. Nagy számoknál meg, ha felfelé mész, néha csökken, néha nő az évek száma
Nem rontom el a kerek.le függvénnyel a számítást. Annyi a baj vele, hogy nagyon nagy számoknál már nem pontos, mert az excel kerekíteni fog.
Elmondom akkor, hogy hogyan működik. és akkor érthető lesz a kerek.le. Menjünk el akkor csak addig, hogy másodpercet és percet mutasson.
Meghatározom, hogy a kívánt bevételhez szükséges idő mennyi: E1/B1
Ez percben kifejezve: E1/B1/60
Ha egymás mellé írod, hogy E1/B1/60&E1/B1, akkor nem azt kapod, hogy hány perc és hány plusz másodperc az idő, hanem megkapod az időt percben, és másodpercben is. Ezért azt kell megoldani, hogy a másodperc ne mutasson annyit, amennyit a perc már kifejez.
Szóval a másodpercből ki kell vonni annyi másodpercet, amennyit a perc kifejez.
Példának vegyük azt, hogy 330 másodperc lesz a végeredmény.
A problémás képletben így nézne ki: 5,5 & 330Most jön a kerek le:
KEREK.LE(E1/B1/60;0)
Ezzel az 5,5-ből 5 lett, mert nulladik számjegyig kerekít függvény lefele, és ennyi percre van nekünk szükségünk. Azt a 0,5-öt amit lecsíptünk, azt majd kifejezi a másodperc.Mivel a másodperc is lehet nem egész szám, ezért én azt is lekerekítem:
KEREK.LE(E1/B1;0)A lekerekített percet megszorozzuk 60-nal, mert annyi másodpercet képvisel ő, és ezt ki kell vonnunk a másodpercből és megkapjuk a helyes másodpercet a perc mellé.
Tehát csak a másodpercek száma:
KEREK.LE(E1/B1;0)-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60Helyes képlet:
KEREK.LE(E1/B1/60;0)&" perc "&KEREK.LE(E1/B1;0)-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60&" másodperc"És ezt lehet tovább csinálni órákkal, napokkal, évekkel, amíg akarjuk.
Szerk: Feltöltöttem a táblázatom: [link]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DeFranco #27229 üzenetére
Szia!
Az excel sorok számát szerintem nem tudod módosítani.
Megpróbálhatod viszont azt, hogy az utolsó értékes sor után kijelölöd a további sorokat és törlés, illetve az oszlopokkal is megléped ugyanezt.
Ezután mented.
Így ha lenne valamilyen általad nem észlelhető adat a "nem használt" területen, akkor az törlődik.Vagy a neked szükséges területet kimásolod egy másik munkalapra, az eredeti munkalapot pedig törlöd.
Sajnos néha "szemetes" lesz az excel és ettől bizony indokolatlanul megnő a mérete.
Üdv.
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #27142 üzenetére
Neztem, de azt nem igazan tudom, hogy kellene müködesre birnom
ha megmutatjatok, megköszönöm es megnezem
Dim LastLine As Long
LastLine = Columns(1).Find("*", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchorder:=xlByColumns, searchdirection:=xlPrevious).RowA353 tol kellene FX ig kijelölni a területet. Hogy tudom ezt a fenti sorok utan megtenni?
A (#27128) Fferi50 HSZ-edben amit irtal, viszont tökeletesen müködik
annyi, hogy egy szoközt be kellett tennem a ket " köze Do While utcell.value = ""
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Hogy tudom az megcsinálni, hogy az A1 cellában meg van adva a dátum (2015.06.03), a B1 cellában meg van adva az időpont (09:03:54) és a C1 cellába összefűzze a dátumot és az időpontot és másodpercet ne mutassa.
A példa alapján az alábbi végeredményre van szükségem a C1 cellában: 2015.06.03 09:03
Köszönöm
-
DeFranco
nagyúr
hogy lehet a sorok számát módosítani az excelben?
van egy 18 oszlop x 250 ezer sor rekordot tartalmazó táblám, ami nem kicsit, de képletezés nélkül soknak tartom, hogy 20 mega a métere. Gondolom ezt azért lehet, mert 16384 oszlop (XFD-ig) és 1048576 sor elérhető a táblázatban.
Ez viszont így abnormálisan nagy, főleg, hogy többel kellene dolgoznom egyszerre.
-
azopi74
addikt
válasz
karlkani #27214 üzenetére
"ilyenkor az a cella, ahova a képlet került automatikusan jobbra zár. Miért, hisz nincs beállítva semmi?"
Bocs, de tegnap telóról írtam és nem értettem teljesen mit értesz "jobbra zár" alatt - (nem használtam soha magyar office-t, nem ismerem ezeket a hungarische szakkifezéseket
). Szóval, az a kérdés, hogy miért igazítja jobbra a cellán belül a tartalmat? Minden értéket alapértelmezetten jobbra igazít, szöveget meg balra.
-
azopi74
addikt
válasz
csadi0011 #27222 üzenetére
Hát bocsi, de elég sok felesleges dolgot csinálsz még mindig
Nem lenne egyszerűbb ez a képlet? :=E1/B1/86400
Aztán a cellaformátumot meg beállítod mondjuk ilyenre:
é "év" h "hónap" n "nap" ó "óra" p "perc" m "másodperc"
Egyébként lehet, hogy én vagyok nagyon értetlen, de azokat a KEREK.LE dolgaidnak az értelmét még mindig nem sikerült ép ésszel felfognom, a magyarázatod ismeretében sem. Szándékosan akarod elrontani vele a kalkulációt?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
csferke #27224 üzenetére
Szia!
A munkalap fülére ráállsz. Jobb egérgomb - kód megjelenítése - lap második felében a bal oldali lenyílóban kiválasztod Worksheet. Jobb oldali lenyílóban kiválasztod Activate.
Az ekkor megjelenő makró vázba beírod a makró nevét, amit szeretnél lefuttatni.Az eljárást eseménykezelésnek nevezik, amit most csinálsz, az a munkalap aktíválásakor bekövetkező esemény. Tehát minden olyan esetben, amikor "kiválasztod" - azaz aktíválod - a munkalapot, le fog futni az a makró, amit oda betettél.
Üdv.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném, hogy ha a megnyitott munkafüzet egy adott munkalapját kiválasztom akkor automatikusan lefusson egy macro. Hogyan kell megoldanom?
köszi
-
vamzi
senior tag
Sziasztok,
Ezt: [link] hogyan tudnám úgy átalakítani, hogy ne cellánként számoljon, hanem egy teljes tartományt? A teljes A oszlopon szeretném használni.
Köszönöm,
Ádám. -
csadi0011
őstag
válasz
csadi0011 #27221 üzenetére
Bocs a dupláért. Muszáj javítanom magam. Elég felesleges dolgokat csináltam abban a függvényben.
A másodpercből kellett volna kiindulni, nem órát csinálni belőle, majd visszafejteni másodpercre.Most így csináltam meg:
=KEREK.LE(E1/B1/60/60/24;0)&" nap "&KEREK.LE(E1/B1/60/60;0)-KEREK.LE(E1/B1/60/60/24;0)*24&" óra "&KEREK.LE(E1/B1/60;0)-KEREK.LE(E1/B1/60/60;0)*60&" perc "&KEREK.LE(E1/B1-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60;0)&" másodperc"Ha van még javaslat erre a dologra, szívesen meghallgatom.
-
csadi0011
őstag
válasz
Fferi50 #27219 üzenetére
Köszönöm neked is.
@karlkani:
Akkor (KEREK.LE(A1;-1) lett volna a függvényben
Amúgy az Adventure Capitalism nevű játékhoz csinálok egy gyors számolót, amibe beírom, hogy mennyi pénzre van szükségem és a profitomból kiszámolja, hogy mennyi idő alatt jön össze.Raktam bele napot az óra, perc, másodperc elé a kerek.le függvényes változattal. és úgy néz ki, hogy B1 cellában van a profit, hogy mennyi a bevétel másodpercenként. E1 cellába írod, hogy mennyi az a pénz aminek tudni akarod az összegyűlési idejét. G1 cellában pedig a fantasztikus függvény, amit meg is untam mert ilyen hosszú lett:
=HA((E1/(B1*3600))>=24;(KEREK.LE(E1/(B1*3600)/24;0)*1000000+KEREK.LE(E1/(B1*3600)-KEREK.LE(E1/(B1*3600)/24;0)*24;0)*10000+(KEREK.LE(HA((1-(KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-KEREK.LE(E1/(B1*3600)/24;0)*24; 0)-((E1/(B1*3600))-KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24)))=1;"00";(1-(KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24; 0)-((E1/(B1*3600))-KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24)))*60);0))*100+(KEREK.LE(HA((1-((KEREK.FEL(HA((1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))=1;"00";(1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))*60);0))-(HA((1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))=1;"00";(1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))*60))))=1;"00";(1-((KEREK.FEL(HA((1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))=1;"00";(1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))*60);0))-(HA((1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))=1;"00";(1-((KEREK.FEL((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24); 0))-((E1/(B1*3600))-(KEREK.LE((E1/(B1*3600))/24;0)*24))))*60))))*60);0)));KEREK.LE((E1/(B1*3600));0)*10000+KEREK.LE((HA((1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))=1;"00";(1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))*60));0)*100+KEREK.LE((HA((1-((KEREK.FEL((HA((1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))=1;"00";(1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))*60));0))-(HA((1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))=1;"00";(1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))*60))))=1;"00";(1-((KEREK.FEL((HA((1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))=1;"00";(1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))*60));0))-(HA((1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))=1;"00";(1-(KEREK.FEL(E1/(B1*3600); 0)-E1/(B1*3600)))*60))))*60));0))
-
csadi0011
őstag
válasz
azopi74 #27216 üzenetére
Áhááá. Köszönöm
Nem volt bajom az összefűz-zel, csak érdekelt ez a beleírás dolog. Nem foglalkozom már 2-3 éve excellel, de azelőtt mintha tudtam volna beleírni ilyenekbe. De ezek szerint csak a szövegesekbe.A kerek.le-s kérdésedet nem értem. Egyszerűen csak lefelé kerekít a megadott számjegy helyéig. Ennél tudományosabbra van szükség?
Btw. Köszi még egyszer a segítségeteket
-
azopi74
addikt
válasz
csadi0011 #27215 üzenetére
Nem tetszik az összefűz? Használj &-et
a te függvényedve nem tudosz beleírni ilyet, mert az nrm szövegfüggvény. csak cellaformázásos gányolással, ahogy amúgy csináltad eredetileg is. Egyébként mi a tudományos magyarázata a kerek.le-nek?Karlkani: nem tudom, késôbb este megnézem, mert mobilról vagyok
-
karlkani
aktív tag
válasz
azopi74 #27211 üzenetére
Naugye...
Megcsináltam úgy is, ahogy írtad, viszont azt vettem észre, hogy ilyenkor az a cella, ahova a képlet került automatikusan jobbra zár. Miért, hisz nincs beállítva semmi?#27212 csadi0011
=ÖSSZEFŰZ(KEREK.LE(J1;0);" óra ";KEREK.LE(N1;0);" perc ";KEREK.LE(S1;0);" másodperc") -
csadi0011
őstag
válasz
karlkani #27207 üzenetére
Először így akartam, de én nem tudtam beleírni. Kijöttem a gyakorlatból.
Nálam mindig hibát írt. Nem tudom mit rontok el.
Nem egész számokkal dolgozok ezért nekem most a táblázatomban így néz ki:
=KEREK.LE(J1;0);*10000+KEREK.LE(N1;0)*100+KEREK.LE(S1;0)Na ebbe hogy kell beleírni azt, amit te is beleírtál az összefűz-be?
-
karlkani
aktív tag
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Excelben létezik olyan függvény, ami azt csinálja, mint az ÖSSZEFŰZ, csak nem szövegként, hanem számként működne a cella. Szóval, ha az ÖSSZEFŰZ-zel rakok össze számokat, akkor pl a1: 10 a2: 20 a3: 30 cellákból 102030-at csinál, de szövegként kezeli. Nekem ez kéne számokba.
3 cellába kapok értékeket, amelyek közül az első az órát, a második a percet, a harmadik a másodpercet mutatja. Egy cellába akarom összesíteni ezt. Nem vagyok nagy exceles. Nekem ez volt a megoldásom:
Mondjuk A1,B1,C1 cellákban vannak az előbb felsorolt adatok.
=A1*10000+B1*100+C1
Cellaformázásban egyéni szám minta: 0" óra "00" perc "00" másodperc"Gondolom ennél van egyszerűbb módszer is, arra lennék kíváncsi.
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megoldani, hogy csak bizonyos színű (pl. zöld) cellák tartalmát adja össze egy adott tartományon belül (vagy az egész munkafüzetben)? A cellák össze-vissza vannak, ezért lenne így egyszerűbb szín szerint összeadni.
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #27201 üzenetére
=szum(G:G)
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
van egy táblázatom, benne egy elnevezett oszlop: "Összegek".
ezt csak úgy tudom összeadni, hogy a cellatartományt beírom - pl. =SZUM(G1:G30) -, vagy létezik egyszerűbb megoldás is az oszlop nevére hivatkozással?thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest