Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilalr2
újonc
Karakterek tömeges cseréje.
Sziasztok!
Arra a problémára keresem a választ, hogyan lehet karaktereket gyorsan, tömegesen cserélni egy excel oszlopban. A problémám az, hogy a nyersanyagom kódolása hibás, pl "á" betű helyet "á" látszik. Megtaláltam minden ékezetnek megfelelő kódot a neten, ki is tudom cserélni őket CTRL+F mindet cseréli módszerrel, de így elég nyűgös megcsinálni az összes ékezetes betűvel.
Azt szeretném, ha megadhatnám valahogy azt, ha egy oszlopban pl "á" -t talál, akkor írjon a helyére "á" betűt. Ha "é" -t talál "é" betűt, stb.
Természetesen összefüggő szöveget tartalmaznak a sorok.Köszönöm előre is az ötleteket.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha van két monitorom akkor a két monitoron külön külön lássam az excel táblázatokat?
A monitorok nem klónozva vannak.
így csak az egyiken tudom használni, mert nem engedi átvinni a másikra, mert egyben nyílik meg.
Köszönöm a segítséget. -
csongi
veterán
Készítettem egy logikai táblázatot, működik a megfelelő méretekhez ahogyan kell.
Azt hogyan oldjam meg?
A1tól D3 ig a cellák értéke 0. de valamelyik cella értéke változni fog szövegre, és a K3 cella legyen egyenlő az A1--D3 közötti valamelyik cellának szövegével. Vagyis jelen esetünkbe a 6-32024. -
jevi05
újonc
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet két érték közötti számokat listázni ecxelben (képlettel vagy relációs jellel bárhogy jó?
A táblázatomban rengetek adat van, több kereskedővel és minden kereskedő több számlasorszámokkal dolgozik, tehát meg kellett határoznom, hogy az egyes számlasorszámoknak melyik az első és melyik az utolsó értéke(később kelleni fog további elemzésekhez nekem)
Itt egy példa, a két számlasorszám közötti értékeket kellene, hogy kilistázzam
első sorszám utolsó sorszám1. kereskedő 01A00 2015-01A000001 2015-01A000220
2. kereskedő 01K00 2015-01K000001 2015-01K000060Köszönöm a segítséget!
Evelin -
csongi
veterán
válasz
Delila_1 #27994 üzenetére
Méretektől függően kiválasztani a megfelelő alkatrészt.
De az adott alkatésznek mint a képen is látszik az egyik szára hosszabb min a másik, ebből van két méret, illetve a harmadik, aminek egyforma mind két szára. Na mármost az aszimmetrikus alkatrészek, szélességi és magassági értéktől függően állhatnak vízszintesen illetve függőlegesen.
PL Szélesség*magasság: 400*400 méretbe az A3 alkatrész kell de a 500*400 ba már az A2 de 400*500-ba már A2.
Leírom a méret tartományokat.
szélesség: 280-400 magasság: 350-450: A3
szélesség: 401-600 magasság: 451-600 A2
szélesség: 601-1600 magasság: 601-2350 A1És pl egy 500*500 méretnél az eddigi képletek alapján hamis volt, vagyis mindegyik függvénybe hamis állítás volt.
Szeretném ha megmaradhatnának ezek a sima függvények, mert eddig Openofice és a Libre office is szépen kezeli a táblázatom. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
enginev3.0 #27992 üzenetére
Szia!
Szerintem úgy, hogy kijelölöd a táblát, másolás, majd ugyanide (azaz nem változtatva a kijelölést) irányított beillesztés - értéket. Utána Esc, hogy megszűnjön a másolás mód.
Üdv.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Van egy excel tábla, hogy tudom a cellák hivatkozásait és mindent törölni, úgy, hogy közben az adatok benne maradjanak!?
-
csongi
veterán
Íme
-
csongi
veterán
válasz
Delila_1 #27989 üzenetére
Ez működik, köszönöm!
De annyira komplikált hogy le sem tudom írni. van kb 6 feltétel és ezek keresztezik is egymást.
Mit tegyek, hogyan tudnám én ezt elmagyarázni?
ez az akhilleusz pontja. 95% ban meg csináltam mindent, ha ez működne akkor lenne boldogság.Hamarosan mutatom grafikusan mit is kellene
-
csongi
veterán
válasz
Delila_1 #27972 üzenetére
Mégis sikerült a p*fára esés
Nem jó az elképzelt logikám.Nehéz jól leírnom. Megpróbálom mire is keresek egy logikai számolást.
Van egy szélesség és magassági érték.
Amennyiben a1 280-350 között van akkor egy meghatározott cella értéke legyen 1 de ez függjön a magassági értéktőll is, a fenti feltétel akkor legyen igaz ha függőleges érték b1 350-400 között van.
Ha bármelyik, vízszintes(a1) meghaladja a 350et vagy a függőleges(b1) érték meghaladja a 400-at akkor a cella értéke legyen 0-a -
Törpella
csendes tag
Sziasztok,
még mindig VBA-val birkózom...Azt szeretném elérni, hogy a munkalapon néhány combobox van beszúrva és az egyikben állva a tab vagy enter leütésére a következő lenne aktív. Formon menne, de ezek activex vezérlők és hiába böngészem a netet, nem találtam alkalmazható megoldást...
Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm... -
rebb
tag
válasz
szatocs1981 #27979 üzenetére
Szuper, ez lesz az!
Nagyon nagy vagy!
Köszönöm szépen.
Hogyan tudom meghálálni?Üdv:
-
Delila_1
veterán
Akkor ez most részemről sajnos nem jött össze. Hétfőtől 1,5 hétig nem leszek gép közelében.
Az egyes lapokon viszont tudod indítani a rögzítettet. A makróban a következő lapoknál futtatás előtt a Kimutatás1-et kell minden előfordulásánál átírnod a következő számra (Kimutatás2 ... Kimutatás_sok). Legjobb, ha a Replace funkcióval hajtod végre, hogy ne maradjon ki egy sem.
Az
ActiveWorkbook.PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:= _
"24!R1C1:R1048576C13", Version:=xlPivotTableVersion14).CreatePivotTable _
TableDestination:="24!R1C14", TableName:="Kimutatás1", DefaultVersion:= _
xlPivotTableVersion14
Sheets("24").Selectrészben a 24-et is át kell írnod a következő lapok nevére, 3× fordul itt elő.
Azt hiszem, mást nem kell módosítani, mivel a teljes oszlopokat jelölted ki a táblázatodban, nem szorosan az adatokat tartalmazó részt.Mikor létrehoztad a 2. kimutatást a fent írt változtatások bevitele után, megnézed, rendben van-e. Ha nem, mentés nélkül zárd be a füzetet. Ebben az esetben biztosan lesz, aki segít.
-
jevi05
újonc
Sziasztok!
Már többször kaptam segítséget, így most is a fórumhoz fordulok.
Hogyan lehet két érték közötti számokat lilistázni ecxelben (képlettel vagy relációs jellel bárhogy jó?
A táblázatomban rengetek adat van, több kereskedővel és minden kereskedő több számlasorszámokkal dolgozik, tehát meg kellett határoznom, hogy az egyes számlasorszámoknak melyik az első és melyik az utolsó értéke(később kelleni fog további elemzésekhez nekem)Itt egy példa, a két számlasorszám közötti értékeket kellene, hogy kilistázzam
első sorszám utolsó sorszám
1. kereskedő 01A00 2015-01A000001 2015-01A000220
2. kereskedő 01K00 2015-01K000001 2015-01K000060Köszönöm a segítséget!
Evelin -
gdodi
csendes tag
válasz
Delila_1 #27923 üzenetére
Kedves Delila!
Sajnos csak most jutottam a fórumhoz, ezért a késedelmes válasz.
A lapok száma 3-tól 23-ig változhat, egymás után következnek, nevük előre nem ismert. A sorok száma változó.
Arra gondoltam, hogy a makrót valahogy úgy lenne jó megoldani, hogy egy olyan lapról billentyűkóddal indítható legyen, ahol kell a kimutatás. (Ha ezt akár 23-szor meg kell csinálni, az is sokkal gyorsabb, mint laponként a kimutatást megcsinálni.)
A kimutatás makrója nálam így néz ki:Sub kimutatás()
'
' kimutatás Makró
''
ActiveWorkbook.PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:= _
"24!R1C11048576C13", Version:=xlPivotTableVersion14).CreatePivotTable _
TableDestination:="24!R1C14", TableName:="Kimutatás1", DefaultVersion:= _
xlPivotTableVersion14
Sheets("24").Select
Cells(1, 14).Select
With ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Anyag")
.Orientation = xlRowField
.Position = 1
End With
With ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Anyag rövid szövege")
.Orientation = xlRowField
.Position = 2
End With
With ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Sarzs")
.Orientation = xlColumnField
.Position = 1
End With
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").AddDataField ActiveSheet.PivotTables( _
"Kimutatás1").PivotFields(" Mennyiség"), "Mennyiség / Mennyiség" _
, xlCount
With ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields( _
"Mennyiség / Mennyiség")
.Caption = "Összeg / Mennyiség"
.Function = xlSum
End With
Columns("A:M").Select
Selection.EntireColumn.Hidden = True
Range("N4").Select
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Rendelés").Subtotals = Array _
(False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Berendezés").Subtotals = _
Array(False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Rögz.indít").Subtotals = _
Array(False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Anyagbizl.").Subtotals = _
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Könyv.dát.").Subtotals = _
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("MNE").Subtotals = Array( _
False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Anyag").Subtotals = Array( _
False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Anyag rövid szövege"). _
Subtotals = Array(False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, _
False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Sarzs").Subtotals = Array( _
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields(" Mennyiség"). _
Subtotals = Array(False, False, False, False, False, False, False, False, False, False, _
False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("BME").Subtotals = Array( _
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields(" SP-összeg"). _
False, False)
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotFields("Pnem").Subtotals = Array( _
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").ColumnGrand = False
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").RowAxisLayout xlTabularRow
Columns("N:T").Select
Columns("N:T").EntireColumn.AutoFit
End SubHA van "rám" szánható időd, akkor kérlek segíts. Sajnos már hétfőig valószínűleg nem jutok gép közelbe, de amint lesz rá lehetőségem rögtön keresni fogom reménykedve a válaszodat!
-
gyu84
tag
válasz
szatocs1981 #27977 üzenetére
Köszönöm szépen! Ezt a függvényt nem ismertem!
-
Thrawnad
senior tag
Sziasztok!
Office 2010 van a gépemen, WIN 7 alatt.
Tudja valaki hogyan lehet külön ablakban megjeleníteni a táblázatokat?
Thrawnad -
szatocs1981
aktív tag
Igazából nem nagyon látom át a problémát.
Az segít, ha kiszüröm a kijelölésböl az üres cellákat és avval nem fog történni semmi?Megvan még az eredeti doksi?
EDIT:
Igy a kijelölt cellákból az üreseket békén hagyja:
Sub Makro1()
Dim rng As Range
For Each rng In Selection
sString = rng.Text
If sString <> "" Then
rng.NumberFormat = "@"
rng.Value = sString
End If
Next -
rebb
tag
válasz
szatocs1981 #27975 üzenetére
Köszönöm szépen.
Szuper!Viszont ez hozott magával még egy problémát.
Lefuttattam, de a sor végi időpont összesítő "érték"-re változott.Mire rájöttem, hogy az üresen lévő cellákkal is csinál valamit a makro, mert már nem tudja rendesen összeadni az excel, csak ha az üres cellákat újra kitörlöm.
Esetleg erre is valami?
Mert az üres cellákból is van egy pár ezer.Köszönöm előre is.
-
gyu84
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, abban, hogy lehet-e az Excelben fölfelé kerekíteni, hogy 5-el osztható legyen?
(A KEREK.FEL-nél nem lehet, hogy 5-re kerekítsen, a TÖBBSZ.KEREKÍT-nél meg nem felfelé kerekít.)
Van erre valami megoldás? (ha lehet ne makró)Köszönöm.
-
szatocs1981
aktív tag
Szia,
szvsz egy pár soros makróval megoldható a probléma.
A kijelölt cellákat át tudod formázni idöröl szövegre úgy, hogy a cellák tartalma ne változzon.Sub Makro1()
Dim rng As Range
For Each rng In Selection
sString = rng.Text
rng.NumberFormat = "@"
rng.Value = sString
Next
End Sub -
rebb
tag
Sziasztok,
Lenne egy olyan problémám, hogy egy kb.10000 cellát tartalmazó táblázatban az elkészítéskor az időpontok "szöveg"-ként voltak formázva.
Így működött is rendesen.
Azóta viszont az időpontok 40-50%-a "idő"-ként formázva lettek beírva.
Amit most javítani kellene az eredeti formátumra.
Viszont ha vissza formázom az egészet szövegre, akkor pl: a 10:00-ból 0,416666666666667-et csinál, ami nekem sajnos nem jó.
Próbáltam a "csere" lehetőséget, de nem jártam sikerrel, maradt a 0,416666666666667Volna erre valami megoldás?
Esetleg valaki tudna segíteni?
Megkeresnem és kézzel egyenként át írnom, elég hosszadalmas lenne.Köszönöm.
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
SAP-böl szeretném VBA-n keresztül egy EXCEL cellába írni az aktuális naphoz tartozó munkakezdés (hh:mm:ss) idejét.
SAP-ba való bejelentkezés megvan. Tunda valaki segíteni, hogyan tudnám az iöpontot kinyerni?elöre is köszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Mittu88 #27961 üzenetére
Szia!
Az alábbi makró elvileg átmásolja, amit szeretnél.
Sub masolo()
Dim ws1 As Worksheet, wb1 As Workbook, usor1 As Integer, usor2 As Integer, fnev As String
fnev = "xxxxxxx"
Set ws1 = Workbooks(1).Worksheets(1) ' ahonnan másolunk
usor1 = ws1.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row 'az A oszlop utolsó nem üres cellájának a sora
Set wb1 = Workbooks(2).Open(Filename:=fnev) 'megnyitjuk a másik fájlt
usor2 = wb1.Worksheets(2).Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1 ' megkeressük a worksheets(2) A oszlopának első üres cellájának sorát
ws1.Range("A1:L" & usor1).Copy Destination:=wb1.Worksheets(2).Cells(usor2, 1) ' a worksheets(1) megfelelő tartományát átmásoljuk a worksheets(2) A oszlopának végére
Workbooks(2).Save
Workbooks(2).Close
End SubÜdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Mittu88 #27961 üzenetére
Szia!
Kicsit nézegettem még a makródat. Ha jól gondolom, az a feladat, hogy a Workbooks(1).Worksheets(1) munkalapjának az adatait szeretnéd a Workbooks(2).Worksheets(2) munkalapjának végére átmásolni.
Az utolsó teleírt sort így találhatod meg egyszerűen, nem kell hozzá ciklus:
usor=Cells(rows.count,1).End(xlUp).RowTartomány kijelölés többféle módon lehet: Pl:
Range("A" & i) => az A oszlop i-edik cellája
Range("A1" & ":L" & i) =>az A1:Li terület.
Cells(i,j) => az j oszlop i-edik sora (i és j szám)
és még számtalan változata van.A makródat még kicsit szabom.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Mittu88 #27959 üzenetére
Szia!
Valóban abban a sorban van egy hiba:
Vagy Range(Range("A1"),Cells(i,12)), vagy Range(Cells(1,1),Cells(i,12))Másrészt viszont nem értem a két ciklust. Szerintem ezzel csak a legutolsó cellát fogod tudni átmásolni.
Még nézem a makródat, mert más gondot is látok benne.
Üdv.
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem találok google-ben választ az alábbi problémámra.
Egy adott munkafüzet adott munkalapján lévő adatokat szeretném egy másik munkafüzet adott munkalapjára beilleszteni úgy, hogy az ottani adatokhoz hozzáfűzze.
Ehhez a területet változókkal kell kijelölnöm ugyebár. A következőig jutottam:Workbooks(1).Worksheets(1).Activate
i = 0
Do
i = i + 1
Loop Until Cells(i, 1).Value = ""
If i <> 1 Then
i = i - 1
Range("A1", Cells(i, 12)).Copy ' Itt lehet a gond, elvileg a Range-en belüli Cells parancs nem tetszik neki. Próbáltam a Range(Cells(1, 1), Cells( i, 12))-t is.
Workbooks(2).Open Filename:= xxxxxxxx
Workbooks(2).Worksheets(2).Activate
i = 0
Do
i = i + 1
Loop Until Cells(i, 1).Value = ""
Cells(i, 1).Select
ActiveSheet.Paste
Workbooks(2).save
Workbooks(2).close
End IfMi lehet a gond?
-
civil3d
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogyan tudok olyat csinálni, hogy pl. adott egy érték legyen 5, és ez alapján pontosan 5 db cellát színezzen be egy sorban, és dinamikusan változzon, tehát ha az 5 7-re változik akkor 7 db cellát színezzen egy sorban. Régebben volt és találtam egy videót erről de már nem találom.
Sávos ütemterv készítéséhez kellene.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy egy adott cellára kattintva (vagy egy mezőbe beírni pl. egy nevet) egy hozzá tartozó alakzathoz ugorjon a kurzor (vagy villogjon az alakzat, ) - (2010 Excel).
-
törölt tag
válasz
Delila_1 #27947 üzenetére
Hogyan lehet elérni, hogy több oszloppal egyszerre végezze el a kijelölést?
Ugye azt mondtad, hogy :
Range("A2:A" & Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row).Select
én egy statikus megállapítást fogalmaztam meg (mivel 2500 sortól több nem lesz az adott táblában):Range("H2:H2500,I2:I2500,J2:J2500,T2:T2500,V2:V2500,W2:W2500,Y2:Y2500").Select
Ha az általad épített kódra akarnám alkalmazni, hogy a H, I, J, T, V, W, Y oszlopokban egyszerre történjen a kijelölést, azt, hogyan lehet elérni? Az már technikásabb?
-
Törpella
csendes tag
Sziasztok,
Tudna valaki egy életmentő segítséget adni? Lehet, hogy van megoldás Excelben is és nem kell VBA, de nem jöttem rá...
Van egy táblázatom, sacc 130 oszlop és 1000 sor. A oszlopban tömény szöveg cellánként, B oszloptól az oszlopnevek azokat a kulcsszavakat tartalmazzák, amiket az A oszlop celláiban keresek. Minden egyes eredményt 1 jelöl.
Eddig simán ment minden, de nem tudom kigyűjteni, hogy melyik szöveghez mely kulcsszó tartozik, mert van olyan sor, ahol több darab találat is van (vagyis a szövegben több kulcsszó van).Akár Excel akár VBA adná a megoldást, nem sikerült rájönnöm :/
Valaki ötlet...?
-
csongi
veterán
Van egy ilyen kis rövidke függvényem.
=HA(ÉS($D$11>=280;$D$11<=500;VAGY($E$6="Nyíló bal";$E$6="Nyíló jobb";$E$6="Kfny_Bkny_bal";$E$6="Kfny_Bkny_jobb";$E$6="kfny_ny_bal";$E$6="kfny_ny_jobb"));1;0)*$F$6Azt szeretném, hogy ha a függvényből ez a két feltétel teljesül $E$6="kfny_ny_bal";$E$6="kfny_ny_jobb"));1;0)
, akkor ne 1 legyen a végeredmény hanem 2 -
törölt tag
Sziasztok!
Egy viszonylag bonyolult táblázattal való ismétlődő műveletek ültettem át makróra és elakadtam a VBA-an és már mindenhol szétnéztem a válasz után:Van egy oszlopom, amiben vannak értékek, szeretném a második cellától az utolsóig amiben még vannak adatok kijelölni és művelet csinálni velük.
Range("A2").End(xlDown).Select
Ámde vannak olyan sorok melyek üresek, még mielőtt tényleg véget érne az adott tábla és ott megáll a szkript, illetve csak azt az egy cellát jelöli ki.
1. a végéig kellene, hogy menjen
2. az összeset ki kellene egyben jelölnieElőre is köszönöm
A többi már megvan, utána egy szöveget számmá alakító szkript jön, azt csak extraként másolom ide:
Selection.Replace What:="Ft", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Dim rng As Range
Dim arr As Variant
Dim i As Long
Set rng = Selection
'removes character 160
'non-breaking space
'from selected cells
If rng.Cells.Count = 1 Then
ReDim arr(1 To 1, 1 To 1)
arr(1, 1) = rng.Value
Else
arr = rng.Value
End IfFor i = 1 To UBound(arr, 1)
arr(i, 1) = Replace(arr(i, 1), Chr(160), "")
Next irng.Value = arr
For Each xCell In Selection
xCell.Value = xCell.Value
Next xCell -
KaliJoe
tag
Sziasztok,
Visszatértem... és rögtön egy kérdéssel.
Készítettem egy formot Excel2010-ben. Tartalmaz egy kiegészítést a CalendarManagerPlugin Class nevűt, amiből használtam a MonthView - lásd alább a képen - kontrollt. Ezt a számoló programomat most Office365 alatt (Excel2013-nak mutatkozik be a táblázatkezelő) szeretnék használni. Már betöltéskor reklamál, h nem tudott minden elemet betölteni.
Kérdés: Ki tudja, és aki tudja kérem, mondja meg, hogy Office365 alatt hol lehet megtalálni ezt a bővítményt? Hogy tehetném közvetlenül alkalmassá az ilyen formokat tartalmazó számolótáblámat más környezetben való futtatásra?
Válaszotokat előre is köszönöm.Ui.: Azt ne válaszoljátok, h keressem meg az azonos Bedolgozó osztályt az Office365-ben, mert kerestem, de ott ilyet nem találtam.
-
rii
nagyúr
sziasztok
a legújabb excel teljesen más a kinézet, nincs dialógusablak, ctrl-p-re is egy full screen fogad ... töréspontokagt nem lehet kiszedni ...
nem lehet átváltani valami classikus nézetre?
kb. egy új ecxelt meg kell tanulni ...
-
gael
tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségetek: van egy excelben két lap fülem, és azt szeretném ha az egyikbe beszúrok sorokat, a másikba is megtörténjen ugyanoda a sorok beszúrása.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
#75654912 #27939 üzenetére
Szia!
Az ilyen szerkezetű táblában az INDEX HOL.VAN függvény páros a "nyerő":
=INDEX($G$13:$I$16;HOL.VAN($B5;$G$13:$G$16;0);HOL.VAN($C5&"*";$G$13:$I$13;0))A SZUMHATÖBB akkor működik, ha a termék és a gép egymás melletti oszlopokban van és mellé van írva a norma, ahogyan az első mintában a lenti táblában volt.
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Fferi50 #27938 üzenetére
Szia,
először is köszönöm, hogy foglalkoztál a feladattal. Biztosan én vagyok a probléma de lenne még kérdésem:https://drive.google.com/file/d/0B0YF0YnBZ0ZlY19VR2owR05hSms/view?usp=sharing
feltöltöttem újra a fájlt: az értéket az "egyszerűsített adattáblából" választaná ki a függvény és tenné a helyére. Na most ez nekem nem sikerült, megnézed hol írtam el vmelyik kritériumot, tartományt ecetera. Köszönöm.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
#75654912 #27937 üzenetére
Szia!
Megpróbálhatnád a SZUMHATÖBB függvényt.
=SZUMHATÖBB($D$10:$D$20;$B$10:$B$20;$B5;$C$10:$C$20;$C5)
Mivel a termék - gép kombináció egyedi, ezért az adott gép - termék kombináció eredménye kerül a cellába.(Természetesen a tartományokat saját magadra adaptáld - az összegtartomány az, ahol az elvárt teljesítmények vannak, az egyik feltételtartomány az ehhez tartozó termék oszlop, a másik a gépek oszlopa.)
Üdv.
-
törölt tag
Sziasztok,
az egyszerűség kedvéért megosztok egy Excel fájlt amiben leírtam a problémám egy példán keresztül:
https://drive.google.com/file/d/0B0YF0YnBZ0ZlSnZnNkV2RS1fYlU/view?usp=sharing
Röviden: termeléshez kapcsolódó feladat... norma kiíratás. Adott "egy" gyártmány, megmunkálható több berendezésen is (más-más a teljesítménye az egyes gépeknek)
és nekem a megadott géphez tartozó elvárt teljesítményt kellene megtudnom.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Törpella
csendes tag
válasz
poffsoft #27930 üzenetére
De igen, mutatja, vlookup függvényre hivatkozik. Az viszont rendesen működik, kivéve, ha kézzel törlöm a comboban levő értéket :/
A tartományban, ahol a függvény keres beszúrtam egy üres sort a tetejére, de asszem nem ez a megoldásÍgy vagy ezt a beállítást kellene megtalálnom, hogy ne jelezzen hibát, vagy a kézzel történő belenyúlást tiltani :/ Egyik se megy egyedül
-
Törpella
csendes tag
Sziasztok,
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy miért jelez a VBA Runtime-errort, ha a ComboBoxban kitörlöm ami ott van (kijelölés-Enterrel, Del-lel vagy backspace-szel, teljesen mindegy :/ ) és hogyan lehet ezt orvosolni?
Köszönöm
-
Carasc0
őstag
A VBA script a legjobb megoldás tényleg! Tökéletesen működik minden. Nagyon sokat segítettetek nekem! Hálás köszönetem mindazoknak akik segítettek! A projektem nem jöhetett volna létre ezek nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz
hengelhof #27924 üzenetére
Biztosan a darabszám érdekel, nem az összeg, mivel szövegeket nem lehet összegezni.
A függvény a DARAB2, avagy COUNTA.Itt a segítség a fordításhoz.
-
Melyik az a függvény, amely összeadja a kijelölt cellákban azt amelyikbe van valamilyen érték? Mindegy, hogy szöveg vagy szám, de nem üres.
Ha van ilyen, mi az angol megfelelője?
Létezik olyan táblázat, amely összehasonlítja a magyar és angol függvényneveket?Egy kicsit meg lettem lőve. A gépemen angol nyelvű verzió van. Bár gondolom nem árt, ha így is megtanulom, csak el kellene indulni valahonnan.
-
Delila_1
veterán
Igen, megoldható.
Rögzíts egy makrót, amin előállítod 1 lapon a kimutatást, majd ezt másold be ide a topikba.
Írd meg, hány lapon kell ezt megismételni, ezek a lapok egymás után vannak-e, vagy van közöttük olyan, ahol nem kell kimutatás.Az is számít, hogy az egyes lapokon azonos sorszámú-e az A:M tartomány, vagy le kell majd kérdezni az utolsó sort.
-
gdodi
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy egy csomó lapon kell megcsinálni ugyanazt a kimutatást. Az első 13 oszlopból (A-M) kell ugyanarra a lapra a kimutatás, a 14. oszlop 1. cellájába (N1). A kimutatás megcsinálása nem probléma, de csak laponként tudom elvégezni. Meg lehet oldani ezt valahogy egyszerűbben? Esetleg egy a vizsgált lapról indítható makróval? A lapfülek neve változik, előre nem definiálható.
Előre is köszönöm, ha valaki segít!
-
jevi05
újonc
Átállítottam, de így se írja ki csak a képletet, pedig kiírja hogy szám formátum
-
jevi05
újonc
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy miért csinálja az excel, hogy nem írja ki a függvény eredményét csak magát a függvényt? (a függvényvaráslónál pedig kiírja a eredményt, azonban a cellákban csak a képlet jelenik meg :/ )
Köszönöm! -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Na valahogy sikerült működésre bírni! Először Azopi féle megoldás működik de én szerintem bugos! Tehát valóban működik az hogy ha beírok egy számot, akkor a csík megmozdul. Ha kitörlöm akkor is marad a csík a helyén. Új érték beírása esetén a csík a legutóbbi pozíciojától kezdve szintén elmozdul. Na eddig tök jó.
BUG: Tegyük fel benne hagyom a cellába mondjuk a 10-es értéket. Ha belekattintok 2x egy tetszőleges üres cellába, majd kikattintok belőle, akkor a csík megmozdul 10 értékkel. És ezt ahányszor eljátszom, annyiszor mozdul meg a csík. Nagyon picit zavaró! Nem is értem mi köze teszem azt az A1 és A2-höz ha mondjuk belekattintok a ZZ88-as cellába 2x, majd ki katt és akkor a csík megmozdul... Ritka hülye ez az Excel.
-
azopi74
addikt
-
csongi
veterán
Újabb agyszüleményem
Ha G6 Bkny vagy Nyíló akkor E6=h6 ha G6 Kfny_ny vagy Kfny_Bkny akkor E6=h6*2Másik:
Ha G6 "nyíló" vagy "Bkny" és g9 "natúr" vagy "Ezüst F1" akkor =H6 értékével, ha G6 "Kfny_bkny" vagy "Kfny_ny" és és g9 "natur" vagy "Ezüst F1" akkor legyen H6*2
Más esetekben az érték legyen 0-a -
azopi74
addikt
válasz
Delila_1 #27902 üzenetére
Az igaz, oda kell figyelni, mert sajnos globális beállítás, nem lehet munkalaponként vagy munkafüzetenként állítgani és ha úgy marad véletlenül a beállítás, akkor annak nem várt hatása lehet más munkafüzetekre ...
Makrót nem lustaságból kerülöm, ha lehet, nekem a VBA-val csak az a bajom, hogy makróképes munkafüzetként kell elmenteni, ami nem minden környezetben járható . Ja meg, az, hogy nem kedvelem a VB szintaktikáját, C#-on nőttem fel, de persze ez egyéni szoc probléma
-
azopi74
addikt
válasz
Delila_1 #27899 üzenetére
Carasc0:
Igen, ez a másik megoldás, valamiért Delila irtózik a körkörös hivatkozásoktól, jobban szereti a VBA-t
Nálad ugyanezt így írd át :
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$V$3" And Target > "" Then Range("D7") = Range("D7") + Target
End SubElmentettem neked ide makrós munkafüzetként :
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Asus VivoBook 17 S712F / 12 hó jótállással
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest