- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sedyke
tag
válasz
Delila_1 #27392 üzenetére
Eleg nagy munkafuzet, 17MB, 33 munkalappal.
Eddig az osszesitom a masodik volt, de atraktam az elso helyre. A ket munkalap, amit ki szeretnek hagyni a keresesbol, a 29. es 33. (leszamoltam 3x).A leirasod alapjan igy egeszitettem ki. Fut a makro, a problema annyi, hogy megis minden egyes sorba beirja, hogy az adott termek hasznalatban van, pedig ha kihagyna a ket szoban forgo lapot, akkor nem lenne.
Sub Van_e()
Dim talal, sor As Long, usor As Long, nev, lap As Integer
Dim WS As WorksheetSet WS = Sheets(1)
usor = WS.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 4 To usor
nev = WS.Cells(sor, "A")For lap = 1 To Sheets.Count
If lap = 29 Or lap = 33 Then Exit For
Sheets(lap).Select
Set talal = Cells.Find(nev, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole)
If talal Is Nothing Then
GoTo Tovabb
Else
WS.Cells(sor, "W") = "in use"
Exit For
End If
Tovabb:
Next
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #27387 üzenetére
Próbáld már meg magát a feladatot, a megoldástól függetlenül leírni. Ha ... ide beírok ...-t, akkor ... itt ... ez történjen.
Azt hiszem túlbonyolítod a megoldást. -
scott_free
senior tag
válasz
Delila_1 #27380 üzenetére
hát, valahol elvesztettem a beszélgetés fonalát :/
cserébe egy újabb kérdés:
azt hogyan lehet megoldani, hogy ha újraszámolódik egy cella tartalma, az indítson el egy makrót az adott soron?
tudom, hogy van a Worksheet_Calculate() , de ott hogyan kell megadni, hogy mely cellákat figyelje? -
GreatGodzi
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon furcsa problémám: Excel 2010-ből nyomtatva a beállított példányszám helyett a hatványát nyomtatja, pl: 1 példánynál rendesen 1 példányt nyomtat, de 2 példánynál már 4-et, 3-nál pedig 9-et és így tovább...
Minden Excel-es nyomtatási beállítást átnéztem, minden nyomtató beállítást átnéztem, de semmi nincs elállítva. Az egész Office-t újraraktam, de nem oldotta meg a problémát. Megpróbálom esetleg a nyomtató drivert lecserélni, hátha megoldja, bár Excel-en kívül mindenből jól lehet nyomtatni, elvileg ez nem segítene.Ha valaki találkozott már ezzel a problémával, és tudja a megoldást, annak megköszönném, ha ezt leírná.
-
-
lappy
őstag
válasz
coldfirexx #27381 üzenetére
A 2007-es excelben a következőképpen oldható meg:
Kezdőlap- Stílusok-Feltételes formázás-Új szabály
itt kiválasztod a formázandó cella kijelölése képlettel, majd a képletet beírod és alul van hogy formátum, itt lehet megadni hogy a cellát vagy a szegély milyen színűre tegye ha igaz. De csak vékony vonal van vastag nincs! -
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne.
Feltételes formázással szeretnék egy cellának piros vastag szegélyt adni, amennyiben a feltétel teljesül.
Tud valaki segíteni benne, hogyan tudom megvalósítani?
Köszi,
Pisti -
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #27379 üzenetére
Az eseménykezelés csakis az A oszlopba írt érték változása következtében hívja meg a Beiras makrót. Ezután bármelyik pontszámot büntetlenül felülírhatod, azok más oszlopokban vannak.
-
scott_free
senior tag
válasz
Delila_1 #27378 üzenetére
hát hogy ha az eredeti érték megváltozik (nő a pontszám), akkor felülírja automatikusan, nem?
HA függvénynél nem tudok megadni olyat, hogy ha IGAZ, akkor ne tegyen semmit. (ne írja felül a cellában lévő értéket) - vagyis csak iterációval.
pl. C2-be ezt: HA(C2=0;J2;C2)esetleg még időbélyegzőt tudnék hozzárendelni a pontok változásához, de akkor meg nagyon bonyolult lenne a választó-hivatkozás
-
scott_free
senior tag
válasz
Delila_1 #27368 üzenetére
huh, nem fogalmaztam akkor érthetően:
a táblázatban a "Sorszám" alapján a neveket be tudom íratni makró nélkül is a cellákba (FKERES-sel), a makrónak az lenne a feladata, hogy az adott cella értéke alapján hozzárendeljen egy pontértéket a mellette lévő cellához egy másik lapról.
--> pl. ha a B2 cella értéke "AA", akkor C2 legyen "2" (amit a piros táblázatból szed be - ez a "Nevek" lapon, a "NevekPontok" táblázatban van)
-
Delila_1
veterán
válasz
sedyke #27370 üzenetére
Szívesen, örülök, hogy végül összejött.
For lap = 2 To Sheets.Count
Sheets(lap).SelectIde kell beszúrni a kihagyandó lap sorszámát. Ha például az ötödiket akarod kihagyni (beleszámolva az elsőt is), akkor
For lap= 2 To Sheets.Count
If lap=5 Then Exit For
Sheets(lap).SelectTöbb lap kihagyásánál a feltétel sora például
If lap=3 Or lap=5 Or lap=6 Then Exit For
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #27364 üzenetére
Azért nem működik, mert a laphoz rendelt makró csakis a saját lapján tud működni. Van viszont mód rá, hogy másik lapon, lapról dolgozzon, ehhez meg kell hívni egy modulban lévő másik makrót, átadva a szükséges értékeket.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 And Target.Row > 1 Then
Application.EnableEvents = False
Beiras Target.Row, Target 'itt hívjuk meg a Beiras makrót, átadva az aktuális sort és a bevitt értéket
Application.EnableEvents = True
End If
End SubA Beiras makró modulban van.
Sub Beiras(sor, ertek) 'itt veszi át a két értéket, amiket felhasznál
Dim Hol As Range
Set Hol = Sheets("Nevek").Range("NevekPontok")
With Sheets(1)
Select Case ertek
Case 0
.Range("B" & sor & ":G" & sor) = 0
Case 1
.Cells(sor, "B") = Hol(1)
.Cells(sor, "C") = Hol(1).Offset(, 1)
.Cells(sor, "D") = Hol(1).Offset(1)
.Cells(sor, "E") = Hol(1).Offset(1, 1)
Case 3
.Cells(sor, "B") = Hol(1).Offset(2)
.Cells(sor, "C") = Hol(1).Offset(2, 1)
.Cells(sor, "D") = Hol(1).Offset(3)
.Cells(sor, "E") = Hol(1).Offset(3, 1)
.Cells(sor, "F") = Hol(1).Offset(4)
.Cells(sor, "G") = Hol(1).Offset(4, 1)
End Select
End With
End SubNem adtad meg, és én nem tudtam kihámozni, mi legyen kettes sorszám bevitelekor.
-
Delila_1
veterán
válasz
sedyke #27365 üzenetére
A makró angol nyelven van, nem is lehet másképp.
A füzetedben Alt+F11-re megnyílik a VBA szerkesztője. Bal oldalon kiválasztod a füzetedet, Majd Insert menü, Module.
Beszúrtál egy új modult, ami Module1 névre hallgat. Ez van kijelölve a beszúrás után. Az ablakod jobb oldalán kapsz egy nagy üres felületet, oda másold be a makrót. Bezárhatod ezt az ablakot, és a szokásos módon (Alt+F8) futtathatod a makrót. -
sedyke
tag
válasz
Delila_1 #27361 üzenetére
Igen, tokeletesen ertetted. Bocsanat a szegenyes korulirasert.
Most egy szoke kerdes fog kovetkezni...
Nekem angol excelem van, makro irasi keszsegem sincs, csak futtatni tudom az elore megirtakat. Eleg ha a magyar szavakat helyettesitem az angol megfelelojevel, hogy mukodjon?Koszonom! Nagyon halas vagyok a segitsegert!
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
az alábbiakban kérném a segítségeteket:
adott ez a táblázat, ami a következőképp kellene, hogy működjön:
1. A "Sorszám" oszlopban kiválasztott érték szerint FKERES-sel kiválasztja a "Név1", "Név2" és "Név3" mezőt (ha Sorszám=0, akkor 0-t ír mindenhova)
2. a "Név1", "Név2" és "Név3" alapján pedig a piros táblázatból a nevek alapján hozzárendeli a pontokat a "Pont1", "Pont2" és "Pont3" mezőbe.
eddig ez nyilván megy makró nélkül is - amiért mégis makró kell az ez:
3. ha már egyszer hozzárendelt egy pontot egy mezőhöz, akkor utána ne írja felül akkor se, ha közben a pontérték megváltozik!Az - egyelőre még szinte nulla - makró-tudásommal ennyire jutottam:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Ki As String
Dim Hol As Range
Ki = Cells(Target.Row, Target.Column)
Set Hol = Range("I2:J6")
If Target.Row < 2 Then Exit Sub
Select Case Target.Column
Case 2, 4, 6
If Target.Value = 0 Then
Cells(Target.Row, Target.Column + 1) = 0
ElseIf Cells(Target.Row, Target.Column + 1) > 0 Then
Exit Sub
Else: Cells(Target.Row, Target.Column + 1) = Application.WorksheetFunction.VLookup(Ki, Hol, 2, 0)
End If
Case Else:
End Select
End SubEz annyit csinál, hogy ha egy pont-cella értéke 0, akkor felülírja, ha meg már van benne egy érték, akkor nem. (ld. 3-as pont)
És csak akkor működik, ha a Név mezőbe manuálisan írom be a nevet - ha pl. FKERES-sel hívom be, akkor nem csinál semmit.Szóval ami hiányzik:
1. működjön akkor is, ha FKERES-sel adom hozzá a nevet az excelben (nem a makróban!)
2. a piros táblázat a valóságban egy másik lapon található ("Nevek") - próbáltam a Worksheets("Nevek").Range("NevekPontok")-at, de nem működött
3. csak akkor fusson és csak azon a soron, amelyikben a Sorszám változik. (nem tudom, hogy a mostani makró is így megy-e)köszi előre is!
-
-
morgusz
csendes tag
válasz
Delila_1 #27324 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!!!!
Sajnos pontatlanul írtam le, hogy mit szeretnék, még annyi a bajom, hogy a táblában csak néhány oszloppárnál működjön, nem az egész táblában. Csak bizonyos (I,M,Q) oszlopokban levő cellák módosításakor írja be, vagy írja át a szomszéd cellát. (Ugyanis ha olyan cellát módosítok ami mellé nem kellene időpont hanem más adat van, azt is átírja, és csak letiltott makrókkal tudok hozzányúlni).
Így is megoldható? -
Delila_1
veterán
válasz
sedyke #27360 üzenetére
Azt hiszem, ne pontosan írtad le a feladatot. Megírtam a makrót a következő felállásra:
A füzet első lapja az összesítés, ahol a termékek az A oszlopban vannak. Azt az esetet vettem, hogy nincsenek üres sorok, és az első a címsor.
Az összes többi lapon keresünk.A makró megjegyzi az összesítő lap A2-es cellájának az értékét, majd sorban ellenőrzi a többi lapon, hogy van-e ilyen nevű termék. Ha valamelyiken talál, akkor az összesítő lap W2 cellájába beírja a kért szöveget.
Következik az A3-as cella vizsgálata, majd így tovább az utolsó sorig.Sub Van_e()
Dim talal, sor As Long, usor As Long, nev, lap As Integer
Dim WS As Worksheet
Set WS = Sheets(1)
usor = WS.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usor
nev = WS.Cells(sor, "A")
For lap = 2 To Sheets.Count
Sheets(lap).Select
Set talal = Cells.Find(nev, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole)
If talal Is Nothing Then
GoTo Tovabb
Else
WS.Cells(sor, "W") = "in user"
Exit For
End If
Tovabb:
Next
Next
End Sub -
sedyke
tag
-
Delila_1
veterán
válasz
sedyke #27356 üzenetére
A leírásodból arra következtetek, hogy a keresett termék 1-1 egyszer fordul elő. Ehhez itt a makró.
Sub In_Use()
Dim lap As Integer, sor As Long
For lap = 1 To Sheets.Count
sor = Application.Match("keresett_termék", Sheets(lap).Columns(1), 0)
If Not VarType(sor) = vbError Then Sheets(lap).Cells(sor, "W") = "in use"
Next
End Sub -
sedyke
tag
Sziasztok!
Egy olyan makrora lenne szuksegem, ami egy keresest vegezne az egesz munkafuzetben es ha megtalalna az A oszlopban levo termeket, akkor kiirna a W oszlopban, hogy "in use".
Tudnatok nekem ebben segiteni?
Elore is koszonettel!
-
róland
veterán
Adott egy pár munkalapos dokumentum. Meghatározott munkalapon a többi munkalap adatai alapján automatikusan készül 1 db A/4-es nyomtatható "kimutatás".
Ahhoz kellene makró, hogy a fent említett munkalap 1. oldalát gombnyomásra nyomtassa ki a táblázatkezelő. (Az adott munkalapot jövőben szeretném elrejteni a használók elől.)
-
Delila_1
veterán
válasz
ztoldy #27352 üzenetére
Mi különbözteti meg ezeket a számokat a többitől? Kisebbek, vagy nagyobbak az átlagnál? Az A oszlop azonos sorában lévő adat szerint kell ezeket kihagyni az összegzésből?
A fenti, és hasonló esetekben a SZUMHA, vagy több feltételnél a SZUMHATÖBB függvényt alkalmazhatod.
-
Delila_1
veterán
Egy másik módszer:
Kijelölöd a tartományt, amiben keresni akarsz. A Képletek | Definiált nevek | Kijelölésből új funkcióval egyszerűen létrehozod a sorok és oszlopok elnevezéseit. Az E4 cellában láthatod a metszet-, vagy más néven szóköz operátort. Metszet a neve, mert a képletben lévő, 2 elnevezett tartomány metszetét adja, vagy szóköz a neve, mert a két operandust szóköz választja el.
Arra kell figyelni, hogy az automatikus elnevezés az eredeti névben esetlegesen előforduló szóközök helyett alsó kötjelet ír, tehát a Kiss Bori helyett a hivatkozási név Kiss_Bori lesz. A képletben
=Kiss_Bori Foglalkozás -t kell írni.
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Erre a problémára keresnék megoldást:
Adott egy oszlop (mondjuk legyen B), aminek a tartalma szum függvénnyel össze van adva. Viszont ebben a B oszlopban vannak olyan értékek, amiket ki kellene zárni a szum függvényből (pl. most legyen ez az érték a B3-ban és B7-ben). Előfordul, hogy ez az érték, amit kizártam máshova kerül a B oszlopon belül (B3-ból mondjuk B4-be, B7-ből B8-ba), mert folyamatosan új értékek kerülnek az oszlopba. Az lenne a lényeg, hogy a korábban B3-ban, B8-ban stb. lévő érték sose kerüljön bele a szummába akárhova kerül is a B oszlopon belül.Van erre megoldás?
-
-
Delila_1
veterán
Nézd meg az INDEX, és a HOL.VAN függvényeket, ezekkel tudod megkeresni a táblázatban.
Lehet, hogy nem a táblázatban akarod megtalálni a C4 celládnak megfelelő értéket, csak az a célod, hogy a C4 sorát és oszlopszámát megtudd. Ebben az esetben a sort az =SOR(C4), az oszlopszámot az =OSZLOP(C4) képlet adja meg.
-
nonus
csendes tag
Sziasztok!
Ha van egy táblázatom, azokban sok adat (nem egyformák), akkor hogyan tudom megkeresni függvénnyel egy adott cellaértékhez hogy melyik sorban és melyik oszlopban van.
pl. C4 cellaazonosítókat szeretném megkapni azaz oszlop 3, sor 4 -
dejak
újonc
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani excellel, hogy ha például A1 cellába beírok egy számot, akkor a B1 cellában lévő számból az A1 cellába beírt számot vonja ki, és az eredményt írja ki a B1 cellába.
Előre is köszönöm, dejak.
-
azopi74
addikt
válasz
csferke #27334 üzenetére
DE ha ugyanazon a munkalapon van akkor semmi akadálya, hogy jobbra/lefelé megkeressem a tartományt és módosítsam.
"Kipróbáltam, tényleg. Igazság, hogy, nem gondoltam volna, mert ennek így már nem látom különösebb értelmét
"
"DE, ha a másik munkalapra váltok akkor SEMMI nincs kijelölve."
Javasolhatod feature suggestben, ha gondolod , én nem látom igazán hasznosnak, de ez magánvélemény
-
scott_free
senior tag
jó reggelt,
makró nélkül meg lehet azt csinálni, hogy ha egy cellának nem nulla az értéke, akkor ne írja felül?
ha nem, akkor makróval hogyan?köszi!
-
-
róland
veterán
Hogy lehet megoldani, hogy az Összefűz függvény használata során a korábban megfelelő alakban rögzített számokat NE alakítsa át az Excel belső számmá? (Azaz "10:00" óra helyett ne "0,41666..." szerepeljen majd az összefűzött szövegben.)
-
azopi74
addikt
Ha az a "jól ismert" felhőtárhely táblázatkezelő appja nem kompatibilis a Microsoft Excel-lel (egyik sem az, a MS Office Online-on kívül), akkor nem garantált, hogy minden olyan (amúgy alap) feature működni fog, ami amúgy az Office Online-on működik, így többek között a lap- és munkafüzetvédelem sem.
Ez amúgy nem "kikerülés", hiszen nincs is itt mit kikerülni, a lapvédelem és munkafüzetvédelem egy funkció (olyasmi, mint pl a munkalapok elrejtése, azokat is fel lehet fedni), nem titkosításra való, hiszen egy pillanat alatt el lehet távolítani akár hexa editorral, akár egy pár soros VBA kóddal meg még pár más módon is a lap- és munkafüzetvédelmet.
De nem is titkosításra való az ilyesmi, inkább csak annak megelőzésére, hogy egy egyszerű felhasználó egy véletlen melléütéssel vagy egérkattintással elrontson valamit, Nem is értem, hogy miért lehet megadni opciálisan jelszavat is, így sok felhasználónak az lehet a téveszméje ezzel kapcsolatban, hogy ez akkor most valami biztonságos dolog, holott csak néhány egérkattintással és billentyűzetleütéssel hosszabb a védelem feloldása, mint ha nem lenne jelszó megadva...
-
dejak
újonc
Sziasztok!
Feltöltöttem egy lap- és füzetvédelemmel ellátott excel fájlt egy jól ismert felhőtárhelyre, és megnyitottam a tárhely táblázatkezelőjével. A védelmnek se híre se hamva, az elrejtett oszlopok, amiket az excelben csak a lapvédelem feloldása után lehet felfedni, simán felfedhetők a felhőtárhely táblázatkezelőjében. tényleg ilyen egyszerű egy védelmet kikerülni?
csapcsi
-
azopi74
addikt
válasz
csferke #27327 üzenetére
Természetesen sehogy sem lehet ugyanolyan módszerrel. Nem csak akkor nem ha más munkalapon van, akkor sem, ha ugyanazon, de nem látható a képernyőn (mert olyan messze van, vagy nem fér bele a tartomány, vagy el van rejtve, stb..)
Nem is értem hogy gondolod, hogy működhetne? Esetleg valami osztott képernyős nézetben?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Amikor egy képletben =SUM(E116:E124) módosítani szeretném a tartományt akkor az F2 után bekeretezve kijelölődik az aktuális tartomány és letehet mozgatni vagy a sarkokat elhúzva módosítani.
Ha viszont a képletben egy másik munkalapra hivatkozik a tartomány =SUM(EuroDisel!E116:E124) akkor hogyan lehet ugyanolyan egyszerűen módosítani.
Ha megnyomom az F2-t akkor a képlet beviteli sorban megjelenik maga a képlet nem ugrik a hivatkozási munkalapra, nem jelenik meg a tartomány körül a kijelölés.köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
morgusz #27323 üzenetére
Ez könnyen megoldható.
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Ezzel bejutottál a VB szerkesztőbe. A jobb oldalon lévő nagy üres mezőbe másold be a makrót:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
Target.Offset(, 1) = Date
Application.EnableEvents = True
End SubBezárod az ablakot a szokásos X-szel, és már töltheted is tovább a táblázatodat.
-
morgusz
csendes tag
Sziasztok!
Egy táblában van több oszloppár 60 sorral, amelyeknél azt kellene elérnem, hogy ha a bal oldali oszlop valamelyik cellájába beírok valamit, a mellette levő cella, a módosítás időpontját (éééé.hh.nn.óó.pp) írja ki és mentse el.
Hasonló problémát találtam itt, de abból nem tudtam továbblépni mert pancser vagyok az excelhez.Valami szájbarágós megoldást szeretnék!
Köszi! -
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #27319 üzenetére
Különálló cellákról van szó? Ezeket kijelölve nevet adtam a tartománynak, a név "valami".
Érték beillesztése a képletek helyére az elnevezett tartományban:
Sub Ertek()
Dim CV As Range
For Each CV In Range("valami")
CV.Copy
CV.PasteSpecial xlPasteValues
Next
Application.CutCopyMode = False
End SubAz elnevezett tartomány nyomtatása:
Sub Nyomtat()
Application.Goto Reference:="valami"
Selection.PrintOut Copies:=1
End SubKijelölt tartomány nyomtatása:
Sub Nyomtat()
Selection.PrintOut Copies:=1
End Sub -
scott_free
senior tag
sziasztok,
olyat lehet csinálni excelben (2013), hogy ha megnyomok egy gombot, akkor "fixál" bizonyos cellákat? tehát rögzíti az akkori értékét? (pl. egy havi zárásnál)
az is jó lenne, ha a cellákat zárolná, hogy ne lehessen beléjük írni véletlenül.ill. ugyanígy: lehet olyan gombot csinálni, amivel nyomtatást tudok elindítani? (pl. adott cellákat nyomtassa ki, ha megnyomok egy gombot)
köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz
attilalr2 #27317 üzenetére
A másodikat használd! Az elsőben szerepel az INDIREKT függvény, de csak azért, mert a saját oszlopában kellett keresni, és ennek a segítségével kilőttem a körkörös hivatkozást.
Az INDIREKT függvény mindig, mikor új adatot viszel be a lapra (vagy törölsz), frissül, ezzel lassul a számolás.
-
attilalr2
újonc
válasz
Delila_1 #27314 üzenetére
Szuper!
Ez már nagyon közel van! Annyiban különbözik, az elképzeléstől, hogy azokat a termék-kategória párokat amik már előfordultak két másik oszlopba copyzgatnám és onnan kéne behúznia a kategóriák elnevezését. Ennek az az oka, hogy különböző gyártók adatbázisában ugyanaz a termék más-más néven is szerepelhet.Pl.: Zanussi ZRT18100WA Hűtőszekrény vagy Zanussi ZRT18100WA Hűtőgép vagy Zanussi ZRT18100WA
Így ha jön egy új párosítás, akkor csak hozzádobom az "Adatbázishoz" és kész.
Próbáltam átírni amit küldtél de csak bénázok
Csatoltam képet, azon talán jobban látszik mit szeretnék. -
-
Delila_1
veterán
A lenti makrót a VB szerkesztőben a ThisWorkbook laphoz kell rendelned.
A Sheets("Munka1") helyett a saját lapodat add meg, a Range("A1") helyett pedig azt a cellát, ahova az aktuális időt akarod beíratni. Ennek a cellának a formátuma lehet például éééé.hh.nn óó:pp:mmPrivate Sub Workbook_Open()
With Sheets("Munka1")
.Range("A1") = Now
.Range("A1").Copy
.Range("A1").PasteSpecial xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
End With
End Sub -
attilalr2
újonc
HELP! CELLÁK AUTOMATIKUS KITÖLTÉSE MEGFELELŐ ADATOKKAL
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy probléma megoldásához.
Termék nyilvántartó táblázatot kéne csinálnom, de elakadtam a következő pontnál.
A termékek nevéhez automatikusan kéne hozzárendelni a kategória neveket.
Az elképzelés az, hogy egy oszlop tartalmazza a termékek nevét és a másik oszlopba automatikusan írja be a kategória nevét.
"Tanítható" táblázatra gondoltam:
Ha jön egy új termék, akkor természetesen manuálisan írom be hozzá a kategóriát, viszont ha újra jön (pl. más beszállítótól), akkor már magától kéne, hogy mellé kerüljön a kategória neve.
Valahogy úgy kéne megoldani, hogy a táblázat szélén befognék két oszlopot, egyikbe bevezetném a termékek nevét, a másikba pedig a hozzájuk rendelt kategória nevet (ez lenne az "adatbázis"). A lényeg az lenne, hogy ez alapján, ha a táblázatba bekerül egy termék, ami egyszer már szerepel a listában, akkor automatikusan dobja hozzá a két oszlopban lévő adatok szerint a kategória nevet.
Példa:
Az A1 mezőben szerepel a termék neve: Zanussi ZRT18100WA
A B1 mezőbe be kéne írnia magától: HűtőszekrényEzt az alapján kéne kitöltenie, ami a fent említett két oszlopról írtam, amennyiben abban szerepel ez a párosítás.
Ha nincs, akkor tegyen mellé valamit (pl. X), ebből látom, hogy még nincs ilyen párosítás, ebben az esetben beírom kézzel és hozzáteszem a listához.
Ez így lehet bonyolultnak tűnik, de remélem van aki tud segíteni.Köszönöm.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok,
Egy elektronikus menetlevelet készítek excelben makrókkal. Szeretném, ha az időpontok nem kézzel kerülnének beírásra, hanem a Now fügvény használatával. Ezt úgy képzelem el, hogy a munkafüzet megnyitásának ideje lenne az időpont, ami beírásra kerül és fixen marad az értéke a cellában. Tehát hogy lehetne rögzíteni a now értékét?
Köszönöm,
Ádám. -
Oldsas1
újonc
Szükségem kenne egy táblára. Fizetnék érte, ha valaki megírná.
Mire kell?:
késedelmi kamatokat kellene számolnia 2002 évtől 2015-ig
Van egy tartozás amely kifizetése 2002-2015 között történt meg sok különböző időpontban különböző nagyságú részletekben.
Most kellene - a megfizetés végeztével - kiszámolni a tartozást terhelő késedelmi kamatot minden kifizetésre tételesen és a végén összegezve.
A jegybanki alapkamattal és annak a kétszeres értékére is.
Az esedékesség minden tételnél ua. de a törlesztési időpontok és az összegek értelem szerűen változnak. -
Feccc13
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a következőben:
Adott egy diagram aminek a Vezetőrácsait, vagy ha ez nem megoldható több (szám szerint 4 db-ot) más vízszintes vonalat szeretnék elhelyezni a diagramomban. Lehetséges ez? A függőleges tengelyem 0-100-ig tart és ebben az intervallumban szeretnék elhelyezni egy vízszintes vonalat 21,45,67,86 értéknél.http://kepfeltoltes.hu/150611/diagram_www.kepfeltoltes.hu_.png
(excel 2013)
Előre is köszönöm a segítséget! -
Delila_1
veterán
válasz
azopi74 #27304 üzenetére
Megjegyzésbe tettem.
Előbb egy ciklusban megjegyzéseket fűztem az A oszlop celláihoz, amik az E oszlop adatait tartalmazzák. Ezt 1× kell lefuttatni. Utána eseménykezelővel az aktuális sorban végeztem el ugyanezt.
Range("A" & sor).Comment.Text Text:=Range("E" & sor).Value
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Wuthering Waves
- Jövő év tavaszára halasztották a Mortal Kombat II filmet
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest