Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-13 08:31:56

LOGOUT.hu

A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25455) pepenek


pepenek
csendes tag

Sziasztok!
Egy weboldal adatbázisát készítem elő Excel-ben. Sorokban a termékek vannak, egyik oszlopban pedig a termékismertetőt kell hogy tartalmazza. Ez Html kódrészletből, majd a változó termékinformációk (cellahivatkozás), majd újabb Html kódrészletből áll.
Az összefűz függvényt használtam az összeállítására. A problémát az idézőjel használata okozta, amit az összefűz függvény használna és a html kód is bőven tartalmazza:
=ÖSSZEFŰZ("<p style="text-align: center;"><span style="color:#000000;">";'[Készlet 2015.xlsx]Készlet'!Y302;"</span></p> <hr /> <p style="text-align: center;"><img alt="" src="http://markabarkaoutlet.shoprenter.hu/custom/markabarkaoutlet/image/data/site/";'[Készlet 2015.xlsx]Készlet'!Z302;"" style="width: 147px; height: 235px;" /></p> <p style="text-align: center;"><span style="color:#000000;">";BJ302;"</span></p>")
Manuálisan úgy oldottam meg, hogy a html idézőjeleit kicseréltem jelölőkarakterre (a függvény " -jelei természetesen maradtak). Az eredményként kapott szövegben a jelölőkaraktereket keresés - csere használatával pedig visszacseréltem idézőjelre.
Van erre szép megoldás?
A helyette függvény sem tudja értelmezni, hogy a jelölőkaraktereket idézőjelre cserélje vissza. A KARAKTER(34) használatával sem mentem sokra, bár lehet, hogy rosszul csináltam.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.