- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ezt a sort így :=HA(valami = 0;"nincs kitöltve";valami) a VBA és az excel szövegként értelmezi.
Ha így szeretnéd beírni, akkor a formulalocal tulajdonságot kell használnod - de ez nagyon "röghözköti" a programot.
VBA-ban az international - azaz angol - függvény megnevezéseket célszerű használni, tehát
amit.formula="=IF(valami = 0;"nincs kitöltve";valami)"Üdv.
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Delila_1 #25090 üzenetére
Egyelőre nincs, csak 1 fő táblázat, az altáblák helye irreleváns, egyszerűség kedvéért maradhat a munkafüzeten belül. Már nézegettem megoldásokat, gondolom valami makróra lesz szükségem, de még sosem csináltam ilyet. Szóval a makrónak vagy a függvénynek kéne létrehozni az új táblákat, de amennyiben ez jelentős megvalósítási nehézségekkel jár, úgy megcsinálhatom kézzel is. A lényeg, hogy az új sorok kerüljenek át a megfelelő táblákba automatikusan.
Azt szeretném ha átmásolná, és az eredeti tábla megmaradna.
Az oszlopok száma 18.
Köszi szépen előre is
-
Wyll
őstag
VBA-ból módosítom egy cellának a formuláját:
Private Sub datumfuggveny(amit As Range)
Dim temp As String
temp = Right(amit.Formula, Len(amit.Formula) - 1) ' a kezdő egyenlőségjelet levesszük
amit.Formula = "=HA(" & temp & "=0;""nincs kitöltve"";" & temp & ")"
End SubAz érthetőség kedvéért ezt akarom a cella formulájának:
=HA(valami = 0;"nincs kitöltve";valami)
Eddig ok. Mi is ezzel a gond?
A gond az, hogy a makró lefutása után a cellában maga a =HA(valami = 0;"nincs kitöltve";valami) szöveg látszik, nem pedig a formula eredménye. Pedig ugye egyértelmű, hogy a formulát módosítottam.
Viszont ha rámegyek a cellára, nyomok egy F2-t (szerkesztés), és egyből entert nyomok, akkor kiszámolja a helyes eredményt.
Pedig a számolási beállítások automatikusra vannak állítva. Továbbá az F9 (újraszámolás) sem oldja meg a dolgot.Szóval mit csinálok, amikor F2 + enter-t nyomok, és azt hogyan lehetne VBA-ból?
Habár, most hogy gondolkozom, ezt amit akarok meglehetne csinálni egyedi formátummal is (nullára vonatkozó értékek), és akkor nem kéne itt függvényezni meg formulázni...
-
emitter
őstag
Sziasztok,
a következőt kéne megoldanom:
amely sorokban x szerepel, azoknak a soroknak a B oszlopában szereplő értékeket kéne összeadnom. Tehát pl:A B C
x 1 5
y 3 1
x 3 2
x 4 1
y 2 2
x 3 1Ezesetben az összeg 1+3+4+3=11
Ezt csak makróval lehet (nem értek hozzá), vagy függvénnyel is?
-
Delila_1
veterán
válasz
KERO_SAN #25067 üzenetére
Kicsit több információ kellene.
Van 1+10 táblázatod? Hol van (külön lapon, másik füzetben) a 10?
Attól függően, hogy az első táblázat A oszlopába mekkora számot írsz 1 és 10 között, másolja vagy helyezze át a teljes sort a további 10 valamelyikébe?
Hány oszlopot kell másolni egy-egy új szám beírásakor? Ha a 10 tábla 10 lapon van, mi ezeknek a lapoknak a neve? -
Delila_1
veterán
válasz
atillaahun #25087 üzenetére
Nincs mit.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
tgumis #25084 üzenetére
Szia!
Persze, mert 1 hónapon túl van a különbség. Ha beírod még előre a hh "hónap" kifejezést is a formátumba, akkor mutatni fogja, hogy hány egész hónap van benne.
Egyébként pedig el kell kezdeni számolgatni, és akkor nem cellaformátummal, hanem számként használva a dátumot képlettel kell megadni.
pl. = int(A1-A2) & nap &( (A1-A2)-int(A1-A2))*24 & "óra"
A perceket és a másodperceket ugyanígy osztással kell továbbszámolni.Ne feledd az excelben a dátum is számformátum. Az egész rész jelenti a napot, a törtrész pedig az időt - 24 órából áll egy nap, tehát 12 óra az 0,5 napnak számít.
Remélem, tudod hasznosítani.
Üdv.
-
KaliJoe
tag
Sziasztok,
A Jelenléti ív programom adatainak megjelenítéséhez - egy új munkalapon - "Űrlap Nyomtatáshoz"-t készítek, vagyis egy űrlap mezőkkel kiegészített munkalapot.
A kérdés az, hogy hogyan tudom meg, pl. egy választódoboznak éppen mi az aktuális értéke? Vagyis, h melyik értéket választotta a felhasználó? Itt mi a hivatkozás módja? (A VBA-ban már tudom, de itt megakadtam, és a help sem segített. :-( )
-
tgumis
tag
sziasztok
van két dátumom
A1 cella 2015.03.01. 16:00:00
A2 cella =most()
A3 ba hogy tudom kiírni milyen formátumot kell használjak hogy x nap x óra x perc x másodperc
sehogy sem sikerül
mit tehetek -
slashing
senior tag
Mi az oka és ha nem jó az út akkor mivel lehet ezt helyettesíteni:
=KÖZÉP(CELLA("filenév");SZÖVEG.KERES("]";CELLA("filenév"))+1;3)*1
A következőt csinálja: vannak munkalapjaim, ezek elnevezve: 1,2,3,4,5,6......
de minden munkalapon mindig azt mutatja aminél utoljára leenterezem a képletet.
Ebbe a képletbe szeretném beépíteni:
=INDIREKT("Jegyzőkönyv!"&"C"&HOL.VAN(KÖZÉP(CELLA("filenév");SZÖVEG.KERES("]";CELLA("filenév"))+1;3)*1;Jegyzőkönyv!B1:B107;0))
Ez meg azt csinálná hogy a munkalap nevét(1,2,3,4,5,6...) megkeresné a jegyzőkönyv B-oszlopában majd a C oszlop azonons sorában lévő értéket írná ki.
(a jegyzőkönyv lap B oszlopában a munklapok kvázi sorszámai vannak utalva arra hogy melyik munkalapon vannak az ahhoz a sorhoz tartozó adatok)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Polllen #25069 üzenetére
Szia!
Írd így:
"=VLOOKUP(RC[-9],'[" & valtozo & "]Shortage'!C1:C10,10,0)"A valtozo szöveges változó (string) tartalmazza a fájl nevét - ha teljes elérési útvonalat is kell megadni, akkor viszont:
"=VLOOKUP(RC[-9],'" & utvonal & "[" & valtozo & "]Shortage'!C1:C10,10,0)"Az utvonal tartalmazza az elérési utat, a végén backslash van.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
komyka #25068 üzenetére
Szia!
Ha a listában nincs ismétlődő termékszám, akkor az fkeres beágyazva és kombinálva a hahiba függvénnyel műxik.
=hahiba(fkeres($A1;elsőtábla!$B:$B;1;0);hahiba(fkeres($A1;másodiktábla!$B:$B;1;0);hahiba(fkeres($A1;harmadiktábla!$B:$B;1;0);$B1)))
Ezt a képletet a C oszlopban, vagy ha az foglalt, akkor az adatok utáni oszlopba tedd. Esetleg átmenetileg beszúrhatsz egy oszlopot a B után.
A képlet eredményét pedig értékként beilleszted először vissza a C oszlopba, utána pedig a B oszlopra.Ha nincs hahiba függvényed, akkor a ha és a hibás függvények kellenek hozzá.
Üdv.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
komyka #25068 üzenetére
Munka1 munkalapon van a teljes lista a német elnevezésekkel, A oszlop: azonosító, B oszlop: német elnevezés.
Munka2, Munka3, Munka4 munkalapokon a három magyar lista A oszlop azonosítók, B oszlop magyar elnevezés.Ezeket a listákat (két oszlopból álló tartományokat) a névkezelővel elneveztem magyar_lista_1 magyar_lista_2 magyar_lista_3-nak.
Én a Munka1 munkalap C oszlopába tettem az eredményt a következő képlettel:
=HAHIBA(FKERES(A1;magyar_lista_1;2;0);HAHIBA(FKERES(A1;magyar_lista_2;2;0);HAHIBA(FKERES(A1;magyar_lista_3;2;0);B1)))
Természetesen ezt a képletet le kell másolnod addig amíg a német listád tart.
-
Polllen
félisten
Hali,
kellene egy kis segítség vba-ban:
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=VLOOKUP(RC[-9],'[shortage old.xls]Shortage'!C110,10,0)"
Ebben egy vagy több változóval kellene helyettesítenem a '[shortage old.xls]Shortage'!C1
10-t
Csak a file név változik, a shortage old.xls...
Hogyan kellene definiálnom a változót?
Köszi előre is!
-
komyka
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan feladatom, hogy adott egy szép nagy árlista, kb. 50000 tétellel, és egy oszlopban a tételek Német megnevezésével. E mellett van három másik lsita, amikben a magyar megnevezések találhatóak. Az lenne a kérdés, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy a német megnevezéseket kicseréljem a magyarra.
Úgy néz ki, hogy A1 oszlop a Termékszám, B1 oszlop a német megnevezés. A három másikban ugyanígy csak a B1 oszlop a magyar megnevezés.
Ami még gubanc, hogy nem minden elem van meg a magyar listákban, így ahol nincs találat ott hagyni kell úgy ahogy van.
Eddig az FKERES függvénnyel próbálkoztam de nem igazán sikerült még eddig összehozni, ezért örülnék ha valaki segítene.
-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni:
Van egy táblám, aminek az A oszlopa 0 és 10 közötti diszkrét értékeket vesz fel. Azt szeretném megoldani valahogy, hogy A értékétől függően szétválogassa a sorokat, külön-külön táblázatokba és ne manuális szűréssel kelljen ezt nekem megtennem, illetve hogy ha új elem kerül a főtáblámba, akkor azt is automatikusan bemásolja megfelelő melléktáblázatba.
Köszi szépen előre is az ötleteket, szép napot!
-
Delila_1
veterán
válasz
atillaahun #25065 üzenetére
A RÉSZÖSSZEG függvényt nézd meg.
-
atillaahun
veterán
Sziasztok, szűrt adatokat hogyan lehetne dinamikusan szummázni?
Tehát pl. A1:A12-re rászűrök egy 2. negyedévet akkor SUM(A) csak azt a részt adná össze, és a szűrő állításakor vele változna.
-
alfa20
senior tag
válasz
lumpy92 #25060 üzenetére
Szia,
Nem tudom ez segít-e, de talán tudod használni:
Az első csak egy feltételt vesz figyelembe értéke IGAZ/HAMIS.
A második már két feltétet vizsgál, ami alapján, ha az első teljesűl, akkor tovább viszgálja a következő feltételtre.
A harmadik ugyanaz mint a másodig csak itt még tovább vizsgálodik.Ezt persze ugy variálod ahogy akarod, lehet variálni aszerint is, hogy ha HAMIS az érték akkor vizsgálodjon tovább, akkor viszont így nézne ki a két feltételes képlet:
=HA(1.feltétel;IGAZ1;HA(2.feltétel;IGAZ2;HAMIS))
remélem tudtam segíteni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
lumpy92 #25060 üzenetére
Valóban jó lenne, ha írnál konkrétumokat mert annak hiányában csak általánosságokat lehet írni amivel nem sokra mész.
Esetleg ilyen "Google a barátod" kezdetű hülyeséget amit én sosem tennék.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Légyszíves valaki írjon majd nekem egy gyorstalpalót a HA függvény egymásba ágyazásából, sajnos olyan feltételrendszernek kéne teljesülnie,hogy 3 db-ot kéne egymásba fűzni, viszont habár az elején jónak tűnik,egy idő után mindig kiakad. Tudom,hogy ez így nem túl konkrét,de már azt is jó lenne tudni,hogy mire kell figyelni. -
sgery
őstag
-
nebulo0128
csendes tag
válasz
Fferi50 #25044 üzenetére
Szia!
nem értek egyet veled, másik gépen amit használok teljesen jól működik a másolás oda vissza, attól függetlenül hogy hány külön excelt indítok.
ezen a gépen is jó volt, aztán valamikor gondolt egyet és most már nem jó..
az is fura, hogy az elsőt engedi, aztán csak a 2. beillesztéskor írja a hiba üzenetet.
valami más lehet a háttérben, gyorsítótárra nem enged írni vagy passz, nem jöttem még rá.
Próbáltam appdatából is microsoft excel dolgokat kiüríteni hogy újrategye de semmi.
Valakinek még ötlete?
Köszönöm! -
sgery
őstag
Sziasztok!
Keresem mindenhol és nagyon de nem találom a megoldást, ezért fordulok hozzátok ezzel a pici kérdéssel
Olyan függvény kellene, ami az alábbiak szerint működik:
A1-ben a kezdés időpontja van (tehát órát jelenít meg)
B2-ben a végzés
B3-ban a teljes munkaidő
és B4-be azt szeretném, hogy ha a B3-ban az érték 9:00-nál több, akkor az a fölé eső részt írja ki.
Tehát ha a B3 (ami a teljes munkaidő) 9:50 az érték akkor a B4-be 0:50-et rak. Ha a B3 8:30 akkor a B4-be 0-át tesz.
Köszönöm előre is a segítséget -
Fferi50
Topikgazda
válasz
nebulo0128 #25042 üzenetére
Szia!
Két külön excel futásakor csak értéket tudsz beilleszteni, a két külön excel példány független egymástól, nem tudja az egyik, mit csinál a másik.
A két munkafüzetet azonos excel alatt kell megnyitnod, akkor tudsz "normál módon" másolni bele. A nézet ablakváltással tudsz egyik excel munkafüzetből a másikba átmenni.Üdv.
-
DS39
nagyúr
hogy tudom azt megoldani, hogy van "A" oszlop és "B" oszlop, ezekben értékek, több ezer sornyi, de nem teljesen azonosak.
"A" oszlopban be vannak színezve egyes cellák, és azok amelyek a "B" oszlopban is szerepelnek (érték alapján), szeretném ugyanolyan színűre változtatni. (nem egyesével végigkattintgatva, hanem vmilyen függvénnyel)
van erre használható? -
nebulo0128
csendes tag
Sziasztok!
olyan problémám lenne, hogy nem tudok egyik excel táblából a másikba másolni.
az első másolást engedi, utána pedig kiírja a következő hibaüzenetet: "A(z) Microsoft Excel nem tudja az adatokat beilleszteni."
ha irányított beillesztésként szöveget választok akkor átviszi, de ez nem megoldás..
két külön excel futásakor csinálja ezt, ha azonos táblában másolgatok az gond nélkül megy.
van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne működésre bírni a másolást?
office újratelepítést is próbáltam már,de gépet nem tenném újra. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Mindless #25040 üzenetére
Szia!
Próbáld ezt.
Sub hasonlito()
Dim sh1 As Worksheet, sh2 As Worksheet, cl As Range, vane
Set sh1 = Sheets("Munka1")
Set sh2 = Sheets("Munka2")
For Each cl In sh1.Range("O:O").Cells
If IsEmpty(cl) Then Exit For
vane = Application.Match(cl.Value, sh2.Columns("O"), 0)
If IsError(vane) Then
vane = sh2.Range("O30000").End(xlUp).Row: If Not IsEmpty(sh2.Cells(vane, "O")) Then vane = vane + 1
End If
sh1.Rows(cl.Row).Copy sh2.Rows(vane)
Next
MsgBox "Vége a programnak", vbInformation
End SubTermészetesen a Munka1 és Munka2 helyére a saját munkalapjaid nevét írd.
A makró a Munka1 munkalapról másolja át az adatokat a Munka2 munkalapra.
Ha van az O oszlopban olyan érték, akkor oda, ha nincs, akkor a Munka2 végére az egész sort.Remélem, ilyesmire gondoltál.
Üdv.
-
Mindless
tag
Sziasztok!
Szembetaláltam magam egy problémával amit a hiányos tudásommal nem tudok megoldani
Adott egy excel táblázat 2 db (A és B) munkalapokkal.
Az A munkalap egy sorában beírt értékek alapján az A munkalap O oszlopában a B munkalapon szereplő adatokat összehasonlítom egy match függvénnyel ami alapján, ha az adott A munkalapon szereplő sor megtalálható B munkalapon akkor visszaadja B munkalapon szereplő sor számát, ha nem akkor pedig #N/A értéket.
Amikor a sor számát adja vissza akkor egy makróval felül kellene írnom az adott sort az adott sort a B munkalapon az aktuális A munkalapon szereplő sor értékeivel. Amikor N/A értéket ad vissza akkor pedig egy új sort kellene létrehoznom a B munkalap utolsó sorában az adott A munkalapon szereplő sor értékeivel.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Minden jót!
-
Delila_1
veterán
válasz
alfa20 #25031 üzenetére
Nem tudom, mit akarsz megjeleníteni (óra.perc, perc.másodperc) formában.
A lenti makró ó:pp:mm formában írja ki a futási időt.
A cellába való beírást megjegyzésbe tettem. Próbáld meg írással, és anélkül.Sub valami()
Dim t, b As Double
t = Now
For b = 1 To 300000000
' Cells(1, 1) = b
Next
MsgBox Format(Now - t, "h:mm:ss"), , "Futási idő"
End Sub -
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Egy olyat szeretnék, hogy az üzenet ablakban a szám formátuma így jelenjen meg: "0.00"
ezt hogyan érhetném el?van egy rövid példa makróm is
Sub valami()
Dim t1 As Double, t2 As Double
t1 = TimeValue(Now)
For b = 1 To 3000
Cells(1, 1) = b
Next
t2 = TimeValue(Now)
y = t2 - t1
MsgBox y, , "Futási idő"
End Sub -
csferke
senior tag
Sziasztok!
Mit kell javítanom ezen a képleten
=AVERAGEIF(B$12:B$200;M6;C$12:C$200)
hogy ne csak a 200-as sorig hanem a B és C oszlop utolsó soráig legyen az érvényessége?köszi
-
agyhalottak
tag
lappy és Delila_1!!
Köszönöm a tippeket, de valahogy nem akar jó lenni!Most ott tartok, hogy az A2-be beíratom az aktuális hetet, az "A" oszlopba kiírja az aktuális hét számát amikor volt az utolsó látogatás a partnernél, de még kellene egy olyan, ha az "A" oszlopban szereplő számot kivonom az aktuális hétből és mondjuk hárommal kevesebb (tehát három héten belül nem járt feléje se) értéket kapok akkor azt a cellát be kellene pirosítani.
Gondolom valami igaz-hamis kombóval lehetne. Erre tudnátok esetleg tippet adni?
A sorokban ezt használom
=HOL.VAN("x";D5C5;1)+'ide kellene valami gondolom :-)'
-
Delila_1
veterán
válasz
agyhalottak #25015 üzenetére
Szép hosszú lesz az A5:Asok tartomány feltételes formázásának a képlete.
=ÉS(HOL.VAN("x";A5:BC5;1)>=7;INDEX(A5:BC5;1;HOL.VAN("x";A5:BC5;1)-1)="";INDEX(A5:BC5;1;HOL.VAN("x";A5:BC5;1)-2)="";INDEX(A5:BC5;1;HOL.VAN("x";A5:BC5;1)-3)="")
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1 #25018 üzenetére
Wow, köszönöm, na ezt gyorsan ki is próbálom!
KaiotEch: A pivot volt nekem is az első javaslatom, de valahogy azt nem sikerült úgy működésre bírnom, hogy csak akkor listázzon egy sort, ha az "igen" ott van, egyéb esetben nem. Mondjuk a kis videót köszönöm, meglesem, hátha tanulok megint valamit belőle!
-
alevan
őstag
Lenne egy adatbázisom (a kép illusztráció).
A kérdésem: hogyan másoljak automatikusan a B oszlop alapján a már elkészített munkafüzetekbe sorokat.
Vagyis másolja az első munkafüzetből az Elváltak munkafüzetbe minden olyan sort, amely B oszlopában szerepel az Elvált szó.
-
lappy
őstag
válasz
agyhalottak #25015 üzenetére
Szia!
érvényesítéssel meg lehet oldani, az első 2 hétben nem kell vizsgálni csak a 3. héttől
a képlet meg csak arra a hétre színez ahol a 3. hét van visszamenőleg nem!
=HA(ÉS(ÜRES(F7);ÜRES(G7);ÜRES(H7));1;0) -
Delila_1
veterán
válasz
Geryson #25007 üzenetére
Az Adatok | Rendezés és szűrés | Speciális menüpont szerint szűrheted kedved szerinti oszlopokra és értékekre a tartományodat.
Fel kell venned egy kritérium tartományt, ami az "igen" oszlopod címét, és alatta az igen szót tartalmazza. Egy másik tartomány azoknak az oszlopoknak a címe legyen, amiket az új tartományban akarsz szerepeltetni (és olyan sorrendben, ahogy majd kellenek). A kritérium oszlopnak nem kell feltétlenül szerepelnie ebben a tartományban.
A két, előre meghatározott tartomány hátterét színeztem.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
A sumifs függvénynél egy érdekes problémába botlottam.
Adott egy mező. Legyen az értéke: Zöld.
A feladat az lenne, hogy megszámoljam a Zöld értéket tartalmazó ételekhez tartozó számok összegét.
A forrás pl:
Zöld saláta - 15
Zöld paprika - 25
Piros paprika - 11
Sárga répa - 5
Kicsi Zöld idegen mája - 666A függvénynek a fenti forrásból azt kellene dobnia, hogy 15+25+666, azaz 706.
Úgy működne, hogy =SUMIFS($B:$B;$A:$A;"*Zöld*"). De a Zöld részt dinamikussá szeretném tenni. Például betenném a Z1 mezőbe. Akkor nem tudom hogyan tudnám megadni azt, hogy "tartalmazza a zöld kifejezést".
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
agyhalottak
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a problémámra!
Adott 1-52 -ig az év. Minden héten meg kell jelenni az adott helyeken amit egy x jelöl, ezt a táblázat meg is jeleníti elől, hogy hányadik héten volt ott utoljára. De ha 3 hét alatt nem kap x-et az adott hely akkor ki kellene szinezni autómatán a cellát. (a képen a 7. sor lenne az igazi ugyebár jövő héten a 4. héten)
Tudnátok valami tipped adni? -
alfa20
senior tag
válasz
slashing #25010 üzenetére
köszi, de sajnos nem ilyen egyszerű,
kiszedtem a makróból a kérdéses részt, a lenti kép alapjára állítottam a képletet, meg egyszerűsítettem:Sub teszt1()
Range("b2").FormulaR1C1 = "=vlookup(RC1,RC[2]:R[10]C[3],2,false)"
Range("b2").Copy
Range("A2").End(xlDown).Offset(0, 1).Select
Range(Selection, Selection.End(xlUp)).Select
ActiveSheet.Paste
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Subebből kellene kiindulni.
-
Geryson
addikt
válasz
KaiotEch #25008 üzenetére
Iiiiigen, ez lenne az egyszerűbb megoldás, de bocsánat, azt nem írtam le, hogy ebből egy szép, rendezett A4-es oldalas kimutatást szeretnék csinálni (konkrétan egy havi pénztári jelentést). Azaz dátummal rendezve, jogcím felsorolva, összeg plusz vagy minusz annak megfelelően, hogy bevétel vagy kiadás.
Belegondolva ehhez valami elég jóféle makró kellene vagy szűrővel leszűröm (ahogy írtad is) és átmásolva egy üres lapra úgy rendezem, ahogy akarom és szépnek tartom...
-
Geryson
addikt
Van egy tökéletes táblázatom. Ebből a táblázatból szeretnék úgy szűrni és listázni (mondjuk egy Pivot-tal, vagy bármivel), hogy beraktam egy új oszlopot és oda berakok egy csillagot (vagy legördülő menü és egy "igen" szócska), szóval elkülönítem a többi sortól, majd a kiválasztandó sorokat szeretném külön kilistázni.
Mi lenne erre a legjobb megoldás szerintetek?
-
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni?
Van két tábla az egyikből FKERES-el keres adatokat a másikba. Az adatok amiket keres azok http://-oldalak, viszont a bekeresett adatok, nem hivatkozásként jelenik meg hanem sima adatkéntpl:
egy makró futtatja az FKERES-t, ha esetleg úgy könnyebb
-
szacsee
nagyúr
válasz
alfa20 #25003 üzenetére
Köszi!
Ezzel a módszerrel működik, csak nem tudtam hogy keressem. MS Office-ban elsőre meglett a céges gépen, itthon is megtaláltam Open Officon, csak formázott szöveg-ként.
Mindkét Office szerencsére más munkalapra is bemásolja így, ezzel pofon egyszerű lesz nyomtatni így.
Köszi még egyszer! -
timi_80
újonc
Sziasztok! Olyanban szeretném valaki(k) hozzáértő segítségét kérni, hogy van több excel fájlom, amiben ugyanolyan meghatározású számok vannak, csak különböző helyekről, nekem ezeket kellene egy összesített táblázatba összehozni, amit idáig kézzel adogattam össze, de így elég macerás. Hogyan lehetne ezeket összefésülni. Remélem érthetően írtam le. Előre is köszönöm.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Csináltam egy táblázatot és a táblázatban található adatokat szeretném kinyerni különböző adatokhoz.
Pl termékjellemzőket feltöltöttem egy táblázatba, majd minden oszlopba ugyanazt a termékjellemzőt megadtam minden terméknek.
A táblázat mellé ugyanazon a munkalapon egy adatlapot csináltam függvényekkel.
Ezt az adatlapot, vagy adatlapokat szeretném kinyomtatni.
Jelenleg openoffice alatt van a táblázat, de MS Excell alatt lenne használva.
Arra van lehetőség, hogy a az adatlap adatait kimásoljam úgy hogy ne a függvényt másolja, hanem a kapott értékeket? Esetleg másik munkalapon is jó lenne, de nem működik.
Exceltől már elszoktam, de ha ismeretlen dolgot írtok utána járok (rég használtam).
Itt egy függvény pl az adatlapból:
=INDEX($R$5:$R$492;HOL.VAN(AM236;$A$5:$A$492;0))Válaszotok előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- EAFC 26
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Részletfizetés. Utolsó darab! Dell Latitude Ultra7 12 részletre, bank nélkül, azonnal vihető!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest