Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom az FKERES függvénnyel.
Adott egy táblázat, az A oszlopban lévő adatokhoz keresek értéket egy másik tábla (A2:B275 ) területéről a B oszlopba.
Igy nez ki a függvényem: =FKERES(A2;Munka4!A$2:B$272;2)
És a következő dolog történik, miután lemásolom: egyszerűen rossz értékeket talál meg.
Egyik-másiknál stimmel, de sokszor rossz eredményt ad. Egyszerűen nem értem, mi lehet a hiba.Van esetleg valakinek ötlete? Itt van a szemem előtt csak nem szúrja ki ?

-
KERO_SAN
aktív tag
Beágyazással csináltam
és amúgy 4 karakterről volt szó, az elején csak beírtam egy random számot .Kétség kívül, a tiéd egy univerzális megoldás, de magamtól csak eddig jutottam

Csak nézegettem a függvényeket, és a leírások alapján ez megfelelőnek tűnt, és sikerült is.
Viszont legalább megismertem a tiédet is, máskor azt fogom használni

Szép napot.
-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni:
Van egy táblám aminek egy oszlopában számok szerepelnek, amikkel dolgozni szeretnék. Csakhogy a szám előtt és után egy-egy idézőjel van. Tehát így néz ki : '16544' .
Mivel elég sok adatról van szó, macerás lenne egyenként eltüntetni kézzel ezeket. Esetleg van rá valamilyen függvény, amivel ez lehetséges?
Köszi szépen előre is.
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Elakadtam egy kicsit.
ALT+F11-el megnyitottam a VBA editort, a laphoz hozzárendeltem a kódot, beillesztettem egy üres modult, oda is bemásoltam az általad írt kódot, mentettem.
Viszont ha ALT+F8-al futtatni akarom a makrót, akkor egy sincs a listámban

És, ha kitöltök egy új sort a végéig, akkor sem történik semmi.
Mit ronthattam el ?
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Egyelőre nincs, csak 1 fő táblázat, az altáblák helye irreleváns, egyszerűség kedvéért maradhat a munkafüzeten belül. Már nézegettem megoldásokat, gondolom valami makróra lesz szükségem, de még sosem csináltam ilyet. Szóval a makrónak vagy a függvénynek kéne létrehozni az új táblákat, de amennyiben ez jelentős megvalósítási nehézségekkel jár, úgy megcsinálhatom kézzel is. A lényeg, hogy az új sorok kerüljenek át a megfelelő táblákba automatikusan.
Azt szeretném ha átmásolná, és az eredeti tábla megmaradna.
Az oszlopok száma 18.
Köszi szépen előre is

-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni:
Van egy táblám, aminek az A oszlopa 0 és 10 közötti diszkrét értékeket vesz fel. Azt szeretném megoldani valahogy, hogy A értékétől függően szétválogassa a sorokat, külön-külön táblázatokba és ne manuális szűréssel kelljen ezt nekem megtennem, illetve hogy ha új elem kerül a főtáblámba, akkor azt is automatikusan bemásolja megfelelő melléktáblázatba.
Köszi szépen előre is az ötleteket, szép napot!
-
KERO_SAN
aktív tag

Talán így már érthető lesz.
Szóval havi bontásban kell összegezni az első tábla 2. oszlopának értékeit.
És valójában arra lenne szükségem hogy a szűrést ne kelljen manuálisan elvégezni.
-
KERO_SAN
aktív tag
Igen, ezt csináltam idáig is.. Csak úgy néz ki, nem bírom elmondani rendesen mit akarok

Szóval, arra lenne szükség, hogy dinamikusan szűrjön, és a szűrési feltétel mindíg a 2. táblázat A oszlopának n-edik sora.
Egyébiránt köszönöm a segítséged kedves Delila.
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem teljesen értem, amire gondolsz...
A lényeg, hogy szeretném ha egy dinamikus érték szerepeljen a célcellában, és ne kelljen újra meg újra rászűrnöm a táblára, majd újra beállítani a summázandó tartományt, ha netán új sorral bővül az eredeti tábla.
Kicsit átfogalmaztam:
Van 2 táblám. A 2. tábla A oszlopa dátumokat tartalmaz (éééé.hh.) A B ( szám ) oszlopba egy olyan összeg kerül, ami az 1. tábla X ( szám ) oszlopainak összege, ahol soronkent Y( éééé.hh ) oszlop = A ( éééé.hh ) .
Tehát ha egyel több Y = A sorom van akkor egyel több X értéket adok hozzá a B számhoz stb...
-
KERO_SAN
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem az alábbi probléma megoldásában:
Adott egy tábla, aminek egy oszlopa dátumokat tartalmaz. Erre szeretnék rászűrni, hogy csak egy adott hónapban történt eseménysorozat sorait mutassa. A szűrés utáni táblának egy oszlopát pedig summázni szeretném, és ennek az eredménynek kéne átkerülnie egy új lapon lévő táblába.
Köszi szépen előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 3301 Core i5-8265U CPU / 8GB DDR4 RAM (Zsanér törött)
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Új HP Omen 16 FHD+ 144Hz Ryzen9 8940HX 16mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB GDDR7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyik-másiknál stimmel, de sokszor rossz eredményt ad. Egyszerűen nem értem, mi lehet a hiba.

)
Fferi50