Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Még ezeket tenném hozzá:
A megnyitáskori frissítésre rákérdezést "el lehet nyomni" és le lehet tiltani a frissítést.
A hivatkozásokat meg lehet változtatni makróból is, meg a nyitott munkafüzetben menüből is.
Természetesen az értékké alakítás csak akkor járható út, ha nem gyakran frissülő adatkapcsolatokról van szó.
Mivel én ilyen célra nem használom az indirekt függvényt, így nem is tudom megmondani, hogy nem nyitott forrásfájlnál mit csinál. Ha azt mondod #HIV hibát "eredményez" , az már egy ok arra, hogy ne is használd, hiszen soha nem tudhatod, hogy nyitva van-e a forrásfájl, illetve akkor arról kell makróból "gondoskodni", hogy legyen mindegyik nyitva.
Ha tudod, hogy milyen forrást szeretnél mire változtatni - márpedig tudod, hiszen az "indirekt" cella tartalmát ismered változás előtt és azt is, amire szeretnéd cserélni, akkor működik a cellákban levő "direkt hivatkozás" cseréje is "egyszerű" range.cserél metódussal. Az "indirekt" értéket tartalmazó cellát ebben az esetben a régi hivatkozás forrásaként lehet használni, de nem ezzel kell összeállítani a cella képletét.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"Pl. minden megnyitáskor újrafrissítem ezeket makróból?"
Ez így van, akkor nincs mire rákérdeznie, ha nincs élő külső hivatkozás, a frissítés pedig a nyitási procedúrába belefér.
De lehet erre egy gombot is kijelölni /vagy billentyűkombiációt/, ami szintén végrehajtja a frissítést kérésre.
Üdv.
-
Wyll
őstag
válasz Fferi50 #24189 üzenetére
Igen, ez a "belelátós" módszer a 3D-s névvel (nem tudtam hogy így hívják) valóban működik (és én is pont ezt szeretném, és így is csináltam), de csak amíg be nem zárom a file-t. A legközelebbi megnyitáskor viszont rákérdez, hogy frissítse-e a hivatkozásokat, és ha ekkor nincs megnyitva a hivatkozott file, már HIV! lesz a hivatkozás értéke.
Gondolom pont ezért csinálod, hogy behelyettesíted az értékével.Viszont mi van, ha időközben megváltozott az az érték? Pont ez lenne egy hivatkozás értelme, hogy mindig a aktuális értéket tartalmazza. Pl. minden megnyitáskor újrafrissítem ezeket makróból?
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem kell a külső hivatkozásoknál nyitva lennie a hivatkozott fájlnak, csak akkor ugynevezett 3D-s neveket úgy kell használnod, hogy a fájlok teljes - elérési utat is tartalmazó - nevét kell betenned.
Kipróbálhatod a következőt: Megnyitod a cél és a forrás fájlt is. A célfájlban megcsinálod a hivatkozást.
Utána bezárod a forrásfájlt. Azt fogod látni, hogy megjelenik a teljes fájlnév a hivatkozásban. Ha ezt a hivatkozást tovább másolod a következő cellákba, akkor azokban is láthatóvá válik az eredmény. (Azaz ilyen módon "bele lehet látni" meg nem nyitott fájlokba is!)Én az indirektet ilyen esetekben nem szeretem használni - de ez ízlés kérdése -, inkább azt szoktam csinálni, hogy a képlet összetevőit tárolom különböző cellákban. Szükség esetén a megfelelő cellákba makróval beírom a képletet (pl. a fájl megnyitásakor), majd azonnal be is "helyettesítem" az értékükkel.
Tehát az adott cellára konkrétan írom be, cella.formula="Xyfájl.munkalapja!A1".Természetesen a formulában, ha kell szerepel az aposztróf és a szögletes zárójel is (általában kell).
Ha minden cellának megvan a képlete és az eredménye, akkor átváltom értékre.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Így már valóban jónak tűnik.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
═════════════════════════════════════════
-
Wyll
őstag
Az oszlopelrejtés <--> togglebutton összehangolás sikerült, köszönöm!
Most visszatérnék a Delila-val az INDIREKT() függvény-es dologra
Kérdésem: ha jól látom az van, ha az INDIREKT() fv argumentuma külső hivatkozás, akkor a hivatkozott fájl meg kell legyen nyitva a (fv lefutásának pillanataiban), hogy működjön, és ne HIV! végeredményt kapjunk.
Na most, ez nekem nem nagyon jó. Pont azt szeretném megvalósítani, hogy egy csomó hálózaton lévő különböző file-ból magától beolvasson egy csomó adatot a linkeken keresztül. Hogyan lehet ezt megcsinálni?
-
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #24181 üzenetére
PETEE78 a Te megoldásod is ezt idézi elő... 11104 és 11190 lesz, de inkább 11090-nek kéne lennie...
Találtam egy iylet:
=HA((C225*1,2)<2000;KEREK.FEL((C225*1,2)/5;0)*5;HA((C225*1,2)>5000;KEREK.FEL((C225*1,2)/100;0)*100;HA(ÉS((C225*1,2)>=2000;(C225*1,2)<5000);HA(ÉS(ÉRTÉK(JOBB((C225*1,2);2))>50;ÉRTÉK(JOBB((C225*1,2);2))<=90);(KEREK.FEL((C225*1,2)/50;0)*50)-10;KEREK.FEL((C225*1,2)/50;0)*50);HAMIS)))
ez működik, de úgy, hogy 2000 alatt 5 - 10 ft-ra kerekit, 2000-5000 között 50 - 90-re, 5000 felett 100-ra... szal ebből kéne vmit kiszedni.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
ez jó lenne, de
pl 10675-nél, ahol 12810 az 1,2x-es, ott inkább 12790-re vinném, mint a képleted által kapott 12890-re, mert a 12790-hez csak közelebb van
Fferi50-nek ment volna
[ Szerkesztve ]
-
-
RootRulez
félisten
sziasztok!
lenne 2 oszlopom, egy amolyan árgenerálós táblázatban
"A" oszlopban a beszerzési ár, "B" oszlopban ez megszorozva és kerekítve 90-es végűre
pl cucc beszer ára 2546 ft (első oszlop) ezt megszorzom 1,20-szal, ez lenne 3055,2 ezt meg is tudom csinálni az excellben "=(A1*B1)", de lehet-e valahogy ezt felkerekíteni automatikusan 3090-re?
köszi!!!
-
pirit28
csendes tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Mela Kehes #24167 üzenetére
Szia!
Talán a fordulók párosítását - azaz a sorsolást - szeretnéd megcsinálni?
Vannak erre különféle párosítási táblázatok, ahol csak egy számot kell az adott csapathoz/játékoshoz rendelned és a táblázatból máris kiolvasható a fordulók rendje és párosítása.
sorsolási táblaEz ugyan sakkra van, de messzemenően figyelembe veszi az otthoni-idegenbeli (sakkban ugye világos-sötét) játékeloszlás "igazságosságát" is.
Vagy itt van ez a link:kispályás foci
ami nem "kispályás" lehetőségeket kínál.Üdv.
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Foci bajnokság táblázatot szeretnék, de csak a fordulók kellenének. Hogyan lehet megcsinálni, hogy mondjuk adott 10 csapatot szétbontson fordulókra? Már ha ezt excelben meg lehet oldani.
Köszi
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Fferi50
Topikgazda
válasz pirit28 #24165 üzenetére
Szia!
"="ennyi az idő "&VLOOKUP(B143;$A$19:$D$131;4;0)"
Ez már egy szöveg - szám összefűzés, amire nem érvényes a cellaformátum (mivel az idő az excel számára egy (tört)szám).
Módosíts így
="ennyi az idő "& TEXT(VLOOKUP(B143;$A$19:$D$131;4;0);"időformátum")Az időformátum helyére tedd a neked szükséges formátumot pl. hh:mm.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
pirit28
csendes tag
Szép estét !
A kérdésem a következő lenne.
van ez a függvény aminek az eredménye időformátumban 02:00
=VLOOKUP(B143;$A$19:$D$131;4;0)miért változik meg ha eléírom ennyi az idő, szám formátumúra aminek ugye az értéke 0.083333333 ?
="ennyi az idő "&VLOOKUP(B143;$A$19:$D$131;4;0)
mi hiányzik ebből ?
a választ előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz Fferi50 #24162 üzenetére
jaja egyértelmű hogy az egyediségre épít, egy plusz Ha függvénnyel kijátszaható úgy hogy a holvan +2-őt kap nem 1-et és még a hol.van-on bellül nem a közvetlen előtte lévőt keressük hanem a kettővel előtte lévőt.
Ez már lehet elég lesz. A célunk ezen értéknél a havi max 5-t darab a 8 az már nagyon kirívó és rossz hónap szóval ha egy nap 3 ilyen esemény van akkor az elég gáz... így módosítás után egy napon két ilyen eseményt elbír a képlet 3-t már nem de ezt is ki lehet még tólni egy újabb HA+ÉS függvénnyel D
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz slashing #24161 üzenetére
Szia!
A "szépség" arra épít, hogy egyedi "azonosítók" vannak...Ami cégnevek esetében eléggé kézenfekvőnek tűnik, hiszen miért is vinném fel kétszer ugyanazt az ügyfelet - ha több telephelye és cime van, akkor hozzáteszem a telephelyét pl.
A dátumokkal kicsit más a helyzet, hiszen események történhetnek azonos napokon bőven. Meg lehet próbálni a ha függvénnyel megnézni, hogy az eredmény egyezik-e az előző értékkel, de ekkor szerintem nem +1 a hozzáadnivaló, hanem az új találat helye.
Másrészt az első oszloppal (igen - nem) szabályozni tudod a kiválasztást szerintem.Bocsi, most nem néztem meg a gyakorlatban, csak elméletileg futottam egy kört - lehet, hogy hibás következtetésre jutottam.
Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz Fferi50 #24110 üzenetére
Átültettem az egyik táblázatomba ezt a szépséget. Annyi különbséggel hogy nálam nem cégnév az elsődleges szűrés hanem dátum. És bár nem valószínű hogy elő fog fordulni(90% hogy nem) de sose tudni. Szóval mi a helyzet azzal ha nekem van ismétlődő dátumom?
Vagy ha ezt a táblázatot használjuk akkor egymás alatt ismétlődő cégnevem? mert ugye ilyenkor meg fog egyezni az új keresési tartomány a régivel és feltölti végig ugyan azzal az értékkel az összeset... kijátszaható ez?
Én arra gondolok hogy esetleg még egy ha függvényt ha beleviszünk ami megvizsgálja hogy egyenlő-e az előző sorral akkor adjon hozzá még egyet az indirekthez!?
Egyéb ötlet?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz slashing #24158 üzenetére
Szia!
Az advanced filternek valóban az a "heppje", hogy a célnak - de csak annak - az aktív munkalapon kell lennie.
De, ha csak egy oszlopból szeretnéd kiválogatni az egyedi értékeket, akkor csináld a következőt (2007-es exceltől kezdve működik):
sheets("akarmi").usedrange.columns("A").copy sheets("akarmi").range("D1")
usor=sheets("akarmi").range("D1").end(xldown).row
sheets("akarmi").range("D1:D" & usor).RemoveDuplicates columns:=1,header:=xlNoÉs máris megvan az egyedi listád, ez a pár sor működik rejtett munkalapon is.
Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz Fferi50 #24157 üzenetére
awhhhh köszi
amúgy azt csinálja hogy átugrik a lapra az A oszlopn csinálnál egy advance filtert és másolja az egyedi értékeket egy másik oszlopba ami kap egy nevet a névkezelővel hogy dinamikusan növekedhessen a lista mert ebből meg egy másik lapon legördülő menü van majd a végén vissazugrik a kiinduló lapra...
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
válasz Fferi50 #24155 üzenetére
jaja hasonlóra jutottam én is
If WS1.Visible = False Then
WS1.Visible = True
End Ifviszont a végén újra el kell rejteni ami nem is gond de úgy kéne hogy ha látható volt akkor ne rejtse csak akkor ha rejtve volt a futáskor. Szóval valahogy el kéne tárolni a kezdő értéket de hogyan?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz slashing #24154 üzenetére
Szia!
Ha a select előtt megnézed, hogy látható-e a sheet, ha nem akkor előtte láthatóvá és aktívvá teszed.
If sheet_akarmi.visible<>xlsheetvisible then sheet_akarmi.visible=xlsheetvisible
sheet_akarmi.selectÜdv.
Egyébként pedig szerintem meg kellene oldani a feladatot select nélkül. Az működik hidden és veryhidden állapotú munkalapnál is.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Elég a láthatóság megfordításához az a makró, amit a Click eseményhez írtam, nem kell külön másikban fordítani. A Then és az Else ágak elvégzik a munkát.
Ezt a másik makrót nem értettem, míg nem közölted az AngolCellakOnOff makrót.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
A Munka1 lapra tettem a ToggleButton1 nevű gombot. A click eseménye szerint változik a b_ ... nevű cella (cellák?) oszlopának a láthatósága, fordítottan, mint ahogy később leírtad, mit szeretnél. A makróban fel kell cserélni a True, ill. a False helyét.
Ha az IGAZ makrót indítod, az csak akkor váltja ki a Click indulását, ha ezzel megváltozik a gomb állapota. Ugyanez vonatkozik a HAMIS makró indítására is.
Itt az lenne a célod, hogy a gomb egyik állapotában az angol szavakat tartalmazó oszlop látsszon, másikban egy másik nyelvé?
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Wyll
őstag
válasz Fferi50 #24148 üzenetére
Ez az egész inicializáláskor van, tehát a gomb állapota ilyenkor még tuti 0.
És azt akarom, hogy az legyen hogy
gomb benyomva <=> látszik az oszlop
gomb felengedve <=> nem látszik az oszlopTe pedig azt mondod most, ha jól értem, hogy az oszlop láthatóságát állítsam a gombhoz (ami ebben az esetben ugye 0, tehát rejtsem el az oszlopot), ne a gombot az oszlopéhoz. Csakhogy pont azt szerettem volna elérni, hogy megnyitáskor a gomb felvegye az oszlop állapotát, az ugyanis megőrződik az elmentett file-ban.
Persze értem, hogy mi a helyzet, hogy mindenképp lefut az eventhandler, így trükközni kellene, pl meg lehet jegyezni valahogy megnyitáskor az oszlop állapotát, utána szinkronizálni a gombbal, majd "visszaállítani" a kezdeti állapotot. Csak ez nem valami elegáns szerintem - de cáfoljatok meg
------------------------------------
Delila_1:
Az én click eseményem:
Private Sub togbutTranslate_Click()
Call AngolCellakOnOff
End Sub
Private Sub AngolCellakOnOff()
Range("b_forditocellak").EntireColumn.Hidden = Not Range("b_forditocellak").EntireColumn.Hidden
End SubHa másik modulban van a sub, az min változtat?
Kérnék szépen egy kis magyarázatot a példádhoz, mert sajnos nem nagyon értem[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A formokon (és a munkalapokon) levő vezérlők eseménykezelésére nem hat az application.enableevents beállítása (sajnos).
Ezért ott trükkökhöz kell folyamodni.
Mielőtt kiadod az értékadó utasítást, megnézed a gomb jelenlegi értékét és az adott oszlop láthatóságát, ha megfelelő mindkett, akkor nem kell kiadni az utasítást. Ha nem jól áll valamiért (pl. a gomb benyomva, az oszlop pedig látszik - vagy fordítva), akkor az oszlop láthatóságát állítod és nem a gombnak adsz értéket.Üdv.
-
Delila_1
veterán
Laphoz rendelve a click esemény:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1 Then
Range("b_forditocellak").EntireColumn.Hidden = False
Else
Range("b_forditocellak").EntireColumn.Hidden = True
End If
End SubKét másik, modulba helyezett makró helyettesíti a Te másik makródat.
Sub IGAZ()
Munka1.ToggleButton1 = True
End Sub
Sub HAMIS()
Munka1.ToggleButton1 = False
End SubÍgy nem "csúszik el".
-
Fferi50
Topikgazda
válasz PETEE78 #24143 üzenetére
Szia!
Ez akkor fordulhat elő, ha a frissítéskor megváltoznak a sor, de főként az oszlop viszonyok (több, vagy kevesebb lesz belőlük), vagy a frissítés folyamán az eredeti adatokat tartalmazó sorok/oszlopok törlődnek.
Normál esetben ilyennek nem lenne szabad előfordulni. A hivatkozás "fixálásra" nincs lehetőség, de nincs is rá szükség.
Esetleg leírhatnád konkrétan, hogy milyen a hivatkozás a másik munkalapon és mit csinálsz a frissítéskor, illetve milyen módon frissítesz.
Üdv.
-
Wyll
őstag
Ha egy toggle buttonnak vba kódból értéket adok
Me.togbutTranslate.Value = Not (Range("b_forditocellak").EntireColumn.Hidden)
akkor az a baj, hogy végrehajtódik a hozzátartozó _Click() event is, amit én kifejezetten nem szeretnék.
(Ugyanis így pont elcsúszik a gomb benyomottsága és a b_forditocellak rejtettsége közötti szinkron, pedig épp ezt akarom itt beállítani.)Jelenleg így próbálom:
Application.EnableEvents = False
Me.togbutTranslate.Value = Not (Range("b_forditocellak").EntireColumn.Hidden)
Application.EnableEvents = Truede sajnos így is lefut a _Click() event
Ezt mellesleg onnan tudom, hogy debuggolva végigléptetem a folyamatot.Megoldásötlet?
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet fixálni a cellába beírt hivatkozásokat? Pl ha a munka1-re beolvasott adatokat amiből dolgozom frissítem, akkor a másik munkalapon szereplő munka1-re mutató hivatkozásaim eltűnnek. illetve #HIV! jelzéseket ad a cellákra.You are being revived
-
KuZo
tag
sziasztok!
találkozott valaki olyannal, hogy egy/több táblázat megnyitása az excelből simán megy, azonban egy xls(x) fájlra rákattintva (fájlformátum hozzárendelve az excelhez) azonban bejön az excel logo (Excel 2013) és áll, mint a hal szeme? aztán feladatkezelőből lehet kilőni az excel.exe folyamatot. a rendszer egyébként Windows 7 64bit. excelből megnyitva ugyanezek a fájlok három másodperc alatt, hibátlanul nyílnak.
köszi! -
nagyúr
-
Fferi50
Topikgazda
válasz KaiotEch #24134 üzenetére
Szia!
Nálam a J1:J5 -ben vannak a szummázandó értékek.
Akkor az első cella érvényesítésének képlete legyen ez:
=ÉS(J1>=0;SZUM($J$1:$J$5)<=X)
Beírod az első cella érvényesítésébe, majd nullát írsz a cellába és végigmásolod a további 4 cellába is.
A szum képlet helyébe azt a képletet írd, amivel szabályozod a 6. cellába írandó értéket.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fferi50 #24133 üzenetére
Az X-et tudom előre, de az első 5 cellában ez az érték bárhogyan kijöhet. Lehet azt is, hogy egy cellába bevágom az X-et és a többi 4 az nulla. A lényeg, hogy ha 1 cellában már eléri az X-et, akkor ne is engedjen semmit írni a többibe, mert már elérte. Ezt szerettem volna megoldani egy felugró alert ablakkal.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz KaiotEch #24132 üzenetére
Szia!
Ha az X-et tudod előre, akkor azon celláknál (az első 5-nél) az adatérvényesítés maximumába írd be az X-et. (Adatok - érvényesítés - egész szám: minimum - maximum).
Ha nem csak egész szám írható be, akkor adatok - érvényesítés -egyéni - és a képlet
=ÉS(J1>5;J1<100)
J1 az adott cella, amire az érvényesítés szól, az 5 és a 100 helyébe írd a saját minimum, maximum értékedet.Ha eredménytől függően szeretnéd a beírható maximumot korlátozni, az már keményebb dió.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz KaiotEch #24129 üzenetére
Szia!
Az érvényesítés az rendben van úgy, ahogyan van. Viszont képletet tartalmazó cellában nem hatásos az érvényesítés.
Az eredményt a hatodik cellában akarod látni. Akkor oda kell a képlet is. De ez a képlet még egyszerűbb:
= min(szorzatképlet;x)
Ez mindig a kettő közül a kisebbet fogja mutatni eredményként.Üdv.
-
konsol
csendes tag
Sziasztok!
Egy cellába a szövegbe "</p> <p>" sortörés van beírva, ezt szeretném kicserélni sima sortérsre, mint amikor a alt+enter nyomok.
Sima cserével ez nem megoldtható, van erre valami megoldás?
Webshophoz menne ez a kis táblázat és elég sok sor van, szóval az egyenkénti átírás nem megoldás.
Létezik erre valami?Előre is köszönöm.
-
nagyúr
Sziasztok! A múltkor kértem segítséget, amire a választ is gyorsan megkaptam(Érvényesítés). Nos, most az kéne ezzel kapcsolatban, hogy van mondjuk 5 cella, és a 6. a szummás(kerekít+ megszoroz egy Y értékkel), ott szeretném megadni, hogy ne legyen több X-nél. Hiába adom ki arra az érvényesítést, nem dobja vissza, hogy több. Az első 5 cellának nem adhatok maximumot, mert az nagyon változó értéket képviselhet.
[ Szerkesztve ]
-
Ærni
tag
Üdvözletem!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e nekem ajánlani olyan oldalakat/ könyveket, ahol haladó szintű excel ismeretekhez juthatnék hozzá?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy OSX-re van magyar nyelvű microsoft office?
Előre is köszönöm a válaszaitok
-
Delila_1
veterán
-
Musuz
csendes tag
]Hello,kéne egy kis exceles segítség.
Amit szeretnék:
köridőkkel szeretnék számításokat végezni,összeadás,kivonás,átlag,ilyesmi.
a köridőket másolva szoktam beilleszteni az exelbe.
valahogy így:lap time driver mistake netto time
1:58.784s 0.335s 1:58.449s
1:58.456s 0.579s 1:57.877sa következő cella formátumokkal próbálkoztam,de nem sikerültek a számítások:
pp:mm,000s
[ó]:pp:mm,000s
[hh]:mm:ss,000s
ó:pp:mm,000sa bemásolt időkben ":" és "." az elválsztó,a kettőspont az renben is van,
de a pontot kifogásolja az excel,a vesszőt visszont nem.[ Szerkesztve ]
-
nrg007
csendes tag
válasz nrg007 #24114 üzenetére
Szia Fferi50!
A képlet kiválóan működik abban a táblázatban, amit te is láttál.
Viszont amikor átírtam a végleges táblázatba, már nem működik.
Nem tudnád megnézni?
Átküldeném a táblázatomat, de ide nem szívesen linkelném be, inkább elküldeném email-be.
Ha megadnád az email címedet, megköszönném. -
PETEE78
senior tag
Sikerült összehoznom, amit szerettem volna. Most kb úgy érzem magam, mint az az ember, aki a jobb fülét akarja megvakarni, és nem a jobb kezével teszi ezt, hanem a ballal úgy, hogy megkerüli a fejét.
Külön munkalapokon csináltam szűréseket úgy hogy az ismétlődéseket csak 1nek számolja, összesen 3 munkalapon kellett megcsinálnom, majd kitöröltem a szűrési feltételeket és makróval rögzítettem a szűrési eljárást. Ehhez rendeltem a ctrl+b billentyűkombót és már működik is.
Amint lesz hozzá energiám, megcsinálom úgy, hogy le lehessen szedni akit érdekel,"csak" az adatokat kell átírnom...
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét és rendkívül sokat tanultam már most tőletek!
Köszönöm, üdv:
PETEE78You are being revived
-
slashing
senior tag
ez a tipikus esete annak amivel nap mint nap szembesülnöm kell a cégünknél, hogy a legegyszerűbb feladatot is úgy megtekerik azért hogy a marikanéninek a pénzügyön(vagy tetszőlegesen akármelyik adminisztrációval foglalkozó osztályon) még egy rohadt szűrés gombot se kelljen ismernie a munkályához
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz nrg007 #24107 üzenetére
Szia!
Megcsináltam a képleteket:
F4 cella képlete: =INDEX($B$1:$B$21;HOL.VAN("igen";$A$1:$A$21;0))
G4 cella képlete: =INDEX($C$1:$C$21;HOL.VAN("igen";$A$1:$A$21;0))F5 cella képlete:
=HAHIBA(INDEX(INDIREKT("B"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$B$21");HOL.VAN("igen";INDIREKT("A"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$A$21");0));"")G5 cella képlete:
=HAHIBA(INDEX(INDIREKT("C"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$C$21");HOL.VAN("igen";INDIREKT("A"&HOL.VAN(F4;$B$1:$B$21;0)+1&":$A$21");0));"")Ez utóbbi két képletet húzd le végig az egész F és G oszlopon.
Üdv.
-
nrg007
csendes tag
válasz Fferi50 #24108 üzenetére
Igen, fontos, hogy ezek állandóan frissüljenek. Valószínű nem csak én fogom használni ezt a táblázatot. A külön szűrés minden változtatásnál nem működik.
És még egy jó hír, az EFG oszlopban lévő táblázat egy munkalap része, és úgy néz ki, hogy a lap alsó részén helyezkedik el.
Szövegek és aktív cellaértékek vannak felette és mellette is.A makró is jó lesz, ha nem nincs más megoldás.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz nrg007 #24107 üzenetére
Szia!
Értem a kívánságod, de:
biztos, hogy minden egyes cellaérték változáskor szeretnéd az F és G oszlop adatait változtatni?
nem lenne elég, ha az igenek kijelölése után megcsinálnád a szűrést?
Egyébként az egész folyamatot makróval is meg lehet csinálni, úgy hogy egy billentyűkombinációval tudod a listádat frissíteni - de az makrós megoldás (és makróbarát munkafüzetként kell menteni.)Képleten is gondolkodtam már, index és hol.van függvények kombinációjával kissé bonyolult képlettel úgy gondolom meg lehet oldani, de nem csináltam végig, mert úgy gondoltam, a szűrés egyszerűbb.
Mi a véleményed?
Üdv.
-
nrg007
csendes tag
válasz Fferi50 #24106 üzenetére
Köszönöm.
Ha jól látom akkor ez csak úgy működik, ha minden változtatáskor lefuttatom a speciális szűrést.
Olyan megoldás keresek, amelyik folyamatosan figyeli a "szükséges" oszlopban lévő értékeket és változás esetén automatikusan változtatja az F és G oszlop értékeit.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz PETEE78 #24100 üzenetére
Szia!
Javaslom az irányított/speciális szűrőt - ezzel egyszerre több oszlopot is szűrhetsz és van benne olyan opció is, hogy csak az egyedi értékeket (vagyis ami többször van azt nem szűri ki). Átmásolod egy új helyre és utána megnézed, hogy hány sort tett ki - vagy a darabteli, vagy más függvénnyel.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz nrg007 #24090 üzenetére
Szia!
Nézd meg légyszives a speciális szűrést (régebbi verzióban irányított szűrés). Ott van olyan opció, hogy másolja át egy új helyre.
Egy szűrőtartományt kell megadni, ahol az első cella a Szükséges? cimke, az alatta levő pedig az igen.
Kijelölsz egy cellát ahova másolni kell (mert az igen oszlop is másolódik), utána a két másik oszlopot bemásolod az F-G oszlopba, ahová kell.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Filmvilág
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest