Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan kell egy billentyű kombinációt figyelő makrót írni, ami állandóan készenlétben áll.
Pl.: CTRL+ALT+D kombinációra gondoltam.
Köszi a segítséget. -
Delila_1
veterán
válasz
üzenetére
Rajzold meg a jelölőt az Űrlap eszköztárról. Modulba vidd be a makrót.
Sub Jelölőnégyzet1_Kattintáskor()
Dim lap As Integer
Calculate
For lap = 1 To Worksheets.Count
Sheets(lap).Select
Cells.Locked = True
ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
Next
End Sub -
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis makróhoz szeretnék segítséget kérni.
A feladat:
Alapvetően egy sörözőben standoláshoz csinálok egy táblázatot. A Munkafüzetben 10 olyan munkalap van ahol adatokat viszek fel. Már itt is vannak olyan adatok amiket a másik munkalapokról hivatkozok meg. A lényeg a következő lenne:
Beteszek egy jelölőnégyzetet. Ezzel lezár egy adott munkafüzetet, azaz ne lehessen beleszerkeszteni. Emellett ugyanez a jelölőnégyzet hatására egy másik tabon kiszámolja a képleteket (meghivatkozza a korábbi zárókészletet nyitókészletnek).Tudtok ebben segíteni?
Előre is köszönömkizy
-
akyyy
senior tag
beírom táblázatba egymás alá hogy:
3
5
7
31
12
8majd erre hogy szürés, és beirom hogy szürjön ezekre:
3*mégse jelenit meg semmit.
1miért?
2hogyan lehetne mégis? -
Wasquez
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok köszönöm!
Rosszul gondoltam akkor ennek a funkcióját. -
válasz
Wasquez
üzenetére
Amikor dátumra formázod a cellá(ka)t, akkor nézd meg, hogy milyen elválasztó karaktert használ (pont vagy kötőjel, perjel stb). ha ez megvan, akkor ennek megfelelően írj be egy dátumot(teljes dátumot, pl pont elválasztó esetén 2012.01.01 formában), így mi történik?
(Ha egy dátum cellába klasszikus értelembe véve írsz be szöveget (pl ubul), arra nem fog figyelmeztetni és természetesen dátumként sem tudja megjeleníteni, de mint írtam, ez nem hiba) -
Wasquez
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próba képen, de ha dátumot írok, azt sem alakítja át a kívánt formátumra.
Azt gondoltam, hogy szól érte, hogy ebbe a cellába nem lehet szöveget írni?! -
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Olyan gondom van, hogy a cellák formátumát hiába állítom mondjuk dátum formátumra, nem szól érte semmit, ha szöveget írok bele, simán megjelenik.
Mintha semmi hatása nem lenne a beállításnak!
Örököltem a gépet munkahelyen telepítve, valószínűleg minden el van állítgatva rajta, de nem tudom, hogy mi és hol?
2003Van valakinek ötlete?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!
Meg is volnék vele!

-
Füzetvédelem van bekapcsolva és az Ablakok opció is be van jelölve. Fel kell oldani a védelmet.
-
Sziasztok!
Következő hiba megoldásban kérem a segítségetek.
Van egy táblázat( képen látható) amit valaki úgy összebarmolt hogy csak olyan kicsi ablakban látható. Nem lehet vele semmit csinálni, pedig az összes oldalbeállítást, margók...stb-t próbáltam. Így nem nagyon lehet benne dolgozni( lehet csak nagyon keserves)
Ebben tud valaki segíteni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv iceQ
KÉP:

-
poffsoft
veterán
válasz
zseszter0705
üzenetére
caps lock/scroll lock?
-
lacipapi
csendes tag
válasz
zseszter0705
üzenetére
Próbáld újra indítani a gépet.
-
lappy
őstag
válasz
zseszter0705
üzenetére
Szia!
Ha elmented és újra indítod akkor is ugyanez van? -
zseszter0705
csendes tag
Segítsetek légyszi, megőrülök! nem tudok az exelben a fel-le nyilakkal mozogni a cellák között, csak egérrel. mit állíthattam el vajon. A kijelölt cella mindig ugyanaz marad
menten idegbajt kapok. Köszi -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az megoldható, hogy egy Excel fájl betöltése után automatikusan teljes képernyőre váltson át (tűnjenek el a szerkesztő lécek), az ESC billentyűt kikapcsolni, és a visszaállítást egy billentyű kódhoz, vagy jelszóhoz rendelni. A fájlban vannak makrók, úgyhogy ezt is egy makróval kéne megoldani ami automatikusan elindulna.
Köszönöm a segítséget. -
pero19910606
csendes tag
válasz
atillaahun
üzenetére
ááh ez az
köszönöm szépen a gyors választ!Üdv!
-
atillaahun
veterán
válasz
pero19910606
üzenetére
Szia,
Korrektúra > Lapvédelem > Zárolt cellák kijelölése > pipa ki, és akkor nem lehet másolni belőle. Meg ott van minden egyéb is. -
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy teljesen írásvédetté tegyek egy excel file-t? Tehát még másolni se tudjon belőle se beleírni csak olvasni.
Köszi előre is!
Üdv!
-
csferke
senior tag
Valamikor az őskorban (dbase III, Clipper '87) én is programoztam. Megírtam egy kisebb cég komplett ügyviteli software-ét. Valamennyit konyítok az Excel-hez is.
Sajnos azonban nem sikerült egy kimerítő "bibliához" jutnom, mint annó "Clipper '87 Biblia" amiben részletesen le vannak írva a lehetséges parancsok (pl. Private Sub Worksheet_Activate(), EntireRow.Hidden, Application.ScreenUpdating = False és hasonlók) magyarázattal, példákkal.
Ez vagy Excel makró vagy Visual Basic de mindkettőhöz "tudástár" kellene.Tudtok-e könyvet ajánlani, letölthetőt (pdf) vagy megvásárolhatót Excel 2007-hez?
köszi
-
Delila_1
veterán
válasz
csferke
üzenetére
Meg lehet oldani. A laphoz kell rendelned az alábbi makrót.
Private Sub Worksheet_Activate()
ActiveSheet.PivotTables("Kimutatás1").PivotCache.Refresh
Elrejt
End SubMikor a kérdéses lapra lépsz, ennek a makrónak az első sora frissíti a kimutatást. Ha nem Kimutatás1 a neve, írd át.
A második sor meghívja az Elrejt makrót. -
csferke
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ez a "soreltüntető" Elrejt() makró működik.

Lenne még egy óhajom ezzel kapcsolatban.
Amikor kiválasztom a lapot akkor mindig az előző állapot látszik.
Frissítem a Pivot-ot.
Megjelennek azok a sorok amelyekre nincs szükségem.
Klikk a gombra, hogy eltűnjenek a felesleges sorok, amelyekre soha nincs szükség.Hozzá lehet-e rendelni az egészet ahhoz az eseményhez, hogy amikor megnyitódik a lap akkor lefusson egy makró automatikusan. Frissítse a Pivot-ot és lefuttassa az Elrejt()-et.
Így nem kell a felhasználóra hagyatkozni, hogy frissítse az adatokat és a gombra kattintva futtassa le az Elrejt()-et, hogy a megfelelő adatok látszódjanak.
köszi
-
lappy
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szia!
Alap esetben nem! De sok fáradságos és kitartó munkával igen!
[link]
vagy ez a módszer!
Először mindenképpen át kell konvertálni pl. word formátumúvá.
(persza ha kinyomtatott doksi lett szkennelve és úgy lett pdf, akkor sokkal macerásabb lesz a visszakonvertálás, minta a dokumentum közvetlenül pdf-be került nyomtatásra) -
dellfanboy
őstag
létezik olyan makró ami az pdf-ből kivesz bizonyos adatokat?
A pdf egy scannelt kép ami okozza a nehézséget ált nem a legjobb minőségben de vmi ocr karakterfelismerővel kombinálva működhet szerintetek?
Tehát kapok egy pdf-et jelenléti ív erről kellene nekem adat sima fkeres fv-el. -
akyyy
senior tag
van egy listám különböző számokról (legyen ez pl gyártási szám)
van vagy 200 tétel belőle.van egy másik listám számokkal ebbe jóval több van.
hogyan lehetne azt megcvsinálni hogy pl pirossal kiszinezze nekem a 200 elemből azokat az elemeket, amiknek a száma megtalálható a másik listában?
-
lappy
őstag
válasz
basaharc502
üzenetére
Szia!
Igazából ez nem is excel probléma!
A tanácsom a következő:
- egyesével vidd be az évszámokat
- majd tedd be az eseményt
Na most következik a trükk!
az animálásnál kell beállítani a következőket
(az évszámokat akár egyesével kattintásra hozhatod be vagy már mind látszik ezt rád bízom)
az egyik eseményt kiválasztva be lehet állítani hogy milyen animációval és mire induljon el
jobb gomb majd effektus beállítása
időzítés (a képen láthatod hogy mit is kell beállítani)
remélem segítettem! -
basaharc502
aktív tag
Sziasztok!
Olyan "problémám" lenne, hogy excelben szerkesztettem egy táblázatot...namost ezt a táblázatot beraktam egy power pointba. Viszont a táblázatban szereplő néhány adatot szeretném "animálni"...viszont ez nem megy. Ugyanis ha egy cellában lévő adatot kijelölök és animálom, akkor az egész táblázat animálódik, nem pedig csak az az egy cella...
Hátha így érthetőbb:
A táblázatban évszámok mellé van beírva a másik cellába, hogy mi történt akkor. (töri óra...)
Azt szeretném, ha a gyerekek amikor nézik kivetítve, csak az évszámokat látják utána pedig én csak egy kattintással behozom az évszámhoz megfelelő eseményt.Hogyan lehet azt megoldani, hogy a táblázatban szereplő adatokat be tudjam animálni?
-
Delila_1
veterán
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm szépen ezt is ki fogom próbálni.
Az alábbi kis makróval oldottam a feladatot. Nem egy gyors, de így működik.
Set cel = ActiveSheet
fnev = Application.GetOpenFilename("Forgalmi adatok (*.xls),*.xls)")
If fnev = False Then
Exit Sub
End If
Workbooks.Open Filename:=fnev, ReadOnly:=True
For i = 2 To 3398
For a = 2 To 4964
If ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 2) = Cells(a, 3) And Cells(a, 6) = ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 6) Then
ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 9) = Cells(a, 20)
End If
Next
Next
ActiveWindow.CloseEsetleg ha valaki tuds segítené még abban, hogy kicsit gyorsabb legyen az jó lenne.
Előre is köszönöm.
-
lacid90
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Igazad van, összekevertem a dolgokat, figyelmetlen voltam, bocs.
Megcsináltam a változtatásokat és láss csodát, működik- köszönöm szépen. A subrutin a modulban van, és a gombok vezérlése a munkalapokon. Mivel minden munkalapon ugyan az a táblázat van (12 hónap) ezért úgy gondolom, hogy az lenne az elegáns megoldás ha ezt a részt is csak egyszer kellene beírni. Ezért gondoltam hogy beteszem a ThisWorkbook mappába, és így az egész munkafüzetre vonatkozik majd. Hát sajna ez nem igaz, biztos innen is hiányzik valami, vagy lehet ez nem is kivitelezhető így.
Mégegyszer köszönök minden segítséget. -
Delila_1
veterán
válasz
lacid90
üzenetére
Nem értem, mit is akarsz végrehajtani. A két gombhoz rendelt makróval a SumColor makrót hívod meg, de a szinek makrót akarod indítani.
A gombhoz rendelt makrókban értéket adsz két változónak (szin, le). Ezeket a pillanatnyi értékeket át kell adnod a meghívott, szinek makrónak.
Így csináld:
Private Sub CommandButton1_Click() 'v.zöld 35
szin = 35: le = 1
szinek szin, le 'a változók megadásával hívod meg a szinek makrót
End Sub
Sub szinek(szin, le)
Application.ScreenUpdating = False 'a képernyőfrissités kikapcsolása (makró gyorsítás)
Dim CV As Range, usor As Long
oszl = ActiveCell.Column
ActiveCell.Interior.ColorIndex = szin
...
...
Application.ScreenUpdating = True
ActiveCell.Offset(le).Activate
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
csferke
üzenetére
Az 1. lapra betennék egy új oszlopot, ami a számlázott-, és a befizetett összeg különbségét adja. Az adatokat az adatlapon is rendezheted, de a kimutatásban is.
A kimutatás sorába kerül a cég neve és a számlaszám, az adatokhoz ez a különbség. Itt még megjelennek a nulla tartozást mutató sorok. Ezeknek az eltüntetéséhez írtam egy kis makrót, amit egy gombhoz rendelhetsz.
Sub Elrejt()
Dim sor%, usor%
usor% = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sor% = usor%
For sor% = usor% To 5 Step -1
If Cells(sor%, "C") = 0 Then Cells(sor%, "B").Delete
Next
End Sub -
csferke
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Hát valóban, ez túl egyszerű lenne.
Mindenesetre nem ragaszkodom a Pivot-hoz.Feladat:
Egy munkafüzetlap adataiból készíteni egy kimutatást (másik lapot, amit majd esetleg nyomtatok is).
1.LAP adatai
- dátum, számlaszám, cég, fizetési esedékesség dátuma, számlázott összeg, befizetett összeg, számlázott-befizetett összegEzekből kellene egy összesítést készítenem, sorba rendezve 1.cégnév, 2.számlaszám szerint. Összegezve cégek szerint és a végén GrandTotal.
Ebben az összesítésben természetesen nem kell, hogy szerepeljenek azok a számlák amelyek már teljesen megfizettetésre kerültek.Egyszerűbben, adósok listája cégek szerint rendezve, összesítve.
köszönöm
-
lacid90
csendes tag
Hát próbálkozom, próbálkozom...., de úgy látszik ez nekem nem nagyon megy, ezért kivonatosan leírom hogy volt eddig, és én hogyan próbáltam javítani.
Dim szin, le, valasz, oszl
SumColor
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click() 'sárga 6
szin = 6: le = 0
SumColor
End Substb...stb.., majd az oldal végén a szubrutin
Sub szinek()
Application.ScreenUpdating = False 'a képernyőfrissités kikapcsolása (makró gyorsítás)
Dim CV As Range, usor As Long
oszl = ActiveCell.Column
ActiveCell.Interior.ColorIndex = szin
...
...
Application.ScreenUpdating = True
ActiveCell.Offset(le).Activate
End SubHa minden az oldalon van akkor jól működik.
A szinek szubrutint áthelyeztem a modul1-be, és oldalon maradt részt átírtam a javaslatod szerint.Public szin As Integer, le As Integer, valasz As Integer, oszl As Integer
szinek
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click() 'sárga 6
szin = 6: le = 1
szinek
End SubSajnos így sem működik, pedig már próbáltam úgy is hogy a gomb vezérlő részt átraktam a ThisWordbook mappába mivel minden oldalon ugyanazt a dolgot kell ellátnia.
Kérlek segíts ebben, és ha van időd egy pár szóval írd le hogy mit miért kell úgy csinálni hogy jó legyen. Ha netán tudsz egy linket ahol egyszerűen le vannak írva ezek a dolgok az is nagy segítség lenne.
Előre is köszönöm. -
akyyy
senior tag
hogy lehet azt megcsinálni hogy van egy kódom egy cellába, ugyanazt szeretném majd alatta. ugye a jobb also sarkába ott a kis kereszt amivel egér segitségével lefelé húzható és akkor vagy ugyanazt beteszi, vagy egy számmal nagyobbakat.
ugyanezt szeretném elérni, de csakis billentyüzet segitsévégel. ezt is és azt is.
-
Delila_1
veterán
válasz
foregister
üzenetére
Most látom, hogy az első érvényesítés képletét elírtam a magyarázó szövegben, de nyilván észrevetted, és a második C2 helyett C3-at adtál meg.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
foregister
üzenetére
Szívesen, örülök, hogy tetszik.
-
Delila_1
veterán
válasz
lacid90
üzenetére
Szívesen.
Ha megint leáll valami hasonló hiba miatt, a VB szerkesztőben állva adj egy Ctrl+G-t, mire jobb oldalon lent kapsz egy kis ablakot. Oda másold be a Application.EnableEvents = True sort. és adj neki Entert. Újra fut majd a makród.
A 14395-re:
A változókat publikusként add meg a makró fölött, akkor mindegyik makród eléri.
Public változó As Integer
Public tömb(10,2) -
csferke
senior tag
Szia Delila!
Gondolom nem olvasod/olvastad visszamenőleg a fórumot.
Ezért megkérnélek, hogy vess egy pillantást a #14434-es kérdésemre.köszönöm
-
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso
üzenetére
Sziasztok,
Ebben nem tudna valaki segíteni? A lényeg az, hogy a munkafüzet2 D oszlopába szeretném átmásolni a munkafüzet1-ből a mennyiségeket a C oszlopból. Ami fontos lenne, hogy a munkafüzet2 A-B oszlop párosnak csak akkor kell a D oszlopba adat ha talál munkafüzet1-be ugyanilyen A-B oszlop párost. FKERES-el próbálkoztam volna, de azzal nem sikerült. Sem az A sem a B oszlop nincs sorba rendezve.
Ha valaki tud akkor segítsen. Előre is köszönöm.
-
lacid90
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm.
Jól működik, csak véletlenül előjött egy hibája. A számok közé, félreütve bekerült egy betű és hibaüzenettel leállt. Ez OK., de a makró leállítása után már nem kerekített, hanem az eredeti számot hagyta meg. Úgy tudtam csak helyes működésre bírni, hogy kiléptem az Excelből és újra betöltöttem. Ha megkérhetlek még nézd meg légyszí egy régebbi, a 14395-os hozzászólásomat hátha tudsz abban is segíteni.
Köszönöm -
Delila_1
veterán
válasz
lacid90
üzenetére
Egy fölöttébb fárasztó pihenésem volt...

Egy laphoz rendelt, eseményvezérelt makró megoldja.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then
Application.EnableEvents = False
Cells(Target.Row, "A") = Round(Target.Value / 5, 0) * 5
Application.EnableEvents = True
End If
End SubEz az A oszlopba bevitt értékeket figyeli árgus szemekkel {If Not Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then}, és a bevitel sorába írja a kerekített értéket {Cells(Target.Row, "A") = Round(Target.Value / 5, 0) * 5}.
-
-
Delila_1
veterán
válasz
foregister
üzenetére
-
foregister
tag
Sziasztok!
Excelben a cellákra lehet készíteni legördülő menüt. Egy dinamikus feladatlistát szeretnék csinálni tehát ki lehessen választani, hogy ez kész, és a mellette lévő cellákat eszerint is adja össze: ha "kész" feliratot olvas akkor SUMIF-eli magának az összeget. Ez eddig meg is van.
Hogyan lehet olyat csinálni, hogy tegyük fel 3 egymás alatti cellában az egyik "kész"-re van állítva, akkor a maradék kettő cella automatikusan más értéket vesz fel (pl. "nincs kész"). Ha pedig valamiért megváltoztatnám a másikat készre, akkor a másik kettő "nincs kész" szöveget állít be (köztük az is amit korábban készre állítottam).
Köszi előre is!
-
Overtaker
csendes tag
válasz
lacid90
üzenetére
Ez egy jó kérdés, és szerintem nem megoldható. Cella formázással csak 1000-re vagy a többszörösére lehet "kerekíteni" (egy szóközzel a formátumkód végén, de ugye, a szám ilyenkor nem változik, csak a megjelenése), 5-ösre szerintem nem lehet. Kénytelen leszel egy másik cellába képletet írni és azzal kiszámolni.
-
lacid90
csendes tag
Sziasztok
Az megoldható hogy egy pénznemre formázott cellába való érték beírása után automatikusan kerekítsen az ENTER lenyomása után? Pl.:128 Ft--->130 Ft vagy 3453 Ft--->3455 Ft legyen. Nem a kiszámolt eredmény, mert azt az INT függvénnyel lehet, hanem egy teljesen üres cellát. Még úgy is jó lenne ha az Excell alapbeállításait lehetne megváltoztatni.
-
lappy
őstag
válasz
medvezsolt
üzenetére
Szia!
Ha fgv.-el ezt nem tudod megcsinálni csak macroval! -
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Ha egy cella egy bizonyos képletet tartalmaz azt belehet színezni, ezt tudom. De olyant lehet-e csinálni, hogy pl. egy HA függvény belsejében megadni, hogyha egy cella színe piros, akkor egy másik cellának legyen vmi értéke. Tulajdonképp pont fordítva.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet Pivot táblázatot készíteni (angol Excel 2007) úgy hogy a pivot-ban csak egy bizonyos szűrőnek megfelelő adatok jelenjenek meg?Konkrétabban. Adott egy táblázat amelyben számlák szerepelnek a sorokban dátum, számlaszám, cég, számlázott összeg, vevő által befizetett összeg és a befizetésre váró maradék összeg.
Ebből kell jelentést csinálnom úgy, hogy ezek az adatok jelenjenek meg cégenként cégenként összegezve és a végén összegezve az egész. Eddig el is jutottam.
A gondom az, hogy a pivotban megjelenik minden számla, az is amelyik már ki van fizetve. Ide kellene egy szűrő amely megszűri az adatokat. Csak azok a tételek kellenek ahol a számlázott összeg nagyobb a vevő által befizetett összegnél. Magyarul, tartozik még a kedves vevő.Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos ez így nem lesz jó nem sikerült megoldanom. Szerintem azért nem sikerül mivel az fkeres fügvénnyel akkor tudok keresni ha sorba van rendezve az oszlop. Nekem pedig így akkor 2 oszlopot kellene rendeznem.
Mellékeltem az excel minta táblámat. A munkafüzet1-ből szeretném a munkafüzet2-be a pirossal jelölt adatokat "átrakni". Remélem így a képen már érthetőbb.
-
motinka
tag
sziasztok,
ismét kellene egy gyors segítség, mert nem emlékszem mit kell ilyenkor beírni:
szóval: a képlet utolsó kritériuma ha talál az AI oszlopban bármilyen beírást(nem üres cellát), mit kell beírnom, =DARABHATÖBB(L:L;$B$2;C:C;$A5;!AI:AI;"[B]*[/B]")
és ha üreset?előre is köszönöm a választ
-
-
hispan
csendes tag
Most olyan kéne még, hogy ha van valami készleten, csak annak az átlagárát számolja ki (vagyis hiába felel meg valami mondjuk AUDI kritériumnak, ha nincs /erre is van külön érték: VAN/NINCS/, azt az értéket még ne számolja bele abba az átlagba, ami csak a VAN-ra vonatkozik /az AUDI-n belül/).
A képen a működő teljes átlag képlete van.
-
hispan
csendes tag
-
Overtaker
csendes tag
válasz
hispan
üzenetére
A DARABTELI-vel valóban csak megszámolni tudod őket (pl. a Trabantokat), a hozzájuk tartozó értékeket viszont a SZUMHA függvénnyel tudod összeadni. Áltagot pedig ha 2007-esed (vagy újabb) van, akkor van ÁTLAGHA-val, ha régebbi, akkor egy SZUMHA/DARABTELI-vel tudsz számolni.
-
hispan
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem volna. Van egy táblázatom, egyik oszlopban terméknevek, azt követő oszlopokban a termékekhez tartozó értékek (szám és szöveg is; árak, szállítási idők, stb.); minden termékhez a maga értékei, soronként természetesen. A legtöbb termék ismétlődik (és az egyes termékekhez/sorokhoz tartozó értékek is!). Ez az alapfelállás.
Íme a kérdés, de képet is mellékeltem lentebb:
Statisztikákat szeretnék készíteni egyes termékekhez tartozó értékekről. Odáig eljutottam, hogy DARABTELI függvénnyel kiválogatom az egyes termékeket, de a statisztikához kellő értékek nem ezekben a termékcellákban vannak, csak a sorok ugyanazok (értelem szerűen, X érték a termék celláját követő n-edik cellában, de ugyanabban a sorban van mindig).
Kérdés, hogy hogyan automatizálhatom a folyamatot, vagyis a DARABTELI válogatás után a DARABTELI-nek megfelelő cellák után n-el odébb levő cellákat hogyan adhatom meg mondjuk egy SZUM függvénynek (kikötött értékek nem lehetnek, mert a termékek/ bővülnek, vagyis a függvénynek mindig egy DARABTELI válogatással kell kezdődnie).
Így néz ki a példa:

DARABTELI kiválogatja a kocsikat (megmondja melyikből mennyi tétel volt eddig), de az egyes márkákhoz tartozó értékekből is szeretnék mondjuk átlagot vonni, automatikusan, vagyis folyamatosan bővülő listával.
Köszi a segítséget előre is!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Szia!
Köszi szépen, ez nagyon jó, működik! : )
-
atillaahun
veterán
válasz
r3dsnake
üzenetére
Szia, én az MNB árfolyamait kérdezem le egy programomhoz erről az oldalról: http://www.mnb.hu/arfolyamok, van ilyen menüpont az Adatokban, hogy lekérdezés webről, vagy hasonló.
Aztán a importálás után beállítod, hogy mondjuk megnyitáskor, meg naponta frissüljön, mindezt egy másodlagos munkalapra teszed, a fő munkalapon meg meghivatkozod a kívánt cellákat. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Az megoldható-e valahogy, hogy bizonyos cellába internetről akármilyen helyről de viszonlag pontos árfolyamot jelenítsen meg? (Pár forint eltérés nem baj, csak frissüljön, ha változik az árfolyam)
Köszi!
-
lappy
őstag
válasz
greenface
üzenetére
Szia!
Példa:
Ha a cellában ez van
A1 2012.06.07 23:59:59 ---- formázás dátumra
A1-ben a következőt látod 2012.06.07 de ha rámész a cellára akkor még ott van a óó:pp:mp
Beszúrsz egy oszlopot az adataid mellé
Ezután B1-be a következő képletet írod =A1
Nálam (2007-ben) a B1 cellában a következőt látom 2012.06.07 ami dátum formátumú
és ahhoz hogy dolgozni tudj vele kijelölöd a B oszlopot és másolás -- irányított beillesztés-- érték!
ha nem megy akkor vhova töltsd fel és átalakítva megkapod! -
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi Fire
) -
válasz
motinka
üzenetére
Erre való a SZUMHATÖBB függvény, csak azt amit leírtál: "...és a C sorban az O4-nek...", ezt nem lehet kivitelezni, mert nincs olyan, hogy C sor. Olyan lehet, hogy pl a 3. (vagy egyéb) sorban ($3:$3)
Ezért is írtam egy sima példát a SZUMHATÖBB-re, aztán majd saját igényed szerint módosítod.(Látom megtörtént időközben)Szerk
Ha kódot szúrsz be a hozzászólás írásakor, akkor használd a Programkód gombot, mert különben smiley-kkal tüzdelt, mint most, meg korábban is a képlet. -
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm ez tökéletes, csak a feladat az lenne, amit leírtam és amit gondoltam képlet az valószínű nem megoldás.
tehát a feladat az lenne, hogy ha megfelel egy bizonyos sorban a kritériumnak valamint egy másik sorban is egy másik ritériumnak, akkor egy harmadik sorban levő érték adódjon össze, a többi megfelelő kritériumossal, azaz szummázza az adott feltételeknek megfelelőket.
és erre lehet hogy a SZUMHA kellene? -
válasz
motinka
üzenetére
Ha 2003-as Excel-t használsz
Ha 2003_asnál újabb az Excel, akkor =SZUMHATÖBB(C1:C8;A1:A8;"a";B1:B8;"c")UI: DARATELI függvénnyel nem lehet összeadni.
-
motinka
tag
sziasztok,
kellene egy kis segítség.
Sehogy nem jövök rá hogyan tudom megkapni, egy adathalmazból 2 vagy 3 feltlételnek megfelelő egy 4. oszlopban levő számok összegét.Ezzel próbálkoztam de sehogy..
=DARABHATÖBB(L:L;$C$2;C
;$O4)&(RÉSZÖSSZEG(9;AE3:AE40000))
tehát ha az L sorban talál a C2-nek és a C sorban az O4-nek megfelelőt, akkor adja össze az AE sorokban található számokat.valaki tudna segíteni?
-
lappy
őstag
válasz
greenface
üzenetére
Szia!
Gondolom sok adatod lehet éé:hh:nn óó:pp:mp formátumú amit sikerült formázással dátum formátumra varázsolni! És ebből kell neked csak a dátum rész!
Akkor segédtáblát kellene létrehozni! A képlet pedig A1 cella esetén =A1 ezután pedig kijelölöd mindet és másolás majd irányított beillesztés csak érték és formázod dátumra és kész! -
lappy
őstag
Szia!
Elég nagy butaságot írtál le! Mivel a leírás alatti cellákba is egy globális listát használsz, ha jól tudom!
NA most ha megint létrehozol egy listát a kódok munkalapon akkor arra tudsz hivatkozni bármelyik munkalapon! pl: lista az érvényesítésnél meg csak annyi hogy lista kiválasztás és a forráshoz pedig =lista
és így működnie kell! -
greenface
aktív tag
sziasztok,
bocs, ha nagyon lámát kérdezek.

Adva vannak dátumok nap és perc és mp részletességéggel, ezekből kéne nekem olyan, hogy csak a nap legyen, tehát elhagyja az órát, a percet és a mp-et.
(Nem csak formátumban, hanem értékben is, nyilván, mert utána számolni kell vele)pld.
2012.06.18 13:52:54
helyett csak ez legyen:
2012.06.18
És ne kerekítsen, tehát 23:59:59 is még az a nap, nem a következő.
-
Traxx
őstag
Még egy kérdésem lenne a táblázatommal kapcsolatban. Feltöltenék róla képet, hogy ne kelljen levadászni ismét a datáról

Látható itt egy Cserélt alkatrészek blokk, ez nem minden esetben kerül kitöltésre, de van, amikor igen. Szeretném úgy megcsinálni, mint a Leírás fül alatt lévőket, azaz legördülő listásra )de ha nem megy, akkor nem
). Szóval úgy gondoltam, hogy a Kódok fülre beírnám ezeket, és az Adatok - Érvényesítés alatt majd szépen csinálok neki egy listát. De ezt buktam, mivel hibát kapok, hogy nem használhatok lista kritériumként más munkalapra történő hivatkozást.Így szerettem volna megoldani: =HA(B77>"-";'kódok'!B72:B81), és az elgondolásom szerint ha a B77-ben szerepelne valamilyen betűjelzés, és nem kihúzás akkor válogathatnék a listából. Olyat persze lehetne, gondolom én, hogy minden fülre bemásolom ezt az alkatrész jegyzéket, de az jóval több lenne időben

Valami okosságot tudnátok még erre mondani? Köszönöm sokadjára is

-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Makróval hogyan tudom megvizsgálni, hogy a munkafüzetben inputboxal bekért munkalap létezik-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen egeret válasszak?
- Indul a ChatGPT Health
- Szerviz topik
- További aktív témák...
- PC játékok egyben
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

menten idegbajt kapok. Köszi

Jól működik, csak véletlenül előjött egy hibája. A számok közé, félreütve bekerült egy betű és hibaüzenettel leállt. Ez OK., de a makró leállítása után már nem kerekített, hanem az eredeti számot hagyta meg. Úgy tudtam csak helyes működésre bírni, hogy kiléptem az Excelből és újra betöltöttem. Ha megkérhetlek még nézd meg légyszí egy régebbi, a 14395-os hozzászólásomat hátha tudsz abban is segíteni.

)
Fferi50