Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- sziku69: Szólánc.
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Tamás88: Karácsonyi hangulat... de másképp
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Metathrone1
üzenetére
Például így:
Private Sub Workbook_Open()
Range("GX60000") = InputBox("Írd be a neved", "Név")
End Sub -
mandin
senior tag
Sziasztok, van egy táblázatom, ahol minden rekord után kellene írnom, hogy .pdf.
Ezt hogyan tudom a legegyszerűbben megoldani? -
Delila_1
veterán
válasz
Metathrone1
üzenetére
Az inputboxba beírt nevet tedd be egy távoli cellába, pl. a GX60000-be.
A másik makró
Sub Insert_date()
ActiveCell = Date
ActiveCell.Offset(, 1) = range("GX60000")
End SubEhhez a makróhoz rendelhetsz bill. kombinációt.
Az elsőből nem kell meghívnod a másodikat.Private Sub Workbook_Open()
Range("GX60000") = InputBox("Írd be a neved", "Név")
End Sub -
Metathrone1
csendes tag
-
Delila_1
veterán
válasz
Metathrone1
üzenetére
Át kell adnod a valami nevű változót a második makrónak. A vicc a dologban, hogy ha Workbook_Opennel indítod az első makrót, akkor az A1 cella lesz aktív hivatalból.
Private Sub Workbook_Open()
valami = InputBox("Írd be a neved", "Név")
Insert_date valami
End SubSub Insert_date(valami)
ActiveCell = valami
ActiveCell.Offset(, 1) = Date
End Sub -
Metathrone1
csendes tag
Sziasztok
Megakadtam, kérlek segítsetek.
Azt szeretném elérni, hogy egy új üres dokumentum nyitásakor egy inbox bekérjen egy szöveget, amit egy makró minden futtatásnál használ. A makró annyi lenne, hogy aktív cellába bedobja az aktuális dátumot és egy cellával jobbra tőle beírja a nyitáskor beírt szöveget.
Most ott tartok, hogy az inbox megvan nyitáskor:
Thisworkbook-ban van ez a kód:
Dim valami As String
valami = InputBox("Írd be a neved!", "Név")
A moduloknál pedig ez:
Sub Insert_date()
Selection.Value = Date
Cells(ActiveWindow.RangeSelection.Row, ActiveWindow.RangeSelection.Column + 1).Value = valami
End SubMiért nem írja be a dátum mellé az elején bekért nevet?
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1
üzenetére
Igen, az lesz a megoldás, hogy feltöltöm és a letöltési linket küldöm el. A saját honlapunkra kellene felrakni, csak amire az IT-n átverem ennek a 2 fájlnak a felrakását, az kb 1 hét

Szüval marad az ingyenes tárhely, meg a hiperlink. Reméleem az rendesen ki fog menni...
Köszi

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1
üzenetére
Zsír köszi, majdnem jó lett. Csak a csatolt 2 doksit nem volt hajlandó elküldeni a megírt levéllel együtt. Viszont beillesztett 2 csatolmán ikonjának a képét azt betette a levélbe. Majd vakargatják a fejüket, hogy nem bírját a csatolt pdf-et megnyitni.... :-/
Erre valami megoldás, csak ki kellene mennie a mellékleteknek is.
üdv, föccer
-
Hello
Át lehet e állítani az Excelt, hogy melyik nyelv függvényeit használja? Pl. magyar Excelben angol függvényneveket akarok. -
kokopeti
csendes tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztelek Titeket, de sajnos nem jött válasz! Valaki esetleg rátudna nézni mégegyszer, hátha tudnátok segíteni nekem. Köszönöm előre is!!
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Abban kérem a segítségetek, hogy hogyan tudnám megoldani a legkönyebben az alábbi feladatot.
Ki kellene küldenem 80 db e-mailt. A címzettek nevei és címei egy excel táblában vannak felsorolva. Az e-mail egy meghívó egy rendezvényre.
Ha jól emlékszem, akkor rá lehet veni az outlookot arra, hogy az xls-ből kiszedje a neveket és címeket és azt külön-külön elküldje minden címzetnek, csak nem találom ezt a funkciót.
Ha tényleg van ilyen, akkor azt merre találom, illetve ha nincs, akkor hogyan ehetne ezt megoldani?
Köszi,

üdv, föccer
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
-
mome
tag
Sziasztok
makróval szeretnék szűrőt használni 2 érték közötti számokra
a 2 értékre felvettem 2 változót (e és f), de így csak szövegként keresi e-t és f-etActiveSheet.Range("$A$1:$AM$20504").AutoFilter Field:=16, Criteria1:= _
">=e", Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=f"Tudnátok segíteni, hogy kell megadni a feltételt?
Köszönöm
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
ami a '=ÖSSZEFŰZ(KÖZÉP(G3;7;4);".";KÖZÉP(G3;1;2);".";KÖZÉP(G3;4;2)) képlet VBA megfelelője.
Pontosabban a '=ÖSSZEFŰZ(KÖZÉP(F2;7;4);".";KÖZÉP(F2;1;2);".";KÖZÉP(F2;4;2)) képlet VBA megfelelője.
Menet közben a képkivágáshoz odébbtettem a tartományt.
-
m.zmrzlina
senior tag
A fenti képen az A:J oszlopok külső adatforrásból származnak és a látott formában kerülnek az Excelbe. Az L oszlopot a következő módon képzem:
For i = 2 To 8
Cells(i, 13).Value = Mid(Cells(i, 7), 7, 4) & "." & Mid(Cells(i, 7), 1, 2) & "." & Mid(Cells(i, 7), 4, 2)
Nextami a '=ÖSSZEFŰZ(KÖZÉP(G3;7;4);".";KÖZÉP(G3;1;2);".";KÖZÉP(G3;4;2)) képlet VBA megfelelője.
M2 cella képlete M1-ben
Kérdésem, hogy hogyan tudnám egy lépésben megoldani ezt a transzformációt
A végső célom az, hogy az F és E oszlopok által meghatározott időponthoz, hozzáadjam a J oszlopban lévő értéket tehát pl a 2 sorban a 2012/14/10 16:50:15-höz adjuk hozzá a 3 nap 22:01:20 értéket (J2 cella)
-
Delila_1
veterán
válasz
Kicker
üzenetére
A "Szakértő Úr" nem illik rám.

Az értékadásnál értelemszerűen folytatsd a sort az A6, A7, ...A14-gyel. A
If Cells(1, oszlop1%) = a1 And Cells(2, oszlop1%) = a2 And Cells(3, oszlop1%) = a3 _
And Cells(4, oszlop1%) = a4 And Cells(5, oszlop1%) = a5 Thensorba további And operátorral add be a többi adatot. A hosszú sornál a törést úgy tedd be, hogy hagysz egy szóközt, majd írsz egy alsó kötjelet, és a következő sorban folytatod a felsorolást.
Az Excelben az Alt+F11 előhozza a VB szerkesztőt. Bal oldalon kiválasztod a füzetedet, majd az Insert menü segítségével beszúrsz egy modult. Kiválasztod a modult, és a jobb oldalon kapott üres füzetbe bemásolod a makrót, beviszed a módosításokat. Visszalépsz a füzetbe, és Alt+F8-cal előhívod a makrók ablakot, ott tudod indítani.
-
Kicker
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm Szakértő Úr!
2 Problémám van, a makrot valahogy beírtam, de hogyan futtatom? Illetve ha ezt kiakarom bővíteni oszloponként 14 sorra, (1 oszlopba 14 adat) melyből van 30 és összehasonlítani? Accesbe próbáltam beírni, de a 2007-es annyira más mint amit használtam anno (2003-as)...
-
Delila_1
veterán
válasz
Kicker
üzenetére
Ez a makró az egyforma oszlopoknak színes hátteret ad. Ha több azonos is van, azt már könnyen ki tudod választani a színezés alapján.
Sub hasonlit()
Dim oszlop%, oszlop1%
For oszlop% = 1 To 29
a1 = Cells(1, oszlop%)
a2 = Cells(2, oszlop%)
a3 = Cells(3, oszlop%)
a4 = Cells(4, oszlop%)
a5 = Cells(5, oszlop%)
For oszlop1% = oszlop% + 1 To 30
If Cells(1, oszlop1%) = a1 And Cells(2, oszlop1%) = a2 And Cells(3, oszlop1%) = a3 _
And Cells(4, oszlop1%) = a4 And Cells(5, oszlop1%) = a5 Then
szin = Int(Rnd() * 50) + 1
Range(Cells(1, oszlop%), Cells(5, oszlop%)).Interior.ColorIndex = szin
Range(Cells(1, oszlop1%), Cells(5, oszlop1%)).Interior.ColorIndex = szin
End If
Next
Next
End Sub -
Kicker
őstag
Helló!
Van egy nagy gondom, semmi msát nem akarnék, összehasonlítani két számsort, tehát van 5 sorom, és 30 oszlopom, és a végén kiakarom iratni, hogy van-e két egyforma oszlop.
Vagy inkább menjen be acces-be az adathalmazom? megpróbálom azt -
Telda
addikt
Hali!
Hogyan tudnék véletlen időket generálni az Excellel?
Pl.:10:36
12:41
1:57
10:00stb.
-
kokopeti
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség kimutatás "féle" megjelenítéshez...
A feladat az lenne, hogy van 2 munkalapom (Kiadások, Bevételek). A munkalapokon azonos táblázat van létrehozva (Dátum, Mód, Összeg, Megnevezés). Ennek a 2 munkalap táblázataiból kellene kinyernem adatokat egy másik munkalapon (Napi összesítő), ami úgy történne, hogy A1 cellába megadom az adott dátumot,amire kíváncsi vagyok és ezzel az alatta lévő táblázatban kilistázza nekem a 2 másik munkalapból kinyert adatokat,amelyek az adott napra vonatkoznak.
Ha nem voltam érthető kérlek jelezzétek és töltök fel képet, hogy miről is lenne szó! Előre is köszi a segítséget!!
-
poffsoft
veterán
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem feltétlen cellából kellene beolvasnom, elég ha kód.
Egyenlőre ezt a megoldást találtam , ezzel maga a mártix bevitel picit áttekinthetőbb, viszont a teljes kód változott (és továbbra is elég favágós algoritmus):Option Explicit
Sub alg()
Dim passlen, pass, LastRow, i, j, Iend, form, d0, d1, d2, d3, d4, d5, d6, d7, det
d0 = Array(0, 0, 0, 0, 0)
d1 = Array(0, 1, 0, 0, 0)
d2 = Array(0, 1, 1, 0, 0)
d3 = Array(0, 1, 0, 1, 0)
d4 = Array(0, 1, 1, 0, 0)
d5 = Array(0, 1, 0, 1, 0)
d6 = Array(0, 1, 1, 0, 0)
d7 = Array(0, 1, 0, 0, 1)
det = Array(d0, d1, d2, d3, d4, d5, d6, d7)
pass = ""
Sheets(1).Select
Iend = 100
passlen = Len(Iend)
For i = 1 To passlen
pass = pass & "0"
Next i
LastRow = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
Range("A2:G" & LastRow).ClearContents
If Iend = 0 Then Iend = 1
For i = 1 To Iend
det(0)(0) = i
Cells(i + 1, 1).Select
Cells(i + 1, 1) = det(0)(0)
form = "x= "
For j = 1 To 4
det(0)(j) = det(0)(j) + det(((i - 1) Mod 7) + 1)(j)
Cells(i + 1, j + 1) = det(0)(j)
form = form & Right(pass & det(0)(j), passlen) & "*" & Chr(Asc("a") + j - 1) & "+"
Next j
Cells(i + 1, 7) = Left(form, Len(form) - 1)
Next i
Cells(1, 1).Select
End Sub -
poffsoft
veterán
apropo, lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban:
det(0, 1) = 0: det(0, 2) = 0: det(0, 3) = 0: det(0, 4) = 0
det(1, 1) = 1: det(1, 2) = 0: det(1, 3) = 0: det(1, 4) = 0
det(2, 1) = 1: det(2, 2) = 1: det(2, 3) = 0: det(2, 4) = 0
det(3, 1) = 1: det(3, 2) = 0: det(3, 3) = 1: det(3, 4) = 0
det(4, 1) = 1: det(4, 2) = 1: det(4, 3) = 0: det(4, 4) = 0
det(5, 1) = 1: det(5, 2) = 0: det(5, 3) = 1: det(5, 4) = 0
det(6, 1) = 1: det(6, 2) = 1: det(6, 3) = 0: det(6, 4) = 0
det(7, 1) = 1: det(7, 2) = 0: det(7, 3) = 0: det(7, 4) = 1Ennek az értékedásnak nincsen valami egyszerűbb módja?
talán az Array operandus, csak nem egészen értem, hogy ott egy mátrix elemeit (a sorokat) hogyan kellene felsorolnom?
-
Delila_1
veterán
válasz
pschio
üzenetére
Nem érdemes külön text-ből bevinni, megteheted az automatikus javítás funkcióval. Egyszer kell bevinni, hozzárendelni egy olyan karaktert, ami valószínűleg soha nem fordul elő magában (pl. w), ezután már csak ezt a karaktert írod be egymagában, és átírja a megadott névre.
Legegyszerűbb, ha a Wordbe beviszed a nevet, akár meg is formázhatod, majd Office gomb | A Word beállatásai | Nyelvi ellenőrzés | Automatikus javítási beállítások.
-
föccer
nagyúr
-
Geryson
addikt
Van egy ilyen FKERES-em:
=FKERES(I2;Készlet!A
;5)Hogyan lehet ezt összekombinálni úgy, hogy ha nincs találat, akkor 0 (nulla) legyen az eredmény? Az FKERES amúgy szigorúan keres, tehát csak teljes egyezés esetén hoz találatot?
-
Geryson
addikt
Kérdeznem kell ismét:
Vagy egy ilyen képletem:
=HA(J2=HUF;D2;D2*M2)
A J oszlopban szöveg alapon vagy HUF vagy EUR van írva. Valami miatt viszont mégsem megy a képlet, azt írja mindenhova, hogy "#NÉV?". Miért?
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia! Bocs, lehet nem tettem fel jól a kérdést. A ComboBox hátérszínét tudom hogy kell változtatni. Azt akartam kérdezni, milyen makróval lehet tartalom függővé tenni a színt. Tehát ha ComboBox -ban az szerepel, hogy I.O. akkor zöld legyen autómatikusan, ha N.I.O. akkor piros. Bocs ha félreérthetően fogalmaztam
-
válasz
Delila_1
üzenetére
Lehetni lehet, csak nem ebben a topikban elsősorban... Vannak itt jó szakik, akik nem hagyják a kérdezőket válasz nélkül hosszabb időre, illetve mostanság már megkezdődött az év végi "őrület", így gépeket pakolok össze/telepítek látástól-mikulásig (most is vagy 150 kilométerre vagyok az otthontól, majd talán 11-körül hazaérek), nem igazán van energiám makrókra.(mostanság meg elsősorban ilyen jellegű segítséget kérnek a userek)
Néha benézek ide is azért, ha esetleg lógva marad egy kérdés -és tudom rá a választ-, akkor azért majd beírom... -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Téged is lehet látni? Rég nem jártál erre.
-
Delila_1
veterán
-
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod!!! Ismét megmentetted a projektet.
Már maradt a TextBox megoldás de a leírásod alapján már sikerült megírni a kódot. A TextBox-ok Locked tulajdonságát True-ra állítottam, így nincs belepiszkálás a felhasználó által.Ehol az eredmény
Sub MsgBoxMérésVége() 'A mérés vége bevitele előtti felugró kérdés
Dim iReply As Byte, iType As Integer
Dim vége As Date
vége = Format(Now, "yyyy.mm.dd hh:mm:ss")
iType = vbYesNo + vbExclamation
iReply = MsgBox("Biztos végzett a méréssel?!", iType, "Figyelmeztetés!")
If iReply = vbYes Then
If TextBox2.Text = "" Then
ElseIf TextBox3.Text = "" Then
TextBox3.Text = vége
End If
End If
TextBox4.Text = Format(CDate(TextBox3.Text) - CDate(TextBox2.Text), "hh:mm:ss")
End Sub
A másik egy részlete:
Dim most As Date
most = Format(Now, "yyyy.mm.dd hh:mm:ss")
TextBox2.Text = most -
Tetete1
senior tag
válasz
T. Almeida
üzenetére
Kösz, erre nem gondoltam, a Helpben kerestem .de nem találtam...
-
T. Almeida
senior tag
-
Delila_1
veterán
Ne TextBoxokat, hanem címkéket tegyél ki a formra, hiszen ezeket nem a felhasználó állítja ki.
Az első akkor veszi fel az aktuális időt, mikor megnyitod a formot. A címkék neve nálam Kezd és Veg.Sub Start()
Dim most As Date
most = Format(Now, "hh:mm:ss")
UserForm1.Kezd = most
UserForm1.Show
End SubA második akkor, mikor a gombra kattintasz.
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim Vege As Date
Vege = Format(Now, "hh:mm:ss")
Me.Veg = Format(CDate(Kezd) - CDate(Vege), "HH:mm:ss")
End Sub
-
Tetete1
senior tag
Microsoft Office 2010-et használok. Az aktuális munkafüzetben szeretnék makrokat futtani. Hogyan kell engedélyezni (mert alapból nem engedi futtatni....)
-
pschio
őstag
hi all!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Egy olyan mini scriptre lenne szükségem ami egy bizonyos helyen lévő TXT-ből beszúrna egy aláírást a word dokumentumba oda ahol éppen a kurzor áll.
pl a txt helye: Z:\alairas.txt
A dokumentumban van valami szöveg. A kurzor a végén áll a tálcán lévő gomot megnyomom és beszúrja. Biztos marha egyszerű csak én vagyok egységsugarú ehhez.

-
T. Almeida
senior tag
Excel 2010-est használunk a cégnél, létrehoztunk egy megosztott könyvtárat szerveren, melybe a "workgroups template"-eket pakoljuk. Az oda mentett word/excel template-ek szépen látszódnak is minden munkaállomáson az adott szoftverből (File --> New...), de ha chart template-et mentünk oda, az nem jelenik meg sehol, még azon a gépen sem, melyen létrehoztuk. (az Insert Chart --> Templates részben csak a helyi charttemplatekönyvtár tartalma jelenzik meg - C:\Users\felhasználó\AppData\Roaming\Microsoft\Templates\Charts)
Remélem érthető voltam
Én böktem el vmit, vagy valóban nem lehet chart template-eket megosztani? Köszönöm!
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Van olyan függvény, ami az fkeres és a vkeres függvényt egyben tartalmazza?
Van egy baromi nagy adattábla, amit nem rendezhetek sorba sem függőlegesen, sem vízszintesen és ebből az adatmezőből kellene kinyernem az adatokat.
Köszi

üdv, föccer
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm válaszod. Tökéletes lett.Lassan a segedelmeidből összeáll egy könyvre való.

Van két TextBox-om, az TextBos1 Now() al az aktuális dátumot -időt (mérés kezdete), a TextBox2 -be ugyanígy a )mérés vége) írtam be. Egy harmadik TextBoxba hogy tudom beíratni e két időadat különbségét? Hogy mennyi idő telt el a kezdés és a vége között?
Köszönöm már előre is -
Delila_1
veterán
Az első esetben 2 tételből választhatsz. Bármelyik kiválasztása újabb 2×4 választási lehetőséget adsz (a B2:B5, vagy B8:B11 tartományból). Ennek ellenére a harmadik választásnál csak 2 újabb tartományból való választás lehetőségét adod meg a ComboBox2 AfterUpdate eseményében.
Több elágazásnál érdemes a Select Case utasítást alkalmazni.
Private Sub ComboBox2_AfterUpdate()
ComboBox3.Text = ""
Select Case ComboBox2.Text
Case "GE Gen2"
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C2:C6").Value
Case "GE Gen3"
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C7:C12").Value
Case "GE Gen4"
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C13:C17").Value
'...
'...
End Select
End Sub -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ö...valamit nem jól csinálok...
Ez miért nem működik úgy ahogy kellene? Az első és második ComboBox tökéletes, de a harmadik valamiért csak a Sheets("Adattábla").Range("C2 : C6").Value dolgozik hiába változik a ComboBox2 tartalmaPrivate Sub ComboBox1_AfterUpdate()
ComboBox2.Text = ""
If ComboBox1.Text = "ZK7" Then
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B2:B5").Value
ElseIf ComboBox1.Text = "ZK6" Then
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B8:B11").Value
End If
End Sub
Private Sub ComboBox2_AfterUpdate()
ComboBox3.Text = ""
If ComboBox2.Text = "GE Gen2" Then
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C2:C6").Value
ElseIf ComboBox2.Text = "GE Gen3" Then
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C7:C12").Value
End If
End Sub -
poffsoft
veterán
válasz
bandus
üzenetére
háát, ha már favágás, azt én is tudok
:Sub alg()
Dim i, j, Iend, form As Variant
Dim det(7, 4) As Variant
Iend = 100
det(0, 1) = 0: det(0, 2) = 0: det(0, 3) = 0: det(0, 4) = 0
det(1, 1) = 1: det(1, 2) = 0: det(1, 3) = 0: det(1, 4) = 0
det(2, 1) = 1: det(2, 2) = 1: det(2, 3) = 0: det(2, 4) = 0
det(3, 1) = 1: det(3, 2) = 0: det(3, 3) = 1: det(3, 4) = 0
det(4, 1) = 1: det(4, 2) = 1: det(4, 3) = 0: det(4, 4) = 0
det(5, 1) = 1: det(5, 2) = 0: det(5, 3) = 1: det(5, 4) = 0
det(6, 1) = 1: det(6, 2) = 1: det(6, 3) = 0: det(6, 4) = 0
det(7, 1) = 1: det(7, 2) = 0: det(7, 3) = 0: det(7, 4) = 1
Sheets(1).Select
Range(Cells(1, 1), Cells(Iend, 7)).ClearContents
For i = 1 To Iend
det(0, 0) = i
Cells(i + 1, 1) = det(0, 0)
form = "x="
For j = 1 To 4
det(0, j) = det(0, j) + det(((i - 1) Mod 7) + 1, j)
Cells(i + 1, j + 1) = det(0, j)
form = form & Right("00" & det(0, j), 3) & "*" & Chr(Asc("a") + j - 1) & "+"
Next j
Cells(i + 1, 7) = Left(form, Len(form) - 1)
Next i
End Sub -
Delila_1
veterán
A ComboBox1 AfterUpdate esemény-kezelés első sora legyen
ComboBox2.Text = ""
A gomb makróját is kiegészítheted
Private Sub CommandButton1_Click()
If ComboBox1 = "" Or ComboBox2 = "" Then
MsgBox "Nem választottál!"
Exit Sub
End If
Sheets("Munka2").Cells(1) = ComboBox2
End Sub -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia Delila! Nagyon köszönöm a válaszod. Simán elsőre megértettem.
Arra van lehetőség, hogy ha a ComboBox1 adatát Gyümölcs-ről Autó-ra váltom (az aktuális választás CB1: Gyümölcs CB2: Alma volt) akkor a CB2 üresre váltson, és ki keljen választani az autótípust. Szóval ne fordulhasson elő az, hogy véletlen Gyümölcs és Lada kerüljön a Munkalap első sorába másoláskor. Köszönöm nagyon a segítséged -
Delila_1
veterán
A ComboBox1 RowSource tulajdonságához írd be: Adattábla!A1:A2
Jön a 2 makró:
Private Sub ComboBox1_AfterUpdate()
If Me.ComboBox1.Text = "Gyümölcs" Then
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B1:B5").Value
Else
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B8:B11").Value
End If
End SubPrivate Sub CommandButton1_Click()
Sheets("Munka2").Cells(1) = ComboBox2
End Sub -
válasz
poffsoft
üzenetére
igen, az még megy, de akkor a mátrixom így változna
[1,0,0,0]
[2,1,0,0]
[3,1,1,0]
[4,2,1,0]
[5,2,2,0]
[6,3,2,0]
[7,3,2,1]
és itt kezdődik elölről a ciklus, thát sorrendben hozzáadódik 1 a 2ik, 3ik, 2ik, 3ik, 2ik, 4ik oszlopához, miközben az első oszlop folyamatosan növekszik. na ez nem tudom, hogyan lehetne valami ciklussal kezelni, szóval egyelőre favágó módon megcsináltam a szükséges 35ik lépésig
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Egy , illetve két makrót szeretnék kérni tőletek. (a többit már ez alapján meg tudom csinálni)
Adott egy UserForm1 -en elhelyezett MultiPage1 azon pedig ComboBox1 és ComboBox2.
Azt szeretném hogy a ComboBox1 az Adattábla nevű lap A2:A3 cellákból válaszon adatot. (A1:Gyümölcs,A2: Autó) De ez a tartomány el is van nevezve pl kategória. A ComboBox2 Aszerint kínáljon fel választható adatokat, hogy a ComboBox1 mit tartalmaz. Pl Gyümölcs akkor ugyanezen lap B2
5 (Gyümölcs-nek elnevezett) tartományból lehet kiválasztani pl körte, alma, szilva... Ha ComboBox1 Autó, akkor ComboBox2 B8
11 (Autó nevű tartományból legyen választható. (lada, audi...)
Ha a kiválasztással megvagyunk akkor a CommandButton1 egy lenyomásával, a ComboBox-ok választott adatait Másolja be Munka2 lap első sorába.
Huha...azthiszem már eddig is sokat kértem. Köszönöm előre is!!! -
DopeBob
addikt
Sziasztok,
hátha valaki tudja gyorsan a választ.
Egy ilyen szerkezetű táblám van:id date
1
2
1
1
2
2
2
1
1Összevissza azonosítók, mellete dátumok, egyik sincs sorrendben. Egy olyan függvény kéne, ha van, ami ebben a tartomány keres, adott azonosítóhoz a legnagyobb értéket adja eredményül a dátum oszlopból.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Ez a Pivot tábla nagyszerű dolog. Bár van pár dolog amit nem értek.
Lehetne egy olyan pivot táblát csinálni amiben meg lehetne adni a kiértékelés időszakát?
ld. kép
Valamint azt, hogy a tábla kövesse az adattábla bővülését?
A frissítése hogy működik?Más:
Van egy folyamatosan bővülő adattáblám A - O oszlopig.(lefele bővül) Ha csinálok egy UserFormot, amin mondjuk egy Szövegmezőbe beírva a D oszlopban lévő adatok egyikét, egy makró z adat egész sorát kikeresné és bemásolná egy másik munkalapra. Vagy ha olyan adatot adok meg ami több sorba is megtalálható, akkor az összes sort keresse ki és másolja be egy munkalapra. Az FKERES függvényt próbáltam, de az csak a bal oldali legszélső oszlopban keres és a tőle jobbra lévőket lehet mellérendelni.
Köszönöm előre is a segítségeket!! -
egy változót akarok az alábbi szabály szerint változtatni, az előre deiniált konstansokból (a-d)
x=a
x=2*a+b
x=3*a+b+c
x=4*a+2*b+c
x=5*a+2*b+2*c
x=6*a+3*b+2*c
x=7*a+3*b+2*c+d
lehetséges írni erre valamiféle ciklust, ami minden lépésében egyel növeli az "a" változó szorzóját, és adott lépésekben a többi 3 változó szorzótényezőjét?ugyancska köszönöm ismételten

-
válasz
bandus
üzenetére
omg, működik, amit csináltam

igazából ez egy fix periódus lenne, ami minden második cellához hozzá ad egy értéket. a következőképp csináltam meg:
dim i, sum, kkFor i=8 to 126 step 2
sum=cells(3.i).value
kk=sum+5
cells(3.i).value=kk
nextokés, nem egy nagy szám, de végülis ez az első makró amit írtam úgy saját kútfőből

-
válasz
Delila_1
üzenetére
köszönöm szépen ismét!
két kérdésem maradt, itt az összeadásnál minden egyes beírt értékhez hozzáad a makró egy újabb értéket. nekem úgy kellene a dolog, hogy van két, az általad leírt módon működő ciklusom. az egyik minden 3. cellába ír be egy értéket, a másik pedig minden negyedikbe. és azt szeretném, hogy így a tizenkettedik, huszonnegyedik, stb cellákba, amikbe mindkettő írna, csak ezekbe adódjanak össze. nem tudom, hogy két for ciklust össze lehet-e adni, vagy ilyesmi

köszönöm előre is

-
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Most nincs előttem excel, így csak kb-ra írom
=HA(HIBA(FKERES(E2;Raktárkészlet!A:G;5));0;FKERES(E2;Raktárkészlet!A:G;5))
A HIBA függvénynek nem adtál paramétert, és a ha függvény sincs rendesen beparaméterezve. Használd a függvényekhez tartozó súgót. Sokat segít

üdv, föccer
-
Geryson
addikt
Még egy gyors kérdés:
=FKERES(E2;Raktárkészlet!A:G;5)
Ezt hogyan kombinálom úgy, hogy ha az eredmény hibás (#HIÁNYZIK), akkor az eredmény "0" (nulla) legyen?
-
Geryson
addikt
Hát nagyon komolyan nyomjátok, köszönöm szépen. Milyen szuper kis függvények! Csinálok ezek segítségével egy segédoszlopot és arra fogok keresni!

TV2-ön a Godzilla van olyan hetvenkettedik alkalommal. Nyereségszámításhoz bőven jó háttérzajnak...

-
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Ha mindig 6 karaktert keresni, akkor a =bal(A1;6) függvény kell neked. Ez megadja a forrás cellában lévő szöveg első 6 karakterét- Ezt be lehet ágyazni az fkeres-be. Az fkeres végén a tartomány megadásánál ki lehet kapcsolni azt, hogy pontos egyezést keressen, de olyat nem tud, hogy csak az első x karaktert ellenőrizze.
Én csinálnék egy segéd oszlopot és abba keresnék.
(egyébként mi megy a tv-ben?
)üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Balesetben elhunyt Vince Zampella
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Synology NAS
- Bestbuy játékok
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

;5)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már maradt a TextBox megoldás de a leírásod alapján már sikerült megírni a kódot. A TextBox-ok Locked tulajdonságát True-ra állítottam, így nincs belepiszkálás a felhasználó által.Ehol az eredmény

Fferi50