Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
Mert deklarációs részbe (szubrutinon / függvényen kivülre) nem tehetsz értékadást. Tedd a Workbook_Open-be, ott jó helye lesz.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Attas
aktív tag
válasz sztanozs #15297 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még egy kérdés. Publikus változót szeretnék beállítani. Miért nem működik ez?
Public WSU As Worksheet
Set WSU = Sheets("Ütemidő műveletenként (2)")A modul tetejére írtam be (minden modul tetejére ahol előfordul a lap meghívása. De futtatáskor a Set-et besárgítja.
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Mauzes
addikt
válasz sztanozs #15294 üzenetére
Nem, egy Excel workbook-ból egy új workbook-ba. Egy ideig szaroztam vele, aztán manuálisan beállítottam a szélességeket. Ezután egy tök új fülre ctrl+v-vel beillesztve már alapból átmásolta az oszlopszélességet.
Úgyhogy én nem tudom, mi volt a baja először, illetve hogy legközelebb működni fog-e.
-
sztanozs
veterán
Nem, ez egyszerűen mindig elindítja a formot (függően attól hova teszed).
1) Az On Error csak a kódban lefutáskor bekövetkező hibákra reagál (ráadásul bármilyen hibára, nem csak a 0-val való osztásra).
2) Bár oda ugrasztanád hiba esetén a form.show-ra a kódot az on error-ral, de mivel előtte nincs elágazás/funkcióból kiugrás (vagy bármi más vezérlő szerkezet), így a kód garantáltan ráfut a form.show-ra, ha van hiba, ha nincs...JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Attas
aktív tag
válasz sztanozs #15293 üzenetére
Köszönöm a választ. De ez is jó? Mert időközben ezt ötöltem ki.
Range("Elvárt").Select
On Errors GoTo Hiba
Sheets("Ütemidő műveletenként (2)").Select
Hiba:
UserForm1.ShowVagy ennek lassabb a futása? Vagy van hátránya?
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
sztanozs
veterán
válasz Mauzes #15292 üzenetére
Nem egy másik Office programba beágyozott excel objektumot akarsz beilleszeni?
pacman789: Szerintem nem értettem meg, mit szeretnél...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Legyegyszerűbb csinálni egy olyan függvényt (Function), amibe beleteszed az egész függvényedet a munkalapon és az vizsgálja az eredményt:
Public Function Zero(eredmeny As Variant) As Variant
If IsError(eredmeny) Then
If (eredmeny = CVErr(xlErrDiv0)) Then
UserForm1.Show
End If
End If
Zero = eredmeny
End FunctionJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Nem tudok oszlopszélességet meg egyéb okosságokat beilleszteni. Miért tűnt el ez a lehetőség?
Ha a Paste special-re kattintok, csak ez jön be, semmi format meg hasonlók: KÉP
És ha csak ctrl + v-vel illesztek be, akkor eddig feljött egy kis buborék, hogy keep source formatting, keep text only, stb. Most már ez sincs.
Pedig az Options - Edit résznél a Show paste options buttons és s Show insert options buttons is be van pipálva...
Kicsit lassítja ez most a munkámat, kérem segítsen, aki tud!
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Lehet valahogy munkalapot generálni?
Van egy munkalap sok sok adattal 1 sor adat egy jegyzőkönyvnek felel meg.
És van egy minta jegyzőkönyv amibe be kell illeszteni az adatokat.
1 jegyzőkönyv egy munkalap.Valahogy meg lehet oldani pár kattintással? vagy kicsivel lehet több is, de mivel több, mint 300rekord van egyesével sok ideig tartana.
Remélem érhetően fogalmaztam
Előre is köszi!
Üdv::
pac -
Attas
aktív tag
Sziasztok.
Egy makró kellene ami egy cellát amiben függvény van, és ha a számítás hibára fut pl. (#ZÉRÓOSZTÓ), akkor elindít egy UserForm-ot.Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz lacid90 #15288 üzenetére
Beszúrsz a végére egy új oszlopot, ami tartalmazza a "tisztított" neveket és már működik is a pivot. Ugyanezt meg kell csinálnod (vagy inline lekódolnod), ha szumha, vagy egyéb más megoldást választasz.
-
lacid90
csendes tag
válasz Delila_1 #15287 üzenetére
A Pivottal nincs semmi bajom azt leszámítva hogy nem ismerem. Megnézte a netten egy-két példát, sőt ki is próbáltam, de nekem nem jó a következő probléma miatt.
A táblázatban az egy személyhez tartozó nevek nem egyformán vannak beírva. pl. ugyanazt a személyt jelöli az "Icu, Icuka, Icus" név. A táblázatban a neveket nem lehet megváltoztatni, de egy szöveg függvénnyel az első három karakter alapján kitudom választani az összes "Icákat" és ezek pontszámait összesíteni. Azt nem értem, hogy a SZUMHA függvénnyel hogyan tudom összesíteni az azonos oszlopban lévő nevekkel, egy másik oszlopban lévő számokat.
Ha egy kicsit bővebben leírnád, vagy egy egyszerű példával megmutatnád azt megköszönném. -
Delila_1
veterán
válasz lacid90 #15286 üzenetére
A SZUMHA függvénnyel megoldhatod, bár nem tudom, mi a kifogásod a kimutatás ellen.
A jobb oldalon lévő tábládat létrehozhatod az egyes nevekről az irányított (speciális) szűréssel.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
lacid90
csendes tag
Sziasztok!
Egy egyszerű problémát nem tudok megoldani. Egy nevekből és a hozzátartozó pontszámok táblájából szeretném összegezni az azonos névhez tartozó pontszámokat. FKERES függvénnyel próbáltam de valahogy nem lett jó.
példának itt egy kép, de valóságban egy jóval nagyobb tábláról van szó.
A segítséget köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz sztanozs #15282 üzenetére
És kipróbáltam: 2010-ben is megy, de macro-enabled workbookba kell tenni és akkor már lehet, hogy saját makrót értelmesebb is írni.
-
sztanozs
veterán
válasz hotdogmen #15277 üzenetére
Két segédoszloppal biztosan meg lehet csinálni...
Legacy GET.CELL XLM4 makró 63-as funkcióját kell használni hozzá: [link]
Nem teljesen megbízható és nem tudom működik 2003 feletti verziókban (RGB-re szerintem nem működik, csak ColorIndex-et ad vissza).[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
sziasztok ismét
olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy excel vonal, vagy pontdiagrammokon be lehet-e valahogyan színezni a két fv közti területet? konkrétan a most alkalmazott két fv egy olót formáz, azonos kiindulási pontban, és a nekem megfelelő terület az, ami kettejük között van, ezt szeretném szemléletesebbé tenni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
hotdogmen
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan képlet, hogy adott egy oszlop, abban a számok különböző színűek és a színeket vonom ki egymásból pl: a piros számokat a zöldből?
Előre is köszi! -
shaggy
aktív tag
hogy kell excelbe gyakorisági táblázatot csinálni? 2010-es office
[ Szerkesztve ]
-
Zmej96
csendes tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy van egy kb 100 soros 3 oszlopos táblázatom, amiből a 3. oszlop(számot tartalmaz) változó. Azt szeretném megoldani, hogy másolja le ezt a táblázatot egy külön munkalapra, de úgy, hogy ha a 3. oszlop értéke 0 akkor azt hagyja ki, de ne legyenek üres sorok benne. A makrókat tudom használni, a 0-ás sorok kihagyása lenne a kérdés.
SPEmall kuponok a következő telefonokhoz: LeEco Le 2, Le 2 Pro, Le Max 2, Xiaomi Mi5, RN3/RN3 Pro, R3/R3 Pro, Xiaomi Max, Meizu M3/M3 Note stb. Link: https://goo.gl/P3v6B0 , http://hardverapro.hu/apro/csoportos_rendeles
-
ancarian
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #15263 üzenetére
Köszi szépen! Működik végre! A SZUMHATÖBB lett a befutó.
Lenne még egy kérdésem. Ugyan ezt akarom csinálni, mint az előbb. Tehát összegtartomány és kritériumtartomány. De magát a kritériumot úgy akarom megadni, hogy ne csak azokat a sorokat számolja bele, ahol csak önmagában szerepel a kritérium, hanem azokat is ahol felsorolás van, és a szövegben ott a kritérium. Ezt mivel lehetne megoldani?
Lehet hogy tudja ezt a SZUMHATÖBB is, csak máshogy kellene megadnom a kritériumot? Az sajnos nem játszik, hogy minden kombinációt ahol ott a kritérium megadok, mert rengeteg van.
-
Attas
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15271 üzenetére
Ops...Igen az UserForm-os előtörténetet kihagytam. Köszönöm nagyon a segítséged!
-
félisten
Ja, hogy UserForm-on elhelyezett CheckBox-ról van szó, az más, akkor már világos.
(Még szerencse, hogy a munkafüzeten elhelyezett CheckBox-nak, meg a UserForm-on elhelyezettnek is van Value tulajdonsága )Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Attas
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15269 üzenetére
Hát a CheckBox1 tulajdonságainál a ControlSource-nél lehet megadni hogy egy cellába írja be az értékét. Én így csináltam mert több, cellákban lévő képlet hivatkozik erre az értékre Ha függvényben.
De a CheckBox1.Value = False tökéletes.
(néha ellustulok, néha gondolkodhatnák is..)"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
félisten
Ezt nem igazán értem, mi az a ControlSource?
A CheckBox-ot Falsra állítani?CheckBox1.Value = False
ancarian - "Ez csak egy cella lenne nekem ami szöveget tartalmaz. "
Hát szöveget nehéz lesz összeadni.
Otello + Desdemona <> Tragédia[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Attas
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15266 üzenetére
Köszönöm. Király vagy. Még egy kérdés. Van egy CheckBox-om ami a ControlSource -ba megadott cellába irja a True-False értéket. Azt szeretném, hogy egy makró futása ezt False-ra állítsa. Meg egyébként is lehet alapbeállításnak a False-t adni. Annyira nem vágom ezt(se)
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #15266 üzenetére
Egy kicsit variálva minden hibás címet kiír.
Sub valami()
Dim MyRange As Range
Dim MyCell As Range
Dim MyRow
Set MyRange = Range("C1:C100")
MyRow = 1
For Each MyCell In MyRange
If Application.WorksheetFunction.IsError(MyCell) Then
Range("M" & MyRow) = MyCell.Address
MyRow = MyRow + 1
End If
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
Az ErrorFound vizsgálatával tudod majd eldönteni, hogy a megadott tartományban volt-e olyan cella(legalább 1), ami hibát tartalmaz.(A kód az első talált hiba esetén nem vizsgálja tovább a további cellákat)
Dim MyRange As Range
Dim MyCell As Range
Dim ErrorFound As Boolean
Set MyRange = Range("C9:V9")
ErrorFound = False
For Each MyCell In MyRange
If Application.WorksheetFunction.IsError(MyCell) Then
ErrorFound = True
Exit For
End If
Next MyCellMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ancarian
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #15263 üzenetére
Elsőnek is köszönöm a gyors válaszokat!
A feltételnek megfelelő cellaértékek összegét keresem. A DARABTELI nem jó, mert ott a kritériumot csak akkor fogadja el ha az értékkel egy cellában van. Nekem viszont nem egy cellában van. A SZUMHA-t próbálom. Tartomány: ahol meg akarom számoltatni, ez tiszta. Kritérium: Ez csak egy cella lenne nekem ami szöveget tartalmaz. Viszont nem jön ki.
AZ értékekkel egy sorban valamiért lévő kritériumot valamiért nem fogadja el. Mit adtam meg rosszul?[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15259 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Szépen működik. Azt meg lehet csinálni, hogy ne csak egy cellát figyeljen, hanem egy tömböt? pl C9:V9 , Vagy egy elnevezett tömböt?
-
félisten
válasz ancarian #15261 üzenetére
"...összeszámolja egy oszlop azon értékeit..."
kérdés, hogy mit értesz összeszámoláson, azt hogy hány darab feltételnek eleget tevő elem van, avagy azok összege mennyi.Akárhogy is, de a SZUMHA, SZUMHATÖBB, DARABTELI és DARABHATÖBB függvényknek nézz utána. (Akár itt a topikban is rákereshetsz, számtalanszor előfordultak már)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ancarian
csendes tag
Sziasztok! Tegnap már jártam erre, azóta a problémám jelentősen leegyszerűsödött.
Annyit szeretnék megtudni, hogy melyik az a képlet, amelyik összeszámolja egy oszlop azon értékeit amelyek sorában, de egy másik oszlopban ( tehát külön cellában ) van a feltétel? Létezik ilyen?
Köszönöm -
félisten
És még annyi, ha esetleg konkrétan csak azt az egy típusú hibát szeretnéd ellenőrizni, akkor
If Application.WorksheetFunction.IsNA(Range("B1")) Then
MsgBox ("#HIÁNYZIK hiba")
Else: MsgBox ("Nincs vagy más hiba")
End IfMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
=HA(HIBÁS(B1);"Hiba";"Nincs hiba")
ugyanez makróban
If Application.WorksheetFunction.IsError(Range("B1")) Then
MsgBox ("Hiba")
Else: MsgBox ("Nincs Hiba")
End IfMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Attas
aktív tag
Üdv!
Ha egy cella értéke hibás adatok miatt #HIÁNYZIK akkor ezt egy makróban hogy lehet lekérdezni?
valami ilyesmi kellene:Sub HibásSz()
Sheets("Kimutatás").Select
If Range("D9") = "#HIÁNYZIK" Then
UserForm2.Show
End If
End SubDe természetesen ez nem működik...
[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
válasz Delila_1 #15256 üzenetére
Olyan makrót lehet írni, hogy figyelve egy True-False értéket egy cellába egy komplett fügvényt tegyen bele aszerint, hogy a figyelt érték igaz vagy hamis? Vagy ez hülyeség mivel a makróban is lehet a képlet és egy if -else -vel a feltételnek megfelelő fügvényt számolja?
elég összetett függvényekről van szó..[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
=INDIREKT("F"&HOL.VAN(MIN(F:F);F:F;0))
Ha a keresendő érték az F oszlopban van. A függvény formája azonos legyen azzal, ahonnan a legkisebb értéket várod.
A legfrissebb dátum ugyanez a képlet, min helyett max függvénnyel.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Attas
aktív tag
-
őstag
Rég jártam erre, üdv mindenkinek.
A kérdésem a következő lenne:
Ha adott A1 cella ahol dátum van 01.10.2012
szeretném ha B2 cellában 5 munkanappal kevesebb lenne (szombat, vasárnap nem munkanap)
és szeretném ha C2 cellában 8 munkanappal kevesebb lenne (szombat, vasárnap nem munkanap)
és C2 ben 3 munkanappal több lenne ( vasárnap nem munkanap,de szombat igen)
akkor milyen képlettel lehetne ezt megoldani?Köszönet előre is.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Ha van egy olyan képletem amely adatok hiányában #ZÉRÓOSZTÓ! hibára megy, át lehet úgy hogy ez esetben kapjon egy értéket? pl, beletenni egy HA függvénybe ezt a függvényt."Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Delila_1
veterán
válasz medvezsolt #15247 üzenetére
Akkor most kezdd el lassan az elejétől.
Hova írod az X-et?
Hol jelenjen meg a dátum?
Ahol X van, a dátum mindig az aktuális legyen, vagy az, amikor beírtad az X-et?Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
medvezsolt
senior tag
válasz Delila_1 #15246 üzenetére
Kösi a helpet. Viszont : Ha én sose törlöm ki az Xet a cellából akkor jó a sima IF-es szerkezet is, nem? ... másnap amikor megnyitom a doksit akkor is a tegnapi dátum fog szerepelni ha nem nyúlok az X-hez többet..
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Delila_1
veterán
válasz medvezsolt #15244 üzenetére
Nem közölted, hova akarod írni az X-et, és hol legyen a dátum.
A makró akkor írja be a B oszlopba a dátumot, ha az A oszlopba írod be az X-et.
A laphoz rendelt a makrót.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 And Target = "X" Then _
Range("B" & Target.Row) = Date
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
sztanozs
veterán
válasz medvezsolt #15242 üzenetére
A sheet lapjára kell bemásolni:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
'A figyelt oszlop száma
checkedcolumn = 3
For areaindex = 1 To Target.Areas.Count
For columnindex = 1 To Target.Areas(areaindex).Columns.Count
If Target.Areas(areaindex).Columns(columnindex).Column = checkedcolumn Then
For Each cell In Target.Areas(areaindex).Cells
If cell.Value = "x" Then
If (Cells(cell.Row, cell.Column + 1).Value = "") Then Cells(cell.Row, cell.Column + 1).Value = Date
End If
Next
End If
Next
Next
Application.EnableEvents = True
End SubCsak az üres mezőket tölti fel dátummal, a már kitöltötteket nem frissíti le.
mod: most nézem, hogy van rendes Application property az események tiltására, lemódosítottam arra...[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz medvezsolt #15242 üzenetére
=IF(<cella-x-el>="x",now(),"")
Ha az kellene, hogy azx- beíásakori dátum maradjon ott, azt makróval lehet megcsinálni... De mintha rémlene, hogy ezt már kérdezted (vagy valaki kérdezte) mostanában...JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
medvezsolt
senior tag
Halihó!
Van arra mód eXcel 2003-ban, hogy ha egy cellába X-et rakok akkor a másik cellába beiródjon az aktuális dátum?
VB kód kell ehhez? segítenétek?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
ancarian
csendes tag
válasz sztanozs #15240 üzenetére
2003-as excelem van. Valahogy eddig úgy voltam, h egyszerűbb kezelni. Közben meg rengeteget felejtettem
A második kérdés teljesen homály nekem is.Az egyik oszlopban a "sportol-e?" kérdésre vannak a válaszok. A másik oszlop lényegében több oszlop Itt különféle ételek fogyasztási gyakoriságai vannak feltüntetve 1-5 között. De ugye minden étel külön oszlop. Gondolom a kritérium az igen vagy a nem. A kérdés az, hogy melyik diagramnak tudnék megadni kritériumot? -
sztanozs
veterán
válasz ancarian #15239 üzenetére
Excel 2010-el marha egyszerű mind a kettő:
1) Filter -> keresőmezőbe beírod, amit tartalmaznia kell és leszűri azokra
2) Pivot tábla -> diagram (lehet, hogy pivot sem kell, csak nem értettem meg a kérdést)[ Szerkesztve ]
-
ancarian
csendes tag
Sziasztok! Szakdolgozatot készítek és már csak a kérdőívem kiértékelése van hátra. Ehhez van egy 150fős adatbázis. A gondom csak annyi, hogy néhány összesítésre használt képletet nem ismerek. Tudnátok segíteni?
Két kérdésem lenne.
1. Melyik képlettel lehet egy oszlopban található összes olyan cellát megszámoltatni, ahol a kritérium egy adott szó? Az olyan cellák is érdekelnének, amelyek az adott szón kívül mást is tartalmaznak.2. Két oszlop adataiból szeretnék egy összehasonlítást. Az egyik oszlop értékei igen vagy nem. A másik pedig 1-5ig tartalmaz értékeket. Hogyan lehetne ebből 1-1 oszlopdiagramot készíteni?
Köszönöm előre is a segítségeteket! Ha valaki privátban ír, az is tökéletes. Akkor legalább nem értetlenkedem itt végig a topicot
-
megamurashy
csendes tag
Sziasztok,
Hogy tudom az időt átkonvertálni számra? Van két időm pl:
6:00:00 és 7:15:00 a kettő különbsége a runtime-om azaz 1:15:00, ezt hogy tudom számra átkonvertálni, nem úgy hogy cellaformátumot állítok, hanem hogy tudjak vele számolni heti összesítésben, azaz tudjam azt mondani, hogy 40. héten volt 67, 43 óra gyártásom .
Köszi,
Mura -
Attas
aktív tag
válasz MaciLaci68 #15235 üzenetére
Köszönöm szépen! Működik ahogy kell!
-
sztanozs
veterán
válasz MaciLaci68 #15235 üzenetére
Excel (VBA) - Open / Write / Close utasítások - de ahogy olvasom ez is felejtős - ez is helyettesít, meg macskakörmöl, ha valami nem tetszik neki a szövegben
-
MaciLaci68
csendes tag
válasz sztanozs #15230 üzenetére
Köszi a próbálkozást. Nem jöttem rá eddig mikor tesz körmöt és mikor nem. Hossztól függ vagy szóköztől, vagy kutyafülétől nem tudom. De mindegy is mert nekem csak olyan jó hosszú szöveg kellene.
A fájl manipulációs megoldásod gondolom nem Exceles ugye?
Hát akkor ennyi. Marad a jó öreg CtrlC+ CtrlV. -
sztanozs
veterán
ThisWorkbook-ba:
Dim WithEvents CHT As ChartPrivate Sub Workbook_Open()
Set CHT = Sheets("Sheet1").ChartObjects(1)
End SubPrivate Sub CHT_Calculate()
'ide kell a makró
End SubJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
Persze - ha többre is kell, akkor végig kell járni az összes SeriesCollection-t is
Itt az egyes csak az első "oszlopot" jelöli:
ActiveChart.SeriesCollection(1).ValuesJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Attas
aktív tag
válasz sztanozs #15212 üzenetére
Szia. A makró amit írtál csak egy adathoz tartozó oszlopot ír át pirosra ha 60 nál nagyobb és az érték változásakor, ha esetleg 60 alá esnem nem lesz újra zöld. Vagy mindegyik pontra meg kell ezt csinálni? Ha igen hogy kell egymásba fűzni hogy értelmes legyen a makró?
-
sztanozs
veterán
válasz sztanozs #15230 üzenetére
Nem tudtam a PRN-en kívül kézzel sem olyan módba menteni, hogy ne rakjon köré macskakörmöt...
De makróval mondjuk meg tudod csinálni, fájl manipulációs parancsokkal.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz MaciLaci68 #15227 üzenetére
Megpróbáltam most FileFormat:=xlText-tel és nekem nem macskakörmöli...
Pontosabban a te szövegedet kézzel és makróval is macskakörmöli.[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
Üdv
Ha van egy tartományom, nevezzük gép1-nek amiben a képen látható adatok vannak, milyen makróval tudom ebből a tartományból az időadatokat átmásolni mondjuk az A oszlopba úgy, hogy csak azok legyenek átmásolva, minden cellába kerüljön időadat és növekvő sorrendbe rakja azt?"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
egil
csendes tag
Sziasztok!
Kolléganőmnél furcsa probléma jelentkezik.
Szűrés eredménye x db sor, ezeket kijelöli és törli. Érdekes módon törlődnek a köztük lévő sorok is. Ez mitől lehet?Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
sztanozs
veterán
válasz MaciLaci68 #15223 üzenetére
Mentsd el txt kiterjesztéssel...
Amúgy nekem DOS Text-két mentve SaveAs-sal (menüből) is berakja macskakörömbe. Te pontosan milyen Text módba mented, ahol nem macskakörmöl?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Attas
aktív tag
válasz MaciLaci68 #15219 üzenetére
Opsz. Ez is igaz.. Köszönöm!
-
MaciLaci68
csendes tag
válasz sztanozs #15220 üzenetére
Köszi. De ez egy PRN fájlt készít. Nekem TXT kellene.
Érdekes hogy ha a PRN fájlt átnevezem TXT-re, akkor megnézhető és eltűnnek az idézőjelek, de a sorokat kettétördeli valszeg azért mert a prn csak 240 karakterig tud cellából olvasni, az én szövegem pedig 400 felett van. -
sztanozs
veterán
válasz pirit28 #15221 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbben úgy tudnád megtrükközni, hogyha a napi fájl mindig ugyan azon a néven szerepelne, és az előző napi fájl pedig átneveznéd napi fájlnak:
2012 10. 09.
export aktualis.xls2012 10. 10.
move aktualis.xls backup_2012_10_09.xls
export aktualis.xls2012 10. 11.
move aktualis.xls backup_2012_10_10.xls
export aktualis.xlsígy minden nap csak az összegző fájlt kell frissítened mert a napi fájlnak mindig ugyan az a neve
-
pirit28
csendes tag
Szia Sztanozs !
Köszönöm a gyors választ, én kicsit lassan reagáltam a megoldásoddal küzdök 2 napja..
Utánaolvastam ennek az INDIRECT dolognak.Valamit rosszul csinálhatok mert folyamatosna #REF! üzenet fogad.Ha mindent jól fogtam fel akkor ezt olyan esetekben lehet használni ,mikor mindkét excel file nyitva van ...Ha nem így lenne akkor légyszi helyesbíts.Megprobálom szemlélteni ,hogy mit is szeretnék ...
Minden adat ami az egyes dátumok alatt szerepel, dátum alapján és gyümölcsököt figyelembe véve külön file-okból vlookup-al kerül a mezőkbe.Minden nap készül egy excel file,és minden hónapban egy újabb mappa készül az adott havi file-oknak.Jelenleg a vlookup-ot úgy hajtom végre hogy ,a vlookup-ban átírom az file elérhetőségét.Hogy ezt meg tudjam könnyíteni, lehetséges -e hogy a vlookup-ba szerepeljen vagy helyettesítődjön az elérhetőségi cím.Tehát a dátumok lennének a file-oknak a elérhetőségi címei amire a vlookup hivatkozna.Nekem csak annyit kellene tennem hogy pl:;commanderben kijelölve az adott hónapra vonatkozó file-okat "címmel együtt" és bemásolnom ,folytonólagosan a dátumok után.Bele lehet a rakni valahogyan ? Vagy esetleg egy másik megoldást megköszönnék.
Remélem érthető voltam ,ha nem akkor elnézést .
A választ előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz MaciLaci68 #15217 üzenetére
Ezt használd:
FileFormat:= xlTextPrinter
Esetleg még ezt tedd hozzá (ha local codepage kell, ami a gépen van és nem US):
Local:= TrueJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
MaciLaci68
csendes tag
Szervusztok,
A1, A2, A3-ban a következő szöveg van:000000005353973716M 18,362 18,362 AJ. 1000 EP 400/2+1T 8/3 N-SZG TQA901AJ. 1000 EP 400/2+1T 8/3 N-VK TQA901 AJ. 1000 EP 400/2+1T 8/3 N-ME TQA901 EP 400 2+1 8 3 N-SZG 1000 TQA901 0,6 000000005353120102 53PC-2420
000000005353973717M 22,029 22,029 AJ. 1200 EP 400/2+1T 8/3 N-SZG TQA901AJ. 1200 EP 400/2+1T 8/3 N-VK TQA901 AJ. 1200 EP 400/2+1T 8/3 N-ME TQA901 EP 400 2+1 8 3 N-SZG 1200 TQA901 0,6 000000005353120102 53PC-2420
000000005353973718M 25,695 25,695 AJ. 1400 EP 400/2+1T 8/3 N-SZG TQA901AJ. 1400 EP 400/2+1T 8/3 N-VK TQA901 AJ. 1400 EP 400/2+1T 8/3 N-ME TQA901 EP 400 2+1 8 3 N-SZG 1400 TQA901 0,6 000000005353120102 53PC-2420Ha Mentés másként-el manuálisan menten el akkor OK.
Ha viszont az alábbi makróval, akkor elejére és végére tesz idézőjelet ( " )Sub TXT_készítés()
ActiveWorkbook.SaveAs _
Filename:="D:\Dokumentumok\" & "mérvanidézőjel", _
FileFormat:=xlText
End SubLehet erre megoldás vagy nyugodjak bele? Eddig manuálisan vágólapról másoltam be a txt-be, de szeretném kényelmesebbé tenni. A továbbiakban a txt-t egy SAP program eszi meg, amit sajnos nem lehet megváltoztatni, hogy az idézőjeleket ne venné figyelembe.
-
Attas
aktív tag
válasz sztanozs #15212 üzenetére
Szia Sztanozs!
Mit ronthatok el? Nem működik valamiért. Futtatáskor ennél a sornál ír hibát:
Sheet1.ChartObjects("Diagram 8").ActivatePedig a Diagram 8 a veve a rajzterületnek.
A hiba pedig: Object requiredSub KimDiagSzín()
'
' KimDiagSzín Makró
Sheet1.ChartObjects("Diagram 8").Activate
Dim val()
val = ActiveChart.SeriesCollection(1).Values
Dim ix
For ix = 1 To ActiveChart.SeriesCollection(1).Points.Count
If val(ix) > 60 Then
ActiveChart.SeriesCollection(1).Points(ix).Select
With Selection.Format.Fill
.Solid
.Visible = msoTrue
.ForeColor.RGB = RGB(255, 0, 0)
.Transparency = 0
End With
End If
Next
End Sub[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Az aláhúzott résznél adod meg mennyinél kell nagyobb (vagy kisebb, vagy bármilyen) legyen.
Sub Macro1()
Sheet1.ChartObjects("Chart 1").Activate
Dim val()
val = ActiveChart.SeriesCollection(1).Values
Dim ix
For ix = 1 To ActiveChart.SeriesCollection(1).Points.Count
If val(ix) >= 60 Then
ActiveChart.SeriesCollection(1).Points(ix).Select
With Selection.Format.Fill
.Solid
.Visible = msoTrue
.ForeColor.RGB = RGB(255, 0, 0)
.Transparency = 0
End With
End If
Next
End SubJOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Attas
aktív tag
Sziasztok Mesterek!! Lehet csinálni olyan oszlop diagramot, aminek van úgy 10 oszlopa, egyszínűek, pl zöld, de ha valamelyik értéke nagyobb mint 60 akkor az váltson piros színűre? Na és persze ezt automatikusan? Vagy megoldható valamilyen makró féleséggel? Vagy ez fantazmagória?
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Wasquez #15207 üzenetére
Úgy is megy, de Off 2010-ben (de talán már 2007-ben is) van erre feltételes formázás típus.
Amúgy feltételbe az kell, hogy <cellacím> = MAX(<régió>) - viszont ha több maximum elem is van, mind ki fogja színezni...
Ha kötelezően csak egy (az első) kell akkor lookup kell, az csak egy elemet talál meg, és kell keresni egy olyan mezőt, ami egyedi (vagy csinálni egy számláló mezőt az oszlopok !végére!):
<egyedimező-a-sorban> = vlookup(max(<régió>), <tábla-az-értékoszloptól>, <egyedi-mező-címe->,0)[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Egy oszlopon belül hogyan lehet a legnagyobb értéket megszínezni?
Maximum keresés, meg feltételes formázás, de hogyan?
Vagy más megoldás kell?PC
-
-
bugizozi
őstag
válasz dellfanboy #15204 üzenetére
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
dellfanboy
őstag
tudtok valami ötletet az alábbi problémára? van egy cella amiben ez szerepel értékként: nok x7 (telefon neve) ezt szeretném kiegészíteni nokia x7-re
erre van ötletetek? milyen fv-vel tudnám ezt megoldani? sql-el működne, de xls-ben nem tudok rá fv.teladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Gandalf80
csendes tag
Sziasztok!
Mivel tudom megoldani a következő műveletet.
Következő adatokat kellene leszűrnöm egyszerűen:
Például.
A Körtéből Hány darab 50 grammos van? A Körtéből hány darab 30 grammos van? 100g? 250g? stb. Jó lenne mellé azt is, hogy mi a díja az adott súly 1 darabjának. Aztán azt is, hogy TV; Ajánlott vagy TV&Ajánlott. (De az utolsó kérdésem annyira nem is lényeges, mert azt Fkeressel megoldom).
Természetesen ezt lejátszva a többi "gyümölccsel" is.Tuti van egyszerű megoldása. Makrót nem szeretnék, mert azt még nem tudom biztosan használni (lehet, sosem tanulom meg )
Előre is köszönöm.
Az is elég, ha ötleteket kapok, hogy merre induljak.
[ Szerkesztve ]
"Az élet pókerjátszmájában a nőket elviszi a bank." http://mikrolimitpoker.blog.hu
-
sztanozs
veterán
Erre való a Pivot tábla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- BestBuy topik
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Battlefield 2042
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest