Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacipapi
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen, a -1-el való szorzás megoldotta a problémát.
-
lacipapi
csendes tag
Sziasztok
Egy elég egyszerű kérésem lenne. Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy oszlopba beírt pozitív szám negatív előjellel jelenjen meg, és a további számolást negatívként számolja.
Köszönöm előre is -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az megoldható, hogy egy betöltött táblázat változtatását egyszerre több helyre elmentse ugyanazon a gépen. A lényeg hogy ne keljen minden mentésnél újra végigcsinálni a műveleteket, hanem a géphez csatlakoztatott több penre is kimentse. Még az is jó lenne, ha egy hiányzó pennél ne álljon le hibaüzenettel. A másik kérdésem az lenne, hogy egy makróban mit kell beírni, hogy amikor elvégezte a dolgát mindig frissítse a számolást.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Laci -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy megoldható az, hogyha egy cella értéke túl lép egy hataron akkor az érték, vagy a cella villogtatásával hívja fel a figyelmet.
Köszönöm a segítséget -
lacipapi
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Ez a linkes megoldás csak akkor müködik ha a pdf fájl ugyanazon a gépen van? Én úgy szeretném mintha egy megjegyzést szúrnák be egy cellához, szerepelne egy kis jel, hogy ebbe a cellába van még valami pl. a számla. Hogyha elküldök valakinek pl. egy számla összesítőt, ne keljen külön minden számlát elküldenem, hanem magában az Excel fájban benne lennének, úgy mint a megjegyzések. Ha ez így nem megoldható akkor felejtsük el az egészet, és köszönöm az eddigi segítségeket.
Üdv Laci -
lacipapi
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Hello!
Megnéztem a neten, hogy lehet e pdf fájt csatolni, és ennek alapján csináltam. A leírás alapján minden lépés feljött (ebből gondoltam hogy lehet), de az eredmény az nem lett jó. A hiperhivatkozás nem csak egy internet cím lehet? Nekem az kellene hogy egy cellába beírt értékhez hozzá jegyen csatolva a számla is, ami pdf-be van. Ha nem pdf, akkor milyen típusú fájt lehet csatolni.
Üdv -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy egy pdf fájt szeretnék egy cellához csatolni. Végig csinálom az egész műveletet (objektum beszúrás, létrehozás fájból, kiválaszva a csatolni kivánt fájlt, kipipálva a csatolás fájból, ikonként látszik, Ok ), el is indul, de "Az objektum nem szúrható be" hibaüzenetet kapok. Nem tudom hogy mi a hiba. Hiányzik valamelyik modul, vagy valami más
A segítséget előre is köszönöm. 2010-es használok -
lacipapi
csendes tag
Átlag számításnál van egy problémám. Egy adott oszlopban (pl. B1-B10) vannak képletek, amiben más cellákból számit ki értéket. Az oszlopban nem minden cellába van kiszámitott érték (0), de a B oszlop átlagszámításnál mégis figelembe veszi a beírt képletett. Van rá megoldás??? 2010-es excell
Előre is köszönöm. -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy munkafüzet lapjainak a nevét, az adott munkalapon belül meglehet e jeleníteni egy cellában. A másik kérdésem az lenne, hogy az excelben nincs olyan lehtőség egy oldalon cserélni lehessen egy megadott szót. pl. van 50db "valami" és ezt kikellene cserélni az összeset "másra".
Előre is köszönöm a segítséget -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy cellába beírsz egy időpontot kezdetként, majd egy másikba az időpont végét, és akkor egy harmadik cellába kiszámolja a különbséget,
Pl: A- oszlop az idő kezdete
B- oszlop az idő vége
C- oszlop az eltelt idő
Az is jó lenne ha úgyis müködne hogy ha a C értéket irom be akkor számolja ki az A ismeretében a B értéket.
Előre is köszönöm a segítséget -
lacipapi
csendes tag
csináltam egy vércukorszint nyilvántartó táblázatot, ahol reggeltől estig többször kell mérni a szinteket és pontosan kell az időpontokat feltüntetni. Én azt szeretném, hogy ne keljen beírni a dátumot meg a pontos időt, ezt csinálja meg magától, ha az adott sorban lévő cellába beírom a cukorszintet akkor a sor első cellájába tegye be a dátumot. Ha ez nem megy csak makróval, abban tudnál segíteni? 2010-es excelt használok.
Köszi -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Azt meglehet valahogy csinálni, hogy a dátumot meg az időt ne keljen mindig beírni, hanem ha egy dátumra formázott cellára rákattintok, automatikusan beirja a rendszer aktuális dátumát-idejét. Ha lehet akkor makró nélkül.
Köszönöm előre is. -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérésem, egy olyan segítséghez, hogy a beírt érték után a cella színe megváltozzon. Pl. ha az érték 5-nél kisseb akkor legyen piros, ha 5-7 között legyen zöld, és ha 7-nél nagyobb akkor sárga. Ez vonatkozzon az egész munkalapra, vagy csak egy kijelőlt részére. Nem tudom hogy ez csak makróval oldható meg, vagy lehet e a formátumok vagy feltételek beállításával is.
Előre is köszönöm a segítséget, Laci -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérésem, hogy van egy táblázat, és a benne lévő cellák szíínét szeretném változtatni a beírt értéktől függően. Pl. a beírt érték kisseb 5-nél akkor a cella szine legyen piros, ha 5és 7 között van akkor legyen zöld, ha 7-nél nagyobb akkor legyen sárga. Ez vonatkozzon a munkalap összes cellájára.
Előre is köszönöm a segítséget, Laci -
lacipapi
csendes tag
válasz
repvez
üzenetére
Megnyitod a jelszóval védett munkalapot, majd Alt+F11-el belépsz a VB szerkesztőbe.
A baloldali ablakban jobb klik, - insert, - module, majd a jobboldalon megjelenő ablakba bemásolod a makrót, F5-el elindítod makrót, majd a felugró üzenetben OK.
A megjelenő nem az igazi jelszó, de utána te olyat írsz be amit akarsz.
A fájlról csinálj előtte egy másolatot. -
lacipapi
csendes tag
válasz
repvez
üzenetére
Jelszó eltávolításához futtasd le az alábbi makrót.
Sub passwordbreaker()
'a szerző: brettdj / www.experts-exchange.com
Dim i As Integer, j As Integer, k As Integer
Dim l As Integer, m As Integer, n As Integer
Dim i1 As Integer, i2 As Integer, i3 As Integer
Dim i4 As Integer, i5 As Integer, i6 As Integer
On Error Resume Next
For i = 65 To 66: For j = 65 To 66: For k = 65 To 66
For l = 65 To 66: For m = 65 To 66: For i1 = 65 To 66
For i2 = 65 To 66: For i3 = 65 To 66: For i4 = 65 To 66
For i5 = 65 To 66: For i6 = 65 To 66: For n = 32 To 126
ActiveSheet.Unprotect Chr(i) & Chr(j) & Chr(k) & _
Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & Chr(i3) & _
Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
If ActiveSheet.ProtectContents = False Then
MsgBox "One usable password is " & Chr(i) & Chr(j) & _
Chr(k) & Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & _
Chr(i3) & Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
ActiveWorkbook.Sheets(1).Select
Range("a1").FormulaR1C1 = Chr(i) & Chr(j) & _
Chr(k) & Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & _
Chr(i3) & Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
Exit Sub
End If
Next: Next: Next: Next: Next: Next
Next: Next: Next: Next: Next: Next
End SubMásold be egy VBA modulba, majd futtasd le.
-
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy makróból olyan utasítás kiadása, hogy csukódjon be a menűszallag?
Olyanra gondolok pl. mint a teljes képernyőre váltáskor az
Application.DisplayFullScreen = True/False
Köszönöm. -
lacipapi
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Az előző változatot kiegészítettem a saját ízlésem szerint, (mert már ilyet is tudok, hála a fórumnak
) és tökéletesen működik. A lappy féle változat is tökéletes, csak ott a hibakezelő részt nem értem teljesen, azt, hogy mi okozhatja a hibát (de idővel majd csak rájövök).
A megjelenés szempontjából lenne még egy kérdésem. A makró futása alatt van e lehetőség arra hogy egy üzenetablak megjelenjen? Arra gondolok hogy mentéskor "Az eredeti mentése", majd a másolat mentésekor a "A másolat mentése" üzenő ablak felugrik (a státusz báron való megjelenés nem elég feltűnő), majd magától eltűnik.
Mindenki segítségét előre is köszönöm
-
lacipapi
csendes tag
Köszönöm, jól működik. A sorokat próbálom megérteni ami elég nehezen megy, de majd átrágom magam rajta. Közben egy hibájára rájöttem, ha nem haragszol akkor próbáld meg kijavítani. Ez pedig a kiterjesztés megtartásának a hiánya. Ha egy *.xlsm fájlt töltök be akkor a másolat is xlsm legyen, ugyanazzal a fálj formátummal. A makróban kijavítottam a kiterjesztést "&.xlsm" -re de akkor egy régebbi 2003-as fájlnál jelentkezik ez a hiba, sőt ha a másolatot beakarom tölteni hibával leáll (ismeretlen fájltípus, vagy sérült fálj üzenettel).
Az hiba kijavítását is előre köszönöm. -
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném, hogy egy fájl mentésekor automatikusan hozzon létre egy másik fájlt a fájlnévben "_masolat" kiegészítéssel. Ezt akárhányszor mentem az eredeti fájlt csinálja meg, és ne jelenjen meg az az ablak hogy "Ez a fájl már létezik. Felülírjam?". Én csináltam egy makrót, de sajna nem működik.
Sub Workbook_Save()
Dim filenev As String, kiter As String, WB As Workbook
Set WB = ActiveWorkbook
filenev = WB.Name
kiter = Right(filenev, 5)
filenev = Left(filenev, Len(filenev) - 5)
filenev = filenev & "_masolat" & kiter
filenev = WB.Path & filenev
End SubAzt érzem, hogy még innen hiányzik valami, de nem jövök rá hogy mi.
Arra is kíváncsi lennék, hogy egy profi hogyan oldaná meg ezt a feladatott, mert biztos sokat lehetne tanulni belőle.
Előre is köszönöm a segítséget. -
lacipapi
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lenne még egy kérdésem. Ha az első rutinba beteszek egy változót (pl. jel=1), annak az értékét hogyan tudom átvinni a Modul1 -ben lévő rutinba.
-
lacipapi
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen

-
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan kell egy billentyű kombinációt figyelő makrót írni, ami állandóan készenlétben áll.
Pl.: CTRL+ALT+D kombinációra gondoltam.
Köszi a segítséget. -
lacipapi
csendes tag
válasz
zseszter0705
üzenetére
Próbáld újra indítani a gépet.
-
lacipapi
csendes tag
Sziasztok!
Az megoldható, hogy egy Excel fájl betöltése után automatikusan teljes képernyőre váltson át (tűnjenek el a szerkesztő lécek), az ESC billentyűt kikapcsolni, és a visszaállítást egy billentyű kódhoz, vagy jelszóhoz rendelni. A fájlban vannak makrók, úgyhogy ezt is egy makróval kéne megoldani ami automatikusan elindulna.
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2026.12.09-ig garanciális, számlával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest