Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
Delila_1
üzenetére
Üdv!
Köszi, a formázandó munkalap egy lapból áll, pivot táblával csináltam rá kimutatást, szerintem így jó lesz, mert így projektenként látszódik hogy mi van rájuk könyvelve, úgy hogy fenti sorokban vannak a projekt nevek, oszlopokban pedig a könyvelt tétel megnevezések, adat mezőben pedig maga a könyvelt érték.
Már csak egy problémám van, a könyvelt tétel elnevezésekhez tartozik egy kódszám. Ha a pivot tábla beállításainál a sor mezőbe húzom az elnevezéseket, szépen meg is jelennek, de ha melléjük húzom a kódszámot, minden elnevezés-kód páros alá beszúr még egy 'kód összesen' sort, amitől áttekinthetetlen lesz az egész.
Szóval vagy a kódot használom, vagy a megnevezést. Van rá valami mód hogy a kettő együtt menjen, részösszeg sorok nélkül?
-
marchello1
csendes tag
Sziasztok ismét,
Nos újabb helyen akadtam el, ezúttal kissé bonyolultabb problémánál.
Amit készítek az egy éves napló, hetekre bontva. Minden Munkalap egy hetet foglal magába.
Nos az első lapon szeretném megadni a kezdés dátumát ami szépen hetes bontásokban mutatja a dátumokat. Ez már elkészült és működik dinamikusan.

Amit szeretnék, hogy minden Munkalapon innét kinyerje a dátumot és szépen a hozzá tartozó naphoz hozzá rendelje azt.
Kép:
Amit eddig gondoltam, hogy szépen végigmegyek mind az 52 Munkalapon és végig irogatom, hogy: =A2 =A3 stb.

Abban reménykedem van ennél talán egyszerűbb megoldás is. Nézegettem már Makrókat is, és próbálgattam valamit összehozni, de nem sok sikerrel
Köszönöm előre :
Marchello -
igazából ez is egyfajta szűrő, nagy mennyiségű adat kezelésére. cska kicsit byonolultabb, több lehetőséggel. de ha neked minden projektre külön munkalapon van szükséges, akkor nem ez a megoldás.
valami makró biztosan meg tudja ezt csinálni, valami kompetensebb ember tud majd segíteni benne

-
kutga
félisten
Sziasztok!
Kaptam egy excel munkafüzetet, van benne egy csomó adat, név szerint könyvelt értékek, mindegyik mellé oda van írva hogy melyik projekthez tartozik (van kb 20 db projekt, de a könyvelt értékek ennek a többszöröse, tehát egy projekthez több könyvelt érték is tartozik).
Ez egy elég hosszú lista (100 oldalon felül) és szeretném valahogy szétdobálni őket, mégpedig projektek szerint, lehetőleg úgy, hogy egy projekthez tartozó könyvelt értékek egy külön munkafüzetre kerüljenek (remélem érthetően írtam le).
Hogy tudnám ezt könnyen megtenni?
-
zhari
csendes tag
Sziasztok!
A következő két makrót szeretném összekombinálni egy működő macróvá. A cél az, hogy egy mappa minden Excel tábláját megnyissa és belemásolja (és mentse) az éppen aktív munkalapot.
eddig ezeket találtam:
Dim fs As FileSearch
Dim i As Integer
Dim wbk As WorkbookSet fs = Application.FileSearch
With fs
.LookIn = ThisWorkbook.Path 'ide kell a táblákat tartalmazó mappa útvonala?
.FileName = "*.xls"
For i = 1 to .Execute()
Set wbk = Workbooks.Open(.FoundFiles(i))
' beillesztő makrót kb ide másolnám
wbk.Close(SaveChanges:=True)
Next i
End With
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
munkalap másolás:Dim sourceSheet As Worksheet
Dim destSheet As Worksheet'' copy from the source
Workbooks.Open Filename:="c:\source.xls"
Set sourceSheet = Worksheets("source")
sourceSheet.Activate
sourceSheet.Cells.Select
Selection.Copy'' paste to the destination
Workbooks.Open Filename:="c:\destination.xls"
Set destSheet = Worksheets("dest")
destSheet.Activate
destSheet.Cells.Select
destSheet.Paste'' save & close
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
-------------------------------------------------------------------------------------
lelkesen fogadok minden segítséget... -
Anachen
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbit szeretném megcsinálni:
Csináltam egy legördülő választéklistát érvényesítéssel, ki tudom választani mondjuk egy adott listából egyes elemeket.
Viszont azt szeretném még elérni, hogy ha kiválasztom mondjuk a listában a "Karcsi"-t akkor az alatta lévő cellában megjelenjen mondjuk egy olyan adat, amit karcsiról akarok tudni.Két munkafüzetben tárolom az adatokat. egy "ADATOK" ahol a személyek adatai és egy "KÁRTYÁK" ahol a megadott kártyaszámokat szeretném hozzárendelni bizonyos személyekhez, de mivel több egyező nevű emberem is van, ezért szeretném a születési dátumát is megjeleníteni, ami viszont szintén az "ADATOK" munkafüzetből hívható elő.
Köszönöm a tippeket!
Üdv.
-
lappy
őstag
Sziasztok!
Az alábbi macrót kellene 2007 ben használnom, de nem vagyok toppon a macróban hogy hogyan tudom átalakítani.
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim KERES As Object
Dim FILEOK() As String
Set KERES = Application.FileSearch
KERES.LookIn = "C:\TRS\Munka"
KERES.Filename = "*.xls"
If KERES.Execute > 0 Then
DARABSZAM = KERES.FoundFiles.Count
ReDim FILEOK(DARABSZAM)
For I = 1 To DARABSZAM
FILEOK(I) = KERES.FoundFiles(I)
Next I
File_lista.List = FILEOK
End If
File_lista.SetFocus
End Sub -
repvez
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Oké ez is megvan, márcsak a folyamatot nem értem teljesen, hogy hogyan kell csinálnom a másolást egyik fájlból a másikat.
Tehát van egy beallitasS32.xlsm fálom melyben van 5 lap
És van egy másik fájlom ami védett és vannak benne szöveges hivatkozások is.
Szóval ezt utóbit szeretném a beallitas fájlba 6. lapként átmásolni.A personal makróba melyik nevét irjam és kiterjesztéssel vagy anélkül, hogyan fogja tudni hogy a lapok közül hova menjen.
Probáltam az elözö jelszótörós funkcióval is másolni,de a látható részeket átmásolta viszont a hivatkozásokat nem igy a legördülö menükből hiányoztak az adatok és nem müködött a tábla.
-
Delila_1
veterán
válasz
repvez
üzenetére
Tehát előállítottad a personal.xlsm-ben a makródat.
Így rendelheted egy ikonhoz: a gyorselérési eszköztár jobb oldalán legördíted a nyilat, a "További parancsok"-at választod. A "választható parancsok helye" listából kiválasztod a Makrók-at. Az alatta lévő felsorolásban megtalálod a makródat, amit a Felvétel gombbal átmásolsz a jobb oldali listába. Ott a fel- és le nyíllal beteszed a kézre eső helyre. A makró nevén állva aktív lesz a lenti Módosítás gomb, amivel a fejlesztők által kreált rajzok között válogathatsz. Van itt pillangótól a vasmacskáig minden, csak olyan nincs természetesen, ami utalna a makród tartalmára.

-
Delila_1
veterán
A personalba írt kis makrótól kérdezem meg az aktuális cella karakter- és háttérszínét.
Sub Szin_lekerdezes()
MsgBox "Karakter: " & Selection.Font.ColorIndex & _
Chr(13) & "Háttér: " & Selection.Interior.ColorIndex
End SubIgaz, ez a ColorIndexet adja meg.
Kipróbáltam a makródat egy sárga hátterű cellán állva. Utána átállítottam ezt a sárgát a beállításoknál egy kislibazöldre, de ugyanazt az RGB összeállítást kaptam.

-
Cuci3
tag
Sziasztok!
Teláltam neten egy jó kis kódot, ami egy cella háttérszínének RGB kódját adja vissza:
Dim R As Integer
Dim G As Integer
Dim B As Integer
Dim RGB As Long
RGB = ActiveCell.Interior.Color
R = RGB And 255
G = RGB \ 256 And 255
B = RGB \ 256 ^ 2 And 255
ActiveSheet.Cells(3, 2) = RGB
ActiveSheet.Cells(4, 2) = R
ActiveSheet.Cells(5, 2) = G
ActiveSheet.Cells(6, 2) = BValaki el tudná magyarázni, hogy ez az RGB and 255 mi a manót is jelent?
Előre is köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz
marchello1
üzenetére
Szívesen.

-
Delila_1
veterán
válasz
marchello1
üzenetére
Az előbb nem látszott a beszúrt képed.

A H3 és H5 képletét jobbra másolhatod az I oszlopba.
-
Delila_1
veterán
válasz
marchello1
üzenetére
Szumha függvénnyel is megoldható.

-
lappy
őstag
válasz
marchello1
üzenetére
Szia!
Nem igazán értem a problémád de talán ez kell neked:1 2 3
P 105 =AB.SZUM($A$4:$B$10; "2";A4:A5)
S 96
C 105
P 75
S 76,8
P 45 -
marchello1
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy szeretném használni az AB.SZUM függvényt, de vízszintesen nem akaródzik működni.

Valahogy ez lenne a cél csak mind vízszintesen. Tehát az "P"-hez csak azt a számokat adja össze ami mellett "P" betű áll.1 2 3
12 P
14 P
15 SÖsszegzés
S 15
P 26Segítséget előre is köszönöm nektek

Marchello -
repvez
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Ezt a hozzászólást néztem,de most egy kicsit jobban átkutatva a menüket rátaláltam a megfelelóre.
DE az eszközök helyett a nézet menü macrok-nál volt.DE még nem olyan felhötlen a dolog,mert ikont azt nem tudom hogy tegyek ki ehhez,de addig is a VB-ben F5-el futtatva hibát dobot ki, valószinuleg a másik lap név helyére beirt név nem tetszik neki azt húzta ki sárgával.
Arról nem irtál, hogy csak a neve kell vagy a kiterjesztése is. bár probáltam mindegyikkel ugyan az a hiba volt. beallitasS32.xlsm ahova kéne másolni ,ebben a fájlban van már 5 lap és a mostanit szeretném 6.nak mellémásolni. -
Delila_1
veterán
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Hát rákerestem erre a personalra,de nem lettem okosabb

A megadott elérési utvonalon nálam nincs ilyen nevű és kiterjesztésű fájl.
A készitést meg nem teljesen értem a folyamatot , hova és mikor mit nyitok meg?
A VB programban találtam egy tools manüt azon melul a macro és uj ,de ott nincs semmi rögzités meg egyéni listába mentés vagy ilyesmi.Az márcsak hab a tortán, hogy az excelem magyar,de a VB az angol.
Ugyhogy egy kicsit részletesebb leirást kérhetnék? A multkori volt életem első VB megnyitása ugyhogy ehhez lehet viszonyitani.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Excel makróban az alábbi sorral szúrok be egy megnyitott word dokumentumba dátumot, de sehogy nem tudom elérni, hogy magyarul írja ki a hónapot. Nem tudnátok valami megoldást rá. Az excel és a word is magyar nyelvű.
.Selection.TypeText Text:=" " & Application.WorksheetFunction.Text(Cells(sor, 8), "yyyy.mmmm d.") & " - " & Application.WorksheetFunction.Text(Cells(sor, 9), "yyyy.mmmm d.")
Ha tudnátok segíteni az jó lenne. Ha a kód többi részére is szükség van akkor bemásolom azt is.
Előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
repvez
üzenetére
A personal-ba tedd be a lenti pár sort, és rendeld egy ikonhoz.
Sub Lap_masol()
ActiveSheet.Unprotect
Cells.Copy Sheets("Másik_lap").Range("A1")
End SubA másolandó lapon állva rákattintasz az ikonra, és már másolja is a védett lap tartalmát a lapra, aminek a nevét beírtad a Másik_lap helyére.
A personalról, és az ikonhoz rendelésről több helyen volt már szó, keress rá, ha nem ismered.
Jó munkát! -
sziasztok!
kellene egy kis vlookup segítség, vagyis inkább vkeres, mert magyar excelt kényszerülök használni.
tehát elvileg minden rendben van, így néz ki a képletem: =vkeres(A4;adatok;2;HAMIS)tehát minden megadva, mégis #hiányzik hibaüzenetet kapok, és nem értem mi lehet a baj, hiszen mindent legfelelően írtam be, és a tréning videóban is működik tökéletesen, de az enyém nem akarja az igazságot
köszi előre is!megvan

tökjó, elég csak beírni és eszembe is jut a megoldás. természetesen a vlookup nem a vkeresnek, hanem az fkeresnek felel meg...
be kell szereznem egy nagol nyelvi csomagot, de valahogy 27 euróért nem akaródzik 
-
repvez
addikt
Még egy egyszerünek tünő problémám van, a pár napja kérdezett excel lapon nem tudom a másolás áthelyezést alkalmazni mivel szürke a hozzá tartozó rész, csak a lap feloldás és a kód megjelenités aktiválható.
Ezen hogy lehet segiteni?, hogy egy másik munkalapba be tudjam illeszteni és egy fájl legyen ezekután és persze minden funkciója és a makrok is átmásolodjanak.
-
Delila_1
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Így első látásra
Windows("Benelux Backlog 20120827.xls").Activate
Windows("Consolidated Backlog Report_2808.xls").ActivateA két sor közül a második felülírja az elsőt. Az első a Benelux... fájlt teszi aktívvá, a második a Consolidated...-et.
A nagy halom ActiveWindow.ScrollColumn =... sor törölhető, azok csak követték a képernyőgörgetésedet, de a végükön a pl. Range("$A$1:$GP$27658") adja meg a tartományt, ahol végre kell hajtani valami utasítást.
-
Balinov
titán
válasz
Delila_1
üzenetére
[link] az error utani VBasic debugot elinditva kiexportaltam .bas kiterjesztessel, a "Sub ConsolidatedBacklog_v2" cimu resz az erdekes, ha gondolod kukkantsd meg a bas fajlt, feltettem a publikus dropbox mappamba, par 10 kbyte
En nagyon nem talalom a kerdeses hivatkozast/adatot.
Koszonom szepen

-
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, a kovetkezo temaban kernem a segitsegeteket, javaslataitokat.
Adott 1 Excel 2007 munkafuzet, egy worksheet-tel, kb 40-41mbyte meret. kb 22ezer sor, kb 110 oszlop, term. tele adatokkal (ceg nyitott rendelesallomanya, osszes vevonek EMEA regiobol, osszes termekcsoportbol).
Ebbol szeretnek egy nagysagrendel kisebb meretu, kevesebb oszlop/sorbol allo excel fajlt kesziteni, amiben csak a hozzam tartozo accountok nyitott rendelesei vannak, csak azon oszlopokkal, amik szamomra ertekes informaciot hordoznak).
Kb 10 percembe kerult ma, hogy letrehozzak 1 makrot, ami kb a kovetkezot csinalja:
- Abban az oszlopban, ahol a CSR (customer service rep) nevek vannak, szur, hogy mindenki, kiveve en. Az igy kapott sorokat torlom (nem a tartalmat, a sort). Utana eltavolitom ezt a filtert.
- A maradek kb 700-800 sorbol allo forrasban kitorlom a szamomra lenyegtelen oszlopokat (oszlop kijeloles es utana torles)
- A maradek oszlopok sorrendjet atrendezem, ugy, hogy kezrealljon ill. ami adat gyakran kell, az a tablazat elso felen tunjon fel ( oszlop kijeloles, cut, majd a megfelelo helyen insert copied cell)
- Az igy kigyomlalt tablazatot formazom (oszlopszelesseget, betumeretet ill. cella szegelyt allitok be).A makro rogzitest ezutan leallitottam, majd elmentettem a personal macro book-ba.
Teszt gyanant az eredeti forrasfajlbol egy lokalis masolatot megnyitok, majd makro futtatas, de mar kb az elejen elhasal.
Visual Basic Hibauzenet:
Run-time error 91
Object variable or with block variable notSajnos ilyen szinten nem uzom az excel 2007-et, igy tanacsot kernek, hogy a fent reszletezett folyamatokat ti hogy oldanatok meg.
A forrasfajlt Oracle R11-bol minden reggel exportaljak es kozzeteszik. Termeszetesen minden nap, 1x szeretnem ezt a feladatot megoldani, lehetoleg minel jobban automatizalva.
Merre induljak el? Alkalmas erre tenylegesen egy egyszerubb makro? Korabbi verzio lenyegesen egyszerubb, csak az en cuccaimat tartalmazo fajl volt, ott a makro gyakorlatilag egy Concatenate fuggveny kivetelevel sima formazas volt, semmi cellathelyezes, torles, stb.
Lehet, nem 1db makroba kellene ezt suriteni? Gondolok olyanra, pl. hogy 3 kulonbozo makro;
1. Kigyomlalja a reszlit, csak a sajat soraimat hagyna meg
2. Torolne ill. athelyezne a megfelelo oszlopokat tartalommal egyutt
3. Tenyleges formazas (oszlopszelesseg, betumeret, concatenate ill. vlookup 5 uj oszlopbanKoszonettel varok barmilyen jo tanacsot
udv
Balinov -
lappy
őstag
válasz
Töki bácsi
üzenetére
Szia!
Így talán megfelel neked!
táblázat készítése:
1. vízszintes sorba a hosszúság!
2. függőleges sorba szélesség
3. a metszéspontokba az ár!
ha ez kész, akkor:
kis táblázat ahol meg kell adni a szélességet plusz a hosszúságot
akkor kiadja az árat
a képlet hozzá:
=INDEX(B3:E6;HOL.VAN(C12;B3:E3;0);HOL.VAN(D12;B3:B6;0))
Figyelj! tömbképletnek kell lennie!! -
Vazallus
tag
Hello,
2007-es Excellel létrehozott munkalapokat szeretnék 2003-ason futtatni de sajnos azokat a függvényeket nem tudja kezelni így használhatatlan, pedig letöltöttem neki innen ezt a konverter. [link] Lehet hogy én csináltam valamit nem megfelelően,szóval hogy lehetne rábírni?
-
Cuci3
tag
Hello!
Tud valaki olyan oldalt, ahonnan magyarországi térképeket tudnék letölteni és objektumként beilleszteni egy Exelbe? Tehát én a megyénként szeretnék 1-1 objektumot, amiből aztán lesz egy szép nagy magyar térkép.Előre is köszi!
-
negus99
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen végül is sikerült megoldani a problémát!
Windows("...").Activate
Sheets("...").select
i=range("BA1").value
Range("E" & (Range("BA'").value)).select
Activesheet.hyperlinks.add Anchor:=Selection, Adress:= thisfile & ".xlsx"kicsit gagyi de megoldja

A BA1 cella pedig a következő képlettel van megírva: =MAX(munka1!A3:A30000)
Még egyszer köszi a segítséget!
-
-
negus99
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, de ez a része megy, lehet nem jól írtam le a kérdést, engem leginkább az érdekelne hogyan tudom megkerestetni a cellát.
Az A3-tól az A30000 ig vannak a sorszámok, amit folyamatosan minden sor hozzáadása után generál, a második munkalapon a BA11 ben az A3:A30000 tartomány aktuális legmagasabb értékét látom, és ez alapján szeretném visszakeresni az E oszlopban lévő összefűzött kódot, ami egyben a file neve is és aztán ha megvan ide beilleszteni a hivatkozást. -
-
negus99
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, egy makró ügyében.
Jelenleg úgy működik a programom, hogy van egy file ami tartalmaz 3 munkalapot, ebből egy billentyű kombináció lenyomásával lementi az utolsó kettőt, egy az első munkalapon meghatározott néven. Az első munkalap egy lista ami folyamatosan növekszik, azt szeretném megoldani, hogy az elmentés után a file-nevet tartalmazó cellába csináljon egy hiperhivatkozást az elmentett file-ról.Előre is köszönöm a segítséget!
-
lappy
őstag
válasz
Töki bácsi
üzenetére
Én érvényesítési listával oldanám meg!
-
lappy
őstag
válasz
Töki bácsi
üzenetére
Szia!
Attól függ hogy hány összefüggés van szélesség és hosszúság között?! -
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan segítségre van szükségem, hogy rendelkezésemre áll 3 oszlop (szélesség, hosszúság, ár). A szélesség és a magasság függvénye az ár. Kb igy néz ki:
Szélesség Hosszúság Ár
600 1000 12500.-
600 1200 15000.-
700 1000 17500.-
700 1200 20000.-Mind a hosszúsági és a szélességi adatok is többször ismétlődnek. Azt szeretném elérni, hogy ha beírom az egyik cellába a pl. 600-as szélességet, egy másikba pl. 1000-es hosszúságot, akkor kiadja a 12500 értéket. Tehát nem találtam még meg a szükséges függvényt. Előre is köszönöm a segítséget!

-
wetomi
aktív tag
Csak azt figyeltem, hogy szalagmenü, nem 10-es, hanem 2007-es Excell, sp2.
Jó ötletet adtál, de nem találtam egyelőre megfelelő lehetőséget. Sajnos a fájl még a korábbi verziós xls.
Amit hiányoltam/nem találtam meg, az az automatikus mentés megtartása opció. De ezek szerint ez lehet már 2010-es feature.
De a továbbiakban legalább jobban tudom, merre induljak, még keresgélek és írok, mire jutottam.
A kedves kollégának pedig (már a második eset, hogy közel fél napi munkának veszik nyoma) talán sikerül megértenie, hogy olvassa el kiírt dolgokat. -
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
2010-es Excellben, vagy általánosságban Officeban, megoldható-e az, hogy egy napközben szerkesztett, közben csak az automatikus mentéssel mentett, majd bezáráskor a fájl mentésére (véletlenül) nem-et nyomva előkerítsük az utolsó változatot.
Ami mappát találtam ideiglenes fájloknak, megnéztem, nem találtam megfelelőt mentést.
Gondolom a mentés elutasításával a háttérben mentett temporary fájlt törölte. -
Tyren
aktív tag
válasz
repvez
üzenetére
2007 és 2010-ben először a ribbon testreszabásánál (lletve a menüben) engedélyezni kell a Fejlesztőeszközöket. Ha ez megvan, akkor azok közül a "Visual Basic" ikonnal elindul a VB (meglepő módon
).
Ha ez megvan, akkor jobb oldalt kiválasztod azt a VBAProject-et, amelyik után a szóban forgó excel neve áll. Insert - Module. Ekkor autómatikusan megnyílik a modul ablaka (ha nem, akkor katt rá). Ide másold be a kódot. Mentés. A munakfüzetben a makrók nevű ikon megnyomásával előjönnek a makrók, kiválasztod ezt (a kód alapján a neve "passwordbreaker" lesz).Ha jól látom a kódban, akkor minden kódolt munkalapon le kell futtatni, de ebben nem vagyok biztos, én is elég amatőr vagyok.
Remélem így már menni fog. -
lacipapi
csendes tag
válasz
repvez
üzenetére
Megnyitod a jelszóval védett munkalapot, majd Alt+F11-el belépsz a VB szerkesztőbe.
A baloldali ablakban jobb klik, - insert, - module, majd a jobboldalon megjelenő ablakba bemásolod a makrót, F5-el elindítod makrót, majd a felugró üzenetben OK.
A megjelenő nem az igazi jelszó, de utána te olyat írsz be amit akarsz.
A fájlról csinálj előtte egy másolatot. -
lacipapi
csendes tag
válasz
repvez
üzenetére
Jelszó eltávolításához futtasd le az alábbi makrót.
Sub passwordbreaker()
'a szerző: brettdj / www.experts-exchange.com
Dim i As Integer, j As Integer, k As Integer
Dim l As Integer, m As Integer, n As Integer
Dim i1 As Integer, i2 As Integer, i3 As Integer
Dim i4 As Integer, i5 As Integer, i6 As Integer
On Error Resume Next
For i = 65 To 66: For j = 65 To 66: For k = 65 To 66
For l = 65 To 66: For m = 65 To 66: For i1 = 65 To 66
For i2 = 65 To 66: For i3 = 65 To 66: For i4 = 65 To 66
For i5 = 65 To 66: For i6 = 65 To 66: For n = 32 To 126
ActiveSheet.Unprotect Chr(i) & Chr(j) & Chr(k) & _
Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & Chr(i3) & _
Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
If ActiveSheet.ProtectContents = False Then
MsgBox "One usable password is " & Chr(i) & Chr(j) & _
Chr(k) & Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & _
Chr(i3) & Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
ActiveWorkbook.Sheets(1).Select
Range("a1").FormulaR1C1 = Chr(i) & Chr(j) & _
Chr(k) & Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & _
Chr(i3) & Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)
Exit Sub
End If
Next: Next: Next: Next: Next: Next
Next: Next: Next: Next: Next: Next
End SubMásold be egy VBA modulba, majd futtasd le.
-
repvez
addikt
Igen ez egy félmegoldásnak jó, de jobb lenne ha megoldható lenne mint régen hogy 2 vagy több különálló ablak lenne az asztalon mintha különböző programok lennének.
Igy ha 2nél több excelt nyitok meg akkor már nem mindig kerül felülre az aktiv rész .
Nem tudom , hogy mi okozza ezt ,de régen jól müködött ez a verzió is,lehet valamilyen frissités ceszte el. -
laci8080
csendes tag
Az alabbi program egy ötös lotto variaciot tartalmaz 21 szam 5 kihuzottra 5 talalat,de hogyan tudnak olyant csinani ami mondjuk 2 kihuzottra 2talalatot garantal??
Vagy 4 kihuzottra 3as talalatot?
o=2
For i = 1 To 17
For j = i + 1 To 18
For k = j + 1 To 19
For l = k + 1 To 20
For m = l + 1 To 21
Cells(o, 1) = i
Cells(o, 2) = j
Cells(o, 3) = k
Cells(o, 4) = l
Cells(o, 5) = m
o = o + 1
Next
Next
Next
Nex
Next
-
repvez
addikt
Tudna nekem valaki segiteni hogy 2007-es 64bites excelben miért van az hogyha 2 munkafüzetes megnyitok akkor mindig csak az éppen aktiv jön fel az asztalra ?a tálcán mindegyik külön jelenik meg de az asztalon nem tudom egymás mellé tenni öket hogy egybe lássam mindegyiket?Ez elég zavaró minden egyes adatnál átváltogatni az ablakok között.
A másik problémám, hogy van egy munkafüzet amin a munkalap jelszavas adatvédelemmel van ellátva.Ezt hogyan tudom bemásolni egy másik munkalapra, hogy változatlan formában maradjon minden képlet makró formázás ?Csak annyit akarok vele hogy egy munkafüzetben legyenek azok a lapok amik egybetartoznak.
A nem jelszavasakkal nincs is gond azt simán tudom a másolás/áthelyezéssel .Probáltam hogy kijelölöm az egész területet, ami látszatra sikerült is,de a funciók nem müködnek rajta igy. -
lappy
őstag
Szia!
Ha 2003 as excel van akkor
Aktuális dátum: Jelöljük ki a cellát, és nyomjuk meg a CTRL+. (pont) billentyűket (a szerkesztőlécen).
Aktuális idő: Jelöljük ki a cellát, és nyomjuk meg a CTRL+SHIFT+. (pont) billentyűket.Aktuális dátum és idő: Jelöljük ki a cellát, és nyomjuk meg a CTRL+. (pont), majd a Szóköz, végül a CTRL+SHIFT+. (pont) billentyűket (a szerkesztőlécen).
Újabb verzióban nem működik csak az idő! -
Tyren
aktív tag
Még egy kérdés:
Excelben elméletileg van olyan gyorsbillentyű, ami beírja (értékként) az aktuális dátumot az adott cellába. Az aktuális időt a (ctrl+shift+.) beírja, de a dátumra ilyet nem találok és ami a súgóban van (ha jól emlékszem (ctrl+
, az sem működik. Esetleg ha valakinek van ötlete, megköszönném. -
meg lehet azt oldani valahogy excelben, hogy egy oszlopban szereplő számadatokat (mondjuk 100 sor) úgy csoportosítson az excel, hogy ezeket felhasználva létrehoz 5 másik oszlopot, és ebben az öt oszlopban az első, nagy oszlopból felhasznált számadatok értékének összege nagyjából egyenlő legyen?
remélem sikerült érthetően megfogalmazni a kérdést

Új hozzászólás Aktív témák
- SörcsaPH!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Dell notebook topic
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 pro+ 512GB,Újszerű,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, az sem működik. Esetleg ha valakinek van ötlete, megköszönném.
Fferi50