Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

Sziasztok!

Belefutottam 2003-as excelnél egy kis problematikába.
    Van egy táblám, amiben oszloponként vannak tárolva különböző típusú kiadások.
    Az egyik oszlopban több "beszállítótól" származó összeg szerepel, melyek egymástól a cella háttérszínével vannak megkülönböztetve.

A tábla mellett található egy Kimutatás fül, melyen az előbbi oszlop értékeit cellaszínenként szétbontva kellene összegezni.

Kis keresgetés után kiderült, hogy a 2003-as excelben nincs beépített függvény ehhez, így kialakítottam a következőt, melyet beraktam egy modulba:

Function szinesosszeg(tartomany As Range, szin As Range)

Dim szam
    For Each element In tartomany
    If element.Interior.ColorIndex = szin.Interior.ColorIndex Then
    szam = szam + element.Value
    End If
    Next
    szinesosszeg = szam
    End Function

Ez rendben is működik, szépen össze is számolja a kérdéses cellákat, de sajnálatos módon az összegzés nem frissül sem automatikusan sem F9-re.

Viszont, ha belemegyek a kérdéses cella/cellák szerkesztésébe és semmiféle változtatás nélkül ütök egy entert, akkor azonnal frissíti az összegzést. Persze mindezt az összes, a fenti függvény hívását tartalmazó cellára el kell végezni.

Ebből nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kérdéses függvény hívását kellene valamilyen szinten automatizálni. Mivel az összegzendő cellák más lapfülön találhatóak, így kézenfekvő lenne a Kimutatás fül aktiválásával ezt végrehajtani.

Sajnos itt akadtam el, ezt hogyan lehetne általánosan megoldani, mivel a függvény cellánként változó bemenő paramétert igényel (szín kód).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés