-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Belefutottam 2003-as excelnél egy kis problematikába.
Van egy táblám, amiben oszloponként vannak tárolva különböző típusú kiadások.
Az egyik oszlopban több "beszállítótól" származó összeg szerepel, melyek egymástól a cella háttérszínével vannak megkülönböztetve.A tábla mellett található egy Kimutatás fül, melyen az előbbi oszlop értékeit cellaszínenként szétbontva kellene összegezni.
Kis keresgetés után kiderült, hogy a 2003-as excelben nincs beépített függvény ehhez, így kialakítottam a következőt, melyet beraktam egy modulba:
Function szinesosszeg(tartomany As Range, szin As Range)
Dim szam
For Each element In tartomany
If element.Interior.ColorIndex = szin.Interior.ColorIndex Then
szam = szam + element.Value
End If
Next
szinesosszeg = szam
End FunctionEz rendben is működik, szépen össze is számolja a kérdéses cellákat, de sajnálatos módon az összegzés nem frissül sem automatikusan sem F9-re.
Viszont, ha belemegyek a kérdéses cella/cellák szerkesztésébe és semmiféle változtatás nélkül ütök egy entert, akkor azonnal frissíti az összegzést. Persze mindezt az összes, a fenti függvény hívását tartalmazó cellára el kell végezni.
Ebből nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kérdéses függvény hívását kellene valamilyen szinten automatizálni. Mivel az összegzendő cellák más lapfülön találhatóak, így kézenfekvő lenne a Kimutatás fül aktiválásával ezt végrehajtani.
Sajnos itt akadtam el, ezt hogyan lehetne általánosan megoldani, mivel a függvény cellánként változó bemenő paramétert igényel (szín kód).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest