- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
commanDOS
senior tag
válasz Delila_1 #43841 üzenetére
Szia!
Hűha, amint otthon leszek ki is próbálom. Hálásan köszönöm!
Elkezdtem belemélyedni a makróba és kezd érdekelni, találtam oktató anyagot is, de ez kezdésnek túl erősnek tűnt, viszont szeretném megoldani.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
válasz Fferi50 #43781 üzenetére
Szia!
Megnéztem, de a hasonlóság ellenére eléggé eltérő a probléma.
Arról van szó, hogy bizonyos elemeket gyártunk lemezből. Ezek téridomok.
Van 6 db ilyen idom. Ezek lemezfelhasználását, meg egyéb járulékos számításait 1-1 munkalapon lehet elvégezni. Legyenek mondjuk a munkalapok: Alkatrész_1, Alkatrész_2 ....Alkatrész_6.
Egy munkánál megnyitjuk a táblázatot és elkezdjük feltölteni a szükséges munkalapok sorait adatokkal. A végén kellene egy összegző munkalap, ahová a munkalap adatokkal feltöltött sorait egymás alá bemásolná és ott még összegezném, meg egyebek. Nyilván ez manuálisan egyszerű, mert csak a teli sorokat jelölöm ki, átmásolom az összegző munkalapra, kihagyok egy sort, bemásolom a 2. munkalap adatokkal feltöltött sorait és így tovább. Ezt szeretném automatikussá tenni. Azaz másolja a megfelelő sorokat és pozícionálja a különböző munkalapokból származó sorokat, hogy azok ne csússzanak egymásra.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok! Egy megoldási javaslatot szeretnék kérni a következő problémára:
Szükségem lenne egy olyan megoldásra, ami több munkalap megadott oszlopait másolja egymás után egy meghatározott munkalapra (összegző munkalap), de kizárólag a tartomány azon sorait, amik fel lettek töltve adattal. Magyarán az 1. munkalap B, C, D oszlopai kellenek, ameddig fel vannak töltve adattal. Ezt másolna az összegző munkalapra. Aztán rögtön utána a 2. munkalap B, C, D oszlopait ugyanilyen metódus szerint ugyanerre a munkalapra. Ha jól sejtem ehhez már valami makró kellene. Megoldható ez egyáltalán, vagy engedjem el?Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok! Egyelőre nem találtam megoldást a következő problémára:
Van egy függvényem, ami egy kis táblázatból dolgozik. Időközben igény lett a táblázat adatainak módosítására.
A következőt szeretném megoldani: Külön excel fájlokban (vagy munkalapon) létrehozni 3 egyforma méretű, de különböző adatokkal feltöltött táblázatot és hozzákapcsolni a függvényt tartalmazó excel fájlhoz. Ezt már megoldottam, de macerás a váltás a táblázatok között. Létezik olyan megoldás, hogy az egyik cellában egy lenyíló menüből kiválasztom, hogy adott területre a 3 táblázat közül melyiket hívja be?Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
válasz batmanéhes #29683 üzenetére
Aha. Akkor jó nyomon haladtam, mert megpróbáltam én is bal függvénnyel és csináltam egy Fkeres táblázatot, de ott v.miért #hiányzik jött be. Az FKERES önmagában működik az adott számmal, de ha a bal függvényből kapja ugyanazt az értéket, mondjuk:3630, akkor #hiányzik-ot ad válaszul.
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni, de nem igazán tudom hogy közelítsem meg a problémát, így nem találtam hasonlót.
Szeretnék készíteni egy olyan képletet, ami a telefonszám első karaktereit felhasználva egy híváslistából besorolja a számokat mobil/helyi/távolsági hívások közé. Magyarán van egy oszlopom telefonszámokkal és a mellette lévő oszlopba egy +3620 kezdetű számhoz hozná a "mobil"-t, egy +36xx-hez a "távolságit" és így tovább.Megoldható ez? FKERES függvénnyel próbálkoztam, de nem jutottam előbbre.
-
commanDOS
senior tag
válasz Delila_1 #17024 üzenetére
Köszi, de ha jól értelmezem akkor ez konkrét értékekre ad válaszul egy másik értéket.
Viszont nekem a cellába gyakorlatilag 100 és 2000 között bármilyen szám kerülhet, amit meg kell feleltetnem a krititériumnak megfelelő 5 szám (500,750,1000,1500,2000) valamelyikével.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
"HA" függvénnyel megoldható valahogyan ha egy cellában lévő változó értéket közelíteni szeretnék egy létező konstanshoz? Pl. azt mondom, hogy ha az érték 300 és 550 között van, akkor a cellában az 500 jelenjen meg;
ha 551 és 780 között, akkor a 750 értéket adja, stb.
Kiválasztáshoz kellene. A képlet ad egy számot (méretszám), de ilyen méretű termék nem létezik és közelíteni kell egy meglévő mérethez, a méretskála mondjuk 5db méretet tartalmaz.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11598 üzenetére
Érthető, működik.
Köszi a segítséget!Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2 oszlopos 7 soros cellatartományom, a beírt számokat soronként el kellene osztani egymással, majd összeadni. Tehát pl A1/B1+A2/B2.
Eddig semmi. De a sorok közül változó hogy mennyit töltök fel. Lehet, hogy csak az első 3-mat, de így a többi üres lesz, azaz zérus. A 0-val meg ugye nem lehet osztani, így hibát dob.
Valami olyan "HA" fv. változat kellene, ami csak akkor enged osztani, ha az adott cellában számérték van. Egyéb esetben a teljes tagot ...+(A3/B3)+.... kihagyja az összeadásból.Tud valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest