- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nézd ha az eladó a postai küldemény adatokhoz nem írta be hogy IOSS vásárlás volt akkor a Posta honnan tudná, főleg ha még vám-árúnyilatkozatot sem kaptak az eladótól, az Egyesült Királyságból érkezőknél ez sajnos gyakori probléma, így kénytelen vagy a Posta által kért áfát befizetni.
A 128 GBP meg azt jelenti hogy teljes vámolás a 4000 Ft-os díjával, de akkor az eBay sem kért volna áfát, mert meghaladta az érték a 150 €-ot, szóval ez nem kerek így. Ellenőrizd már le, de akkor mindenképp az eBay-ét kérd vissza, ha meg vannak a Postai igazolások és a csomag is nálad. -
naga
senior tag
-
Beírod a hirdetésnél a felhasználói nevet és termék helyének települését, ha az eladó lejjebb nem adott meg ilyen információkat a hirdetésben.
Nyilvánvalóan ez az információ meg van a Postának, hiszen náluk a csomag, ha pontos adat kellene akkor megnéznék.
Fizettél a végösszeggel áfát az eBay-en? Ha nem akkor a Postának kell befizetned.
Ha fizettél akkor is lerendezel mindent a Posta felé az általuk kért áfát is kifizeted és ha kézhez kapod a csomagot akkor az eBay-en fizetett áfát visszakéred az eBay-től.
Az Összefoglalóban van segítség vámolásos témához és az eBay-től az áfa visszakéréshez is, de csak akkor ha tényleg van áfa a végösszegben.
A 150 €-ba termék ára számol be, a szállítási költség majd az áfa alapot emeli.
Az lényeg ha a termék ára 113,9 £ alatti, akkor még a csökkentett vám-árúnyilatkozatos vámolás, az olcsóbb történik. -
naga
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni ebayről vásárolt termék vámkezelésével kapcsolatban.
Rendeltem az angol ebayen egy szerintem magánszemély eladótól egy használt okosórát. Értékben a fizetéskor sajnos 150EUR (158EUR) feletti lett a szállítással és a hozzácsapot 27%-os magyar áfával.
Kaptam a postától a héten egy értesítést, amiben dokumentum pótlást kérnek. A Pótolandó dokumentum(ok): rendelés visszaigazolás, számla, vámkezelési megbízás.
A vámkezelési megbízással kapcsolatban lenne kérdésem, mert ki kellene tölteni a feladó adatait (Név, Ország, Irányítószám, Település, Közelebbi cím).
Megnéztem az Ebayt és Paypalt, de ott mindenhol az ebay szerepel, szóval nem tudom megadni, az angol feladó nevét, címét stb.
A Paypalon a tranzakciónál az eladó adatainál ez van összesen: eBay Commerce UK Ltd.
Az ebayen a tax invoice-on a Fromnál viszont ez van: eBay GmbH Albert-Einstein-Ring 2-6 14532 Kleinmachnow Germany
Ennek az alján még az áll: eBay acting as deemed reseller as per Art.14a of VAT Directive 2006/112/EC has accounted for any VAT due in accordance with the local VAT legislation.
IOSS number: IM2760000742
Ez azt jelenti, hogy az ebaytől vettem átvitelesen?
Mit írjak be, hogy jó legyen a postának és levámkezeljék?
Köszi előre is! -
Valamit rosszul értelmezel, 4 napon belül fizetni kell a vevőnek, ha nem teszi meg elállhatsz az eladástól büntetlenül és jelented egyben azt hogy nem fizette ki a vevő amit neki felszámolnak és így korlátozhatják az eladók a vásárlásait náluk.
Negatívot már vagy 8 éve nem ad az eladó az eBay-en, de a problémás vevő jelezhető is. -
C64
őstag
válasz
kokokka #85444 üzenetére
Hát de nem direkt volt. Csomagolás közben tört el véletlenül.
És igazságtalan, mert a vevő elállhat, szivathat bűntetlenül hetekig, ha pl nem fizet csak leüti a cuccot. Még negatívat se tudok adni neki ilyen esetben. Én meg meg vagyok b@szva ha sajnálatos módon vissza kell lépnem! Pedig az évek során már nagyon sok fee-t otthagytam nekik. Többezer euro után nem keveset vágtak zsebre... -
kokokka
addikt
Egyrészt érthető amit írsz,másrészt meg te hirdeted a dolgot, te adtad el aztán te visszakozol. Az eBay mindent biztosított neked ahhoz, hogy eladhasd az árudat, te mégis úgy döntöttél, hogy bár használtad a szolgáltatásait, mégsem adod el a terméket.
Ettől függetlenül szerintem is elég sokat von le magának minden tekintetben. -
C64
őstag
Hát nekem eddig mindig kb 15%-ra jött ki a levonás a vételrából. Ezt még el tudtam fogadni, de az nagyon nem elfogadható, hogy most a semmire akar megadóztatni ez a sz@r!
És itt is csak az eladó szív, a vevő sosincs megb@szva semmiért. Ha ő áll el akkor nincs fee, ha én akkor van! Kapják már be! -
C64
őstag
Ha 25% rátolok, már kajak nem venné meg senki. De ok, használom az oldalt, fizetek ezért cserébe. 15% durván sok, sztem 5-8% még beleférne. Nézzük azt, hogy eladok egy 500K vagy 1M értékű cuccot, akkor azért elég sok megy a bay zsebébe kb a semmire. De az, hogy végül meghiúsult az adásvétel és mégis fizessek feet, na az már a pofátlanság teteje!!
Megjegyzem amúgy, hogy nem vagyok bay business dealer, csak egy mezei user, aki néha feltesz valamit. Kb egy évben 3x max. De ezentúl inkább keresek más megoldást az értékesítésre, ez a kajak kapzsiság már nem fekszik jól a nyomromnak!!
Anno még a paypal is levont egy rakás feet, plussz az írtó szar átváltási árfolyam, merthogy ugye csak magyar huf számlára hajlandó kitalni. Undorító lehúzás az egész!
-
echterion
nagyúr
Én ezért hagytam ott a vatera piacteret is, ott is elszálltak az árak. Én most adtam el először ebay-en, el os feledkeztem róla, hogy feltettem, oly rég nem jelentkezett a cuccért senki. Erre kifogtam egy elég problémás francia csajt, remélem, a csomag átvétele után gyorsan lezárul az üzlet, mert sztem benézte a hirdetés szövegét keményen.
-
Valójában 24% is lehet a jutalék néhány esetben, a 15 % az normál, ráadásul még ha a vevő fizetne áfát az is a jutalékalapot növelő tényező.
Akkor ez a refund szigorítás és szívás és még írhatom nyugodt szívvel hogy a jogosulatlan vevői reklamációnál is inkább bennünket szívatnak.
Így bizony legalább 25 % költséghányadot kell beépítened az eladási árba. Nekünk magyaroknak nem igazán nagy üzlet már az eBay eladás, masszív 10%al nőtt ahhoz képest mint amikor még a PayPal kezelte a pénzeket. -
C64
őstag
válasz
echterion #85435 üzenetére
Persze, én magyarba vagyok ő meg németbe. Mind1, tojok rá, majd megkérem az eladót, hogy vonja vissza a vételt. 10 éve regeltem, ez nem volt leírva, de ha le lenne akkor sem fair...
Már az sem fair sztem, hogy 15% feet levon minden eladás után beleértve a csomagküldés díjára értendő feet is. Sztem ez pofátlanul sok! -
echterion
nagyúr
Tartok tőle, hogy ez benne van a szabályzatukban és regisztrációkor elfogadtad. Amúgy olyan szempontból érthető, hogy akár találkozhattatok személyesen is és a jutalék megspórolása céljából abban maradtatok, hogy törlitek az aukciót, amivel ugye kárt okoznátok az ebay-nek.
-
-
demars
addikt
Sziasztok.
Mióta bevezették ezt a vámolásos dolgot most rendeltem először terméket ebay ről.
Ahogy szokott lenni, jöttek a mailek (több, kisebb értékűt rendeltem). Ma viszont jött egy mail a magyar posta zrt.-től, hogy "További vámkezelés szükséges, a csomagja kézbesítésre vár, erősítse meg a szállítási költség megfizetését legfeljebb (1,99)."Sajnos a posta oldala most nem működik. Nem tudok utána nézni.
Ha kell külön díjat fizetni, azt ebben a formában jelzik, vagy ez egy "lehúzó" mail?Köszönöm!
Szerk. Ha ráklikkelek a "küldd el a csomagomat". piros szövegre egy pillanatra felugrik egy karamafm oldal, aztán nem tölt be!
-
C64
őstag
Haha, ló*sz a seggébe azt fogok én a semmire fizetni nekik
-
-
Nem értem hogy mit nem értesz, az üzleti feltételek megváltoztak, ha te mondod le a vásárlást az eBay akkor is jogot formál a díjazásra vagy egy részére.
Ha vevő mondja le akkor neked nem kell jutalékot fizetni. Amikor megérkezett a pénz a jutalékot egy másik pénzügyi tételre könyvelték rögtön és egy másik helyre azt ami téged megillet.
Te vissza akarod adni a pénzt akkor a rendszerük a jutalék nélküli neked elkönyvelt összeget látja csak és az mindig kevesebb a vevőtől beérkező pénznél, azt kell neked kiegészítened hogy visszamenjen a pénz a vevőnek. -
C64
őstag
Bocs, de nem értem amit mondasz. Eladtam egy terméket, kifizették és most látom, hogy el van törve nem küldhetem el. Próbáltam refundolni, de -40.5 EUR-ral kevesebbet akar küldeni, holott a vevő mindet kifizette. Ebből arra következtetek, hogy a fee-t úgy is meg akarja tartani a bay, hogy nem történik meg az eladás!
-
C64
őstag
Haliho
Refund esetén az ebay megtartja magának a fee-t? Akkor is ha nem lett elküldve a termék?
-
gaborsan
csendes tag
Egy revolutom van, rég nem használom Pay palomat, mert ahhoz az otp-s kártyámat, egyszer csak nem tudtam használni kiutaláshoz. OTP-s kártya van elvileg hozzá rendelve, azt nagy herce hurca után bankszámla kivonat feltöltése után elfogadták. Nincs közüzemi számla a nevemen. Küldtem én már nekik egy képen az összes papaíromat, természetesen mindkét oldallal, de semmi. Mindegy akkor hagyom, úgy se lenne olyan sok minden eladó cuccom.
Köszönöm a segítséget azért.
-
kokokka
addikt
Igen, ez egy Litván számla. Természetesen lehet erre is kérni pl. egy fizetést, ha a munkáltató is beleegyezik. Érdemes mindenképen több pénznemben számlát nyitni, mert azokra mindig a legolcsóbban váltja az adott devizát oda-vissza. Ráadásul egy bizonyos összegig ingyen, nem úgy mint a Wise.
-
válasz
echterion #85417 üzenetére
Oké akkor ez nekem semmiképp nem jó még mindig. Ha román lejben akarnak utalni az nem jó ha nemzetközi utalás kell hozzá, mert ott ezért a számlatulajdonosnak többet kell fizetni és az rontja az üzleti lehetőségeimet.
Ha mások így gyűjtő számlásként megkapják a pénzt, akkor te is meg fogod kapni. -
echterion
nagyúr
Egy számla van minden valutához, ami bejön rű, olyanra könyvelik le. Nincs külön EUR, HUF vagy bármilyen számla, van egy litván számla és ott történik minden. Nyilván komoly jövedelmek ideutalására nem jó szerintem, de ebay és egyéb nemzetközi boltok tranzakcióihoz meg külföldön történő tartózkodás idejére megfelelő megoldás.
-
válasz
kokokka #85415 üzenetére
Pont ez nem világos hogy ez mind lehetséges. Van egy HKD bankszámlaszámod és egy Hong Kong-i banknál van vezetve?
A Wise-nál korlátozott a devizák lehetősége, de az EUR számla az belga bank, az AUD $ az ausztrál bank, az USD az USA bank, a font az angol bank, SGD az szingapúri bank ahol vezetve van a nevemen az egyedi bankszámla.
Az hogy a Revolut ugyanígy meg tudja oldani az összes devizára az számomra hihetetlennek tűnik.
A Revolut számla szó használata nekem nem szinonimája a bankszámla szónak. -
válasz
echterion #85408 üzenetére
Volt olyan rovat a bankszámla hozzáadásnál hogy az eBay mit írjon be közleményként? Én nem emlékszem ilyenre.
A gyűjtőszámla alatt azt értem hogy mindenkinek ugyanarra bankszámlaszámra megy a pénz, de a közlemény rovatban kell valami név, azonosító.
Mint pl. a PayPal esetén mindenki egy Unicredit forintos számlára küldi a pénzt aki fel akarja tölteni az egyenlegét, de meg kell adni a Transfer ID-et vagy magyarul az Átutalás azonosítóját, hogy a saját egyenlegére legyen le könyvelve.
A Wise-nál az összes nyitható bankszámla a saját nevére szól, így ha nincs írva a közleménybe semmi szöveg a pénz akkor is hozzám lekönyvelve érkezik meg.
Nekem az volt az utolsó információm hogy a Revolut EUR bankszámlaszáma egy gyűjtőszámla, de ha változott már és egyedi számla akkor az is tökéletesen jó. -
echterion
nagyúr
Köszi. És tényleg, már van beállított bankszámlám az account-hoz (Revolut-om adtam hozzá valamikor), nem is emlékeztem rá.
Meg is jelent az egyenlegemnél az összeg, amiből látom, le is lett húzva az ebay díja, napi kiutalás van ott, ami azt jelenti akkor, hogy csütörtök magasságában várható, mert 30-án kelt el a termékem.
Még egyszer köszönöm a gyors segítséged. -
válasz
echterion #85404 üzenetére
Már tavaly megváltozott a rendszer, az eBay kezeli a fizetéseket. Vevőként használhatod a PayPal-t fizetésre, de eladóként egy bankszámlát kell hozzáadni és arról szedi le az eBay a díjaikat és arra utalva kapod meg a pénzt.
A kiutalás heti vagy napi, ahogy te választod és ha nincs új eladói pénzvisszatartás a vevő elégedettség visszajelzésig akkor 2 munkanapon belül kiutalja az eBay a jutalékkal csökkentett pénzt.
A magyar eladók az EU-s eBayhez tartoznak és itt EUR az elszámolás, ami azt jelenti hogy egy EUR-os bankszámlát kellene hozzáadni, mert forintos bankszámla esetén az érkező EUR-t a bakod devizavételi árfolyamon (alacsonyabb mint az eladás) konvertálja és némelyik bank még felszámol + költséget is a devizás pénz fogadásáért.
Én a Wise EUR számlát javaslom az eBay-en megadni ha nincs EUR-os számlád.
A Wise-ról egy összefoglaló, van néhány nem egészen pontos megfogalmazás, pl a forintos bankszámla bár belga banki benne van a magyar azonnali utalási rendben mert az MNB felügyeli, azonnal jönnek-mennek a pénzek és a munkáltató is utalhatja ide a jövedelmet. -
echterion
nagyúr
Sziasztok,
Először adok el ebay-en, jött email, hogy elkelt a dolog. Ugye paypal-lal fizetett a vevő elvileg, de a paypal account-omon nem látszik semmi. Mikor fog ott majd megjelenni a pénz? Az ebay account-on látszik a sold, szóval nem valami spam email-t kaptam be, csak nem tudom biztosra ezeket, még sosem sikerült ott eladnom semmit.
Előre is köszi a megértést és a segítséget. -
Gontart
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudok a következő panaszommal az ebayhez fordulni és ha igen akkor hol tudom megtenni? Vagy egyszerűen buktam az alábbiak alapján a posta költséget?
A szituáció a következő, Németországból rendeltem egy elektronikai cikket cirka 30 euroért, ami nem felelt meg a hírdetésben szereplő paramétereknek. Írtam az eladónak, hogy visszaküldeném a fentiek miatt, majd kezdeményezte a visszavételt. 9.800 Ft értékű postai díjat kifizetve visszaküldtem, csatolva a számlát és a térvivevényt is. Ezután visszautalták nekem a temék díját, de a szállítási költséget nem.
Az eladót megkérdeztem a szállítási díj visszatérítéséről, melyre ezt írta, idézem: "Unfortunately, in international returns, we don't offer a refund of the shipping cost."Ezután az ebayhez probáltam fordulni, hogy hozzon benne döntést a leírásban szereplő:
-Find the item in your Purchase History.
-Select See request details (if your item didn't arrive) or See return details (if you're trying to return an item).
-Select Ask eBay to step in.leírás szerint. De a Select Ask eBay lépés nálam nem szerepel sehol.
Segítségeteket köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BMW topik
- Fotók, videók mobillal
- Posta, csomagküldés
- Ukrajnai háború
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest